Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μια βοήθεια για το θηλασμό της μικρής Ζωής

Recommended Posts

Μεγάλο πράγμα να βλέπεις ότι αυτό που κάνεις δείχνει να έχει αποτέλεσμα και ότι υπάρχουν και άλλοι που το υποστηρίζουν.

Η μικρή ξύπνησε τελικά 23:30 και επεσε παλ΄λι για υπνο πριν 4 λεπτά.

Πέρασε 4 δόσεις από στήθος και ρέψιμο μέχρι που από ότι είδαμε χαλάρωσε και κοιμόταν. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα παει όπως πριν..αν θα κλάψει λίγο και θα κοιμηθεί η αν θέλει να φάει και άλλο....

Φυσικά και θα της πω να μπει αύριο να γράψει και αυτή ότι αισθάνεται και θέλει..

Ευχαριστούμε για το support.!

Ηλίας

3260gr @ 20/4/2011 - female angel named...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 76
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κι από μένα! Ευχομαι καλή δύναμη και καλό κουράγιο! Είναι μια πραγματικά όμορφη εμπειρία και προσπαθήστε να την χαρείτε όσο περισσότερο μπορείτε! Εγώ κατάφερα να θηλάσω μόνο 6,5 μήνες, καθώς είχα επιστρέψει νωρίς στη δουλειά με απίστευτα πιεστικό ωράριο και δεν μπόρεσα παραπάνω. Ήθελα να πως ότι κι εμένα το πρόβλημά μου ήταν στην αρχή αντίστοιχο με το δικό σας και λύθηκε σχεδόν αμέσως μόλις σταμάτησα να χρησιμοποιώ στις θηλές σιλικόνης. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Χρειάζεται πολύ υπομονή και κουράγιο. Εμένα μου φάνηκε απίστευτα δύσκλο γιατί είχα διάφορα προβήλματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το μετάνιωσα και ελπίζω και αν κάνω δεύτερο παιδάκι να μπορέσω να θηλάσω περισσότερο. Υπομονή λοιπόν και σιγά - σιγά γίνονται λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Επίσης θα συμφωνήσω με την κοπέλα που είπε ότι δεν καλομαθαίνουν τα μωράκια. Νομίζω ότι συνήθως έχουν πραγματική ανάγκη για αγκαλιά και είμαι σίγουροι ότι κι εσείς την έχετε ανάγκη. Εμάς ο μικρός μας στην αρχή ήταν απίτευτα γκρινιαρούλης και δεν ηρεμούσε εύκολα. Ποτέ δεν του αρνηθήκαμε την αγκαλίτσα και νομίζω ότι αυτό τον βοήθησε να ηρεμήσει. Τώρα νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο ήσυχα παιδάκια που υπάρουν. Θα πρότεινα λοιπόν να μην το του στερείτε τις αγκαλίτσες. Μόνο καλό κάνουν! Καλή συνέχεια!

Καλημέρα,

Με έναν μαραθώνιο θηλασμό από 11:30 μέχρι περίπου 2 (με διαλλείματα), η μικ΄ρη κοιμήθηκε 2:30-6:45 ... δεν το πίστευα...

Τώρα ξανατρώει και πάμε γερά....θέλει όμως πολύ πείραγμα ρε παιδί μου γιατί τεμπελιάζει συχνά....όμως όταν ρε παιδιά κοιμάται δεν πα να χοροπηδάς (που το έκανα 2 το βράδυ) δεν καταλαβαίνει τίποτα....κατευθίαν για ύπνο και ούτε γκρίνια ούτε τίποτα.

Ηλίας

....θέλει όμως πολύ πείραγμα ρε παιδί μου γιατί τεμπελιάζει συχνά....

Μέτρα και σήμερα πάνες και ξαναγράψτες τώρα που δεν παίρνει συμπλήρωμα. Ο ίκτερος φέρνει υπνηλία μην επαναπαύεστε. Όσο λιγότερο γάλα παίρνει ο ίκτερος αυξάνεται και αυξάνεται και η υπνηλία, παίρνει ακόμη λιγότερο γάλα, κοκ μέχρι που χρειάζεται νοσοκομείο γιατί αφυδατώνεται. Αυτό μπορεί να γίνει και σε 24 ώρες.

Αν είναι νωθρή πολλά και μικρά γεύματα. Κάντε την προσπάθεια τώρα και σε μία εβδομάδα θα έχετε ξεπεράσει αυτόν το φόβο.

