Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

Φόλα!?!!! :evil: :evil: :evil:

Δεν είναι θέμα ζωοφιλίας...! Είναι θέμα Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Υ στη Ζ Ω Η !!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελα ντε ποια ζωοφιλία... αυτές είναι βάρβαρες πράξεις!! Το πιστεύετε ότι έχουν έρθει κατά καιρούς διάφοροι και μ'έχουν ρωτήσει αν ξέρω κάποιο φάρμακο-φόλα να τους πω να το πάρουν? :mad: Και μάλιστα μερικοί ακόμη πιο θρασείς με ρωτούν μήπως έχω λίγο να τους δώσω για να κάνουν τη δουλειά τους! Να τους εξυπηρετήσω κιόλας, το διανοείστε??? Εγώ που είμαι για να προάγω την υγεία των ζώων και την ευζωία τους. Δεν πάει καλά ο κόσμος. Απορώ πώς κοιμούνται το βράδυ, δεν έχουν συνείδηση??

J2s7p2.png

Ασημένια και Εlli σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας.

Ασημένια αποφάσισες τελικά να κάνεις rooming in με τα μωρά μέσα?

έκανες την ερευνά στις κλινικές που έλεγες?

και εγώ το θέλω να το προσπαθήσω αλλα με την καισαρική θα μπορούμε άραγε να κρατήσουμε τα μωράκια μας να τα ταΐσουμε και να τα αλλάξουμε κρατώντας τα στο πλευρό μας.

δεν ξέρω ρε κορίτσια και εγώ αυτό το άγχος έχω να τα γεννήσω στο μήνα που πρέπει για να μην χρειαστούν θερμοκοιτίδες και να μπορέσω να τα θηλάσω με την καισαρική.

στον μήνα που βρίσκομαι τώρα έχω πεθάνει στις καούρες σε καθημερινή βάση έχω περιορίσει κατά πολύ τις ποσότητες φαγητού διοτι αργώ πολυ να χονεψω αλλά επειδή αποφεύγω τα αντιόξινα η κατάσταση είναι τυρρανικη...

<a href=Pqenp2.png' alt='Pqenp2.png'>

Alcyon και Elli, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!!!Συγνώμη που ξέφυγα από το θέμα μας, αλλά κόντεψα να παραλογήσω...:-( Ομολογώ ότι είμαι πολύ καλύτερα...αφού είναι καλά και το σκυλάκι μου...:P:p

Ασημένια και Εlli σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας.

Ασημένια αποφάσισες τελικά να κάνεις rooming in με τα μωρά μέσα?

έκανες την ερευνά στις κλινικές που έλεγες?

και εγώ το θέλω να το προσπαθήσω αλλα με την καισαρική θα μπορούμε άραγε να κρατήσουμε τα μωράκια μας να τα ταΐσουμε και να τα αλλάξουμε κρατώντας τα στο πλευρό μας.

δεν ξέρω ρε κορίτσια και εγώ αυτό το άγχος έχω να τα γεννήσω στο μήνα που πρέπει για να μην χρειαστούν θερμοκοιτίδες και να μπορέσω να τα θηλάσω με την καισαρική.

στον μήνα που βρίσκομαι τώρα έχω πεθάνει στις καούρες σε καθημερινή βάση έχω περιορίσει κατά πολύ τις ποσότητες φαγητού διοτι αργώ πολυ να χονεψω αλλά επειδή αποφεύγω τα αντιόξινα η κατάσταση είναι τυρρανικη...

Σε ποια εβδομάδα είσαι Φωτεινή; Σε καταλαβαίνω απόλυτα, πολλές καούρες- εμένα μου φέρνουν και βήχα- αλλά πίνω γουλίτσα γουλίτσα νερό και αυτό με βοηθάει λιγάκι...Αντιόξινο δεν πήρα καθόλου! Υπομονή για τα παιδάκια μας!!!Εγώ κάθε μέρα νιώθω ότι έχω όλο και λιγότερο απόθεμα ενέργειας..Ελπίζω ότι μετά τη γέννα θα επανέλθουν οι αντοχές μου...αλλιώς την πατήσαμε...:wink:

