Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

και αν δωσουν ξενο μετα θα μπορουν να θηλασουν?

Εχω διαβασει οτι οσο πιο μικρα τοσο πιο αδυναμα ειναι να πιασουν το στηθος.

Αυτά μπορώ να στα απαντήσω με σιγουριά από τη δική μου εμπειρία, παρότι δεν είχα δίδυμα. Το ότι μπορεί να πάρουν ξένο γάλα στην αρχή, δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούν αργότερα να θηλάσουν (εφόσον φυσικά εσύ έχεις γάλα). Ο δικός μου έπινε κυρίως ξένο γάλα επί 10 μέρες πριν τον βάλω στο στήθος και αν δεις πώς θηλάζει τώρα, θα νομίζεις ότι αυτό το παιδί δεν έχει πιάσει μπιμπερό ποτέ!

Απ' ό,τι έχω καταλάβει, το αν θα θηλάσει το μωρό, και αν θα μπορέσει να συνδιάσει μπιμπερό με θηλασμό, περισσότερο εξαρτάται από το ίδιο το μωρό (αν έχει καλό αντανακλαστικό θηλασμού) και από εσένα (αν έχεις αρκετό γάλα, καλές θηλές, υπομονή και όρεξη κ.λπ.).

Το ότι τα πιο μικρά μωρά όντας πιο αδύναμα μπορεί να μην μπορούν ή να μην πρέπει να πιάσουν στήθος (π.χ. αν παρουσιάζουν άπνοιες) ισχύει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Φωτεινή μου είσαι πολύ νωρίς ακόμα για να ανησυχείς για τη γήρανση του πλακούντα! Εσένα τώρα θα είναι στα νειάτα του!!! Ο πλακούντας βαθμολογείται από το grade 0 ως το 4, με το 4 να σημαίνει ότι έχει πάει στα βαθιά γεράματα και δε λειτουργεί πια σωστά! Οπότε ο γιατρός σου θα ξέρει, μην ανησυχείς! Εγώ τώρα πάω κάθε εβδομάδα, όταν ήμουν σαν και σένα πήγαινα μια φορά το μήνα!

Για τα κουνήματα με τα δίδυμα είναι λίγο πιο μπερδεμένα τα πράγματα. Εμένα περνάνε φάσεις τρελής κινητικότητας που κουνάει όλη μου η κοιλιά, υπάρχουν και ώρες απόλυτης ησυχίας...Και περνάνε και τις φάσεις τους, σε άλλες φάσεις κουνούσε πιο πολύ το κορίτσι, σε άλλες το αγόρι. Όταν ήμουν σαν και εσένα, είχα το νου μου να τα ακούω 3-4 φορές. Μην ξεχνάς ότι όσο κινείσαι τόσο νανουρίζονται και κοιμούνται ή δεν παρατηρείς τις κλωτσίτσες τους! Όταν είσαι χαλαρή σε καναπέ ή κρεβάτι, τότε τα ακούς πιο καθαρά. Ξυπνάνε και με το φαγητό. Εμένα αυτό που τα ξυπνά πιο πολύ είναι τα φρούτα, χυμός πορτοκάλι, ανανάς, πεπόνι, μήλο, φράουλες.

Φωτεινή μου, καλή συνέχεια και όλα θα πάνε καλά! :P Στο λέω για να το ακούσω κι εγώ!!!

AΣΗΜΕΝΙΑ K camouflage σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Μια χαρα τα πας ασημενια τα φασολάκια σου μια χαρα αναπτυσονται και απο οτι προβλεπω απο το πάθος που βγάζεις για τον αποκλειστικό θηλασμο είναι βέβαιο πως θα θηλάσεις με επιτυχία και επιμονή γιατι απλα το θες τοσο πολυ!

να μας κρατας ενήμερες και όλες οι έμπειρες διδυμομανουλες να μας δινουν τα φωτα τους και να μας συ βουλεύουν.

ολα καλα να πάνε σου εύχομαι!

<a href=Pqenp2.png' alt='Pqenp2.png'>

.............

Alcyon, υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ένα μωρό που είναι στη ΜΕΝΝ ίσως να μην μπορέσει να θηλάσει αποκλειστικά (με θήλαστρο ή απευθείας), αλλά αφού εδώ ευχολογούμε αντί να συζητάμε, δεν λέω τίποτα άλλο παρά μόνο προσθέτω κι εγώ τις ευχές μου να πάνε όλα καλά! :cool:

Όσες μαμάδες συνάντησα στη ΜΕΝΝ και ήθελαν να δώσουν το γάλα τους στα μωρά, το έδιναν. (Εφόσον τα μωρά τρέφονταν).

Οι μόνες περιπτώσεις που συνάντησα και οι μαμάδες δεν έδιναν το γάλα τους ήταν από κακή πληροφόρηση γιατί νόμιζαν πως επειδή έκαναν καισαρική, δεν έχουν γάλα... ή πως κόπηκε (ενώ οι ίδιες πήραν χάπι αποθηλασμού κατόπιν οδηγίας του μαιευτήρα τους).

