Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

Άλλη μία απορία προς τις διδυμομανούλες!!! Όταν τα μπουμπούκια σας γεννήθηκαν 2-2,5 κιλά, χρησιμοποιήσατε ποιες πάνες; Αυτές που είναι 3-6 κιλά ή πήρατε αυτές για νεογέννητα 2-4 κιλά; Πάλι με μπερδεύουν αυτά τα μεγάθη! Γιατί καλά τα φορμάκια,και μεγαλύτερα να είναι κανέναν δεν πειράζει... Αλλά οι πάνες... αν είναι μεγαλύτερες δε θα έχουμε διαρροές;;;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Άλλη μία απορία προς τις διδυμομανούλες!!! Όταν τα μπουμπούκια σας γεννήθηκαν 2-2,5 κιλά, χρησιμοποιήσατε ποιες πάνες; Αυτές που είναι 3-6 κιλά ή πήρατε αυτές για νεογέννητα 2-4 κιλά; Πάλι με μπερδεύουν αυτά τα μεγάθη! Γιατί καλά τα φορμάκια,και μεγαλύτερα να είναι κανέναν δεν πειράζει... Αλλά οι πάνες... αν είναι μεγαλύτερες δε θα έχουμε διαρροές;;;

Ναι, καλύτερα αυτές που είναι για νεογέννητα. Αλλιώς μπορεί να έχεις διαρροές ειδικά από το πλάι καθώς τα μωρά των 2-2,5 κιλών έχουν λεπτά μπουτάκια.

Τις πιο μικρες ειχα παρει, το νο1 και τους ηταν ανετες αλλα διαρροες δεν ειχα.. Παιρνεις ενα πακετο και βλεπεις. Και 3 κιλα να γεννηθουν, παλι μικρουλια θα ειναι, αυτες που ειναι για 2-4 θα κανουν πιστευω. Καλε μη σκεφτεσαι οτι θα γεννηθουν 2-2.5 κιλα, πανω απο 2.5 θα γεννηθουν! εχουν χρονο ακομα να παρουν βαρος

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!! Σκέφτομαι να πάρω βιολογικές, τις moltex, -άνοιξα και σχετικό θέμα- και αυτές βγαίνουν σε μέγεθος 3-6 κιλά, το 2 δηλαδή, οπότε εκεί προβληματίστηκα..Αλλά λογικό είναι να πάρω και για νεογέννητα για να είμαι σίγουρη και βλέπουμε...Σας ευχαριστώ για την express σας απάντηση!!!:D:D:D

Για πάνες εμείς είχαμε πάρει αυτές για νεογέννητα. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει πολλές μέσα στο πακέτο και με δίδυμα εξαντλούνται γρήγορα. Μετά, βλέποντας και κάνοντας.

Μην ανησυχείς για αυτές τις λεπτομέρειες. Για φορμάκια κάνε μια αγορά (ας είναι και λίγο μεγαλύτερο).

Προσωπικά είδα πως στην πράξη, όλος αυτός ο προγραμματισμός είναι "πολλή φασαρία" για μια τόση δα στιγμή. Γιατί αλλάζουν τόσο γρήγορα τα δεδομένα και τα βάρη, που ... δεν τα "προλαβαίνεις". Άρα δεν υπάρχουν "λάθη". ;)

Ακόμα και οι πεπειραμένες μαμάδες δεν κάνουν πάντα τις "τέλειες" επιλογές. Απλά γνωρίζουν πως λίγο πάνω ή λίγο κάτω... στο τέλος δεν έχει σημασία! ;)

Να έρθουν υγιή μωράκια και στην ώρα τους!! :-D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Να έρθουν υγιή μωράκια και στην ώρα τους!! :-D

Alcyon, αυτό είναι και το σημαντικότερο όλων, αυτό ελπίζω και εύχομαι!!!Έχεις δίκιο σε όσα λες, ούτε τέλειες επιλογές υπάρχουν και πάντα πάμε με το βλέποντας και κάνοντας... Απλά μάλλον πάλι έπεσα στην παγίδα του μεγέθους λόγω διδύμων και όλο το πακέτο...Όπως και να έχει αυτά είναι τα λιγότερο σημαντικά! Σίγουρα άλλη είναι η ουσία... Απλά είπα να εκμεταλλευτώ λίγο την εμπειρία σας!!!;)

Αστεράκι μου γλυκό, καλά τα λες! :D

Αυτός ο καιρός προσμονής, αυτή η "αναστάτωση" της προετοιμασίας, έχει μια δικιά της γλύκα. Ακόμα και το άγχος για το νούμερο, την ποσότητα, το πρόγραμμα, τις αγορές, είναι κι αυτό στο "παιχνίδι". Και... καλώς είναι! ;)

Έχει την ομορφιά του! Η μόνη παγιδούλα είναι... να αγχωθεί κανείς πολύ και να σταματήσει να το απολαμβάνει -όπως την έπαθα εγώ!!

Θυμάμαι τον άντρα μου να μου λέει γελώντας πως κάνω λες και θα πάμε σε ερημονήσι. :lol:

Για να καταλάβεις:

Θυμάμαι πως είχα αγοράσει ένα φορμάκι στο κάθε παιδί που θα ήταν το πρώτο που θα φορούσε. Τις πρώτες κάλτσες, σκουφάκι, γαντάκια κτλ... Τα είχα τυλίξει σε πακετάκια... και είχα βάλει ετοικέτα για το ποιο παιδί θα φορέσει πιο πακέτο. Τελικά... δε γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά σε ιδιωτικό -αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Εκεί τα έντυναν με τα δικά τους. Κι έτσι... τα φορμάκια μου έμειναν. Εν τω μεταξύ έκανε και ζέστη... τα φορμάκια ήταν χοντρά και έτσι δε φορέθηκαν ποτέ (από αυτά τα παιδιά). Τότε.... "άκουσα" -στο μυαλό μου- τη φωνή του άντρα μου να με "κοροϊδεύει" που έτρεχα να φτιάξω όλες τις λεπτομέρειες -από τον 5ο μήνα παρακαλώ! :lol: :lol:

Σε ζάλισα με τα δικά μου...

αυτό που θέλω να πω είναι...

ΑΠΟΛΑΥΣΕ τις προετοιμασίες. Κι αν δεις ότι σε αγχώνουν... φόρτωσέ τες σε άλλους! :P:lol:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ασημένια κι εμείς τις πάνες για νεογέννητα πήραμε (2-4). Πριν γεννήσω πήραμε 2 πακέτα τα οποία τελείωσαν πολύ γρήγορα! Μετά αγοράσαμε κι άλλα (2-4) ώσπου αρχίσαν οι διαρροές πρώτα στο μεγάλο μπέμπη οπότε πήραμε το μεγαλύτερο μέγεθος. Μπορείς να πάρεις για αρχή συμβατικές πάνες το μικρότερο μέγεθος και μετά να πάρεις τις βιολογικές που θέλεις. Πάντως στην αρχή υπάρχει φοβερή κατανάλωση μετά όμως ομαλοποιείται η κατάσταση!

