Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

Θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω κάτι...

Όταν αποθήλασα ήμουν ήδη 3ων μηνών έγκυος και κάθε φορά που θήλαζα είχα καφέ σημάδια στο εσώρουχο... και με φόβιζε λίγο αυτό. Αν και ο μαιευτήρας μου έλεγε πως υπήρχαν γυναίκες που θήλαζαν μέχρι τον 8ο μήνα ή και ταυτόχρονα αργότερα τα παιδιά τους. Εγώ δεν είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο. Τα σημάδια με τρόμαζαν και τελικά είπα να σταματήσω.

Τέλος πάντων... άλλη ιστορία αυτή... Στο θέμα μας τώρα...

Οταν αποθήλασα, και έδινα έτοιμο γάλα στα παιδιά, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ τις συνήθειες τους. Ξυπνούσαν το ίδιο και έτρωγαν το ίδιο. Ούτε "πιο βαρύ" γάλα... ούτε ύπνο διαφορετικό. Τίποτα. Σα να άλλαξαν "γεύση" μόνο.

Τα νυχτερινά ξυπνήματα και τα γεύματα τα σταμάτησαν αρκετούς μήνες αργότερα και σίγουρα το ωράριό τους δεν είχε να κάνει με τον τύπο γάλακτος που έπαιρναν.

Άρα, άσε τις ανασφάλειες κατά μέρος! ;):D

Βρέχει πάνες; Παίρνει βάρος; Αν απαντάς και στα δύο "ναι", τότε όλα πάνε καλά. Κι αν το παιδί εξακολουθεί να κλαίει, μπορεί να φταίνε χίλια πράγματα και όχι το γάλα σου! :D

Alcyon σ'ευχαριστώ πολύ!! Πραγματικά με καθησύχασες μ'αυτό που είπες ότι τα μωρά δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους και με το έτοιμο γάλα!

Εννοείται ότι έχει σημασία αν βρέχουν πάνες κι αν παίρνουν βάρος! Απλά όλο και κάποιος θα βρεθεί που θα πει ότι αν έπιναν πιο πολύ γάλα το βράδυ θα κοιμόντουσαν πιο πολλές ώρες.. το οποίο όπως φαίνεται δεν ισχύει! Ξέρεις, οι δικές σας εμπειρίες μας βοηθούν πολύ...:-D:grin::-D

Επίσης για το άλλο θέμα που ανέφερες για τα καφέ σημάδια, κι εγώ θα φοβόμουν... Είναι που κατά το θηλασμό εκκρίνεται μια ορμόνη που προκάλει τη σύσπαση της μήτρας. Αυτή βοηθά τη μήτρα να επανέλθει στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση..

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια... για να μην περνάει λάθος εικόνα για εμένα.

Δεν ήξερα τίποτα απ' όλα αυτά που σας λέω. Απλά με είχαν "θυμώσει" οι άλλοι που μου έλεγαν πως "ααα καλά, δε θα θηλασεις εσύ. Δε γίνεται." Είδα κάπου σε ένα βιβλίο εγκυμοσύνης πως έλεγε οτι γίνεται και 1-2 σελίδες μικρή αναφορά σε κάποιες βασικές αρχές π.χ. πώς να θηλάζεις ταυτόχρονα ή ποιες στάσεις υπάρχουν έτσι ώστε να δοκιμάσεις και να διαλέξεις αυτή που σου "ταιριάζει".

Τίποτα περισσότερο.

Όλο το υπόλοιπο ήταν πείσμα.

Στην πράξη είχα ατελείωτες απορίες. Απίστευτες ανασφάλειες. Ο τρόπος που εκφράζετε τώρα τις ερωτήσεις σας μου θυμίζει εκείνες τις ανασφάλειές μου. Κάθε μέρα ήταν μέσα στην αμφιβολία. Κι αν τελικά έχουν δίκιο οι άλλοι; Κι αν το παιδί τώρα που θηλάζω παίρνει 1 κιλό το μήνα, αν του έδινα και ξένο μήπως θα έπερνε 1+ ; Μήπως του στερώ τροφή επειδή εγώ "ντε και καλά θέλω να θηλασω;"

Έψαχνα το ιντερνετ. Δε μπορούσα να βρω κάτι για δίδυμα. Οι πληροφορίες περιορισμένες. Το ίδιο και ο χρόνος μου για ψάξιμο.