Οι παιδίατροι στη ΜΕΝΝ το λένε ξεκάθαρα πως το καλύτερο γάλα είναι το μητρικό για το μωρό.

Δε βρήκα καμία μαμά -από αυτές με τις οποίες μίλησα προσωπικά- που να μου είπε πως ήθελε να δώσει το γάλα της και δεν το έπαιρναν.

Σαφώς το δείγμα είναι περιορισμένο (πόσες.... 10-20 γυναίκες) αλλά αυτή την εμπειρία είχα. Αυτή καταθέτω. Γνώμες λέμε. Γιατροί δεν είμαστε και νομίζω αυτό το γνωρίζει η Ασημένια.

Επίσης... το να πούμε σε μία οποιαδήποτε εγκυμονούσα, τι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να πάθει μια μαμά ή ένα μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης/τοκετού/ανατροφής κτλ... θα έφτιαχνε έναν ατελείωτο κατάλογο χωρίς νόημα. Το μόνο που θα κατάφερνε είναι να προσδώσει άγχος ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση που τα πράγματα απ' όσο μας λέει, δείχνουν να πηγαίνουν καλά και βρίσκεται σε προχωρημένη εβδομάδα.

Αυτά μπορώ να στα απαντήσω με σιγουριά από τη δική μου εμπειρία, παρότι δεν είχα δίδυμα. Το ότι μπορεί να πάρουν ξένο γάλα στην αρχή, δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούν αργότερα να θηλάσουν (εφόσον φυσικά εσύ έχεις γάλα). Ο δικός μου έπινε κυρίως ξένο γάλα επί 10 μέρες πριν τον βάλω στο στήθος και αν δεις πώς θηλάζει τώρα, θα νομίζεις ότι αυτό το παιδί δεν έχει πιάσει μπιμπερό ποτέ!

Απ' ό,τι έχω καταλάβει, το αν θα θηλάσει το μωρό, και αν θα μπορέσει να συνδιάσει μπιμπερό με θηλασμό, περισσότερο εξαρτάται από το ίδιο το μωρό (αν έχει καλό αντανακλαστικό θηλασμού) και από εσένα (αν έχεις αρκετό γάλα, καλές θηλές, υπομονή και όρεξη κ.λπ.).

Το ότι τα πιο μικρά μωρά όντας πιο αδύναμα μπορεί να μην μπορούν ή να μην πρέπει να πιάσουν στήθος (π.χ. αν παρουσιάζουν άπνοιες) ισχύει.

Όταν τα μωρά παρουσιάζουν άπνοιες τα κρατάνε στη ΜΕΝΝ. Δεν υπάρχει πρόβλημα για το να πιάσουν το στήθος. Απλά δε μπορούν να τραφούν. Εκεί, βγάζεις το γάλα, το δίνεις στη ΜΕΝΝ και περιμένεις να σου πουν πότε μπορεί να ξεκινήσει να τρώει. (Αυτό είχα και με τα άλλα δύο μου παιδάκια -όχι τα δίδυμα).

Τα παραπάνω που έχω υπογραμμίσει έχουν "λάθη" ή "μισές αλήθειες". Μια σύμβουλος θηλασμού θα μπορούσε να τα εξηγήσει πολύ καλύτερα από εμένα.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Και κάτι ακόμα...

Οι διδυμομαμάδες... έχουμε μια ιδιαιτερότητα: Βαλόμαστε από παντού, ειδικά από το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον, αλλά και από κάθε άγνωστο, περαστικό, κτλ. Πέρα από τα κλασικά που ακούει μια οποιαδήποτε μέλλουσα μαμά -ειδικά αυτές που περιμένουν το πρώτο παιδί- ακούμε πολλά περισσότερα. Και συνήθως με "ύφος" και με κάποια χαιρεκάκια ίσως από μερικούς.

Έτσι ακούς...

- ααα τα έπιασες με εξωσωματική; Άρα... θα πας για καισαρική.

- Δίδυμα; Α, καλά! Δε θα θηλάσεις. Δε μπορεί να γίνει.

- Δίδυμα; Δε θα τα καταφέρεις μόνη σου. Πρέπει να έχεις "χέρια".

- Δίδυμα; Θα γεννηθούν πρόωρα. Θα έχουν προβλήματα καρδιακά, κινητικά, νοητικά και θα τραβιέστε στα νοσοκομεία. Ελπίζω να έχετε "κομπόδεμα"

- Δίδυμα; Μετά δε θα κάνεις άλλα παιδιά. Δε θα μπορείς. Δε θα αντέχεις.

