Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικός θηλασμός διδύμων!Πολλές απορίες!!!

Recommended Posts

Μπράβο Ασημένια μου τα πας πολύ καλά και οι αντοχές και η υπομονή σου στο φινάλε θα σε ανταμείψουν!

Και εγώ πάσχω από αϋπνίες και ας είμαι στην 26 εβδομάδα ακόμα...

Το προβλημα με εμενα ειναι πως οταν περπατάω και οχι για πολύ απαραίτητα ωρες ωρες ερχεται και πετρώνει τόσο πολυ η κοιλιά μου που νομίζω ότι θα σκάσει! γιατι συμβαίνει αυτό βρε κορίτσια?

ξεκουράζομαι και ξαπλώνω κατα τη διάρκεια της μερας, κιλα δεν εχω παραπανίσια μηπως να κοψω τις τσάρκες τελείως?

νωρίς δεν είναι ακόμα? την ψηλαφιζω και ειναι τοσο σκληρη.......

Μακαρι να φτασω και εγω 37 εβδομαδα μου φαινεται γολγοθας......ουφ!

Φωτεινή κι εγώ το πάθαινα αυτό μετά από περπάτημα ή ακόμη και μετά από ορθοστασία (π.χ. όταν έπλενα τα πιάτα). Όπως είπε και η Alcyon να ακούς το σώμα σου. Όταν δηλαδή νιώθεις έτσι να ξεκουράζεσαι αμέσως. Και γενικά καλό θα ήταν να μην κουράζεσαι... Θυμάμαι ο γυναικολόγος μου στην αρχή της εγκυμοσύνης μου έλεγε να περπατάω και να κάνω κάποιο είδος άσκησης (κολύμπι) όσο περνούσε όμως ο καιρός μου έλεγε να προσέχω και προς το τέλος να είμαι στην ξάπλα. Πιστεύω ότι ο οργανισμός σου σου στέλνει μηνύματα κι έτσι από μόνη σου θα καταλάβεις μέχρι που μπορείς.

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 313
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα,

να σας πω εν ταχυ τα νεα μου.

Χθες πηγα στο γιατρο και διαπιστωσαμε οτι τα υγρα του ενος ειναι στα κατωτερα φυσιολογικα πλαισια και δεν εχουν παρει το αναμενομενο βαρος.

Με εστειλε κατευθειαν για υπερηχο αναπτυξης αλλα αι εκει μου ειπαν τα ιδια.

Το αποτελεσμα ειναι οτι θα παω παλι αυριο και ισως και την τριτη αλλα αν δουμε οτι το μωρο αρχιζει και ζοριζεται θα τα παρει ισως και μεσα στην αλλη βδομαδα.

Περιττο να πω οτι μου ηρθε κεραμυδα,ο γιατρος ειπε οτι αυτα στα διδυμα συμβαινουν και κακος αγχωνομαι γιατι ειμαι σε καλη βδομαδα.

Εχω κανει και τις 4 κορτιζονες,οποτε ελπιζω οτι με το αναπνευστικο θα παμε καλα,αλλα η θερμοκοιτιδα ειναι σιγουρη.

Τρεμω στην ιδεα αλλα αν δε γινεται αλλιως?

επισης απο χθες το ελαχιστο πρηξιμο που ειχε το στηθος χαθηκε,δεν ξερω αν οφειλεται στη στεναχωρια αλλα πια νομιζω πολυ δυσκολα θα καταφερω να τους δωσω εστω και λιγο με θηλαστρο.

Φωτεινη ενημερωσε το γιατρο σου.Μαγνησιο παιρνεις φανταζομαι,ε?

επισης απο χθες το ελαχιστο πρηξιμο που ειχε το στηθος χαθηκε,δεν ξερω αν οφειλεται στη στεναχωρια αλλα πια νομιζω πολυ δυσκολα θα καταφερω να τους δωσω εστω και λιγο με θηλαστρο.