Φωτεινή μου, εγώ είμαι αποφασισμένη πλέον για το rooming in...Μόνο όλα αυτά που διαβάζω για τα συναισθήματα που έχουν τα μωράκια όταν τα παίρνουν τόσο βάναυσα από κοντά μας αρκούσαν για να με πείσουν! Τα ίδια σκεφτόμουν κι εγώ με εσένα. Χθες ο σύζυγός μου ''ενημερώθηκε'' από το μητέρα. Ας πούμε ότι ενημερώθηκε γιατί η κοπελίτσα δεν ήξερε να απαντήσει στις μισές ερωτήσεις...Για το θέμα μας του είπαν ότι επιτρέπεται να μείνει ή η μαμά ή η πεθερά στο δωμάτιο μαζί μας το βράδυ και αν φυσικά δεν είναι άλλη λεχώνα επιτρέπεται να μείνει ο σύζυγος. Είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστούμε κάποιον κοντά μας, και για να μας φέρνει τα μωρά. Μια συμπαράσταση θα την έχουμε. Όπως και να έχει, υπάρχουν πάντα και οι νοσοκόμες που μπορούν να βοηθήσουν, να αλλάξουν τα παιδιά και να τα πάρουν για οποιοδήποτε λόγο στο θάλαμο.Είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρουμε να θηλάσουμε παρά την καισαρική!:lol: Σκέψου ότι κι εμείς θα είμαστε σε τρίκλινο, γιατί το δίκλινο είναι απλησίαστο για εμάς. 4.500 χωρίς φ.π.α., χωρίς τα extra και το γιατρό. Αλλά θα τα καταφέρουμε και στο τρίκλινο!

Αυτό που θεωρώ πιο δύσκολο είναι ο πρόωρος τοκετός, γιατί εκεί θα αρχίσουμε αντλήσεις, περισσότερο άγχος και πιο πολύ πίεση από όλους!Και έτσι να είναι όμως, λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει θέληση! Μάλλον περνώ κρίση αισιοδοξίας σήμερα! Η αλήθεια είναι Φωτεινή μου ότι έχεις κι εσύ δρόμο μπροστά σου, οπότε προσπάθησε να τα σκέφτεσαι αισιόδοξα τα πράγματα...:P

Διαφημίσεις

Εγώ κάθε μέρα νιώθω ότι έχω όλο και λιγότερο απόθεμα ενέργειας..Ελπίζω ότι μετά τη γέννα θα επανέλθουν οι αντοχές μου...αλλιώς την πατήσαμε...:wink:

Οταν με το καλο ερθουν τα μωρα θα ανακαλύψεις ποσες πολλες αντοχες εχεις :)) πολυυυυ περισσοτερες απο οσο πιστευεις. :) του χρονου με το καλο τετοια εποχη θα λες οτι η εγκυμοσυνη ηταν το πιο ευκολο της υποθεσης :) Με το καλο να ερθουν τα μωράκια και ολα θα πανε καλά γιατι εχεις μεγαλη θέληση!

Ασημένια οι αντοχές που έχουμε είναι απίστευτες! Απλά δεν το ξέρουμε απο πριν. Κι εγώ έτσι νόμιζα στο τέλος της εγκυμοσύνης, είχα τέτοια ατονία και κούραση κι αναρωτιόμουν πώς θα τα βγάλω πέρα! Και μια χαρά άντεξα και την κούραση και τα ξενύχτια και όλα!

Για το rooming in εγώ πάντως θα το ξαναέκανα! Και το τελευταίο βράδυ που ήταν και το μόνο που ήρθε κι άλλη κοπέλα στο δωμάτιο έμειναν και ο σύζυγός μου και ο σύζυγος της άλλης κοπέλας. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.

J2s7p2.png

Κορίτσια μην το σκέφτεστε καν!!! Οπωσδήποτε να κάνετε rooming in αν το θέλετε!!! Κι εγω με καισαρικη γέννησα κ τα κατάφερα μια χαρα κ ήμουν πολυ ευτυχισμένη που είχα το μωρακι δίπλα μου κ οποτε ξυπνουσε το έβαζα στο στήθος!!! Κ επειδή αναφερθηκατε στο μητέρα οι νοσοκόμες ήταν πραγματικά εξαιρετικές με βοήθησαν παρα παρα πολυ ακόμα κ όταν ήμουν μονη μου, το επλεναν, το περιποιοντουσαν κ ύστερα μου το έφερναν κ ήμουν κ σίγουρη ότι δεν του έδιναν κ ξένο!!! Επίσης με βοήθησαν στον θηλασμο καθαυτό πολυ προθυμες!!!!