Ειλικρινά γνωρίζουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τον καθένα τους κινδύνους, γιατί μας τους έχει αναλύσει ο γιατρός μας. Το να βάζουμε υποθετικούς φόβους στο κεφάλι μας, όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Άρα δε χρειάζεται κινδυνολογία.... ;):D

Τα έχω αναφέρει ξανά... (σε διάφορα τόπικ), αλλά κάνω μια μικρή περίληψη μιας και με ρωτάτε είτε δημόσια είτε με πμ: :D

Γέννησα τα δίδυμά μου στις 38 εβδομάδες (για την ακρίβεια 37+6). Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, δεν μπήκαν στη ΜΕΝΝ, τα θήλασα αποκλειστικά μέχρι τους 9 μήνες και σταμάτησα γιατί ήμουν ήδη στον 3ο μήνα εγκυμοσύνης.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν: 2550 gr, 49cm και 2870 gr 50cm

Είχα κάνει κι εγώ ενέσεις κορτιζόνης γιατί από τον 5ο μήνα έκανα πολύ έντονες συσπάσεις και από τον 7ο έπαιρνα prepar λόγω των συχνών συσπάσεων.

Τα επόμενα δύο παιδάκια γεννήθηκαν:

39 εβδομάδες, 3400 gr, και μπήκε 24ώρες στη ΜΕΝΝ (όχι θερμοκοιτίδα). Λόγω παροδικής ταχύπνοιας. Όταν ήρθε η ώρα να φάει.... πήρε το δικό μου γάλα και έτσι πήγε μέχρι να αποθηλάσω (αρκετούς μήνες αργότερα).

36 εβδομάδες, 2890 gr, μπήκε 5 μέρες στη ΜΕΝΝ εκ των οποίων οι 4 σε θερμοκοιτίδα. Η τροφή του όταν ξεκίνησε, ήταν δικό μου γάλα. Όταν έφτασε σε συγκεκριμένη ποσότητα τότε την μετέφεραν στην απλή παρακολούθηση και μετά την πήρα. Μάλιστα στην απλή παρακολούθηση μπορούσα να κατεβαίνω και να τη θηλάζω απευθείας στο στήθος.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου και να είναι πάντα γερά!!! Εγώ πάντως τις διδυμομανούλες σας θαυμάζω!!!!Μόνο και μόνο που κουβαλάτε τόσο βάρος για αρχή είστε υπέροχες και συνεχίζετε με περισσότερη ίσως δύναμη από εμάς για να μεγαλώσετε ταυτόχρονα δύο μωράκια με τόσες ανάγκες!!!! Μπράβο σας!!!

2.850 βγήκε το ένα διδυμάκι? Εμένα 2.700 βγήκε η μπεμπούλα μου!!! Γι αυτό να μην ανησυχεί καμία μανούλα όταν το ένα διδυμάκι της είναι γύρω εκεί!

Διαφημίσεις

2550 το πιο μικρό μου διδυμάκι. :D

Τα παραπάνω δεν τα γράφω για να "κλαφτούμε". Απλά, είναι λίγο ευαίσθητο το θέμα διδύμων και έχει διαφοροποιήσεις από τις μονήρεις εγκυμοσύνες. Έχω ζήσει και τα δύο είδη εγκυμοσύνης. Γι' αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά, πως υπάρχουν σαφείς διαφορές, ειδικά προς το τέλος.

Δεν εννόησα ότι "κλαίγεστε". Προφανώς έχουν διαφοροποιήσεις. Και στο κάτω κάτω, όταν γινόμαστε πρώτη φορά μανούλες, είτε με ένα ή με παραπάνω μωράκια, έχουμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για οποιοδήποτε θέμα μας ενδιαφέρει για τα παιδάκια μας και να αποφασίσουμε και δεν έχουμε ανάγκη τις συνεχείς κρίσεις όλων των τριγύρω που "συνήθως ξέρουν καλύτερα" από εμάς. Στα επόμενα παιδάκια έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση πια και πορεύεσαι καλύτερα χωρίς να ακούς τις "σειρήνες".

Δεν το εξέλαβα έτσι από εσένα... :D

Απλά το διευκρίνισα.. (εντελώς άσχετο το "κλαίγομαι" με το δικό σου σχολιο) :)

Αστερία.. (δεν το πρόσεξα πριν... κι έτσι να απαντήσω τώρα):

Τα μικρά παιδάκια -τα περισσότερα- ενδεχομένως να κουράζονται και να τα παίρνει ο ύπνος την ώρα που πίνουν 1-2 γουλίτσες. Αν τα "γαργαλίσεις" λίγο στο μαγουλάκι, ξυπνάνε και συνεχίζουν. Η θηλή είναι "στα μέτρα" τους. :) Η φύση έχει προνοήσει αρκετά, ακόμα και για τα δίδυμα. :D

Κορίτσια, σας ευχαριστώ όλες για την υποστήριξή σας...Εδώ δεν υπάρχουν λόγοι διαφωνίας, όλοι μας γράφουμε την άποψή μας και για μένα τίποτα δεν είναι κατακριτέο...Ο καθένας αποφασίζει μόνος του για το παιδί του ή πολλές φορές αποφασίζει και το ίδιο το βρέφος για τον εαυτό του, απ'ό,τι διαβάζω!