Θα γίνεις πολύ καλή μανούλα! Το ψάχνεις πολύ το θέμα. Άσχετο, αλλά επειδή τα έχω πρόσφατα, να έχεις πολλή υπομονή με τα μωρά. Λίγο η κούραση, λίγο η αϋπνία, λίγο το ότι αλλάζουν τα δεδομένα μας πιάνει πανικός και μπορεί να χάσουμε την ψυχραιμία μας καμιά φορά. Ακόμη κι αγκαλίτσα να θέλουνε συνέχεια τα μωρά μην τους την αρνηθείς (όσο γίνεται βέβαια). Την έχουν ανάγκη κι ούτε κακομαθαίνουν ούτε τίποτα. Θέλουν απόλυτη αφοσίωση και θυσίες! Εμείς να φανταστείς πήγαμε στον παιδίατρο χθες και μας είπε ότι τα μωρά μάλλον έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα οπότε πρέπει να κόψω όλα τα γαλακτοκομικά!

J2s7p2.png

Αστεράκι μου γλυκό, καλά τα λες! :D

Αυτός ο καιρός προσμονής, αυτή η "αναστάτωση" της προετοιμασίας, έχει μια δικιά της γλύκα. Ακόμα και το άγχος για το νούμερο, την ποσότητα, το πρόγραμμα, τις αγορές, είναι κι αυτό στο "παιχνίδι". Και... καλώς είναι! ;)

Έχει την ομορφιά του! Η μόνη παγιδούλα είναι... να αγχωθεί κανείς πολύ και να σταματήσει να το απολαμβάνει -όπως την έπαθα εγώ!!

Θυμάμαι τον άντρα μου να μου λέει γελώντας πως κάνω λες και θα πάμε σε ερημονήσι. :lol:

Για να καταλάβεις:

Θυμάμαι πως είχα αγοράσει ένα φορμάκι στο κάθε παιδί που θα ήταν το πρώτο που θα φορούσε. Τις πρώτες κάλτσες, σκουφάκι, γαντάκια κτλ... Τα είχα τυλίξει σε πακετάκια... και είχα βάλει ετοικέτα για το ποιο παιδί θα φορέσει πιο πακέτο. Τελικά... δε γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά σε ιδιωτικό -αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Εκεί τα έντυναν με τα δικά τους. Κι έτσι... τα φορμάκια μου έμειναν. Εν τω μεταξύ έκανε και ζέστη... τα φορμάκια ήταν χοντρά και έτσι δε φορέθηκαν ποτέ (από αυτά τα παιδιά). Τότε.... "άκουσα" -στο μυαλό μου- τη φωνή του άντρα μου να με "κοροϊδεύει" που έτρεχα να φτιάξω όλες τις λεπτομέρειες -από τον 5ο μήνα παρακαλώ! :lol: :lol:

Σε ζάλισα με τα δικά μου...

αυτό που θέλω να πω είναι...

ΑΠΟΛΑΥΣΕ τις προετοιμασίες. Κι αν δεις ότι σε αγχώνουν... φόρτωσέ τες σε άλλους! :P:lol:

Έχεις δίκιο ότι αυτά δεν πρέπει να μας αγχώνουν, αλλά να τα απολαμβάνουμε...Πιστεύω πάντως ότι υποσυνείδητα λίγο άγχος δε γίνεται να μην το βιώσεις... Εγώ είμαι και εκ φύσεως λίγο αγχωτική!!! Απλά τελικά είναι τόσο πολλά αυτά για τα οποία πρέπει να αποφασίσεις κι εγώ έχω συνηθίσει όλα να τα ψάχνω λίγο και δεν μπορώ απλά να πάρω ό,τι βρω μπροστά μου χωρίς να το σκεφτώ...Και παπούτσια- να καταλάβεις- να πάω να αγοράσω, καμιά δεκαριά μαγαζιά θα τα γυρίσω!!!! Άσε που με αυτά τα μικρά και ''ασήμαντα'' περίμενα να χαρώ τόσον καιρό...Η αλήθεια πάντως είναι ότι φτιάχνουμε μια κατάσταση στο μυαλό μας και κατά πάσα πιθανότητα αυτό που έχουμε φανταστεί γίνεται διαφορετικό στην πραγματικότητα... Όπως έπαθες εσύ με τα φορμάκια...;) Δεν πειράζει όμως, μαθαίνουμε έτσι να είμαστε προσαρμοστική και ευμετάβλητοι...Σε ευχαριστώ πολύ Alcyon για τις συμβουλές σου!!! Και για την υποστήριξή σου!!!:-P

Ασημένια κι εμείς τις πάνες για νεογέννητα πήραμε (2-4). Πριν γεννήσω πήραμε 2 πακέτα τα οποία τελείωσαν πολύ γρήγορα! Μετά αγοράσαμε κι άλλα (2-4) ώσπου αρχίσαν οι διαρροές πρώτα στο μεγάλο μπέμπη οπότε πήραμε το μεγαλύτερο μέγεθος. Μπορείς να πάρεις για αρχή συμβατικές πάνες το μικρότερο μέγεθος και μετά να πάρεις τις βιολογικές που θέλεις. Πάντως στην αρχή υπάρχει φοβερή κατανάλωση μετά όμως ομαλοποιείται η κατάσταση!

Θα γίνεις πολύ καλή μανούλα! Το ψάχνεις πολύ το θέμα. Άσχετο, αλλά επειδή τα έχω πρόσφατα, να έχεις πολλή υπομονή με τα μωρά. Λίγο η κούραση, λίγο η αϋπνία, λίγο το ότι αλλάζουν τα δεδομένα μας πιάνει πανικός και μπορεί να χάσουμε την ψυχραιμία μας καμιά φορά. Ακόμη κι αγκαλίτσα να θέλουνε συνέχεια τα μωρά μην τους την αρνηθείς (όσο γίνεται βέβαια). Την έχουν ανάγκη κι ούτε κακομαθαίνουν ούτε τίποτα. Θέλουν απόλυτη αφοσίωση και θυσίες! Εμείς να φανταστείς πήγαμε στον παιδίατρο χθες και μας είπε ότι τα μωρά μάλλον έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα οπότε πρέπει να κόψω όλα τα γαλακτοκομικά!

Elli, πιστεύω ότι αυτό θα κάνω κι εγώ με τις πάνες, όπως ακριβώς με συμβουλεύεις...:lol: Θα αγοράσω babylino, που από ό,τι έψαξα είναι οι πιο αγνές στην Ελλάδα, για αρχή και μετά θα αγοράσω τις βιολογικές!!!

