Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νάξο, Κεφαλονιά ή καπου αλλου???

ziu_zitsu

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Επισκεφτήκαμε πέρσι την Κεφαλλονιά.

Πολύ όμορφο νησί!

Λιγάκι ακριβούτσικο βέβαια.Αυτό θα το ρυθμίσεις εσύ με τις ανάλογες επιλογές σε διαμονή και διατροφή.

The family that plays plays together stays together Παύλος 10/01/08 Εβελίνα 20/01/11

Αχ σε αυτά τα σπιτάκια που λέει η morchelina ήθελα και εγώ αλλά δεν είχε την ημ/νια που ήθελα εγώ τιμή πολύ καλή 80ευρώ και περνάς τέλεια εσύ κ τα παιδιά αφού έχει κούνιες. Πάντως και εγώ από Θεσ/νικη Θάσο θα πάω γιατί είναι κοντά,αν χρειαστεί μιαςκαι έχω μικρά παιδιά , πολλές βενζίνες δεν έχει, όπως και το καραβάκι είναι πιο φθηνό,δεν ξέρω πόσο,αλλά σίγουρα όχι όσο για κάποιο μακρινό νησί,έχει και ωραίες παραλίες και όχι πολλές ώρες ταξίδι γιατί που να αντέξουν τα μικρά μέσα στο αμάξι. Πέρυσι πήγα στον Μαρμαρά και όντος έχει πολύ κόσμο και είναι καλά αφού κάναμε τις βόλτες μας και βασικό είχε κούνιες πολλές με κέρματα και αυτοκινητάκια που γυρνουν γύρω-γύρω.Ζάκυνθο είχα πάει με τον άντρα μου και ήταν τέλεια μέναμε στο τσιλιβί που είχε πολύ ωραία παραλία,μου άρεσε πιο πολύ από την Λευκάδα η οποία έχει πολύ κρύες θάλασσες.Και η Κέρκυρα ωραία αν και μέναμε στον Κάβο που γινόταν χαμός από τους ξένους,πολύ ωραία παραλία η Γαρδένος(κάπως έτσι την έλεγαν)με ζεστά νερά.'Οπωσ και η Πάρος καλή αν και δεν ξετρελάθηκα. Αν και θα ήθελα να πάω Σάμο και Μήλο καποιο καλοκαίρι.Πάντως όπου και να πάμε αν έχουμε καλή παρέα και ας ήμαστε 2 άτομα ωραία περνάμε .Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία.

κοριτσάκια, ρίξτε καμιά ιδέα για Κεφαλλονιά!

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: άφιξη.

Στην Κεφαλονιά φτάνεις με τρεις τρόπους.

1ος Βασιλική Λευκάδας-Φισκάρδο. Καράβι: παντόφλα. Χρόνος: 1 ώρα. Τιμή: 35? αμάξι+6?/άτομο.

2ος Αστακός Αιτωλοακαρνανίας-Σάμη. Καράβι: καλό, όχι πολύ μεγάλο, αλλά αξιόπιστο κλειστού τύπου. Στα συν ότι μπαίνεις και βγαίνεις χωρίς μανούβρες γιατί έχει 2 μπουκαπόρτες. Χρόνος: 2,5 ώρες. Τιμή: 40? αμάξι, 10?/άτομο.

3ος Πάτρα-Σάμη. Καράβι: Τεράστιο, αλλά και πήχτρα στη φουλ σεζόν. Χρόνος: 3 ώρες. Τιμή: κόντρα ξούρισμα. Αμάξι γύρω στο 50άρι και άτομο 17?.