Κάποιες φορές λύγιζα στο βάρος των λόγων των άλλων. Κάποιες φορές δοκίμασα να δώσω ξένο γάλα. Με απίστευτες τύψεις, λες και έκανα κανένα έγκλημα, ένιωθα "άχρηστη" επειδή ακριβώς είχα καταλήξει σε αυτή την επιλογή του ξένου γάλακτος. Οι άλλοι πάνω από το κεφάλι μου για να δουν "πόσο ήπιε" το παιδί και έτσι να μου "αποδείξουν" πως πεινάει! :shock::evil:

Βέβαια, ένιωθα πως το αντίστοιχο γεύμα της επόμενης μέρας ήταν μειωμένο. Και τα παιδιά κι εγώ παιδευόμουν την άλλη μέρα για να τραβήξει το γάλα. Κάπου εκεί μέσα κατάλαβα πως αν βάζω ξένο γάλα... σαμποτάρω τον εαυτό μου, τα παιδιά, τη γαλουχία.

Καταλυτικό ρόλο σε όλο το σκηνικό αυτό έπαιξε η μία από τις δύο δίδυμες. Έκλαιγε. Έκλαιγε ΟΛΗ μέρα! Δεν κοιμόταν σχεδόν ποτέ. Κάθε 3 ώρες κοιμόταν μόνο 20 λεπτά. Και μόλις έκανα να σηκωθώ ξεκινούσε πάλι από την αρχή. Έκλαιγε και έβαζε τα χέρια στο στόμα... και να τα σάλια και ναααα τα κλάματα.

Κι όσο έβλεπαν οι άλλοι αυτή την εικόνα, τόσο μου έλεγαν "δε φτάνει το γάλα σου", "το παιδί πεινάει", "το παιδί το αφήνεις νηστικό" κτλ. (Και μιλάμε για παιδί που αναπτυσσόταν με τα μέγιστα φυσιολογικά όρια!)

Αργότερα (στο 4ο παιδί) κατάλαβα πως το να βάζει ένα μωρό τα χέρια στο στόμα, δε σημαίνει απαραιτήτως πως πεινάει. Κάνει ακριβώς το ίδιο και όταν νυστάζει!! (Και αυτό δεν ισχύει για όλα τα παιδιά).

Εγώ λοιπόν, υπό τις πιέσεις των άλλων κι ενώ το διδυμάκι είχε φάει, αντί να το βάλω για ύπνο, του έδινα ξανά το στήθος. Αυτό γινόταν νευρικό και ανήσυχο (λογικό, αφού αντί για ύπνο του πρόσφερα τροφή), και μετά έκλαιγε και κανένας δε μπορούσε να το κάνει καλά. Ούτε σε αγκαλιά καθόταν, ούτε στήθος ήθελε. Έκλαιγε γοερά για πολύ ώρα, μέχρι πια από την εξάντληση να το πάρει ο ύπνος. Τίποτα δε μπορούσε να το ηρεμίσει.

Κι αντί να ακούσω καμιά καλή κουβέντα π.χ. αφού το τάισες και αφού γκρινιάζει, άστο να ηρεμίσει και βάλτο για ύπνο...

... αντί για αυτό... λέγανε "Τάισέ το", "πεινάει, δεν το βλέπεις" κτλ κτλ

Και επειδή στο τέλος δεν ανεχόταν κανένα το μωρό μου και ούρλιαζε, κατέληγαν στο "συμπέρασμα" πως "πεινάει και δε φτάνει το γάλα μου". :evil:

Που αν δε μίλαγαν, θα είχα βρει νωρίτερα τη λύση. Ή τουλάχιστον δε θα είχα αμφιβολίες για το γάλα μου!

Στο μεταξύ, το άλλο μου παιδί ήρεμο, "αόρατο". Έτρωγε. Καθόταν, χάζευε, γέλαγε κτλ. Κανένας όμως δε σχολίαζε πως αυτό το παιδί τρώει το ίδιο με το άλλο (=από την ίδια πηγή). Κανένας δεν έβλεπε πως αυτό είναι χορτάτο παιδί. Κανένας δεν αναρωτιόταν "πώς χορταίνει;" αυτό το παιδί που είναι και το πιο αδύνατο (συγκριτικά) και το άλλο το "μεγάλο" δε μπορεί να "χορτάσει"(?!)

Όλοι λένε για να το παίξουν "βοηθοί". Αλλά ΔΕΝ είναι! Δεν το κάνουν πάντα από κακία. Μερικοί πράγματι το κάνουν για να βοηθήσουν. Αν και υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να επιδειχθούν, αυτοί που θέλουν να επιβεβαιώσουν το δικό τους "λάθος" (π.χ. αισθάνονται πως θα ήθελαν να έχουν θηλάσει και δεν το έκαναν. Άρα αν εσύ δεν το καταφέρεις, τότε δικαιώνουν τη δική τους επιλογή και απενοχοποιούν τον εαυτό τους) και πολλά πολλά άλλα...