Δεν ξέρω αν για αυτούς τους λόγους θα γίνω καλή μανούλα (αν και πολύ το ελπίζω!!!), δεν νομίζω ότι από αυτό κρίνεται, η αλήθεια είναι ότι άλλά είναι αυτά που μετράνε... Απλά επειδή έχω πολύ ελεύθερο χρόνο- είμαι μάλλον και λίγο ψείρας :-P:razz::-P -ασχολούμαι και με αυτά! Τώρα το'χω ρίξει πάλι στο πιο ουσιαστικό διάβασμα!!!

Σε ευχαριστώ και για τις γενικότερες συμβουλές σου!!! Δε σου κρύβω ότι και λόγω αγχωτικής προσωπικότητας, αυτό είναι που φοβάμαι πάνω απ'όλα, μην αφεθώ στο άγχος μου και τα χάσω τελείως...Ευτυχώς, ο αντρούλης μου είναι πιο ψύχραιμος από εμένα και ελπίζω ότι θα με επαναφέρει, αν αυτό συμβεί...

Έχεις απόλυτο δίκιο στο θέμα του κλάματος και της αγκαλιάς! Η σύγχρονη παιδοψυχολογία λέει ότι το να αφήνουμε τα βρέφη να κλαίνε τα οδηγεί απλά στο να γίνουν ανασφαλείς ενήλικες...Αντίθετα, όσο περισσότερο ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους. τόση μεγαλύτερη ασφάλεια τους δημιουργούμε με αποτέλεσμα να γίνουν άνθρωποι ανεξάρτητοι που στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις...Αυτό που λέγανε παλιά ''κακομαθαίνει αν ανταποκρίνεσαι συνέχεια στο κλάμα του'' δεν ισχύει για τα βρέφη! Όταν είναι τριών χρονών παιδάκια βέβαια, λειτουργούμε διαφορετικά, θέτουμε όρια, αλλιώς....την πατήσαμε!!!;)

Το μόνο που δε με ανησυχεί είναι η φασαρία που θα γίνεται στο σπίτι! Είμαι λίγο πολύ εξοικειωμένη με το φαινόμενο -και λόγω επαγγέλματος- αλλά και λόγω σκυλιού! Σκέψου ότι μαζί με το κλάμα των μωρών θα έχουμε και το γάβγισμα του σκυλιού...Εγώ θα είμαι οκ, άντε να δούμε και οι γείτονες τι θα πούνε!:cool::cool:

Το ξέρω ότι τα μωράκια μας θέλουνε θυσίες κι αυτό θα ισχύει για μια ολόκληρη ζωή!!! Ούτως ή άλλως, έχουμε κάνει τόσες ήδη! Αλλά είναι τόσο γλυκές αυτές οι θυσίες,παίρνεις τέτοια ανταμοιβη, που τους αξίζουν και με το παραπάνω! Εγώ βέβαια το σκέφτομαι πιο πολύ σα να αλλάζει η ζωή μας οριστικά και λειτουργούμε με άλλα πια δεδομένα!!! Τώρα εσύ πρέπει να κόψεις τα γαλακτοκομικά! Τι συμπτώματα παρουσίασαν τα μικράκια;;;

Διαφημίσεις

Τα μωρά εμφάνισαν κάτι σα δερματίτιδα στο λαιμό και πίσω από τα αυτάκια τους. Στην αρχή νόμισα ότι τους πείραξε το αφρόλουτρο και η κρέμα που χρησιμοποιούσαμε (και να φανταστείς ότι το χα ψάξει και τους πήρα βιολογικά), άλλαξα κρέμα και αφρόλουτρο αλλά η κατάσταση δε βελτιωνόταν. Έτσι πήγαμε στον παιδίατρο και μας είπε ότι φαίνεται ότι τα μωρά έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και μας είπε να κόψω τα γαλακτοκομικά και να πάρουμε κάτι άλλα προϊόντα βρεφικής περιποίησης. Και πράγματι η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά. Βέβαια και εγώ αλλά και ο σύζυγός μου έχουμε ευαίσθητο δέρμα οπότε καταλαβαίνεις ότι μάλλον κι αυτά έχουν ευαίσθητο δερματάκι. Πάντως είχα την εντύπωση ότι αυτή η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα έχει πιο δραματική συμπτωματολογία με αίμα στα κακά, αδυναμία πρόσληψης βάρους, φοβερούς πόνους, άρνηση τροφής κλπ αλλά δεν ισχύει πάντα αυτό!

Ναι ισχύουν όλα αυτά που έγραψες για τα βρέφη! Κι εγώ προσπαθώ να τα εφαρμόζω. Μέχρι κάποια ηλικία βέβαια γιατί μετά που αρχίζουν και καταλαβαίνουν αλλάζουν τα πράγματα!

Σίγουρα θα γίνεις καλή μανούλα! :-) Ασχολείσαι τόσο και τα ψάχνεις όλα και πολύ καλά κάνεις! Γιατί πράγματι τώρα έχεις χρόνο! Μετά θα είσαι πλήρως απασχολημένη με τα μπουμπουκάκια σου!:-D

J2s7p2.png

Τα μωρά εμφάνισαν κάτι σα δερματίτιδα στο λαιμό και πίσω από τα αυτάκια τους. Στην αρχή νόμισα ότι τους πείραξε το αφρόλουτρο και η κρέμα που χρησιμοποιούσαμε (και να φανταστείς ότι το χα ψάξει και τους πήρα βιολογικά), άλλαξα κρέμα και αφρόλουτρο αλλά η κατάσταση δε βελτιωνόταν. Έτσι πήγαμε στον παιδίατρο και μας είπε ότι φαίνεται ότι τα μωρά έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και μας είπε να κόψω τα γαλακτοκομικά και να πάρουμε κάτι άλλα προϊόντα βρεφικής περιποίησης. Και πράγματι η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά. Βέβαια και εγώ αλλά και ο σύζυγός μου έχουμε ευαίσθητο δέρμα οπότε καταλαβαίνεις ότι μάλλον κι αυτά έχουν ευαίσθητο δερματάκι. Πάντως είχα την εντύπωση ότι αυτή η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα έχει πιο δραματική συμπτωματολογία με αίμα στα κακά, αδυναμία πρόσληψης βάρους, φοβερούς πόνους, άρνηση τροφής κλπ αλλά δεν ισχύει πάντα αυτό!

Ναι ισχύουν όλα αυτά που έγραψες για τα βρέφη! Κι εγώ προσπαθώ να τα εφαρμόζω. Μέχρι κάποια ηλικία βέβαια γιατί μετά που αρχίζουν και καταλαβαίνουν αλλάζουν τα πράγματα!

