Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα irinifio!!! Να σου ζήσουν τα κοριτσάκια σου!! Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου!! Πίστεψέ με σε καταλαβαίνω απόλυτα...

Να ξέρεις ότι όσο περνά ο καιρός ο θηλασμός θα είναι ακόμη πιο εύκολος... ούτε μπιμπερό, ούτε πλυσίματα, ούτε αποστειρώσεις... Αυτό που στην αρχή σου φαίνεται βουνό και αδύνατο καμιά φορά, τελικά είναι το πιο εύκολο πράγμα αφού εδραιωθεί βέβαια ο θηλασμός και ρυθμιστεί η παραγωγή. Απλά το κακό είναι ότι μας δίνουν λάθος οδηγίες και μετά "τρέχουμε" για να καταφέρουμε η παραγωγή μας να συμβαδίσει με τις ανάγκες των μωρών!!

Εγώ θηλάζω τα αγοράκια μου 6,5 μήνες και τώρα μου λένε "να δούμε πως θα τους κόψεις τώρα..." και "δε θα τρώνε φαΐ" και διάφορα άλλα... αλλά ποιος τους δίνει σημασία??

Γι'αυτό συνέχισε!! Κάνεις το πολυτιμότερο δώρο στα κοριτσάκια σου!!:-)

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

προσπάθησα να απαντησω με πμ στις ερωτησεις δεν τα καταφέρνω ομως.

γεννησα στην 37η εβδομαδα

2 αγορακια με καισαρικη τομη

το φαρμακο που χρησιμοποιηθηκε ηταν επισκληριδιος

ικτερο δεν εμφανισαν

το βαρος τους ηταν ο α) 2150 ο και ο β) 2650 στις 23-09

στην εξοδο απο την κλινικη α) 2050 και ο β) 2450 στις 29-09

ζυγισμα παιδιατρου α) 3000 και ο β) 3500 ζυγίστηκαν στις 17-10

κανουν πλέον 8 γευματα την ημερα με ξένο γάλα

τα τοποθετω συχνα στο στηθος αλλα ο μικρος κανει 2-3 θηλαστικες κινησεις και κοιμαται ο μεγαλος το διώχνει γιατι δεν εχω γάλα..

αντλω με το θήλαστρο 50 ml την ημερα και τα δινω ενναλαξ

εχω νοικιασει το επαγγελματικο της medela

τις πρωτες μέρες (10 ημερες) που πηγα στο σπιτι εκανα ελάχιστες ανλησεις 2-3 το 24αωρο.

τα παιδια πεινουσαν και δεν καθόταν στο στήθος καθόλου ο μικρος εκανε 1-2 θηλαστικες κινησεις και τον επαιρνε ο ύπνος και ο μεγαλος θύμωνε και τσιριζε γιατι δεν είχα γαλα (λογικο)

τωρα ειμαστε πλεόν 26 ημερων και εχει εδω και 5 ημέρες που κάνω συστηματικες αντλήσεις 8 το 24αωρο απο 10 λεπτά το κάθε στήθος

και η ποσότητα γαλατος που βγαζω ειναι μηδαμινη 5-10 ml το κάθε στήθος τη φορα.το μαζευω σαν χρυσαφι σταγονα σταγονα και το δίνω μια στον εναν και μια στον αλλο..

απλα θελω να ρωτησω να σταματησω τις αντλησεις και να ξεχασω το θεμα θηλασμος επιστρεφοντας και το θηλαστρο πίσω ή να συνεχίσω? δυστυχως τα μωρα δεν πιανουν στήθος οσες φορες και αν τα βάλω.

υπαρχει περιπτωση να αυξηθει η ποσοτητα γαλατος αν συνεχισω τις ανλησεις και αν ναι σε ποσο διαστημα φαινεται αυτο?

Ζητώ συγνώμη απο ολες σας γαι τον κουραστικο αυτο μονόλογο.....

<a href=Pqenp2.png' alt='Pqenp2.png'>

Φωτεινή 33 για δες αυτό

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/11/blog-post_07.html

Πάντως η άποψη μου είναι αν μπορείς να επιμείνεις να έχεις τα μωράκια σου στο στήθος!!! Έχουν μάθει την εύκολη λύση με το μπιμπερό γι'αυτό δεν πιάνουν!!

τις πρώτες μέρες πραγματικά θυμάμαι τον εαυτό μου να θηλάζω κυριολεκτικά ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ τα κοριτσάκια μου, αλλά όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα είναι καλύτερα!!