Εγώ προτιμώ Αστακό, κυρίως γιατί είναι ο πιο βολικός από Γιάννενα. Δεν πάω από Λευκάδα γιατί βρίσκω τρομερή κίνηση, ειδικά ως το Νυδρί, με αποτέλεσμα να κάνω 1,5 ώρα να διασχίσω τη Λευκάδα. Βέβαια το καλοκαίρι έχει κάθε 3 ώρες δρομολόγιο. Κάνω τη διαδρομή Γιάννενα-Πρέβεζα-Υποθαλάσσια σήραγγα-Βόνιτσα-Πάλαιρος-Μύτικας-Αστακός, που είναι πολύ ήσυχη και ο δρόμος άδειος μετά τη Βόνιτσα. Αλλάεξαρτάται από πού ξεκινάς το ταξίδι. Αν είσαι από βόρεια Ελλάδα, η Εγνατία σε βολεύει φοβερά ως τα Γιάννενα, μετά είναι 2,5 ώρες ο Αστακός.

Τώρα ας πάμε στο θέμα διαμονή.5 είναι τα βασικά μέρη για διαμονή στο νησί (όχι και τα μοναδικά εννοείται)

1ο. Φισκάρδο, στα βόρεια. Είσαι ο Βαρδινογιάννης; Όχι ε; Άστο καλύτερα. Έχει κάνα δυο παραλίες που αξίζουν, την Έμπλυση και το το Δαφνούδι. Η πρώτη είναι δίπλα στον οικισμό, πολύ όμορφα νερά. Το Δαφνούδι είναι γραφική, με μονοπάτι 500 μέτρων μέσα στο δάσος για να φτάσεις=> Ησυχία και το κατακαλόκαιρο. Βοτσαλιές και οι δύο.

2ο. Σκάλα, προς στο νότο. Πολυσύχναστη, με πολλούς ξένους και τσιμπημένες τιμές. Δεν συστήνω να μείνεις εκεί, είναι στη άκρη του νησιού, θα γράψεις πολλά χιλιόμετρα για να δεις το υπόλοιπο. Αξίζει όμως να πας μια μονοήμερη εκδρομή για την παραλία της, που είναι πολύ όμορφη και καθαρή, τεράστια, με αμμουδιά και πράσινα νερά.

3ο. Λάσση. Είναι προάστιο του Αργοστολίου και σηκώνει όλο τον όγκο των τουριστών. Καθαρά τουριστικό μέρος, το χειμώνα δεν υπάρχει. Εκεί εδρεύουν μερικά από τα πιο μεγάλα ξενοδοχεία, έχει το αβαντάζ ότι είναι δίπλα στο Αργοστόλι και τις 2 πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, Πλατύ και Μακρύ Γιαλό (πολύ όμορφες παραλίες, ρηχές αμμουδιές, 5 λεπτά από το Αργοστόλι). Αν δεν σε ενοχλεί αισθητικά η καθαρά τουριστική εικόνα του οικισμού, είναι η κλασική επιλογή. Επίσης είσαι πολύ κοντά στις νότιες παραλιες του νησιού, που είναι αμμουδιές και πιο φιλικές για μικρά παιδιά.

4ο. Σάμη (ή Αγ. Ευφημία που είναι διπλανή κωμόπολη, 5 λεπτά από τη Σάμη). Είναι κωμόπολη, χωριό ίσως. Είναι αρκετά γραφική, ξέρω να σε στείλω και σε κανα 2 γνωστούς να σου κάνουν καλή τιμή για δωμάτιο. Είναι για χαλαρές διακοπές, δεν έχει ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή και έχει το αβαντάζ να είναι δίπλα σε κάποια ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού, τα 2 σπήλαια της Μελισσάνης (λιμνοσπήλαιο, θα κάνετε 10λεπτη βαρκάδα και θα σας τον πιάσουν με 7?/άτομο) και της Δρογκαράτης (αν είστε τυχεροί οργανώνονται βραδιές με κλασική μουσική μέσα στο σπήλαιο, έχει τρομερή ακουστική). Η Σάμη έχει επίσης το αβαντάζ να είναι κοντά σε πολύ καλές παραλίες. Την Αντίσαμο (εγώ τη θεωρώ την καλύτερη του νησιού, πάντα καθαρή, δεν την πιάνει αέρας) και 15 λεπτά από τον Μύρτο (εκεί να πάτε μόνο πρωί, μετά τις 2 το μεσημέρι μαζεύει πίσσα και βρωμιές, ειδικά με δυτικό αέρα). Με το Μύρτο πάντως παθαίνεις πλάκα αν τον πετύχεις στα καλά του. Ανάμεσα σε Σάμη-Αγ. Ευφημία έχει 4 μικρές παραλίες για πριβέ μπάνιο, κανα 2 ομπρέλες χωράνε, φοβερή ησυχία. Ακόμη έχει σε λογική ακτίνα το Φισκάρδο (45 χιλιόμ, 45 λεπτά), το οποίο αξίζει μόνο να ΔΕΙΤΕ, άντε και κανένα καφέ να πιείτε, γιατί είναι πανάκριβο. Το Αργοστόλι απέχει από Σάμη 30 λεπτά (γύρω στα 28 χλμ) με δρόμο μέτριας δυσκολίας (έχει κάτι αναβάσεις, στροφές-πέταλα κτλ), κάτι που δυσκολεύει τις εξόδους εκεί για βράδυ. Προτείνω για ήσυχες οικογενειακές διακοπές.

