Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

Ασημένια μου, άκου προσεκτικά:

ΑΝ ο γιατρός ήταν αγχωμένος, τότε θα σε ζητούσε ή να μείνεις για παρακολούθηση ή να σε δει σε 2-3 μέρες. ΣΤΑΝΤΑΡ αυτό!!

Εφόσον σε κάλεσε στην εβδομάδα, είναι όλα οκ!

Μια μικρή υστέρηση στην εβδομάδα είναι φυσιολογική. Λόγω περιορισμένου χώρου. ;) Τα περισσότερα δίδυμα το εμφανίζουν αυτό.

Αφού έχεις κάνει κορτιζόνες και έπιασες 32η εβδ., τα πνευμονάκια αντέχουν! :D

Οι γιατροί σε αυτές τις εβδομάδες σε "προετοιμάζουν" για όλα τα ενδεχόμενα για να έχουν καλυμένα τα "νώτα" τους. Είναι περισσότερο ασφάλεια του γιατρού, το ότι σου το αναφέρει. Ούτε έχει αγχωθεί, ούτε θα γίνει ντε και καλά αυτό που είπε. Το λέει μονο για σιγουριά δική του. Σε όλες μας οι γιατροί μας αναφέρουν την "αυξημένη πιθανότητα" ενός πρόωρου τοκετού. Αυτό δε σημαίνει πως θα συμβεί.

Βγάλ' το από το μυαλό σου! Είναι ενημέρωση -ας πούμε- "ρουτίνας" από το γιατρό.

Ξέρω περιπτώσεις (τις είδα προσωπικά), που οι γιατροί ανησυχούσαν (π.χ. ολιγάμνιο, ή χαμηλή κινητικότητα κτλ) που ήταν στο μαιευτήριο για παρακολούθηση 1 και 2 μήνες και τελικά τα παιδιά έφτασαν 38-40 εβδομάδες.

Αν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ο γιατρός δε σε αφήνει να πας σπίτι σου.

Άρα.... ξέχνα τα όλα και συνέχισε να σχεδιάζεις :D

Ααααααν -μακριά να είναι- τύχει κάτι... τότε θα σου το ανακοινώσει ο γιατρός. Αυτό ομως σίγουρα δεν προβλέπεται πριν την εβδομάδα, άρα θα είσαι στην 36η άρα.... θα έχεις ΜΠΕΙ στο ΜΗΝΑ ΣΟΥ! ;)

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ!! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς θα είμαστε εδώ... και θα σε συντροφεύουμε.

Αλήθεια έχεις μπει σε διαδικασία να αγοράσεις θήλαστρο;

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Alcyon, μάλλον έχεις δίκιο σε όλα. Σίγουρα θα με κρατούσε εκεί αν το θέμα ήταν σοβαρό όπως και σίγουρα θέλει να φυλάει τα νώτα του. Τα συνειδητοποιώ αυτά πλέον και για αυτό είμαι καλύτερα! Ελπίζω πως τα μωρά μου θα το παλέψουν ακόμα λίγο! Προσπαθώ τώρα να είμαι αρκετά πιο ήρεμη. Θήλαστρο δεν νοίκιασα ακόμα (έχω ένα ηλεκτρικό της avent μονής άντλησης που μου το έδωσε η κουνιάδα μου). Έλεγα να νοικιάσω της medela το symphony μόλις δω τα σκούρα. Λες να το νοικιάσω από τώρα;

Θήλαστρο δεν νοίκιασα ακόμα (έχω ένα ηλεκτρικό της avent μονής άντλησης που μου το έδωσε η κουνιάδα μου). Έλεγα να νοικιάσω της medela το symphony μόλις δω τα σκούρα. Λες να το νοικιάσω από τώρα;

δεν εχω παρακολουθησει ολη την συζητηση..για ποιον λογο θες το θηλαστρο?