Σίγουρα θα γίνεις καλή μανούλα! :-) Ασχολείσαι τόσο και τα ψάχνεις όλα και πολύ καλά κάνεις! Γιατί πράγματι τώρα έχεις χρόνο! Μετά θα είσαι πλήρως απασχολημένη με τα μπουμπουκάκια σου!:-D

Τα καϋμένα τα μικράκια, ελπίζω να μην είχαν και πολλές φαγουρίτσες που να τα βασάνιζαν!!! Περαστικά και γρήγορα!!! Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχω χρόνο για διάβασμα, μετά δε θα'χω χρόνο ούτε για τα βασικά, οπότε το εκμεταλλεύομαι! Μετά θα δω αν είναι εφαρμόσιμα στην πράξη όσα λένε τα βιβλία!!!:!: Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι πάντα τα προσαρμόζουμε στα δικά μας δεδομένα...Σήμερα 32η εβδομάδα, έκανα και την τελευταία ένεση κορτιζόνης και η αναμονή συνεχίζεται... Αυτές τις μέρες όλο σκέφτομαι πώς να'ναι τα προσωπάκια τους...:):)

Ασημένια βλέπω πλησιάζει ο καιρός σιγα σιγά.. εγω έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου.

Στον μεγάλο υπέρηχο που κάναμε είδαμε και εμείς οτι περιμένουμε 2 αγοράκια!

Ρώτησα το γιατρό μου αν μπορω να κάνω μπάνιο στη θάλασσα το καλοκαίρι μου επέτρεψε σε καθάρα νερά να αποφεύγω ηλιοθεραπείακαι να ξεκουραζομαι.

Αργοτερα με προετοίμασε για το βάρος και τη δυσφορεία που θα νιώθω και συνέστησε ξεκούραση και ξάπλα.οσο περισσοτερο τα κρατήσω τόσο καλύτερα.

Αν φτάσω μετά την 36 εβδομάδα θα ναι καλα μου πε..

Δε σας κρύβω πως φοβάμαι όσο θετικα και αν σκέφτομαι σας διαβάζω και παίρνω κουράγιο και απο σας που τα περάσατε ή τα περνατε τώρα.

Συγχαρητηρια και σε σένα ELLI που πολεμάς για αποκλειστικό θηλασμό.

Να ξέρεις πως εμπειριες σου και τα λεγομενα σου βοηθάν πολυ εμας που ερχόμαστενα τα συναντήσουμε.

Αλήθεια ποιο θήλαστρο πρέπει να προμηθευτούμε απο πιο πριν?

επαγγελματικο ηλεκτρικο? νομιζω τα νοικιάζουν αυτα?

<a href=Pqenp2.png' alt='Pqenp2.png'>

Φαγουρίτσες πολλές δεν πρέπει να είχαν ευτυχώς! Απ'οτι μας είπε ο παιδίατρος στην ηλικία των 2 ετών περίπου θα το χουν ξεπεράσει...

Όσον αφορά το αν θα είναι εφαρμόσιμα στην πράξη όλα αυτά που διαβάζεις, θα δεις ότι στην αρχή θα σου φαίνονται δύσκολα αλλά μετά που θα γίνονται όλα μηχανικά θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Εγώ τώρα είμαι πολύ πιο σίγουρη και καταλαβαίνω καλύτερα τις ανάγκες των μωρών. Πάντως είμαστε πολύ ανθεκτικά στοιχεία εμείς οι γυναίκες.

Να δεις πως θα νιώσεις όταν θα δεις τις φατσούλες τους!! Κι εγώ όσο περνούσε ο καιρός σκεφτόμουν πώς να είναι τα μπουμπουκάκια που τόσο καιρό με κλωτσούσαν! Είναι απίστευτο το συναίσθημα! Κι ακόμη και με καισαρική που γέννησα ήταν τέλεια εμπειρία! Γιατί μου χαν πει ότι με την καισαρική δεν καταλαβαίνεις τίποτα και ξενερώνεις και κάτι τέτοια που για μένα δεν ισχύουν. Ίσα- ίσα που με βοήθησε η μαία να σηκώσω λίγο το κεφάλι μου την ώρα που τα έβγαζε ο γιατρός και να τους δω με τον ομφάλιο λώρο!

J2s7p2.png

Φωτεινή μου με το καλό ! Αγοράκια ε; Σούπερ!!!Και σε εμένα είπε ότι ο στόχος είναι η 36η εβδομάδα, αλλά εγώ του είπα ότι ελπίζω μήπως ποιάσουμε την 37η για να βάλουμε λίγο ακόμα βάρος και να είμαστε τελειόμηνα! Για αυτό το έχω ρίξει κι εγώ στην ξάπλα, σαν τον Φωτόπουλο, ''θα κάααααθομαι''! Αυτές τις μέρες πρέπει να βγω όμως γιατί πρέπει να ολοκληρώσουμε τις δουλειές μας! Η συμβουλή μου είναι να τα δεις και να τα τακτοποιήσεις όλα νωρίς νωρίς για να είσαι τελείως ξέγνοιαστη μετά! Ακόμα και αν σου λένε ότι είναι νωρίς! Εμείς τακτοποιήσαμε νωρίς όλα τα ''βαριά'',έπιπλα δωματίου, καθισματάκι αυτοκινήτου, καρότσι κ.λ.π. αλλά αφήσαμε όλες τις λεπτομέρειες και ψιλοπράγματα για πιο μετά...Με αποτέλεσμα τον έβδομο που είχα σκοπό να τα κάνω να μην μπορώ γιατί είχα δύο φορές λίγο αιματάκι και κρεβατώθηκα τελείως συνολικά για καμιά 20ρια μέρες. Οπότε σιγά σιγά πρέπει να γίνουν τώρα γιατί ο καιρός πλησιάζει...

Θα είναι τέλεια το καλοκαιράκι να κάνεις μπανάκι, θα σε ανανεώνει και θα νιώθεις πολύ ανάλαφρη!!! :lol:

Φαντάζομαι ότι το βάρος που λέει ο γιατρός είναι και λίγο ανάλογο με τα κιλά που θα πάρεις... Εγώ έχω πάρει γύρω στα 10 και δεν μπορώ να σου πω ότι δεν το αντέχω! Το πρόβλημα κυρίως είναι όταν θέλω να γυρίσω από τη μια μεριά στην άλλη στο κρεβάτι. Εκεί νιώθω λίγο ελέφαντας! Με κούρασαν πολύ οι εμετοί, είχα σχεδόν μέχρι το τέλος του πέμπτου ! Για μια μόνο εβδομάδα ένιωθα σούπερ και γεμάτη ενέργεια ώσπου με έπιασαν κάτι τρελοί ίλιγγοι και ταχυκαρδίες που τα είδα όλα! Έπεσε ο αιματοκρίτης μου στο 28 και δεν είχα κουράγιο να κάνω βήμα...Έτσι κύλησε ο έκτος...