Κλείστε αυτιά! Βουλώστε τη σκέψη από τέτοιες ιδέες.

Ενημερωθείτε.

Θα βρεθείτε κατά πάσα πιθανότητα να έχετε ανασφάλειες, ειδικά σε όσες είναι τα πρώτα τους παιδάκια. Όλα αυτά είναι λογικό να έρθουν στο δρόμο σας.

Όμως... μέσα σε εκείνον τον πανικό... Αυτά τα δύο θυμηθείτε (που τα λέω και τα ξαναλέω συνέχεια γιατί εκεί κατέληξα πως είναι οκ):

Βρέχει πάνες; Παίρνει βάρος;

Αν η απάντηση είναι "ναι" όλα πάνε καλά. Το κλάμα οφείλεται σε άλλους παράγοντες.

Είπα πολλά πάλι.... :lol:

Φιλιά σε όλες σας και να ακούτε μόνο τους πραγματικά ειδικούς και να εμπιστεύεστε την κρίση σας. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε τις λύσεις εκ των προτέρων, είστε οι μόνες που μπορείτε να εντοπίσετε την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΛΥΣΗ γρηγορότερα από τον καθένα "καλοθελητή".

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Στην πράξη είχα ατελείωτες απορίες. Απίστευτες ανασφάλειες. Ο τρόπος που εκφράζετε τώρα τις ερωτήσεις σας μου θυμίζει εκείνες τις ανασφάλειές μου. Κάθε μέρα ήταν μέσα στην αμφιβολία. Κι αν τελικά έχουν δίκιο οι άλλοι; Κι αν το παιδί τώρα που θηλάζω παίρνει 1 κιλό το μήνα, αν του έδινα και ξένο μήπως θα έπερνε 1+ ; Μήπως του στερώ τροφή επειδή εγώ "ντε και καλά θέλω να θηλασω;"

Έψαχνα το ιντερνετ. Δε μπορούσα να βρω κάτι για δίδυμα. Οι πληροφορίες περιορισμένες. Το ίδιο και ο χρόνος μου για ψάξιμο.

.............

Κάποιες φορές λύγιζα στο βάρος των λόγων των άλλων. Κάποιες φορές δοκίμασα να δώσω ξένο γάλα. Με απίστευτες τύψεις, λες και έκανα κανένα έγκλημα, ένιωθα "άχρηστη" επειδή ακριβώς είχα καταλήξει σε αυτή την επιλογή του ξένου γάλακτος. Οι άλλοι πάνω από το κεφάλι μου για να δουν "πόσο ήπιε" το παιδί και έτσι να μου "αποδείξουν" πως πεινάει! :shock::evil:

Βέβαια, ένιωθα πως το αντίστοιχο γεύμα της επόμενης μέρας ήταν μειωμένο. Και τα παιδιά κι εγώ παιδευόμουν την άλλη μέρα για να τραβήξει το γάλα. Κάπου εκεί μέσα κατάλαβα πως αν βάζω ξένο γάλα... σαμποτάρω τον εαυτό μου, τα παιδιά, τη γαλουχία.

.................

Καταλυτικό ρόλο σε όλο το σκηνικό αυτό έπαιξε η μία από τις δύο δίδυμες. Έκλαιγε. Έκλαιγε ΟΛΗ μέρα! Δεν κοιμόταν σχεδόν ποτέ. Κάθε 3 ώρες κοιμόταν μόνο 20 λεπτά.

.................

Σαν να διαβαζα τη δικη μου ιστορία. Ο ενας μου, ο 'μεγαλος' εκλαιγε ΟΛΗ μερα, οπως το λες, για 4+ μηνες, εβγαζε συνεχεια το γαλα και δε μπορουσε να φαει (ειχε ΓΟΠ). Με αποτελεσμα να ασχολουμαι συνεχεια με αυτον, ολο αγκαλια, μηπως πειναει κλπκλπ. Ο αλλος ο ησυχος ετρωγε και κοιμοταν. Αλλα δεν ηθελε με τιποτα το στηθος! Μολις καθοταν λιγο, 1-2 λεπτα ετρωγε λιγο και αποκοιμιοταν. Ενω το μπουκαλι οοοολο. Οι 'καλοθελητες' εφτιαχναν το γαλατακι του και το επαιρναν να το ταισουν. Ημουνα σε απογνωση. Απο τη μια ο ενας να κλαιει και να χρειαζεται το μητρικο περισσοτερο για να φτιαξει το στομαχακι του και απο την αλλη οι γνωστες 'συμβουλες', πρεπει πρωτα θηλασμος, μετα συμπληρωμα. Απο ολους, παιδιατρο, μαια, πεθερα κλπ.

