Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ!!!ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ???

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Έχω ένα ζουζουνι 5,5 μηνών κ εδω και 3 μέρες με έχει ξεζουμιάσει την νύχτα....ενώ το πρωί έως τισ 2 το μεσημέρι με το ζόρι ρουφάει κ αυτό γιατί εγώ του δίνω.....εμ λογικό αφού έχει πιει ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ ολη την νυχτα..τι να πεινάει???!!!!

βάρος--> 8420 πριν 10 μέρες

ύψος--> 73 εκ

μηνών --> 5 κ 2 εβδομάδες

να του δίνω λίγο τσάι όταν ξυπνάει???????

να του δίνω λίγο νεράκι ??????

τι νακάνω???????? χελπππππππππππππππππππππππ:(:(:(:(:(:(:(:(

και τώρα φυσικά κοιμάται....γιατί ¨ΟΥΤΕ ΚΑΙ αΥΤΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ!!!!!! μα ανα 2 ώρες ρουφάει!!!!λες και εχει ξυπνητηρι ρε παιδι μου!!!!!πω πωωωω αφού ανοιγω τα ματια μου βλέπω 4 λέω...τώρα !και τσούπ!!!!κλάματακι.....στήθος...νανι ..ΟΥΦΦΦΦΦ!!!!!!!! τι να δώσω πρώτη τροφή? ρυζάλευρο?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαφημίσεις

Κατ αρχήν θα σχολιάσω λίγο τον τίτλο του θέματός σου...

Το μωρό δεν μπορεί να ξερει από μόνο του τι ειναι η μερα και τι η νύχτα. Εσύ πρεπει να το μαθεις να τα ξεχωρίζει και να το βοηθήσεις να ρυθμίσει τους βιορυθμούς του. Αν κοιμάται πολύ την ημέρα, να το ξυπνάς... καθιέρωσε μια ρουτίνα που θα ακολουθείς πριν τον βραδινό ύπνο, με τα φωτα χαμηλά και ησυχο περιβάλλον.

Θηλάζεις αποκλειστικά να υποθέσω?

Αν θες (και αντεχεις) να συνεχίσεις, οσο το μωρό ζητάει, εσύ προσφέρεις.

Οχι τσάι, ειναι διεγερτικό.

Δοντάκια εχει βγάλει? Γιατί μπορεί να παίζει και αυτό, και γι αυτο να έιναι ανήσυχο και να μη μπορεί να κοιμηθεί. Δεν είναι απαραίτητα πεινα, μπορεί απλά να θελει την αγκαλιά σου. Εχεις δοκιμάσει το co-bedding?

Οσο για τον συνεχόμενο βραδινό υπνο... και σου μιλάω σα μαμα με δυο μωρά... μου φαντάζει μακρινο όνειρο! Οσο πιο γρήγορα το αποδεχθείς, τόσο καλύτερα για σενα.

Φαντάζομαι θα ξανακοιμηθούμε ήσυχες μόνο όταν παντρευτούν!

Μια... συμπάσχουσα!

:)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Έχω ένα ζουζουνι 5,5 μηνών κ εδω και 3 μέρες με έχει ξεζουμιάσει την νύχτα....ενώ το πρωί έως τισ 2 το μεσημέρι με το ζόρι ρουφάει κ αυτό γιατί εγώ του δίνω.....εμ λογικό αφού έχει πιει ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ ολη την νυχτα..τι να πεινάει???!!!!

βάρος--> 8420 πριν 10 μέρες

ύψος--> 73 εκ

μηνών --> 5 κ 2 εβδομάδες

να του δίνω λίγο τσάι όταν ξυπνάει???????

να του δίνω λίγο νεράκι ??????

τι νακάνω???????? χελπππππππππππππππππππππππ:(:(:(:(:(:(:(:(

και τώρα φυσικά κοιμάται....γιατί ¨ΟΥΤΕ ΚΑΙ αΥΤΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ!!!!!! μα ανα 2 ώρες ρουφάει!!!!λες και εχει ξυπνητηρι ρε παιδι μου!!!!!πω πωωωω αφού ανοιγω τα ματια μου βλέπω 4 λέω...τώρα !και τσούπ!!!!κλάματακι.....στήθος...νανι ..ΟΥΦΦΦΦΦ!!!!!!!! τι να δώσω πρώτη τροφή? ρυζάλευρο?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