Αστερια αν εννοεις οτι δεν θα εχεις γαλα, αυτο δεν φαινεται απο το πρηξιμο στο στηθος, ιδιαιτερα τωρα πριν τη γεννα. Η φύση έχει προνοησει και το γάλα φτάνει για όσο τα παιδιά θηλάζουν. Η διογκωση του στήθους αφου ξεκινησει ο θηλασμός θα οφείλεται σε γάλα που εχει αποθηκευτεί επειδή δε το ήπιε το μωρό. Το πόσο βγάζεις με το θήλαστρο δεν ειναι ενδεικτικό για το αν θα μπορείς να θηλάσεις. Νομίζω ομως οτι με ενα καλο νοσοκομειακο θήλαστρο θα βγάζεις αρκετό. Αλλα μην ανησυχεις οσο και να βγάζεις ειναι πολύτιμο. Μην απογοητευεσαι χωρις λογο ;)

Με το καλο τα μωρακια σου!!

Αστερια αν εννοεις οτι δεν θα εχεις γαλα, αυτο δεν φαινεται απο το πρηξιμο στο στηθος, ιδιαιτερα τωρα πριν τη γεννα. Η φύση έχει προνοησει και το γάλα φτάνει για όσο τα παιδιά θηλάζουν. Η διογκωση του στήθους αφου ξεκινησει ο θηλασμός θα οφείλεται σε γάλα που εχει αποθηκευτεί επειδή δε το ήπιε το μωρό. Το πόσο βγάζεις με το θήλαστρο δεν ειναι ενδεικτικό για το αν θα μπορείς να θηλάσεις. Νομίζω ομως οτι με ενα καλο νοσοκομειακο θήλαστρο θα βγάζεις αρκετό. Αλλα μην ανησυχεις οσο και να βγάζεις ειναι πολύτιμο. Μην απογοητευεσαι χωρις λογο ;)

Με το καλο τα μωρακια σου!!

αυτο ακριβως!!!

εαν δεν μπορεις να εχεις τα μωρα επανω σου θα εχεις ενα νοσοκομειακο διπλης αντλησης και θα αντλεις και θα ταιζεις.. το στηθος δεν παιζει κανενα ρολο...

83hKp3.png

Αστερία μου αυτό που προέχει είναι να γεννηθούν γερά τα μωράκια σου και να γίνει ότι είναι καλύτερο για την υγεία τους!!!

Είχα προσέξει κι από άλλο post ότι έχεις μία απογοήτευση για το θηλασμό αλλά δυστυχώς δεν είχα χρόνο να σου απαντήσω. Λοιπόν μιας και βρήκα λίγο τώρα να σου πω κι εγώ ότι δεν έχει καμία σχέση το πόσο πρησμένο είναι το στήθος σου στην εγκυμοσύνη. Αυτό είναι θέμα ορμονών. Μου το είπε πρόσφατα και μία φίλη μου η οποία είναι στον 2ο μήνα ακόμη και ανησυχεί ότι δε θα χει γάλα επειδή δεν πρήστηκε το στήθος της... Καμία σχέση!!

Τώρα αν μπουν θερμοκοιτίδα τα μωράκια, θα νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης και θα βγάζεις το γαλατάκι. 2-3 σταγόνες όσο είναι τελοσπάντων!! Και ελάχιστο να βγει ο οργανισμός σου θα πάρει το μήνυμα ότι υπάρχουν ανάγκες και θα αυξάνει σταδιακά την παραγωγή σου!! Αρκεί κι εσύ να το βάζεις συστηματικά, έτσι? Σιγά σιγά θα αυξάνεται η παραγωγή κι όταν με το καλό βάλεις και τα μωράκια θα αυξηθεί κι άλλο! Στην αρχή μπορεί να μην πιάνουν το στήθος, εσύ όμως θα τα βάζεις και κάποια στιγμή θα θηλάσουν κανονικά. Κι εμένα ο μικρός δεν ήθελε με τίποτα στην αρχή, τον έβαζα για "παιχνίδι" και τώρα θηλάζει μια χαρά. Να ξέρεις ότι με το θηλασμό θα έχεις εξάρσεις και υφέσεις ανασφάλειας ακόμη και μετά από την εδραίωση του. Αλλά σε καμία περίπτωση μην απογοητεύεσαι από τώρα!!! Ούτε αν χρειαστεί να μπούνε τα μωράκια θερμοκοιτίδα!! Το θέμα είναι να γίνει ότι είναι καλύτερο γι'αυτά κι εσύ θα κάνεις τις προσπάθειές σου για το θηλασμό. Είναι πολύ βασικό να μη στεναχωριέσαι από τώρα. Να μιλήσεις και με σύμβουλο θηλασμού κι εμείς από δω θα σε βοηθάμε όσο μπορούμε... Και στην τελική και λίγο ξένο γάλα αν πιούνε ε δεν έγινε και τίποτα. Και μένα ήπιαν στην αρχή και στο μαιευτήριο (και με rooming in) και τώρα θηλάζουν αποκλειστικά... Είναι και η κούραση...

