Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανταγωνιστικοτητα σε διδυμα!!!

Recommended Posts

καλησπερα και καλο μηνα σε ολους.

παρακολουθω το φορουμ εδω και 3 μηνες.θα ηθελα τη συμβουλη των διδυμομαμαδων για ενα σοβαρο θεμα.

τα διδυμα κοριτσια μου σε λιγες μερες θα γινουν 3 ετων και πηγαινουν παιδικο σταθμο απο το σεπτεμβριο του 2010.το προβλημα ειναι η μεγαλη ανταγωνιστικοτητα και ζηλεια που εχουν μεταξυ τους.

αυτη τη συμπεριφορα την παρατηρησα σχεδον απο την αρχη.η μια παντα συναγωνιζεται την αλλη για ο,τι κανουν.ποια θα κανει πρωτη μπανιο,ποια θα φορεσει το ομορφοτερο ρουχο,ποια εχει τους περισσοτερους φιλους στον παιδικο :shock::shock::shock:

οι ωρες που βρισκονται στο σπιτι περνανε μεσα απο δεκαδες καυγαδες,κυριολεκτικα για τα παντα.πλεον δεν μπορω να τις χωρισω γιατι αν το εκανα θα περνουσα ολη τη μερα μονο με αυτο!

δερνονται,γκρινιαζουν και η μια ενοχλει την αλλη.η απιστευτη ανταγωνιστικοτητα τους ειναι αυτο που με ''τρομαζει''.τι θα γινει οταν μεγαλωσουν?

εχω μιλησει με τη δασκαλα τους στο σχολειο και μου εχει πει οτι εκει δεν τσακωνονται ,ουτε παρουσιαζουν εντονες διαφωνιες.

τα βραδια δινω μαχη για να τις κανω μπανιο.οταν κανω πρωτη τη μια η αλλη κλαιει και αρνειται πεισματικα να μπει στη μπανιερα.απο μωρα δοκιμαζα να τις κανω μαζι μπανακι.δυο-τρεις φορες που τις εβαλα και τωρα(μετα τη γκρινια) εγινε χαμος και αποφασισα να μην το ξαναεπιχειρησω.

δυστυχως ειμαι αναγκασμενη να τις εχω στο ιδιο δωματιο και ενω τις βαζω στα κρεβατια τους στις 9:30 καταληγουν να κοιμονται 12 γιατι ολη αυτη την ωρα η μια πειραζει την αλλη!!!κλαμματα,φωνες....

να τονισω οτι επειδη ειναι διδυμα του ιδιου φυλου φροντισα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης να ενημερωθω για το πως επρεπε να τους συμπεριφερομαι.δυστυχως καποιες φορες τις συγκρινω,αναποφευκτα.οπως καθε μανα τα παιδια της.δεν τους εχω πει ποτε οτι η μια ειναι καλυτερη απο την αλλη.

τις παροτρινω να ασχολουνται με διαφορετικες δραστηριοτητες,δεν τις ντυνω ιδια και η καθε μια εχει τα πραγματα της.δηλαδη οπως ακριβως θα γινοταν και αν δεν ηταν διδυμες.

θα παρακαλουσα τις μανουλες που εχουν γνωση επι του θεματος να μου που την αποψη τους.η κατασταση εχει ξεφυγει και η ανταγωνιστικοτητα τους ειναι φοβερη!!!

Διαφημίσεις

καλησπερα και καλο μηνα σε ολους.

παρακολουθω το φορουμ εδω και 3 μηνες.θα ηθελα τη συμβουλη των διδυμομαμαδων για ενα σοβαρο θεμα.

τα διδυμα κοριτσια μου σε λιγες μερες θα γινουν 3 ετων και πηγαινουν παιδικο σταθμο απο το σεπτεμβριο του 2010.το προβλημα ειναι η μεγαλη ανταγωνιστικοτητα και ζηλεια που εχουν μεταξυ τους.

αυτη τη συμπεριφορα την παρατηρησα σχεδον απο την αρχη.η μια παντα συναγωνιζεται την αλλη για ο,τι κανουν.ποια θα κανει πρωτη μπανιο,ποια θα φορεσει το ομορφοτερο ρουχο,ποια εχει τους περισσοτερους φιλους στον παιδικο :shock::shock::shock:

οι ωρες που βρισκονται στο σπιτι περνανε μεσα απο δεκαδες καυγαδες,κυριολεκτικα για τα παντα.πλεον δεν μπορω να τις χωρισω γιατι αν το εκανα θα περνουσα ολη τη μερα μονο με αυτο!