Πάντως, Alcyon, ευχαρίστουμε για τις πληροφορίες σου περί ΜΕΝΝ γιατί η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα εκεί είναι πολύ συγκεχυμένα και είναι και οι ίδιοι οι γονείς ευάλωτοι και σε μια ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση... Από αυτά που έχω καταλάβει χρειάζεται να έχουμε και εκεί το νου μας...Να είμαστε δηλαδή και λίγο πονηρεμένοι!:shock: Εύχομαι να βγαίνουν όλα τα μωράκια γερά και με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία!:lol::-D:grin:

Ασημένια, αν γεννηθούν 2.200 και 2.500 θα είναι μια χαρά! Ο δικός μου γεννήθηκε 2.100 και δεν μπήκε στη θερμοκοιτίδα, απλά έμεινε μερικές μέρες στη ΜΕΝΝ για παρακολούθηση.

Πάντως να ξέρεις ότι αν γεννηθούν μικρούλια και ειδικά αν έχεις επιπλοκές λόγω του πλακούντα, μπορεί να μην μπορέσεις να τα θηλάσεις, τουλάχιστον όχι αμέσως. Προετοιμάσου και γι' αυτό το ενδεχόμενο (όχι ότι είναι το τέλος του κόσμου...).

Όσο για το rooming-in, προσωπικά δεν θα το επέλεγα με τίποτα, αλλά ΟΚ, εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί είναι τόσο σημαντικός ο αποκλειστικός θηλασμός!

Tinsey, εγώ πάντως έχω διαβάσει ότι μόλις βγει ο πλακούντας αρχίζει και λειτουργεί το σύστημα του θηλασμού... Το πρωτόγαλα παράγεται ήδη κατά την εγκυμοσύνη ούτως ή άλλως!

Το rooming in είναι και αυτό μια πολύ προσωπική υπόθεση... Εγώ αυτό που ελπίζω είναι να έχω τα μωράκια μου για να το εφαρμόσω!!!:-) Και μετά να μπορώ να σας πω κι εγώ την άποψή μου!!!

Διαφημίσεις

Καλή μου Tinsey, εννοείται πως ακόμα και αν δεν τα καταφέρουμε στην αρχή, το παιχνίδι δε χάθηκε...Αλλά έχει μετά μεγαλύτερες δυσκολίες!!! Φυσικά εγώ σκοπεύω να προσπαθήσω να πάρουν το γαλατάκι μου από την αρχή...Κάτι που ελπίζω να μας το επιτρέψουν!:P Το θέμα τώρα του αν έχω γάλα έχει συζητηθεί άπειρες φορές στο forum, ότι είναι ζητημα ζήτησης - προσφοράς...Από όσα έχω διαβάσει τελικά συμπεραίνω ότι ο θηλασμός είναι πιο πολύ θέμα υπομονής της μαμάς, παρά οτιδήποτε άλλο. Υπομονή για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, υπομονή για να αντέξουμε την κούραση...:)

Ασημένια μου εμείς στις 35 εβδομάδες ήμασταν 1920 ο μικρός και 2010 ο μεγάλος, άρα είστε μια χαρά. Ο υπέρηχος σίγουρα έχει αποκλίσεις, δεν είναι εύκολο να γίνουν οι μετρήσεις όπως σε μία μονή κύηση.

Τώρα αν χρειαστεί να γεννήσεις νωρίτερα να ξέρεις ότι αυτό θα είναι για το καλό των μωρών σου. Εσύ έχεις μεγάλη θέληση και θα τα καταφέρεις. Το να μην κάνεις rooming in δεν καταδικάζει το θηλασμό. Αν τα μωρά χρειαστούν κάποια παρακολούθηση, θα βγάζεις το γάλα με το θήλαστρο και θα τους το δίνουν. Ακόμη και λίγο ξένο να πιουν πάλι δε σημαίνει ότι θα αποτύχει ο θηλασμός. Το ότι θα ακούσεις διάφορα είναι βέβαιο. Όλες εμάς που θέλουμε να θηλάσουμε δίδυμα, μας βλέπουν σαν ούφο. Ο λόγος είναι η άγνοιά τους (ας μη μιλήσω για τα συμφέροντα που έχουν με το να προωθούν τα ξένα γάλατα γιατί είναι άλλο θέμα συτό...). Άρα η ενημέρωση και η γνώση που έχεις για το θέμα είναι μεγάλο όπλο.

Α!! Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι λίγο άσχετο οπότε θα σου στείλω πμ και όταν έχεις χρόνο μου απαντάς...

J2s7p2.png

Και κάτι ακόμα...

Οι διδυμομαμάδες... έχουμε μια ιδιαιτερότητα: Βαλόμαστε από παντού, ειδικά από το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον, αλλά και από κάθε άγνωστο, περαστικό, κτλ. Πέρα από τα κλασικά που ακούει μια οποιαδήποτε μέλλουσα μαμά -ειδικά αυτές που περιμένουν το πρώτο παιδί- ακούμε πολλά περισσότερα. Και συνήθως με "ύφος" και με κάποια χαιρεκάκια ίσως από μερικούς.

Έτσι ακούς...

- Δίδυμα; Α, καλά! Δε θα θηλάσεις. Δε μπορεί να γίνει.

