Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

Giasemi και σένα σε καταλαβαίνω γιατί και τα δικά μου είναι δύσκολα μωρά, αλλά εγώ έχω βοήθεια από τη μαμά μου. Να φανταστείς είναι 4 μηνών και πάνω από 4-5 ώρες σερί δεν έχουν κοιμηθεί ακόμη!! Και φυσικά εγώ ξυπνάω το βράδυ αφού τους θηλάζω. Κι η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί αρκετά και περιμένω να φτάσουμε 6 μηνών που θα τρώνε και στερεές τροφές μήπως και τους πιάσει καλύτερα και κοιμηθώ κανένα βράδυ 5 ώρες σερί (αφού ξυπνάνε και διαφορετικές ώρες τη νύχτα)...

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

camouflage δεν ξερω εσυ πως τα καταφερες αλλα ειναι δυο μωρα και θα πρεπει να τρωνε την ιδια ωρα οταν ειναι ημερων, τι γινεται τοτε? Εγω σας ειπα κοριτσια οτι δυσκολευτηκα παρα πολυ! ημουν και πρωταρα και δεν μπορουσα να τα ταιζω ταυτοχονα! Ο αντρας μου ταιζε το ενα κι εγω το αλλο! Αν θηλαζα θα μου ηταν αδυνατο! Το μωρα ξερετε δεν περιμενουν! Θελουν να φανε και χαλανε το κοσμο!!! Ημουν και απο καισαρικη και φοβερα εξαντλημενη ,βγαινει η κουραση μετα και εχεις αναγκη απο υπνο! Μακαρι να εχεις ησυχα μωρα και να τα καταφερεις! Εμενα ακομα και τωρα γκρινιαζουν συνεχεια! Για τους κολικους δεν το συζητω! Το τι ξενυχτι περασαμε! Δεν ηρεμουσαν με τιποτα! Να τωρα που μιλαμε που ειναι και πεντε μηνων τα εχω στο ρηλαξ ειναι ταισμενα και αλλαγμενα και γκρινιαζουν γιατι θελουν συνεχεια προσοχη! Για πες μου camouflage ποιο να πρωτοπαρω που ειμαι μονη χωρις καμμια βοηθεια? Δεν μπορω να χαλαρωσω καθολου ,ουτε να ξεκουραστω! Σερνομαι κυριολεκτικα! ενα πιατο φαει το μεσημερι με ησυχια δεν εχουμε φαει .Παντα γκρινιαζουν και δεν μας αφηνουν να φαμε! Παιδια δεν ξερω για εσας αλλα εγω εχω παρα πολυ ΔΥΣΚΟΛΑ μωρα! Ευχομαι να ηρεμησουν γιατι με πιανει απελπισια!

giasemi καταλαβαινω παρα πολυ καλα τι λες. Και εμενα ο ενας μου γιος εκλαιγε ΟΛΗ ΜΕΡΑ μεχρι 5 μηνων. Επρεπε να τον παρηγορω συνεχεια και τον αλλο τον παραμελουσα αναγκαστηκα. Ειχα βοηθεια στο σπιτι αλλα και παλι ουτε να φαω ουτε να κοιμηθω ουτε να κανω ενα μπανιο δε μπορουσα σαν ανθρωπος. Ειναι δυσκολα, αυτο ειναι σιγουρο. Δεν πρεπει να αποθαρρυνουμε τα κοριτσια ομως. Αλλες μανουλες δυσκολευονται με ενα μωρακι, ποσο μαλλον με δυο. Ο θηλασμος ομως μπορει να ειναι πιο ευκολος απο το μπιμπερο γιατι δε θελει ουτε προετοιμασια, ουτε πλυσιματα, αποστειρωσεις κλπ, απλως τα βαζεις μαζι στο στηθος. Θελει λιγη εξασκηση και τα καταφερνεις. Οπως μπορει η καθε μια, δε σου λεω σε καμια περιπτωση οτι ειναι ροδινα. Οταν εισαι μονη σου και κλαινε και τα δυο; ολες το εχουμε περασει..παιρνεις λιγο τον ενα, λιγο τον αλλο, μην απελπιζεσαι...Και τωρα ακομα εμενα ειναι δυο χρονων, θελουν ταυτοχρονα την προσοχη μου, αυτο δε σταματαει ποτε..Και εγω οταν ηταν τοσο μικρα με επιανε απελπισια, σιγα σιγα το συνηθιζεις ;)

Και η κουραση και ολα, θα βελτιωθουν σιγα σιγα, θα δεις. Και εμενα δυσκολα μου φαινονται ακομα και τωρα, ενα πιατο φαι, οχι, δε μπορω να φαω πρεπει καποιος να τα απασχολει. Το εχω συνηθισει ομως, φωναζουν 'μανουλα' και τα ξεχνας ολα. Αυτα τα λιγα, εχω τον ενα στο κεφαλι μου τωρα, αποχαιρετω τη μεσημεριανη μου ησυχια ;)

καλημερα!!

τα νεα μας ειναι τα εξης:χθες πηραμε το ενα αγορακι μας σπιτι.Ευχομαι πολυ συντομα να ερθει και ο αλλος για να ολοκληρωθει η ευτυχια μας!!:D

απο χθες λοιπον τον εβαλα στο στηθος,το αρπαξε αμεσως και εκανε σαν τρελο!!!

του εφυγε μερικες φορες αλλα αμεσως το εψαχνε και συνεχιζε παλι.Ομως πολυ φοβαμαι οτι το ειδε σαν πιπιλα,ενω τον εβλεπα οτι ρουφαγε δεν ακουγα να καταπινει.Καποιες φορες με πονουσε κιολας,αρα υποθετω οτι δεν ειχε σωστη θεση.

Μαλιστα σημερα εκανα αντληση στις 8.30 και τον εβαλα στο στηθος στις 9.30,οποτε δεν ξερω καν αν ειχα γαλα.Μετα τον ειδα οτι γυρω στις 10.30 γλιφωταν και του εδωσα μπουκαλι 60 μλ ξενο απο τα οποια ηπιε μονο τα 20.