δερνονται,γκρινιαζουν και η μια ενοχλει την αλλη.η απιστευτη ανταγωνιστικοτητα τους ειναι αυτο που με ''τρομαζει''.τι θα γινει οταν μεγαλωσουν?

εχω μιλησει με τη δασκαλα τους στο σχολειο και μου εχει πει οτι εκει δεν τσακωνονται ,ουτε παρουσιαζουν εντονες διαφωνιες.

τα βραδια δινω μαχη για να τις κανω μπανιο.οταν κανω πρωτη τη μια η αλλη κλαιει και αρνειται πεισματικα να μπει στη μπανιερα.απο μωρα δοκιμαζα να τις κανω μαζι μπανακι.δυο-τρεις φορες που τις εβαλα και τωρα(μετα τη γκρινια) εγινε χαμος και αποφασισα να μην το ξαναεπιχειρησω.

δυστυχως ειμαι αναγκασμενη να τις εχω στο ιδιο δωματιο και ενω τις βαζω στα κρεβατια τους στις 9:30 καταληγουν να κοιμονται 12 γιατι ολη αυτη την ωρα η μια πειραζει την αλλη!!!κλαμματα,φωνες....

να τονισω οτι επειδη ειναι διδυμα του ιδιου φυλου φροντισα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης να ενημερωθω για το πως επρεπε να τους συμπεριφερομαι.δυστυχως καποιες φορες τις συγκρινω,αναποφευκτα.οπως καθε μανα τα παιδια της.δεν τους εχω πει ποτε οτι η μια ειναι καλυτερη απο την αλλη.

τις παροτρινω να ασχολουνται με διαφορετικες δραστηριοτητες,δεν τις ντυνω ιδια και η καθε μια εχει τα πραγματα της.δηλαδη οπως ακριβως θα γινοταν και αν δεν ηταν διδυμες.

θα παρακαλουσα τις μανουλες που εχουν γνωση επι του θεματος να μου που την αποψη τους.η κατασταση εχει ξεφυγει και η ανταγωνιστικοτητα τους ειναι φοβερη!!!

Καλησπέρα

Τα δικά μου είναι 9 ετών. ΄Εχουμε ζήσει στιγμές απείρου κάλους κι εμείς. Αυτός ο έντονος ανταγωνισμός συνεχίζει να υπάρχει μέχρι και σήμερα. Απλώς έχει μεταφερθεί σε άλλους τομείς (όπως π.χ. το σχολείο). Βέβαια τα δικά μου είναι αγόρι κ κορίτσι αλλά στην ηλικία των δικών σου ζούσαμε ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει λίγο το διαφορετικό δωμάτιο αλλά μετά την ηλικία των 5 ετών. Κατά τα άλλα υπομονή. Ακόμη δεν έχεις δει τίποτα..

Εγω προσπαθω να τις κανω τα ιδια πραγματα, οπως να ζωγραφισω και στις 2 καρδουλα στο σκευος φαγητου, να εχουν παρομοιο μαξιλαρι, να κανουν μαζι μπανιο. Προσπαθω να μην παραλειπω κανενα επαινο σε μια απο τις δυο και να τις επιβραβευω οταν γινεται με το ιδιο βραβειο. Μαζι τις παιρνω στη βιβλιοθηκη και τις ενθαρρυνω να παιζουν μαζι. Ως και μαζι κοιμουνται. Τωρα αν ολα αυτα ειναι η αιτια που δεν ανταγωνιζονται παρα πολυ εντονα-οχι και καθολου-δεν ξερω, ισως να οφειλεται και στο χαρακτηρα τους. Υπομονη θελουν τα διδυμακια και λογω κουρασης ισως να δυσκολευομαστε. ;)

Αργοτερα, δεν ξερω ακομη ποτε, ισως στο γυμνασιο, εχω σκοπο να τις χωρισω στην ταξη γιατι βλεπω σε διδυμακια στο σχολειο που δουλευω, να υπαρχει ανταγωνισμος καθως εχουν ιδους καθηγητες αλλα αλλους βαθμους.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

ευχαριστω για τις αποψεις σας!!!