Ευτυχώς τώρα ανέβηκε στο 30 και είμαι καλύτερα. Νομίζω ότι θα πρέπει να έχει ανέβει κι άλλο γιατί νιώθω πιο καλά τις δυνάμεις μου! Δεύτερη συμβουλή από μένα: τρώγε όσο πιο πολύ μπορείς μοσχαρίσιο κρέας μαζί με βιταμίνη c! Είναι βέβαιο ότι με δύο μωράκια ο αιματοκρίτης θα πέσει, αλλά καλό είναι να τον προλάβεις μην παραπέσει!!! Προς το τέλος της κύησης ανεβαίνει ούτως ή άλλως! Η δύσπνοια και η ταχυκαρδία είναι μες στο παιχνίδι, όταν θα αρχίσουν να σε πιάνουν προσπάθησε να ξαπλώνεις και να χαλαρώνεις! Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι σε ό,τι θα σε ταλαιπωρήσει- εύχομαι βέβαια να σου κυλήσουν όλα σούπερ!:P- να σκέφτεσαι ότι είναι τελείως παροδικά! Εγώ αυτό σκεφτόμουν και σκέφτομαι, ότι είναι μια φάση και θα περάσει! Στο κάτω κάτω δυο μωρά κουβαλάμε...Κάτσε ντε! Θα ανταμοιφθούμε και με το παραπάνω, είμαι σίγουρη...Συγνώμη που με έπιασε η πολυλογία μου, σου ανέλυσα όλη μου την εγκυμοσύνη...:!:

Όσον αφορά τα θήλαστρα, εγώ κατέληξα στο να νοικιάσω νοσοκομειακό, διπλής άντλησης, το symphony της medela.Τα νοσοκομειακά ενδείκνυνται καλύτερα για εμάς γιατί βοηθάνε και να αυξήσουμε την παραγωγή μας! Λέω να το νοικιάσω όταν το χρειαστώ, όχι από πριν. Εκτός βέβαια και αν τις τελευταίες εβδομάδες φανεί ότι θα έρθουν νωρίτερα τα μωρά, οπότε χρειαστούμε θερμοκοιτίδα, που σημαίνει ότι εκεί θα το χρειάζομαι οπωσδήποτε για να αντλώ και να μη χάσω το παιχνίδι... Η προωρότητα είναι ο φόβος μου αυτή τη στιγμή!! Από αυτά που διαβάζω -αν όλα είναι καλά και το μωρό θηλάζει- είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείται το θήλαστρο πριν τις 40 μέρες. Εκτός βέβαια αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος! Τώρα πώς θα προλαβαίνουμε εμείς με δύο μωρά, ο Θεός βοηθός! Το συγκεκριμένο θήλαστρο νοικιάζεται πολύ εύκολα με ένα τηλεφώνημα στα 2107470417 210 7484752, 8:00-16:00, Αερ. Παπαναστασίου 6! Από κει και πέρα θα δείξει, ελπίζω ότι σε κανένα τρίμηνο θα μπορώ να σου πω καλύτερα αν έπραξα σωστά!;)

Και μια τελευταία συμβουλή: πήγαινε όσο μπορείς στις συναντήσεις τhς La Leche League! Εγώ το αποφάσισα αργά και πήγα μόνο σε δύο, αλλά ένιωσα πολύ όμορφα για το θηλασμό, μου έδειξαν πράγματα που τα είχα διαβάσει, και πάνω από όλα ένιωσα μεγάλη ενθάρρυνση! Μάλιστα είχε έρθει κι ο άντρας μου μαζί για να ακούσει και εκείνος και να είναι ο σύμμαχος μου, όταν όλοι οι υπόλοιποι θα με ταλαιπωρούν βάζοντας μου διλήμματα εκεί που δεν υπάρχουν και γεμίζοντάς με με ανασφάλεια...:confused: Από κει και πέρα θα δείξει στην πράξη...

Ελπίζω να μη σε κούρασα!!! :D

Διαφημίσεις

Ασημένια βλέπω πλησιάζει ο καιρός σιγα σιγά.. εγω έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου.

Στον μεγάλο υπέρηχο που κάναμε είδαμε και εμείς οτι περιμένουμε 2 αγοράκια!

Ρώτησα το γιατρό μου αν μπορω να κάνω μπάνιο στη θάλασσα το καλοκαίρι μου επέτρεψε σε καθάρα νερά να αποφεύγω ηλιοθεραπείακαι να ξεκουραζομαι.

Αργοτερα με προετοίμασε για το βάρος και τη δυσφορεία που θα νιώθω και συνέστησε ξεκούραση και ξάπλα.οσο περισσοτερο τα κρατήσω τόσο καλύτερα.

Αν φτάσω μετά την 36 εβδομάδα θα ναι καλα μου πε..

Δε σας κρύβω πως φοβάμαι όσο θετικα και αν σκέφτομαι σας διαβάζω και παίρνω κουράγιο και απο σας που τα περάσατε ή τα περνατε τώρα.

Συγχαρητηρια και σε σένα ELLI που πολεμάς για αποκλειστικό θηλασμό.

Να ξέρεις πως εμπειριες σου και τα λεγομενα σου βοηθάν πολυ εμας που ερχόμαστενα τα συναντήσουμε.

Αλήθεια ποιο θήλαστρο πρέπει να προμηθευτούμε απο πιο πριν?

επαγγελματικο ηλεκτρικο? νομιζω τα νοικιάζουν αυτα?

Φωτεινή με το καλό να έρθουν τα αγοράκια σου! Εύχομαι να είναι γερά και να τα κρατήσεις όσο πιο πολύ μπορείς!

Να εφαρμόσεις όλα όσα σου είπε ο γιατρός σου!! Κι εγώ πρόσεχα πάρα πολύ και κατάφερα να φτάσω τις 38 εβδομάδες. Με ξεκούραση και ξάπλα... μια χαρά και να μη σε νοιάζει για δουλειές σπιτιού και τέτοια! Άσε που όσο περνάει ο καιρός θα δεις ότι δε θα είσαι για πολλά. Πράγματι βαραίνεις και γίνεσαι δυσκίνητη και αυτό όσο ενοχλητικό κι αν ακούγεται, είναι ζωτικής σημασίας για την εγκυμοσύνη και για το να μη γεννηθούν πρόωρα μωρά. Εγώ προς το τέλος και στο ντουζ δυσκολευόμουν.. Από τον καναπέ στο κρεβάτι και αντίστροφα. Βέβαια είχα (και έχω ακόμη!) τη βοήθεια της μαμάς μου.

Όσον αφορα το θήλαστρο, το καλύτερο είναι να νοικιάσεις νοσοκομειακό. Βέβαια αυτό έχει σχέση και με την χρήση που θα κάνεις. Αν βγάζεις συνέχεια με το θήλαστρο θα χρειαστείς επαγγελματικό για να κάνεις την άντληση γρήγορα, γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος. Εννοείται καλύτερα διπλό. Τώρα αυτό έχει να κάνει και με την οικονομική κατάσταση του καθενός... Σίγουρα πάντως να πάρεις ηλεκτρικό θήλαστρο. Το χειροκίνητο είναι για να χρησιμοποιείται σποραδικά νομίζω. Αλλά και πάλι βλέπεις εσύ τι χρήση θα το κάνεις τελικά και επιλέγεις. Το ιδανικό είναι διπλό νοσοκομειακό. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να το προμηθευτείς από πριν.