Τωρα δεν ξερω τι εγινε,ηπιε δικο μου και δεν ηθελε αλλο 'η τον ταισα νωρις,ενω κανονικα επρεπε κατα τις 11?

δεν ξερω αν πρεπει να εχω κριτηριο τις πανες αφου παιρνει και ξενο ακομα.

καλημερα!!

τα νεα μας ειναι τα εξης:χθες πηραμε το ενα αγορακι μας σπιτι.Ευχομαι πολυ συντομα να ερθει και ο αλλος για να ολοκληρωθει η ευτυχια μας!!:D

απο χθες λοιπον τον εβαλα στο στηθος,το αρπαξε αμεσως και εκανε σαν τρελο!!!

του εφυγε μερικες φορες αλλα αμεσως το εψαχνε και συνεχιζε παλι.Ομως πολυ φοβαμαι οτι το ειδε σαν πιπιλα,ενω τον εβλεπα οτι ρουφαγε δεν ακουγα να καταπινει.Καποιες φορες με πονουσε κιολας,αρα υποθετω οτι δεν ειχε σωστη θεση.

Μαλιστα σημερα εκανα αντληση στις 8.30 και τον εβαλα στο στηθος στις 9.30,οποτε δεν ξερω καν αν ειχα γαλα.Μετα τον ειδα οτι γυρω στις 10.30 γλιφωταν και του εδωσα μπουκαλι 60 μλ ξενο απο τα οποια ηπιε μονο τα 20.

Τωρα δεν ξερω τι εγινε,ηπιε δικο μου και δεν ηθελε αλλο 'η τον ταισα νωρις,ενω κανονικα επρεπε κατα τις 11?

δεν ξερω αν πρεπει να εχω κριτηριο τις πανες αφου παιρνει και ξενο ακομα.

Αστερία, να σου ζήσουν τα μωράκια σου! Με το καλό να πάρεις και τον άλλο στο σπίτι!

Δεν έχω ιδέα από δίδυμα, οι μαμάδες εδώ θα σε στηρίξουν μια χαρά! Θα ήθελα να σου πω μόνο μερικά πράγματα σε σχέση με την τεχνική του θηλασμού. Είναι ευκαιρία τώρα που έχεις μόνο τον ένα να το ψάξεις λίγο. Όπως φαίνεται και το μωρό συνεργάζεται πάρα πολύ καλά, θέλει το στήθος κι αυτό διευκολύνει την κατάσταση!

Κατ' αρχήν αν θέλεις απάντησε σ' αυτές τις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

μόνο για το μωρό που έχεις στο σπίτι προς το παρόν, για να ξέρουμε πόσο ξένο πίνει και γενικά τη συμπεριφορά του, το βάρος που έχει βάλει και τις πάνες και να μη μιλάμε στον αέρα!

Έπειτα, να σου πω ότι γενικά να έχεις σαν κανόνα να βάζεις το μωρό πρώτα στο στήθος σε κάθε γεύμα και μετά να του δίνεις συμπλήρωμα είτε δικό σου είτε φόρμουλα αν δεν έχεις δικό σου αντλημένο. Ειδικά σε ένα μωρό που συνεργάζεται καλά, είναι ο καλύτερος τρόπος να αυξηθεί η παραγωγή σου! Δεν θα κοιτάς ωράρια κλπ. Όποτε βλέπεις ότι δείχνει σημάδια πείνας, θα τον βάζεις πρώτα στο στήθος, όταν το αφήνει θα τον σηκώνεις να ρευτεί, θα τον βάζεις και στο άλλο στήθος για όσο κάθεται ευχάριστα και όταν δείξει ότι πλέον δυσανασχετεί τότε θα δίνεις το συμπλήρωμα. Σαφώς όσο περισσότερο μητρικό γάλα θα πίνει θα αρχίσει να θέλει να τρώει πιο συχνά και θα ξεφύγει από τα ωράρια (τρίωρο κλπ) της κλινικής.

Τώρα, επειδή είναι σημαντικό για τις διδυμομανούλες να θηλάζει όσο γίνετια πιο ενεργά το μωρό και να μην πιπιλίζει απλά ( αν και το πιπίλισμα είναι χρήσιμο και φυσιολογικό, αλλά καταλαβαίνω ότι με τα δίδυμα είναι πολύ δύσκολο να τα αφήσεις να πιπιλίζουν, το έχει αναφέρει και η Αθηνά παραπάνω), ρίξε μια ματιά στα βιντεάκια αυτά, http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13 ώστε να δεις πότε το μωρό θηλάζει ενεργά και πώς μπορείς να το βοηθήσεις να παίρνει περισσότερο γάλα σε λιγότερο χρόνο κάνοντας breast compressions.

Είναι σημαντικό όποτε πονάς να διακόπτεις το μωρό και να διορθώνεις τη θέση του ώστε να πιάνει σωστά. Αν δεν πιάνει σωστά, εκτός από το ότι πονάς, το μωρό δεν παίρνει αρκετό γάλα και χρειάζεται πάρα πολλή ώρα για να θηλάσει αποτελεσματικά και να χορτάσει. Πρέπει το μωρό να είναι στην αγκαλιά σου γυρισμένο με το σώμα του σε μία ευθεία (όχι να στρίβει το κεφάλι, αλλά να είναι σε ευθεία το κεφάλι και η σπονδυλική του στήλη) η κοιλιά του να είναι στραμένη στην κοιλιά σου (ή αν το έχεις σε football hold να είναι στραμμένη προς το σώμα σου και όχι προς τα πάνω), όταν το μωρό έχει ανοίξει καλά το στόμα, να φέρνεις το μωρό προς το στήθος, στηρίζοντάς το από τους ώμους και τον αυχένα με την παλάμη σου και όχι να σκύβεις εσύ προς το μωρό. Αν συνεχίσει να σε πονάει ή δυσκολεύεσαι στην τοποθέτηση, θα σε βοηθούσε να έρθει να σας δει μια σύμβουλος θηλασμού, ώστε να μάθεις να τοποθετείς το μωρό σωστά από την αρχή και να σου δείξει και στάσεις που να μπορείς να θηλάσεις ταυτόχρονα και τα δύο μωρά.