Υπάρχει περίπτωση για ίκτερο άσχετα αν έκανε καμπύλη στο νοσοκομείο; Εννοώ έφτασε μέχρι 8 και έπεσε στο 6.5

Οπως και να έχει η μικρή τρώει και με όρεξη απλά ξεχνιέται από ότι φαίνεται...Από χτες το πρωί δεν έχει πάρει συμπλήρωμα και από το απόγευμα που τα φέραμε βόλτα με το φαί τρώει πολύ από το στήθος το οποίο αδειάζει.Ο χρόνος πλέον φαγητού είναι από 40-50 λεπτά....

Λες να έχουμε θέμα με ίκτερο; Θα μετρήσω πάνες ..Ηδη είμαστε στις 3 από χτες το βράδυ γιατί κοιμήθηκε και 2-6...

@ALL:

Τελικά αυτό που πετύχαμε από χτες κάνοντας αυτά που έγραψα παραπάνω:

-Οχι συμπλήρωμα, μόνο γάλα από μαμά

-Υπνος: 20:30-23:30 , 2:30-6:45, 8:30-10:45, 11:30 - θα δείξει

- Φαίνεται πιο ήρεμη η μικρή

Ο χρόνος θα δείξει...

Ηλίας

Διαφημίσεις

Το μονο που θα ηθελα εγω να σας πω και να δειξετε μεγααλη προσοχη...ειναι οτι το μωρο ειναι πολυ μικρο...ΜΗΝ του στερειται γευματα,μην το αφηνετε να κλαιει κ να περιμενετε να κοιμηθει σε λιγο(προφανως κατι θελει και κλαιει).

Να το βαζει στο στηθος οποτε κλαιει και να το αφηνει οση ωρα θελει...αν κλαιει σηκωμα ρεψιμο και ξανα στηθος αν συνεχιζει κ.λ.π.αφηστε το συμπληρωμα....Και καλο ειναι να συμβουλευτειτε εναν συμβουλο,αφου εχετε εκει κοντα.Εγω αν ειχα κοντα μου θα τον ειχα παρει εξ αρχης....

Μετρατε πανες και προσεχετε να τρεφετε καλα...ο δικος μου επαθε αφυδατωση στις 20 μερες γιατι δε γνωριζα τιποτα περι θηλασμου και ακουγα τις βλακειες να μη τοταιζω συνεχεια κ να το αφηνω να κλαιει κ να ηρεμει μονο του με πιπιλες κ βλακειες κ.λ.π.Ειναι πολυ σημαντικο να βρισκετε το παιδι στο στηθος αναπασα στιγμη...Να σκεφτεστε οτι ξερει τι κανει....λειτουργει το ενστικτο της επιβιωσης....οπως οταν ειναι στη φυση...

Οσο πιο πολυ θηλαζει,τοσο πιο γρηγορα θα εδραιωσει τη γαλουχια και θα ηρεμησει,θα αραιωσει τα γευματα κ.λ.π.

Το δικο σας κοιμαται παρα πολυ καλα...ο δικος μου δε κοιμοτανε πανω απο μισαωρο μερα-νυχτα...ειχα παθει υπερκοποση απο τα ξενυχτια και κ ταλαιπωρια.Μια χαρα ειναι το μωρακι σας...να ειστε χαρουμενοι που κοιμαται τοσο πολυ.:-D

Υπομονη και θα στρωσει μονο του...οσο πιο πολυ ανταποκρινεσε στις αναγκες τους τοσο πιο γρηγορα ηρεμουν καθως νιωθουν ασφαλεια πολυ.Καλους "Μαραθωνιους θηλασμους" και να το απολαυσετε..

Εγω εχω φτασει στο σημειο να τον παρακαλαω να θηλασει...:lol::lol::lol:κι αναπολω εκεινες τις μερες που ζειτε..ειναι κουραστηκες αλλα μοναδικες!!!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Σε ευχαριστώ πολύ...

Χτες την αφήσαμε λίγο να κλάψει γιατί δεν είχαμε καταλάβει πότε χορταίνει και ξερένεται..Ημασταν ενα κλικ πριν το τέλος αλλά δεν το καταλάβαμε και την βάλαμε για ύπνο με αποτέλεσμα μετά απο 10 λεπτά να κλάψει για ένα 3λεπτο...