Με το καλο τα μπεμπακια σας!!!:-D

Yugup3.png

Πάντως εγώ και χωρίς rooming in... δεν πέρασα άσχημα. Εννοώ, πως... είχα επιπλοκές στον τοκετό και είχα κάνει μεταγγίσεις κτλ κτλ. Δε με πείραξε που δεν είχα rooming in. Ίσα ίσα που μου έφερναν τα παιδιά πλυμένα, αλλαγμένα κι εγώ τα κράταγα για θηλασμό.

Είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό. Κι έτσι μου τα έφερναν όποτε έκλαιγαν και δεν τα τάιζαν. Επειδή το έκαναν αυτό, τα έπερνα και εκτός "ωραρίου", και τα κράταγα με την πρόφαση του θηλασμού, σχεδόν συνέχεια μαζί μου. ;) Τα έδινα μόλις λερώνονταν... και μετά μου τα έφερναν πάλι! ;)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Elli και Katerinoula, ευχαριστώ για την άποψη περί rooming in!!!!Ελπίζω να τα καταφέρω κι εγώ όπως εσείς!!!:D:D

Alcyon,αφούστα έφερναν να θηλάσουν και δεν ήταν ταϊσμένα,έτσι σίγουρα σου πήγε μια χαρά!! Εγώ αμφιβάλλω για το πού θα πέσω, οπότε κατέληξα στο rooming in! Τώρα αν έχουμε άλλα απρόοπτα βλέπουμε...!!:P

Α!!!Και μια ακόμα ερωτησούλα κορίτσια!!!Προσπαθώ να οργανώσω τη βαλιτσούλα μου και αναρωτιέμαι αν πρέπει να έχω μαζί μου εσώρουχα ή εσώρουχα μιας χρήσης και σερβιέτες. Ξλερω ότι στην αρχή σου φέρνουν κάποια, μετά αν τελειώσουν -μου έλεγε μια γνωστή- ότι αν σου ξαναφέρουν τα χρεώνουν χρυσά. Είναι αλήθεια ή είναι υπερβολή; Εμένα μου φαίνεται σαν υπερβολή πάντως!!!

Α!!!Και μια ακόμα ερωτησούλα κορίτσια!!!Προσπαθώ να οργανώσω τη βαλιτσούλα μου και αναρωτιέμαι αν πρέπει να έχω μαζί μου εσώρουχα ή εσώρουχα μιας χρήσης και σερβιέτες. Ξλερω ότι στην αρχή σου φέρνουν κάποια, μετά αν τελειώσουν -μου έλεγε μια γνωστή- ότι αν σου ξαναφέρουν τα χρεώνουν χρυσά. Είναι αλήθεια ή είναι υπερβολή; Εμένα μου φαίνεται σαν υπερβολή πάντως!!!

Υπερβολή!!! Σου δίνουν απ'όλα! Κι εγώ είχα πάρει σερβιέτες και εσώρουχα μιας χρήσης, τελικά χρησιμοποίησα τα εσώρουχα γιατί αυτά που δίνουν στο μαιευτήριο είναι σα διχτάκι και δε με βόλευαν. Πάρε μαζί σου ένα πακέτο και βλέπεις. Τώρα οι σερβιέτες είναι μάλλον περιττές... Να χρησιμοποιήσεις του μαιευτηρίου, ίδιες είναι! Επίσης για τα μωρά δε θα χρειαστείς τίποτα! Α, είχα πάρει και σουτιέν θηλασμού! Να σου πω την αλήθεια όμως δεν το φορούσα από την αρχή...

J2s7p2.png

δεν παιρνεις για καλο και για κακο; εμενα δε μου εφερναν και στο τελος οτι εφεραν το ειχαν χρεωσει

(γενικα ειναι μαλλον που θα πεσεις εγω δε μπορω να πω οτι με διευκολυναν οι νοσοκομες στο μητερα αλλα παλι ημουνα σε πολυ καλο δωματιο)

το ιδιο και για σαπουνακι για τα χερια, πετσετουλες για τα χερια και για το στηθος, καλυτερα να εχεις δικα σου στο βαλιτσακι

