Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

Ασημένια με το καλό να έρθουν τα μωράκια σου.

Εγώ θήλασα τα διδυμάκια μου μέχρι τα πρώτα τους γενέθλια.

Όταν ήμουν έγκυος πίστευα ότι δεν θα τα καταφέρω αλλά ευτυχώς έπεσα έξω.

Γέννησα στις 38 εβδομάδες με καισαρική στο Αττικό. Τα μωρά θήλασαν αμέσως με το που γενήθηκαν. Τα είχα μαζί μου στο δωμάτιο. Τους εδινα αρχικά και συμπλήρωμα αλλά δεν το έτρωγαν γιατί ήταν χορτάτα.

Δεν θα σου πω ψέματα. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να είσαι συνέχεια σπίτι μήπως και πεινάσει κάποιο. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ η εμπειρία που είχα από το μεγάλο μου παιδί (τον θήλασα 9 μήνες).

Το είχα όμως πάρει πεισματικά ότι θα τα καταφέρω για το καλό των μωρών μου. Ξέρεις πόσοι μου έκαναν πόλεμο ότι ο μεγάλος μου ζηλεύει που θηλάζω και δεν θα έπρεπε να συνεχίσω (άρχισε και να τραυλίζει εκείνη την εποχή).

Δεν θεωρούσα όμως δίκαιο επειδή ο μεγάλος μου ζήλευε να στερήσω αυτό το δώρο από τα άλλα μου παιδιά.

Τον έλεγχο των 40ημερών τον έκανα στους 8 μήνες :oops:. Τότε βγήκα από το σπίτι μόνη μου.

Το αποτέλασμα όμως όλων αυτών των προσπαθειών ήταν να γίνουν τεράστιοι, κατάγεροι :-P και .....να είναι κολλημένοι πάνω μου (μμμμμ όχι τόσο καλό). Με έχουν "γατσιάσει" στα φιλιά :lol:. Ακόμα και τωρα 19 μηνών ξαπλώνουν πάνω στο στήθος μου και ακούνε την καρδιά μου.

Είναι υπέροχη εμπειρία και έχεις μια μοναδική ευκαιρία.

Εύχομαι να πάνε όλα τέλεια.[/quote

Νο doubt, να σου ζήσουν τα παιδάκια σου...Συγχαρητήρια που το πάλεψες τόσο και τα κατάφερες τόσο αξιέπαινα...Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από το να νιώθεις την αγάπη και την ευγνωμοσύνη των παιδιών σου...:P Ελπίζω να έχω κι εγώ το κουράγιο να αντιμετωπίσω τις αναποδιές!! Μου δίνετε όμως όλες σας πολλές ελπίδες ότι η αγάπη μας για τα μπουμπούκια μας μας βοηθά να αντέξουμε τα πάντα...:) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1. Σίγουρα όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα, αλλά ακόμα κι αν κάτι πάει λίγο "στραβά" στην αρχή, να ξέρεις πως διορθώνεται. Να μην αποθαρρύνεσαι.

Να ζητήσεις αποκλειστικό θηλασμό (για να "μαρκάρουν" το πυρεξάκι του μωρού σε περίπτωση που δεν το έχεις όλες τις ώρες κοντά σου).

Τα μωρά χωράνε σε τρίκλινο. Μην ανησυχείς!

Όσο για τους επισκέπτες... μπορείς να γίνεις και λίγο απαιτητική -προς το συμφέρων όλων των παιδιών του δωματίου. ;)

2 Εγώ πήρα δική μου μαία, για να με βοηθά στο θηλασμό. Οικονομικά στοιχίζει λιγότερο σε σχέση με φ.τ.

3. Προσωπικά είχα στο νου να πάρω θήλαστρο για την περίπτωση που τα παιδιά μπουν στη θερμοκοιτίδα. Τελικά δεν πήρα τότε, αλλά αργότερα (το χρησιμοποίησα λίγο στα δίδυμα, και μόνο για να παράγω λίγο "στοκ" για έκτακτη ανάγκη). Μια φορά χρειάστηκα το στοκ... όταν έσπασα το πόδι και ήμουν νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες (και έπρεπε τα παιδιά να φάνε).

Πήρα διπλής άντλησης, της Ameda.

4. ΝΑ ΜΗΝ ΨΩΝΙΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ! :D Ξέρεις τι ΠΕΤΑΞΑ....???

Άσε που αν για μία φορά τύχει (που ΔΕΝ τυχαίνει) να χρειαστείς κάτι... ειλικρινά... βρίσκεις! Η αγορά θα είναι εκεί! ;) <--- αυτό λέμε σε όσες κινδυνολογούν, για να μη σε πρήζουν.... ;)

Επειδή είχα επηρεαστεί κι εγώ από κάτι τέτοια... πήρα μόνο 2-3 μερίδες γάλα από το μαιευτήριο (αμα ζητήσεις σου δίνουν). Τελικά τις πέταξα κι αυτές! :lol:

5. Δεν είχα τέτοιο, αλλά θα βόλευε. Εγώ χρησιμοποιούσα συνολικά 6 μαξιλάρια.... Άρα μάλλον θα είχα γλυτώσει αρκετη ταλαιπωρία με ένα μαξιλάρι θηλασμού! :)

Αααα... να πω πως είμαι διδυμομαμά που θήλασε αποκλειστικά... ;)

Υ.Γ. Εγώ λόγω επιπλοκών και μεγάλης αιμορραγίας (με μεταγγίσεις κτλ), το γάλα "κατέβηκε" στις 15-20 μέρες. Εκείνο το "φούσκωμα" που νιώθανε οι άλλες γυναίκες στην 3η μέρα... εγώ το ένιωσα μετά τις 15 μέρες. Παρ' όλ' αυτά, τα μωρά μια χαρά τρέφονταν. Μη μπλεχτείς με το αν αισθάνεσαι το στήθος γεμάτο ή άδειο. Τα μωρά τρώνε! Και φαίνεται στο βάρος τους και στις πάνες τους! ;)

Αν το θες... θα το καταφέρεις!

Καλά κουράγια!!! Και σύντομα να έχεις δύο ήσυχα μωράκια! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Τον έλεγχο των 40ημερών τον έκανα στους 8 μήνες :oops:. Τότε βγήκα από το σπίτι μόνη μου.

Aσχετο με το θεμα του θηλασμου αλλα και εγω τοτε βγηκα πρωτη φορα μονη μου με τα μωρα στο καρότσι! Αιστανθηκα αλλος ανθρωπος βεβαια. Mια συμβουλη που θα εδινα τωρα: βγειτε οσο μπορειτε εξω οταν ειναι μικρα και καθονται/κοιμουνται στο καρότσι. Ειναι η κουραση, ειναι να φαει ο ενας, ειναι να φαει ο αλλος, ειναι πολλα τα προβληματα που σε κρατανε μεσα, ετσι και εγω δε ξεμυτουσα. Αλλα οταν ειναι μικρα τουλαχιστο τα πας οπου θες, οταν μεγαλωσουν (δηλ το πολυ 18μ) σε πανε οπου θελουν (δηλ κουνιες πρωι μεσημερι βραδυ!! :wink: ) Και το αλλο θεμα ειναι, οτι τα μωρα (και τη μαμα που θηλαζει) πρεπει να τα βλεπει ο ηλιος, εστω λιγο καθε μερα, για να συνθετει ο οργανισμος τους βιταμινη D.

No doubt, είχες τρία παιδιά όμως, μην το ξεχνάμε! Με δύο, κάτι γίνεται, αν και καλό είναι να υπάρχει και δεύτερο άτομο για να είναι η βόλτα πραγματικά χαλαρή.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο θηλασμός, είναι το ότι τα δίδυμα βρέφη όλο και κάτι θα ζητάνε, κάποιο από αυτά και ένα άτομο οριακά αρκεί.