ειχα το ηλεκτρικό της avent μονής άντλησης -φανταζομαι οτι μιλαμε για το ιδιο- http://www.katerinis.gr/v1/products/view/1007/ και δεν ειχε καμια σχεση το γαλα που εβγαζα με αυτο σε σχεση με το symphony. Αντιθετως γνωστη μου, με αυτο εβγαζε γαλα επι 5 μηνες γιατι δεν θηλαζε και καταφερε να κρατησει την γαλουχια της με 4 αντλησεις την ημερα:shock: κατι που για εμενα ουτε να το σκεφτω..

απλα στο λεω γιατι αναλογα με τον λογο που το θες και αναλογα αν θες να το χρησιμοποιεισεις πριν ή μετα την εδραιωση της γαλουχιας, θες κι αλλο θηλαστρο..

83hKp3.png

Ασημένια κι εμείς στις 34 εβδομάδες ήμασταν 2 εβδομάδες πίσω στην ανάπτυξη και ο πλακούντας ήταν grade 2 και μετά από 2 εβδομάδες 2-3. Αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα γεννηθούν πρόωρα μωρά. Βέβαια εμάς με τα δίδυμα απ'την αρχή της κύησης μας λένε για την προωρότητα για να είμαστε προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο. Ωστόσο αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να ηρεμήσεις (όσο γίνεται) και να ξεκουράζεσαι. Ο γιατρός που μου έκανε το doppler μου είπε ότι πλέον δεν έχει σημασία τόσο η ωρίμανση του πλακούντα (έτσι δηλαδή όπως φαίνεται με τον υπέρηχο) αλλά το αν τα μωρά αναπτύσσονται και παίρνουν βάρος.

Και φυσικά ο θηλασμός είναι στο χέρι σου!! Φαντάσου εγώ που στην αρχή έδινα και λίγο ξένο γάλα -ειδικά στο μικρό- τώρα θηλάζουμε αποκλειστικά!! Κι αυτό διότι μετά τη διάγνωση της αλλεργίας στο αγελαδινό, τα μωρά δεν το έπιναν καθόλου το υποαλλεργικό γάλα. Και να σου πω την αλήθεια δοκίμασα και είναι όντως αηδία... Οπότε είπα δεν το δίνω ξανά αυτό το απαίσιο γάλα στα μωρά μου. Και με τις κατάλληλες τεχνικές και φυσικά το κατάλληλο θήλαστρο (symphony) αύξησα την γαλακτοπαραγωγή μου και μας φτάνει μια χαρά! Το παν είναι ότι το θέλεις πραγματικά!!

Α!! Και όταν είχα πάει στο μητέρα στις 36 εβδομάδες για να βρω τη μαία μου, μόνο που δε με βάλανε μέσα να με ξεγεννήσουν κάτι γιατροί που βρίσκονταν εκεί!!!

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

Να μη νοικιάσεις...

κάτι σκεφτόμουν, θα σου στείλω πμ.

δεν εχω παρακολουθησει ολη την συζητηση..για ποιον λογο θες το θηλαστρο?

ειχα το ηλεκτρικό της avent μονής άντλησης -φανταζομαι οτι μιλαμε για το ιδιο- http://www.katerinis.gr/v1/products/view/1007/ και δεν ειχε καμια σχεση το γαλα που εβγαζα με αυτο σε σχεση με το symphony. Αντιθετως γνωστη μου, με αυτο εβγαζε γαλα επι 5 μηνες γιατι δεν θηλαζε και καταφερε να κρατησει την γαλουχια της με 4 αντλησεις την ημερα:shock: κατι που για εμενα ουτε να το σκεφτω..

απλα στο λεω γιατι αναλογα με τον λογο που το θες και αναλογα αν θες να το χρησιμοποιεισεις πριν ή μετα την εδραιωση της γαλουχιας, θες κι αλλο θηλαστρο..