- Δίδυμα; Θα γεννηθούν πρόωρα. Θα έχουν προβλήματα καρδιακά, κινητικά, νοητικά και θα τραβιέστε στα νοσοκομεία. Ελπίζω να έχετε "κομπόδεμα"

Ειλικρινά γνωρίζουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τον καθένα τους κινδύνους, γιατί μας τους έχει αναλύσει ο γιατρός μας. Το να βάζουμε υποθετικούς φόβους στο κεφάλι μας, όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Άρα δε χρειάζεται κινδυνολογία.... ;):D

Η αλήθεια είναι ότι εσύ Alcyon που τα έχεις ζήσει και τα δύο μπορείς να έχεις καλύτερη άποψη για το πώς μπορεί να είναι μια μονήρης κύηση και πώς μια δίδυμη! Αντικειμενικά, υπάρχουν άλλες δυσκολίες στις δίδυμες κυήσεις..

Η πραγματικότητα είναι ότι τα δίδυμα είναι στόχος συζήτησης, ξεκινώντας από τον τρόπο σύλληψης( πολλλά ψου ψου ψου, ''αυτοί έχουν πρόβλημα..'' -εννοείται ότι εμείς που κάναμε εξωσωματική είμαστε ''προβληματικοί'', αλλά ας μην το ανοίξω αυτό το θέμα γιατί θα ξεφύγω τελείως και ανήκει σε άλλο topic..-) και συνεχίζοντας με όλα τα χίλια μύρια που λέγονται για το θηλασμό, για τις επιδόσεις των διδύμων και ένα σωρό άλλά ταμπού που με αυτά μας πιπιλίζουν το κεφάλι!

Μετά έρχονται και οι αναπόφευκτες προσωπικές συγκρίσεις-οι τελείως άτοπες...Εδώ είναι λάθος να συγκρίνεις δύο μονήρεις κυήσεις, πόσο μάλλον μία μονήρη με μία δίδυμη! Μιλάμε για τελείως άλλες συνθηκες! Πότε θα καταλάβουμε οι άνθρωποι ότι ο καθένας μας είναι ξεχωριστός, το παιδί που κάνουμε είναι ξεχωριστό και υποβιβάζουμε τις προσωπικότητες όλων μας συγκρίνοντας; Είναι τελείως άλλο πράγμα να καταθέτει ο καθένας την εμπειρία του!!!Έτσι κάνουμε εν αγνοία μας εμείς οι μαμάδες και συγκρίνουμε τα παιδιά μας με αδέρφια, ξαδέρφια, φίλους και τα κάνουμε στο τέλος ανασφαλή και κομπλεξικά.......:-( Ένα πράγμα που προσπαθώ να αποβάλουν τα παιδιά στο σχολείο είναι η σύγκριση με τους συμμαθητές τους. Να αποκτήσουν πίστη στον εαυτό τους και αγάπη στη δική τους προσωπικότητα...

Μέσα σε όλα λοιπόν που έχουμε να λύσουμε, έχουμε και τους ''καλοθελητές'' με τα καλά τους τα λογάκια...Ε δε μας αφήνουν πια ήσυχους...............:evil:

Όταν τα μωρά παρουσιάζουν άπνοιες τα κρατάνε στη ΜΕΝΝ. Δεν υπάρχει πρόβλημα για το να πιάσουν το στήθος. Απλά δε μπορούν να τραφούν. Εκεί, βγάζεις το γάλα, το δίνεις στη ΜΕΝΝ και περιμένεις να σου πουν πότε μπορεί να ξεκινήσει να τρώει. (Αυτό είχα και με τα άλλα δύο μου παιδάκια -όχι τα δίδυμα).

Τα παραπάνω που έχω υπογραμμίσει έχουν "λάθη" ή "μισές αλήθειες". Μια σύμβουλος θηλασμού θα μπορούσε να τα εξηγήσει πολύ καλύτερα από εμένα.

Αυτά που υπογράμμισες είναι ολόσωστα, απλά εσύ δεν φαίνεται να ξέρεις τι λες. Δεν ισχύει ότι τα μωρά που παρουσιάζουν άπνοιες δεν μπορούν να τραφούν. Το δικό μου τουλάχιστον όσο έκανε άπνοιες έτρωγε κανονικά, και ξένο και μητρικό γάλα, απλά δεν θήλαζε. Η οδηγία από τη νεογνολόγο ήταν να μην θηλάζουν όσα μωράκια είναι κάτω από 2500 γραμ (αν και ο δικός μου τελικά θήλασε πιο νωρίς).

Προφανώς υπάρχει διαφορά από μωρό σε μωρό και από περίπτωση σε περίπτωση, αλλά μη νομίζεις ότι αυτά που ξέρεις εσύ είναι όλα σωστά κι αυτά που λέμε όλες οι άλλες λάθος, επειδή απλά δεν συμφωνούν οι εμπειρίες μας.