Από εκεί και πέρα έπιασε η μαρία την πενιά και οι τελευταίοι 3 θηλασμοί που έκανε με το που τελείωναν και ρευόταν δεν καταλάβαινει τίποτα ότι και να της έκανες. Την βάλαμε για ύπνο και κοιμάται όσο κοιμάται (~2-2.5 ώρες) χωρίς να παραπονιέται , καο μόλις ξυπνάει και κλαίει, άλλαγμα και τάισμα και όλα ξαναρχίζουν....

αυταααα

Ηλίας

Υπάρχει περίπτωση για ίκτερο άσχετα αν έκανε καμπύλη στο νοσοκομείο; Εννοώ έφτασε μέχρι 8 και έπεσε στο 6.5

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αγχώνεστε για τον ίκτερο! Μη σε μπερδεύουμε με πολλές πληροφορίες! Φύγατε με πολύ χαμηλό ίκτερο απ' το νοσοκομείο! Αν έχει ίκτερο ένα μωρό, φαίνεται αρχικά από το χρώμα των ματιών του το άσπρο γίνεται κίτρινο και ο βλεννογόνος στο εσωτερικό των κάτω βλεφάρων γίνεται κίτρινος και όσο μεγαλώνει ο ίκτερος, κιτρινίζει και το δέρμα. Το μωρό σας απ' ό,τι περιγράφεις δεν είναι νωθρό! ίσα ίσα ζητάει το φαγητό του, θηλάζει αρκετή ώρα ενεργά, κοιμάται και ξυπνά και είναι ζωηρή στο επόμενο γεύμα.

Για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραβλέψουν οι γονείς τυχόν νωθρότητα, μπερδεύοντάς τη με ένα μωρό που απλά κοιμάται πολλές ώρες, δίνονται οι οδηγίες για ξύπνημα στο 3ωρο την ημέρα και 4ωρο τη νύχτα για τις πρώτες μέρες!

Ακολούθησε τους χρόνους αυτούς, μη αφήνετε να κλαίει χωρίς να το βάζετε στο στήθος και όλα θα πάνε καλά! Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σε ευχαριστώ πολύ...

Χτες την αφήσαμε λίγο να κλάψει γιατί δεν είχαμε καταλάβει πότε χορταίνει και ξερένεται..Ημασταν ενα κλικ πριν το τέλος αλλά δεν το καταλάβαμε και την βάλαμε για ύπνο με αποτέλεσμα μετά απο 10 λεπτά να κλάψει για ένα 3λεπτο...

Από εκεί και πέρα έπιασε η μαρία την πενιά και οι τελευταίοι 3 θηλασμοί που έκανε με το που τελείωναν και ρευόταν δεν καταλάβαινει τίποτα ότι και να της έκανες. Την βάλαμε για ύπνο και κοιμάται όσο κοιμάται (~2-2.5 ώρες) χωρίς να παραπονιέται , καο μόλις ξυπνάει και κλαίει, άλλαγμα και τάισμα και όλα ξαναρχίζουν....

αυταααα

καλο αυτο..απλα να μη ταλαιπωρειται το μωρακι θελω με το ναφηνετε να κλαιει.Το εκανα στον δικο μου,λογω αγνοιας,ακουγα τους μεγαλους και εμπειρους(μαιες,πεθερομαναδες κ.λ.π.) και τη πατησα ασχημα...το μωρο επεσε σε λυθαργο και μετα σε κομμα...

Προσοχη μεγαλη και να αουτε τις αναγκες του.Τουμπες να κανετε....:-D Δεν ειναι κουτα...η φυση τα εχει προικισει με ενστικτο κ καταλαβαινουν τις αναγκες τους οποτε τις εκδηλωνουν με το κλαμα.

Οταν ενα μωρο χορταινει αποκοιμιεται στο στηθος κ δεν αντιδρα(εχει κ μισοκλειστα τα ματακια:lol:),ασχετα αν σε 10 λεπτα μπορει να ξαναξυπνησει και να θελει παλι να θηλασει,ετσι ειναι..και πρεπει να ακοσεις την αναγκη του.