Καλή μου Paros, καλή σου μέρα!!! :lol: Δεν διάβασες τη συζήττησή μας από την αρχή οπότε να σου εξηγήσω...Το ηλεκτρικό της avent είναι όντως αυτό που λες, μου το έδωσε φιλη και το πήρα γιατί είχα κουραστεί να προσπαθώ να της εξηγήσω όσα λέμε εδώ, ότι δηλ. εγώ με τα δίδυμα αν χρειαστώ άντληση θα χρειαστώ και νοσοκομειακό θήλαστρο. Οπότε το πήρα γιατί δεν άντεχα άλλο να εξηγώ, ειδικά με την απαισιοδοξία των πάντων ότι δεν θα τα καταφέρω. ( Η φίλη μου το χρησιμοποίησε 2-3 φορές, δεν τη βόλεψε.) Δεν είχα όμως σκοπό να το χρησιμοποιήσω...και οπωσδήποτε όχι στην αρχή... Ξέρω ότι για την εδραίωση της γαλουχίας το θήλαστρο αντενδείκνυται. Ο σκοπός μου ήταν να πάρω τα μωράκια μου και να τα θηλάζω μόνο, από το μαιευτήριο ακόμα...Αλλά την Τετάρτη που πήγα στο γιατρό, μας βρήκε τους πλακούντες μας λίγο γερασμένους και ο γιατρός με προετοίμαζε για την πιθανότητα της γέννας νωρίτερα, ίσως και τη θερμοκοιτίδα. Ελπίζω φυσικά τίποτα από αυτά να μη συβεί....:confused: Για αυτό με ρώτησε η Alcyon αν έχω θήλαστρο, στην περίπτωση που γίνει κάτι νωρίτερα και πρέπει να αντλώ το γαλατάκι τους και να τους το πηγαίνω ή έστω να αντλώ για να μη χάσω το τρένο του θηλασμού. Για αυτό χρειάζομαι μόνο νοσοκομειακό, έτσι δεν είναι; ή το symphony ή της ameda το elite; Για να είμαι ειλικρινής είχα σκοπό να νοικιάσω το symphony γιατί οι πιο πολλές γνωστές μου αυτό είχαν και το καταβολεύτηκαν, ( οπότε τα ameda δεν τα πολυέψαξα) αλλά έλεγα να το νοικιάσω μόνο όταν δω πραγματικά ότι χρειάζεται...Εσύ τι λες;

Ασημένια κι εμείς στις 34 εβδομάδες ήμασταν 2 εβδομάδες πίσω στην ανάπτυξη και ο πλακούντας ήταν grade 2 και μετά από 2 εβδομάδες 2-3. Αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα γεννηθούν πρόωρα μωρά. Βέβαια εμάς με τα δίδυμα απ'την αρχή της κύησης μας λένε για την προωρότητα για να είμαστε προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο. Ωστόσο αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να ηρεμήσεις (όσο γίνεται) και να ξεκουράζεσαι. Ο γιατρός που μου έκανε το doppler μου είπε ότι πλέον δεν έχει σημασία τόσο η ωρίμανση του πλακούντα (έτσι δηλαδή όπως φαίνεται με τον υπέρηχο) αλλά το αν τα μωρά αναπτύσσονται και παίρνουν βάρος.

Και φυσικά ο θηλασμός είναι στο χέρι σου!! Φαντάσου εγώ που στην αρχή έδινα και λίγο ξένο γάλα -ειδικά στο μικρό- τώρα θηλάζουμε αποκλειστικά!! Κι αυτό διότι μετά τη διάγνωση της αλλεργίας στο αγελαδινό, τα μωρά δεν το έπιναν καθόλου το υποαλλεργικό γάλα. Και να σου πω την αλήθεια δοκίμασα και είναι όντως αηδία... Οπότε είπα δεν το δίνω ξανά αυτό το απαίσιο γάλα στα μωρά μου. Και με τις κατάλληλες τεχνικές και φυσικά το κατάλληλο θήλαστρο (symphony) αύξησα την γαλακτοπαραγωγή μου και μας φτάνει μια χαρά! Το παν είναι ότι το θέλεις πραγματικά!!

Α!! Και όταν είχα πάει στο μητέρα στις 36 εβδομάδες για να βρω τη μαία μου, μόνο που δε με βάλανε μέσα να με ξεγεννήσουν κάτι γιατροί που βρίσκονταν εκεί!!!

