Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

ναι το πρωτογαλα ειναι..καλο θα ηταν να αποφευγεις να πιεζεις το στηθος σου γιατι μπορει να το τραυματισεις.. δεν ειναι καθολου απαραιτητο να τρεχει..

εγω πρωτη φορα το ειδα αφου γεννησα, δεν ειχε βγαλει καθολου πριν.. μην ανησυχεις και μην πειραματιζεσαι!!!

εχεις δικιο.Χθες το πιεσα 1-2 φορες αλλα αφου ειδα οτι δε βγαινει σταματησα γιατι δεν ηθελα να κανω καμια βλακεια και να τραυματισω τις θηλες.

ουτε εχω ξεκινησει να βαζω κρεμες και τετοια.Μου λενε δεξια και αριστερα να βαλεις αυτο,να βαλεις εκεινο για να σκληρυνουν,μεχρι που μου ειποαν να τις τριβω με βουρτσακι!!!!:shock::shock::shock:

εννοειται ειχα μεινει παγωτο!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μπορεις να παρεις το μαυροο το συρμα-το κλασσικο- αυτο που τριβουμε τις κατσαρολες και να βαλεις και λιγο κονιακ επανω και να τις τριψεις για να σκληρηνουν..αν και το βουρτσακι ειναι καλυτερο γιατι θα τους κανεις και χωριστρα...

κι αμα σου μεινει μετα θηλη αλλα να μου το πεις!!!χιχχιχιχιχιχιχ

εννοειται οτι σου κανω πλακα....

ναι θα ακουσεις πολλα ακομα,οποτε μην δινεις σημασια...

κι αυτο με το κονιακ το διαβασα προσφατα που το προτειναν σε μια μαμα που ειχε τραυματισει τις θηλες της, και μαλιστα καποιες μαιες σε σεμιναρια:shock::shock::shock::shock:

μην κανεις τιποτα απολυτως,παρα μονο ενημερωσου για το τι ειναι σωστο για να μπορεσεις να διακρινεις τις βλακειες που θα σου πουν!

83hKp3.png

αυτο κανω!διαβαζω διαβαζω για να προετοιμαστω οσο γινεται.Το κακο ειναι οτι μενω επαρχια και στην περιοχη μας δεν υπαρχει συμβουλος θηλασμου,οποτε αν χρειαστω βοηθεια θα πρεπει να τη βρω ή απο εσας ή το πολυ πολυ τηλεφωνικα.Μου ειπαν οτι το νοσοκομειο Ελενα εχει τμημα που αφορα το θηλασμο και μπορουν ισως να βοηθησουν,οσο αυτο ειναι δυνατον απο το τηλεφωνο.

Μου προτεινε και μια φιλη να με βοηθησει που θηλασε τη μικρη της αρκετα ,βεβαια δεν εχει την εμπειρια των διδυμων αλλα στην αναγκη καπως θα βοηθησει.

θα εχεις τα κοριτσια στο φορουμ και την Ασημενια να ανταλασσετε αποψεις!!!!

υπαρχουν και οι συμβουλοι της LLL επισης..δεν ξερω αν εννοεις κι αυτους..

ενημερωσου,ξεκουρασου τωρα οσο μπορεις και θα τα πας μια χαρα...!!!

83hKp3.png

Αστερία καλύτερα να μην ξαναπιέσεις τις θηλές σου μέχρι να γεννήσεις!! Δεν είναι μόνο ότι μπορεί να τις τραυματίσεις αλλά είναι που εκκρίνεται μια ορμόνη (ωκυτοκίνη) η οποία προκαλεί συσπάσεις στη μήτρα (όπως και στο θηλασμό)! Μου το είχε πει η μαία μου αυτό, να αποφεύγω δηλαδή να πειράζω τις θηλές μου...γιατί το έκανα κι εγώ αυτό... Εντάξει τώρα θα μου πεις δεν το κάνεις για πολλή ώρα αλλά καλύτερα να προσέχουμε...:)

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κι από εμένα...Τελικά κλείσαμε ραντεβού να μπούμε την Πέμπτη στις 14. Ο γιατρός ήταν εντάξει με τα δεδομένα και μας έδωσε και την επόμενη εβδομάδα!!!:P Αν όλα πάνε έτσι θα έχω γενέθλια κι εγώ και τα μπεμπάκια μας μαζί...Ας γεννηθούν γερά...Όλο αυτό σκέφτομαι...

Χθες το βράδυ ωστόσο, αν και ήμαστε τόσο χαρούμενοι, ήταν η 3η νύχτα στη σειρά που κοιμήθηκα στις 6 τα ξημερώματα...Είχαμε βάλει λίγο το κλιματιστικό στο δωμάτιο αλλά φυσικά ύστερα από λίγο το κλείσαμε. Το αποτέλεσμα ήταν να με πιάσει η μέση μου, να πονάει πολύ η κοιλιά μου και να με πονάει τόσο η κύστη μου που να μην αντέχω... Η νύχτα πάντα είναι δύσκολη, σε πιάνει αυτή η απελπισία...Φυσικά μου βγήκαν όλες μου οι ανασφάλειες, ξεκινώντας από το αν θα αντέξω 6 μέρες και συνεχίζοντας με το αν θα αντέξω γενικά...Βρε κορίτσια, είναι που τώρα το σώμα είναι κουρασμένο, μετά δε βρίσκουμε τις δυνάμεις; ;;;Είναι και η ζέστη, που δεν την αντέχω, και ακόμα δεν έχει πιάσει καλά καλά...Θέλω τόσο πολύ να τα καταφέρω με την αϋπνία και το θηλασμό, ελπίζω να μη με προδώσει το κορμί μου....:-( Σήμερα ξύπνησα και σωματικά είμαι μια χαρά...Άρα υποθέτω ότι το κλιματιστικό μου έκανε τη ζημιά...