Ειναι σημαντικο να εχεις βοηθεια και υποστηριξη εκεινη την ωρα. Γιατι σε πιανει απογνωση, ειδικα σε δυσκολες καταστασεις (που τα διδυμα οπως και να το κανεις ειναι απο την αρχη δυσκολα).

Καθε μερα ελεγα παει θα κοπει το γαλα ετσι οπως θηλαζουν (ουσιαστικα θηλαζε μια ο ενας μια ο αλλος συν συμπληρωμα). Ευτυχως το γαλα κρατησε 8 μηνες, εστω κι ετσι. Σε καθε ευκαιρια αντλουσα βεβαια και εδινα συμπληρωμα μητρικο. Ειχα το symphony και πιστευω οτι και αυτο βοηθησε να μη κοπει το γαλα.

Παντως πιστευω οτι αν εχεις πιστη και θεληση και το γαλα δε κοβεται, και αν τυχει να δωσεις ξενο δεν σημαινει οτι θα παθει κατι το μωρο. Ιδιαιτερα αν εκεινη τη στιγμη σου φαινεται η μονη επιλογη. Και καποια στιγμη 'μαθαινεις' τα μωρα και τις αναγκες τους και εισαι πιο σιγουρη για τον εαυτο σου.

Συγγνωμη αν κουρασα, δεν ξερω αν οι εμπειριες των αλλων βοηθανε, μια που καθε μωρακι αντιδρα διαφορετικα. Ειναι καποια μωρακια που απλα πιανουν το στηθος και τρωνε, απλα και φυσιολογικα. Εμενα ποτε δε το εκαναν αυτο. Ο θηλασμος ηταν ενας αγωνας. Τωρα ξερω οτι με εφαγαν η αμφιβολια και οι 'βοηθοι' και αυτο σαμποταρε την ευκολια του θηλασμου. Φυσικα θηλασμος + συμπληρωμα ειναι πολυ πιο πολυπλοκο (αποστειρωσεις κλπ).

Τελικά όλες τις ίδιες καταστάσεις περνάμε!!! Αμφιβολίες, απογοητεύσεις, ανασφάλειες... Το ίδιο κι εγώ... Και πάντα οι καλοθελητές: Δεν φτάνει το γάλα σου, δώσε λίγο συμπλήρωμα, πεινάει το καημένο κλπ κλπ. Εδώ βρε κορίτσια έχουν ανασφάλεια μητέρες με ένα παιδί, είναι δυνατόν να μην έχουμε εμείς?? Την οποία σου την "καλλιεργούν" από το μαιευτήριο ακόμη...(μαίες, παιδίατροι, συγγενείς...) και σε κάνουν να έχεις τύψεις ότι τ'αφήνεις νηστικά.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι το πρώτο που πρέπει να έχει μια γυναίκα για να θηλάσει δίδυμα είναι ΘΕΛΗΣΗ. Μετά χρειάζονται επιμονή και υπομονή αλλά και βοήθεια. Και μένα ο μικρός ο μπέμπης δεν έπιανε στην αρχή στήθος. Τον έβαζα και μετά από λίγο τον έπαιρνε ο ύπνος. Το μπιμπερό φυσικά το κατέβαζε όλο. Και σου έλεγαν οι άλλοι "είδες πεινούσε το παιδί!" ασχέτως αν μετά από λίγο το μωρό έβγαζε σχεδόν όλο το γάλα που ήπιε... Ευτυχώς μετά από κάποιο χρονικό διάστημα άρχισε κι αυτός να θηλάζει σωστά και τώρα δε μπορώ να τους ξεκολλήσω από πάνω μου!:lol:

Έφτασα σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως κοιτάω να ικανοποιήσω το "εγώ" μου εις βάρος των παιδιών μου! Μετά όμως έλεγα: είναι τόσο κακό που θέλω να πάρουν τα μωρά μου όσο πιο πολύ μητρικό γάλα γίνεται? Ε όχι δα! Έτσι σιγά σιγά και αφού έδωσα και λίγο συμπλήρωμα ξένο (με φοβερές τύψεις κι αυτό!!) είπα ότι και η μισή ποσότητα γάλακτος που πίνουν την ημέρα να είναι μητρικό είναι κέρδος!! Και με τη βοήθεια του θηλάστρου και κάποιων άλλων τεχνικών (τα μωρά συνέχεια στο στήθος, μαγιά μπύρας, τσάι θηλασμου κλπ) κατάφερα να αυξήσω την παραγωγή μου! Τώρα πόσο θα καταφέρω να τους θηλάσω θα δείξει... Και φανταστείτε ότι κάνω και διατροφή αποκλεισμού των γαλακτοκομικών λόγω αλλεργίας των μωρών... Γεγονός είναι πάντως ότι αυτό με πείσμωσε ακόμη περισσότερο διότι τα μωρά δεν πίνουν το υποαλλεργικό!! Βέβαια σήμερα που πήγαμε στον παιδίατρο μας είπε ότι τα μωρά αναπτύσσονται πολύ καλά κι αυτό πολύ ενθαρρυντικό!:D:D:grin:

Πραγματικά πάντως Alcyon και camouflage, οι εμπειρίες σας μας βοηθούν πάρα πολύ!! Και Alcyon δεν περνάει λάθος εικόνα για σένα! Καμιά μας δε φαντάστηκε ότι για σένα ήταν εύκολα κι ότι δεν έκανες κι εσύ τον αγώνα σου όπως όλες άλλωστε! Απλά όταν τα χεις καταφέρει μια χαρά έχεις άλλη σιγουριά μετά! Κι εγώ τώρα που κλείσαμε 3 μήνες θηλασμού -ας μου επιτραπεί να πω αποκλειστικού- έχω άλλη αυτοπεποίθηση!! Καμία σχέση με την αρχή που κάθε μέρα ξεκινούσα τη μέρα μου με το άγχος αν θα φτάσει το γάλα μου...:?

Συγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο post... Πολλά φιλιά!;)

J2s7p2.png

Επίσης να πω στην Ασημένια και στα άλλα κορίτσια που περιμένουν τα διδυμάκια τους και θέλουν να τα θηλάσουν ότι όλα αυτά δε σας τα λέμε για να απογοητευτείτε! Ίσα ίσα που τα λέμε για να ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΤΕ!! Δηλαδή κι αν γίνει κάτι μια μέρα και δεν πάει τόσο καλά ο θηλασμός και λίγο συμπλήρωμα αν δώσετε δεν πειράζει!! Να προσπαθήσετε και να επιμείνετε!! Αν το θέλετε θα γίνει! Η αρχή θα είναι δύσκολη...όσο περνάει όμως ο καιρός τα πράγματα θα βελτιώνονται κι αυτό που στην αρχή θα σας φαίνεται βουνό μετά θα γίνεται πιο απλά,πιο μηχανικά!!

Με το καλό τα μπουμπουκάκια σας!!!:):):)

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

Απλά όταν τα χεις καταφέρει μια χαρά έχεις άλλη σιγουριά μετά! Κι εγώ τώρα που κλείσαμε 3 μήνες θηλασμού -ας μου επιτραπεί να πω αποκλειστικού- έχω άλλη αυτοπεποίθηση!! Καμία σχέση με την αρχή που κάθε μέρα ξεκινούσα τη μέρα μου με το άγχος αν θα φτάσει το γάλα μου...:-

εμενα εκει στους τρεις μηνες μου ελεγαν 'θηλαζεις ΑΚΟΜΑ;' λες και ειχε περασει κανας χρονος! Και αλλα κουφα βεβαια οτι δε θα ξεκολλανε κλπκλπ.Εγω τους ελεγα 'αφου εχω γαλα τι να κανω, να παρω φαρμακα για να το κοψω;!' (προ παιδιων ειχα μπουχτισει στους γιατρους και τα φαρμακα!) Οσο θηλαζεις θα εχεις γαλα, οποτε συνεχιζεις κοκ...

Λόγω περιορισμενου χρονου δεν μπορω να ψαξω πολλα εδω μεσα αν μπορεις να με βοηθησεις εχω θα θελα να νοικιασω θηλαστρο νοσοκομειακο.

7/6 γεννησα και αντιμετωπιζω προβλημα με τον θηλασμο πολλες φορες δε θελει στηθος οταν σφιγγεται κ τσαντιζεται κ εγω κ αναγκαζομαι κ δινω συμπληρωμα η αν εχω προλαβει να κανω καμια αντληση...

θα θελα να νοικιασω νοσοκομειακο γιατι λογω φαρμακων αν ξεκινσω να περνω φαρμακα δεν θα μπορω να θηλαζω ετσι θελω να αρχισω να αποθηκευω βγαζω περιπου με χειροκινητο της Medela μεχρι 120 ml και στην χειροτερη 30 πως μπορω να επικοινωνησω μαζι σου η να μου πεις τι να παρω μην παω να νοικιασω καποιο π δε μου κανει θα με βοηθουσε η συμβουλη σου ευχαριστω

Σε λαθος topic διαλεξα να γραψω

Επεξεργάστηκαν by SPORIDIO
λαθος topic

επειδη σκεφτομαι να νοικιασω κι εγω ,οι περισσοτερες κοπελες εδω λενε οτι ειναι καλο το symphony της medela.Ειναι διπλης αντλησης.Το εχει νοικιασει και μια γνωστη μου και το χρησιμοποιει ηδη τρεις μηνες και ειναι ευχαριστημενη.