Αυτά ισχύουν και για τις άλλες κοπέλες που περιμένουν τα μωράκια τους, εύχομαι να τα καταφέρετε όλες!

Ακούστε τις έμπειρες διδυμομανούλες και βάλτε μικρούς στόχους, μέρα με τη μέρα και όσο σας επιτρέπουν οι δυνάμεις σας! :D

HXuSp2.pngaS46p2.png

giasemi καταλαβαινω παρα πολυ καλα τι λες. Και εμενα ο ενας μου γιος εκλαιγε ΟΛΗ ΜΕΡΑ μεχρι 5 μηνων. Επρεπε να τον παρηγορω συνεχεια και τον αλλο τον παραμελουσα αναγκαστηκα. Ειχα βοηθεια στο σπιτι αλλα και παλι ουτε να φαω ουτε να κοιμηθω ουτε να κανω ενα μπανιο δε μπορουσα σαν ανθρωπος. Ειναι δυσκολα, αυτο ειναι σιγουρο. Δεν πρεπει να αποθαρρυνουμε τα κοριτσια ομως. Αλλες μανουλες δυσκολευονται με ενα μωρακι, ποσο μαλλον με δυο. Ο θηλασμος ομως μπορει να ειναι πιο ευκολος απο το μπιμπερο γιατι δε θελει ουτε προετοιμασια, ουτε πλυσιματα, αποστειρωσεις κλπ, απλως τα βαζεις μαζι στο στηθος. Θελει λιγη εξασκηση και τα καταφερνεις. Οπως μπορει η καθε μια, δε σου λεω σε καμια περιπτωση οτι ειναι ροδινα. Οταν εισαι μονη σου και κλαινε και τα δυο; ολες το εχουμε περασει..παιρνεις λιγο τον ενα, λιγο τον αλλο, μην απελπιζεσαι...Και τωρα ακομα εμενα ειναι δυο χρονων, θελουν ταυτοχρονα την προσοχη μου, αυτο δε σταματαει ποτε..Και εγω οταν ηταν τοσο μικρα με επιανε απελπισια, σιγα σιγα το συνηθιζεις ;)

Και η κουραση και ολα, θα βελτιωθουν σιγα σιγα, θα δεις. Και εμενα δυσκολα μου φαινονται ακομα και τωρα, ενα πιατο φαι, οχι, δε μπορω να φαω πρεπει καποιος να τα απασχολει. Το εχω συνηθισει ομως, φωναζουν 'μανουλα' και τα ξεχνας ολα. Αυτα τα λιγα, εχω τον ενα στο κεφαλι μου τωρα, αποχαιρετω τη μεσημεριανη μου ησυχια ;)

Αχ κοπέλα μου δίκιο έχεις κι εσύ και όλες μας! Απλά ξέρεις εξαρτάται και από τα μωρά και από τις αντοχές μας! Απλά τελευταία έχω κουραστεί πάρα πολύ! Σήμερα είμαι με depon από το πρωί γιατί χθες τα απόγευμα ήμουν μόνη στο σπίτι με τα μικρά, ο αντρας μου απουσίαζε. Ε τους έπιασε ένα κλάμα χωρίς σταματημό! Δεν μπορούσα να τα ηρεμήσω μια γυναίκα μόνη! ΤΜόλις μπήκαν στον έκτο και στις στερεες ο γιατρος μας είπε ότι θα μπουμε μόλις κλείσουν τον έκτο! Ελπίζω κι εγώ τότε να ηρεμήσουν λιγάκι αν και δεν το βλέπω! Εγώ ένα έχω να πω ότι σε περίπτωση διδύμων πρέπει να υπάρχει κοντινή βοήθεια γιατι αλλιως τα πραγματα είναι απελπιστικά!! Να τώρα που σας γράφω ο ένας ξεκίνησε να κλαίει, σε λιγο θα αρχισει ο αλλος και ξεκιναει το μαρτυριο μου! Ενω είχαν ηρεμησει για τρεις μερες και έλεγα θα στρωσουν ,αρχισαν πάλι το ίδια! Ποσο ζηλευω φίλες μου που λένε ότι τα μωρακια τους είναι ησυχα και βολικά! Μακαρι και τα δικα μου να ησυχαζαν που και που! Ησυχάζουν για ένα λεπτό όταν τους βαζω την πιπιλα, σε λιγάκι την πετανε μετα τα παιρνω στα χερια ,κουραζομαι τα βαζω στο ρηλαξ πάλι κλαίνε , τα βάζω στο κρεββατι να παιξουν, καθονται δυο λεπτά μετα παλι κλαινε! έλεος!! Παιδεμα στη κυριολεξία!! Ολη μερα κλαμα κλαμα κλαμα!! Τι σας ζαλιζω και εσας ,απλα εμένα τα μωρα μου ειναι πολύ γκρινιάρικα και πρέπει να το αποδεχτώ ,οπως αποδέχτηκα ότι ουτε η μητερα μου, ουτε και η πεθερα μου έχουν διαθεση να με βοηθησουν, κοιταζουν τους εαυτους τους και τα μωρα τα θελουν μονο να τα βλεπουν για λιγες ώρες να τα παιζουν και εξω απο την πορτα.... αυτα κοριτσια σταματώ εδω γιατι θα πω και άλλα και δεν θέλω! Φιλάκια!!!

Διαφημίσεις

ηρθα παλι.

τα νεα μας ομως δεν ειναι καθολου οπως θα ηθελα,ενω ο ενας πιανει στηθος σχετικα ευκολα,ενω ο αλλος ζοριζεται αρκετα,κανενας απο τους 2 δεν το βλεπει σαν κατι αλλο εκτος απο πιπιλα.

Οταν πεινανε δεν εχουν την υπομονη να προσπαθησουν,εκνευριζονται και συνηθως με δαγκωνουν οποτε καταληγουμε παλι στο μπουκαλι.

βεβαια το μπουκαλι θα το χρησιμοποιησουμε οπως και να εχει γιατι το δικο μου γαλα δεν φτανει σε καμια περιπτωση οποτε το συμπληρωμα θα το ειχαμε.Μονοπου δυστυχως στη ν περιπτωση μας εχουμε βασικα τη σκονη και συμπληρωνουμε με μητρικο.

Πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να κανω για να αυξηθει η παραγωγη η οποια ειναι κολλημενη στα 30-35 μλ αντε το πολυ 40:-(,ενω καθε παιδι σε καθε γευμα θελει 50 κατα μεσο ορο.

Αστερία και τα δικά μου το ίδιο έκαναν.. πιπιλούσαν και τους έπαιρνε ο ύπνος, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να πεινάνε πάλι... ο μεγάλος έπιανε καλύτερα στήθος ο μικρός με το ζόρι, είχε βολευτεί στο μπιμπερό βλέπεις... Οπότε στην αρχή ειδικά στο μικρό έδινα και λίγο συμπλήρωμα... Επειδή όμως μετά αναγκάστηκα λόγω αλλεργίας των μωρών να επιμείνω στο θηλασμό (δεν έπιναν το υποαλλεργικό) έκανα το εξής: κάθε φορά που έδειχναν ότι πεινάνε (συχνότατα δηλαδή) τους έβαζα στο στήθος. Έπιναν λίγο μετά από λίγο ξαναπεινούσαν τους ξαναέβαζα κ.ο.κ. Στην αρχή δηλαδή ήταν συνέχεια στο στήθος. Αυτό γινόταν για αυξήσω κι εγώ την παραγωγή μου γιατί το κάθε μπουκάλι ξένο γάλα που έδινα υπονόμευε τη δική μου παραγωγή. Οπότε έπρεπε με κάποιο τρόπο να πάρει το μήνυμα ο οργανισμός μου ότι κι αυτή η ποσότητα γάλακτος χρειάζεται.. Αυτό γίνεται μόνο με το θηλασμό και με τις αντλήσεις με το κατάλληλο θήλαστρο (είχα νοικιάσει το symphony και όποτε έβρισκα χρόνο το χρησιμοποιούσα). Κάποια στιγμή άρχισαν τα μωρά να θηλάζουν καλύτερα οπότε δε χρειαζόταν να κάνω συνέχεια αντλήσεις με το θήλαστρο. Μόνο έτσι αυξάνεται η παραγωγή. Άντε να πάρεις και μαγιά μπύρας αλλά από μόνη της δεν κάνει κάτι. Με το θηλασμό δεν υπάρχουν ωράρια και δε γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να έχεις την παραγωγή που θέλουν τα μωρά... Αν έχεις υπομονή βάζε τα στο στήθος συνέχεια, προσπάθησε να τα διορθώνεις αν δε πιάνουν σωστά και κάνε αντλήσεις με το θήλαστρο όσο συχνότερα μπορείς. Μην περιμένεις με το θήλαστρο να βγάζεις όλη την ποσότητα γάλακτος που έχεις, δε γίνεται. Και να τρως καλά.

Αυτά... Αλλά πάντα να κοιτάς τις βρεγμένες πάνες και το βάρος που παίρνουν γιατί ναι μεν χρειάζεται επιμονή αλλά μέχρι κάποια όρια!!

J2s7p2.png

Οταν πεινανε δεν εχουν την υπομονη να προσπαθησουν,εκνευριζονται και συνηθως με δαγκωνουν οποτε καταληγουμε παλι στο μπουκαλι.

.

μεγαλο λαθος ειναι να περιμενεις να πεινασουν...φυσικα και δεν εχουν υπομονη..το κλαμα ειναι το υστατο σημαδι της πεινας..

να θυμασαι να προσφερεις το στηθος σου πολυ πριν..δεν χρειαζεται να περιμενεις με το ρολοι καποια ωρα..προσφερεις,εαν πειναει τρωει..

ειναι ακριβως οπως στα λεει η Ελλη..

τον πρωτο καιρο δυσκολα,μετα βελτιωνονται κατα πολυ..

83hKp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα και από εμένα κορίτσια.

αρχίζει σιγά σιγά και ο δικός μου ο χρόνος να μετράει αντίστροφα...

Τις νύχτες δεν μπορώ να μαζέψω την κοιλιά μου όταν γυρίζω πλευρό, αϋπνίες πολλές ,καούρες στο φουλ.

Παρόλα αυτά ο γιατρός μου λέει να κάνω λιγάκι υπομονή να φτάσουμε μετά την 36η εβδομάδα αν και είμαι μια εβδομάδα μπροστά.

Μου έκανε και τις ενέσεις της κορτιζόνης για να λειτουργήσουν καλύτερα τα πνευμονάκια τους.

Διαβάζω με προσοχή τις εμπειρίες από όλες τις μανούλες εδώ μέσα για να μπορέσω και εγώ να ετοιμαστώ και ψυχολογικά κ να τα φέρω βόλτα με τα διδυμάκια.

ΑΣΤΕΡΙΑΣ καλό κουράγιο και σε σένα με το καλό να ρθει και το άλλο αγγελούδι σπίτι.

Να μας στέλνετε κορίτσια την εμπειρία σας και τις συμβουλές σας.

<a href=Pqenp2.png' alt='Pqenp2.png'>

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 1 30 έφερα και εγώ στον κόσμο τα αγοράκια μου. 2650 ο ένας 2150 ο άλλος. μπήκαν για λίγες ώρες στην θερμοκοιτίδα και έπειτα μου τα έφεραν στην αγκαλιά μου.βλέπεις τα αγγελούδια αυτα και συνειδητοποιείς ότι έγινες μανούλα! καταπληκτικό συναίσθημα κορίτσια! νιώθω τόσο ευλογημένη!

Στην κλινική τα εφερναν 3 με 4 φορες την ημέρα και τα τοποθετούσαν οι μαιες στο στήθος. φυσικά και δεν μπορούσαν να τραβήξουν για αρχη ο ενας δεν έιχε δύναμη ο άλλος αποκοιμιόταν.Στην αρχη ηταν μαλακο το στήθος σιγα σιγα άρχισε να πρήζεται λιγάκι το παρακολουθούσαν οι μαιες και όταν αρχισε να σκληραινει λιγο ζήτησα να μου φερουν για αντληση το διπλό τηw medela.