υπαρχει και θεμα στο φορουμ για το βαλιτσακι

εμένα με βόλεψαν τα εσωρουχα μιας χρήσης από το Mothercare. Όποτε χρειαζόταν να αλλάξω το πέταγα και δεν μάζευα άπλυτα. Του μαιευτηρίου δεν με βόλεψαν. Για τις σερβιέτες, τι να σου πω, είναι πώς βολεύεται η καθεμία. Οι σερβιέτες του μαιευτηρίου που γέννησα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, όταν με έπλυναν οι μαίες και άνοιξαν την πρώτη για να μου την βάλουν την πέρασα για μπεμπιλίνο. Αν πάντως δεν σου αρέσουν του μαιευτηρίου, σίγουρα θα βρουν οι δικοί σου ένα μαγαζί ή φαρμακείο για να σου φέρουν, ή μπορούν να σου φέρουν από το σπίτι σου.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ και τις τρεις κορίτσια!!! Τελικά το τι βολεύει την κάθε μία είναι πολύ σχετικό!!! Θα το σκεφτώ και μάλλον θα πάρω λίγα απ'όλα!!! Θα διαβάσω τώρα και το αντίστοιχο topic, συγνώμη που βγήκα πάλι εκτός θέματος, αλλά περνάμε τόσο ωραία εδώ που παρασύρθηκα πάλι!!!:D:D:D

Εγώ πίστευα πως θα με βόλευαν τα δικά μου εσώρουχα. Και δικές μου σερβιέτες.

Τελικά με τόσο αίμα που είχα, δεν τόλμησα να δοκιμάσω τα δικά μου. Και το διχτάκι καλό ήταν, αφού όταν με άλλαζαν... χρειαζόμουν καινούρια σεντόνια..

Αφού το είχαν καταλάβει και μόλις έλεγα εγώ για αλλαγή, έτρεχαν μπας και γλυτώσουν κανένα ζευγάρι σεντόνια.

(Αυτό όμως έχει ίσως να κάνει και με την επιπλοκή...; Δεν ξέρω).

Στις άλλες μου γέννες, τις πρώτες 1-2 μέρες έβαζα τα δικά τους. Μετά, μόλις έβλεπα πως μειώνεται κάπως το αίμα, έβαζα τις δικές μου σερβιετουλες... (αυτές για τη νύχτα) και ήμουν πολύ πιο άνετη.

Βλέποντας και κάνοντας... :)

Φιλάκια!!

Αχ βρε κορίτσια! Είμαι λίγο καλύτερα σήμερα, γιατί χθες ήμουν λιγουλάκι στα χάλια μου! Πήγα στο γιατρό και έκανα τις εξετάσεις μου. Ο μπέμπης είναι σχεδόν 2 κιλά και η μπέμπα είναι σχεδόν 1.850 γραμ. Μία εβδομάδα πίσω ο μπέμπης, δύο η μπέμπα. Ενώ όλες οι εξετάσεις είναι πολύ καλές, οι πλακούντες έχουν γεράσει πιο πολύ απ΄ό,τι θα θέλαμε, είναι grade 2-3 και αυτό είναι λίγο ανησυχητικό, θέλει παρακολούθηση μήπως χειροτερέψει και δεν τρέφονται ικανοποιητικά και δεν οξυγονώνονται. Διάβασα και τα σχετικά topics στο forum. Ξέρω ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν γεννήσουμε νωρίτερα, αρκεί να είναι γερά. Με αγχώνει όμως η θερμοκοιτίδα, δε θέλω να μείνουν λεπτό μακριά μου και σκέφτομαι πόσο θα ταλαιπωρηθούν τα μικρά και με το θηλασμό. Όταν τα συζητάγαμε με το γιατρό, σκεφτόμουν όλα τα σχέδια που είχα κάνει, να θηλάσουν στην ανάνηψη, να τα έχω μαζί μου στο δωμάτιο και να ξεκινήσουν όλα ήπια...Αφού και η ερώτηση μου για τη μαία του ακούστηκε τόσο κενή, στην προοπτική του να γεννήσω με καισαρική νωρίτερα και πρόωρα μωράκια που θα νοσηλευτούν... Τέλος πάντων, δεν είναι τίποτα τετελεσμένο, θα δούμε πώς θα πάει και πάλι βλέποντας και κάνοντας...Δε σας κρύβω όμως ότι χθες με έπιασε ένα άγχος που με παρέλυσε και από τα πρώτα που σκεφτόμουν ήταν ο θηλασμός. Σήμερα τα σκέφτομαι με μεγαλύτερη ψυχραιμία, ότι όπως και να έρθουν θα το παλέψουμε...Θήλαστρα, αντλήσεις, κ.λ.π. Μου μπήκε και επιπλέον δίλημμα μαιευτηρίου, έμαθα χθες ότι ο γιατρός μου πήγε και στο Ρέα εκτός από το Μητέρα που ήταν... Και το σκέφτομαι και αυτό! Από όσα διάβασα στα αντίστοιχα topics, ένα αρνητικό για το Ρέα δε βρήκα...Τέλος πάντων, θα δούμε.Αυτό είναι το λιγότερο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα, ας είναι καλά τα μωράκια μου κι ας πάρουν βάρος!

