Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι άλλο θα ακούσω....!!!!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 529
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εχω καιρο να μπω,σας εχω φρεσκα

μην περπατας ξυπολητη θα παγωσει το γαλα σου!

μην πινεις κρυο νερο θα ξαναπαγωσει το γαλα σου!!!

το πρωτο γευμα ενος μωρου αφου γεννηθει ειναι τσαι!!!!!!το ειπε γιατρος στο νοσοκομειο του βολου! και μετα απο 4 ωρες το πρωτο αγελαδινο γαλα του .ουτε λογος για μητρικο...

το γαλα της μανας κατεβαινει μετα την 12η μερα!!!!!!!! πριν δεν εχει τπτ.

μην θηλασεις περα του ετους,γιατι θα γινει μαμοθρεφτο!!!!!!

η θηλαζουσα απαγορευεται να τρωει κρεμμυδι!!!!!!!!

0GFrp3.png

To στανταρ που ακουω εγω τωρα πια ειναι : εχεις ακομα γαλα ή μηπως το μωρο μονο πιπιλαει?

Το να εχω ακομα γαλα θεωρειται τοσο πιθανο οσο το να υπαρχει γαλα στον Αρη.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

Σημερα στα best of του "Πανω στην Ωρα" στον Αλφα ηταν μια γιατρος, παιδιατρος μου φαινεται που ελεγε οτι σε πολλες περιπτωσεις το γαλα της μητερας δεν φτανει και πρεπει να δοθει συμπληρωμα γιατι αν δεν δοθει καταληγει η μητερα να ειναι ολη την ωρα με το στηθος εξω και επίσης πρεπει να περνανε 3-4 ωρες απο καθε γευμα, οχι νωριτερα!

Σα δε ντρεπονται, τα λενε και δημοσια!!! ισως ετσι παρει μεγαλυτερο μπονους απο την εταιρια που θα προωθει στο ιατρειο της!

Σημερα στα best of του "Πανω στην Ωρα" στον Αλφα ηταν μια γιατρος, παιδιατρος μου φαινεται που ελεγε οτι σε πολλες περιπτωσεις το γαλα της μητερας δεν φτανει και πρεπει να δοθει συμπληρωμα γιατι αν δεν δοθει καταληγει η μητερα να ειναι ολη την ωρα με το στηθος εξω και επίσης πρεπει να περνανε 3-4 ωρες απο καθε γευμα, οχι νωριτερα!

Σα δε ντρεπονται, τα λενε και δημοσια!!! ισως ετσι παρει μεγαλυτερο μπονους απο την εταιρια που θα προωθει στο ιατρειο της!

Το ειδα και εγω αυτο, μαια ηταν, νευριασα τοσο πολυ, το ακουνε και κοπελες που δεν εχουν ψαχτει γενικα με τον θηλασμο και πιστευουν οτι λεει ο ενας και ο αλλος!!!:mad:

h0MYp3.png

εχω καιρο να μπω,σας εχω φρεσκα

μην περπατας ξυπολητη θα παγωσει το γαλα σου!

μην πινεις κρυο νερο θα ξαναπαγωσει το γαλα σου!!!

το πρωτο γευμα ενος μωρου αφου γεννηθει ειναι τσαι!!!!!!το ειπε γιατρος στο νοσοκομειο του βολου! και μετα απο 4 ωρες το πρωτο αγελαδινο γαλα του .ουτε λογος για μητρικο...

το γαλα της μανας κατεβαινει μετα την 12η μερα!!!!!!!! πριν δεν εχει τπτ.

μην θηλασεις περα του ετους,γιατι θα γινει μαμοθρεφτο!!!!!!

η θηλαζουσα απαγορευεται να τρωει κρεμμυδι!!!!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δηλαδή εγώ που τρώω και σκόρδο και κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά;

Μόλις έφαγα μια ωραιότατη, φανταστική μακαρονάδα που είχε και τα 3!

Το καημένο το κοριτσάκι μου... ;)

Θα πιει γάλα που θα έχει άρωμα κρεμμυδιού, γεύση σκόρδου και θα καίει σαν καυτερή πιπερια!