Διαφημίσεις

Σωστά, όποτε ξυπναέι 10 λεπτά μετά και κλαίει είναι σαν να μας λέει "Πάλι κάποια πατάτα κάνατε, θέλω να ΦΑΩΩΩΩ" :)))

Ηλίας

Σωστά, όποτε ξυπναέι 10 λεπτά μετά και κλαίει είναι σαν να μας λέει "Πάλι κάποια πατάτα κάνατε, θέλω να ΦΑΩΩΩΩ" :)))

Καμία πατάτα δεν κάνετε! Έτσι είναι ο αποκλειστικός θηλασμός τον πρώτο καιρό, μπορεί να τρώει 3 ώρες το μωρό, να κοιμηθεί 10 λεπτά στην αγκαλιά της μαμάς και μόλις το ακουμπήσεις στην κούνια του να ξαναξυπνήσει. Τα είπε και μια άλλη κοπέλα παραπάνω, το μητρικό χωνεύεται πολύ γρήγορα, ότι έχει φάει στην αρχή του γεύματος, μέχρι το τέλος το έχει χωνέψει!

Υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις που εφαρμόζονται σε όλα τα μωρά, υπάρχουν τρόποι για έλεγχο του βάρους και της πρόσληψης γάλακτος (μετρώντας τις πάνες) που ισχύουν για όλα τα μωρά, υπάρχουν οι σωστές τεχνικές θηλασμού, αλλά από εκεί και πέρα η κάθε δυάδα μωρού-μαμάς είναι ξεχωριστή και λειτουργεί με τον δικό της τρόπο! Οι γονείς κάθε μέρα μαθαίνουν να ανταποκρίνονται στο μωρό τους, κι εσείς τώρα αυτό κάνετε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!

Αν παρά τις πάνες που είναι πάρα πολύ καλές και τις ζυγίσεις υπάρχουν αμφιβολίες, μπορείτε να καλέσετε τον παιδίατρό σας να δει το μωρό. Στην ελλάδα συνηθίζεται να βλέπει ο παιδίατρος το μωρό στο μήνα, όμως για τα μωρά που θηλάζουν καλό είναι να έρχεται πιο νωρίς, στην εβδομάδα ας πούμε. Εχθές βέβαια που ήρθε και το είδε μαία, αν υπήρχε θέμα με ίκτερο θα το είχε διαπιστώσει από το χρώμα του μωρού και θα σας είχε συστήσει να ξανακάνετε μέτρηση.

Πάτε πάρα πολύ καλά! συνεχίστε έτσι!

HXuSp2.pngaS46p2.png

sofuka τώρα είδα ότι είσαι στα 4 και πας για το 5ο!!! well done

Το 5ο θα βγει με ενσωματωμένο autopilot :P:p

Κάθομαι και γράφω γιατί ακόμα να μας ξυπνήσει η μικρη...:cool:

Ηλίας

sofuka τώρα είδα ότι είσαι στα 4 και πας για το 5ο!!! well done

Το 5ο θα βγει με ενσωματωμένο autopilot :P:p

Κάθομαι και γράφω γιατί ακόμα να μας ξυπνήσει η μικρη...:cool:

:lol::lol: Αυτό με τον αυτόματο πιλότο πολύ μου άρεσε! Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες, γιατί η 4η με παίδεψε πιο πολύ με τον θηλασμό, είχα ξεκινήσει συμπλήρωμα και το έκοψα στον 4ο μήνα, αφού ενημερώθηκα από εδώ!

Αφού κοιμάται η μικρή πήγαινε να ρίξεις κι εσύ κανέναν ύπνο γιατί μου φαίνεται κουράζεσαι πιο πολύ απ' τη μαμά, όλη μέρα να μετράς πάνες, ωράρια ύπνου και θηλασμού και να παρατηρείς τη μικρή!:P:lol:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μπραβο βρε sofuka .... τη παλευετε...:) Μπραβο σας!!! Υποκλεινομαι!:rolleyes:

Με το καλο και το 5ο!!!:-D

Διαφημίσεις

Ουφ! thanks :lol::lol:

Συγγνώμη που εξαφανίστηκα αλλά ένεκα η Πρωτομαγιά. Μας λυπήθηκε ο Θεός και δεν έβρεξε τελικά.

Ναι όντως ο ίκτερος εξόδου είναι χαμηλός αλλά πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί για αφυδάτωση. Το έχω δει κανά δύο φορές και είμαι και εγώ καμένη όπως η ΛΕΝΑ και μάλιστα εμείς την πατήσαμε μέσα στο μαιευτήριο πριν ακόμη πάμε σπίτι. Πραγματικά πρέπει να χαίρεστε που κλαίει και απαιτεί το γάλα της γιατί έχω δει και μωρά που δεν έχουν καν το κουράγιο να κλάψουν. Εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε από αυτά που γράφεις. Όντως η επίσκεψη της μαίας ήταν το καλύτερο γιατί από κοντά καταλαβαίνει κάποιος πολλλά πράγματα.