sporidio, καλύτερα να ανοίξεις καινούργιο θέμα και να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε γιατί σφίγγεται και τσαντίζεται το μωρό. Είναι προτιμότερο να διορθωθεί ότι κάνει το μωρό να αντιδρά, αν γίνεται αυτό, και να γλιτώσεις τις αντλήσεις

edit

αν ο λόγος που το μωρό τσαντίζεται είναι πιθανή υπερπαραγωγή, τότε με το να αυξήσεις την παραγωγή σου με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο απλά θα δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα. Για αυτό καλύτερα να ανοίξεις άλλο θέμα

Sportido, δεν είμαι η κατάλληλη να σου απαντήσει αλλά από αυτά τα λίγα που γνωρίζω αν θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου ή φοβάσαι μη χάσεις τη γαλουχία μάλλον χρειάζεσαι νοσοκομειακό διπλής άντλησης. Αυτά βέβαια είναι για άντληση όλων τα γευμάτων. Ή το symphony της medela ή το lactina της ameda. Ωστόσο, επειδή κάθε γυναίκα και κάθε μωρό είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, η συμβουλή μου είναι ή να πάρεις μια σύμβουλο γαλουχίας να έρθει στο σπίτι να σε βοηθήσει αφού δει ολοκληρωμένα τι σας συμβαίνει ή έστω να μιλήσεις τηλεφωνικά με μια συμβουλο θηλασμού της la leche league για να σε βοηθήσουν πολύ ουσιαστικότερα από εμάς... :D Σου εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!!! Θα βρεθεί η λύση!!!

Διαφημίσεις

επειδη σκεφτομαι να νοικιασω κι εγω ,οι περισσοτερες κοπελες εδω λενε οτι ειναι καλο το symphony της medela.Ειναι διπλης αντλησης.Το εχει νοικιασει και μια γνωστη μου και το χρησιμοποιει ηδη τρεις μηνες και ειναι ευχαριστημενη.

Αστερία, μήπως βιάζεσαι να νοικιάσεις θήλαστρο; Δεν είναι νωρίς ακόμα να το σκέφτεσαι; Δες πώς θα πάνε τα μικρά σου και αν χρειαστείς, το νοικιάζεις τότε! Αυτό με συμβούλεψε εμένα η σύμβουλος γαλουχίας. Αν μπούμε τελικά θερμοκοιτίδα θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαιευτήριο, αλλά μετά στο σπίτι θέλει να προσπαθήσουμε στο στήθος...Τι να σου πω κι εγώ; Θα δείξει! :P:p:p

Η σύμβουλος μου είπε επίσης ότι υπάρχει και ένα μπιμπερό της medela που αν θέλεις να δώσεις αντλημένο μητρικό γάλα βοηθάει το μωρό να μην πάθει σύγχυση θηλών.Λέγεται calma. Μας το πρότεινε μόνο στην υποθετική περίπτωση θερμοκοιτίδας που θα χρειαστεί να αντλώ γάλα και να τους δίνω. Οπότε όταν έρθουμε σπίτι θα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν στο στήθος...Βέβαια, αν στο μαιευτήριο τους δίνουν ξένο, τότε...αυτό το μπιμπερό δε βολεύει γιατί είναι μόνο για μητρικό!!!:-)

.... Και Alcyon δεν περνάει λάθος εικόνα για σένα! Καμιά μας δε φαντάστηκε ότι για σένα ήταν εύκολα κι ότι δεν έκανες κι εσύ τον αγώνα σου όπως όλες άλλωστε! Απλά όταν τα χεις καταφέρει μια χαρά έχεις άλλη σιγουριά μετά! Κι εγώ τώρα που κλείσαμε 3 μήνες θηλασμού -ας μου επιτραπεί να πω αποκλειστικού- έχω άλλη αυτοπεποίθηση!! Καμία σχέση με την αρχή που κάθε μέρα ξεκινούσα τη μέρα μου με το άγχος αν θα φτάσει το γάλα μου...:?

Το τονίζω καμιά φορά, γιατί κατά καιρούς ακούγονται "υπόγεια" σχόλια περί super-μαμάδων και συμπεριφορών "αφ υψηλού" κτλ.

Ίσως ο τρόπος που γράφω να δίνει μια σιγουριά (χωρίς να αφήνει να φανεί το τρέξιμο, μέχρι να αποκτηθεί η σιγουριά).