J2s7p2.png

Διαφημίσεις

Σου τα είπαν όλα τα κορίτσια! Κράτα ψηλά την ψυχολογία σου και να θυμάσαι πως για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις.

Να πάρεις στα χέρια σου γερά μωρά! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

καλημερα,

να σας πω εν ταχυ τα νεα μου.

Χθες πηγα στο γιατρο και διαπιστωσαμε οτι τα υγρα του ενος ειναι στα κατωτερα φυσιολογικα πλαισια και δεν εχουν παρει το αναμενομενο βαρος.

Με εστειλε κατευθειαν για υπερηχο αναπτυξης αλλα αι εκει μου ειπαν τα ιδια.

Το αποτελεσμα ειναι οτι θα παω παλι αυριο και ισως και την τριτη αλλα αν δουμε οτι το μωρο αρχιζει και ζοριζεται θα τα παρει ισως και μεσα στην αλλη βδομαδα.

Περιττο να πω οτι μου ηρθε κεραμυδα,ο γιατρος ειπε οτι αυτα στα διδυμα συμβαινουν και κακος αγχωνομαι γιατι ειμαι σε καλη βδομαδα.

Εχω κανει και τις 4 κορτιζονες,οποτε ελπιζω οτι με το αναπνευστικο θα παμε καλα,αλλα η θερμοκοιτιδα ειναι σιγουρη.

Τρεμω στην ιδεα αλλα αν δε γινεται αλλιως?

Φωτεινη ενημερωσε το γιατρο σου.Μαγνησιο παιρνεις φανταζομαι,ε?

Αστεριας παίρνω μαγνήσιο ναι, μέρα παρά μέρα, μια μερα μαγνήσιο μια μέρα ασβέστιο και το filicine και το σίδηρο σε καθημερινή βάση.

έχω ενημερώσει το γιατρό μου να μην ζορίζεσαι και να ξεκουράζεσαι γιατί έχεις δρόμο ακόμα μου είπε.

Για την δική σου την περίπτωση είναι ευτύχημα το ότι εφτασες σε αυτήν την εβδομάδα και το πρήξιμο στο στήθος δεν εχει να κάνει με το αν έχει επαρκή ποσότητα γάλατος μια φίλη που γέννησε πρόσφατα το στήθος της έμοιαζε μονίμως άδειο στην ψηλάφηση και όμως κατέβαζε ποσότητα για τρίδυμα! ακόμα θηλάζει αποκλειστικά.

Όλα καλά θα σου πάνε και για την θερμοκοιτίδα μην είσαι απόλυτη οτι θα χρειαστεί να μπει μπορεί για λίγα 24 ώρα..ας έρθει εκείνη η ώρα με το καλό!

Alcyon σ ευχαριστω για τις ωραίες αυτες στασεις που μου εστειλες με φωτο!

οντως αποτελεσματικες. Μας τις ειχαν δειξει οι μαιες στα σεμινάρια μα δεν τις εφαρμοζα συχνα βοηθανε πολυ !

<a href=Pqenp2.png' alt='Pqenp2.png'>

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ!

η αληθεια ειναι οτι σημερα ειμαι πολυ καλυτερα ψυχολογικα .Θα παρω σε λιγο το γιατρο για να δω τι ωρα θα παω να με δει και φυσικα θα σας ενημερωσω .

