Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μια βοήθεια για το θηλασμό της μικρής Ζωής

Recommended Posts

Αυτό ξαναπες το....:P:p

Μιλάμε τρελή περιπέτεια το πιτσιρίκι, θα με κάνει να αρχίσω το κάπνισμα :lol::lol: (ούτε για αστείο...)

Ηλίας

3260gr @ 20/4/2011 - female angel named...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 76
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Earthdog, μην αγχώνεσαι τόσο! Μια χαρά τα πάει η μικρή, οι πάνες σας είναι σούπερ!

Συμφωνώ με όσα έγραψε η Daf!

Ε, και μια φορά που χαλαρώσατε και κοιμηθήκατε, καλά κάνατε, σας άξιζε! Το βάρος της γέννησης μπορεί να ανακτηθεί και λίγο αργότερα, μη ζυγίζεις κάθε μέρα, να ζυγίζεις όπως σου είπε η Νταφ, μια φορά τη βδομάδα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες όσο γίνεται! (αν πχ. τη μία μέρα τη ζύγισες ακριβώς μετά από γεύμα και την άλλη ακριβώς μετά από κένωση, είναι λογικό να φαίνεται πως έχει χάσει! Μιλάμε για πολύ λίγα γραμμάρια την ημέρα, μην τρελλαίνεσαι, είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα από μέρα σε μέρα!

Δες εδώ τους μέσους όρους του βάρους που πρέπει να παίρνει εβδομαδιαία http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html διάβασε και τις υποσημειώσεις που έχει από κάτω.

Οι πάνες και η συμπεριφορά του μωρού είναι πάρα πολύ καλές! Το ότι γκρινιάζει είναι καλό, δείχνει ότι είναι ζωηρή και ζητάει!

Σωστό αυτό που σας είπε ο γιατρός, συχνό τάισμα, μην περιμένετε να κλάψει, να τη βάζει στο στήθος όποτε είναι η μικρή σε εγρήγορση (πιπιλάει τα χέρια, δείχνει ανήσυχη κλπ, με τα πρώτα σημάδια πείνας δηλαδή). Αν δεν θέλει, απλά δεν θα θηλάσει!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ωραία με εμψυχώσατε εσείς, πάω να εμψυχώσω τη μάνα σπίτι τώρα!!!! :P

Ο καλύτερος τρόπος να την εμψυχώσεις: όσο έχει ήλιο ακόμα γιατί από αύριο χαλάει... παρ' τη να πάτε σε μια καφετέρια, αν φορέσει μια άνετη μπλούζα που να μπορεί να τη σηκώσει, μπορεί να θηλάσει εκεί. Θα νιώσει και πάλι άνθρωπος (αν έχει κέφι βέβαια, χωρίς να την πιέσεις, ακόμα και μια βόλτα μέχρι το επόμενο γεύμα αν ακόμα κολλάει να θηλάσει έξω, καλό θα της κάνει)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Είναι ακόμα 12 ημερών , που να την πάω.....Οχι για ευχές και τέτοια απλα φοβάμαι μην υπάρχει τίποτα στοπν άερα κλπ..

Βέβαια με μια καλή ημέρα μπορώ να την πάω στην Πάρνηθα και ας τα πετάξει έξω...."Βύζαινε ψηλά και αγννάντευε" ας πούμε...:cool:

Ηλίας

Διαφημίσεις

Είναι ακόμα 12 ημερών , που να την πάω.....Οχι για ευχές και τέτοια απλα φοβάμαι μην υπάρχει τίποτα στοπν άερα κλπ..