Καλή συνέχεια.

Καλησπέρα,

Αφού όλη η ενυδάτωση έρχεται από το γάλα, από τη στιγμή που τρέφεται συχνά δεν έχεις θέμα αφυδάτωσης ε; η έχεις;

Δηλαδή εσένα ας πούμε πως αφυδατώθηκε; ετρωγε κάθε 4-5 ώρες ας πούμε;

Ηλίας

Μπαμπα Ηλια σε παρακολουθω αυτες τις μερες και σε θαυμαζω. Η γυναικα σου ειναι πολυ τυχερη. Για να μην πω για τη μικρουλα!

απο τη στιγμη που η μικρη βρεχει τοσες πανες δεν υπαρχει θεμα αφυδατωσης. Αν δεις να αλλαξει κατι στα τσισα πχ χρωμα,μυρωδια τοτε να ανησυχησεις.

W7hT.jpg

Γιαυτό μετράμε τις πάνες. Τα τσίσα δείχνουν την ενυδάτωση και τα κακά την πρόσληψη βάρους. Αν έχεις τις πάνες που πρέπει είναι εντάξει.

Ο δικός μου είχε γεννηθεί στη 36η εβδομάδα και όταν γεννιούνται τόσο νωρίς τα παίρνει από κάτω ο ίκτερος. Εγώ είχα το πρωτόγαλα, αλλά το μωρό δεν θήλαζε καλά, δεν έπαιρνε επομένως αρκετά υγρά και αφυδατώθηκε σε dt που λένε εντός 24 ωρών. Και ήταν το 2ο και είχα ξαναθηλάσει το 1ο μέχρι 10 μηνών. Εγώ τον έβαζα συνέχεια να θηλάσει ανά δίωρο πριν ζητήσει αλλά δεν ανταποκρινόταν καλά. Στο μαιευτήριο πήρε ξένο και μπήκε στη λάμπα 3 24ωρα και στο σπίτι αντλούσα και του έδινα με μπιμπερό. Δεν θήλαζε το μπιμπερό γιατί δεν ανταποκρινόταν καθόλου αλλά πατούσα τη θηλή από το μπουκάλι και το γάλα έτρεχε στο στόμα του. Παρομοίως έπαθε μία φίλη μου στο μαιευτήριο ενώ το μωρό της τρεφόταν με φόρμουλα. Το αγνόησαν λίγο οι νοσοκόμες στο τάισμα και αφυδατώθηκε το μωρό και το τάιζε στο σπίτι με το κουταλάκι.

Εσείς γενικά καταλαβαίνουμε ότι είναι ζωηρή, κλαίει, απαιτεί το γάλα της που είναι σημαντικό. Οπωσδήποτε όταν γράφεις ότι είναι τεμπέλα και θέλει πείραγμα πρέπει να σου εφιστήσω την προσοχή γιατί είναι σημαντικό να θηλάζει ενεργητικά όχι μόνο να πιπιλάει.

Νομίζω έχεις καταλάβει πλέον πως λειτουργεί ο θηλασμός και τι πρέπει να προσέχετε.

Ευχαριστώ Λένα, όσο πιο πολύ μπαίνω στο παιχνίδι νομίζω ότι τόσο πιο λίγο φοβάμαι και ανησυχό. βέβαια δεν το κάνω για αυτό αλλά βοηθαέι...

Ωραία το πιασα....

Οπότε καλά κάνουμε που την τσιγκλάμε όπτε τεμπελιάζει, σωστά; Για να καταλάβει ας πούμε ότι το στήθος είναι πρωτίστος για φαι...

Ηλίας

Καποια παιδια,οπως κ το δικο μου,πιπιλανε,απλα αν δενε χεις εμπειρια...δε μπορεις να καταλαβεις αν τρωνε η πιπιλανε.Θα πρεπει η γυναικα σου να καταλαβει οτι το η μικρη τραβαει δυνατα,λιγο δυσκολο γιατι ισως ειναι κ πρησμενη τωρα:rolleyes: εγω δε καταλαβαινα...