Ενώ όλες οι εξετάσεις είναι πολύ καλές, οι πλακούντες έχουν γεράσει πιο πολύ απ΄ό,τι θα θέλαμε, είναι grade 2-3 και αυτό είναι λίγο ανησυχητικό, θέλει παρακολούθηση μήπως χειροτερέψει και δεν τρέφονται ικανοποιητικά και δεν οξυγονώνονται. Διάβασα και τα σχετικά topics στο forum. Ξέρω ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν γεννήσουμε νωρίτερα, αρκεί να είναι γερά. Με αγχώνει όμως η θερμοκοιτίδα, δε θέλω να μείνουν λεπτό μακριά μου και σκέφτομαι πόσο θα ταλαιπωρηθούν τα μικρά και με το θηλασμό.

Ασημενια και σε μενα ο πλακουντας ενω στην αρχη ηταν για πολλες βδομαδες grade 0 ή 1 δε θυμαμαι προς το τελος ωριμαζε γρηγορα και μεσα σε 2 βδομαδες πηγε στο 3. Δεν μου ειχαν πει τιποτα ανησυχητικο για αυτο και περισσοτερη σημασια εδιναν στο doppler..που εδειχνε το ποσο καλα αιματωνονταν νομιζω οι σακοι..δεν τα θυμαμαι τωρα καθολου

παντως και προωρα που γεννησα δε χρειαστηκαν θερμοκοιτιδα, μην το προκαταβαλεις και αγχωνεσαι τσαμπα. Ποια εβδομαδα εισαι; Αν ειναι νομιζω πανω απο 32η εβδ και πανω απο 2200γρ τα μωρα δε μπαινουν θερμοκοιτιδα.

1. Θετική σκέψη!

2. Αν θέλεις να θηλάσεις. Θα θηλάσεις! Τέλος!! ΟΚ??

Στην περίπτωση που θα είναι τα παιδιά σε θερμοκοιτίδα:

- Σημαίνει πως επιβάλλεται για τη ζωή τους.

- Εσύ θα κάνεις αντλήσεις και θα τους πηγαίνεις το γάλα για να πίνουν το δικό σου.

Οι μαίες και οι γιατροί ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να δίνουν το γάλα από τη μαμά των παιδιών!

Αν τύχει και βρεθεί κανένας και σου πει "παράτα τα" ή "άδικα παιδεύεσαι" ή "δεν είναι καλό το γάλα σου και εκεί έχουν "ειδικά"" Τότε... απλά γράψ' τον και συνέχισε να δίνεις το γάλα σου στα μωρά σου!

Το θηλασμό δε μπορεί να σου τον πάρει κανείς εφόσον το θες! Και φαίνεται πως το θες πολύ! :D

Εκφράζεις τις ανησυχίες όπως ακριβώς τις βίωσα κι εγώ...

Το είδος τοκετού -δεν είναι στο χέρι σου- αλλά στις εκάστοτε συνθήκες.

Το πότε θα γίνει ο τοκετός δεν είναι στο χέρι σου, αλλά στις συνθήκες.

Το να θηλάσεις ΕΙΝΑΙ στο χέρι σου. Μπορείς να ξεκινήσεις το θηλασμό ακόμα κι αν χρειαστούν αντλήσεις. Και αργότερα που θα τα πάρεις στο σπίτι να το απολαύσετε όσο τραβάει η ψυχή σου!

Νομίζω πως το όριο είναι τα 2 κιλά και οι 36 εβδομάδες.