Εμείς μείναμε στη ΜΕΝΝ 8 μέρες. Υπολογίζω ότι έχω μιλήσει στις διπλάσιες μανούλες απ' ό,τι εσύ (αν και δεν τις μέτραγα γιατί δεν ήξερα ότι θα κέρδιζα πόντους στο φόρουμ αναλόγως με πόσους είχα μιλήσει). Την επόμενη φορά θα κρατήσω λογαριασμό.... :rolleyes:

Η πραγματικότητα είναι ότι τα δίδυμα είναι στόχος συζήτησης, ξεκινώντας από τον τρόπο σύλληψης( πολλλά ψου ψου ψου, ''αυτοί έχουν πρόβλημα..'' -εννοείται ότι εμείς που κάναμε εξωσωματική είμαστε ''προβληματικοί'', αλλά ας μην το ανοίξω αυτό το θέμα γιατί θα ξεφύγω τελείως και ανήκει σε άλλο topic..-) και συνεχίζοντας με όλα τα χίλια μύρια που λέγονται για το θηλασμό, για τις επιδόσεις των διδύμων και ένα σωρό άλλά ταμπού που με αυτά μας πιπιλίζουν το κεφάλι!

Ασημένια, δεν είναι μόνο τα δίδυμα στόχος συζήτησης, όλες οι περιπτώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα το ίδιο αντιμετωπίζονται από τους παραέξω, απλά γιατί είναι πιο... ζουμερές. Θα σου στείλω ΠΜ γιατί δεν θέλω αν πω τα προσωπικά μου στο φόρουμ, πάντως η συμβουλή μου είναι γράψεις όλους τους καλοθελητές στα παλαιότερα των υποδημάτων σου και να μην δίνεις σημασία στα ψου ψου ψου. Άλλωστε θα δεις ότι όταν με το καλό γεννηθούν τα παιδάκια σου, θα είσαι τόσο απασχολημένη με την ανατροφή τους που δεν θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς με το τι λένε οι άλλοι. :cool:

Διαφημίσεις

Καλή μου Tinsey, εννοείται πως ακόμα και αν δεν τα καταφέρουμε στην αρχή, το παιχνίδι δε χάθηκε...Αλλά έχει μετά μεγαλύτερες δυσκολίες!!! Φυσικά εγώ σκοπεύω να προσπαθήσω να πάρουν το γαλατάκι μου από την αρχή...Κάτι που ελπίζω να μας το επιτρέψουν!:P Το θέμα τώρα του αν έχω γάλα έχει συζητηθεί άπειρες φορές στο forum, ότι είναι ζητημα ζήτησης - προσφοράς...Από όσα έχω διαβάσει τελικά συμπεραίνω ότι ο θηλασμός είναι πιο πολύ θέμα υπομονής της μαμάς, παρά οτιδήποτε άλλο. Υπομονή για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, υπομονή για να αντέξουμε την κούραση...:)

Καμία δυσκολία! Αν είναι να θηλάσεις (εύκολα), θα θηλάσεις (εύκολα), τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Περισσότερα με ΠΜ. :wink:

Ασημένια μου εμείς στις 35 εβδομάδες ήμασταν 1920 ο μικρός και 2010 ο μεγάλος, άρα είστε μια χαρά. Ο υπέρηχος σίγουρα έχει αποκλίσεις, δεν είναι εύκολο να γίνουν οι μετρήσεις όπως σε μία μονή κύηση.

Τώρα αν χρειαστεί να γεννήσεις νωρίτερα να ξέρεις ότι αυτό θα είναι για το καλό των μωρών σου. Εσύ έχεις μεγάλη θέληση και θα τα καταφέρεις. Το να μην κάνεις rooming in δεν καταδικάζει το θηλασμό. Αν τα μωρά χρειαστούν κάποια παρακολούθηση, θα βγάζεις το γάλα με το θήλαστρο και θα τους το δίνουν. Ακόμη και λίγο ξένο να πιουν πάλι δε σημαίνει ότι θα αποτύχει ο θηλασμός. Το ότι θα ακούσεις διάφορα είναι βέβαιο. Όλες εμάς που θέλουμε να θηλάσουμε δίδυμα, μας βλέπουν σαν ούφο. Ο λόγος είναι η άγνοιά τους (ας μη μιλήσω για τα συμφέροντα που έχουν με το να προωθούν τα ξένα γάλατα γιατί είναι άλλο θέμα συτό...). Άρα η ενημέρωση και η γνώση που έχεις για το θέμα είναι μεγάλο όπλο.

Α!! Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι λίγο άσχετο οπότε θα σου στείλω πμ και όταν έχεις χρόνο μου απαντάς...

Elli μου να είσαι καλά!!!Για τις 38 εβδομάδες το βλέπω τελείως απίθανο,ελπίζω να φτάσουμε τις 37 και να είναι καλά τα μικρά μας!!! Πραγματικά όμως μας βλέπουν σαν ούφο;;; Αλλά εμείς στο στόχο μας!!!;) Σου απάντησα και στο π.μ. σου!!!