Καλά ε! Αν έχει τα γούστα μου θα το λατρέψει!!!

:lol: :lol: :lol:

h3amp2.png

qHAsp2.png

Τι ακουσα σημερα το πρωι!!!

Συναντησα μια γνωστη μου η οποια εχει δυο παιδια και πανω στη κουβεντα μου λεει:

"Αααα εγω το γιο μου δεν τον θηλασα γιατι δεν ηξερε να θηλαζει!!! :shock: Και την κορη μου τη θηλασα μονο 20 μερες γιατι μετα αρρωστησα και επρεπε να παρω αντιβιωση. Δεν κανει να παιρνεις αντιβιωση αν θηλαζεις! Να το ξερεις κι εσυ αυτο!!!"

Ποιος να 'ταν αραγε ο/η παιδιατρος, ο/η γυναικολογος ή ο/η παθολογος που της ειπε τετοιο πραγμα? Οποιος και να 'ταν δυστυχως ειναι γιατρος...

Τι ακουσα σημερα το πρωι!!!

Συναντησα μια γνωστη μου η οποια εχει δυο παιδια και πανω στη κουβεντα μου λεει:

"Αααα εγω το γιο μου δεν τον θηλασα γιατι δεν ηξερε να θηλαζει!!! :shock: Και την κορη μου τη θηλασα μονο 20 μερες γιατι μετα αρρωστησα και επρεπε να παρω αντιβιωση. Δεν κανει να παιρνεις αντιβιωση αν θηλαζεις! Να το ξερεις κι εσυ αυτο!!!"

Ποιος να 'ταν αραγε ο/η παιδιατρος, ο/η γυναικολογος ή ο/η παθολογος που της ειπε τετοιο πραγμα? Οποιος και να 'ταν δυστυχως ειναι γιατρος...

χαχαχαχαχαχα

δεν ηξερε να θηλαζει...!!!!..που να της εξηγησεις ποια ειναι τα θηλαστικα ζωα στον πλανητη που παταει και τι τρωνε μολις γεννηθουν....:P

οσο για την αντιβιωση,οσες μανουλες εκαναν καισαρικη και πηραν αντιβιωση με τις μπουκαλες+χαπια στο σπιτι,δεν θηλασαν???

μαλλον δεν της το ειπε γιατρος αυτο,ακουγεται πολυ τραβηγμενο,καμια πεθερομαμα ξερολα θα το ειπε:-P

0GFrp3.png

Διαφημίσεις

χαχαχαχαχαχα

δεν ηξερε να θηλαζει...!!!!..

υπάρχει ένα σεβαστό ποσό περίπου 10% των νεογέννητων αν δεν κάνω λάθος, που όντως δεν θηλάζει σωστά. Αυτά τα μωρά επιβάλλεται να τρώνε και από μπιμπερό μέχρι να μάθουν να θηλάζουν σωστά.

Ένα από αυτά τα μωρά ήταν και της Αγλαΐας, πράγμα που αποτέλεσε αφορμή να γίνει σύμβουλος θηλασμού!

jv42p3.png

DfUyp2.png

υπάρχει ένα σεβαστό ποσό περίπου 10% των νεογέννητων αν δεν κάνω λάθος, που όντως δεν θηλάζει σωστά. Αυτά τα μωρά επιβάλλεται να τρώνε και από μπιμπερό μέχρι να μάθουν να θηλάζουν σωστά.

Ένα από αυτά τα μωρά ήταν και της Αγλαΐας, πράγμα που αποτέλεσε αφορμή να γίνει σύμβουλος θηλασμού!

Τι λες τωρα? με εκπλησεις!!! Και 10% ειναι μεγαλο ποσοστο!

Τι λες τωρα? με εκπλησεις!!! Και 10% ειναι μεγαλο ποσοστο!

Στην Ελλάδα που οι τοκετοί είναι πολύ παρεμβατικοί, το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι και αρκετά μεγαλύτερο.

Δυστυχώς είναι μεγάλο το ποσοστό αλλά ευτυχώς με έγκαιρη παρέμβαση το πρόβλημα αντιμετωπίζεται. Είναι πιο δύσκολο για τη μαμά αλλά μπορεί να τα καταφέρει.