Εμείς θηλάζαμε έξω και μια χαρά ήταν οι βόλτες, αφότου εγκαταστήσαμε θηλασμό. Με παρέα βέβαια, τους πρώτους μήνες. Μόνη μου τα πήγαινα καλύτερα μετά τις στερεές. Όταν περπάτησαν ήμασταν μια χαρά, αρκεί να πηγαίνουμε σε μέρη κατάλληλα για μικράκια, εμπορικά κέντρα, πεζόδρομους, πλατείες, παραλίες, παιδότοπους. Μιλάμε απορούσα που έβλεπα ότι όλα τα μικρά της ηλικίας μας πήγαιναν μόνο παιδική χαρά και απορώ ακόμα... Πιο πολύ από το μέσο όρο βγαίναμε σίγουρα και η ευκολία του θηλασμού συνέβαλε σε αυτό.

Έπρεπε πρώτα όμως να ξεπεράσουμε κάτι ιδέες που μας είχαν μπει στην αρχή, ότι έπρεπε να βγούμε έξω μοσχομυριστοί, με τα καλά μας ρούχα, ότι αν έπεφτε καμιά γουλίτσα έπρεπε να αλλάξουμε, γιατί απαπα... ντροπή να βγούμε με γουλίτσα έξω. Όταν τα ξεπεράσαμε αυτά, ήμασταν μια χαρά :lol: Τα παιδιά γενικώς περνούσαν και αυτά καλύτερα έξω, οπότε όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Εξαίρεση, οι πρώτοι μήνες, που δεν κάθονταν καλά στον πωπό και δεν τα ευχαριστούσε και τόσο το θέαμα του εσωτερικού μέσα στο καρότσι για πολλή ώρα και δεν είχαν και άδικο.

Το μπουκάλι έχει το πλεονέκτημα ότι το δίνεις σε κάποιον τρίτο, αν υπάρχει διαθέσιμο και πας μόνη σου όπου θες.

Για το θηλασμό σε δημόσιο χώρο, υπάρχουν τρόποι. Μήπως και το άλλαγμα γίνεται σε κοινή θέα; Δεν είναι παρεμφερή πράγματα, αλλά λέμε τώρα...

Εγώ βαριόμουν πάρα πολύ σπίτι και τα παιδιά το ίδιο... Είχαν να μοιάσουν... Πάντως ο θηλασμός μας βόλεψε, γιατί δεν είχα να κουβαλάω και να ετοιμάζω τίποτα... Καμιά πάνα μόνο.

Ώρες ώρες αισθάνομαι λίγο ούφο όταν υπερασπίζομαι το θηλασμό, σε σχέση με αυτό που έχει συνηθίσει το μάτι όλων μας ότι είναι ο νορμάλ τρόπος να διατρέφεται ένα μωρό... Προσωπικά, το έβρισκα περίεργο να παρεμβάλλεται ένα μπουκάλι ανάμεσα στην αγκαλιά τη δική μου και τα μωράκια... Αλλά μας έχουν πείσει ότι αυτό είναι το νορμάλ και το άλλο είναι το περίεργο...

και μια ακομα συμβουλη...

δεν ξεκιναμε με μακροπροθεσμους στοχους...

ξεκιναμε με στοχο να θηλασουμε 1 μερα, 10 μερες,40 μερες, 3 μηνες κλπ..

μολις επιτυγχανουμε εναν στοχο παμε για τον επομενο..εφοσον συνεχιζουμε και θελουμε..

το να βαλουμε απο την αρχη εναν μακρινο στοχο (π.χ. εξαμηνο), μας φαινεται βουνο και μπορει ευκολα να τον εγκαταλειψουμε..ετσι βαζουμε μικρους στοχους, που τους ''πιανουμε'' πιο ευκολα, ειμαστε περηφανοι που τους καταφεραμε και συνεχιζουμε!!

:wink:

με αυτη την συμβουλη σου καταφερα και εγω να θηλασω την μπεμπα μου 6 μηνες και συνεχιζουμε ακομα!!!!ευχαριστω!!

apHGp3.png

Διαφημίσεις

1. Σίγουρα όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα, αλλά ακόμα κι αν κάτι πάει λίγο "στραβά" στην αρχή, να ξέρεις πως διορθώνεται. Να μην αποθαρρύνεσαι.

Να ζητήσεις αποκλειστικό θηλασμό (για να "μαρκάρουν" το πυρεξάκι του μωρού σε περίπτωση που δεν το έχεις όλες τις ώρες κοντά σου).

Τα μωρά χωράνε σε τρίκλινο. Μην ανησυχείς!

Όσο για τους επισκέπτες... μπορείς να γίνεις και λίγο απαιτητική -προς το συμφέρων όλων των παιδιών του δωματίου. ;)

2 Εγώ πήρα δική μου μαία, για να με βοηθά στο θηλασμό. Οικονομικά στοιχίζει λιγότερο σε σχέση με φ.τ.

3. Προσωπικά είχα στο νου να πάρω θήλαστρο για την περίπτωση που τα παιδιά μπουν στη θερμοκοιτίδα. Τελικά δεν πήρα τότε, αλλά αργότερα (το χρησιμοποίησα λίγο στα δίδυμα, και μόνο για να παράγω λίγο "στοκ" για έκτακτη ανάγκη). Μια φορά χρειάστηκα το στοκ... όταν έσπασα το πόδι και ήμουν νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες (και έπρεπε τα παιδιά να φάνε).

Πήρα διπλής άντλησης, της Ameda.

4. ΝΑ ΜΗΝ ΨΩΝΙΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ! :D Ξέρεις τι ΠΕΤΑΞΑ....???

Άσε που αν για μία φορά τύχει (που ΔΕΝ τυχαίνει) να χρειαστείς κάτι... ειλικρινά... βρίσκεις! Η αγορά θα είναι εκεί! ;) <--- αυτό λέμε σε όσες κινδυνολογούν, για να μη σε πρήζουν.... ;)

Επειδή είχα επηρεαστεί κι εγώ από κάτι τέτοια... πήρα μόνο 2-3 μερίδες γάλα από το μαιευτήριο (αμα ζητήσεις σου δίνουν). Τελικά τις πέταξα κι αυτές! :lol:

5. Δεν είχα τέτοιο, αλλά θα βόλευε. Εγώ χρησιμοποιούσα συνολικά 6 μαξιλάρια.... Άρα μάλλον θα είχα γλυτώσει αρκετη ταλαιπωρία με ένα μαξιλάρι θηλασμού! :)

Αααα... να πω πως είμαι διδυμομαμά που θήλασε αποκλειστικά... ;)

Υ.Γ. Εγώ λόγω επιπλοκών και μεγάλης αιμορραγίας (με μεταγγίσεις κτλ), το γάλα "κατέβηκε" στις 15-20 μέρες. Εκείνο το "φούσκωμα" που νιώθανε οι άλλες γυναίκες στην 3η μέρα... εγώ το ένιωσα μετά τις 15 μέρες. Παρ' όλ' αυτά, τα μωρά μια χαρά τρέφονταν. Μη μπλεχτείς με το αν αισθάνεσαι το στήθος γεμάτο ή άδειο. Τα μωρά τρώνε! Και φαίνεται στο βάρος τους και στις πάνες τους! ;)

Αν το θες... θα το καταφέρεις!

