Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πεθανε ο παππους,να βαφτισω το παιδι μου?

nommar

Recommended Posts

Διαφημίσεις

καταρχας συλλυπητηρια..εγω βαφτησα την κορη μου 6 μηνες περιπου αφου ειχε πεθανει η πεθερα μου η οποια ηταν πολυ αγαπητη σε μενα αλλα και μεγαλη αδυναμια του αντρα μου..θα σε συμβουλευα να αφησεις να περασουν καμια δεκαπενταρια μερες και να ρωτησεις τον αντρα σου αν θελει να το αναβαλετε...εμενα ο δικος μου φαντασου το θεωρουσε ανεξαρτητο γεγονος με την βαφτιση..την καναμε κανονικα χωρις βεβαια γλεντια,αλλα ηταν πολυ ωραια..ο πεθερος μου δε ,πολυ ικανοποιημενος..πηρε η κορη μου κιολας το ονομα της πεθερας μου

Και βεβαια να βαπτιστει το μωρακι. Μπορεις να ρωτησεις τον αντρα σου και την πεθερα σου , αφου ομως περασει ενα χ διαστημα , αλλωστε ειναι νωρις ακομη. Ειμαι σιγουρη οτι θα επιμεινουν να γινει η βαπτιση κανονικα. Με το καλο.

αυτο σκευτομαι...οτι θα εχει κατι να περιμενει...και αυτο θα ειναι οτι η εγγονη της θα γινει χριστιανη και θα παρει το ονομα της...παντα ηθελε ενα κοριτσακι και εκεινη και ο πεθερος μου...οταν εμαθαν οτι ειχα κοριτσι εκλαιγαν...

Σωστό κι έτσι που το σκέφτεσαι, σκέψου όμως και τις σκέψεις που θα περάσουν από το μυαλό τους εκείνη τη μέρα (όποτε και να γίνει η βάφτιση), "που δεν θα είναι κι εκείνος εκεί να την καμαρώσει" :(, κι όσο πιο σύντομα θα γίνει η βάφτιση, τόσο πιο έντονα τα συναισθήματα...

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω τί να κάνετε. Είναι δύσκολες αυτές οι καταστάσεις, όπως και να το κάνεις...

O πεθερος μου πεθανε τελη Φεβρουαριου και εμεις βαφτισαμε το μωρο μεσα Μαιου. Η μονη που ρωτησαμε ηταν η πεθερα μου η οποια δεν ειχε κανενα απολυτως προβλημα. Η βαφτιση ειναι μυστηριο.

Βιαζομασταν να το βαφτισουμε γιατι θα γινοταν ενος ετους και η νονας μας ηταν μικρουλα και δεν θα μπορουσε να ανταποκριθει με ενα μεγαλυτερο και βαρυτερο μωρο.

Δεν ξερω αν ειπαν κατι οι συγγενεις, δεν ακουσα τιποτα και ουτε το εψαξα για να μαθω. Δεν με ενδιεφερε. Απο την στιγμη που ηθελε ο αντρας μου και η πεθερα μου, στους αλλους περισευε. Το μωρο πηρε το ονομα του πεθερου μου.

Γλεντι μετα δεν καναμε, παρα κατι σαν κετεριγκ εξω απο την εκκλησια. Και ο πεθερος μου να ζουσε δεν θα μπορουσα να κανω κατι διαφορετικο :wink:.

Συζητησε το με το αντρα σου και την πεθερα σου και προχωρα. Με το καλο.

Διαφημίσεις

Συλληπητήρια....

39 μέρες πριν την βάπτιση πέθανε η πιο αγαπημένη μου θεία, αδελφή του πατέρα μου, και 50 μέρες νωρίτερα πέθανε η γιαγιά μου... η ψυχολογία όλων ήταν χάλια, όμως κάναμε την βάπτιση κανονικά όπως το είχαμε προγραμματίσει, και το τραπέζι, χωρίς μουσική. Ήταν κοινή απόφαση όλης της οικογένειας, κατακριτέο ή μη δεν ξέρω, προσωπικά ΠΟΤΕ δεν με ενδιέφερε η γνώμη του κόσμου παρά μόνο της οικογένειας μου. Εξάλλου, ο κόσμος και όλα τέλεια να τα κάνεις και σύμφωνα με όλους τους κοινωνικούς κανόνες και προσταγές ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ θα βρει κάτι να πει και ΠΑΝΤΑ κακό!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