ειναι δυσκολο να αποκτησουν διαφορετικα δωματια στο αμεσο μελλον.σιγουρα αυτο θα γινει μετα απο 1,5 χρονο που σχεδιαζουμε να μετακομισουμε.

εγω τις αφηνω να επιλεγουν.εχουν ελαχιστα πραγματα ακριβως ιδια,ομως τα παιχνιδια ειναι ολα ιδια και διπλα.μας κανουν συνηθως ιδια δωρα και οταν τους αγοραζουμε εμεις καποιο παιχνιδι η μια ζηλευει της αλλης και καταληγουμε με δυο ιδια.τις περισσοτερες φορες δεν παιζουν με αυτα και τσακωνονται για καποιο αλλο!

προσπαθω να τους μεταδιδω αισθηματα αγαπης και αλληλεγγυης.να πω οτι κατα βαθος η μια λατρευει την αλλη αν και οι τρυφερες στιγμες τους ειναι σπανιες.

σαν χαρακτηρες η μια ειναι πολυ κοινωνικη,γελαστη και πιο ανυπακουη.η αλλη ειναι επιλεκτικη,εσωστρεφης,παραπονιαρα και πιο φοβιτσιαρα.εκ διαμετρου αντιθετες προσωπικοτητες!

δεν θα ηθελα να τις χωρισω στο σχολειο παροτι μου εχουν πει οτι ειναι το καλυτερο για να μην ''επισκιαζει'' η μια την αλλη.

υπομονη εχουμε πολυ.δεν ειναι ευκολο και συχνα εγω απελπιζομαι.ο συζυγος μου πιστευει πως αυτος ειναι ο δικος τους τροπος επικοινωνιας.ισως επειδη εκεινος περναει το λιγοτερο χρονο μαζι τους,και τις βλεπει συνηθως 2 ωρες πριν πανε για υπνο.μαλλον αυτο του δινει τη δυνατοτηατα να αναπτυσει διαφορες θεωριες σχετικα με τα παιδια!

εχουμε δρομο μπροστα μας

Δεν είναι έτσι όλα τα δίδυμα. Αλλά κάτι, κάπως το ξεκίνησε, ίσως κάποια κουβέντα που είπε κάποιος μεγάλος και συνεχίστηκε...

Τα δικά μου, 3,5 χρονών τώρα, το άρχισαν σχετικά πρόσφατα και είναι φανερό ότι κάποιος τους έβαλε σε αυτό το κλίμα, για να τελειώνουν πιο γρήγορα. Γενικά αν συνηθίσουν σε κάτι στραβό είναι δύσκολο να τα πείσεις ότι μια άλλη συμπεριφορά είναι εξίσου αν όχι και περισσότερο πιθανό να συμβαίνει.

Εμείς την πατήσαμε στο πρωινό ξύπνημα. Χαζεύουν ατελείωτα. Αλλά πλέον βλέπω ότι ήταν εν μέρει δικό μας λάθος, γιατί με τη δική μας ανοχή καθιερώθηκε. Αν από την αρχή ήμασταν πιο σταθεροί στο ότι το πρωί ετοιμαζόμαστε γρήγορα, δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα τώρα. Αν τους πω ότι κάτι ευχάριστο για κείνα πρέπει να προλάβουμε, μια χαρά μπορούν να ετοιμαστούν στο πιτς φιτίλι.

Σαν παράδειγμα το είπα, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Τώρα τι κάνεις, θα μου πεις; Εγώ αυτό τον ανταγωνισμό που βγάζουν τώρα τελευταία τον υποβαθμίζω, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία ποιος ανέβηκε πρώτος τη σκάλα ή οτιδήποτε... Γιατί δεν έχει και σημασία, εδώ που τα λέμε. Πιάνει, αλλά σε εμάς δεν έχει καθιερωθεί και πιστεύω είναι μια πολύ σύντομη φάση.

Διαφημίσεις

ο ανταγωνισμος ειναι συνεχης και δυστυχως δεν ειναι στο χερι μου να επεμβαινω παντα.ειναι ανθρωπινως αδυνατο.

επιτηδες θα παει η μια να παρει το παιχνιδι της αλλης και γινεται ο χαμος μετα.