Elli μου σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σου. Και σεις δύο εβδομάδες πίσω, με πλακούντες στο 2-3 και γέννησες την 38η εβδομάδα έτσι; Μπράβο στα μικράκια σου!!! Με ενθαρρύνεις πολύ μπορώ να σου πω. Ευτυχώς για την ώρα τα μωρά μας αναπτύσσονται και παίρνουν βάρος, οπότε θα δείξει τώρα την επόμενη Τετάρτη. Είμαι πολύ καλύτερα γενικά, ξεκουράζομαι πολύ- τι πολύ; μόνο ξάπλα είμαι για να αιματώνονται καλύτερα οι πλακούντες μας! Ελπίζω να τα καταφέρουμε κι εμείς, η σκέψη της θερμοκοιτίδας με πανικόβαλε πάλι στην αρχή αλλά εξοικειώνομαι μαζί της και προετοιμάζομαι και για αυτό το σενάριο...:):):)

Ναι στις 38 εβδομάδες γέννησα!! Οπότε, πάτε με το καλό την Τετάρτη στο γιατρό και εφόσον τα μπουμπουκάκια σας παίρνουν βάρος, δεν υπάρχει λόγος να γεννηθούν πρόωρα! Εμένα με πλακούντα 2-3 με κράτησε άλλες 2 εβδομάδες άνετα. Κι αυτό γιατί όπως σου είπα η ωρίμανση του πλακούντα όπως φαίνεται με τον υπέρηχο είναι κάπως υποκειμενική. Γενικά το πως "διαβάζει" κάποιος τον υπέρηχο είναι υποκειμενικό. Ενώ οι μετρήσεις που κάνουν για να βγάλουν το βάρος των εμβρύων, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο αντικειμενικές..

Εσύ, λοιπόν, συνεχίζεις την ξάπλα σου!! Και όλα θα πάνε καλά!!:-):-):-)

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

Ασημένια, το ηλεκτρικό της avent ειχα και γω και δεν με βόλεψε - δεν ξερω αν εφταιε αυτό τουλαχιστον δεν κάνει για να "εδραιωσεις" θηλασμό.

Επίσης να σας πω ότι πολλές φορες δηλώνεις "αποκλειστικό θηλασμο" και δεν σε ακούνε! Να είσαι προετοιμασμένη να το χειριστείς. Εμένα μου τα φέρναν ταισμένα στην αρχη (λόγο ευθυνοφοβίας τους...) και εκανα καυγά για να μου τα αφησουν στο δωμάτιο. Επίσης προσπαθησαν να με πεισουν ότι θα κάνω κακό στο παιδιά αν δεν δωσω γάλα ξένο...

Ασημένια, το ηλεκτρικό της avent ειχα και γω και δεν με βόλεψε - δεν ξερω αν εφταιε αυτό τουλαχιστον δεν κάνει για να "εδραιωσεις" θηλασμό.

Επίσης να σας πω ότι πολλές φορες δηλώνεις "αποκλειστικό θηλασμο" και δεν σε ακούνε! Να είσαι προετοιμασμένη να το χειριστείς. Εμένα μου τα φέρναν ταισμένα στην αρχη (λόγο ευθυνοφοβίας τους...) και εκανα καυγά για να μου τα αφησουν στο δωμάτιο. Επίσης προσπαθησαν να με πεισουν ότι θα κάνω κακό στο παιδιά αν δεν δωσω γάλα ξένο...

Jannis, σε ευχαριστώ πολύ για τις εύστοχες παρατηρήσεις!:P :pΤο ξέρω ότι αυτό το θήλαστρο δεν κάνει, απλά βρίσκεται στο ντουλάπι μου, δεν έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω, όπως εξήγησα και παραπάνω!