Στην αρχή σταγονίτσες πρωτόγαλα και την 3η με 4η μέρα κατάφερα να αντλήσω μονο 40ml γαλατάκι. το εδινα στα μωρα β΄εβαια αλλα τα τάιζαν και γαλατακι.φεύγονταν απο την κλινικη με συμβουλεψαν οι μαιες να βαζω τα ππαιδια στο στηθος και να κανω και καμια άντληση.

Η πρωτη νυχτα ηταν κόλαση κορίτσια.κλαίγαν κάθε μια ώρα δεν

κάθονταν με τίποτα στο στήθος ξεσηκωσαν τους πάντες φυσικά και εδωσα φορμουλα και ηρέμησαν.

την επομενη μέρα τα ιδια προσπαθησα να κανω και καμια αντληση ( δεν εβρισκα χρονο) εβγαζα μονο 30 ml και το έδινα με το μπουκαλάκι.

προσπαθω να βαζω τα παιδια στο στήθος το ένα κανει 4 θηλαστικες κινήσεις και κοιμάται το άλλο εκνευρίζεται που δεν ερχεται γάλα και αρχιζει να τσιρίζει.... εχουν συνηθήσει και το μπουκαλι..το στηθος μου εχει ξεπριστει παρολλο που παιρνω χαπια μαγιας μπύρας και το γαλα εχει κατεβει στα 10 ml

Αραγε το έχασα το παιχνίδι με το θηλασμο ρε κορίτσια τι μπορώ άλλο να κάνω?

εχω να κοιμηθω 10 μερες ήμαστε στην τσίτα εχω απογοητευτει τελείως..

θέλω τα φώτα σας οποια γνωρίζει κατι και ήθελα τόσο να τα θηλάσω... αν όχι αποκλειστικα να έπιναν και δικο μου γαλατάκι τουλάχιστον ..

ζητω συγμνώμη για τον μακρύ κουραστικό μονόλογο....

γιατι περνεις μαγια?

τι θηλαστρο εχεις?

εχεις καποιον συμβουλο θηλασμου κοντα σας? ειτε IBCLC ειτε LLL?

- http://pediatros-thes.gr/?page_id=653

- http://pediatros-thes.gr/?page_id=655

μαλλον πρεπει να απαντησεις και στις παρακατω ερωτησεις..

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40799

83hKp3.png

το μωρο που κανει θηλαστικες κινησεις προσπαθεις να του τριψεις το αυτακι, την πατουσιτσα, να το ξυπνας για να συνεχιζει να τρωει?μπορεις να κανεις μαλαξεις στο στηθος για να βοηθας το μωρο να τρωει..

http://pediatros-thes.gr/?page_id=1266 αν βρεις χρονο ριξε μια ματια εδω..

83hKp3.png

Φωτεινή να σου ζήσουν τα αγοράκια σου!!! Να είναι γερά και καλότυχα!!!:)

Το πρόβλημα με το θηλασμό διδύμων δεν είναι ότι οι μανούλες τους δεν έχουν γάλα αλλά χρόνο!!! Τα χω περάσει κι εγώ κι επειδή τα μωράκια συνήθως γεννιούνται λίγο μικρότερα σε βάρος και λίγο πιο αδύναμα αναγκάζεσαι να μπεις στη διαδικασία του θηλάστρου με ότι αυτό συνεπάγεται... μπιμπερό, αποστειρώσεις κλπ. Διπλές δουλειές δηλαδή.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχασες το παιχνίδι. Αυτό που έκανα εγώ (επειδή και οι δικοί μου μάθανε στο μπιμπερό στην αρχή) ήταν να τους βάζω στο στήθος σε κάθε ευκαιρία. Όταν μπορούσα δηλαδή και έδειχναν κάποια σημάδια πείνας τους έβαζα στο στήθος. Προσπαθούσα να τους κρατάω ξύπνιους εκείνη την ώρα και τους διόρθωνα για να πιάσουν σωστά τη θηλή. Όποτε έβρισκα χρόνο έκανα αντλήσεις με το θήλαστρο. Σίγουρα δεν προλαβαίνα να κάνω όσες αντλήσεις ήθελα...(θα έπρεπε να έχω 2 νταντάδες και μία οικιακή βοηθό καθημερινά!!) Δεν τα παράτησα όμως! Κι εγώ είχα απογοητευτεί από την ποσότητα γάλατος που έβγαζα με το θήλαστρο αλλά αυτό δε λέει κάτι...

Οπότε βάζε τους συνέχεια στήθος, άντλησε όποτε προλαβαίνεις και θα δεις όσο μεγαλώνουν θα δυναμώνουν και θα πιάσουν στήθος!! Εγώ που στην αρχή τους έβαζα στο στήθος σα "παιχνίδι" τώρα δε μπορώ να τους ξεκολλήσω!!! Να φανταστείς τώρα δε θέλουν μπιμπερό!!!

Βοήθεια έχεις,ε?

J2s7p2.png

Φωτεινή να σου ζήσουν τα αγοράκια σου!!! Να είναι γερά και καλότυχα!!!:)

Το πρόβλημα με το θηλασμό διδύμων δεν είναι ότι οι μανούλες τους δεν έχουν γάλα αλλά χρόνο!!! Τα χω περάσει κι εγώ κι επειδή τα μωράκια συνήθως γεννιούνται λίγο μικρότερα σε βάρος και λίγο πιο αδύναμα αναγκάζεσαι να μπεις στη διαδικασία του θηλάστρου με ότι αυτό συνεπάγεται... μπιμπερό, αποστειρώσεις κλπ. Διπλές δουλειές δηλαδή.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχασες το παιχνίδι. Αυτό που έκανα εγώ (επειδή και οι δικοί μου μάθανε στο μπιμπερό στην αρχή) ήταν να τους βάζω στο στήθος σε κάθε ευκαιρία. Όταν μπορούσα δηλαδή και έδειχναν κάποια σημάδια πείνας τους έβαζα στο στήθος. Προσπαθούσα να τους κρατάω ξύπνιους εκείνη την ώρα και τους διόρθωνα για να πιάσουν σωστά τη θηλή. Όποτε έβρισκα χρόνο έκανα αντλήσεις με το θήλαστρο. Σίγουρα δεν προλαβαίνα να κάνω όσες αντλήσεις ήθελα...(θα έπρεπε να έχω 2 νταντάδες και μία οικιακή βοηθό καθημερινά!!) Δεν τα παράτησα όμως! Κι εγώ είχα απογοητευτεί από την ποσότητα γάλατος που έβγαζα με το θήλαστρο αλλά αυτό δε λέει κάτι...