Κρατήσου..! :)

Το κριτήριο θα είναι η αύξηση των παιδιών. Προς το τέλος είναι που παίρνουν βάρος. Παίρνουν 150-200 gr ανά εβδομάδα (αν τα θυμάμαι καλά). Άρα... Σε 1 βδομαδούλα έχεις πιάσει το όριο των 2 κιλών και για τα δύο παιδιά. Σε ποια εβδομάδα είπαμε πως είσαι;

(Νομίζω πάντως πως άδικα αγχώνεσαι. Αν ήταν κάτι σοβαρό, ο γιατρός δε θα σε άφηνε να φύγεις. Θα σε κράταγε για παρακολούθηση. Για την επιλογή μαιευτηρίου, ρώτα το γιατρό σου τι προσφέρει το καθένα... και τι όχι).

Πότε είναι το επόμενο ραντεβού με το γιατρό σου; Σε 2-3 μέρες ή σε 1-2 εβδομάδες (ή μήπως αργότερα);;

Υπολόγισα από προηγούμενο μήνυμά σου πως πρέπει να βρίσκεσαι στην 33η εβδομάδα. Ρεεεεεε μην ανησυχείς! Normal είναι αυτά για αυτές τις εβδομάδες! Νόμιζα πως δεν είχες πιάσει ακόμα την 32η !!

Η 32η είναι το μεγάλο "μαξιλάρι". Μην ανησυχείς! Όλα καλά θα πάνε! Θετική σκέψη... και μαζί με σένα θα κρατηθούν και τα παιδιά! :)

Ελπίζω να χαλαρώσεις σύντομα και να φτάσεις στις 36+

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση! Είμαι στην 34η εβδομάδα! Πήραν και τα δύο μέσα σε ένα μήνα 600 γραμμάρια το καθένα. Θα πάω την επόμενη εβδομάδα- σε μία εβδομάδα, δηλαδή στην 35η- να κάνω ξανά βιοφυσικό προφίλ και να δούμε το σκορ μας. Το doppler ήταν μια χαρά. Γιατί ο γιατρός μου είπε ότι - πάει και ανάλογα με την περίσταση βέβαια- σε γενικές γραμμές κάτω από 2,5 κιλά μπαίνουν θερμοκοιτίδα; Μου είπε ότι για την ώρα είμαστε οκ, αλλά πρέπει να προσέξουμε πολύ μην τυχόν και γίνει κάτι και δεν το προλάβουμε.

Alcyon, έχεις δίκιο, ο θηλασμός είναι στο χέρι μου και θα το παλέψω όσο πάει. ...Απλά με έπιασε πανικός... Δε δέχομαι να μην τα καταφέρουμε με το θηλασμο. Πάντως, μας το παρουσίασε σαν αρκετά πιθανό σενάριο...ίσως για να μας προετοιμάσει, ίσως για να είναι κι εκείνος καλυμμένος... Έχεις δίκιο πάντως, πρέπει και προσπαθώ να χαλαρώσω....

Camouflage, χαίρομαι που λες ότι δεν στα έβαλαν θερμοκοιτίδα, αν και πρόωρα..Δεν υπάρχει κανόνας ούτως ή άλλως, έτσι δεν πρέπει να είναι; Ελπίζω κι ο δικός μου πλακούντας να τη βγάλει δυο βδομάδες ακόμα μπας και φτάσει και η μπέμπα τα 2.200... Ιδανικό θα ήταν να τα καταφέρουμε 3 εβδομάδες ακόμα...

Κορίτσια, η αγωνία μου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα...Φοβάμαι ότι τα μωρά θα βγουν τσίτα στο άγχος, με τόσο αγχωμένη μαμά...:!: Θα ηρεμήσω, το δουλεύω στο μυαλό μου και εσείς με βοηθάτε σε αυτό... Σας ευχαριστώ τόσο πολύ!!!!

Γιατί ο γιατρός μου είπε ότι - πάει και ανάλογα με την περίσταση βέβαια- σε γενικές γραμμές κάτω από 2,5 κιλά μπαίνουν θερμοκοιτίδα; Μου είπε ότι για την ώρα είμαστε οκ, αλλά πρέπει να προσέξουμε πολύ μην τυχόν και γίνει κάτι και δεν το προλάβουμε.