Καλά κουράγια!!! Και σύντομα να έχεις δύο ήσυχα μωράκια! :D

Alcyon, σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μου την εμπειρία σου! Να ζήσουν τα παιδάκια σου!!!Είναι πολύ ενθαρρυντικό για μένα που λες ότι ακόμα κι αν κάτι στραβώσει στην αρχή, υπάρχουν τρόποι να το λύσεις...Μπράβο σου που θήλασες μετά από όλη την ταλαιπωρία που είχες με τη δική σου υγεία!Πολλοί θα τα είχαν παρατήσει...Ξέρω ότι το θέλω....και ελπίζω να τα καταφέρω...Μου δίνετε πάντως όλες σας μεγάλες νότες αισιοδοξίας...:lol:

Κορίτσια, σας ευχαριστώ τόσο πολύ...Καταλαβαίνετε τι βάλσαμο είναι για μένα να σας διαβάζω. Προσπαθώ να σκεφτώ πώς θα φαίνονται σε σας όλες αυτές οι συζητήσεις τώρα που έχετε λίγο πολύ φύγει από αυτή τη φάση ανάπτυξης! Εμένα πάντως κορίτσια -ακόμα κι αν δεν έχω μπει ακόμα στο χορό- μου φαίνεται πιο δύσκολο το να βολτάρεις όταν έχεις να δώσεις μπιμπερό, γιατί κατά βάθος όλη η προετοιμασία μπορεί να σε αποθαρρύνει. Τι να πάρεις μαζί, τι ώρα θα φάει κ.λ.π. Το στήθος είναι πολύ πιο ευέλικτο!!! Ελπίζω μόνο να μας βγάζουν οι αντοχές μας για τις βολτούλες! Γιατί πραγματικά πιστεύω ότι κάνουν πολύ καλό και στα μωρά!!!Όσο για το θηλασμό σε δημόσιο χώρο, αφού μπορείς να βάλεις πάνω ένα σεντονάκι και κανένας να μη βλέπει τίποτα...Γιατί γίνεται τέτοιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας;;; Τέλος πάντων, αυτά είναι λίγο προχωρημένα σενάρια για μας! Ας γεννηθούνε με το καλό γερά...και ελπίζω ότι χάρη και στη βοήθειά σας θα τα φέρουμε βόλτα...

Ούτε σεντονάκι χρειάζεται -για δημόσιο θηλασμό, τίποτα...

Άμα φοράς ριχτή μπλούζα (καλοκαίρι), η ίδια η μπλούζα θα καλύπτει το παιδί. Εσύ λογικά θα κάθεσαι, άρα θα είναι σα να κρατάς ένα μωρό αγκαλιά... Είναι εντελώς διακριτικό. Αφού πολλές άλλες μαμάδες στην παιδική χαρά, καταλάβαιναν πως θηλάζω μόνο όταν αναζητούσαν να δουν το κεφάλι του παιδιού (π.χ. για να δουν ματάκια κτλ). Νόμιζαν πως κοιμόταν! ;)

Εγώ δυσκολεύτηκα στην έξοδο γιατί το ένα παιδί έκλαιγε συνέχεια.... και λόγω έλλειψης εμπειρίας... ψαχνόμουν τι έχει... Γύρω όμως στους 4-5 μήνες άρχισα να βγαίνω με τα καρότσια πιο εύκολα και μόνη μου (χωρίς βοήθεια).

Άμα το κάνεις κάποιες φορές... μετά γίνεται συνήθεια! Έχει κούραση, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Θέλει όρεξη και πείσμα! ;)

(Αν αναζητήσεις παλαιότερα θέματα.... θα βρεις συζητήσεις σχετικές... με βόλτα, έξοδο, ύπνο κτλ).

Ό,τι κι αν περάσεις με τα μωρά, να θυμάσαι πως όλο και κάποιος θα έχει περάσει τα ίδια (πάνω-κάτω), άρα... μην αποθαρρύνεσαι!

Να είσαι καλά και να έχεις μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Να χαιρετήσω και εγώ με τη σειρά μου όλα τα κορίτσια και να σας συγχαρώ για την επιμονή σας στον αποκλειστικό θηλασμό το κουράγιο σας καθώς και τις πολύτιμες συμβουλές που μας δίνεται.

Περιμένω και εγώ τα διδυμάκια μου με ανηπομονησία και ψάχνομαι πολύ να κάνω το καλύτερο για αυτά γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω...

ΑΣΗΜΕΝΙΑ πολυ ωραίο το θέμα που άνοιξες αφορά πολλές μανούλες και θα πάρουμε πολύτιμες γνώσεις και σωστή καθοδήγηση απο μανουλες που το πάλεψαν με πίστη και το στηρίζουν ακομα...

Παρακολούθησα μια ημερίδα με θεμα αποκλειστικος θηλασμός και ευχαριστώ την PAROS για την ενημέρωση της που έγινε στην θεσσαλονικη σε συνεργασία με τους ειδικούς σύμβουλους θηλασμού της "LA LECHE LEACHE" οπού παρευρέθηκαν και επιστημονικοί σύμβουλοι και παιδίατροι.

Ανάμεσα τους ήταν και η παιδίατρος κα Πατσιουρου Αννα η οποία εχει δίδυμα παιδιά και τα θήλασε αποκλειστικά με μεγάλη επιτυχία.

θα αγοράσω το βιβλίο της και όποια κοπέλα το χρειάζεται θα της το στείλω ταχυδρομικώς σε φωτοτυπίες.

Γνωρίζουμε όλες πως το σύστημα σήμερα δεν βοηθάει καθόλου από τα μαιευτήρια μέχρι και τους ίδιους τους παιδίατρους οπότε πιστεύω πως είναι αποκλειστικά στο χέρι μας και στην επιμονή του ζευγαριού να το παλέψει και να καταφέρει επιτυχώς.

Μια φραση ακουσα στο συνέδριο που μου έμεινε και την καταθετω:

"ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΟΥ ΡΕΕΙ..

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 40.000 ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ( ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΗ ΘΡΕΨΗ....)

<a href=Pqenp2.png' alt='Pqenp2.png'>

Αχ Φωτεινή, είσαι πάρα πολύ τυχερή που πήγες...Την είχα δει κι εγώ την ημερίδα και ήθελα να πάω μέχρι που κατάλαβα ότι ήταν στη Θεσσαλονίκη.Γιατί τόσο ρηγμένοι εμείς εδώ στην Αθήνα βρε παιδιά; Καντε κάτι...Φωτεινή 33, θα τα καταφέρουμε κι εμείς.'Όσο πιο καλά πληροφορημένες είμαστε, τόσο το καλύτερο...Σοφά τα λόγια που καταθέτεις...

Διαφημίσεις

Αχ Φωτεινή, είσαι πάρα πολύ τυχερή που πήγες...Την είχα δει κι εγώ την ημερίδα και ήθελα να πάω μέχρι που κατάλαβα ότι ήταν στη Θεσσαλονίκη.Γιατί τόσο ρηγμένοι εμείς εδώ στην Αθήνα βρε παιδιά; Καντε κάτι...Φωτεινή 33, θα τα καταφέρουμε κι εμείς.'Όσο πιο καλά πληροφορημένες είμαστε, τόσο το καλύτερο...Σοφά τα λόγια που καταθέτεις...

Ασημενια, για την Αθηνα γινονται καποιες συναντησεις που μπορεις να βρεις εδω:

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/08/blog-post_6011.html

και επισης στο ΕΛΕΝΑ '' λειτουργεί τμήμα μητρικού θηλασμού που έχει σαν σκοπό την βοήθεια και εκπαίδευση των μητέρων που γεννούν στο Μαιευτήριο μας, αλλά και σε άλλα Μαιευτήρια , κατά τις πρώτες ώρες και σε όλη τη διάρκεια της γαλουχίας. Τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία για όλες τις μητέρες σε όλη την Ελλάδα στα τηλέφωνα 6462782 και 6402360. ''

μπορεις να τους παρεις τηλεφωνο και να ρωτησεις..

