Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός – Έχω πιθανότητες να την ξαναθηλάσω ή το έχασα το τρένο?...

Recommended Posts

Έχω μια κορούλα 3 μηνών, τώρα. Εξ’αρχής το γάλα μου δεν ήταν αρκετό (δεν έπαιρνε βάρος το παιδί). Δύο εβδομάδων περίπου της έδωσα συμπλήρωμα, κατόπιν οδηγίας του παιδιάτρου μου. Τρεις φορές την ημέρα, από 60ml έως 90ml. Άρχισε πια να παίρνει βάρος φυσιολογικά. Σε ηλικία 6 εβδομάδων (δηλαδή ~4 εβδομάδες μετά) παρατήρησα ότι επί σειρά αρκετών ημερών έβγαζε το γάλα που έπινε, το δικό μου, όχι της φόρμουλας. Μετά από επικοινωνία με τον παιδίατρο και σχολαστική συζήτηση σχετικά με τα συμπτώματα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα της προκαλούσε αναστάτωση στο στομάχι η ροή του γάλακτος από το στήθος μου. Προσοχή: Όχι η ποσότητα, αλλά η ροή. Μου πρότεινε να βγάλω το γάλα μου με το θήλαστρο και να της το δώσω με το μπιμπερό, για να δούμε αν και πάλι θα το βγάλει. Πράγματι, δεν το έβγαλε. Το συνέχισα αυτό για τις επόμενες 3 μέρες και ήμουν σε διαρκή επικοινωνία με τον παιδίατρο. Πράγματι, πήγαινε μια χαρά πια. Οπότε, το εδραίωσα. Μου είπε βέβαια ο παιδίατρος να την βάζω στο στήθος κάθε μέρα για να ηρεμεί και να μη χάσει την επαφή, αφού όμως το είχα αδειάσει πρώτα και ότι ο στόχος μας ήταν να την ξαναβάλω στο στήθος λίγο αργότερα, περίπου 3 μηνών.

Έτσι και έκανα, τον πρώτο καιρό. Το γάλα όμως που έβγαζα με το θήλαστρο ήταν…το πολύ 120ml όλη την ημέρα… Έτσι εξηγείται που το παιδί έκλαιγε διαρκώς πριν εντάξω τη φόρμουλα στη διατροφή του…

Σιγά σιγά όμως άρχισε να την μπερδεύει η επαφή με το στήθος. Όποτε την έβαζα στο (άδειο πια) στήθος για να μην το ξεχάσει αλλά και γιατί της άρεσε (ηρεμούσε), μετά δεν έτρωγε το γάλα που της έδινα (είτε ήταν το δικό μου είτε της φόρμουλας) και έκλαιγε, χάλαγε ο ύπνος της, γινόντουσαν όλα άτσαλα. Το αποτέλεσμα ήταν σιγά σιγά, χωρίς να το καταλάβω, να της αραιώσω τις επαφές με το στήθος μου. «Άσε, θα την βάλω αργότερα γιατί αν την βάλω τώρα θα της χαλάσω τον ύπνο» ή «άσε θα την βάλω πιο μετά γιατί αν την βάλω τώρα δεν θα φάει μετά το γάλα της» κλπ…

Εξακολουθώ να έχω λίγο γάλα (λίγο περισσότερο από πριν…160ml-180ml την ημέρα…πήγα και νοίκιασα το Symphony της Medela το οποίο και με βοήθησε λίγο, αλλά όχι σπουδαία πράγματα). Το πρωϊ που έχω το περισσότερο (την εκπληκτική ποσότητα των 70ml…) σκέφτομαι να δοκιμάσω να τη θηλάσω πάλι και μετά να της δίνω και συμπλήρωμα. Όμως, έχω δοκιμάσει κάποιες μέρες τώρα να της δώσω στήθος αλλά δεν το παίρνει…και έχω αναστατωθεί…

Φοβάμαι ότι έχω κάνει μεγάλο λάθος και ότι δεν υπάρχει επιστροφή… Δεν ξέρω τι να κάνω. Ξέρω ότι ούτως ή άλλως δεν είμαι σε θέση να την θρέψω με το γάλα μου αλλά έστω και το λίγο, κάτι είναι. Ναι μεν μπορώ να το βγάζω και να της το δίνω, αλλά όσον αφορά την επαφή, δεν είναι το ίδιο. Επίσης, αν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να αυξηθεί η παραγωγή μου, τότε αυτό θα ήταν με τον θηλασμό και όχι με το θήλαστρο. Και μέσα σε όλα αυτά…μου ήρθε και η περίοδος πριν 2 εβδομάδες, πράγμα που με έχει κάνει να σκεφτώ ότι το έχασα το τρένο…

Υπάρχει κάποια από εσάς που είχε παρόμοια περίπτωση ως προς το γάλα της?