ισως εχεις δικιο αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.Βασικα σκεφτομαι οτι θα ηταν καλο να το εχω(εννοειται οτι θα το νοικιασω μετα τη γεννα και βλεπουμε) γιατι θα ηθελα να κανω τραπεζα,αν τα καταφερω γιατι μολις σαραντησω θα πρεπει να πηγαινω στη δουλεια για λιγες ωρες ομως αλλα και παλι κατι θα πρεπει να τρωνε.

Εχω ηδη αγορασει 2 calma ωστε οταν θα λειπω να τα ταιζει ο αντρας μου με αυτο.Πιστευω ειναι πολυ καλο.Μαλλον θα χρειαστω κι αλλα βεβαια.Ελπιζω αυτο βεβαια να γινεται μονο για ενα γευμα την ημερα και τα υπολοιπα στο στηθος.

Ασημενια μου το βαρος τους ειναι πολυ καλο!!πιστευω οτι ουτε η μπεμπουλα θα χρειαστει να μπει θερμοκοιτιδα,κι αν μπει θα ειναι για πολυ λιγο.

Εμεις τη δευτερα ειμασταν 1800 και 1730.Σε μια βδομαδα παλι.

Εμενα ο γιατρος δεν μου εχει πει τιποτα για τους πλακουντες και την ωριμανση τους,μαλλον θα πρεπει να τον ρωτησω,ε?

Ημερομηνια σου εχει πει?

Αστερία μου, αφού θα πρέπει να πας δουλειά -έστω και για λίγες ώρες- σίγουρα θα το χρειαστείς. Οπότε νοικιάζεις μετά τη γέννα αλλά τις πρώτες σαράντα μέρες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη χρήση του, κανονικά λένε δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε καθόλου... Τώρα... μόνο στην πράξη θα δείξει...

Μια χαρά είναι το βάρος τους, πάνε και πολύ αρμονικά... Μην ανησυχείς για τους πλακούντες, αν ήταν κάτι θα στο έλεγε ο γιατρός...Έχεις 3 εβδομάδες μπροστά σου, οπότε θα γίνουν από 2,5 κιλά το καθένα...Σούπερ σας βρίσκω...:-) Εμάς η μπεμπούλα μας ελπίζω να πάρει λίγο ακόμα αυτήν την εβδομάδα... :-P

κοριτσια προχτες στο μπανιο πιεσα λιγο το στηθος και βγηκε ενα υγρο σε χρωμα πορτοκαλι ανοιχτο(ηταν ελαχιστο βεβαια).Ειναι το πρωτογαλα?

Χθες που ξαναπροσπαθησα δεν εβγαλε καθολου,μηπως θα επρεπε να ειχε αρχισει να τρεχει εστω και λιγο?

Σίγουρα είναι το πρωτόγαλα...Μια φορά είδα κι εγώ μόνο τυχαία, ήταν απίστευτη η χαρά μου που είδα το στήθος μου ότι κάτι είχε μέσα... Εγώ έχω συνέχεια κιτρινωπά κομματάκια μες στη θηλή και σκέφτομαι μήπως είναι αυτό και στερεοποιείται; Ισχύει;;;:?:

Καλύτερα να μην πειράζεις τις θηλές σου και πάθεις καμιά ζημιά κατά λάθος...;) Άσε να έρθουν τα μωρά να τις πειράξουν εκείνα.....;);););)

αυτο κανω!διαβαζω διαβαζω για να προετοιμαστω οσο γινεται.Το κακο ειναι οτι μενω επαρχια και στην περιοχη μας δεν υπαρχει συμβουλος θηλασμου,οποτε αν χρειαστω βοηθεια θα πρεπει να τη βρω ή απο εσας ή το πολυ πολυ τηλεφωνικα.Μου ειπαν οτι το νοσοκομειο Ελενα εχει τμημα που αφορα το θηλασμο και μπορουν ισως να βοηθησουν,οσο αυτο ειναι δυνατον απο το τηλεφωνο.

Μου προτεινε και μια φιλη να με βοηθησει που θηλασε τη μικρη της αρκετα ,βεβαια δεν εχει την εμπειρια των διδυμων αλλα στην αναγκη καπως θα βοηθησει.

Αστερία μου, όλοι εδώ βοηθιόμαστε μεταξύ μας... Αν είναι κάτι που σε αγχώνει και δεν μπορείς να το χειριστείς οι σύμβουλοι θηλασμού της La leche μπορούν να σε βοηθήσουν κι από το τηλέφωνο...Να βρεις κι ένα παιδίατρο της προκοπής που να μη σε αποπροσανατολίζει με την άγνοιά του και να σε υποστηρίξει όσο γίνεται... Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για να νιώθουμε ασφαλείς...