Δες μερικα βιντεο στο youtube.Θα πρεπει να κατανοησετε πως λειτουργει το στηθος κ ετσι θα κατανοησετε κ το θηλασμο(δες λιγο αυτο το βιντεο να δεις που φτανει η θηλη,παει πισω κ στο μαλακο μερος του ουρανισκου κ το παιδι καθως θηλαζει πιεζει την αλω(το σκουρο σημειο γυρω απο τη θηλη) και πεφτει το γαλα (

)Δεν ειναι καλο το βιντεο αλλα δειχνει το εσωτερικο του στοματος.Υπαρχει ενα που θα σας βοηθησει,εφαγα το τοπο κ δε το βρησκω...:confused:

Το παιδι οσο ειναι μικρο δε πρεπει να τρεφεται περα του 3-4ωρου βαρια...Εκτος της νυχτας,που αν δεν υπαρχει κανενα προβλημα,δε θεωρω οτι πρεπει να το ξυπνας,δε μιλαμε να κλεισει 8ωρο σερι.....Οσο πιο μικρο ειναι τοσο πιο πολυ προσοχη θελει...

Μολις δειτε ενδειξη,να βαζει χερια στο στομα,να κανει πως θελει να δαγκωσει κ.λ.π. τη βαζετε στο στηθος,μη περιμενετε να κλαψει...Ακομη και αν περασει ωρα κ δε ζητησει στηθος,δεν ειναι κακο να της προταθει απο τη συζηγο...Ο δικος μου δε διαμαρτυροτανε καθολου ποτε.Κι εγω τον τυρανουσα αφηνοντας τον 3ωρο...:cry: ετσι μου ειχανε πει....στερνη μου γνωση να σ ειχα πρωτα...

Οτι απορια εχετε να ρωτατε εδω και καποιος θα σας βοηθαει...Αν χρειαστειτε οτιδηποτε,οσο γνωριζω τουλαχιστον γιατι κι εγω ακομα μαθαινω...:-D,Θα σας βοηθησω και σε προσωπικο επιπεδο,στειλτε πμ.

Λοιπόν,

Eνα μικρό update.

Από την λίστα του site μιλήσαμε με σύμβουλο θηλασμού χτες και αυτά που μας είπε συμβαδίζουν με ότι κάναμε και ξέραμε και απο τη μαία μέχρι τώρα..Οπότε τουλάχιστον δεν έχουμε θέμα διαφορετικών απόψεων.

Χτες μιλήσαμε μαζί της γιατί όλη την ημέρα η μικρή έκλαιγε και ας έτρωγε συνέχεια. Οταν έμπαινε στο στήθος ηρεμούσε και έτρωγε ενεργητικά από ότι μπορούμε να καταλάβουμε (κατάπινε,σωστή θέση κλπ).

Οι πάνες εξακολουθούν να είναι σε καλά νούμερα (8-9 με μουστάρδα, 6-7 με ποτό)...

Σήμερα ας πούμε είναι ήδη στις 5 με μουστάρδα και 4 με ποτό.

Κάτι που με ανυσήχησε είναι ότι χτες κοιμήθηκε 12:30 - 5:45 το βράδυ και δεν την ξυπνήσαμε για φαί. Βέβαια ξύπνησε μόνη της και έφαγε..

Ομως το θέμα είναι ότι έχασε και 20γρ από το Σάββατο..είναι 3150 (γεννήθηκε 3260 βγηκε από νοσοκομείο 3140, έφτασε 3180 και τώρα 3160)...

Πήρα το γιατρό φοβούμενος μη μου πει δώσε άλλο γάλα αλλά μου είπε τα ξαναλέμε παρασκευή και βάζε την συνέχεια να τρώει όποτε το ζητάει.

Καμιά γνώμη;

Ηλίας

να τη χαιρεστε!

το βαρος γεννησης ανακταται 15 περιπου μερες μετα. καλυτερα να τη ζυγιζετε μια φορα την εβδομαδα, ιδια ωρα παντα , στον ιδιο ζυγο κ καλυτερα γυμνουλα. μηπως δεν εγινε σωστα η μετρηση;

για το θεμα του υπνου, καλυτερα μην την αφηνετε να κοιμαται τοσο, στο τριωρο να θηλαζει...

οι πανες ειναι παρα πολυ καλες παντως......!

Τώρα είναι στην 13η ημέρα, χλωμό να πάρει 100γρ σε 2 ημέρες....Οσο για τον ύπνο ναι δεν θα ξαναγίνει απλά μας έπιασε στον υπνο κυριολεκτικά γιατί δεν περιμέναμε να κοιμηθεί τόσο..

Ηλίας

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...