Κατάφερε να βγάλει ποτέ περισσότερο?

Κατάφερε το παιδί της να ξαναπιάσει το στήθος?

Είχε κάποια από εσάς βοήθεια από κάποιον σύμβουλο θηλασμού?

Περιμένω με αγωνία τα νέα σας.

Σας ευχαριστώ.

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς :wink:

Διαφημίσεις

να σου ζησει το μωρακι!!!

συγχαρητηρια για την υπομονη και την επιμονη σου μεχρι στιγμης,

εκανα κι εγω ολο αυτο που λες,ομως 3 μηνων σταματησα να βαζω το μωρο πανω μου γιατι με δαγκωνε με τα ουλα του,ασε που μπερδευοταν.

συνεχισα με το θηλαστρο τις αντλησεις,καποια στιγμη εβγαζα 1200γρ τη μερα με 8 αντλησεις,εσυ ποσες κανεις?

συνεχισα με το θηλαστρο για 17 μηνες!!

αν θες βοηθεια,μη διστασεις να μου στειλεις πμ.

καλη συνεχεια!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

να σου ζησει το μωρακι!!!

συγχαρητηρια για την υπομονη και την επιμονη σου μεχρι στιγμης,

εκανα κι εγω ολο αυτο που λες,ομως 3 μηνων σταματησα να βαζω το μωρο πανω μου γιατι με δαγκωνε με τα ουλα του,ασε που μπερδευοταν.

συνεχισα με το θηλαστρο τις αντλησεις,καποια στιγμη εβγαζα 1200γρ τη μερα με 8 αντλησεις,εσυ ποσες κανεις?

συνεχισα με το θηλαστρο για 17 μηνες!!

αν θες βοηθεια,μη διστασεις να μου στειλεις πμ.

καλη συνεχεια!!!

Μπα...ποια υπομονή και επιμονή?... Μακάρι να είχα... Δεν κάνω πολλές αντλήσεις την ημέρα, στην καλύτερη 5 αντλήσεις, από 10-15 λεπτά η κάθε μία (κάνω διπλή άντληση, ταυτόχρονα και από τα 2 στήθη). Και βγάζω 120-180ml (όχι 1200-1800!) όλη την ημέρα και από τα δύο στήθη!.... Ή πιο σωστά, από το ένα κυρίως στήθος γιατί το άλλο ζήτημα να βγάζει 10-15ml την ημέρα... (ίσως φταίνε οι 2 εγχειρήσεις που είχα κάνει όταν ήμουν πιο μικρή, λόγω κύστης και ιναδενώματος).

Εσύ όμως, πως έκανες τόσες πολλές αντλήσεις την ημέρα?! Εργαζόσουν εκείνο το διάστημα? Εσύ μου φαίνεται είσαι άξια συγχαρητηρίων για την υπομονή και επιμονή σου, όχι εγώ!

εδω ειναι το πρωτοκολλο αντλησεων,

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

έχεις το πιο καταλληλο θηλαστρο αυτη τη στιγμη ομως θεωρω πως κανεις πολυ λιγες,για να αυξηθει το γαλα σου πρεπει να κανεις παραπανω,

εγω πολλες φορες εκανα μεχρι και 12 αντλησεις το 24ωρο,

οταν εφτασα τα 1200γρ. τοτε μειωσα απο 8 αντλησεις σε 7 μεχρι 8 μηνων που ετρωγε στερεες,οπου εκανα πλεον 6 αντλησεις.εγω οχι δεν δουλευα αλλα ακομη και να δουλευα θα ηταν πιο ευκολο να κανω αντλησεις.

δεν ξερω τι εχεις σκοπο να κανεις,να συνεχισεις με το θηλαστρο ή οχι,

υπαρχει μια συσκευη το sns οπου μπορεις να βαλεις γαλα εκει και να ταισεις το μωρο,να το εχεις και στο στηθος και τρωει και απο το σωληνακι.

http://www.medelabreastfeedingus.com/products/breastfeeding-devices/51/supplemental-nursing-system-sns

οτι και να κανεις εδω ειμαστε για βοηθεια!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

εδω ειναι το πρωτοκολλο αντλησεων,

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

έχεις το πιο καταλληλο θηλαστρο αυτη τη στιγμη ομως θεωρω πως κανεις πολυ λιγες,για να αυξηθει το γαλα σου πρεπει να κανεις παραπανω,

εγω πολλες φορες εκανα μεχρι και 12 αντλησεις το 24ωρο,

οταν εφτασα τα 1200γρ. τοτε μειωσα απο 8 αντλησεις σε 7 μεχρι 8 μηνων που ετρωγε στερεες,οπου εκανα πλεον 6 αντλησεις.εγω οχι δεν δουλευα αλλα ακομη και να δουλευα θα ηταν πιο ευκολο να κανω αντλησεις.