Ασημένια, δεν είναι μόνο τα δίδυμα στόχος συζήτησης, όλες οι περιπτώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα το ίδιο αντιμετωπίζονται από τους παραέξω, απλά γιατί είναι πιο... ζουμερές. Θα σου στείλω ΠΜ γιατί δεν θέλω αν πω τα προσωπικά μου στο φόρουμ, πάντως η συμβουλή μου είναι γράψεις όλους τους καλοθελητές στα παλαιότερα των υποδημάτων σου και να μην δίνεις σημασία στα ψου ψου ψου. Άλλωστε θα δεις ότι όταν με το καλό γεννηθούν τα παιδάκια σου, θα είσαι τόσο απασχολημένη με την ανατροφή τους που δεν θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς με το τι λένε οι άλλοι. :cool:

Σε αυτά έχεις φυσικά δίκιο... Και το συνήθισα πλέον και τους έχω όλους γραμμένους παντελώς...;)

AΣΗΜΕΝΙΑ K camouflage σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Μια χαρα τα πας ασημενια τα φασολάκια σου μια χαρα αναπτυσονται και απο οτι προβλεπω απο το πάθος που βγάζεις για τον αποκλειστικό θηλασμο είναι βέβαιο πως θα θηλάσεις με επιτυχία και επιμονή γιατι απλα το θες τοσο πολυ!

να μας κρατας ενήμερες και όλες οι έμπειρες διδυμομανουλες να μας δινουν τα φωτα τους και να μας συ βουλεύουν.

ολα καλα να πάνε σου εύχομαι!

Σε εθυχαριστώ Φωτεινή μου!!! Επίσης! Όλοι μεταξύ μας αλληλοϋποστηριζόμαστε και λύνουμε τις απορίες μας! Καλή συνέχεια και σε εσένα!!!

γεια σας και απο μενα!

μολις ανακαλυψα το θεματακι και λεω να μπω στην παρεα σας!

θεωρω πολυ σημαντικο τον αποκλειστιο θηλασμο ειδικα για τα διδυμακια μιας που τις περισσοτερες φορες γεννιουνται μικροτερα ή και προωρα.

θα ηθελα και εγω να θηλασω και ευχομαι να τα καταφερω.

Προσπαθω να ξεκουραζομαι και να ειμαι συνεχεια σχεδον ξαπλα για να καταφερω να μπω σε μια καλη βδομαδα για να εχουν καλο βαρος και να μην χρειαστουν θερμοκοιτιδα(η οποια με τρομαζει πολυ και σαν σκεψη μονο).

Βεβαια χθες που ειχα γιατρο και τα μετρησαμε το ενα ηταν 1690 και το αλλο 1500 μονο.ΜΟυ φαινονται πολυ μικρα για την βδομαδα που ειμαι,αλλα ο γιατρος ειπε οτι ειναι αναμενομενο για τα διδυμακια.

Δεν παιρνουν πολυ βαρος οπως στη μονη κυηση και απορω ποσο θα γεννηθουν.

Ακομα και αν μπουν θερμοκοιτιδα ,ειναι εφικτο να δωσω το δικο μου γαλα ή οι νεογνολογοι θα εχουν αλλη γνωμη?και αν δωσουν ξενο μετα θα μπορουν να θηλασουν?

Εχω διαβασει οτι οσο πιο μικρα τοσο πιο αδυναμα ειναι να πιασουν το στηθος.Δεν με πειραζει βεβαια να χρησιμοποιησω θηλαστρο,σημασια εχει να παρουν μητρικο γαλα,αλλα ετσι δεν παμε πιο γρηγορα σε αποθηλασμο?

Αλκυον σε ποια βδομαδα γεννησες τα διδυμα?και τι βαρος ειχαν?

Αστερία, καλώς όρισες στην παρέα μας!!! Σε ποια εβδομάδα είσαι τώρα;;;:D

Α!!! Ξέχασα να σας πω! Μεθαύριο έχω ραντεβού με σύμβουλο γαλουχίας-παιδίατρο και για να είμαι ειλικρινής δε βλέπω την ώρα....Θα σας πω τα νεότερα λοιπόν!!! ;)

Α!!! Ξέχασα να σας πω! Μεθαύριο έχω ραντεβού με σύμβουλο γαλουχίας-παιδίατρο και για να είμαι ειλικρινής δε βλέπω την ώρα....Θα σας πω τα νεότερα λοιπόν!!! :wink:

Εύχομαι να σου αναπτερώσει το ηθικό και να νιώσεις σίγουρη για κάθε ενδεχόμενο.

Υ.Γ. Κι εσύ του κλάδου μας είσαι, εε ; :-D :grin: :-D

-------------

Αυτά που υπογράμμισες είναι ολόσωστα, απλά εσύ δεν φαίνεται να ξέρεις τι λες. Δεν ισχύει ότι τα μωρά που παρουσιάζουν άπνοιες δεν μπορούν να τραφούν. Το δικό μου τουλάχιστον όσο έκανε άπνοιες έτρωγε κανονικά, και ξένο και μητρικό γάλα, απλά δεν θήλαζε. Η οδηγία από τη νεογνολόγο ήταν να μην θηλάζουν όσα μωράκια είναι κάτω από 2500 γραμ (αν και ο δικός μου τελικά θήλασε πιο νωρίς).