δεν ξερω αν καποιο γεγονος ενεργοποιει αυτη τη συμπεριφορα.ξεκινησε μετα τα 2 τους χρονια,λιγο πριν πανε παιδικο σταθμο.(οταν αρχισαν να γινονται κοριτσακια και να καταλαβαινουν καλυτερα...μικροτερες το ειχαν μεν,σε μικροτερο βαθμο δε)

τις αντιμετωπιζουμε ισα και ποτε δεν τονιζουμε κατι που κανει η μια και δεν κανει η αλλη.ουτε επιβραβευουμε τον ανταγωνισμο .

τοσο εγω οσο και ο μπαμπας τους,τους εξηγουμε γλυκα πως ειναι αδερφουλες και ολα τα σχετικα.

επισης δεν τις μαλωνουμε ουτε για τον ανταγωνισμο ουτε για τιποτε αλλο.

πχ αν η μια χτυπησει την αλλη,της εξηγω οτι η αδερφουλα της πονεσε αλλα ποτε δεν την μαλωνω

πολλοι μου λενε οτι αυτο ακριβως ειναι το λαθος.δεν ειμαι υπερ του μαλωματος,ποσο μαλλον του να φωναξω σε ενα μικρο παιδακι...

μπορει η υπομονη μου να φτανει στα ορια της και πολλες φορες να μου φαινεται δελεαστικο να φωναξω για να σταματησουν προσπαθω...και δεν το κανω

προσπάθησε να κάνεις πράγματα και δραστηριότητες μαζί με τα κορίτσια σου ώστε να λειτουργήσετε σαν ομάδα και μέσα από αυτό να τις περάσεις αυτά που θέλεις,όχι όμως με τη μορφή συμβουλών ή με επιτακτικό ύφος αλλά μέσα από το παιχνίδι θα τις καθοδηγείς.Είναι ακόμη πολύ μικρές και σε χρειάζονται δίπλα τους να τους μάθεις τον τρόπο να τα βρίσκουν,διαφορετικά η πιο δυνατή πάντα θα κερδίζει.

Μπορείτε να φτιάξετε κατασκευές,κολάζ,χειροτεχνίες....να στολίσετε το δωμάτιο ή ακόμη να φτιάξετε ένα γλυκό,αλλά όλες μαζί και να διασκεδάζετε...βάλτε μουσική να χορέψετε.Κράτησέ τες απασχολημένες και θα περιοριστούν οι κρίσεις ανταγωνισμού.Μια άλλη ιδέα ειναι τα επιτραπέζια...χωριστείτε σε δύο ομάδες,εσύ μόνη σου και οι αδελφούλες μαζί.Σιγά σιγά θα αντιστραφεί το κλίμα..καλή επιτυχία

πολυ χρησιμες οι προτασεις σου!

προσπαθω παρα πολυ για τα παιδια.εργαζομαι πολλες ωρες και γυριζοντας στο σπιτι με περιμενουν εκκρεμοτητες.συνηθως τις αμελω και προτιμω να ασχολουμαι με τα παιδια

οι προσπαθειες παιχνιδιου ειναι στην πλειονοτητα τους αποτυχημενες

πχ. το απογευμα τους ειπα να παιξουμε.στρωθηκαμε στο πατωμα με ξυλινα τουβλακια και φτιαξαμε εναν πυργο.ε,η μια γκρεμιζε ο,τι εφτιαχνε η αλλη και το παιχνιδι τελειωσε με κλαμα

δεν το εβαλα κατω και αφου ηρεμησαν τους ειπα να φτιαξουμε παζλ ολες μαζι.διαμαχη με ποιανης το παζλ θα παιξουμε.τελικα εβαλα τη μια δεξια μου και την αλλη αριστερα μου και τις αφησα να τα φτιαξουν,επιβραβευοντας.

τελειωσε πρωτη η μια και μουτρωσε η αλλη!

χρειαζεται περισσοτερη προσπαθεια ομως και το ξερω!

δυστυχως δεν εχω την απολυτη συμπαρασταση του μπαμπα που εργαζεται πολυ,τις βλεπει λιγο και βλεπει την κατασταση απο αλλη οπτικη

θα συνεχισω να προσπαθω με υπομονη

Μηπως βρε κορίτσια ξερετε κανενα βιβλιο σχετικα με το μεγαλωμα των διδυμων και πως πρεπει να τους συμπεριφερόμαστε?? εμενα τωρα μπηκαν στους 4μηνες αλλα θα ήθελα να ξερω απο τωρα...

YiMXp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...