Έχεις απόλυτο δίκιο για τα μαιευτήρια-απ'ό,τι διαβάζω-, είμαι προετοιμασμένη για τη συμπεριφορά τους, για αυτό θα κάνω rooming-in( πρώτα ο Θεός!!!) μπας και γλυτώσω τους καβγάδες! Τελικά μάλλον στο Ρέα θα πάμε να γεννήσουμε οπότε μιας και είναι υποστηρικτικό στο θηλασμό ελπίζω τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα.. Εσύ πού γέννησες;

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!!! Πόσο είναι τώρα;:lol:

Jannis, σε ευχαριστώ πολύ για τις εύστοχες παρατηρήσεις!:P :pΤο ξέρω ότι αυτό το θήλαστρο δεν κάνει, απλά βρίσκεται στο ντουλάπι μου, δεν έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω, όπως εξήγησα και παραπάνω!

Έχεις απόλυτο δίκιο για τα μαιευτήρια-απ'ό,τι διαβάζω-, είμαι προετοιμασμένη για τη συμπεριφορά τους, για αυτό θα κάνω rooming-in( πρώτα ο Θεός!!!) μπας και γλυτώσω τους καβγάδες! Τελικά μάλλον στο Ρέα θα πάμε να γεννήσουμε οπότε μιας και είναι υποστηρικτικό στο θηλασμό ελπίζω τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα.. Εσύ πού γέννησες;

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!!! Πόσο είναι τώρα;:lol:

Ευχαριστώ! Εγω γέννησα στην Γενική της Θεσσαλονίκης πριν 5 περιπου χρόνια καθαρά λόγο γιατρού.

Καθόλου ευχαριστημένη από μαιες /νοσοκόμες /παιδιάτρους...

Καθόλου ουσιαστική υποστήριξη για τον θηλασμό για να μην πω το αντίθετο...

Jannis,να ζήσουν και πάλι τα παιδάκια σου... Καλό είναι να γράφουμε τις εντυπώσεις μας από τα μαιευτήρια για να τα μαθαίνουν και οι υπόλοιπες κοπέλες...:P

Γεια σας και απο μένα κοριτσια...

Ασημένια τι ειναι αυτά τα νούμερα όσο αφορά τον πλακούντα 1, 2. 3?

την ποιότητα του και το χρόνο αντοχής του?

Ρωτώ γιατί δεν μου ανέφερε κάτι ο γιατρός μου πέρα το ότι είναι σε καλή θέση.

βέβαια εγω είμαι στην 24 εβδομάδα και κάθε φορά που πάω κάνει μετρήσεις στον υπέρηχο τα ποδαράκια τα γόνατα, κεφάλι...

Απλα μου ανέφερε οτι θα μου κάνει και εμένα ενέσα για τα πνευμόνια τους αλλά δεν ρώτησα σε ποια βδομάδα το κάνουν αυτο?

αλήθεια κάθε πόσο σε βλέπει ο γιατρός σου αυτό το διάστημα? καθε μηνά κάθε 15 ή καθε εβδομάδα?

εμένα προς το παρών κάθε μήνα με κλείνει ραντεβού.

ρωτάω εσένα και την κάθε κοπέλα που γέννησε τα διδυμάκια της γιατι καταλαβαίνεται πως όσο πλησιαζει ο καιρος ανησυχεις και πιο πολύ για το αν ειναι καλα αν τρεφονται σωστα αν οξυγονόνονται...

Σε κάποια μαθήματα που παρακολούθησα απο Μαιες ελεγαν πως απο τον 5 μηνα και έπειτα πρέπει η γυναίκα να γίνει περισσότερο προσεκτική και να προσπαθεί καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας να αντιλαμβάνεται κινήσεις του εμβρύου της ( τουλάχιστον 9 με 10). αν δεν το αντιληφθεί να ενημερώσει το γιατρό της εγκαίρως μήπως υπάρχει κάνα πρόβλημα.

αυτό βέβαια όσο υπάρχει ένα έμβρυο στη μήτρα.

τι γίνεται όμως με τα διδυμακια? πως το καταλαβαινουμε εμεις?