5ο. Αργοστόλι ή και χωριά στα πέριξ. Μπορείς βέβαια να μείνεις και μέσα στο Αργοστόλι. Θέλει λίγο ψάξιμο η υπόθεση γιατί όσο πιο κεντρικά μένεις, τόσο η σχέση τιμής-ποιότητας βαραίνει προς την πρώτη, αλλά έχει όλα τα αβαντάζ του να μένεις στην πρωτεύουσα. Υπάρχουν πολύ ωραίες βίλες ή καινούρια συγκροτήματα που νοικιάζονται σε χωριά γύρω από το Αργοστόλι και αξίζει να το ψάξεις (εννοώ ότι είναι σε καλές τιμές). Βέβαια, σε όσο πιο φουλ περίοδο πας, τόσο πιο ακριβά θα τα βρεις.

Δεν συστήνω με τίποτα να μείνεις Ληξούρι, γιατί είναι στην άλλη άκρη του νησιού και θα είσαι αποκομμένη. Αξίζει για μονοήμερη εκδρομή για να κολυμπήσεις στο Ξι, την παραλία με τον άργιλο (να κάνεις και μάσκα). Πηγαίνει συχνά καραβάκι από Αργοστόλι (ανά μια ώρα περίπου, κάνει 15 λεπτά).

Ελπίζω να σε κάλυψα, πες μου και επανέρχομαι με ό,τι άλλο χρειαστείς.

UHrTp3.png

Alexia, τέλειο ραπόρτο. Μας έφτιαξες για Κεφαλλονιά. Μια φορά έχω πάει (προ Κορέλλι) και έμεινα Σάμη και δεν ευχαριστήθηκα μπάνιο στην Κεφαλλονιά. Μύρτο είχε κύμα, Αντίσαμο εντυπωσιακή αλλά πιάνονταν η ψυχή μου από τον γκρεμό μέσα στη θάλασσα, Πόρο πέτρες. Σου έχω ένα δύσκολο. Οι νότιες παραλίες Λουρδάς, Τραπεζάκι, Κανάλι μου είπαν ότι είναι πολύ ωραίες. Πες τη γνώμη σου μπας και ξεκουνηθούμε για το τριήμερο. Τι είναι από εδώ ο Αστακός, 2,5 ώρες. Να πάμε και Αργοστόλι να δούμε λίγο κόσμο. ΕΧΩ ΠΗΞΕΙ στο κρύο και στη βροχή.