Βέβαια με μια καλή ημέρα μπορώ να την πάω στην Πάρνηθα και ας τα πετάξει έξω...."Βύζαινε ψηλά και αγννάντευε" ας πούμε...:cool:

Μπράβο, να την πας εξοχή με το πιτσιρικάκι. Και θα ανέβει η διάαθεσή της και πιτσιρίκι θα πάρει φρέσκο αέρα

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Hλία, παντού μπορείς να την πας! Η πρώτη έξοδος της δικιάς μου της μικρής ήταν 8 ημερών για να παραλάβουμε τα αδέλφια της απ΄το σχολείο! Και από τότε κάθε μέρα, πολλές φορές τη μέρα συνόδευε τα αδέλφια της στο σχολείο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες! Έχουμε θηλάσει στο κολυμβητήριο, στα αγγλικά, στο ταεκβοντό, παντού! Στο πρώτο παιδί ήμουν ψάρι και καθόμουν κλεισμένη μέσα ένα μήνα, ώσπου έπαθα κατάθλιψη... μετά έβαλα μυαλό! Μόνο σε κλειστούς χώρους να μην πηγαίνετε και να προσέχετε τις μέρες με πολλή υγρασία και αέρα! Αλλιώς στους εξωτερικούς χώρους είναι δύσκολο να κολλήσει ίωση το μωρό! Η Πάρνηθα μια χαρά είναι, θα σας φτιάξει τη διάθεση!:D

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μην αγχώνεσαι για το βάρος, οι πάνες είναι πολύ καλές. Συνεχίστε έτσι και θα φανεί το αποτέλεσμα στις αμέσως επόμενες μέρες. Η παραγωγή της μαμάς θα προσαρμοστεί γρήγορα στις ανάγκες του μωρού. Τα 1-2 μπουκάλια συμπλήρωμα χάλαγαν τη δουλειά.

Μόλις φτιάξει ο καιρός βουρ. Θα σηκώνει ελαφρώς τη μπλούζα και θα θηλάζει. Μπορεί να ρίξει και ένα φουλάρι από πάνω. Όλοι θα νομίζουν ότι νανουρίζει οτ μωρό.

Τη νυχτα και τετραωρο να κανει να φαει,αν δεν υπαρχει οποιοδηποτε θεμα με το παιδι,απλα ετυχε να κοιμηθει λιγο παραπανω ,μη πανικοβαλεστε κ ταλαιπωρειται το παιδι.Επισης αποφευγετε να ζυγιζετε συνεχεια το παιδι,μονο πανω στο μηνα θα εχετε μια σωστη ενδειξη...Οι συνεχεις ζυγισεις ειναι λανθασμενες.Απλα βεβαιωθειτε οτι τρεφετε σωστα,με τις πανες κ.λ.π. που ειπαμε και παρακολουθειτε να ναι ζωηρο,να αντιδρα κ.λ.π. που οπως λετε ειναι:wink: οποτε μην ανχωνεστε!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Αν το ΣΚ βολέψει ο καιρός θα το προσπαθήσουμε..να πάρει ανάσα η μαμά και να φάει ένα παγωτάκι (κάνει; ;)

και βεβαια να πατε αν αισθανεστε ανετα να βγειτε για μια βολτα! οσο για το παγωτο...τι να σου πω τωρα!ε φυσικα κανει!!!:lol: (απλα καλο θα ηταν με τα γαλακτοκομικα να μην κανει υπερβολες τον πρωτο καιρο)

κ εμας η πρωτη εξοδος ηταν 8 ημερων μια μικρη βολτα με ηλιο κ σχεδον καθε μερα στο κοντινο μας αλσος οι 3 μας, δεν χρειαζονται εξτριμ πραγματα!:-P

(σοφουκα τωρα ειδα μολις οτι εισαι εγκυος στο 5ο;!;!;;; με το καλοοοο!!!!!)