Η νύχτα πάντα είναι δύσκολη, σε πιάνει αυτή η απελπισία...Φυσικά μου βγήκαν όλες μου οι ανασφάλειες, ξεκινώντας από το αν θα αντέξω 6 μέρες και συνεχίζοντας με το αν θα αντέξω γενικά...Βρε κορίτσια, είναι που τώρα το σώμα είναι κουρασμένο, μετά δε βρίσκουμε τις δυνάμεις; ;;;Είναι και η ζέστη, που δεν την αντέχω, και ακόμα δεν έχει πιάσει καλά καλά...Θέλω τόσο πολύ να τα καταφέρω με την αϋπνία και το θηλασμό, ελπίζω να μη με προδώσει το κορμί μου....:-( Σήμερα ξύπνησα και σωματικά είμαι μια χαρά...Άρα υποθέτω ότι το κλιματιστικό μου έκανε τη ζημιά...

θα αντεξεις και με το παραπανω!!θα δεις ποσο δυνατες ειναι οι γυναικες στις αντοχες τους!!!τι μαραθωνοδρομους μου λες μετα!!! αρκει να θυμασαι απο την αρχη να βαλεις και τον συζυγο σε προγραμμα!! απο την πρωτη μερα στο σπιτι να σε βοηθαει με το αλλαγμα..να μην θες να τα κανεις ολα μονη σου για να μπορεις να ξεκουραζεσαι..τις τελευταιες 6 μερες να τις σκεφτεσαι ως οι τελευταιες μερες σου για υπνο χωρις αγχος και χωρις καμια εννοια αφου τα μωρα σου κοιμουνται μεσα σου και ξερεις τι κανουν και που βρισκονται!!!θα ειναι οι τελευταιες 6 μερες που θα εχεις τοσο ακριβεις πληροφοριες γι αυτο! να κοιμασαι και να αποθηκευσεις υπνο γιατι θα το χρειαστεις..μην αφηνεις τις ορμονες να παιζουν διαφορα παιχνιδια..

κι οσο για τον θηλασμο? ενταξει και να μην τα καταφερεις τι εγινε???

δεν ειναι τα παντα στην ζωη μας..εσυ θα προσπαθησεις και ηδη εχεις κανει μεγαλη προσπαθεια γι αυτο και θα επιμεινεις και αν γινει εγινε..δεν θα σκασουμε κι ολας!! εξαλλου εδω ειμαστε κι εμεις!!

το πιο σημαντικο πραγμα αυτην την στιγμη ειναι δυο γερα μωρακια που θα τα κρατας συντομα αγκαλια σου..να σκεφτεσαι θετικα..:wink:

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Χθες το βράδυ ωστόσο, αν και ήμαστε τόσο χαρούμενοι, ήταν η 3η νύχτα στη σειρά που κοιμήθηκα στις 6 τα ξημερώματα...Είχαμε βάλει λίγο το κλιματιστικό στο δωμάτιο αλλά φυσικά ύστερα από λίγο το κλείσαμε. Το αποτέλεσμα ήταν να με πιάσει η μέση μου, να πονάει πολύ η κοιλιά μου και να με πονάει τόσο η κύστη μου που να μην αντέχω... Η νύχτα πάντα είναι δύσκολη, σε πιάνει αυτή η απελπισία...Φυσικά μου βγήκαν όλες μου οι ανασφάλειες, ξεκινώντας από το αν θα αντέξω 6 μέρες και συνεχίζοντας με το αν θα αντέξω γενικά...Βρε κορίτσια, είναι που τώρα το σώμα είναι κουρασμένο, μετά δε βρίσκουμε τις δυνάμεις; ;;;Είναι και η ζέστη, που δεν την αντέχω, και ακόμα δεν έχει πιάσει καλά καλά...Θέλω τόσο πολύ να τα καταφέρω με την αϋπνία και το θηλασμό, ελπίζω να μη με προδώσει το κορμί μου....:-( Σήμερα ξύπνησα και σωματικά είμαι μια χαρά...Άρα υποθέτω ότι το κλιματιστικό μου έκανε τη ζημιά...

Τα ξενυχτια και σε μενα ειχαν ξεκινησει πολυυυ πριν τη γεννα. Ειχα το συνδρομο των ανησυχων ποδιων! :) Ειναι αστειο τωρα αλλα υπαρχει και παρουσιαζεται σε εγκυους απ'οτι ειχα διαβασει. Πας να ξαπλωσεις και τα ποδια σου δε θελουν! Ειναι σαν να τα χτυπαει ηλ. ρευμα και θελουν να κουνιουνται..Αυτο (και αλλα πολλα) εξαφανιστηκε μετα την εγκυμοσυνη. Τι θελω να πω: μην ανησυχεις για το σωμα σου, καταπονειται τωρα με τα δυο μωρα και λιγο με την καισαρικη αλλα σιγα σιγα επανερχεται. Τα μωρα σε καλουν, σε εχουν αναγκη, δε σκεφτεσαι ουτε μια στιγμη 'δε μπορω να σηκωθω ας παει αλλος'. Μην ανησυχεις για τις αντοχες σου λοιπον, γι'αυτες φροντιζει το μητρικο ενστικτο.