83hKp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!Πήγα στο γιατρό τις προάλλες και αν και ήταν όλα καλά, τα μωράκια μας είχαν πάρει λίγο λιγότερο βάρος από ό,τι -σύμφωνα με τον υπέρηχο- θα έπρεπε. Για τη δική μου ημερολογιακή ηλικία κύησης -ήμουν 30 εβδομάδων- ο μπέμπης ήταν 4 μέρες πίσω και η μπέμπα μία εβδομάδα πίσω...1350 ο μπέμπης και 1250 περίπου η μπέμπα. Απλά επειδή ήταν η πρώτη φορά που δεν ήταν όλα συγχρονισμένα, εγώ έπεσα...Αν και ο γιατρός μού είπε ότι είναι φυσιολογικό ως και αναμενόμενο να συμβαίνει αυτό στα δίδυμα, το μυαλό μου κατακλύστηκε από χιλιάδες σκέψεις... Μου είπε να αποφεύγω το περπάτημα και την άσκοπη κούραση και να αράζω ακόμα πιο πολύ στον καναπέ προληπτικά, λόγω φυσικά του κινδύνου για πρόωρο τοκετό. Πρόωρος τοκετός!! Αυτές οι δύο λέξεις μόνο εμένα τρομάζουν τόσο πολύ;;; Από την αρχή ευχόμουν να καταφέρουμε να γίνουμε τελειόμηνα μωράκια... Τώρα που πλησιάζει ο καιρός με τρώει η αγωνία για το αν θα μεγαλώσουμε όπως πρέπει και αν θα φτάσουμε τις 37 εβδομάδες... Πριν ήξερα την πιθανότητα, αλλά δεν το πολυσκεφτόμουν...Τώρα σκέφτομαι πώς θα τα βγάλω πέρα με θερμοκοιτίδες, θήλαστρα κ.ο.κ. Από όσα διάβασα, ισχύει ότι μπορούμε κανονικά να δίνουμε το μητρικό γάλα όταν το μπεμπάκι είναι θερμοκοιτίδα, έτσι; Σε κάποια σχετικά θέματα, έλεγαν κάποιες κοπέλες ότι στο μαιευτήριο δεν τις άφησαν...Με ποια λογική;;;; Τι λέτε οι παλιότερες;;; Την επόμενη φορά πάω για βιοφυσικό προφίλ κα nst test για να δούμε περισσότερα πραγματάκια...

Με όλο αυτό το mood αποφάσισα ότι πρέπει να τα ετοιμάσω όλα και να ετοιμάζομαι και για μαιευτήριο για να είμαι έτοιμη, προκειμένου αν κρεβατωθώ τελείως να μην τρέχει ο κακομοίρης ο αντρούλης μου...Έτσι λοιπόν μια επίσκεψη στα mothercare μου χάλασε περισσότερο τη διάθεση, γιατί χάζευα τα κορμάκια- που πρέπει κάποια στιγμή να αγοράσω- και η πωλήτρια ηταν κάθετη στο να αγοράσω για νεογέννητα και σε καμία περίπτωση για 0-3 μηνών. Ξέρω ότι τα νούμερα τους είναι όντως όπως τα λένε, αλλά αν γεννηθούν στην ώρα τους θα είναι γύρω στα 2,5 κιλά κατά μέσο όρο,οπότε θα τους είναι τόσο κελεμπίες τα 0-3; Αφήστε που για νεογέννητα δεν είχε καθόλου σχέδια...Με άφησε κι αυτό με μία απορία...

Τέλος πάντων, μετά από όλα αυτά, έχω ανακτήσει λίγο την αισιοδοξία μου και αυτό οφείλεται στα μπουμπούκια μου που αυτές τις μέρες έχουν αρχίσει να ρίχνουν πολύ γερές κλωτσιές και με κάνουν έτσι πολύ χαρούμενη...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!Πήγα στο γιατρό τις προάλλες και αν και ήταν όλα καλά, τα μωράκια μας είχαν πάρει λίγο λιγότερο βάρος από ό,τι -σύμφωνα με τον υπέρηχο- θα έπρεπε. Για τη δική μου ημερολογιακή ηλικία κύησης -ήμουν 30 εβδομάδων- ο μπέμπης ήταν 4 μέρες πίσω και η μπέμπα μία εβδομάδα πίσω...1350 ο μπέμπης και 1250 περίπου η μπέμπα. Απλά επειδή ήταν η πρώτη φορά που δεν ήταν όλα συγχρονισμένα, εγώ έπεσα...Αν και ο γιατρός μού είπε ότι είναι φυσιολογικό ως και αναμενόμενο να συμβαίνει αυτό στα δίδυμα, το μυαλό μου κατακλύστηκε από χιλιάδες σκέψεις... Μου είπε να αποφεύγω το περπάτημα και την άσκοπη κούραση και να αράζω ακόμα πιο πολύ στον καναπέ προληπτικά, λόγω φυσικά του κινδύνου για πρόωρο τοκετό. Πρόωρος τοκετός!! Αυτές οι δύο λέξεις μόνο εμένα τρομάζουν τόσο πολύ;;; Από την αρχή ευχόμουν να καταφέρουμε να γίνουμε τελειόμηνα μωράκια... Τώρα που πλησιάζει ο καιρός με τρώει η αγωνία για το αν θα μεγαλώσουμε όπως πρέπει και αν θα φτάσουμε τις 37 εβδομάδες... Πριν ήξερα την πιθανότητα, αλλά δεν το πολυσκεφτόμουν...Τώρα σκέφτομαι πώς θα τα βγάλω πέρα με θερμοκοιτίδες, θήλαστρα κ.ο.κ. Από όσα διάβασα, ισχύει ότι μπορούμε κανονικά να δίνουμε το μητρικό γάλα όταν το μπεμπάκι είναι θερμοκοιτίδα, έτσι; Σε κάποια σχετικά θέματα, έλεγαν κάποιες κοπέλες ότι στο μαιευτήριο δεν τις άφησαν...Με ποια λογική;;;; Τι λέτε οι παλιότερες;;; Την επόμενη φορά πάω για βιοφυσικό προφίλ κα nst test για να δούμε περισσότερα πραγματάκια...

Με όλο αυτό το mood αποφάσισα ότι πρέπει να τα ετοιμάσω όλα και να ετοιμάζομαι και για μαιευτήριο για να είμαι έτοιμη, προκειμένου αν κρεβατωθώ τελείως να μην τρέχει ο κακομοίρης ο αντρούλης μου...Έτσι λοιπόν μια επίσκεψη στα mothercare μου χάλασε περισσότερο τη διάθεση, γιατί χάζευα τα κορμάκια- που πρέπει κάποια στιγμή να αγοράσω- και η πωλήτρια ηταν κάθετη στο να αγοράσω για νεογέννητα και σε καμία περίπτωση για 0-3 μηνών. Ξέρω ότι τα νούμερα τους είναι όντως όπως τα λένε, αλλά αν γεννηθούν στην ώρα τους θα είναι γύρω στα 2,5 κιλά κατά μέσο όρο,οπότε θα τους είναι τόσο κελεμπίες τα 0-3; Αφήστε που για νεογέννητα δεν είχε καθόλου σχέδια...Με άφησε κι αυτό με μία απορία...

Τέλος πάντων, μετά από όλα αυτά, έχω ανακτήσει λίγο την αισιοδοξία μου και αυτό οφείλεται στα μπουμπούκια μου που αυτές τις μέρες έχουν αρχίσει να ρίχνουν πολύ γερές κλωτσιές και με κάνουν έτσι πολύ χαρούμενη...