α, ξεχασα, για το θηλασμο ειχα διαβασει στο φορουμ το κολπο με τις δυο μπλουζες: μια με μεγαλο ντεκολτε -αυτη κατεβαινει-κ μια 'κανονικη' -αυτη ανεβαινει. ετσι κ δεν χαλατε περιουσια σε μπλουζες θηλασμου κ εχει εναν πολυ διακριτικο τροπο για τον πρωτο καιρο. μετα....ουτε που θα το σκεφτεται!!;)

Να πατε...κανει καλο κ στο μικρο αλλα και στη μαμα.Κι εγω εμενα κλεισμενη μεσα,ολη μερα μονη με ενα μωρο κ επαθα καταθλιψη την οποια με δυσκολια αντιμετωπιζω ακομα κ σημερα.Γι αυτπ βολτουλες για καθαρο αερα!Ειδικα εσεις που εχετ ενα τοσο ωραιο μερος:wink:

Επισης αν θελησετε να πατε σε μερος με κοσμο κ η συζηγος κολειεται να θηλασεις,παρτε ενα σλινγκ σαν αυτους οπου βαζει το μωρο μεσα,σηκωνει λιγο το υφασμα κ δε καταλαβαινει κανεις τιποτα...http://www.babywearing.gr/Slings/ringsling.htm

Καλημέρες!

Μακάρι αν είναι ο καιρός καλός..

Χθες είχαμε μάλλον τους πρώτους κολικούς..7 το απόγευμα με 2 τα ξημερώματα μάλλον...Πρώτη φορά και τρελαθήκαμε :)

Ομως έβαλα στο μυαλό μου ότι δεν παθαίνει τίποτα, δοκίμαζα και ότι έχει γραφτεί γι αανακούφιση και κουτσά στραβά πέρασε η ώρα..αντε να δούμε....

Ηλίας

Aσκησεις στα ποδαρακια,μασαζ στη κοιλια με τη φορα του ρολογιου,ζεστες κομπρεσουλες,αγκαλια πολυ,τα κανει νε νιωθιυνε ασφαλεια κ βιωνουνε λιγοτερο το πονο.Θα περασει κι αυτο...κι εμεις ειχαμε μεχρι αργα κ περασαμε πολυ χαλια...απο τις 5 το απογευμα μεχρι τα ξημερωματα...:rolleyes:

Να το κρατατε κ σε εμβρυακη σταση με μια κομπρεσα στη κοιλια,ζεστο πανακι κ.λ.π.

Ολα αυτά και άλλα κάνουμε...

Ηρεμώ λίγο και εγώ με το που το βάζω στο μυαλό μου ότι είναι αναμενόμενο και δεν θα πάθει τίποτα από αυτό..Ετσι λέμε να το περάσουμε με την συνήθεια και με την ιδέα ότι είναι κάτι που το κάνει να κινδυνεύει.....

Αλλά τώρα τις πρώτες φορές μου σπαράζει την καρδιά...:shock:

Ηλίας

Διαφημίσεις

να παρατηρειτε οσο γινεται πιο ψυχραιμα το παιδι..η κουραση κ η εξαντληση ειναι παντα κακοι συμβουλοι..να ζητησετε βοηθεια απο τριτο αν δεν εχετε ηδη κ θα προτεινα να βρειτε κ ενα σλινγκ για να εχει το μωρο πανω της η μαμα κ οταν κουραζεται εκεινη, φυσικα κ ο μπαμπας:lol:υπομονη στο σαραντισμα συνηθως ολα στρωνουν!

Εννοείς να προσέχουμε γι ανα δούμε αν είναι κολικοί ή κάτι άλλο; Το κάναμε χτες...και μάλλον ήταν γιατί σήμερα πήγε ρολόι μέχρι τώρα...φαί και ύπνος γισ 2-3 ώρες..

Τώρα ας πούμε που έτρωγε άρχισε να πετάγεται λίγο και μάλλον ξανα έχουμε...

Μια ερώτηση, τώρα που την βλέπω ότι μπορεί να πονάει αλλά θέλει να φάει (έχει φάει μόνο 15 λεπτά και συνήθως σήμερα ήταν στο 40λεπτο), να της δίνουμε; ή επιδεινώνουμε τους κολικούς;

Ηλίας

εννοω να την παρατηρειτε με ψυχραιμο ματι, γιατι βλεπω οτι εισαι /ειστε λιγο αγχωμενοι εκτος απο κουρασμενοι..το δευτερο συνηθιζεται μετα απο λιγο καιρο:rolleyes:

αν ενοχλειται την ωρα που τρωει ισως ειναι κ απο γρηγορη ροη, σε αυτο βοηθαει να ειναι γερμενη προς τα πισω η μαμα.