Χαίρομαι πάντως που βοηθάω κάπως... Τα έχω πρόσφατα κι εγώ και σας καταλαβαίνω απόλυτα...

J2s7p2.png

Φαγουρίτσες πολλές δεν πρέπει να είχαν ευτυχώς! Απ'οτι μας είπε ο παιδίατρος στην ηλικία των 2 ετών περίπου θα το χουν ξεπεράσει...

Όσον αφορά το αν θα είναι εφαρμόσιμα στην πράξη όλα αυτά που διαβάζεις, θα δεις ότι στην αρχή θα σου φαίνονται δύσκολα αλλά μετά που θα γίνονται όλα μηχανικά θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Εγώ τώρα είμαι πολύ πιο σίγουρη και καταλαβαίνω καλύτερα τις ανάγκες των μωρών. Πάντως είμαστε πολύ ανθεκτικά στοιχεία εμείς οι γυναίκες.

Να δεις πως θα νιώσεις όταν θα δεις τις φατσούλες τους!! Κι εγώ όσο περνούσε ο καιρός σκεφτόμουν πώς να είναι τα μπουμπουκάκια που τόσο καιρό με κλωτσούσαν! Είναι απίστευτο το συναίσθημα! Κι ακόμη και με καισαρική που γέννησα ήταν τέλεια εμπειρία! Γιατί μου χαν πει ότι με την καισαρική δεν καταλαβαίνεις τίποτα και ξενερώνεις και κάτι τέτοια που για μένα δεν ισχύουν. Ίσα- ίσα που με βοήθησε η μαία να σηκώσω λίγο το κεφάλι μου την ώρα που τα έβγαζε ο γιατρός και να τους δω με τον ομφάλιο λώρο!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι καθόλου αρνητική με την καισαρική, αφού με την επισκληρίδιο τα βλέπεις τα μωρά σου επί τόπου... Αυτές τις στιγμές ακριβώς που περιγράφεις, αυτές ονειρεύομαι κι εγώ! Πρέπει τα συναισθήματα να είναι μαγικά!!!:P Αχ πόσο ανυπομονώ...

Ασημένια τα ανέλυσες τέλεια στη Φωτεινή!

Να φανταστείτε εγώ που έχω 2 μήνες που γέννησα πήγα πάλι προχθές σε συνάντηση της La leche league! Βοηθάει πάρα πολύ! Εγώ είμαι πολύ σίγουρη πλέον για το γάλα μου! Όντως φτάνει και για τους 2! Και με το παραπάνω! Το μυστικό είναι να τους βάζεις συνέχεια! Κι ασε τους άλλους να λένε τα δικά τους!

J2s7p2.png

Elli μου, αυτό που λες θα κάνω, μέχρι τελικής πτώσεως.....Συνέχεια στήθος...και θα τα καταφέρουμε και εμείς...!!! Οι συναντήσεις είναι πολύ αναπτερωτικές, κι εγώ στενοχωρήθηκα που δεν κατάφερα να πάω ξανά,ελπίζω να πάω με τα μωράκια μου!!! Μπράβο σου, είσαι σπουδαίο παράδειγμα για μένα!!! Συνέχισε έτσι δυναμικά!!!:-D:grin::-D Νομίζω ότι όσο πιο σίγουρη νιώθεις για τον εαυτό σου, τόσο καλύτερα έρχονται τα πράγματα! Τα μωρά σου αυτή τη στιγμή λαμβάνουν τη σιγουριά σου και νιώθουν τρομερή ασφάλεια με τέτοια σούπερ δυνατή μαμά!!!

Να σου εκμυστηρευτώ και το παράπονό μου: όπου λέω ότι θέλω να θηλάσω, με κοιτούν με μισό μάτι...Το καταλαβαίνω γενικά, γιατί ο κόσμος έχει άγνοια! Και εγώ είχα στο μυαλό μου πολλά λάθος πράγματα πριν αρχίσω να ενημερώνομαι...Αλλά ακόμα και άνθρωποι δικοί μου, άλλοι που έχουν ζήσει θηλασμό, και άλλοι που όχι,που ξέρουν και τους έχω πει ότι θέλω να θηλάσω , αντί να με ενθαρρύνουν,δεν το καταλαβαίνουν με τίποτα... Το θεωρούν τελείως αδύνατο να θηλάσεις δίδυμα!!! Στην αρχή με πίκραινε αυτή η στάση τους (σκεφτόμουν γιατί δε με ακούτε;;;;:-( ) Τώρα δε με επηρεάζουν καθόλου, απλά μου έχει μείνει το παράπονο!!! Δε λέω πλέον κι εγώ τίποτα από όσα έχω στο μυαλό μου, παρά μόνο αοριστίες του τύπου ''θα δούμε πως θα πάει'' κ.λ.π.Αφού δε θέλουν να με νιώσουν, γιατί να προσπαθώ να τους πείσω;;; Μέχρι και δώρα μου παίρνουν σχετικά με ξένο γάλα, τα οποία τα παίρνω με μαύρη καρδιά και όταν τους ευχαριστώ σκέφτομαι μέσα μου, μακάρι να μην τα χρησιμοποιήσω ποτέ...!!! Ευτυχώς έχω τον αντρούλη μου στοιβαρό δίπλα μου!!!:P

Αχ! Χτύπησες ευαίσθητο σημείο τώρα! :(

Μου έλεγαν τότε "ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να θηλάσεις!!" Κι όταν ρώταγα γιατί... έλεγαν τις χίλιες βλακείες!

- Δε θα φτάνει το γάλα

- Δεν προλαβαίνεις

- Δεν γίνεται...

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ !!!

Όταν πια θήλασα... γιατί θήλασα μεχρι τον 9ο μήνα (ήμουν ήδη στον 3ο μήνα νέας εγκυμοσήνης και σταμάτησα εγώ), με κοίταγαν σαν ούφο.

Επίσης στήριξη πουθενά!

Μόνο ο σύζυγος.... με στήριζε πολύ (αν και υπήρχαν στιγμές που άρχισαν κι αυτόν να τον μεταπείθουν -ευτυχώς επανερχόταν σύντομα).

Δεν προλάβαινε το παιδί να κλάψει και ερχόταν από το σόι οι κουβέντες... "δε φτάνει το γάλα σου", "το παιδί πεινάει", "σιγά ... μια σταλιά άνθρωπος -εγώ- μην έχεις γάλα για δύο παιδιά". Και άλλα τέτοια ... χαριτωμένα! :evil:

Κράτα στο νού σου ..... πως το γάλα φτάνει (νόμος προσφοράς και ζήτησης). Ακόμα κι αν δε νιώθεις φουσκωμένο στήθος.. το γάλα υπάρχει και θρέφει. Και πως... ο ΜΟΝΟΣ δείκτης για το ότι πάνε όλα καλά, είναι η ζυγαριά του μωρού, και οι βρεγμένες πάνες του!