η γνωμη μου ειναι αν του δινεις και ξενο γαλα εκτος το δικο σου καλητερα θα ηταν το βραδι πριν το βαλεις για υπνο να του δινεις απο αυτο και αν ξυπνησει πριν τις 3 ωρες προσπσθησε με την πιπικα να τον κρατησεις περισσοτερη ωρα χωρις να τον ταισει την νυχτα αν παλι δεν θελεις μπορεις να του δωσεις λιγο χαμομιλο το χορτενει κατα καποιο τροπο και τον ηρεμει. και το πρωι κατα τις 9 με 10 προσπαθησε να τον ξυπνας να τον ταιζεις μην τον αφηνεις να κοιματε μεχρι το μεσημερι γιατι μεθαυριο που θα μεγαλωσει πιο πολυ θα σου κσνει την μερα νυχτα. εγω οταν ο γιος μου αρχισε να τρωει φαγητο του εκανα το εξης προγραμα: πρωινο γαλα 8:30 φρουτοκρεμα 10 μεσημεριανο κατα τις 12-1 κρεμα απογευματινη κατα τις 5 και μετα λιγο γαλα κατα τις 7:30 και μετα κατα τις 8:30 μπανιο και ξανα κανονικη ποσοτητα γαλα οταν λοιπον ξηπνουσε την νυχτα και νομιζε οτι πεινουσε του εδεινα την πιπιλα και αν δεν ηρεμουσε παλι του ειχα παρει το χαμομιλο που ειναι σε σκονη της μιλουπα και του εκανα λιγο επεινε 40-50 γραμμαρια και ξανακοιμοταν. αυτο το ακανα για μια εβδομαδα μετα εφτιαξε το προγραμμα του και ηξερε ποτε επρεπε να φαει και ποτε να κοιμηθει.

η γνωμη μου ειναι αν του δινεις και ξενο γαλα εκτος το δικο σου καλητερα θα ηταν το βραδι πριν το βαλεις για υπνο να του δινεις απο αυτο και αν ξυπνησει πριν τις 3 ωρες προσπσθησε με την πιπικα να τον κρατησεις περισσοτερη ωρα χωρις να τον ταισει την νυχτα αν παλι δεν θελεις μπορεις να του δωσεις λιγο χαμομιλο το χορτενει κατα καποιο τροπο και τον ηρεμει.

κοίτα... επειδή η κοπέλα άνοιξε το θεμα της στην ενότητα του αποκλειστικού θηλασμού... κι επειδή ισως να μην εισαι πληροφορημενη, χωρις να θελω να φανώ επιθετική, ούτε κριτική κάνω... αλλα στον αποκλειστικό θηλασμό δε δίνουμε άλλα υγρά, ούτε πιπίλα.

επίσης να προσθέσω την προσωπικη μου εμπειρία... ο γιος μου θηλάζοντας αποκλειστικά δεν ειχε ξυπνήσει ούτε ενα βράδυ μεχρι εξι μηνών, κοιμόταν 9-10 ωρες συνεχόμενα! το επισημαίνω γιατι το να δώσει η κοπελα ξενο γάλα στο μωρό δεν θα εξασφαλίσει σώνει και καλά συνεχόμενο ύπνο. από 6 μηνών και μετά άρχισε να ξυπνάει συνέχεια, ακόμα και καθε 1 ωρα. θηλαζε 10 λεπτά και ξανακοιμόταν. διαβαζα κι εγώ εδω στο φορουμ καποιες μαμαδες που έλεγαν ότι δεν ταίζουν τα μωρά τους το βράδυ και ότι ετσι "πρεπει" να μαθει το μωρό και προσπάθησα κι εγώ να του κόψω το θηλασμό το βράδυ... θυμαμαι καποια στιγμή τον ειχα αγκαλιά και άκουσα την κοιλιτσα του να γουργουρίζει, εκεί λοιπόν συνειδητοποίησα ότι σημασία έχει να "ακούμε" το ίδιο το παιδί και τίποτε άλλο. απλά ακολουθείς τις ανάγκες του, είτε αυτό λεγεται "θηλασμός", είτε "αγκαλιά".

τελικά σε μας το θεμα ήταν τα δόντια, μόλις βγήκαν τα 4 πρώτα ηρεμησε λίγο και ο βραδινός ύπνος (εβγαλε τα πρώτα δυο δοντια 9 μηνών).

EXXQp3.pngAIzKp2.png

κοίτα... επειδή η κοπέλα άνοιξε το θεμα της στην ενότητα του αποκλειστικού θηλασμού... κι επειδή ισως να μην εισαι πληροφορημενη, χωρις να θελω να φανώ επιθετική, ούτε κριτική κάνω... αλλα στον αποκλειστικό θηλασμό δε δίνουμε άλλα υγρά, ούτε πιπίλα.