Ασημενια μου μην αγχωνεσαι καταρχην! :) Για το βάρος, πρωτον οι υπερηχοι δεν δινουν το σωστο βαρος παντα γιατι ειναι θεμα μετρησης και ακριβεια του υπερηχου και του χεριου του γιατρου. Ειδες μεσα στην κοιλια σου τι γινεται; ποδαρακια, χερακια χαμος :) που να μετρησει σωστα ο γιατρός; Ολα ειναι στο περιπου, ειναι πολυ πιθανο τα παιδακια σου να βγουν πολυ μεγαλυτερα απο οτι τα υπολογιζει (και οσο περναν οι εβδομαδες θα ειναι πιο δυσκολο να υπολογισει). Το παν ειναι να ειναι υγειη και το βαρος δεν εχει τοση σημασια.

Αγχωθηκες με τον προωρο τοκετο και εμενα με φοβηζαν πολυ αυτες οι λεξεις ΑΛΛΑ προωρος τοκετος δεν σημαινει απαραιτητα θερμοκοιτιδες και ολα τα συναφη. Τα μωράκια μετα την 32η εβδομαδα ειναι πληρη και μονο βαρος παιρνουν, το οποιο θα το παρουν και εκτος κοιλιας (αν βγουν δηλ πριν την 38η εβδομαδα). Εγω γεννησα 1 μερα πριν κλεισω τον ογδοο δηλ πρωορακια 1 μηνα, ηταν 2500 και 2750 περιπου, υγειεστατα (φτου φτου!). Απλως τα διδυμα τα βγαζουν πιο νωρις (συνηθως νομιζω, εξαρταται και απο το γιατρο) για το φοβο εκτακτου περιστατικου, στριμωγμα κλπ. Αλλα εχω ακουσει περιπτωσεις που εχουν γεννησει στις 38+ εβδομαδες. Θα σου πουν και τα κοριτσια.

Ξεκουρασου οπως σου ειπε ο γιατρος αλλα μια βολτα πρεπει να πηγαινεις, το περπατημα και ο ηλιος (οχι στο καταμεσημερο εννοειται) βοηθαει και στη διαθεση και στην υγεια. Δεν θα βγουν προωρα τα μωρα επειδη πας μια βολτα (εκτος αν το παρακανεις ετσι;!). Ακομα και εγω που εκατσα μεχρι τη β επιπεδου στο κρεβατι λογω αποκολλησεων, στον 8ο εβγαινα καθε μερα βολτα.

Για τα ρουχα το γνωστο σκηνικο με τις πωλητριες που θελουν να πουλησουν τα tiny νουμερα. Παρε το πολυ ενα-δυο αν θες. Αλλα τα μωρα μεγαλωνουν πολυ γρήγορα και δεν τα φορεσουν πανω απο 2 εβδομαδες (οπως και τα επομενα νουμερα). Θα δεις με το θηλασμο παιρνουν παρα πολυ βαρος και ολα τα κορμακια μενουν καινουρια. Εμενα μου εμεινε τουλαχιστο μια 7αδα κορμακια 0-3 τελειως καινουρια. Εντωμεταξυ ειναι και καλοκαιρι κανει πολυ ζεστη και αυτα ζεσταινονται περισσοτερο απο εμας. Καλο ειναι να φορανε ανετα κορμακια. Εγω τους εβαζα τα εντελως αμανικα κορμακια για να μη ζεσταινονται. Μη παρασυρεσαι απο τις πωλητριες και παρεις πολλα (θα σου φερουν και πολλα δωρα). Και αν δεις οτι χρειαζονται πας και παιρνεις (δηλ στελνεις καποιον να σου παρει...).

Αυτα απο τη δικη μου εμπειρια ελπιζω να μη σε αγχωσα περισσοτερο.

Καλή σου μέρα camouflage και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Όταν λες μια μέρα πριν κλείσεις τον όγδοο εννοείς ποια εβδομάδα; Γιατί αν ήταν ένα μήνα πρόωρα το βάρος τους ήταν υπερβολικά καλό!!! Μια χαρά τα καμάρια σου... Να ναι πάντα γερά! Τα ξέρω όλα αυτά, ωστόσο πολλές φορές πολλά πράγματα γιγαντώνονται στο μυαλό μου...Με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται... Καταλαβαίνεις... Αναρωτιέμαι αν είναι φυσικό να αγχώνομαι έτσι ή γίνομαι πάλι πολύ υπερβολική... Όσο για τις πωλήτριες κι εγώ την ίδια αίσθηση είχα, αλλά ήθελα να έχω και τη γνώμη σας, που εσείς το έχετε ζήσει... Αυτό που πρέπει να κάνω είναι αναπνοές και χαλάρωση...

Διαφημίσεις

Καλή σου μέρα camouflage και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Όταν λες μια μέρα πριν κλείσεις τον όγδοο εννοείς ποια εβδομάδα; Γιατί αν ήταν ένα μήνα πρόωρα το βάρος τους ήταν υπερβολικά καλό!!! Μια χαρά τα καμάρια σου... Να ναι πάντα γερά! Τα ξέρω όλα αυτά, ωστόσο πολλές φορές πολλά πράγματα γιγαντώνονται στο μυαλό μου...Με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται... Καταλαβαίνεις... Αναρωτιέμαι αν είναι φυσικό να αγχώνομαι έτσι ή γίνομαι πάλι πολύ υπερβολική... Όσο για τις πωλήτριες κι εγώ την ίδια αίσθηση είχα, αλλά ήθελα να έχω και τη γνώμη σας, που εσείς το έχετε ζήσει... Αυτό που πρέπει να κάνω είναι αναπνοές και χαλάρωση...

Ευχαριστω! Γεννησα ακριβως στις 35εβδ και 6 μερες. Και εσυ θα δεις ολα καλα θα πανε :) Και εγω ημουν (και ειμαι) πολυ αγχωδης και ολο σεναρια σκεφτομουν. Ειχα φτιαξει το βαλιτσακι για καθε περιπτωση αλλα στο τελος δεν ηθελα να παω να γεννησω! Ο γιατρος με εχωσε μεσα πιο νωρις, μαλλον γιατι φοβοταν μη γινει κατι απροοπτο (δηλ σπασουν τα νερα) και χρειαστει επειγουσα καισαρικη (γιατι η καισαρικη ηταν σιγουρη, φτ δεν ηθελε κανεις). Ηταν και κοντα αργια (του Αγ Πνευματος)...Θα μπορουσαν να ειχαν μεινει δηλ κιαλλο στην κοιλια πιστευω χωρις προβλημα. Τελος παντων, ολα μια χαρα πηγαν, κι ας ετρεμα απο το αγχος.

Σε καταλαβαινω απολυτα παντως. Και οτι και αν σου πει καποιος τωρα..αλλιως ειναι να τα λες σε καποιον και αλλιως να τα ζεις. Αν σε βοηθαει παντως πηγαινε μια βολτα, κανε κατι που σε ευχαριστει και μη βαζεις αρνητικες σκεψεις στο μυαλο σου χωρις λογο ;)

Σε ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνσή σου!!! Προσπαθώ να κάνω όμορφες σκέψεις και ονειρεύομαι τη στιγμή που θα τα πάρουμε αγκαλίτσα!!! Αλλά είναι και μέρες που... το μυαλό μάς παίζει τα δικά του παιχνιδάκια! Προσπαθώ όμως να τιθασεύω τις σκέψεις μου! Και εσείς με βοηθάτε σε αυτό!!! Να είσαι καλά camouflage μου και εσύ και η φαμίλια σου!!!

Γεια σου Ασημένια και με το καλό να έρθουν τα μωράκια σου!