απ'όσο γνωριζω, γιατι εμεις δεν καναμε κολικους, δεν εχει σχεση ο κολικος με το ποτε θα θηλασει το παιδι.ισα ισα το στηθος κ η επαφη ανακουφιζουν.

Δεν νομίζω ότι είναι άγχος. απλά θέλουμε να γνωρίζουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να είμαστε πιο ψύχραιμοι.

Ας πούμε τώρα που ξέρουμε τι ψιλογίνεται για τους κολικούς, όταν κλαίει το συνηθίζουμε πιο εύκολα από τη στιγμή μάλιστα που η μικρή τρώει :P

Τώρα σου γραφψ ας πούμε και αυτή ουρλιάζει σαν Ταρζάν στην αγκαλιά...:|

Ηλίας

Μια ερώτηση, τώρα που την βλέπω ότι μπορεί να πονάει αλλά θέλει να φάει (έχει φάει μόνο 15 λεπτά και συνήθως σήμερα ήταν στο 40λεπτο), να της δίνουμε; ή επιδεινώνουμε τους κολικούς;

Eπειδή όταν έχει κολικούς διακόπτει το γεύμα (πολλές φορές συνήθως) θέλει πολλή υπομονή! Την κρατάτε και κάνετε όλα αυτά που είπες για να ανακουφιστεί και όταν ηρεμήσει λίγο δοκιμάζετε αν θέλει να θηλάσει (λογικά θα θέλει, μετά από λίγο μπορεί να αρχίσει πάλι να πονάει, οπότε ξαναρχίζετε από την αρχή κ.ο.κ.). Προσέξτε κι αυτό που λέει η Νταφ, μήπως στην αρχή του γεύματος έχει πολύ έντονη ροή το γάλα, οπότε βοηθάει να θηλάζει λίγο όρθιο το μωρό, σε θέση ψηλότερα από το στήθος της μαμάς και/ή η μαμά να διακόπτει μόλις νιώσει να έρχεται το γάλα και να αφήνει λίγο γάλα να τρέξει σε ένα πανάκι και να ξαναβάλει το μωρό μόλις λιγοστέψει η ροή (ή εναλλακτικά να βγάλει λίγο γάλα με το χέρι πριν βάλει το μωρό να θηλάσει).

Αν και από αυτά που γράφεις, και από την ώρα που σας πιάνουν μάλλον κολικοί είναι... Δοκιμάστε και μια αποχή από γαλακτοκομικά και σοκολάτα (αν τρώει) να δείτε μήπως βοηθάει την κατάσταση (αυτό με επιφύλαξη...)

Επίσης, άφησε τη μαμά να κάνει όπως νομίζει! περνάει πάρα πολλές ώρες με το μωρό, είναι πολύτιμη η βοήθεια που της προσφέρεις και εσύ και εμείς από εδώ με τις συμβουλές για τα τεχνικά ζητήματα, αλλά στο θηλασμό και στη μητρότητα δεν είναι όλα τεχνικά, η μαμά πλέον έχει μεγάλη εξοικείωση με το μωρό, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει με βάση το ένστικτό της αν κάποιος συνεχώς παρεμβαίνει και της δίνει συμβουλές (είτε είναι σωστές ή λάθος). Θα τη συμβουλεύσεις στα βασικά, να πετύχει τον αποκλειστικό θηλασμό, να μην κάνει λάθη από παραπληροφόρηση, όμως στα υπόλοιπα θα την αφήσεις να λειτουργήσει εκείνη όπως νομίζει και να σου ζητήσει εκείνη βοήθεια με τον τρόπο που εκείνη θέλει και χρειάζεται.