μου φαινεται ο γιατρος εχει αγχωθει και σε αγχωνει περισσοτερο

ετσι και εμενα με εβαλε να γεννησω μην τυχον και γινει κατι...δεν ειχαν τιποτα τα μωρα.

οποτε μην τον ακους συνεχισε και θα δεις οτι θα φτασεις 36+ εβδομαδες

Δεν υπάρχει κανόνας ούτως ή άλλως, έτσι δεν πρέπει να είναι; Ελπίζω κι ο δικός μου πλακούντας να τη βγάλει δυο βδομάδες ακόμα μπας και φτάσει και η μπέμπα τα 2.200... Ιδανικό θα ήταν να τα καταφέρουμε 3 εβδομάδες ακόμα...

Κορίτσια, η αγωνία μου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα...Φοβάμαι ότι τα μωρά θα βγουν τσίτα στο άγχος, με τόσο αγχωμένη μαμά...:!: Θα ηρεμήσω, το δουλεύω στο μυαλό μου και εσείς με βοηθάτε σε αυτό... Σας ευχαριστώ τόσο πολύ!!!!

καταλαβαινω το αγχος, εχουν παει ολα καλα ομως μεχρι τωρα και ετσι θα συνεχισει! Εγω ακομα και τωρα συνεχιζω με το ιδιο αγχος! Φαγανε καλα, κοιμηθηκαν, παιξανε, μηπως χτυπησουν, μηπως αρρωστησουν, μηπως στεναχωρηθουν, μηπως καποιος δε τους φερεται καλα, δε τελειωνει με τιποτα η λιστα και αν εισαι αγχωδης πριν τα παιδια, ε μετα γινεσαι δυο φορες.

Και ιδιαιτερα τον πρωτο καιρο που γεννηθηκαν, απο το αγχος, τις ορμονες και την αυπνια ημουν...εκτος εαυτου! Αλλα πολλες φορες ειναι κουραστικο αυτο το αγχος - ετσι κι αλλιως με τα παιδια ποτε δε γινονται τα πραγματα οπως τα εχεις φανταστει (εχουν και αυτα την προσωπικοτητα τους)...και το αγχος σου στερει τη χαρα πολλες φορες..Εκτος θεματος ειμαι σορρυ αλλα ηθελα να πω για το αγχος

εντιτ: δε μπαινουν θερμοκοιτιδα ετσι, πρεπει να εχουν καποιο προβλημα! αναπνευστικο, κατι...δε τα ξερω καλα αλλα νομιζω στην εβδομαδα που εισαι ολα τα οργανα ειναι οκ οποτε μονο παιρνουν βαρος, οποτε δε το βλεπω για...θερμοκοιτιδα! στην αγκαλια σου θα τα παρεις!

Camouflage μου, δε νομίζω πραγματικά ότι ο γιατρός μου έχει αγχωθεί...Μου είπε εξάλλου ότι θα το πάμε όσο πιο πολύ μπορούμε...Ελπίζω να μη θέλει να με ξεπετάξει μόνο!!!!!! Δε θέλω να το πιστέψω αυτό....Μεταξύ μας νομίζω ότι προτιμώ να αγχωθώ τώρα και να είμαι πιο ψύχραιμη αν έρθουν τα δύσκολα...που ελπίζω να μην έρθουν...

Όσο για το άγχος γενικότερα, έχεις δίκιο...Χάνουμε τα ωραιότερα πολλές φορές γιατί μας κατακλύζει το ρημαδοάγχος! Συμφωνώ απόλυτα, τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και πρέπει εμείς να είμαστε πιο ευέλικτοι. Ελπίζω να καταφέρω να το ελέγξω, έχω διαπιστώσει πάντως ότι μπορούμε να το βελτιώσουμε με πολλή προσπάθεια...! Κι όπως καταλαβαίνεις...είμαι ακόμα στην προσπάθεια...;) Και θα συνεχίσω να το παλεύω...:wink::wink::wink:

Αχ Camouflage μου, από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί....:-) Αναπνευστικό δε φαντάζομαι να έχουμε με τόσες κορτιζόνες που έχω κάνει...Έλεος! Μακάρι να γίνουν όπως τα λες και να έρθουν στην αγκαλιά της μανούλας...Αυτό περιμένουμε με τόση λαχτάρα...:D

Είμαι γενικώς καλύτερα πάντως...Σε ευχαριστώ πολύ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...