Αντε με το καλο!! Πηγαινε καμια βολτα :)Θυμαμαι και εγω μια μερα πριν ειχα παει για ψωνια και ελεγα 'γενναω αυριο' - εχει πλακα το ραντεβου :) Α και το πρωι τη μερα της γεννας πονουσα παρα πολυ στο εντερο και αργησα να παω γιατι δε μπορουσα ειλικρινα να σηκωθω απο το κρεβατι.

αρκει να θυμασαι απο την αρχη να βαλεις και τον συζυγο σε προγραμμα!! απο την πρωτη μερα στο σπιτι να σε βοηθαει με το αλλαγμα..

να σε βοηθαει με ολα να συμπληρωσω εγω! αν μπορει βεβαια και οταν ειναι σπιτι. Να του δειξεις το αλλαγμα, το μπανιο, την αγκαλια οταν κλαιει, το κουνημα, ολα! (για να μη λεει μετα εσυ ξερεις καλυτερα, ας μαθει απο την αρχη). Γιατι ειναι δυο τα μωρακια και τα ατιμουλικα (σορυ κιολας) συνηθως συγχρονιζονται σε αυτα που θελουν :)

Σας ευχαριστώ κορίτσια... Εννοείται ότι ο σύζυγος θα βοηθάει και θα εμπλέκεται σε όλα...Νομίζω ότι δε βλέπει την ώρα κιόλας...Του κακοφαίνεται ήδη πολύ που στο μαιευτήριο θα πρέπει να φεύγει και θα με αφήνει μόνη, μάλλον νιώθει ότι μένει στην απέξω και δεν του αρέσει...Το περιμένει με μεγάλη λαχτάρα και θέλει να τα μάθει όλα..

Ελπίζω ότι έχετε δίκιο και οι αντοχές επανέρχονται...Φυσικά θα πρέπει να τις βρω και για το θηλασμό, όλες δεν τις βρήκατε; Γιατί να μην τους δώσω το καλύτερο; Όλα τα παιδάκια το αξίζουν..........

Ελπίζω να καταφέρω να κοιμηθώ λίγο αυτές τις 6 μέρες...Από ξάπλα άλλο τίποτα...Δυστυχώς βόλτες δεν μπορώ να κάνω, ο γιατρός με έχει κρεβάτι... Δε με πειράζει όμως.

Μου αρέσει που πάω με ραντεβού για να είμαι ειλικρινής. Ελπίζω να μη γίνει τίποτα νωρίτερα μόνο... Αχ camouflage σε καταλαβαίνω, το έντερο μου παίζει κι εμένα πολλά παιχνιδάκια, ακόμα κι αυτό έχει τη βούλησή του...

Αλήθεια, σας έλειπαν μετά όταν είχαν βγει από την κοιλιά και δεν τα νιώθατε πια εκεί;

Αλήθεια, σας έλειπαν μετά όταν είχαν βγει από την κοιλιά και δεν τα νιώθατε πια εκεί;

αχ ναι, αλλα επανερχεται το συναισθημα οταν θηλαζουν και τα δυο μαζι...ή τωρα που ειναι 'μεγάλα' τα δικα μου, ξαπλώνουν και τα δυο πανω μου να κοιμηθουν.:-D:cool:

Είναι πολλά αυτά που θα φέρουν οι επόμενοι μήνες και δεν περιγράφονται όλα. Το κοινό που έχουν οι περισσότερες οικογένειες με δίδυμα, είναι ότι οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι, είτε θηλάζει κανείς είτε όχι. Αν τα παιδάκια είναι ήσυχα, όπως ήταν σε εμάς το ένα μικρό, είναι πιο καλά τα πράγματα. Αν έχεις άτομα πρόθυμα να βοηθήσουν έχε κάποιους σταντ μπάι, για ενισχύσεις. Αν έχεις μόνο τον άντρα σου, προσπάθησε να ξεκουράζεσαι τα απογεύματα που θα είναι εκεί, για να βγάζεις τυχόν βραδυνά νούμερα και τα πρωινά που θα είσαι μόνη σου. Περνάνε τα δύσκολα, όπως και να έχει.

Για τις θηλές, επειδή έβγαζαν εκείνο το υγρό και εγώ τις σκάλιζα λίγο στην εγκυμοσύνη και για να μη μολυνθούν έριχνα οινόπνευμα. Ούτε που ήξερα για τη φιλολογία περί οινοπνεύματος, πάντως στις θηλές μετά τη γέννα δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Φυσικά μπορεί να ήταν τυχαίο.