Θέλω να πω, αν η μαμά σου λέει "δες στο φόρουμ τι λένε για τους κολικούς" έχει καλώς! Της λες αυτά που έμαθες και από εκεί και πέρα κάνει ό,τι νομίζει. Το ίδιο κι εσύ τις ώρες που κρατάς εσύ και προσπαθείς να ανακουφίσεις το μωρό! Εννοώ ότι επειδή η κατάσταση με τους κολικούς είναι πολύ δύσκολη και στρεσογόνα για τους γονείς, καλό είναι να αφήνουν χώρο ο ένας στον άλλο να λειτουργήσει ο καθένας όπως νομίζει με το μωρό.

Αυτά σου τα λέω φιλικά, χωρίς διάθεση να σου κάνω κριτική, δεν μπορώ να ξέρω πώς φέρεσαι και πως είσαι, μπορεί να είσαι και ο πιο ήρεμος άνθρωπος του κόσμου, μπορεί να βγάζεις μόνο εδώ το άγχος σου και με τη γυναίκα σου να είσαι ήρεμος και διακριτικά υποστηρικτικός. Απλά, επειδή σε βλέπω να έχεις μια τάση να τα ελέγχεις όλα, θέλω να σου πω πως αυτό δεν γίνεται πάντα με τα μωρά και όσο πιο νωρίς το αποδεχτείς, τόσο πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα για όλους!

Και πάλι, αυτά είναι εικασίες δικές μου από τα γραπτά σου. Μπορεί να εκδηλώνεσαι πολύ διαφορετικά απ' ό,τι νομίζω εγώ, παίρνω όμως το θάρρος να σου τα γράψω γιατί αυτές τις μέρες που γράφεις έχεις δείξει αξιοθαύμαστα δείγματα θέλησης, υπομονής, επιμονής, και κυρίως προσαρμοστικότητας και ανοιχτού μυαλού!:D

HXuSp2.pngaS46p2.png

Πάντως μετά από 4 παιδιά και ένα 5ο στα σκαριά , είσαι σίγουρα ψυχολόγος.

Εχεις δίκιο σε ότι αφορά αυτά που λες για μένα , ότι θέλω να τα ελέγχω κλπ, αλλά με τη μικρή μου έχει βγει αλλιώς...

Δεν μου βγαίνει, έτσι απλά....Και φυσικά ότι γράφω εδώ το ζητάει η Μαρία πρωτίστως.

Εχει κάνει ένα λογαριασμό αλλά δεν φαίνεται να είναι ενεργοποιημένος, έχει στείλει Mail αλλά μήπως ο/η administrator θηλάζει και αυτός και δεν έχει χρόνο; :lol::lol:

Διαβάζοντάς με όντως φαίνεται αγχος αλλά πίστεψε με, έτσι λειτουργώ. Μαθαίνω πως "λειτουργεί" κάτι και εφόσον είμαι σίγουρος τότε ηρεμώ....Πρόσεχε όχι όταν το ελέγχω, όταν καταλάβω τι μου γίνεται:cool:

Μην μασάς και λέγε ότι θες , χαίρομαι πιο πολύ να βλέπω άνθρωπο να καταλαβαίνει τι του γίνεται παρά να με ενοχλούν αυτά που λέει για μένα :-P

Οπως και να έχει το να είσαι γονιός είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου με συνεχή σεμινάρια και σε αυτό δεν έχω καμία "περγαμηνή" ακόμα..

Να σαι καλά.

Υ.Γ. Η μικρή κοιμάται 2 ώρες στο στήθος μου μετά από πόνους και τώρα την έχω δίπλα στο ρηλάξ και ακόμα κοιμάται..;)

Υ.Γ2 Πήρε η μαρία τον παιδίατρο και της είπε, δεν δίνουμε τίποτα , και ότι θα το σκεφτούμε αν θα δώσουμε κάποιες σταγόνες (infocolic???) αν συνεχίσει για 4 ημέρες συνέχεια και έντονα....