δεν ξερω τι εχεις σκοπο να κανεις,να συνεχισεις με το θηλαστρο ή οχι,

υπαρχει μια συσκευη το sns οπου μπορεις να βαλεις γαλα εκει και να ταισεις το μωρο,να το εχεις και στο στηθος και τρωει και απο το σωληνακι.

http://www.medelabreastfeedingus.com/products/breastfeeding-devices/51/supplemental-nursing-system-sns

οτι και να κανεις εδω ειμαστε για βοηθεια!!!

Ναι, πρέπει να αυξήσω τις αντλήσεις, έχεις δίκιο...

Θα το δώ και αυτό το σύστημα που μου έγραψες...

Καλό φαίνεται!

Σε ευχαριστώ!!

Είχες σύμβουλο θηλασμού εσύ?

Διαφημίσεις

MayMeye μου ίσως αν μιλούσες με μια σύμβουλο θηλασμού να σε βοηθούσε να σε βοηθούσε ίσως και να ξαναθηλάσεις:-)!Έχω μια φίλη που είναι σύμβουλος θηλασμού και με βοήθησε πολύ αν θες να σου στείλω το τηλέφωνο της και να επικοινωνήσεις μαζί της.Το μωρούλι σου είναι ακόμα μικρό οπότε δεν νομίζω πως χάθηκε το παιχνίδι;).

MayMeye μου ίσως αν μιλούσες με μια σύμβουλο θηλασμού να σε βοηθούσε να σε βοηθούσε ίσως και να ξαναθηλάσεις:-)!Έχω μια φίλη που είναι σύμβουλος θηλασμού και με βοήθησε πολύ αν θες να σου στείλω το τηλέφωνο της και να επικοινωνήσεις μαζί της.Το μωρούλι σου είναι ακόμα μικρό οπότε δεν νομίζω πως χάθηκε το παιχνίδι;).

Σε ευχαριστώ πολύ!

Ναι, γιατί όχι, στείλτο μου! Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο...ιδιότροπη....και λίγο απαιτητική... Έχω τη γνώμη ότι μια σύμβουλος θηλασμού η οποία είναι και παιδίατρος, θα με βοηθούσε περισσότερο. Η φίλη σου είναι και παιδίατρος ή μαία?... Σου ζητώ συγγνώμη για την παραξενιά μου...

εμενα με βοηθησε πολυ η Αγλαια απο εδω μεσα-το φορουμ,

το μωρο μου ηταν ηδη 2 μηνων και αντλουσα ηδη αποκλειστικα,

κι εγω λαχταρουσα να ξαναθηλασω ακομη και οταν ηταν 12 μηνων αλλα δυστυχως το εχασα το τρενο που λες κι εσυ,

σημασια ειχε οτι επινε το γαλατακι μου!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...
Σε ευχαριστώ πολύ!

Ναι, γιατί όχι, στείλτο μου! Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο...ιδιότροπη....και λίγο απαιτητική... Έχω τη γνώμη ότι μια σύμβουλος θηλασμού η οποία είναι και παιδίατρος, θα με βοηθούσε περισσότερο. Η φίλη σου είναι και παιδίατρος ή μαία?... Σου ζητώ συγγνώμη για την παραξενιά μου...

Συγνώμη για την μεγάααααλη καθυστέρηση:(.Δεν είναι και παιιδίατρος:| και δεν είναι παραξενιά αυτό που ζητάς;)

εμενα με βοηθησε πολυ η Αγλαια απο εδω μεσα-το φορουμ,

το μωρο μου ηταν ηδη 2 μηνων και αντλουσα ηδη αποκλειστικα,

κι εγω λαχταρουσα να ξαναθηλασω ακομη και οταν ηταν 12 μηνων αλλα δυστυχως το εχασα το τρενο που λες κι εσυ,

σημασια ειχε οτι επινε το γαλατακι μου!!!

αχχχχχχχχχ καμαρι μου εισαι ΑΞΙΑ σε θαυμαζω για το κουραγιο κ την υπομονη σου και μην στεναχωριεσαι που δεν ειχεσ την σωματικη επαφη με το μωρο εκανεσ ππολυ περισοτερα απο εμασ που απλα θηλαζουμε πιστεψεμε σε θαυμαζω

.....

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ Mammy in love!

Τις μέρες που μεσολάβησαν ήρθα σε επαφή με μια πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού για την οποία είχα διαβάσει στο forum και ξεκίνησα μαζί της. Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθηθώ, θα δείξει...

Θα σας ενημερώσω για ό,τι νεότερο! Προς το παρόν όμως, είμαι στην ίδια κατάσταση: Δεν έχει πιάσει ακόμα το στήθος ξανά και δεν έχει αυξηθεί ακόμα το γάλα μου... Θα δούμε... Υπομονή, επιμονή και πίστη...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...