Για να μην πληγωθούν οι θηλές το βασικο είναι όταν πιάσει το παιδί στήθος, να μην το αφήσεις ούτε ένα λεπτό ενώ πονάς. Αν πονάς, δεν έχει πιάσει καλά, και πρέπει να βάλεις το δάχτυλό σου στο στόμα του, να το βγάλεις απαλά και να το αφήσεις να ξαναδοκιμάσει, έχοντας το στοματάκι ανοιχτό τέρμα. Είναι το ήμισυ του παντός, το καλό πιάσιμο και ο αποτελεσματικός θηλασμός. Επίσης, αν το μωρό θηλάζει καλά, πιθανότατα δεν θα χρειάζεται να μένει στο στήθος με τις ώρες. Και ο χρόνος είναι υπερπολύτιμος με δυο μωράκια. Το ένα μου μωράκι ήταν ένας άριστος "θηλαστής" απο νεογέννητο.

Υπάρχουν στο youtube βιντεάκια του Dr Newman, σχετικά με το θέμα.

Γενικά, δεν ξέρω τι γίνεται με τα μωρά που έχουν οριακό βάρος, τι συστήνεται, σχετικά με το στήθος-μπουκάλι.

Πιο πολύ με προβληματίζει που θα πρέπει να λείπεις από το σπίτι αρκετά νωρίς, πριν την εγκατάσταση του θηλασμού και εκεί ίσως είναι δύσκολο να κάνουν συνδυασμό στήθους-μπουκαλιού δυο μωρά. Εμένα το ένα μου μωράκι από ένα σημείο και πέρα δεν τα πήγαινε καλά με το μπουκάλι. Το άλλο δεν είχε πρόβλημα. Οι αντλήσεις θα σου τρώνε χρόνο, από τον ήδη λίγο που θα έχεις. Βέβαια, θα μπορείς να ξεκουράζεσαι κάποιες φορές, αν εγκαταστήσεις θηλασμό και αραιώσεις αργότερα τις αντλήσεις, έτσι ώστε κάποιος άλλος να δίνει κάποια βραδυνά γεύματα.

Και δεν είναι οι αντλήσεις-αντλήσεις από μόνες τους, και τα πλυσίματα που συνεπάγονται, όσο το ότι αν είσαι μόνη σου σπίτι, τα δυο παιδια θα διεκδικούν την προσοχή σου τις ώρες που θα πρέπει πχ να κάνεις την προγραμματισμένη άντληση.

Αχ, ναι, αρκετές στιγμές νοστάλγησα τον καιρό που ήταν μέσα στην κοιλιά τα μικρά. Γιατί τότε αισθανόμουν ότι μου έκαναν παρέα και ταυτόχρονα ήμασταν όλοι ήρεμοι, ακούγαμε τη μουσικούλα μας... Τους πρώτους μήνες όταν ήταν έξω είχαμε λίγες αναλαμπές ηρεμίας! Οι θηλασμοί ήταν βέβαια όμορφες στιγμές :D

Διαφημίσεις

καλημερα!

Ασημενια μου πλησιαζουν οι μερες!!!!!!!!!!!με το καλο κοριτσι μου!σε λιγο θα εχεις τα μωρακια σου αγκαλιτσα!ολα θα πανε τελεια!!!

Μακαρι να καταφερω να φτασω και εγω στις 37 βδομαδες που θελω.

Επειδη ο χρονος σου θα ειναι πολυτιμος και δεν θα ξεκολλας απο τα παιδακια σου μηπως μπορεις να μου πεις τα βασικοτερα που πρεπει να προσεξουμε συμφωνα με τη συμβουλο θηλασμου?

πχ σου ειπε οτι με 6-8 βρεγμενες πανες ειναι οκ?

ποση ωρα να ειναι το καθε μωρο στο στηθος και αν κοιμηθει θηλαζοντας τι κανουμε?

αχ,βρε κοριτσια ωρες ωρες αισθανομαι αβοηθητη με το θεμα του θηλασμου. Τη μια στιγμη απελπιζομαι και την αλλη πεισμωνω αλλα τελικα ο φοβος παραμενει.Ο παππους μου ειναι κι αυτος διδυμος,πως τα καταφερναν τοτε οι γυναικες?αλλα μαλλον τοτε δεν ειχαν τον καθε εναν να σαμποταρει τις προσπαθειες τους.

Ασημένια χάρηκα πολύ που έχετε κι αυτή την εβδομάδα!!:D:D:D Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τα μωρά!!

Θα δεις πάντως ότι οι αντοχές που έχουμε είναι πολύ περισσότερες απ'ότι νομίζαμε! Απλά είναι λογικό να νιώθεις έτσι τώρα... Κι εγώ έτσι ένιωθα στο τέλος της εγκυμοσύνης κι έλεγα πώς θα τα καταφέρω με δύο μωρά, μετά από καισαρική κλπ. Στην αρχή είναι λογικό να πελαγώνεις αλλά νομίζω ότι αυτό συμβαίνει σε όλες.

Θυμάμαι ότι κι εγώ δε μπορούσα να κοιμηθώ τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης (μη σου πω κι από νωρίτερα) όχι από άγχος όμως... Λες και ο οργανισμός μου με προετοίμαζε για τα ξενύχτια που ακολουθούσαν...

Κι όσο για το θηλασμό σίγουρα είναι πιο εύκολο να βάζεις τα μωρά στο στήθος από το να έχεις να πλύνεις μπιμπερό, να τα αποστειρώνεις, να ετοιμάζεις το γάλα... Μην ξεχνάς όμως ότι πρέπει να τρως πολύ καλά και να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς!!