Ωτασπίδες για σένα πήρες;;; :-P:rolleyes:

Elli μου, αυτό που λες θα κάνω, μέχρι τελικής πτώσεως.....Συνέχεια στήθος...και θα τα καταφέρουμε και εμείς...!!! Οι συναντήσεις είναι πολύ αναπτερωτικές, κι εγώ στενοχωρήθηκα που δεν κατάφερα να πάω ξανά,ελπίζω να πάω με τα μωράκια μου!!! Μπράβο σου, είσαι σπουδαίο παράδειγμα για μένα!!! Συνέχισε έτσι δυναμικά!!!:-D:grin::-D Νομίζω ότι όσο πιο σίγουρη νιώθεις για τον εαυτό σου, τόσο καλύτερα έρχονται τα πράγματα! Τα μωρά σου αυτή τη στιγμή λαμβάνουν τη σιγουριά σου και νιώθουν τρομερή ασφάλεια με τέτοια σούπερ δυνατή μαμά!!!

Να σου εκμυστηρευτώ και το παράπονό μου: όπου λέω ότι θέλω να θηλάσω, με κοιτούν με μισό μάτι...Το καταλαβαίνω γενικά, γιατί ο κόσμος έχει άγνοια! Και εγώ είχα στο μυαλό μου πολλά λάθος πράγματα πριν αρχίσω να ενημερώνομαι...Αλλά ακόμα και άνθρωποι δικοί μου, άλλοι που έχουν ζήσει θηλασμό, και άλλοι που όχι,που ξέρουν και τους έχω πει ότι θέλω να θηλάσω , αντί να με ενθαρρύνουν,δεν το καταλαβαίνουν με τίποτα... Το θεωρούν τελείως αδύνατο να θηλάσεις δίδυμα!!! Στην αρχή με πίκραινε αυτή η στάση τους (σκεφτόμουν γιατί δε με ακούτε;;;;:-( ) Τώρα δε με επηρεάζουν καθόλου, απλά μου έχει μείνει το παράπονο!!! Δε λέω πλέον κι εγώ τίποτα από όσα έχω στο μυαλό μου, παρά μόνο αοριστίες του τύπου ''θα δούμε πως θα πάει'' κ.λ.π.Αφού δε θέλουν να με νιώσουν, γιατί να προσπαθώ να τους πείσω;;; Μέχρι και δώρα μου παίρνουν σχετικά με ξένο γάλα, τα οποία τα παίρνω με μαύρη καρδιά και όταν τους ευχαριστώ σκέφτομαι μέσα μου, μακάρι να μην τα χρησιμοποιήσω ποτέ...!!! Ευτυχώς έχω τον αντρούλη μου στοιβαρό δίπλα μου!!!:P

Καλά από ανοησίες αν είχα ακούσει κι εγώ... Αντί να σε ενθαρρύνουν σου λένε κάτι και σε ρίχνουν κι αρχίζεις να αμφιβάλλεις... Από το μαιευτήριο ακόμη αλλά πες στο μαιευτήριο μένεις 5 μέρες και φεύγεις... Το κακό είναι όταν έρχονται άτομα από το στενό σου περιβάλλον και με το που αρχίζει το μωρό να κλαίει σου λένε κανε 60ml πεινάει το παιδί και κάτι τέτοια. Και το γελοίο ήταν ότι δεν το έλεγαν σε μένα άμεσα το έλεγαν στον άντρα μου και μάλιστα του λέγαν "άσχετε το παιδί πεινάει". Εγώ έφταιγα που δεν έπαιρνα το παιδί στην κρεβατοκάμαρα να το θηλάσω, μη και παρεξηγηθούν. Γι'αυτό στο λέω να μην ντρέπεσαι καθόλου προτεραιότητα έχουν τα μωρά!Τώρα τους έχω γραμμένους κανονικά και ας έρχονται εγώ ακολουθώ το πρόγραμμά μου κανονικότατα, όταν είναι να τους κάνω μπάνιο δηλ.θα τους κάνω μπάνιο και μετά στο στήθος όση ώρα θέλουν! Και στο μαιευτήριο δηλαδή topless την έβγαλα, αφού τους είχα συνέχεια στο στήθος.

Και άλλη ανοησία που άκουσα, πριν ακόμη γεννήσω ήταν η εξής:" Μην κάνεις το λάθος και ζητάς να στους φέρνουν τη νύχτα να τους θηλάσεις γιατί θα είσαι κουρασμένη ". Που να τους έλεγα ότι θα κάνω rooming in! Εγώ βέβαια έκανα το δικό μου! Και δεν το μετάνιωσα καθόλου!!

Και κάτι άλλο! Ακόμη κι αν χρειαστεί να τους δώσεις ξένο γάλα μη νομίσεις ότι τελειώσαν όλα! Ακόμη κι αν το ένα μωρό δεν πιάνει καλά το στήθος να τον βάζεις σε κάθε ευκαιρία και θα το πιάσει μια χαρά! Κι εμένα ο μικρούλης νόμιζα ότι έμαθε στην ευκολία του μπιμπερό και ότι δεν υπάρχει ελπίδα αλλά έκανα λάθος! Μια χαρά το έπιασε το στήθος μετά από κάποιο καιρό! Και τώρα δεν το χρησιμοποιώ το θήλαστρο όσο στην αρχή! Και η ευκολία του στήθους είναι απίστευτη! Ούτε μπιμπερό ούτε αποστειρώσεις ούτε τίποτα! Και μια χαρά βάρος θα πάρουν τα μωρά! Εξάλλου δεν τα πάμε για σφάξιμο! Το πιο σημαντικό είναι η ανάπτυξη του εγκεφάλου τον πρώτο χρόνο!

Σόρρυ για την πολυλογία αλλά τα θυμήθηκα και ήθελα να τα πω!

J2s7p2.png

Κι αυτό που είπε η Αlcyon είναι απόλυτα σωστό! Ακόμη κι αν δε νιώθεις το στήθος φουσκωμένο υπάρχει γάλα! Το γάλα παράγεται συνέχεια! Αρκεί να υπάρχει κατανάλωση! Θυμάμαι σε ένα μάθημα που έκανα στη σχολή -είμαι κτηνίατρος- έλεγε ότι στο ίδιο το γάλα υπάρχει μία ουσία που αναστέλλει την γαλακτοπαραγωγή. Εφόσον όμως βγαίνει το γάλα, φεύγει κι αυτή η ουσία! Οπότε συνεχίζεται η γαλακτοπαραγωγή!

