Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πεθανε ο παππους,να βαφτισω το παιδι μου?

nommar

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα...δυστυχως χασαμε τον πεθερο μου το Μ.Σαββατο.ειχαμε προγραμματισει απο καιρο να βαπτισουμε την κορη μας στις 11 Σεπτεμβριου...θελω την αποψη σας,τι λετε πρεπει να αναβαλλω την βαπτιση?

Διαφημίσεις

θα εχει περασει αρκετος καιρος οποτε δεν υπαρχει λογος-τα συλληπητηρια μου.

ευχαριστω πολυ...ξερω εγω...ειναι περιπου σε 4 1/2 μηνες...μηπως ειναι νωρις?

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ...ξερω εγω...ειναι περιπου σε 4 1/2 μηνες...μηπως ειναι νωρις?

και γω απο επαρχεια ειμαι και εχουν γινει και γαμοι σε παρομοια περιπτωση-αν δεν νιωθει καλα ο αντρας σου καντε το μετα τα 6μηνα-εμενα πεθανε η γιαγια μου και βαφτισα μετα 3 μηνες αλλα ενταξει ηταν πολυ γιαγια-με τον αντρα σου κοριτσι μου δικος του πατερας ηταν αυτος πως νιωθει.

μόνο την άποψη του άντρα σου οφείλεις να λάβεις υπόψην σου γιατί ήταν ο πατέρας του.......

ότι και να πουν όλοι οι άλλοι δεν έχει σημασία.Και το γεγονός οτι είναι στην επαρχία δεν αλλάζει το πένθος νομίζω.......

και επιπλέον νομίζω οτι είναι πολύ νωρίς να σκέφτεσαιτα βαφτίσια μετά από ένα τέτοιο γεγονός.......αν ήσουν στην θέση του άντρα σου?πως θα ένιωθες

9Onsp3.png

Συλληπητήρια πρώτα απ' όλα για τον πεθερό σου. Αν σε παίρνει η ηλικία του παιδιού εγώ θα σου πρότεινα να το καθυστερούσατε λίγο. Ήταν νέος άνθρωπος και οι 4 μήνες είναι λίγοι για να το ξεπεράσουν κάπως ο άντρας σου και η πεθερά σου. Τώρα αν δεν σας παίρνει η ηλικία, θα πρέπει να την κάνετε. Νομίζω το καλύτερο είνα να συζητήσεις με τον άντρα σου, αφού τον αφήσεις πρώτα λίγο να ηρεμήσει και να σταθεί στα πόδια του.

ο αντρας μου αυτη τη στιγμη ειναι χαμενος...ο πεθερος μου δυστυχως ηταν πολυ νεος,μολις 64 ετων...

οποτε χαλαρα το αναβαλεις μεχρι να νιωσει αυτος καλα για να χαρει και την βαφτιση του παιδιου του.μην το σκεφτεσαι και να του το πεις εν καιρω αν δεν στο αναφερει ο ιδιος αμεσα γιατι τωρα το τελευταιο που θα θελει να ακουσει ειναι για βαφτισια και αναβολες.

Διαφημίσεις

οσο χαλια ειμαι και τωρα γιατι τον πεθερο μου τον αγαπησα πολυ.απο την μια σκεφτομαι ποση χαρα θα παρει η πεθερα μου γιατι η κορη μας θα παρει το ονομα της και απο την αλλη προβλημματιζομαι γιατι ειχα ηδη ξεκινησει ενεργειες,ειχα ηδη κλεισει πραγματα και δεν ξερω αν πρεπει να τα ακυρωσω..

Καταρχήν συλλυπητήρια για τον πεθερό σου.

Εχει τύχει σε γνωστή μου να έχει κανονίσει τη βάπτιση του παιδιού της 15Αύγουστο και την παραμονή να πεθαίνει ο πατέρας της. Επαιρνε μάλιστα και το όνομά του. Η βάφτιση έγινε κανονικά, απλά χωρίς μουσική φυσικά. Αναλόγως το πως νιώθει ο άντρας σου, αλλά γιατί να σχολιαστεί αρνητικά?Δεν είναι γάμος, είναι βάπτιση , κάτι που αφορά το παιδάκι σου. Αν θέλει να σχολιάσει κανείς, θα το κάνει κι ας έχουν περάσει και χρόνια από κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Co8Lp3.png

QkL2p3.png

Αν δεν γίνεται να τα αναβάλλεις, θα πρέπει να βαφτίσετε το παιδί, αλλά χωρίς τραπέζια και μουσική. Εγώ τουλάχιστον έτσι θα έκανα. Αν το παιδί τότε θα είναι 11 μηνών, μετά πιάνει χειμώνας. Αν πάλι περιμένετε να περάσει χρόνος, το παιδί θα έχει μεγαλώσει αρκετά.

Διαφημίσεις

Η Γνωμη μου: Καθυστερηστε το αλλα οχι μονο για τυς τυπικους λογους η τους ψυχολογικους που εννοουνται αλλα και για το ιδιο το παιδακι, που η βαφτιση του πρεπει να ναι χαρουμενη σα γιορτη με διασκεδαση κ μουσικουλα. καλως η κακως ετσι ειναι οι βαφτισεις. Κι αν δε θελετε να ναι χειμωνας, τοτε το βαφτιζετε μαιο η αργοτερα. Εμας ηταν 2μισι και ωραιοτατα βαφτιστηκε και δεν εχυσε ουτε ενα δακρυ. Εγω θα προτιμουσα να κανα τη βαφτιση οπως πρεπει για το παιδακι με ωραιο στολισμο μουσικη και χορο ΚΑΙ οχι με τη σκια ενος θανατου λιγους μηνες πριν. Σκεψου θα κανετε πχ τα τριμηνα και μετα απο 2 μερες πχ θα βαφτιζετε? Η ψυχολογια θα ειναι πεσμενη κ εσυ θα τρεχεις για στολισμους? Αν εχεις και καλες σχεσεις με τη πεθερα ενας λογος παραπανω.