Θα σου πω κι εγώ την εμπειρία μου ως νέα διδυμομανούλα. Λοιπόν, εγώ γέννησα στις 2 Απριλίου (στις 38+2) 2 αγοράκια στο Μητέρα και έκανα rooming in. Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου ελπίζοντας να σε βοηθήσω.

1. Σε ότι αφορά το rooming in κι εγώ ήμουν λίγο διστακτική αλλά τελικά το έκανα και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Σε όσους το έλεγα με κοιτούσαν περίεργα. Ο κυριότερος λόγος που το έκανα ήταν διότι ήθελα να τα θηλάσω. Κι επειδή στα μαιευτήρια τους δίνουν ξένο γάλα ήθελα όσο γίνεται να το εμποδίσω αυτό. Βέβαια το γεγονός ότι είχα τα μωρά μου συνέχεια δίπλα μου με βοήθησε να δω τι έχω να αντιμετωπίσω και στο σπίτι. Διότι στο μαιευτήριο ζεις μια ουτοπική κατάσταση (σου φέρνουν τα μωρά αλλαγμένα, ταϊσμένα κλπ) και μετά πας στο σπίτι και σε πιάνει πανικός. Τώρα όσον αφορά το πόσα άτομα θα είστε στο δωμάτιο (κι εγώ σε τρίκλινο ήμουν), μπορώ να σου πω ότι από τα 4 βράδια που έμεινα στο μαιευτήριο, τα 3 πρώτα ήμουν μόνη μου και το τελευταίο ήρθε ακόμη μια κοπέλα. Κι αυτό διότι οι περισσότερες κοπέλες δεν επιλέγουν το rooming in, προτιμούν να ξεκουραστούν. Το σίγουρο είναι βέβαια ότι θα χρειαστείς κάποιον το βράδυ να σε βοηθήσει γιατί όσο να 'ναι καισαρική θα χεις κάνει και θα πονάς, οπότε θα πρέπει να είναι κάποιος να σου φέρνει τα μωρά για να τα θηλάζεις και να τα αλλάζει. Εμένα 2 βράδια έμεινε η μητέρα μου και 2 ο σύζυγός μου.

Τώρα αν έρθουν πολλά άτομα στο επισκεπτήριο, ζητάς από τις μαίες να τα πάρουν μέσα στο θάλαμο νεογνών, αν φοβάσαι μη κολλήσουν κάτι. Και γενικά αυτές σε ρωτάνε αν θέλεις κάποιο βράδυ να τα πάρουν στο θάλαμο για να κοιμηθείς οπότε μην ανησυχείς καθόλου.

Σίγουρα καλό είναι να τα θηλάσεις όσο πιο πολύ μπορείς στο μαιευτήριο (για να πάρουν και το εξαιρετικής σημασίας πρωτόγαλα), αν δε γίνει όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα αποτύχει ο θηλασμός. Δηλαδή το να μην κάνεις rooming in δε σημαίνει ότι θα αποτύχει ο θηλασμός.

2. Εγώ είχα μαία (αυτή που μου πρότεινε ο γυναικολόγος μου), η οποία είναι πραγματικά αστέρι και χάρη στην οποία κατάφερα να θηλάσω τα μωρά μέσα στην πρώτη ώρα μετά τον τοκετό. Δηλαδή αφού με έραψε ο γιατρός μου, με πήγε σε ένα θάλαμο και ζήτησε να μου φέρει τα μωρά να τα θηλάσω. Πιστεύω δηλαδή ότι χρειάζεται να χεις μαία. Από τις μαίες του μαιευτηρίου μην περιμένεις ουσιαστική βοήθεια και στήριξη για το θηλασμό. Γι' αυτές είναι μια 8ωρη βάρδια. Το μόνο που κάνανε (μερικές, όχι όλες) ήταν να με γεμίζουν αμφιβολίες για το αν χορταίνουν τα μωρά. Το ίδιο κι ο παιδίατρος. Με αποτέλεσμα να αμφιβάλλουν κι η μαμά μου κι ο άντρας μου κι εγω να συγκρούομαι με τον εαυτό μου μήπως δε χορταίνουν, μήπως δεν είμαι καλή μαμά κλπ.

3. Εμένα το θήλαστρο (εννοείται ηλεκτρικό) μου χρειάστηκε γιατί ο ένας (ο πιο μικρούλης) κάποιες φορές θέλει την ευκολία του μπιμπερό και γιατί είναι ανυπόμονοι όταν πεινάνε, οπότε όταν θηλάζω τον έναν κάποιος άλλος ταΐζει με μπιμπερό τον άλλο. Επίσης δεν μπορώ να τους θηλάζω ταυτόχρονα.

4. Αποστειρωτή, μπιμπερό και ξένο γάλα αγόρασα κι εγώ για να μην έχω άγχος. Βέβαια όταν χρησιμοποιείς θήλαστρο θα χρειαστείς και μπιμπερό και αποστειρωτή. Αν θεωρείς ότι θα επιβαρύνεις την ψυχολογία σου μην το κάνεις.

5. Το μαξιλάρι θηλασμού για μένα είναι χρήσιμη αγορά. Πολυθρόνα δεν αγόρασα.

Θα ήθελα να σου πω και για τον θηλασμό κάποια πράγματα γιατί εγώ κόντεψα να φτάσω στην παράνοια. Αν θα φτάσει το γάλα, αν θα πάρουν βάρος τα μωρά που γεννιούνται και με μικρότερο βάρος ως δίδυμα που είναι κλπ γιατί κάθε φορά που κλαίγανε μου λέγανε μήπως πεινάνε και δώστους λίγο ξένο για συμπλήρωμα και διάφορα άλλα. Αυτό που χρειάζεσαι οπωσδήποτε είναι η υποστήριξη από το περιβάλλον σου και κατά κύριο λόγο από τον σύζυγό σου. Εμένα με στήριξε αλλά όχι απόλυτα κι αυτό γιατί έχει ένα θέμα με την ποσότητα που τρώνε τα μωρά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους δίνω λίγο ξένο γάλα, 1 γεύμα την ημέρα συνήθως από τα 6-7 που κάνουμε. Κανονικά δεν πρέπει καθόλου αλλά τι να κάνω... Το σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα κάνω αγώνα για να τους δίνω όσο πιο πολύ μητρικό γάλα μπορώ. Και να είναι καλά και η μητέρα μου που με βοηθάει γιατί είναι και κάποιες δουλειές που πρέπει να γίνονται καθημερινά (φαγητό, πλυντήρια, σίδερο κλπ) οι οποίες δε γίνονται από μόνες τους και απαιτούν χρόνο.

Συγνώμη για τη μεγάλο post, ελπίζω να σε βοήθησα.

J2s7p2.png

Elli, σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την απάντησή σου!!!Να ζήσουν τα μωράκια σου!!!Δύο μηνών σήμερα!!!!Μπορώ να πω ότι στο μαιευτήριο λειτούργησες όπως θα ήθελα να λειτουργήσουμε κι εμείς...Αν δεν έχουμε θέματα με θερμοκοιτίδες και εντατικές...Ευχάριστο που στο δωμάτιο ήσουν χαλαρά! Επιτρέπεται να μείνει δηλαδή κάποιος μαζί σου; Είναι μάλλον απαραίτητο στο rooming in! 'Επρεπε πάντα να τα αλλάζεις εσύ; Δεν μπορούσες να φωνάξεις τη νοσοκόμα να το αλλάξει;

Το ότι θα χρειαστώ μαία το έχω ήδη αποφασίσει! Στείλε μου αν δε σου κάνει κόπο με ένα π.μ. το όνομα και το τηλ. της δικιάς σου...Είναι πολύ σημαντικό που στα έφεραν στην ανάνηψη, μακάρι να τα καταφέρουμε και εμείς έτσι, προκειμένου να αρχίσει ομαλά ο θηλασμός!!Είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστώ κι εγώ αποστειρωτή κ.λ.π. αλλά έχω ήδη αποφασίσει ότι θα τα πάρω μόλις τα χρειαστώ!!!Και ό,τι γίνει...