<a href=Pqenp2.png' alt='Pqenp2.png'>

Διαφημίσεις

Σε κάποια μαθήματα που παρακολούθησα απο Μαιες ελεγαν πως απο τον 5 μηνα και έπειτα πρέπει η γυναίκα να γίνει περισσότερο προσεκτική και να προσπαθεί καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας να αντιλαμβάνεται κινήσεις του εμβρύου της ( τουλάχιστον 9 με 10). αν δεν το αντιληφθεί να ενημερώσει το γιατρό της εγκαίρως μήπως υπάρχει κάνα πρόβλημα.

Τα διδυμακια τα καταλαβαινεις δυο φορες παρα πανω, δεν χρειαζεται προσπαθεια! Και οχι μονο 9-10 φορες αλλα σχεδον συνεχεια, μερα νυχτα. Ολο και καποιο θα κλωτσαει. 'Δυστυχως' δεν μπορεις να καταλαβεις ποιο ειναι καθε φορα - ιδιαιτερα προς το τελος γινεται 'μαχη' εκει μεσα ;) Τους τελευταιους μηνες ο γιατρος σε βλεπει πιο συχνα, οποτε αν δει κατι θα στο πει αμεσα, μην ανησυχεις.

Γεια σας και απο μένα κοριτσια...

Ασημένια τι ειναι αυτά τα νούμερα όσο αφορά τον πλακούντα 1, 2. 3?

την ποιότητα του και το χρόνο αντοχής του?

Ρωτώ γιατί δεν μου ανέφερε κάτι ο γιατρός μου πέρα το ότι είναι σε καλή θέση.

βέβαια εγω είμαι στην 24 εβδομάδα και κάθε φορά που πάω κάνει μετρήσεις στον υπέρηχο τα ποδαράκια τα γόνατα, κεφάλι...

Απλα μου ανέφερε οτι θα μου κάνει και εμένα ενέσα για τα πνευμόνια τους αλλά δεν ρώτησα σε ποια βδομάδα το κάνουν αυτο?

αλήθεια κάθε πόσο σε βλέπει ο γιατρός σου αυτό το διάστημα? καθε μηνά κάθε 15 ή καθε εβδομάδα?

εμένα προς το παρών κάθε μήνα με κλείνει ραντεβού.

ρωτάω εσένα και την κάθε κοπέλα που γέννησε τα διδυμάκια της γιατι καταλαβαίνεται πως όσο πλησιαζει ο καιρος ανησυχεις και πιο πολύ για το αν ειναι καλα αν τρεφονται σωστα αν οξυγονόνονται...

Φωτεινή μου είσαι πολύ νωρίς ακόμα για να ανησυχείς για τη γήρανση του πλακούντα! Εσένα τώρα θα είναι στα νειάτα του!!! Ο πλακούντας βαθμολογείται από το grade 0 ως το 4, με το 4 να σημαίνει ότι έχει πάει στα βαθιά γεράματα και δε λειτουργεί πια σωστά! Οπότε ο γιατρός σου θα ξέρει, μην ανησυχείς! Εγώ τώρα πάω κάθε εβδομάδα, όταν ήμουν σαν και σένα πήγαινα μια φορά το μήνα!

Για τα κουνήματα με τα δίδυμα είναι λίγο πιο μπερδεμένα τα πράγματα. Εμένα περνάνε φάσεις τρελής κινητικότητας που κουνάει όλη μου η κοιλιά, υπάρχουν και ώρες απόλυτης ησυχίας...Και περνάνε και τις φάσεις τους, σε άλλες φάσεις κουνούσε πιο πολύ το κορίτσι, σε άλλες το αγόρι. Όταν ήμουν σαν και εσένα, είχα το νου μου να τα ακούω 3-4 φορές. Μην ξεχνάς ότι όσο κινείσαι τόσο νανουρίζονται και κοιμούνται ή δεν παρατηρείς τις κλωτσίτσες τους! Όταν είσαι χαλαρή σε καναπέ ή κρεβάτι, τότε τα ακούς πιο καθαρά. Ξυπνάνε και με το φαγητό. Εμένα αυτό που τα ξυπνά πιο πολύ είναι τα φρούτα, χυμός πορτοκάλι, ανανάς, πεπόνι, μήλο, φράουλες.