Δεν είμαι ειδική απλά καταλαβαίνω πως νιώθεις...

Ο επιμένων νικά!!!

Καλή υπομονή και αν μπορώ να φανώ χρήσιμη σε κάτι να μου το πεις!!!

:-DΙωάννα-Αγγελική 15/07/2011:grin:

τωρα ειμαστε πλεόν 26 ημερων και εχει εδω και 5 ημέρες που κάνω συστηματικες αντλήσεις 8 το 24αωρο απο 10 λεπτά το κάθε στήθος

και η ποσότητα γαλατος που βγαζω ειναι μηδαμινη 5-10 ml το κάθε στήθος τη φορα.

1.Έχεις σύστημα διπλής άντλησης;

Δηλαδή 2 μπουκαλάκια για να μπορείς να αντλείς ταυτόχρονα και από τους δύο μαστούς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εκτός από το ότι μειώνει το χρόνο άντλησης στη μέση, βοηθάει στην επιπλέον αύξηση της προλακτίνης.

Η ποσότητα που αντλείς είναι η αναμενόμενη μετά από 3 εβδομάδες απογαλακτισμού. Η 2-3 αντλήσεις που έκανες μέχρι πριν από 5 ημέρες, ήταν ένας σύντομος απογαλακτισμός.

2. Αντλείς μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί;

Ο αριθμός των 8 αντλήσεων είναι ο ελάχιστος απαιτούμενος. Θα ήταν καλύτερα να προγραμματίζεις περισσότερες αντλήσεις στη διάρκεια της ημέρας. Δηλαδή προγραμμάτιζε ανά 1,5-2 ώρες ώστε αν χάνεις κάποιες να συμπληρώνεις τουλάχιστον 8 αντλήσεις και καλύτερα 10.

3. Η διάρκεια της άντλησης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 λεπτά με το symphony, τα 2 πρώτα λεπτά είναι η φάση διέγερσης. Άρα απομένουν 13 λεπτά ενεργούς άντλησης που συμπληρώνουν (13Χ8=) 104 λεπτά, δηλαδή καλύπτουν τα ελάχιστα 100 λεπτά θηλαστικών κινήσεων σε κάθε στήθος. Αντλώντας 10 λεπτά συμπεριλαμβανομένης της φάσης διέγερσης, δηλαδή 8 λεπτά ενεργού θηλασμού, συμπληρώνεις 64 λεπτά για κάθε στηθος, που είναι 36% λιγότερο από το ελάχιστο απαιτούμενο.

απλα θελω να ρωτησω να σταματησω τις αντλησεις και να ξεχασω το θεμα θηλασμος επιστρεφοντας και το θηλαστρο πίσω ή να συνεχίσω?

Αυτό θα το αποφασίσεις εσύ.

Πιθανώς νιώθεις απογοητευμένη από την μικρή ποσότητα γάλακτος που αντλείς, αλλά μετά από τόσες ημέρες αποχής από το θηλασμό και τις αντλήσεις, είσαι τυχερή που αντλείς αυτή την ποσότητα.

δυστυχως τα μωρα δεν πιανουν στήθος οσες φορες και αν τα βάλω.

τα μωρά για να μείνον στο στήθος, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον το μισό της ποσότητας του γάλακτος που χρειάζονται

υπαρχει περιπτωση να αυξηθει η ποσοτητα γαλατος αν συνεχισω τις ανλησεις και αν ναι σε ποσο διαστημα φαινεται αυτο?

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αν κάνεις συστηματικές αντλήσεις.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα τα δεις μετά από τουλάχιστον 2 εβδομάδες και το συνολικό αποτέλεσμα των συστηματικών αντλήσεων θα το δεις μετά από 6 εβδομάδες.

Μπορείς να δεις κι εδώ το πρωτόκολο επαναγαλακτισμού:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Φωτεινή απ'όσο ξέρω για να διατηρηθεί η γαλουχία χρειάζονται 100 λεπτά ενεργού θηλασμού σε κάθε στήθος. Αν αυτό δε γίνεται από τα μωρά, τότε θα πρέπει να γίνει με το θήλαστρο... 8 φορές από 10 λεπτά είναι 80 λεπτά στο κάθε στήθος άρα χρειάζονται άλλα 20... Άρα άντλησε 4 φορές από 15 λεπτά και 4 από 10 τουλάχιστον! Για να συμπληρώσεις τα 100 λεπτά. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι κοπέλες που γνωρίζουν καλύτερα... Απλά επειδή κι εγώ είχα μπει σε διαδικασία αποθηλασμού με τις λανθασμένες οδηγίες κι επειδή το ένα μπουκάλι φόρμουλα φέρνει κι άλλο (και μετά έρχεται ο αποθηλασμός) κι εφόσον δε θηλάζουν ικανοποιητικά τα μωρά, πρέπει να μετράς περίπου πόσα λεπτά αντλείς...