επίσης να προσθέσω την προσωπικη μου εμπειρία... ο γιος μου θηλάζοντας αποκλειστικά δεν ειχε ξυπνήσει ούτε ενα βράδυ μεχρι εξι μηνών, κοιμόταν 9-10 ωρες συνεχόμενα! το επισημαίνω γιατι το να δώσει η κοπελα ξενο γάλα στο μωρό δεν θα εξασφαλίσει σώνει και καλά συνεχόμενο ύπνο. από 6 μηνών και μετά άρχισε να ξυπνάει συνέχεια, ακόμα και καθε 1 ωρα. θηλαζε 10 λεπτά και ξανακοιμόταν. διαβαζα κι εγώ εδω στο φορουμ καποιες μαμαδες που έλεγαν ότι δεν ταίζουν τα μωρά τους το βράδυ και ότι ετσι "πρεπει" να μαθει το μωρό και προσπάθησα κι εγώ να του κόψω το θηλασμό το βράδυ... θυμαμαι καποια στιγμή τον ειχα αγκαλιά και άκουσα την κοιλιτσα του να γουργουρίζει, εκεί λοιπόν συνειδητοποίησα ότι σημασία έχει να "ακούμε" το ίδιο το παιδί και τίποτε άλλο. απλά ακολουθείς τις ανάγκες του, είτε αυτό λεγεται "θηλασμός", είτε "αγκαλιά".

τελικά σε μας το θεμα ήταν τα δόντια, μόλις βγήκαν τα 4 πρώτα ηρεμησε λίγο και ο βραδινός ύπνος (εβγαλε τα πρώτα δυο δοντια 9 μηνών).

συγνωμη για το λαθος μου απλα ειμαι καινουργια στο φορουμ και ακομα ζοριζομαι λιγο. και παλι σορρυ!!!!

Διαφημίσεις

Καλημερα.Εμενα ο γιος μου ειναι 4 μηνων και ειναι ενα παιδακι πολυ δυσκολο στον υπνο του...με εχει παιδεψει πολυ.Θηλαζω αποκλειστικα.Τη μερα τα γευματα του πλεον ειναι στανταρ.Θα φαει 5 το πολυ 6 γευματα τη μερα.Το βραδυ τον κοιμιζω 9-9.30 και ξυπναει κατα τις 6.30-7 το πρωι.Ολη τη νυχτα ομως ξυπναει το λιγοτερο 3 φορες.Καποιες φορες ξυπναει και καθε μια ωρα με το ρολοι οπως ακριβως το λες.Και τη μερα κοιμαται ελαχιστα...2-3 μισαωρα.

Για μενα δεντιθεται θεμα πεινας...το θεμα ειναι οτι το παιδι δεν μπορει να κοιμηθει...εκει ειναι το προβλημα.Οταν ξυπναει μεσα στη νυχτα τρωει πολυ?Γιατι εμενα συνηθως δεν τρωει,ισα ισα 2-3 λεπτακια μεχρι να τον ξαναπαρει ο υπνος.

Εγω το εχω παρει αποφαση πλεον οτι το παιδι εχει θεμα με τον υπνο του οποτε σταματησα να ασχολουμαι και να προβληματιζομαι.Θα στρωσει μονο οταν το αποφασισει απο μονο του.

Πιπιλα παιρνει?Αν ναι δοκιμασε καποιες φορες οταν ξυπναει να του βαλεις πιπιλα μηπως αποκοιμηθει παλι χωρις να τον θηλασεις....ειναι πλεον 5,5 μηνων το μωρο σου δεν προκειται να εχεις θεμα με το θηλασμο λογω πιπιλας.Εκτος και αν καταλαβαινεις οτι το παιδι πειναει...εκει τον ταιζεις.Αν το παιδι πειναει δεν εχει νοημα να το ταλαιπωρεις και να μην το ταιζεις.Εμενα δυστυχως την πιπιλα δεν τη θελει με τπτ...τον παλευω να την παρει αλλα δε.Καποιες φορες βαζει το δαχτυλακι,πιπιλαει και αποκοιμιεται παλι μονος του αλλα συνηθως δεν τα καταφερνει οποτε θα χρειαστει να τον βαλω στο στηθος.Η παλι καποιες φορες τον παιρνω αγκαλια ,τον βαζω να ρευτει και με τη μια αποκοιμιεται.