Οπότε βάζε τους συνέχεια στήθος, άντλησε όποτε προλαβαίνεις και θα δεις όσο μεγαλώνουν θα δυναμώνουν και θα πιάσουν στήθος!! Εγώ που στην αρχή τους έβαζα στο στήθος σα "παιχνίδι" τώρα δε μπορώ να τους ξεκολλήσω!!! Να φανταστείς τώρα δε θέλουν μπιμπερό!!!

Βοήθεια έχεις,ε?

Εlli σευχαριστω για τις συμβουλές σου ναι έχω βοήθεια στο σπίτι παρόλλα αυτα δεν προλαβαίνεις με τίποτα. εχω αυξήσει τώρα τις αντλήσεις και προσπαθω να τα βάζω οσο πιο συχνά γίνεται στο στήθος.

αλα επειδη η ποσότητα ειναι τόσο μικρη γ αυτο ρωτάω αν πρέπει να συνεχίσω ή να τα παρατήσω. παιρνω και μαγια μπύρας 4 χαπάκια την ημέρα αποτελέσματα δεν είδα ακόμα αν και πιστεύω πως το μυστικό βρίσκεται στο να τα τοποθετούμε στο στήθος. κανω υπομονή λοιπόν και όποτε βρίσκω χρόνο ξημερώματα κάκω αντλήσεις απλα οταν βλέπω την ποσότητα απογοητευομαι τοσο....

την μαζευω σταγονα σταγονα στο μπουκαλακι για να την δωσω στα παιδια....

Διαφημίσεις

γιατι περνεις μαγια?

τι θηλαστρο εχεις?

εχεις καποιον συμβουλο θηλασμου κοντα σας? ειτε IBCLC ειτε LLL?

- http://pediatros-thes.gr/?page_id=653

- http://pediatros-thes.gr/?page_id=655

μαλλον πρεπει να απαντησεις και στις παρακατω ερωτησεις..

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40799

Στο σπίτι έχω ενοικιάσει το επαγγελματικό διπλής άντλησης της medela το οποίο και δοκίμασα στη κλινική και είναι πολύ καλό.

Μαγια πέρνω γιατι ακουσα οτι αυξάνει την παραγωγή γάλακτος.

πηρα και την συμβουλο θηλασμου εχθες τηλ δεν την βρήκα στο σπίτι θα την

ψάξω και σήμερα. ευχαριστω για τις πληροφορίες....

Κορίτσια απορία....

θηλάζω αποκλειστικά 3 μήνες όλα πάνε καλά και ο μπέμπης παίρνει πάραπολύ ικανοποιητικό βάρος.

Η παραγωγή έχει ρυθμιστεί σε τέτοιο σημείο που το στήθος μου στο 3ωρο δεν είναι γεμάτο,"βαρύ"...στο τετράωρο αρχίζω να το αισθάνομαι γεμάτο..

Αυτό είναι καλό?? γιατί τώρα πιά δεν το νιώθω βαρύ στις 3 ώρες??

ο μπέμπης θηλάζει γενικά μεταξύ 3 και 4 ώρες πιά,και τη νύχτα μου κάνει και 5ωρο κοιμισμένος.

Τι είναι αυτό που κανω λάθος και το στήθος δεν έχει την ίδια παραγωγή?

ή μήπως έτσι πρέπει να είναι από εδώ και πέρα ο αδένας? μήπως μειώνεται σιγά σιγά η παραγωγή μου?

Εlli σευχαριστω για τις συμβουλές σου ναι έχω βοήθεια στο σπίτι παρόλλα αυτα δεν προλαβαίνεις με τίποτα. εχω αυξήσει τώρα τις αντλήσεις και προσπαθω να τα βάζω οσο πιο συχνά γίνεται στο στήθος.

αλα επειδη η ποσότητα ειναι τόσο μικρη γ αυτο ρωτάω αν πρέπει να συνεχίσω ή να τα παρατήσω. παιρνω και μαγια μπύρας 4 χαπάκια την ημέρα αποτελέσματα δεν είδα ακόμα αν και πιστεύω πως το μυστικό βρίσκεται στο να τα τοποθετούμε στο στήθος. κανω υπομονή λοιπόν και όποτε βρίσκω χρόνο ξημερώματα κάκω αντλήσεις απλα οταν βλέπω την ποσότητα απογοητευομαι τοσο....

Να μην τα παρατήσεις!! Η ποσότητα γάλατος που βγάζεις με το θήλαστρο είναι αυτή που μπορεί να αντλήσει το θήλαστρο! Δε δείχνει πόσο γάλα έχεις στο στήθος! Επειδή τώρα δίνεις και φόρμουλα, ο οργανισμός σου έχει πάρει μήνυμα ότι χρειάζεται να παράγει λιγότερο γάλα... Ωστόσο αν βάζεις τα μωρά στο στήθος σε κάθε ευκαιρία και κάνεις τις αντλήσεις σου θα αυξηθεί το γαλατάκι σου... Εγώ πάντως που έπαιρνα μαγιά μπύρας, έπαιρνα 7 χαπάκια 3 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες και μετά μία εβδομάδα δεν έπαιρνα. Η μαγιά βοηθάει αλλά το κυριότερο είναι να μπαίνουν τα μωρά στο στήθος και οι αντλήσεις με το θήλαστρο...

Υπομονή και όλα θα πάνε μια χαρά!!! Και το πρόγραμμα των μωρών θα στρώσει κάποια στιγμή, μην ανησυχείς!! :wink: Είναι αρχή ακόμη...