Τα μωρά δε θέλουν καθόλου στήθος?? Αν τους βάζεις έστω για να "παίζουν"λίγο? Θα καθίσουν? Γιατί οι δικοί μου έτσι έμαθαν, στην αρχή πιπιλούσαν για να κοιμηθούν και μετά σιγά σιγά έμαθαν να θηλάζουν κανονικά.

Πραγματικά σε καταλαβαίνω αλλά αφού θέλεις πολύ να θηλάσεις κι έχεις βοήθεια κάνε υπομονή και συνέχισε την προσπάθεια!!

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Βρε κορίτσια που ειστε?

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ,Elli... camouflage....

γιατι χαθηκατε ολες? ξερω ειστε απασχολημενες με τα διδιμακια σας.

θα θελα να ξερω πως περνα η καθεμια σας στην καθημερινοτητα σας και πως τα βγαζεται περα... ποσο ειναι τα μωρακια σας?

εμεις κλεισαμε τον 5o μηνα μπηκαμε στον εκτο βγάζουμε δοντακια( ο ενας πεταξε ενα κατω) και ειμαστε μεσα στην ανηποφορη γκρινια και στην ανησυχια....

θελω πολυ να μαθω και δικα σας νεα......

Βρε κορίτσια που ειστε?

θα θελα να ξερω πως περνα η καθεμια σας στην καθημερινοτητα σας και πως τα βγαζεται περα... ποσο ειναι τα μωρακια σας?

εμεις κλεισαμε τον 5o μηνα μπηκαμε στον εκτο βγάζουμε δοντακια( ο ενας πεταξε ενα κατω) και ειμαστε μεσα στην ανηποφορη γκρινια και στην ανησυχια....

Γεια σου Φωτεινη :) Εμεις ειμαστε πολυ μεγαλοι τωρα (2 αγορακια εχω κι εγω) 2χρ και 9 μηνων! Μιλανε (με κοροιδευουνε κιολας), χοροπηδανε, παιζουνε μαζι, τρωνε τον αμπακο, ολα καλα. Εσεις εισαστε μικροι και θυμαμαι τους δικους μου, ηταν πολυυυ δυσκολα τοτε. Αλλα κουραγιο και το σιγουρο ειναι: οσο μεγαλωνουν it gets better!! Και μεγαλωνουν πολυ γρηγορα!

Καλησπερα

Εγω δυστυχως τελειωνω με τον θηλασμο..οι ζουζουνες εγιναν 7 μηνων σχεδον και εδω και 1 1/2 μηνα εδινα συμπληρωμα καθως εκλαιγαν και δεν εβγαζα πολυ γαλα με το θηλαστρο...μεχρι 5 μηνων αποκλειστικο θηλασμο ειχαμε...τωρα το στηθος το νοιωθω αδειο και μαλακο...πως θα κοψω το γαλα,χωρις χαπι???βασικα ηθελα να το βγαζω με το θηλαστρο και οσο εχω να το δινω αλλα χ8ες εβγαλα μονο 80μλ...τι να κανω???

Σας ευχαριστω πολυ

iQSqp3.png

qajOp2.png

MACEDONIA IS GREEK AND ONLY GREEK

Βρε κορίτσια που ειστε?

Καλησπέρα Φωτεινή!:)

Εμείς όπου να ναι θα κλείσουμε χρόνο! Ακόμη θηλάζουμε παράλληλα βέβαια με τις στερεές τροφές. Εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησα να τους δίνω και γάλα στο μπιμπερό (το οποίο δεν έπιαναν με τίποτα ειδικά ο μεγάλος) γιατί με έπρηξε ο σύζυγος...:roll: Θεωρεί ότι πρέπει να αποθηλάσω σιγά σιγά. Έχω επιστρέψει και στη δουλειά μου, οπότε η καθημερινότητα είναι λίγο δύσκολη. Ευτυχώς που επιστρέφω σχετικά νωρίς οπότε έχω χρόνο να χαρώ τα παιδάκια μου!