J2s7p2.png

Είναι πολλά αυτά που θα φέρουν οι επόμενοι μήνες και δεν περιγράφονται όλα. Το κοινό που έχουν οι περισσότερες οικογένειες με δίδυμα, είναι ότι οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι, είτε θηλάζει κανείς είτε όχι. Αν τα παιδάκια είναι ήσυχα, όπως ήταν σε εμάς το ένα μικρό, είναι πιο καλά τα πράγματα. Αν έχεις άτομα πρόθυμα να βοηθήσουν έχε κάποιους σταντ μπάι, για ενισχύσεις. Αν έχεις μόνο τον άντρα σου, προσπάθησε να ξεκουράζεσαι τα απογεύματα που θα είναι εκεί, για να βγάζεις τυχόν βραδυνά νούμερα και τα πρωινά που θα είσαι μόνη σου. Περνάνε τα δύσκολα, όπως και να έχει.

Για τις θηλές, επειδή έβγαζαν εκείνο το υγρό και εγώ τις σκάλιζα λίγο στην εγκυμοσύνη και για να μη μολυνθούν έριχνα οινόπνευμα. Ούτε που ήξερα για τη φιλολογία περί οινοπνεύματος, πάντως στις θηλές μετά τη γέννα δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Φυσικά μπορεί να ήταν τυχαίο.

Για να μην πληγωθούν οι θηλές το βασικο είναι όταν πιάσει το παιδί στήθος, να μην το αφήσεις ούτε ένα λεπτό ενώ πονάς. Αν πονάς, δεν έχει πιάσει καλά, και πρέπει να βάλεις το δάχτυλό σου στο στόμα του, να το βγάλεις απαλά και να το αφήσεις να ξαναδοκιμάσει, έχοντας το στοματάκι ανοιχτό τέρμα. Είναι το ήμισυ του παντός, το καλό πιάσιμο και ο αποτελεσματικός θηλασμός. Επίσης, αν το μωρό θηλάζει καλά, πιθανότατα δεν θα χρειάζεται να μένει στο στήθος με τις ώρες. Και ο χρόνος είναι υπερπολύτιμος με δυο μωράκια. Το ένα μου μωράκι ήταν ένας άριστος "θηλαστής" απο νεογέννητο.

Υπάρχουν στο youtube βιντεάκια του Dr Newman, σχετικά με το θέμα.

Γενικά, δεν ξέρω τι γίνεται με τα μωρά που έχουν οριακό βάρος, τι συστήνεται, σχετικά με το στήθος-μπουκάλι.

Πιο πολύ με προβληματίζει που θα πρέπει να λείπεις από το σπίτι αρκετά νωρίς, πριν την εγκατάσταση του θηλασμού και εκεί ίσως είναι δύσκολο να κάνουν συνδυασμό στήθους-μπουκαλιού δυο μωρά. Εμένα το ένα μου μωράκι από ένα σημείο και πέρα δεν τα πήγαινε καλά με το μπουκάλι. Το άλλο δεν είχε πρόβλημα. Οι αντλήσεις θα σου τρώνε χρόνο, από τον ήδη λίγο που θα έχεις. Βέβαια, θα μπορείς να ξεκουράζεσαι κάποιες φορές, αν εγκαταστήσεις θηλασμό και αραιώσεις αργότερα τις αντλήσεις, έτσι ώστε κάποιος άλλος να δίνει κάποια βραδυνά γεύματα.

Και δεν είναι οι αντλήσεις-αντλήσεις από μόνες τους, και τα πλυσίματα που συνεπάγονται, όσο το ότι αν είσαι μόνη σου σπίτι, τα δυο παιδια θα διεκδικούν την προσοχή σου τις ώρες που θα πρέπει πχ να κάνεις την προγραμματισμένη άντληση.

Αχ, ναι, αρκετές στιγμές νοστάλγησα τον καιρό που ήταν μέσα στην κοιλιά τα μικρά. Γιατί τότε αισθανόμουν ότι μου έκαναν παρέα και ταυτόχρονα ήμασταν όλοι ήρεμοι, ακούγαμε τη μουσικούλα μας... Τους πρώτους μήνες όταν ήταν έξω είχαμε λίγες αναλαμπές ηρεμίας! Οι θηλασμοί ήταν βέβαια όμορφες στιγμές :D

Αthinap μου, η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι από τις πιο τυχερές γιατί έχω τους γονείς μου από πάνω οπότε θα με βοηθούν κι εκείνοι όσο μπορούν.

Ξέρω ότι ο καιρός περνά γρήγορα...:)

Ακούω πόσο κουραστικές είναι οι αντλήσεις όταν έχεις να τις συνδυάσεις με το στήθος. Για αυτό κι εγώ θα προσπαθήσω μόνο στήθος, εκτός αν έχουμε ιδιαίτερα και συγκεκριμένα κωλύματα!!

Ας γεννηθούν με το καλό...:P

Ασημένια χάρηκα πολύ που έχετε κι αυτή την εβδομάδα!!:D:D:D Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τα μωρά!!