Και σκεψου κ το αλλο: αν κανεις μετα αλλο παιδακι οταν το βαφτισεις και κανεις βαφτιση με μουσικη κλπ, δε θα νιωσεις καπως περιεργα που η μια βαφτιση ηταν στα μουγκα? Εγω εχω πει πως και στα 2 μου παιδακια θα κανω τα ιδια. Και τελικα ετυχε κ τα βαφτισα κ μαζι και ενιωσα πολυ ωραια γιατι δε θα θελα ποτε να γινει συγκριση ουτε στο μυαλο μου. Και μονο που θα την ενιωθα εγω μου φτανει!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

εμενα η γνωμη μου ειναι να την κανεις την βαπτιση αλλα μην το 'γλεντησετε ' κιολας.θεωρω οτι καλο ειναι για το παιδακι να μην μενει αβαπτιστο παρα πολυ καιρο.ρωτησε κ τον πνευματικο σου η τον ιερεα της ενοριας σου να σε συμβουλεψει.

αν δεν το βαπτισουμε το παιδι το σεπτεμβριο θα γινει το Μαιο.το παιδι θα ειναι τοτε 18-19 μηνων.σας διαβεβαιωνω πως αν ηταν δικοι μου γονεις το ιδιο θα πονουσα οπως ποναω τωρα...γιατι τωρα ποναω για μενα αλλα ποναω και για τον αντρα μου που τον βλεπω ετσι...

οσο για αυτο που ειπα για την επαρχια , και εμεις σε λιγο καιρο θα μετακομισουμε και θα γινουμε και εμεις ανθρωποι της επαρχιας και χαιρομαι πολυ γι αυτο γιατι το παιδι μου θα μεγαλωσει καλυτερα και πιο ξεγνοιαστα εκει...απλα στις επαρχιακες πολεις η στα χωρια τις παραδοσεις, τα ηθη και τα εθιμα ειτε αφορα γαμο ειτε κηδεια ,τα κρατανε ενω εδω στην αθηνα καπου ολα αυτα εχουν χαθει και οτι και να κανεις χανεσαι στο πληθος και στην ανωνυμια...

εμενα η γνωμη μου ειναι να την κανεις την βαπτιση αλλα μην το 'γλεντησετε ' κιολας.θεωρω οτι καλο ειναι για το παιδακι να μην μενει αβαπτιστο παρα πολυ καιρο.ρωτησε κ τον πνευματικο σου η τον ιερεα της ενοριας σου να σε συμβουλεψει.

Αυτό πιστεύω και εγώ. Άλλο το μυστήριο της βάπτισης όπου δεν υπάρχει λόγος να αναβληθεί και άλλο οι φιέστες. Προσωπικά, θα τα έκανα σε στενό οικογενειακό κύκλο, όλοι θα το σεβαστούν αφού γνωρίζουν το πένθος σας και μετά φαγητό σε ένα εστιατόριο χωρίς μουσική για τους πιο στενούς συγγενείς. Δεν υπάρχει λόγος να προκαλέσετε με χορούς εφόσον στην επαρχία κρατούν τα έθιμα.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

ρωτα καλυτερα τον αντρα σου και την πεθερα σου. απλα πες τους "μηπως να αναβαλλαμε την βαπτιση του παιδιου?" και θα σου πουν ακριβως πως νιωθουν. εμεις οτι και να πουμε δεν μπορουμε να καταλαβουμε ακριβως την ψυχολογια τους.

Κι εγώ θα σε συμβούλευα να κάνετε κανονικά τη βάφτιση, απλά χωρίς χορό στο τραπέζι. Μέχρι το Σεπτέμβριο είναι πολύς καιρός. Κι ύστερα η βάφτιση θα είναι μια χαρά και μια παρηγοριά για τη γιαγιά και για σας.

Εγώ θα σου έλεγα πάντως να μην το βαφτίσεις όχι γιατί πιστευω πως αυτά κάνουν το πένθος ή οτι στηρίζω αυτές τις χαζές αντιλήψεις που γίνονται καθαρα για τα ματια του κόσμου.Για το μόνο λόγο που θα σου λεγα να μην το κάνεις έιναι γιατί σιγουρα θα ειπωθούν λόγια από το σοι του άντρα σου και θα σου χαλάσουν την ψυχολογία, μερες χαράς.

Κι ύστερα η βάφτιση θα είναι μια χαρά και μια παρηγοριά για τη γιαγιά και για σας.

αυτο σκευτομαι...οτι θα εχει κατι να περιμενει...και αυτο θα ειναι οτι η εγγονη της θα γινει χριστιανη και θα παρει το ονομα της...παντα ηθελε ενα κοριτσακι και εκεινη και ο πεθερος μου...οταν εμαθαν οτι ειχα κοριτσι εκλαιγαν...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...