θα εχουν περασει 5 μηνες μεχρι το σεπτεμβρη...πιστευω θα μπορουσες να κανεις την βαπτιση χωρις γλεντια....και θα εχετε ηρεμησει λιγο και εσεις ψυχολογικα...εχεις ακομη καιρο να το σκεφτεις... και οκτωβρη μπορεις να κανεις την βαπτιση(στο 6μηνο)..αν το αφησεις για του χρονου το μωρο σου θα ειναι μεγαλουτσικο...πιστευω αν το καλοκαιρακι αρχισουν και οι ετοιμασιες ψωνια κτλ ισως ειναι καλη ασχολια για εσας...

δεν μπορω να πω και πολλα εσεις ξερετε καλυτερα απο τον καθενα μας

Η θεση σου ειναι πολυ δυσκολη. Κατα την γνωμη μου οι επιλογές που έχεις δεν ειναι και πολλές. Η θα κανεις την βάπτιση τον Σεπτεμβρη χωρις πολλα γλεντια η θα την αναβάλλεις για αργότερα για να μπορείτε να κανετε καποιο γλέντι(εαν φυσικα το θέλετε). Νομιζω πως αυτη την στιγμή μόνο ο άντρα σου μπορει να σε βοηθήσει και να συναποφασισετε πως θα γίνει τελικά.

με τον αντρα μου το συζητησαμε...ο ιδιος θελει πολυ να βαφτισουμε την κορη μας τον Σεπτεμβριο αλλα αποφασισαμε απο κοινου να περιμενουμε την μαμα του να μας μιλησει απο μονη της οταν θα ειναι ετοιμη...και η αποφαση της θα παιξει τον πιο καθοριστικο ρολο...θα σεβαστουμε οτι και να μας πει...

Διαφημίσεις

σκέψου όμως και τις σκέψεις που θα περάσουν από το μυαλό τους εκείνη τη μέρα (όποτε και να γίνει η βάφτιση), "που δεν θα είναι κι εκείνος εκεί να την καμαρώσει" :(, κι όσο πιο σύντομα θα γίνει η βάφτιση, τόσο πιο έντονα τα συναισθήματα

παντα θα υπαρχει αυτη η σκεψη...στα πρωτα της γενεθλια,οταν με το καλο μπουσουλισει,οταν περπατησει , οταν θα την πει γιαγια...παντα θα το εχει στο μυαλο της"αχ να σε εβλεπε και ο παππους σου"...και συμφωνω οτι τα συναισθηματα της θα ειναι εντονα...οπως και του αντρα μου που θα ηθελε ο πατερας του να το καμαρωσει το κοριτσακι μας...και κατι ακομα, παντα θα λειπει απο το τραπεζι μας,απο το σπιτι μας,απο την καθημερινοτητα μας...αλλα οχι απο τη σκεψη μας!

• 3 εβδομάδες μετά...

επαναφερω το θεμα....προχθες μιλωντας με την πεθερα μου και τον αντρα μου ηρθε στην κουβεντα μας η βαφτιση του μωρου...αρχικα της ειπαμε πως δεν ξερουμε αν θα την κανουμε η οχι και οτι ειμαστε σε σκεψεις...

μας ειπε οτι σε καμια περιπτωση δεν θα επρεπε να την αναβαλλουμε,οτι το παιδι μας πρεπει να βαφτιστει για να γινει χριστιανη ,οτι αν το αναβαλλουμε για τον επομενο Μαιο το παιδι θα ειναι παρα πολυ μεγαλο και οτι αν το αναβαλλουμε δεν φερνουμε πισω τον ανθρωπο που χασαμε...η αληθεια ειναι πως θα στεναχωρεθει παρα πολυ αν την κανουμε αργοτερα....τωρα ειμαστε σε τελικες συζητησεις με τον αντρα μου ωστε να αποφασισουμε οριστικα...

το να γινει Χριστιανη η κορη σου δεν εχει καμια σχεση με το πενθος σας. μπορειτε να κανετε την βαπτιση σε κλειστο κυκλο και χωρις γλεντια! δυστυχως το πενθος δεν ξεπερνιεται ποτε. κι εγω εχασα τον αδερφο μου 24 χρονων πριν απο δυο χρονια και τωρα θα κανω γαμο-βαπτιση αλλα χωρις γλεντι. τα συλλυπητηρια μου!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...