Είμαι σίγουρη ότι πολλές φορές οι γύρω μας μας φέρνουν στην παράνοια...Το σύζυγο τον εκπαιδεύω διαρκώς, με τις μαμάδες δεν ξέρω, που από καθαρή αγάπη μπορεί να σου βάζουν προβληματισμούς και επιπλέον αγωνίες!

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα μιας και σε βρήκα; Πόσο βάρος είχαν όταν γεννήθηκαν;

Να πάρω κορμάκια για 0-3 ή για νεογέννητα;Θα πάρω αυτά του mothercare που έχουν μεγάλες φόρμες! Η πωλήτρια, όπως ανέφερα και παραπάνω, ήθελε να μου πουλήσει τα για νεογέννητα. Εγώ είμαι προς το 0-3.

Συγχαρητήρια που τα κατάφερες και τα καταφέρνεις τόσο τέλεια... Να είναι γερά τα παιδάκια σου και να είστε μια αγαπημένη οικογένεια... Με βοήθησες πάρα πάρα πολύ!!!Σε ευχαριστώ!!!!!!!

Σ’ ευχαριστώ πολύ Ασημένια! Κλείνουμε 2 μήνες σήμερα και μπορώ να πω ότι έχουν στρώσει κάπως τα πράγματα! Κι εγώ εύχομαι όλα να πάνε καλά και να γεννήσεις τα μωράκια σου μετά τις 38 εβδομάδες και να είναι γερά! Αλήθεια τώρα σε ποια εβδομάδα είσαι?

Βέβαια επιτρέπεται να μείνει κάποιος μαζί σου! Αλλά και πάλι εννοείται ότι μπορείς να φωνάξεις μία κοπέλα να σου αλλάξει τα μωρά και γενικά αν έχεις κάποιο θέμα. Π.χ. εμείς το πρώτο βράδυ τις φωνάξαμε για να μας δείξουν πώς να τα αλλάξουμε και γιατί φοβηθήκαμε επειδή τα μωρά έκαναν σα να πνίγονταν (κι αυτό διότι είχαν ακόμη υγρά στο αναπνευστικό και πεπτικό τους σύστημα αφού ήταν στο αμνιακό υγρό τόσο καιρό και προσπαθούσαν να τα βγάλουν!). Στο κάτω-κάτω χάρη τους κάνεις που τα φροντίζεις εσύ! Τόσα χρήματα θα πάρουν οπότε είναι υποχρεωμένοι να έρθουν κάθε φορά που χρειάζεσαι κάτι! Δε μπορώ να πω οι κοπέλες ήταν αρκετά πρόθυμες να βοηθήσουν.

Σου έστειλα π.μ. το όνομα και τηλ. της μαίας μου. Ξέχασα να σου πω ότι εκτός από το ότι μου τα έφερε στην ανάνηψη, μου τα έβαλε στο στήθος αμέσως αφότου γεννήθηκαν και τα ετοίμασαν, μέσα στο χειρουργείο δηλαδή! Για να πάρουν τη μυρωδιά της μαμάς.

Σίγουρα από αγάπη για τα μωρά το κάνουν που μας πρήζουν για το αν έχουν χορτάσει αλλά εγώ τα βαρυστομάχιασα τα καημένα αρκετές φορές… γιατί κλαίνε και για άλλους λόγους όχι μόνο για την πείνα.

Οι μπέμπηδες γεννηθήκαν στις 38 εβδομάδες και 2 ημέρες, ο μεγάλος 2740 και ο μικρός 2520. Γενικά πάντως αν ξεκουράζεσαι αρκετά και σε βοηθάνε στο σπίτι θα δεις ότι θα τα κρατήσεις αρκετά τα μωράκια σου στην κοιλιά και δε θα γεννηθούν πρόωρα. Κοίτα δηλαδή να την βγάλεις στην ξάπλα. Α, να σου πω κιόλας ότι όταν βγήκαμε ο μεγάλος ήταν 2620 κι ο μικρός 2350. Γιατί με είχαν ανησυχήσει και για το βάρος που έχασαν, το οποίο τελικά ήταν στα φυσιολογικά όρια.

Όσον αφορά τα κορμάκια εγώ είχα πολύ λίγα για νεογέννητα (για την ακρίβεια μου τα φέραν άλλοι) και καλά έκανα γιατί τα μωρά μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα και τα ρουχαλάκια για νεογέννητα είναι για πολύ λίγο. Τις πωλήτριες μην τις ακούς! Να πουλήσουν θέλουν. Εμένα μου είχε πει μία να πάρω από 15 για τον καθένα. Τα 0-3 να πάρεις ας είναι και λίγο μεγάλα. Άντε να πάρεις κανά 2 για νεογέννητα για να τα βγάλεις από το μαιευτήριο. Το να τους είναι μικρά πειράζει όχι το αντίθετο.

Πάντως είναι πολύ θετικό που θέλεις να τα θηλάσεις. Όσο πιο πολύ μητρικό γαλατάκι πιούνε τόσο καλύτερα. Και μη σε πτοήσουν λέγοντας αν θα φτάνει το γάλα σου για 2 μωρά κλπ γιατί όσο τα βάζεις στο στήθος τόσο θα παράγεις γάλα. Και μην ξεχνάς ότι το γάλα κατεβαίνει 3-4 μέρες μετά τον τοκετό και σταδιακά θα αυξάνει η ποσότητα του. Στην αρχή βγαίνει το πρωτόγαλα, η ποσότητα του οποίου μπορεί να είναι μικρή αλλά είναι πολύ σημαντικό για τα μωρά. Γι’ αυτό να τα βάζεις όσο πιο συχνά μπορείς στο στήθος και μια χαρά θα χορταίνουν.

J2s7p2.png

Είμαι στην 31η εβδομάδα σήμερα!!!Οι οδηγίες του γιατρού μου είναι ρητές, ξάπλα και πάλι ξάπλα...Ειδικά αυτή τη βδομάδα είμαι τελείως ξάπλα και δε ξεμυτίζω από το σπίτι διότι προχθές είχα ελάχιστο αιματάκι.Ό,τι ακριβώς μου συνέβη και πριν απο 2 εβδομάδες που ξαπλώθηκα τελείως ξανα! Με έλουσε ο κίνδυνος του πρόωρου τοκετου...Δε με πειράζει το ξάπλα, απλά ούτε τα ψώνια μας έχουμε ολοκληρώσει, ούτε τα πλυσίματα για την προετοιμασία του δωματίου έχουν γίνει και περίμενα με μεγάλη λαχτάρα να τα ετοιμάσω αυτά εγώ!!! Αν είναι όμως για τα μπεμπέ μας, δεν πειράζει...Πραγματικά μπράβο σου που τα κατάφερες να τα κρατήσεις τόσο πολύ. Εγώ έχω έναν ενδόμυχο φόβο μην τον πιάσει το γιατρό μου και τα πάρει νωρίτερα...Εκτός φυσικά αν είναι για λόγους ουσιαστικούς και υπάρχει κίνδυνος!!!

Πολύ ενθαρρυντικό που σε βοήθησαν έτσι γιατρός και μαία...Θέλω να πάμε μια βόλτα στο μητέρα να ρωτήσω τα σχετικά, οικονομικό,πρώτες εξετάσεις των μωρών,βλαστοκύτταρα... Εσύ τα έδωσες στη δική τους τράπεζα; Είναι όντως δωρεάν; Σκεφτόμαστε μήπως τα δώσουμε στη δημόσια. Αν επιτρέπεται, πόσο περίπου σου κόστισε το δωμάτιο; Έχω δει τις τιμές στο σάιτ, αλλά ξέρω ότι με τα extra ανεβαίνουν...