Πως περνάει έτσι ο καιρός! Φτάσατε στον 5ο μήνα! Κι εγώ δε μπορώ να το πιστέψω πως πλησιάζουν τα πρώτα μας γενέθλια! Οι δικοί μου είναι σε φάση που προσπαθούν να περπατήσουν. Εννοείται ότι δεν πιάνονται τώρα! Πηγαίνουν από δω κι απο κει και εξερευνούν το περιβάλλον τους! Λέμε και κουβεντούλες! Πολλή πλάκα!!

J2s7p2.png

καλησπέρα!!!

Οι δικές μου είναι τώρα 8 μηνών. θηλάζουμε κ τρώμε φαγητάκι. το πρόγραμμά μας έχει ως εξής:

8:00 θηλασμός παίζουμε κανενα μισάωρο κ κοιμούνται μέχρι τις 10

10:30 φρούτο

12:00 θηλασμός και ύπνος για 20-40 λεπτά

14:00 κρεατο-χορτόσουπα

14:30-15:00 θηλασμός και ύπνος για 20-40 λεπτά

17:00 δημητριακά κ μετά θηλασμός κ ύπνος για 20-40 λεπτά

19:00 ξυπνάνε κ θηλασμός

20:00 θηλασμός κ 22:00 θηλασμός κ ύπνος.

Τα βράδια κοιμόντουσαν χωρίς να ξυπνάνε. Το τελευταίο δίμηνο ξυπνάνε κ τις θηλάζω.

Έχω αρχίσει να κουράζομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.. με το θηλασμό, με το πρόγραμμά τους. Παλιά κοιμόντουσαν μόνες τους.. Τώρα φωνάζουν-κλαίνε θέλουν αγκαλιές.... Καμία ιδέα? ΒΟΗΘΕΙΑ...

:-DΙωάννα-Αγγελική 15/07/2011:grin:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Μπραβο βρε κοριτσια οι πιο πολλες βλεπω τα καταφερατε με τον θηλασμο. εγω δυστυχως σταθηκα ατυχη.

Με το ζορι εβγαζα με το θηλαστρο και τους εδινα κανα μηνα και μετα τελος.οσο το σκεφτομαι στεναχωριεμαι...

κατα τ αλλα και τα δικα μου αγορια θερια ανημερα ειναι.

Θελουν συνεχεια απασχοληση βαριουνται το καθε παιχνιδι πανω απο 5 λεπτα, λενε τα πρωτα τους λογακια ( τα βουβα ξερετε) αρχιζουν να φαινονται τα πρωτα τους δοντακια ενω ο πρωτος μου αρχιζει να γυριζει μπρουμιτα για μπουσουλημα. κλεισαμε τον 6ο μηνα και τρωμε και εμεις χορτοσουπα.

Φανταζομαι πως στην αρχη δεν την τρωνε ολη, γιατι τους δινω και συμπληρωμα..

Αν εξαιρεσουμε τα ξενυχτια γιατι ο ενας σηκωνεται ακομα 2 φορες τη νυχτα για φαι και ας τον εχω τρελανει στο χαμομηλι ( αυτος εκει θελει να φαει) ειναι μια υπεροχη εμπειρια... γιατι τα βλεπεις να μεγαλωνουν ...

εσεις ξυπνατε ακομα τη νυχτα ?

οσο για την αγκαλια και το νανουρισμα ο ενας κοιμαται αποκλειστικα μονο στην δικη μου αγκαλια και μετα κρεβατι ενω στην αρχη κοιμοταν μονος του. οπως λεει και η φιλη μας και εγω βοηθεια ζηταω πως να το κοψουμε... θελει και το χωρο του που αυτο συνεπαγεται οτι δεν μπορεις να πας καπου για πολλες ωρες και φυσικα να κοιμηθει σε αλλο χωρο. ( δυσκολο και αυτο)

για την πιπιλα που πεφτει κατα τη διαρκεια της νυχτας 3 -4 φορες δεν το συζητω... κλαμα μεχρι να σηκωθω να τη δωσω.....

δεν ξερω για σας κοριτσια εγω ξενυχταω ακομα απο τον εναν τπυλαχιστον...

οποια ξερει κανα κολπο που πιανει ας μας το πει......

καλησπέρα!!!