Νομιζω σημερα γενναει η Ασημενια μας??

αντε με το καλο!!!

οσο για το θηλασμο,θα κανω οτι μπορω,τα μωρακια μου να ειναι γερα και ολα τα αλλα θα ερθουνε.

Λεω να παρω τηλ σημερα και στο Ελενα που εχει τμημα θηλασμου μηπως μπορουν να μου πουν καθε ποτε να κανω αντλησεις.

Αναρωτιεμαι αν ειναι καλυτερο καθε 3ωρο ή καθε 2ωρο.Μηπως καθε 3ωρο βγαινει περισσοτερο?

Φωτεινη στις εδβομαδες που εισαι τωρα εγω ειχα φουλ δουλεια και μου ειχαν αυξηθει οι συσπασεις.Τοτε μου αυξησε ο γιατρος το μαγνησιο,επαιρνα 2 την ημερα και μου το εκανε 3.Το ιδιο πινω μεχρι τωρα.Το πιο σημαντικο νομιζω βεβαια ειναι να ξεκουραζεσαι.

Επισης παιρνω φυλλικο καθημερινα και καθολου ασβεστιο(του ειχα ζητησει ασβεστιο αλλα δεν ηθελε να μου δωσει ,δεν καταλαβα γιατι)

Βεβαια καθε γιατρος εχει το στιλ του.

αυτο ακριβως!!!

εαν δεν μπορεις να εχεις τα μωρα επανω σου θα εχεις ενα νοσοκομειακο διπλης αντλησης και θα αντλεις και θα ταιζεις.. το στηθος δεν παιζει κανενα ρολο...

λογικα αφου θα ειναι νοσοκομειακο δεν θα εχω προβλημα με τις θηλες μου,ε?

αυτα εφαρμοζουν σε καθε στηθος?ανεξαρτητα με το μεγεθος?

και κατι ακομα,εχω ακουσει πολυ καλα λογια για της medela διπλης αντλησης.Αν ομως στο Ιασω μου δωσουν αλλο θα πειραζει να αλλαξω μετα?

Θα περιμένουμε τα νέα σας..... είμαστε εδώ και σας σκεφτόμαστε! :D

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

γεια σας!

λοιπον πηγα στο γιατρο,δεν ζυγισαμε τα μωρακια γιατι ειχαν περασει μονο 2 μερες και δεν θα ειχε νοημα.Το καλο ειναι οτι τα βρηκε πολυ καλα,ειναι και τα 2 πολυ ζωηρα και θα μας ξαναδει τη δευτερα.

μου ειπε οτι θα παρακολουθησουμε στενα την κατασταση ωστε να καταφερουμε να παρουμε και την βδομαδα,θα το παλεψουμε.Αυτο ηθελα να ακουσω,οτι θα το παλεψουμε οσο μπορουμε και ολα θα πανε καλα.

Επισης πηρα τηλ στο Ελενα,περιμενα κατι περισσοτερο βεβαια.Το μονο που μου ειπαν ειναι οτι στο ιασω εχουν τραπεζα γαλακτος και οτι θα μου πουν εκει τι ακριβως θα πρεπει να κανω με τις αντλησεις γιατι καθε νοσοκομειο εχει το δικο του πρωτοκολλο.

λογικα αφου θα ειναι νοσοκομειακο δεν θα εχω προβλημα με τις θηλες μου,ε?

αυτα εφαρμοζουν σε καθε στηθος?ανεξαρτητα με το μεγεθος?

και κατι ακομα,εχω ακουσει πολυ καλα λογια για της medela διπλης αντλησης.Αν ομως στο Ιασω μου δωσουν αλλο θα πειραζει να αλλαξω μετα?

γιατι να εχεις προβλημα με τις θηλες?οσον αφορα ερεθισμο?

να θυμασαι να βαζεις το γαλατακι σου μετα απο καθε αντληση και αν χρειαστει καταφευγεις σε λανολινη..