Φωτεινή μου, καλή συνέχεια και όλα θα πάνε καλά! :P Στο λέω για να το ακούσω κι εγώ!!!

35η εβδομάδα πια!( Για την ακρίβεια 35η αύριο!!)

Πήγα σήμερα στο γιατρό, ο μπέμπης 2.200 γραμ, η μπέμπα 1.970 γραμ. Δυστυχώς η μπέμπα πήρε μόνο 120 γραμ.- με τον πλακούντα να βρίσκεται στο 3 αυτή τη φορά-, ο μπέμπης 200 γραμ. Όλα τα υπόλοιπα καλά, θα πάω πάλι την επόμενη Τετάρτη, πρέπει να προετοιμάζομαι ψυχολογικά για μαιευτήριο γιατί ο γιατρός βλέπω να μη με αφήνει για πολύ παραπάνω...Απλά βρε κορίτσια, μου φαίνονται τόσο μικρούλια, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα στην πολύ καλύτερη υπεραισιόδοξη περίπτωση η μπέμπα θα είναι 2.200 γραμ και ο μπέμπης 2.500 γραμ. Ελπίζω πολύ στο σφάλμα του υπέρηχου!!!!Αχ!!! Τι τραβάμε κι εμείς οι μέλλουσες μανούλες!!! Δε σας κρύβω ότι ενώ είχα χαλαρώσει με έπιασε πάλι το άγχος μου!!! Όπου είναι πιο ασφαλή, σκέφτομαι...Αν είναι στη θερμοκοιτίδα ασφαλέστερα, τότε πάσο...:!:

Ελπίζω πολύ στο σφάλμα του υπέρηχου!!!!Αχ!!! Τι τραβάμε κι εμείς οι μέλλουσες μανούλες!!! Δε σας κρύβω ότι ενώ είχα χαλαρώσει με έπιασε πάλι το άγχος μου!!! Όπου είναι πιο ασφαλή, σκέφτομαι...Αν είναι στη θερμοκοιτίδα ασφαλέστερα, τότε πάσο...:!:

με το καλό! κοντευεις! :) υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες για σφαλμα του υπερηχου...λιγα χιλιοστα πιο κατω να μετρησε το ποδαρακι ο γιατρος, να σου χαμηλοτερο βαρος..οποτε υπομονη μεχρι να τα δεις :)

Ασημένια, αν γεννηθούν 2.200 και 2.500 θα είναι μια χαρά! Ο δικός μου γεννήθηκε 2.100 και δεν μπήκε στη θερμοκοιτίδα, απλά έμεινε μερικές μέρες στη ΜΕΝΝ για παρακολούθηση.

Πάντως να ξέρεις ότι αν γεννηθούν μικρούλια και ειδικά αν έχεις επιπλοκές λόγω του πλακούντα, μπορεί να μην μπορέσεις να τα θηλάσεις, τουλάχιστον όχι αμέσως. Προετοιμάσου και γι' αυτό το ενδεχόμενο (όχι ότι είναι το τέλος του κόσμου...).

Όσο για το rooming-in, προσωπικά δεν θα το επέλεγα με τίποτα, αλλά ΟΚ, εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί είναι τόσο σημαντικός ο αποκλειστικός θηλασμός!

Όσο για το rooming-in, προσωπικά δεν θα το επέλεγα με τίποτα, αλλά ΟΚ, εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί είναι τόσο σημαντικός ο αποκλειστικός θηλασμός!

Ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για τα παιδιά του.

Αυτό το θέμα ανοίχτηκε στην ενότητα του θηλασμού προφανώς γιατί η Ασημένια θεωρεί σημαντικό τον αποκλειστικό θηλασμό και δεν ζήτησε τη γνώμη μας για αυτό. Ζήτησε μόνο τη βοήθεία μας

Το να δώσει το γάλα της μια μαμά στο παιδί της που βρίσκεται στη ΜΕΝΝ, αφού πρώτα το αντλήσει με θήλαστρο... εξακολουθεί να είναι θηλασμός!