Τη μερα κοιμαται πολυ?

Ο παιδιατρος μου ειναι της αποψης να τον αφηνω να κλαιει...μονο ετσι μου εχει πει θα στρωσει τον υπνο του...οσο τον σηκωνω θα ξυπναει...αλλα αρνουμαι να το κανω.Καποιες μερες δυσκολες που ξυπναει καθε μια ωρα τον παιρνω στο κκρεβατι μαζι μου κατα τις 4-5 το πρωι για να μην ταλαιπωρουμαι εγω αλλα και παλι ξυπναει.Ασε που δε θελω να συνηθισει να κοιμαται μαζι μου.Δοκιμασε το αν δε σε πειραζει.

kalhmera mamades..

το παιδί ΔΕΝ πέρνει πιπιλα με το ζόρι κλαίει πολύ .....κοιμάται μετα απο μπάνιο κατα τισ 10 κ κατι και εδώ και 4η σήμερα μέρα ξυπνάει ανα σχεδόν μιαμιση ώρα.........ναι μόνο αν θηλάσει σταματάει να κλαίει ειδάλλως κλαίει πάρα πολύ!!! χθεσ έκανα ενα τεστ να τον αφήσω να κλάψει κανα 10 λεπτο..αλλα δεν σταμάτησε μόλις τον έβαλα στο στήθος τσουπ σταμάτησε!!! ΓΙΑΤΙ??? μου το κανειαυτο τώρα μια χαρά κοιμόταν κλαψ κλαψ...........θα σταματήσει αραγε ????

Καλημέρα και να χαίρεσαι το ζουζούνι σου!

Μην ανησυχείς, όλα φυσιολογικά είναι! Μωρό είναι ακόμη, τα κάνουν αυτά τα μωρά. Μπορεί κάτι να περνάει σ'αυτή τη φάση, από δόντια, μέχρι....ποιος ξέρει τι άλλο!

Πάντως, έχε υπομονή, θα ξαναγυρίσει κάποια στιγμή στο συνεχόμενο ύπνο, όταν έρθει η ώρα του!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΕΧς ΚΙ ΕΓς ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 5 ΜΗΝΩΝ.ΖΥΓΙΖΕΙ 6900 ΚΙΑ ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ 68 ΠΟΝΤΟΥΣ.ΘΗΛΑΖς ΑΚΟΜΗ.ΤΡςΕΙ ΑΝΑ 3 ΩΡΕΣ.ΗΔΗ ΤΡςΜΕ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ(ΓΥΡΟ ΣΤΑ 150ML)ΣΥΣΤΗΝΩ ΝΟΥΝΟΥ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ9ΜΙΣΟ ΦΡΟΥΤΟ ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ)ΕΧς ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤςΡΑ ΠΟΙΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ!!!ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΣ 12 ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 3,5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!ΜΗΠςΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ?

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι εχει σχεση η στερεά τροφή με τον ύπνο.

Οπως εγραψα και πριν, ο γιος μου με αποκλειστικό θηλασμό κοιμόταν συνεχόμενα το βράδυ 9-10 ωρες μεχρι 6 μηνών. Μόλις μπήκαμε στις στερεές, στον 6ο μήνα δλδ, αρχίσανε τα ξενύχτια. Ηρεμήσαμε ενα τρίμηνο-τετράμηνο μετά, μόλις βγήκαν τα πρώτα δοντάκια.

Δυστυχως δεν υπάρχει πρόγραμμα ύπνου σε τόσο μικρά μωράκια, όλα είναι προσωρινά, το οτι κοιμοταν καλά μεχρι τωρα δε σου εξασφαλίζει ότι θα κοιμαται ετσι και στο μελλον και φυσικά το οτι τωρα ξυπνάει δε σημαίνει ότι θα κρατήσει για πάντα. Φασεις περνάνε τα πιτσιρίκια, είτε μας βολεύουν ειτε όχι.

Υπομονή.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

outws sy allws thn allh ebdomada ginomaste 6 mhnwn!!!! opote me syntagh giatrou k oxi mono pleon tha ksekinhsoume me laxanika k ryzaleuro....makari na stamathsei giati DEN antexw allo to bradino me trelainei!!!!!!;)

kanw kouragio 5,5 mhnes! kai mia ZWH ;D alla ligo na koimamai re paidi mou......nai oloi mou lene na dwsw sterea k kseno gala gia na koimhthei alla k egw to thewrw ligo kapws olo auto afou reuetai me to diko mou polu kala k den thelei na faei allo ;(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...