εαν δεις οτι κατι δεν παει καλα, το πολυ πολυ ενοικιασε ενα θηλαστρο(Τηλ. 210 74 85 752)..αν και δεν νομιζω...

εδω θα δεις τι σημαινει σωστο μεγεθος χοανης :

http://klinikum.gr/2011/06/to-sosto-megethos-tis-xoanis-thilastrou/

δεν σε πειραζει να αλλαξεις μετα,απλα μην απογοητευτεις τις πρωτες μερες γιατι το αποτελεσμα θα ειναι λιγες σταγονες, μην περιμενεις να γεμισεις κανενα μπουκαλι!!!ειναι απολυτα φυσιολογικο!!

83hKp3.png

Οι ποσότητες γάλακτος ... στη δική μου περίπτωση... (ΑΝ το θυμάμαι ακόμα καλά) για τις πρώτες μέρες μετριούνται σε σταγόνες (1η μέρα) και έπειτα σε κουταλάκια του γλυκού.

Ακόμα και μετά την πρώτη εβδομάδα δε μπορούσα να μαζέψω πάνω από 30 ml ανά γεύμα. Κι αυτό ίσχυε στην περίπτωσή μου σε όλα τα παιδιά.

Μη μπειτε στη λογική της μεζούρας κτλ.

Άν ισχύουν οι βασικές προϋποθέσεις πάνες-βάρος, μη σας νοιάζει τίποτα άλλο. :D

Y.Γ. Έχει καμία, νέα από την Ασημένια;

γεια σας και παλι!

ευτυχως δεν γεννησα ακομα!

σημερα πηγα παλι στο γιατρο ,το βαρος μας ειναι 1885 και 2115.Την Πεμπτη παλι θα ξαναπαω αλλα οπως δειχνουν τα πραγματα θα καταφερουμε να παρουμε και αυτη την εβδομαδα:D

ρωτησα και τη μαια μου τι θα γινει στην περιπτωση που τελικα μπει καποιο μωρακι ή και τα 2 στη μοναδα και μου ειπε οτι θα ξεκινησουμε κατευθειαν τις αντλησεις και θα το δινουμε στη μοναδα χωρις να πεταμε το πρωτογαλα.

Καπου ειχα διαβασει(δεν θυμαμαι ομως που) οτι πολλες φορες δεν δινουν το πρωτογαλα στα μωρακια που ειναι θερμοκοιτιδα γιατι δεν ειναι πολυ λιπαρο και γιάυτο δινουν μονο το υστερογαλα που εχει περισσοτερες θερμιδες.Απορρησε η κοπελα.

Αχ,μακαρι να πανε ολα καλα!

τελικα δεν εχουμε νεα απο την Ασημενια?θα ειναι αγκαλια με τα μωρακια της τρισευτυχισμενη!!

Βάστα γερά!! :D

Θα περιμένουμε και τα νέα της Ασημένιας.. αν έχει πια χρόνο για να μπαίνει. Αλλιώς... θα τη δούμε ξανά σε κανένα χρόνο! :lol:

Διαφημίσεις

Γεια σας και απο μένα! :P

Τελικά τα μωράκια ήρθαν λίγο νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε! Γεννήσαμε στις 12/7 γιατί είχα μερική ρήξη υμένα. Ο μπέμπης γεννήθηκε 2650 γρ. και η μπέμπα 2000 γρ. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά! Κράτησαν τον μπέμπη στη Μ.Ε.Ν.Ν. ένα 24ωρο για παρακολούθηση. Δυστυχώς η μπέμπα μας έχει μείνει ακόμα εκεί.:-( Θέλουν να πάρει βάρος και να δυναμώσει γιατί δυσκολεύεται να φάει ακόμα και με το μπιμπερό. Ελπίζουμε οτι είναι θέμα χρόνου το να βγει!

Η αλήθεια είναι ότι στο μαιευτήριο τίποτα δεν πήγε όπως περίμενα... :-(Πολλές δυσκολίες με το θηλασμό, πληγώθηκαν σχετικά γρήγορα οι θηλές μου. Το μαιευτήριο είχε φυσικά το δικό του μοτίβο που δεν βοηθούσε. Έκανα αντλήσεις και με το θήλαστρο για να στέλνω λίγο γάλα στη μικρή, αλλά το γάλα φυσικά ήταν ελάχιστο...