Προφανώς υπάρχει διαφορά από μωρό σε μωρό και από περίπτωση σε περίπτωση, αλλά μη νομίζεις ότι αυτά που ξέρεις εσύ είναι όλα σωστά κι αυτά που λέμε όλες οι άλλες λάθος, επειδή απλά δεν συμφωνούν οι εμπειρίες μας.

Λέω αυτά που μου είπαν οι παιδίατροι και οι βρεφοκόμοι και μαίες από τη δική μου εμπειρία (το ανέφερα και νωρίτερα).

Δεν είπα οτι λες λάθη. Έβαλα εισαγωγικά.

Επίσης δεν είπα πως λες ψέματα, αλλά η εικόνα που μας δείχνεις αφορά τη "μισή αλήθεια". Δεν είναι ολοκληρωμένη ως εικόνα. Αυτό είπα. Το ίδιο ισχύει και για τα λεγόμενα του καθενός μας εδώ. (Το είπα ξανά): Δεν είμαστε γιατροί, από εμπειρία μιλάμε. Ο καθένας τη δική του.

Υ.Γ. Τα κόκκινα γράμματα τα εκλαμβάνω ως επίθεση. Θα έλεγα πως είναι ανάρμοστο στο θέμα που συζητάμε. Όσο φιλικό επίπεδο κι αν υπάρχει, τέτοιες φράσεις, τις θεωρώ άστοχες ακόμα και μεταξύ φίλων. Εμείς οι δύο, ακόμα δε γνωριστήκαμε.. έτσι τέτοιες κουβέντες είναι εύκολα παρεξηγήσιμες και δεν είμαι άνθρωπος που παρεξηγεί εύκολα.

Εμείς μείναμε στη ΜΕΝΝ 8 μέρες. Υπολογίζω ότι έχω μιλήσει στις διπλάσιες μανούλες απ' ό,τι εσύ .....

Η αναφορά στα άτομα, είναι για να μη νομίζει κανείς πως έχω μιλήσει με χιλιάδες μαμάδες και πάρει τα λόγια μου ως δεδομένα. Με αυτές μίλησα, αυτά άκουσα, αυτά λέω.

Αν εσύ το εξέλαβες ως ανταγωνισμό, δε με αφορά. Ο καθένας κρίνει σύμφωνα με το χαρακτήρα του και τις εμπειρίες του.

Εύχομαι να σου αναπτερώσει το ηθικό και να νιώσεις σίγουρη για κάθε ενδεχόμενο.

Υ.Γ. Κι εσύ του κλάδου μας είσαι, εε ; :-D :grin:

Alcyon μου, σε ευχαριστώ! Το ηθικό μου αναπτερώθηκε και είμαι πολύ καλύτερα ήδη, και χάρη σε εσάς φυσικά! :)

Είμαι δασκάλα, να υποθέσω κι εσύ στον εκπαιδευτικό χώρο; ;)

Έτσι ακούς...

εγω γιατι συμφωνω με αυτα;; ;)

- γινεται φυσιολογικος τοκετος στα διδυμα (δηλ γινεται αλλα δε ρισκαρεις πολλα για να κερδισεις λιγα; ξερω περιπτωση που πιαστηκε το παιδακι με τον ομφαλιο λωρο και δεν ανεπνευσε αμεσως κ τωρα εχει νοητ. καθυστερηση)

- αχ κι εγω ετσι πιστευα και ζητησα οσα πιο πολλα 'χερια' μπορουσα στην αρχη, και παλι στο ποδι ημουνα 24ωρες

- alcyon σου βγαζω το καπελο, μετά τα διδυμα άλλα 2 παιδακια;! εμενα ειναι 2 χρονων και πολυ απλα ΔΕΝ τα καταφερνω, γιατί ή είμαι στη δουλεια ή ειμαι σπιτι και τα κυνηγάω/προσεχω. Οποτε δεν καταφερνω ουτε τα απλα (σπιτι, μαγειρεμα κλπ) αν ειχα κι αλλα παιδακια; ουτε να το φανταστω! εκτος αν αλλαζει το πραμα μετα - που δε το βλεπω

(σορυ για το οφφ)

καλημερα!καλο μηνα να εχουμε!

χθες μιλουσα με μια γνωστη μου που γεννησε προσφατα το μωρακι της με καισαρικη.Μου ειπε οτι θηλαζει αλλα δινει και ξενο γιατι δεν φτανει το δικο της ,γιατι και λογω της καισαρικης αργει πολυ περισσοτερο να κατεβει.

Εδω να πω οτι εχει γεννησει περιπου ενα μηνα τωρα.

Μηπως ειναι υπερβολικη???οκ,να δεχτω οτι αργει λιγο παραπανω να κατεβει αλλα ποσο πια???

παντως εμενα αυτο που με αγχωνει αρκετα ειναι το πως θα καταφερω να κλεισω τ'αυτια μου σε ολους αυτους(κυριως παππουδογιαγιαδες) που θα επιμενουν οτι το γαλα μου δεν θα φτανει και θα ειναι συνεχεις στην απορια αν χορταινουν τα μωρα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...