Θα δεις πάντως ότι οι αντοχές που έχουμε είναι πολύ περισσότερες απ'ότι νομίζαμε! Απλά είναι λογικό να νιώθεις έτσι τώρα... Κι εγώ έτσι ένιωθα στο τέλος της εγκυμοσύνης κι έλεγα πώς θα τα καταφέρω με δύο μωρά, μετά από καισαρική κλπ. Στην αρχή είναι λογικό να πελαγώνεις αλλά νομίζω ότι αυτό συμβαίνει σε όλες.

Θυμάμαι ότι κι εγώ δε μπορούσα να κοιμηθώ τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης (μη σου πω κι από νωρίτερα) όχι από άγχος όμως... Λες και ο οργανισμός μου με προετοίμαζε για τα ξενύχτια που ακολουθούσαν...

Κι όσο για το θηλασμό σίγουρα είναι πιο εύκολο να βάζεις τα μωρά στο στήθος από το να έχεις να πλύνεις μπιμπερό, να τα αποστειρώνεις, να ετοιμάζεις το γάλα... Μην ξεχνάς όμως ότι πρέπει να τρως πολύ καλά και να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς!!

Ελπίζω, Έλλη μου, ότι οι αντοχές μας δε θα μας προδώσουν...Χαίρομαι που λίγο πολύ όλες τα ίδια νιώθουμε...Για να μην αισθάνομαι παράλογη...:) Σε ευχαριστώ πολύ Ελλη μου!!! :P

καλημερα!

Ασημενια μου πλησιαζουν οι μερες!!!!!!!!!!!με το καλο κοριτσι μου!σε λιγο θα εχεις τα μωρακια σου αγκαλιτσα!ολα θα πανε τελεια!!!

Μακαρι να καταφερω να φτασω και εγω στις 37 βδομαδες που θελω.

Επειδη ο χρονος σου θα ειναι πολυτιμος και δεν θα ξεκολλας απο τα παιδακια σου μηπως μπορεις να μου πεις τα βασικοτερα που πρεπει να προσεξουμε συμφωνα με τη συμβουλο θηλασμου?

πχ σου ειπε οτι με 6-8 βρεγμενες πανες ειναι οκ?

ποση ωρα να ειναι το καθε μωρο στο στηθος και αν κοιμηθει θηλαζοντας τι κανουμε?

αχ,βρε κοριτσια ωρες ωρες αισθανομαι αβοηθητη με το θεμα του θηλασμου. Τη μια στιγμη απελπιζομαι και την αλλη πεισμωνω αλλα τελικα ο φοβος παραμενει.Ο παππους μου ειναι κι αυτος διδυμος,πως τα καταφερναν τοτε οι γυναικες?αλλα μαλλον τοτε δεν ειχαν τον καθε εναν να σαμποταρει τις προσπαθειες τους.

Αστερία μου, είμαι σίγουρη ότι θα φτάσεις την 37η εβδομάδα αφού μέχρι τώρα όλα πάνε καλά με τα μικράκια σου!!!

Η αλήθεια είναι, Αστερία μου, ότι δεν αναλύσαμε τα πολύ πρακτικά του θηλασμού γιατί αφ'ενός γνώριζα ήδη αρκετά, αφ΄ετέρου πολλά θα τα δούμε στην πράξη αφού γεννήσω. Θα έρθει την επόμενη μέρα που θα επιστρέψουμε σπίτι να δούμε μαζί τα πρακτικά, πώς θηλάζουν τα μωρά- ανάλογα βέβαια πώς θα έχουν πάει τα πράγματα στο μαιευτήριο. Πιο πολύ συζητήσαμε για το πώς θα κινηθώ στο μαιευτήριο, αν μείνει η μικρή θερμοκοιτίδα για τις αντλήσεις και το θήλαστρο. Εγώ είχα άπειρες απορίες για τα μετά -τις γνώσεις της ως παιδιάτρου εννοώ- αλλά είπαμε κάθε πράγμα στην ώρα του, θα τα συζητήσουμε μόλις επιστρέψουμε.

Φαντάζομαι ότι αν το μωρό κοιμάται στο στήθος, παίζει ρόλο και το πόση ώρα θηλάζει ή πιπιλίζει ή ακόμα και το πόσο μωρό είναι. Υποθέτω -ας μας πουν οι έμπειρες μανούλες :P- ότι αν έχει μόλις ξεκινήσει το γεύμα του το ξυπνάς χαϊδεύοντας το . Αν τρώει πολύ ώρα και έχεις νιώσει ότι καταπίνει το αφήνεις να κοιμηθεί και όταν ξυπνήσει το ξαναταϊζεις. Πιθανότατα να ξαναξυπνήσει σύντομα, αν δεν είχε καλοφάει. Παίζει προφανώς ρόλο και το πόσο μικρό είναι και το μωρό...Πείτε μας μανούλες από την εμπειρία σας!!!