Απο όταν γυρίσαμε στο σπίτι με τον μπέμπη τα πράγματα έγιναν καλύτερα και έκτοτε δεν παίρνει καθόλου συμπλήρωμα και έτσι θηλάζουμε συνέχεια. Φυσικά πόνος υπάρχει γιατί οι θηλές μου είναι ακόμα ερεθισμένες.

Η αγωνία μας φυσικά είναι ακόμα η μπέμπα και κάθε απόγευμα πηγαίνουμε οικογενειακώς στο μαιετήριο για να τη δούμε και να της πάμε λίγο γαλατάκι. Ανυπομονούμε να βγει.:lol:

Έχω τώρα αγκαλίτσα τον μπέμπη και σας στέλνουμε μαζί ένα γλυκό φιλάκι!:-P:-P:-P

Αστερία μου, μην απογοητεύεσαι...Το ζήτημα είναι να γεννηθούν γερά τα μωρά και ας μείνουν λίγο και στη ΜΕΝΝ. Εσύ μπορείς να αντλείς το γαλατάκι και να το πηγαίνεις... Στο λέω έγω που και για μένα ήταν ένας από τους φόβους μου... Όλα βρίσκουν τη λύση τους. Τα μωράκια έρχονται εν τέλει στην αγκαλιά της μανούλας τους....Σου εύχομαι καλά νέα!!!:-P

Σας χαιρετώ τώρα γιατί πάω για άντληση!!!

Ασημένια μου ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ!!! ... και μην απογοητεύεσαι! Παρόλο που είναι δύσκολο να έχεις παιδάκι στη ΜΕΝΝ. Πάντως θα στρώσουν τα πράγματα. Ήδη ακούγεσαι να βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.

Σε λίγο που θα πάρεις και τη μικρή θα δεις, πως κάθε μέρα και καλύτερα! :D

Κρεμούλα για τις θηλές βάζεις; (Εβαζα τη Lansinoh) που είναι συμβατή με το θηλασμό. Χωρίς αυτή δε θα άντεχαν οι θηλές μου με τίποτα!

Ασημένια μου να σας ζήσουν!!! Να είναι γερά και καλότυχα!!! Λίγη υπομονή και θα πάρετε και τη μπεμπούλα σας σπίτι!! :) Σιγά σιγά θα δυναμώσει κι αυτή και δε θα ξέρεις ποιον να πρωτοβάλεις στο στήθος!! Κάνε υπομονή και με το θηλασμό, κάνε τις αντλήσεις σου, βάλε και κρεμούλα στις θηλές (κι εγώ τη lansinoh έβαζα) και θα δεις ότι τα πράγματα συνεχώς θα βελτιώνονται!! Πολλά φιλιά!!:D

J2s7p2.png

θα πω κι εγω με την σειρα μου να σας ζησουν! να ειναι γερα πανω απ'ολα!!

μπραβο κοριτσι μου τα καταφερνεις μια χαρα!!!

πολυ συγκινηθηκα που εμαθα τα νεα σας!!

λιγο υπομονη και θα εχεις αγκαλια 4 ματακια να σε κοιτανε!!!!

και οτι θες ειμαστε εδω!!

83hKp3.png

μην ξεχνας μετα απο καθε γευμα να βγαζεις γαλατακι και να αλοιφεις τις θηλες σου.. να τις αφηνεις εκτεθειμενες (χωρις σουτιεν, επιθεματα,ρουχα) να αεριζονται για να επουλωνονται γρηγορα..

83hKp3.png

Ασημενια μου να σου ζησουν!!!!!!!!!Γερα και καλοτυχα να ειναι τα μωρακια σας και να εχετε καλο σαραντισμο!

Γρηγορα να παρετε σπιτι και τη μπεμπουλα!

ΥΓ.Αν επιτρεπετε που γεννησες?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...