Πάντως την αυτοπεποίθηση περί θηλασμού την απέκτησα στο 4ο.

Μέχρι και το 3ο, είχα τις ανασφάλειές μου, παρόλο που είχα εμπειρία.

Να πω την αλήθεια όμως... στο 3ο παιδί (είχα 15 μήνες διαφορά από γέννα σε γέννα), "γονάτισα". Θυμάμαι ήταν 6 μηνών (παρά κάτι) και κάθε φορά που θήλαζα έτρεμαν τα πόδια μου. Χτύπαγαν τα γόνατά μου από την κούραση. Έτρεμα. Και ενώ είχα βάλει στόχο το έτος, μετά λέω, άντε να πάμε στους 9 μήνες όπως στα δίδυμα. Τελικά... 6 μηνών, είπα δεν αντέχω άλλο. Και σταμάτησα.

Αυτό που ευχαριστήθηκα σαν παιδί από θέμα ανατροφής ήταν το 4ο.

Εκεί... ααα ξέρεις πώς να κοιμήσεις, ξυπνήσεις, ταίσεις, χειριστείς.... τα πάντα! Δεν κωλώνεις πουθενά! Θηλασμός... ούτε θυμάμαι πότε σταμάτησα... στους 16 μήνες 18... δε θυμάμαι. Τις βόλτες μας, την άνεσή μας... Κι όλα καλά!

Εύχομαι σε όλες να έχετε στα χέρια σας υγιή παιδάκια και πολλές πολλές ευτυχισμένες μέρες μαζί τους!! :D

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Η σύμβουλος μου είπε επίσης ότι υπάρχει και ένα μπιμπερό της medela που αν θέλεις να δώσεις αντλημένο μητρικό γάλα βοηθάει το μωρό να μην πάθει σύγχυση θηλών.Λέγεται calma. Μας το πρότεινε μόνο στην υποθετική περίπτωση θερμοκοιτίδας που θα χρειαστεί να αντλώ γάλα και να τους δίνω. Οπότε όταν έρθουμε σπίτι θα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν στο στήθος...Βέβαια, αν στο μαιευτήριο τους δίνουν ξένο, τότε...αυτό το μπιμπερό δε βολεύει γιατί είναι μόνο για μητρικό!!!:-)

Στο μαιευτήριο ΑΝ χρειαστεί θερμοκοιτίδα και εσύ αντλείς γάλα.... τότε:

Σου δίνουν το νοσοκομειακό θήλαστρο για αντλήσεις και ένα αποστηρωμένο μπουκαλάκι-μπιμπερό για να συλλέξεις το γάλα. Σε αυτό πάνω σημειώνουν το όνομά σου και το κρατάνε στο ψυγείο για να ταίσουν το παιδί με το ίδιο μπουκάλι, αφού φυσικά το ζεστάνουν πρώτα. Δε το μεταφέρουν πουθενά αλλού.

Να σας πω και τα νέα μας! Κάναμε σήμερα τους υπερήχους μας και το ευχάριστο είναι ότι πήραμε βάρος- 2450 ο νέος (πήρε 250 γραμ.), 2150 η νέα (πήρε 180 γραμ.).Τα μείον είναι ότι οι πλακούντες μας είναι πλέον και οι δύο στο 3 και η μικρή έχει αμνιακό υγρό στο κατώτερο φυσιολογικό όριο- τουλάχιστον είναι ακόμα στο φυσιολογικό. Αύριο θα πάμε στο γιατρό μας να μας δει κι εγώ ετοιμάζομαι ψυχολογικά ότι θα μπούμε...:)

Διαφημίσεις

Στο μαιευτήριο ΑΝ χρειαστεί θερμοκοιτίδα και εσύ αντλείς γάλα.... τότε:

Σου δίνουν το νοσοκομειακό θήλαστρο για αντλήσεις και ένα αποστηρωμένο μπουκαλάκι-μπιμπερό για να συλλέξεις το γάλα. Σε αυτό πάνω σημειώνουν το όνομά σου και το κρατάνε στο ψυγείο για να ταίσουν το παιδί με το ίδιο μπουκάλι, αφού φυσικά το ζεστάνουν πρώτα. Δε το μεταφέρουν πουθενά αλλού.