Το ότι δε γίνεται με απευθείας διέγερση του στήθους με το μωρό, αλλά αντί για αυτό χρησιμοποιείται το θήλαστρο, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα που είναι το μωρό να τρέφεται με μητρικό γάλα.

Τα δίδυμά μου δεν μπήκαν καθόλου στη ΜΕΝΝ. Μπήκαν όμως τα άλλα δύο μου παιδιά (για 1 μέρα και για 4-5 το άλλο αντίστοιχα). Και τα δύο τα θήλασα αποκλειστικά και δεν τους έδωσαν ξένο γάλα, γιατί απλά... έστελνα το δικό μου.

Εεε και αν καμιά φορά χρειάστηκε να πάρουν καμιά μερίδα παραπάνω και δεν είχα αφήσει στο ψυγείο... τους έδωσαν φόρμουλα. Δε χάλασε και ο κόσμος για 1-2 μερίδες..

Θετική σκέψη θέλει.

Και να θυμάται πως ... αφού το αποφάσισε (φαίνεται αποφασισμένη)... ΘΑ ΘΗΛΑΣΕΙ! :)

Αυτό το θέμα ανοίχτηκε στην ενότητα του θηλασμού προφανώς γιατί η Ασημένια θεωρεί σημαντικό τον αποκλειστικό θηλασμό και δεν ζήτησε τη γνώμη μας για αυτό. Ζήτησε μόνο τη βοήθεία μας

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, δεν έδωσα τη γνώμη μου, ούτε προσπάθησα να την πείσω να κάνει κάτι άλλο από αυτό που έχει αποφασίσει.... συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να αρπάζεσαι.

Alcyon, υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ένα μωρό που είναι στη ΜΕΝΝ ίσως να μην μπορέσει να θηλάσει αποκλειστικά (με θήλαστρο ή απευθείας), αλλά αφού εδώ ευχολογούμε αντί να συζητάμε, δεν λέω τίποτα άλλο παρά μόνο προσθέτω κι εγώ τις ευχές μου να πάνε όλα καλά! :cool:

γεια σας και απο μενα!

μολις ανακαλυψα το θεματακι και λεω να μπω στην παρεα σας!

θεωρω πολυ σημαντικο τον αποκλειστιο θηλασμο ειδικα για τα διδυμακια μιας που τις περισσοτερες φορες γεννιουνται μικροτερα ή και προωρα.

θα ηθελα και εγω να θηλασω και ευχομαι να τα καταφερω.

Προσπαθω να ξεκουραζομαι και να ειμαι συνεχεια σχεδον ξαπλα για να καταφερω να μπω σε μια καλη βδομαδα για να εχουν καλο βαρος και να μην χρειαστουν θερμοκοιτιδα(η οποια με τρομαζει πολυ και σαν σκεψη μονο).

Βεβαια χθες που ειχα γιατρο και τα μετρησαμε το ενα ηταν 1690 και το αλλο 1500 μονο.ΜΟυ φαινονται πολυ μικρα για την βδομαδα που ειμαι,αλλα ο γιατρος ειπε οτι ειναι αναμενομενο για τα διδυμακια.

Δεν παιρνουν πολυ βαρος οπως στη μονη κυηση και απορω ποσο θα γεννηθουν.

Ακομα και αν μπουν θερμοκοιτιδα ,ειναι εφικτο να δωσω το δικο μου γαλα ή οι νεογνολογοι θα εχουν αλλη γνωμη?και αν δωσουν ξενο μετα θα μπορουν να θηλασουν?

Εχω διαβασει οτι οσο πιο μικρα τοσο πιο αδυναμα ειναι να πιασουν το στηθος.Δεν με πειραζει βεβαια να χρησιμοποιησω θηλαστρο,σημασια εχει να παρουν μητρικο γαλα,αλλα ετσι δεν παμε πιο γρηγορα σε αποθηλασμο?

Αλκυον σε ποια βδομαδα γεννησες τα διδυμα?και τι βαρος ειχαν?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...