Ηλίας

Πάντως μετά από 4 παιδιά και ένα 5ο στα σκαριά , είσαι σίγουρα ψυχολόγος.

Μπααα, απλά, η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως:wink:

Εχει κάνει ένα λογαριασμό αλλά δεν φαίνεται να είναι ενεργοποιημένος, έχει στείλει Mail αλλά μήπως ο/η administrator θηλάζει και αυτός και δεν έχει χρόνο; :lol::lol:

:lol::lol::lol: καλό, αλλά να ξέρεις, οι περισσότερες εδώ θηλάζουμε και γράφουμε ταυτόχρονα στο φόρουμ! (ναι, φυσικά γίνεται!)

....Πρόσεχε όχι όταν το ελέγχω, όταν καταλάβω τι μου γίνεται:cool:

Αυτό είναι πάρα πολύ καλό και μακάρι όλοι να λειτουργούσαμε έτσι, οι πιο πολλοί φοβόμαστε να ψάξουμε!

Οπως και να έχει το να είσαι γονιός είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου με συνεχή σεμινάρια και σε αυτό δεν έχω καμία "περγαμηνή" ακόμα..

Εγώ λέω κάτι άλλο: Το πρώτο παιδί είναι το πείραμα:rolleyes::rolleyes:

Περγαμηνές δεν υπάρχουν, ποτέ! Απλά είσαι πιο ψύχραιμος και συνήθως ξέρεις τι να περιμένεις (οπότε δεν κουράζεσαι ψάχνοντας και στα φόρουμ, τα έχεις έτοιμα:lol::lol:)

Αν και αν ψάξεις δικά μου γραπτά πριν 3 χρόνια, θα δεις ένα σωρό ερωτήσεις και αν είσαι ακόμα εδώ τον Οκτώβρη που γεννάω, μπορεί να μου απαντάς εσύ και να μου δίνεις κουράγιο! Έτσι κι αλλιώς οι πρώτοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι είτε είναι το πρώτο είτε το 5ο είτε το 15ο παιδί! Απλά στο 1ο καμιά φορά σκέφτεσαι αν θα είναι έτσι για πάντα και σε παίρνει από κάτω!

Μακάρι να τελείωσαν οι κολικοί για σήμερα! Οι 4 μέρες είναι πολύ μικρό διάστημα, οι κολικοί μπορεί να κρατήσουν για αρκετές εβδομάδες ή και για πάνω από μήνα.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Π Διαβάζοντάς με όντως φαίνεται αγχος αλλά πίστεψε με, έτσι λειτουργώ. Μαθαίνω πως "λειτουργεί" κάτι και εφόσον είμαι σίγουρος τότε ηρεμώ....Πρόσεχε όχι όταν το ελέγχω, όταν καταλάβω τι μου γίνεται:cool:

Kαλά τώρα θα σε εκπαιδεύσει το μωρό στη χαοτική σκέψη και αν κάνετε και άλλα θα το εμπεδώσεις ακόμη καλύτερα. Δεν υπάρχουν μπαμ μπουμ λύσεις μόνο ασκήσεις υπομονής. Τώρα πέρασες στην άλλη όχθη, μπαμπά.

:P

Ενημερωτικά:

Σημερινό ζύγισμα 3270. Στις 16 ημέρες πιάσαμε το βάρος γέννησης μας!!!

Ξεαγχώθηκε και η Μαρία όσον αφορά αν του φτάνει το φαί κλπ...:lol:

Ηλίας

την ειχαμε πατησει κ εμεις με μια λαθος ζυγιση τις ιδιες μερες και ΝΑΙ ξεαγχωνεσαι οταν βλεπεις οτι 'τι στο καλο , τοσες πανες, τοσο γαλα..τι συμβαινει':confused::lol: και τελικα ολα καλα!μπραβο σας!!!;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...