Σωστότατα αυτά ,Alcyon μου, για αυτό η σύμβουλος μας είπε ότι αν αντλούμε να τους δώσουμε να χρησιμοποιήσουν για μας αυτά τα μπιμπερό που θα μας διευκολύνουν στη συνέχεια όταν θα πάμε σπίτι. Αν το δεχτούν φυσικά... Τώρα για την περίπτωση του να θέλουν να δώσουν ξένο, μας ενημέρωσε σχετικά και είναι η περίπτωση που απευχόμαστε όλοι...:P

Να σας πω και τα νέα μας! Κάναμε σήμερα τους υπερήχους μας και το ευχάριστο είναι ότι πήραμε βάρος- 2450 ο νέος (πήρε 250 γραμ.), 2150 η νέα (πήρε 180 γραμ.).Τα μείον είναι ότι οι πλακούντες μας είναι πλέον και οι δύο στο 3 και η μικρή έχει αμνιακό υγρό στο κατώτερο φυσιολογικό όριο- τουλάχιστον είναι ακόμα στο φυσιολογικό. Αύριο θα πάμε στο γιατρό μας να μας δει κι εγώ ετοιμάζομαι ψυχολογικά ότι θα μπούμε...:)

με το καλο! για θερμοκοιτίδα...δε το βλέπω με τετοιο βάρος (που θα ειναι σιγουρα μεγαλυτερο στην πραγματικότητα)! ;)

με το καλο! για θερμοκοιτίδα...δε το βλέπω με τετοιο βάρος (που θα ειναι σιγουρα μεγαλυτερο στην πραγματικότητα)! ;)

Σε ευχαριστώ πολύ camouflage μου! Για τον μπέμπη νομίζω τη γλυτώσαμε... Τώρα για την μπέμπα να δούμε! :)

Σου εύχομαι να "κερδίσετε" τις μέρες που χρειάζονται! :D

Αστερία, μήπως βιάζεσαι να νοικιάσεις θήλαστρο; Δεν είναι νωρίς ακόμα να το σκέφτεσαι; Δες πώς θα πάνε τα μικρά σου και αν χρειαστείς, το νοικιάζεις τότε! Αυτό με συμβούλεψε εμένα η σύμβουλος γαλουχίας. Αν μπούμε τελικά θερμοκοιτίδα θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαιευτήριο, αλλά μετά στο σπίτι θέλει να προσπαθήσουμε στο στήθος...Τι να σου πω κι εγώ; Θα δείξει! :P:p:p

ισως εχεις δικιο αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.Βασικα σκεφτομαι οτι θα ηταν καλο να το εχω(εννοειται οτι θα το νοικιασω μετα τη γεννα και βλεπουμε) γιατι θα ηθελα να κανω τραπεζα,αν τα καταφερω γιατι μολις σαραντησω θα πρεπει να πηγαινω στη δουλεια για λιγες ωρες ομως αλλα και παλι κατι θα πρεπει να τρωνε.

Εχω ηδη αγορασει 2 calma ωστε οταν θα λειπω να τα ταιζει ο αντρας μου με αυτο.Πιστευω ειναι πολυ καλο.Μαλλον θα χρειαστω κι αλλα βεβαια.Ελπιζω αυτο βεβαια να γινεται μονο για ενα γευμα την ημερα και τα υπολοιπα στο στηθος.

Ασημενια μου το βαρος τους ειναι πολυ καλο!!πιστευω οτι ουτε η μπεμπουλα θα χρειαστει να μπει θερμοκοιτιδα,κι αν μπει θα ειναι για πολυ λιγο.

Εμεις τη δευτερα ειμασταν 1800 και 1730.Σε μια βδομαδα παλι.

Εμενα ο γιατρος δεν μου εχει πει τιποτα για τους πλακουντες και την ωριμανση τους,μαλλον θα πρεπει να τον ρωτησω,ε?

Ημερομηνια σου εχει πει?

κοριτσια προχτες στο μπανιο πιεσα λιγο το στηθος και βγηκε ενα υγρο σε χρωμα πορτοκαλι ανοιχτο(ηταν ελαχιστο βεβαια).Ειναι το πρωτογαλα?

Χθες που ξαναπροσπαθησα δεν εβγαλε καθολου,μηπως θα επρεπε να ειχε αρχισει να τρεχει εστω και λιγο?

κοριτσια προχτες στο μπανιο πιεσα λιγο το στηθος και βγηκε ενα υγρο σε χρωμα πορτοκαλι ανοιχτο(ηταν ελαχιστο βεβαια).Ειναι το πρωτογαλα?

Χθες που ξαναπροσπαθησα δεν εβγαλε καθολου,μηπως θα επρεπε να ειχε αρχισει να τρεχει εστω και λιγο?

ναι το πρωτογαλα ειναι..καλο θα ηταν να αποφευγεις να πιεζεις το στηθος σου γιατι μπορει να το τραυματισεις.. δεν ειναι καθολου απαραιτητο να τρεχει..

εγω πρωτη φορα το ειδα αφου γεννησα, δεν ειχε βγαλει καθολου πριν.. μην ανησυχεις και μην πειραματιζεσαι!!!

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...