Διαφημίσεις

Ε όχι και γκρεμός η Αντίσαμος! Χαχα! Οι νότιες παραλίες είναι πιο ρηχές, δεν βαθαίνουν απότομα και είναι αμμουδιές. Το Τραπεζάκι είναι η πιο ζεστή παραλία που έχω κάνει μπάνιο στην Κεφαλονιά. Βράζει! Είναι κανένα 20λεπτο από Αργοστόλι, μικρή και συμμαζεμένη, έχει μια καντίνα για τα βασικά. Ψιλή αμμουδιά, πεντακάθαρα νερά και πολύυυ περπάτημα μέχρι να φτάσεις στα βαθιά! Το Κανάλι δεν το έχω ακούσει η αλήθεια, αλλά η παραλία του Λουρδά είναι επίσης πολύ ωραία και τεράστια! Απλά εμένα δε μου φαινόταν ότι έχει το κάτι ξεχωριστό, όπως πχ ο Μύρτος. Συστήνω επίσης τον Κατελειό για φρέσκο ψάρι (είναι γεμάτος ψαροταβέρνες και έχει φρέσκο ψάρι κάθε μέρα) και τον "Αλέξανδρο" στα Διβαράτα, το χωριό πάνω από το Μύρτο (εδώ τρώμε μπριζολάκια και χόρτα μαζεμένα με τα χεράκια της κυρίας Ζωής). Αχ, αν μπορούσα θα πήγαινα τώρα κιόλας Κεφαλονιά! Πολλές και υπέροχες οι αναμνήσεις από τη ζωή εκεί! Με τη μικρή τώρα, όταν έρθει με το καλό!

UHrTp3.png

Τέτοια θέλω, να βράζει, Ιούνιος γαρ. Αχ βρήκα κάτι πολύ ωραία καταλύμματα στο Λουρδά. Να 'ναι ρηχά να κάθομαι ξένοιαστη μη μου πνιγεί κανένα στα βαθιά. Μα ξες τι έπαθα στον Αντίσαμο, βλέπω σκουραίνει η θάλασσα παραμέσα, βουτάω με τα γυαλάκια μου να εξερευνήσω και βλέπω το χάος. Τόσο απότομα να κατεβαίνει ο βυθός δεν έχω ξαναδεί. Πλαγιά κανονική.

Αν είχα τη δυνατότητα διακοπών θα έκλεινα το κινητό μου και θα εξαφανιζόμουν σε κάποια παραλία της Νάξου.

Είμαι από Νάξο και δεν μπορώ να την απολαύσω, διαρκώς λέω πόσο θα ήθελα να έρθω διακοπές στο ίδιο μου το νησί! Την θεωρώ υπέροχη αλλά όχι για τους μόνιμους κατοίκους!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Aχ μη το λες αυτό. Η πραγματική ομορφιά ενός τόπου δεν κρύβεται. Και εγώ καμιά φορά ξεχνιέμαι που ζω. Μου την έχει δώσει το κρύο και η βροχή καλοικαιριάτικα. Αλλά έτσι να σηκωσω τα μάτια μου γεμίζουν όμορφες εικόνες και ξαναπαίρνω κουράγιο. Ποτέ μα ποτέ δεν μετανιώνω όταν επιστρέφω από ταξίδι στο Καρπενήσι. Χειμώνα, καλοκαίρι. Και η Νάξος μία φορά που ήρθα ήταν υπέροχη.

Τέτοια θέλω, να βράζει, Ιούνιος γαρ. Αχ βρήκα κάτι πολύ ωραία καταλύμματα στο Λουρδά. Να 'ναι ρηχά να κάθομαι ξένοιαστη μη μου πνιγεί κανένα στα βαθιά. Μα ξες τι έπαθα στον Αντίσαμο, βλέπω σκουραίνει η θάλασσα παραμέσα, βουτάω με τα γυαλάκια μου να εξερευνήσω και βλέπω το χάος. Τόσο απότομα να κατεβαίνει ο βυθός δεν έχω ξαναδεί. Πλαγιά κανονική.

Α, τότε μην το σκέφτεσαι καν! Αφού έχεις και μικρά, οι παραλίες στο νότιο κομμάτι είναι καλύτερη λύση. Και ο Μακρύς Γιαλός είναι ρηχή παραλία, αλλά πιο δροσερή (αν βρεθείς προς Αργοστόλι). Πράγματι, η Αντίσαμος είναι έτσι ακριβώς! Χαράδρα ο βυθός! Μα τι τέλειες που είναι οι βουτιές όμως στο βυθό της! Το τι γύλοι, χάνοι και μελανούρια κολυμπάνε γύρω σου είναι απίστευτο!

UHrTp3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...