J2s7p2.png

Κορίτσια απορία....

θηλάζω αποκλειστικά 3 μήνες όλα πάνε καλά και ο μπέμπης παίρνει πάραπολύ ικανοποιητικό βάρος.

Η παραγωγή έχει ρυθμιστεί σε τέτοιο σημείο που το στήθος μου στο 3ωρο δεν είναι γεμάτο,"βαρύ"...στο τετράωρο αρχίζω να το αισθάνομαι γεμάτο..

Αυτό είναι καλό?? γιατί τώρα πιά δεν το νιώθω βαρύ στις 3 ώρες??

ο μπέμπης θηλάζει γενικά μεταξύ 3 και 4 ώρες πιά,και τη νύχτα μου κάνει και 5ωρο κοιμισμένος.

ή μήπως έτσι πρέπει να είναι από εδώ και πέρα ο αδένας? μήπως μειώνεται σιγά σιγά η παραγωγή μου?

εαν περιμενεις να γεμισει το στηθος σου για να ταισεις το μωρο,εισαι σε λαθος δρομο..

το στηθος ''πρεπει'' να το νιωθεις αδειο.. να προσφερεις σε τακτα διαστηματα μιαμιση-δυο ωρες το στηθος σου..οι 3 ωρες ειναι το μεγιστο για το πρωι..καλο ειναι να βγαινουν το λιγοτερο 8 γευματα το 24ωρο.Εαν ταιζεςι ανα 4ωρο δεν βγαινουν..

οταν το στηθος σου γεμιζει δινει εντολη οτι δεν υπαρχει ζητηση και ετσι σταδιακα το γαλα σου μειωνεται..

ξεκινα να προσφερεις το στηθος σου συχνα και να μην περιμενεις το μωρο να κλαψει ή το στηθος σου να γεμισει για να το ταισεις..

83hKp3.png

εαν περιμενεις να γεμισει το στηθος σου για να ταισεις το μωρο,εισαι σε λαθος δρομο..

το στηθος ''πρεπει'' να το νιωθεις αδειο.. να προσφερεις σε τακτα διαστηματα μιαμιση-δυο ωρες το στηθος σου..οι 3 ωρες ειναι το μεγιστο για το πρωι..καλο ειναι να βγαινουν το λιγοτερο 8 γευματα το 24ωρο.Εαν ταιζεςι ανα 4ωρο δεν βγαινουν..

οταν το στηθος σου γεμιζει δινει εντολη οτι δεν υπαρχει ζητηση και ετσι σταδιακα το γαλα σου μειωνεται..

ξεκινα να προσφερεις το στηθος σου συχνα και να μην περιμενεις το μωρο να κλαψει ή το στηθος σου να γεμισει για να το ταισεις..

όχι ανα 4ωρο ταίζω μόνο την νύχτα,μέσα στην μέρα ταίζω ανά 3ωρο άαααντε 3μιση ώρες. Και αν θέλω να αυξήσω την παραγωγη μου? κάθε πόσο συχνά θηλάζω? με εναλλαγες στο στήθος? και πόσο συχνα?

Να μην τα παρατήσεις!! Η ποσότητα γάλατος που βγάζεις με το θήλαστρο είναι αυτή που μπορεί να αντλήσει το θήλαστρο! Δε δείχνει πόσο γάλα έχεις στο στήθος! Επειδή τώρα δίνεις και φόρμουλα, ο οργανισμός σου έχει πάρει μήνυμα ότι χρειάζεται να παράγει λιγότερο γάλα... Ωστόσο αν βάζεις τα μωρά στο στήθος σε κάθε ευκαιρία και κάνεις τις αντλήσεις σου θα αυξηθεί το γαλατάκι σου... Εγώ πάντως που έπαιρνα μαγιά μπύρας, έπαιρνα 7 χαπάκια 3 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες και μετά μία εβδομάδα δεν έπαιρνα. Η μαγιά βοηθάει αλλά το κυριότερο είναι να μπαίνουν τα μωρά στο στήθος και οι αντλήσεις με το θήλαστρο...

Υπομονή και όλα θα πάνε μια χαρά!!! Και το πρόγραμμα των μωρών θα στρώσει κάποια στιγμή, μην ανησυχείς!! :wink: Είναι αρχή ακόμη...

Elli αυτο θα κάνω και εγώ πήρα και τη συμβουλο θηλασμου τηλ και μου είπε ακριβως αυτα που μου λες και εσυ.... θα το προσπαθησω και όσο αντέξω αν ξέρω οτι τρώνε και το δικό μου γαλατάκι είναι αλλιως...... σευχαριστω και παλι...

παιρνω και μαγια μπύρας 4 χαπάκια την ημέρα αποτελέσματα δεν είδα ακόμα

αυτή η ποσότητα είναι πολύ μικρή και δεν έχει καμία επίδραση στην αύξηση του γάλακτος

μπορεί όμως να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα

η μαγιά της μπύρας αλλάζει τη γεύση του γάλακτος και μερικά μωρά δεν τη θέλουν, αυτό τα κάνει να μειώνουν την ποσότητα που πίνουν από το στήθος

οταν βλέπω την ποσότητα απογοητευομαι τοσο....

καταλαβαίνω πώς νιώθεις

η διαδικασία των αντλήσεων είναι ψυχοφθόρα και χρονοβόρα

αν τα μωρά σου συνεργάζονται, θα δεις καλύτερα αποτελέσματα με τα μωρά

Από την άλλη, για να συνεργαστούν τα μωρά χρειάζονται αρκετό γάλα (τουλάχιστον το μισό από αυτό που καλύπτει τις ανάγκες τους). Εσύ όμως έχει μπει ήδη σε διαδικασία απογαλακτισμού.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να έχεις τουλάχιστον το μισό από αυτό που χρειάζονται τα μωρά, καλό θα ήταν να κάνεις τακτικές αντλήσεις.

Καλό θα ήταν να απαντήσεις εδώ στις ερωτήσεις (από το link που έβαλε η paros παραπάνω) για να δούμε αν το πρόγραμμά σου χρειάζεται κάποια βελτίωση.