Οι δικές μου είναι τώρα 8 μηνών. θηλάζουμε κ τρώμε φαγητάκι. το πρόγραμμά μας έχει ως εξής:

8:00 θηλασμός παίζουμε κανενα μισάωρο κ κοιμούνται μέχρι τις 10

10:30 φρούτο

12:00 θηλασμός και ύπνος για 20-40 λεπτά

14:00 κρεατο-χορτόσουπα

14:30-15:00 θηλασμός και ύπνος για 20-40 λεπτά

17:00 δημητριακά κ μετά θηλασμός κ ύπνος για 20-40 λεπτά

19:00 ξυπνάνε κ θηλασμός

20:00 θηλασμός κ 22:00 θηλασμός κ ύπνος.

Τα βράδια κοιμόντουσαν χωρίς να ξυπνάνε. Το τελευταίο δίμηνο ξυπνάνε κ τις θηλάζω.

Έχω αρχίσει να κουράζομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.. με το θηλασμό, με το πρόγραμμά τους. Παλιά κοιμόντουσαν μόνες τους.. Τώρα φωνάζουν-κλαίνε θέλουν αγκαλιές.... Καμία ιδέα? ΒΟΗΘΕΙΑ...

Είναι το στάνταρ που κάνουν σε αυτή τη φάση αρκετά θηλάζοντα βρέφη. Το είχε κάνει και ο ένας από τα δικά μου. Το άλλο δεν μας προβλημάτισε στον ύπνο, γιατί κοιμόταν με το δαχτυλάκι του.

Στην ουσία θέλει κάτι για να ξανακοιμηθεί. Αφού έχει μάθει το θηλασμό, αυτό θα θέλει.

Εμένα είχε βοηθήσει ο άντρας μου σε αυτή τη φάση. Ξυπνούσε εκείνος και ξανακοίμιζε, αλλά είχαμε στην ουσία μόνο ένα μωρό να μας απασχολεί. Επίσης διάβασα το the no-cry sleep solution και εφάρμοσα κάποιες τεχνικές από εκεί. Πρώτα έκανα τις τεχνικές του the no-cry και είχαμε μεγάλη βελτίωση. Από ένα σημείο και πέρα δεν ασχολήθηκα, ανέλαβε ο άντρας μου. Τα ξυπνήματα είχαν μειωθεί πάρα πολύ έτσι και αλλιώς. Στα πολύ σποραδικά που έμειναν σηκωνόταν εκείνος. Πιστεύω ότι αν είχε δείξει και λίγη επιμονή στις αρχές του no-cry θα το είχαμε πάει με λιγότερα ξυπνήματα ακόμη, αλλά βαριότανε, στην ουσία δεν τον πείραζε να σηκωθεί σποραδικά.

Συμπληρώνω τα ακόλουθα που έχω συμπεράνει από πάμπολλες εμπειρίες που έχουν γραφτεί, το the no-cry και την εμπειρία τη δική μας. Πολλά παιδιά, γύρω στους 8 μήνες, αρχίζουν και κάνουν πιο ελαφρύ ύπνο. Άλλοι λένε λόγω δοντιών, ο δικός μας ήταν επειδή είχε μαθει να γυρνάει στο κρεβάτι του και χτυπούσε στα κάγκελα.

Όλοι οι μεγάλοι και αρκετά μωρά στην ηλικία τους, έχουν μάθει το εξής "αυτονόητο"... Αν ψιλοξυπνήσουμε το βράδυ, γυρνάμε πλευρό και κοιμόμαστε ξανά. Τα παιδιά που έχουν μάθει να χαλαρώνουν με πιπίλισμα δεν μπορούν μόνα τους να το κάνουν αυτό! Δεν τους περνάει καν από το μυαλό! Εφόσον λοιπόν δεν παίρνουν από λόγια, τους εξηγούμε με πράξεις ότι δεν πρόκειται να ξυπνάμε εμείς να τα ξανακοιμίσουμε. Αυτό γίνεται σταδιακά με κάποιες μεθόδους που προτείνει το no-cry ή πιο απότομα με μεθόδους όπως το controlled crying ή το Cry-it-out. H τελευταία ακούγεται και η πιο σκληρή για το παιδί.

Άλλη λύση είναι να ξυπνάς αλλά κάπως να παλεύονται τα ξυπνήματα, εφόσον το κρεβάτι μοιράζεται με τα παιδιά. Αλλά αυτό με δύο μωρά είναι κάπως. Σε αυτή την ηλικία το έβρισκα και επικίνδυνο, λόγω κινδύνου πτώσεων, αν και έχω ακούσει για προσωρινές διευθετήσεις ύπνου με στρωματσάδες, στρώματα στο πάτωμα και άλλα τέτοια. Αν δεχτείς όμως αυτούς τους θηλασμούς δεν ξέρεις μέχρι πού θα πάει...