Θέλω όσο τίποτα να θηλάσω... Έχω διαβάσει αρκετά, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη...Από κει και πέρα, η πρακτική βοήθεια κάνει τη διαφορά! Ο Θεός βοηθός!!!

Και εγώ για τα κορμάκια το ίδιο σκεφτόμουν...Πολύ χαίρομαι που μου το επιβεβαιώνεις και εσύ!!!

Φαντάζομαι πόσο συγκλονιστικό θα είναι να τα βλέπεις να μεγαλώνουν παράλληλα και να είναι και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους!!!

Θα κάνεις ότι σου είπε ο γιατρός! Δε νομίζω να σου τα πάρει νωρίτερα χωρίς λόγο. Γι' αυτό θα προσέξεις και όλα θα πάνε καλά! Έχεις μέλλον αφού είσαι στην 31η εβδομάδα. Σε καταλαβαίνω γιατί έτσι κι εγώ ήθελα να συμμετέχω πιο πολύ στην προετοιμασία του δωματίου, να τους πλύνω τα ρουχαλάκια, σεντονάκια κλπ αλλά τα έκανε η μαμά μου. Τα ψώνια τα έκανα μαζί με το σύζυγο αλλά αν δε μπορείς ας τα κάνει αυτός. Φαντάζομαι θα έχεις κάνει κάποια λίστα για τα πράγματα που θα χρειαστείτε. Η αλήθεια είναι ότι όταν περιμένεις ένα μωρό μπορείς να ξεφύγεις λίγο στις αγορές, όταν όμως περιμένεις δίδυμα δε γίνεται γιατί είναι πολλά τα έξοδα.

Για τα βλαστοκύτταρα τώρα, είναι όντως δωρεάν στην τράπεζά τους. Εμείς κρατήσαμε και ιστό ομφάλιου λώρου το οποίο κοστίζει γύρω στα 760 ευρώ το μωρό αν δε κάνω λάθος. Τώρα αν κάναμε καλά ή όχι δε ξέρω ακόμη αλλά προτιμώ να πω μετά από χρόνια ότι με κλέψανε 1500 ευρώ παρά να χτυπάω το κεφάλι μου γιατί δεν τα κράτησα. Γενικά οι απόψεις διίστανται στο θέμα των βλαστοκυττάρων και το είχα ψάξει πάρα πολύ. Συνολικά πάντως στο μαιευτήριο μαζί με όλες τις εξετάσεις των μωρών (κάναμε κάποιες έξτρα) δώσαμε γύρω στα 2800 ευρώ. Και άλλα 1560 για τους ομφάλιους λώρους (τα βλαστοκύτταρα δωρεάν). Το τρίκλινο (καισαρική + επισκληρίδιος) είναι στα 1800 ευρώ+ΦΠΑ. Αν πάτε από κει θα σας δώσουν φυλλάδιο με τις τιμές για όλα τα δωμάτια.

Για το θηλασμό πιστεύω ότι έχεις ενημερωθεί αρκετά και οι συμβουλές από τις υπόλοιπες κοπέλες βοηθούν πολύ. Χρειάζεται θέληση, επιμονή αλλά και υπομονή. Πολλά μπορεί να συμβούν αλλά να μη το βάλεις κάτω. Κι εμένα στην αρχή τα μωρά δεν πιάνανε καλά το στήθος (πρωτάρα κι εγώ) και μου τραυμάτισαν τις θηλές. Έσφιγγα τα δόντια όμως και δεν τα παράτησα. Κι όταν με το καλό πάτε στο σπίτι θα το φτιάξετε όλοι μαζί το πρόγραμμά σας. Στην αρχή είναι δύσκολα και τα μωρά κλαίνε συνέχεια και δε ξέρεις τι να κάνεις. Όσο περνά ο καιρός ηρεμούν τόσο τα μωρά όσο και οι γονείς γιατί καταλαβαίνουν καλύτερα τις ανάγκες των μωρών. Και φυσικά δε μπορεί να περιμένεις από ένα μωρό που ήταν για μήνες στο περιβάλλον της μήτρας να έχει πρόγραμμα σα ρομποτάκι και να καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας.

Συγνώμη που κάθε φορά γράφω τόσα πολλά αλλά τα έχω πρόσφατα και σε καταλαβαίνω απόλυτα και προσπαθώ να βοηθήσω όσο γίνεται. Πράγματι είναι απίστευτη εμπειρία για μια γυναίκα να γίνεται μάνα, πόσο μάλλον με 2 μωρά! Εμένα μοιάζουν υπερβολικά στην εμφάνιση αλλά είναι τελείως διαφορετικοί.

J2s7p2.png

Το ξέρω ότι έχω μέλλον ακόμα, βλέπω όμως τον καιρό να πλησιάζει αργά αργά και θέλω να τα ετοιμάσουμε όλα...Έχουμε ακόμα κάποιες αγορές, αλλά είναι πιο μικρά πράγματα, προσπαθώ να οργανωθώ από το σπίτι έτσι που να κουραστούμε λιγότερο από τις διαδρομές...Και φυσικά κάποια θα τα κάνει και μόνος του ο άντρας μου. Είναι αυτονόητο ότι με τα δύο δεν έχεις περιθώριο να ξεφύγεις στα ψώνια! Και εγώ βλέπω να κάνει η μαμά μου πλυσίματα και σιδερώματα. Εγώ θα τα καμαρώνω να μπαίνουν όλα στη θέση τους!

Να σου πω την αλήθεια κάπου τόσα τα υπολόγιζα κι εγώ τα χρήματα...Θα δούμε τελικά με τα βλαστοκύτταρα τι θα κάνουμε! Έχω ενημερωθεί για τη δημόσια τράπεζα, θέλω να δω ακριβώς το μητέρα πώς λειτουργεί.

Ξέρω ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα με το θηλασμό, αλλά είναι τέτοια η σημασία του που θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω όλα τα στραβά που θα έρθουν...

Η αλήθεια είναι ότι δε βλέπω την ώρα να τα πάρω αγκαλίτσα,παλέψαμε πολύ για να τα καταφέρουμε , ακόμα ώρες ώρες δεν το πιστεύω, κοιτάω την κοιλιά μου και λέω <<συμβαίνει όντως; δεν είναι όνειρο;>>

Σε ευχαριστώ που γράφεις τόσο αναλυτικά, που αφιερώνεις το χρόνο σου, ξέρω πόσο λιγοστός είναι!!!Σε ευχαριστώ για όλες τις πολύτιμες πληροφορίες σου!!! Με έχεις αναπτερώσει πάρα πολύ, ειδικά με το θέμα του μαιευτηρίου!

Να ναι γερά τα καμάρια σου!

Ασημένια χαίρομαι πάρα πολύ που βοηθάω κάπως... Καλά για το θηλασμό πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις μια χαρά κι αυτό γιατί έχεις θέληση και φαίνεται.

Κάνε λίγη υπομονή και θα τα πάρεις αγκαλίτσα τα αγγελούδια σου! Τότε να δεις τι συναισθήματα θα σε κατακλύσουν... είναι πραγματικά μαγικές στιγμές και η χαρά είναι άπειρη. Και θα δεις τις φατσούλες που σε κλωτσούσαν τόσο καιρό και που έβλεπες στους υπερήχους. Είναι ευλογία να γίνεσαι γονιός.

Εύχομαι να πάνε όλα τέλεια! Προς το παρόν ξεκουράσου και κοίτα να χαρείς το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σου!

J2s7p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...