Η παραγωγή αυξήθηκε και ρυθμίστηκε.

Δεν κάνεις κάτι λάθος και δεν μειώθηκε η παραγωγή.

Στην αρχή σταγονίτσες πρωτόγαλα και την 3η με 4η μέρα κατάφερα να αντλήσω μονο 40ml γαλατάκι.

Αυτή η ποσότητα είναι φυσιολογική για τη μέρα που αντλούσες

την επομενη μέρα τα ιδια προσπαθησα να κανω και καμια αντληση ( δεν εβρισκα χρονο) εβγαζα μονο 30 ml και το έδινα με το μπουκαλάκι.

με δεδομένο ότι δεν αντλούσες τακτικά (τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο), η ποσότητα αυτή είναι η αναμενόμενη

το στηθος μου εχει ξεπριστει παρολλο που παιρνω χαπια μαγιας μπύρας και το γαλα εχει κατεβει στα 10 ml

η μαγιά της μπύρας δεν μπορεί να βοηθήσει στη γαλουχία αν δεν θηλάζεις αποκλειστικά ή αν δεν ακολουθείς πλήρες πρόγραμμα αντλήσεων

η μείωση του γάλακτος είναι αναμενόμενη όταν οι αντλήσεις είναι λιγότερες από 8 το 24ωρο

Αραγε το έχασα το παιχνίδι με το θηλασμο ρε κορίτσια τι μπορώ άλλο να κάνω?

ο θηλασμός είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, όπως μειώνεται, έτσι και αυξάνεται

δεν είναι μονόδρομος

εδώ μέσα υπάρχουν πάρα πολλές μητέρες που έκαναν επαναγαλακτισμό

σε όλες το γάλα μειώθηκε εξαιτίας λάθος οδηγιών που πήραν, όπως έγινε και σε σένα

εχω να κοιμηθω 10 μερες ήμαστε στην τσίτα εχω απογοητευτει τελείως..

οι λάθος και οι ελλειπείς οδηγίες που πήρες είχαν στόχο να απογοητευτείς και να εγκαταλείψεις

μπορείς όμως να βρεις κατάλληλες οδηγίες και κατάλληλη υποστήριξη για να τα καταφέρεις

Καλησπέρα σας!!!!

Γέννησα 15/07/2011 δίδυμα κοριτσάκια. Ήμουν 38+1 και το βάρος τους ήταν 2500 κιλά η καθεμία!!

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ-ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ!!!!

Θηλάζω 3 μήνες τώρα τα κορίτσια μου!! Τους έχω δώσει ελάχιστες φορές ξένο γάλα (από όταν γυρίσαμε από την κλινική έχουμε καταναλώσει 3 κουτιά) και αυτό στιγμές που ήμασταν εκτός σπιτιού ή αν έχανα την υπομονή μου...(ναι, συμβαίνει και αυτό).

Γέννησα με ΚΤ και λόγω φρικτών πόνων τις 2 πρώτες μέρες δεν μπόρεσα να θηλάσω κατευθείαν αλλά από την 3η μέρα κ με τη βοήθεια των μαιών της κλινικής.

Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι, ειδικά στην αρχή, δεν κοιμόμουν πάνω από 3 ώρες (και πολύ λέω) την ημέρα, και ήμουν μονίμως με ένα μωρό στο στήθος... Η στάση του ταυτόχρονου θηλασμού (και τα δυο μωρά μαζί) δεν με βόλεψε. Ήμουν στα όρια της εξάντλησης, δεν είχα όρεξη ούτε να φάω και μπορώ να πω πως πέρασα μιας ελαφράς μορφής επιλόχειο κατάθλιψη. Μου φάνταζαν όλα βουνό και ενώ ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένη και σίγουρη πως ήθελα να γίνω μαμά, έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να αρχίζει να αμφιβάλλει.

Παρόλα αυτά συνέχισα… Ατελείωτες ώρες θηλασμού. Στη δική μου περίπτωση με βοήθησε πολύ η άντληση (έχω το medela swing) και αντλούσα τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα για να ξεκουράζομαι.

Το πιο γελοίο πράγμα που έχω συναντήσει είναι η κατακραυγή του κόσμου γύρω μου (με ελάχιστες εξαιρέσεις):

. «Γιατί κάθεσαι και τυραννιέσαι; Της κουμπάρας μου θήλασε 1 χρόνο και είναι συνέχεια άρρωστο, ενώ το δικό μου που δε θήλασε καθόλου τι έπαθε;»

«Καλά πάλι πεινάνε; Αφού δεν έχει περάσει ούτε ώρα!»

«Δεν μπορώ να χρησιμοποιώ το θήλαστρο… Νιώθω σαν αγελάδα! Μα καλά εσύ πώς μπορείς;»

«Δώσε λίγο ξένο να ηρεμήσεις…»

«Μα καλά γιατί θηλάζεις ακόμα;»

Αυτή είναι η άποψη του κόσμου για το θηλασμό!!!

Νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να προσφέρουμε στα μωρά μας!! Το γάλα μας, η αγκαλιά μας, η αγάπη μας!

Ο στόχος μου είναι να θηλάσω για όσο περισσότερο καιρό μπορώ και αντέχω, γιατί πραγματικά το θέλω!!!

Θέτω μικρούς στόχους κάθε φορά!! Άλλες 15 μέρες, άλλο 1 μήνα!! Μέχρι εκεί που θα μπορώ και θα αντέχω!!!

Ο θηλασμός ειδικά στην αρχή είναι δύσκολος… Όμως με τον καιρό όλα φτιάχνουν..Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό και η κάθε μητέρα το ίδιο.

Δεν κρίνω καμιά μαμά που δεν τα κατάφερε, αλλά θέλω να ενθαρρύνω αυτές που θέλουν να το προσπαθήσουν... Μη χάνετε το κουράγιο σας και μην ακούτε κανέναν παρά μόνο το ένστικτό σας και το μωρό σας!!!

Όλες μπορούμε να θηλάσουμε αρκεί να το θέλουμε πραγματικά!!!

:-DΙωάννα-Αγγελική 15/07/2011:grin:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...