Προσπαθώντας τώρα να βρεις μια λύση, λάβε υπόψη και την ποσότητα που υπολογίζεις ότι πίνουν τα παιδιά το βράδυ. Σταδικά ή με κάποιον τρόπο, θα πρέπει να δεις πώς θα πίνουν πιο πολύ τη μέρα - εφόσον αυτό που συμβαίνει κρατάει ήδη δυο μήνες.

Πιστεύω πάντως ότι δεν αξίζει να κόψεις το θηλασμό πριν δείτε ποιες είναι οι επιλογές σας. Το πιο πιθανό είναι ότι θα πρέπει να βρείς κάποιον τρόπο για να αποκοιμιέται το παιδί, άλλο από το θηλασμό, έτσι και τον κόψετε που πάλι δεν ξέρεις αν θα είναι ιδιαίτερα βολικός.

Σε νιώθω πάντως, άλλο να έχεις ένα μωρό και να λες παλεύεται, εφόσον το ένα παιδί κοιμάται κάποια στιγμή τη μέρα και μπορείς να ισιώσεις και άλλο να έχεις δίδυμα και να βγάλεις μέρες συνεχόμενες άυπνη. Δεν παλεύεται!

Μια άλλη λύση που δεν έπαιζε σε εμάς είναι αν έχεις βοήθεια, να καθιερώσεις κάποιες ώρες της μέρας να ασχολείται πχ μια γιαγια με τα παιδιά, να τους δίνει στερεές αν χρειαστεί για να ξεκουράζεσαι-κοιμάσαι-ισιώνεις περιμένοντας τη φάση που θα ξανακοιμούνται το βράδυ, που μάλλον θα αργήσει, αν το αφήσεις έτσι. Αυτό βέβαια δεσμεύει και κάποιον τρίτο και είναι κάπως περίεργη λύση που μπορεί να βγάλει μουρμούρες από τις γιαγιάδες.

Πάντως όσον αφορά το "πρόγραμμα της ημέρας", συμφωνώ ότι για τις διδυμομαμάδες είναι σωτήριο. Και εμείς είχαμε βάλει ένα ψιλοπρόγραμμα, δηλαδή είχαν συνεργαστεί τα παιδιά καταλήγοντας μόνα τους σε ένα ψιλοπρόγραμμα και έτσι με μεγάλα διαλείμματα μέσα στη μέρα ανάμεσα στα γεύματα, η ζωή συνεχιζόταν και οργανωνόταν μια χαρά. Ως και χαλαρά.

• 9 months later...

Να και μια μαμά που κάνει το θηλασμό διδύμων να φαίνεται εύκολος. Το ιδιαίτερο σημείο είναι ότι πρόκειται για μια έμπειρη μαμά. Στο συγκεκριμένο βίντεο θηλάζει σε μια βραδυνή υπαίθρια παράσταση, ενώ το μεγαλύτερο παιδάκι διασκεδάζει.

Στο σημείο 12:50

Αυτός είναι ένας τρόπος να βλέπει κανείς το θηλασμό. Ούτε κανείς από τους παρευρισκόμενους τον παίρνει χαμπάρι, ούτε δυσκολεύει τη ζωή κανενός... Μιλάμε βέβαια για εδραιωμένο θηλασμό.

Εδώ λέει πόσο τυχερή είναι γιατί ο θηλασμός σε σχέση με το πρώτο παιδί ήταν πιο εύκολος, προβλέψιμος, και λιγότερο δεσμευτικός...

Και τώρα που το ξαναβλέπω, την πιο μεγάλη εντύπωση μου κάνει που έχει ένα μικρό παιδί, δίδυμα νεογέννητα και είναι βαμμένη, λουσμένη, χτενισμένη, ξεκούραστη, κομπλέ!

Για το βράδυ δεν κατάλαβα τι έκανε.

Η συγκεκριμένη δείχνει ότι έχει αρκετά άτομα γύρω της, κοινώς "χέρια". Και όπως έλεγε κάποιος κάπως απαξιωτικά, κάποιες φορές ο μπαμπάς παίζει ρόλο μπάτλερ... :lol:

Πάντως τα παιδάκια δείχνουν χαρούμενα και το ένα ήδη έκανε τα πρώτα βηματάκια, 9 μηνών. Είναι ένα από τα πιο πρόσφατα βίντεο. Έχει πολλή πλάκα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...