Θα προσπαθήσω Αστερία να μπαίνω και να σε ενημερώνω για ό,τι νεότερο μαθαίνω από τη σύμβουλο. Καταλαβαίνω να νιώθεις ανασφάλεια αλλά θα βρίσκουμε τις λύσεις με τη βοήθεια των εμπειρότερων και ειδικότερων. Απλά υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργούμε αλλά από κει και πέρα κάθε μανούλα και κάθε μωράκι είναι διαφορετικά οπότε πρέπει τα δεδομένα να αναπροσαρμόζονται. Πάντως κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, νιώθω όπως κι εσύ. Μια δυνατή και σίγουρη για τον εαυτό μου, μια φτερό στον άνεμο με απορία πώς θα είναι και πώς θα τα καταφέρουμε, μια πεισμωμένη και έτοιμη για όλα...Σίγουρα πάντως και εγώ φοβάμαι, όπως υποθέτω πολλές άλλες κοπέλες που ήταν στη θέση μας...:-D

Μπράβο Ασημένια μου τα πας πολύ καλά και οι αντοχές και η υπομονή σου στο φινάλε θα σε ανταμείψουν!

Και εγώ πάσχω από αϋπνίες και ας είμαι στην 26 εβδομάδα ακόμα...

Το προβλημα με εμενα ειναι πως οταν περπατάω και οχι για πολύ απαραίτητα ωρες ωρες ερχεται και πετρώνει τόσο πολυ η κοιλιά μου που νομίζω ότι θα σκάσει! γιατι συμβαίνει αυτό βρε κορίτσια?

ξεκουράζομαι και ξαπλώνω κατα τη διάρκεια της μερας, κιλα δεν εχω παραπανίσια μηπως να κοψω τις τσάρκες τελείως?

νωρίς δεν είναι ακόμα? την ψηλαφιζω και ειναι τοσο σκληρη.......

Μακαρι να φτασω και εγω 37 εβδομαδα μου φαινεται γολγοθας......ουφ!

<a href=Pqenp2.png' alt='Pqenp2.png'>

Μπράβο Ασημένια μου τα πας πολύ καλά και οι αντοχές και η υπομονή σου στο φινάλε θα σε ανταμείψουν!

Και εγώ πάσχω από αϋπνίες και ας είμαι στην 26 εβδομάδα ακόμα...

Το προβλημα με εμενα ειναι πως οταν περπατάω και οχι για πολύ απαραίτητα ωρες ωρες ερχεται και πετρώνει τόσο πολυ η κοιλιά μου που νομίζω ότι θα σκάσει! γιατι συμβαίνει αυτό βρε κορίτσια?

ξεκουράζομαι και ξαπλώνω κατα τη διάρκεια της μερας, κιλα δεν εχω παραπανίσια μηπως να κοψω τις τσάρκες τελείως?

νωρίς δεν είναι ακόμα? την ψηλαφιζω και ειναι τοσο σκληρη.......

Μακαρι να φτασω και εγω 37 εβδομαδα μου φαινεται γολγοθας......ουφ!

πιστευω να εχεις ενημερωσει τον γυναικολογο σου γι αυτο ε????????

83hKp3.png

Αυτό είναι αναμενόμενο λιγάκι. Αν σου φαίνεται πολύ παράξενο μίλα με το γιατρό σου. Απλά να "ακούς" το σώμα σου και να μη ζορίζεις τον εαυτό σου.

Αυτό που περιγράφεις είναι σύσπαση. Όσο δεν είναι τακτικές δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Είναι προετοιμασία της μήτρας για τον τοκετό.

Προσωπικά είχα τέτοιες από τον 5ο μήνα. Στις μέλλουσες διδυμο-μαμάδες είναι πιο έντονες λόγο βάρους και της μεγάλης διάτασης της μήτρας.

Απλά μην υπερβάλεις ούτε σε ξεκούραση, ούτε σε κούραση. Και φυσικά αν αισθάνεσαι ανήσυχη μίλα με το γιατρό σου για να σε κατατοπίσει. :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Επίσης η καλύτερη αντιμετώπιση στιγμιαία για να "λυθεί" το σφίξιμο, είναι να γείρεις μπροστά και να στηρίξεις το βάρος στα χέρια σου π.χ. γέρνοντας στην πλάτη μιας καρέκλας.

Ή μπορείς να κάνεις τη "στάση της γάτας" (αν θυμάμαι καλά το όνομά της). Κάθεσαι στα τέσσερα σα να θες να μπουσουλήσεις. Χαλαρώνεις ελαφριά τη μέση σου και αφήνεις το "βάρος" προς τα κάτω. Δε σπρώχνεις. Απλά χαλαρώνεις. Αυτό είναι επίσης "ένα κι ένα" για πόνους στη μέση ή στη λεκάνη.

Και τα δύο τα χρησιμοποίησα πολύ,μα το δεύτερο είναι το αγαπημένο μου. (Το χρησιμοποιώ ακόμα και τώρα, όταν πονάει η μέση μου από κούραση).

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Η στάση της γάτας:

Το πρώτο είναι αυτό που λέω για να χαλαρώσει η κοιλιά.

Το δεύτερο (μαζί με το πρώτο) για χαλάρωση στη μέση.

4.cat-cow.jpg

Υ.Γ. Για τη στήριξη με την καρέκλα δε βρήκα κάποιο σκίτσο. Αν βρω θα το συμπληρώσω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...