J2s7p2.png

Τίποτα Alcyon και Elli, εγώ έχω αποφασίσει ότι όταν έρθει η ώρα με το καλό όλοι οι κακοθελητές θα βγουν έξω από το δωμάτιο και από το σπίτι...Να έχουμε μόνοι μας την ησυχία και την ηρεμία να τα βρούμε όλα...Alcyon,έχεις απόλυτο δίκιο για τις ωτοασπίδες, τις έχω βάλει από τώρα...Δε με επηρεάζουν πια στο στόχο μου..Όμως κατά βάθος με πληγώνει και με λυπεί η στάση τους!!! Έχετε δίκιο σε όλες τις συμβουλές σας, τα ξαναδιαβάζω συνέχεια για να χαραχτούν στο μυαλό μου και να μη με γεμίσουν με αμφιβολίες χωρίς λόγο! :-P

Να σας πω τώρα τι έπαθα χθες...Αφού τη γλυτώσαμε χθες, νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά...Elli, εσύ σίγουρα θα με καταλάβεις ακριβώς! Έχω ήδη προαναφέρει κάπου ότι έχουμε σκύλο! Ζει μαζί μας στο διαμέρισμα, τη λατρεύουμε, την έχουμε 4,5 χρόνια,είναι βέβαια λαλίστατη αλλά ποτέ δε γαβγίζει στο μπαλκόνι ούτε ώρες κοινής ησυχίας, ούτε και καν μετά τιε 9 το βραδύ!Elli, καταλαβαίνεις πού το πάω;;;;; ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΕΡΙΞΕ ΦΟΛΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ , ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ, ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΚΙΑ!!!!!!! :evil::evil::evil::evil::evil: Ευτυχώς που όταν άνοιξα την μπαλκονόπορτα, το είδα το μπιφτέκι και παρόλο που δυστυχώς το έφαγε προλάβαμε και πήγαμε έγκαιρα στον καλό μας κτηνίατρο- όλα τα καλά του κόσμου να του έρθουν-και προλάβαμε και τώρα είναι μια χαρά το παιδί μας! Δεν χωράει ο νους μου πόσο μ****** και κακόψυχος ήταν αυτός που το έκανε που δε σεβάστηκε ούτε και την κατάστασή μου! Δε θα γίνουμε ποτέ ''άνθρωποι''; Χθες ήμουν σοκαρισμένη, σήμερα το συνειδητοποιώ και είμαι βαθιά θλιμένη.:-( Ετοιμαζόμουν μετά από τόσες μέρες να βγω έξω, όσο σκέφτομαι ότι θα γυρνάγαμε και θα την έβρισκα...,τόσο τρελαίνομαι....Στον κάτω κάτω της γραφής αν τον ενοχλούσαμε, ας ερχόταν να μας κάνει Παρατήρηση...και θα το σεβόμουν..Έτσι παίρνω και εγώ ένα όπλο και σκοτώνω όποιον με εκνευρίζει...Στέκει;;;Έλεος πια!!!

Τίποτα Alcyon και Elli, εγώ έχω αποφασίσει ότι όταν έρθει η ώρα με το καλό όλοι οι κακοθελητές θα βγουν έξω από το δωμάτιο και από το σπίτι...Να έχουμε μόνοι μας την ησυχία και την ηρεμία να τα βρούμε όλα...Alcyon,έχεις απόλυτο δίκιο για τις ωτοασπίδες, τις έχω βάλει από τώρα...Δε με επηρεάζουν πια στο στόχο μου..Όμως κατά βάθος με πληγώνει και με λυπεί η στάση τους!!! Έχετε δίκιο σε όλες τις συμβουλές σας, τα ξαναδιαβάζω συνέχεια για να χαραχτούν στο μυαλό μου και να μη με γεμίσουν με αμφιβολίες χωρίς λόγο! :-P

Να σας πω τώρα τι έπαθα χθες...Αφού τη γλυτώσαμε χθες, νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά...Elli, εσύ σίγουρα θα με καταλάβεις ακριβώς! Έχω ήδη προαναφέρει κάπου ότι έχουμε σκύλο! Ζει μαζί μας στο διαμέρισμα, τη λατρεύουμε, την έχουμε 4,5 χρόνια,είναι βέβαια λαλίστατη αλλά ποτέ δε γαβγίζει στο μπαλκόνι ούτε ώρες κοινής ησυχίας, ούτε και καν μετά τιε 9 το βραδύ!Elli, καταλαβαίνεις πού το πάω;;;;; ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΕΡΙΞΕ ΦΟΛΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ , ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ, ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΚΙΑ!!!!!!! :evil::evil::evil::evil::evil: Ευτυχώς που όταν άνοιξα την μπαλκονόπορτα, το είδα το μπιφτέκι και παρόλο που δυστυχώς το έφαγε προλάβαμε και πήγαμε έγκαιρα στον καλό μας κτηνίατρο- όλα τα καλά του κόσμου να του έρθουν-και προλάβαμε και τώρα είναι μια χαρά το παιδί μας! Δεν χωράει ο νους μου πόσο μ****** και κακόψυχος ήταν αυτός που το έκανε που δε σεβάστηκε ούτε και την κατάστασή μου! Δε θα γίνουμε ποτέ ''άνθρωποι''; Χθες ήμουν σοκαρισμένη, σήμερα το συνειδητοποιώ και είμαι βαθιά θλιμένη.:-( Ετοιμαζόμουν μετά από τόσες μέρες να βγω έξω, όσο σκέφτομαι ότι θα γυρνάγαμε και θα την έβρισκα...,τόσο τρελαίνομαι....Στον κάτω κάτω της γραφής αν τον ενοχλούσαμε, ας ερχόταν να μας κάνει Παρατήρηση...και θα το σεβόμουν..Έτσι παίρνω και εγώ ένα όπλο και σκοτώνω όποιον με εκνευρίζει...Στέκει;;;Έλεος πια!!!

Ευτυχώς προλάβατε!!! Τι να πω... τα χω δει κι εγώ να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και δε μπορώ να καταλάβω πώς το κάνουν! Πρέπει να είσαι πολύ κακόψυχος για να κάνεις τέτοιο πράγμα σ'ενα άκακο πλάσμα. Αυτό που λες, δηλαδή όποιος μας ενοχλεί ή μας εκνευρίζει τον σκοτώνουμε? Αλλά για να έρθει και να το συζητήσει μαζί σας προϋποθέτει ότι έχει μια σχετική παιδεία αλλά δε θα το αναλύσω περαιτέρω γιατί αλλάζουμε θέμα και μπορώ να μιλάω για ώρες. Βλέπω όμως ότι πολλοί άνθρωποι είναι κατωτάτου επιπέδου άσχετα με τη μόρφωση τους. Η ζωοφίλια μιας χώρας δείχνει το επίπεδο των ανθρώπων και της παιδείας τους κι εμείς στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε αιώνες πίσω... Πάλι καλά που προλάβατε και να έχετε το νου σας γιατί βλέπεις ότι δε σέβονται τίποτα.

J2s7p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...