• 2 εβδομάδες μετά...

Έχω ένα αγοράκι 45 ημερών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά από τη πρώτη στιγμή. Γεννήθηκε 3280 και τώρα είναι 4900. Ο παιδίατρος (εργάζεται σε μεγάλο μαιευτήριο) μου ειπε οτι το παιδί μου είναι παχύσαρκο!!!!ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΔΙΑΙΤΑ!

Ο θηλασμός πρέπει να περιοριστεί σε 5 αυστηρά γεύματα την ημέρα και τις υπόλοιπες ώρες να πινει τηλιο χαμομήλι ή τσάι για να του καταλαγιάσω τη πείνα. :shock:. Επίσης, τη νύχτα να μην το θηλάζω και να του δίνω χαμομήλι.

Σε ερώτηση μου κατά πόσο αυτό θα υπονομεύσει το θηλασμό και σταδιακά θαμου κοπεί το γάλα απλά γέλασε:mad:

Δεν έχω λόγια...έφυγα φυσικά τρέχοντας και είναι η πρώτη και τελευταία φορά που με είδε.

Έχω ένα αγοράκι 45 ημερών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά από τη πρώτη στιγμή. Γεννήθηκε 3280 και τώρα είναι 4900. Ο παιδίατρος (εργάζεται σε μεγάλο μαιευτήριο) μου ειπε οτι το παιδί μου είναι παχύσαρκο!!!!ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΔΙΑΙΤΑ!

Ο θηλασμός πρέπει να περιοριστεί σε 5 αυστηρά γεύματα την ημέρα και τις υπόλοιπες ώρες να πινει τηλιο χαμομήλι ή τσάι για να του καταλαγιάσω τη πείνα. :shock:. Επίσης, τη νύχτα να μην το θηλάζω και να του δίνω χαμομήλι.

Σε ερώτηση μου κατά πόσο αυτό θα υπονομεύσει το θηλασμό και σταδιακά θαμου κοπεί το γάλα απλά γέλασε:mad:

Δεν έχω λόγια...έφυγα φυσικά τρέχοντας και είναι η πρώτη και τελευταία φορά που με είδε.

αφου δεν σου προτεινε και gilli diet για το μωρο, μην μιλας καθολου!!!

:twisted:

83hKp3.png

Διαφημίσεις

πραγματικα πιστευω οτι εαν εβγαιναν τα ονοματα των γυναικολογων και των παιδιατρων που δινουν τοσο επικινδυνες οδηγιες για την υγεια των βρεφων αρχικα και οδηγιες αποθηλασμου κατα δευτερον, και γινοταν αναρτηση σε φορουμ και ιστοσελιδες,ισως να το ξανασκεφτονταν πριν μιλησουν..

83hKp3.png

Πάντως νομίζω πως αξίζουν "συγχαρητήρια" σε όλους αυτούς που έχουν κάνει κάτι απόλυτα φυσικό και φυσιολογικό να φαίνεται αφύσικο...Αυτές τις μέρες είχα πάει Πάτρα για τον ένα γάμο και εχθές πήγαμε για μπάνιο κάποιοι συγγενείς:D.Η συζήτηση είχε αρχίσει από το σπίτι.Ξεκίνησε από το γεγονός ότι δεν κοιμάται μόνο του το μωρό και αφού δεν κοιμάται και ξυπνάει συνέχεια και θέλει αγκαλιά και και και...καταλήξαμε και στο θέμα του θηλασμούουου...Η θεία μου μου είπε πως πρέπει να σταματήσω να θηλάζω γιατί το παιδί θα είναι μόνιμα κολλημένο πάνω μου:confused:.Της λέω κι εγώ ότι και ο γυναικολόγος μου χωρίς να επιμείνει μου είχε πει πως οι παιδοψυχολόγοι το λένε αυτό κυρίως για τα αγόρια και για μετά το χρόνο αλλά το τι θα κάνω είναι δικό μου θέμα...Την ρώτησα λοιπόν αν αυτές της μέρες είδε ένα μωρό κολλημένο στη μάνα του γιατί εγώ είδα ένα μωρό που πήγε σε όλο τον κόσμο ,και σε αγνώστους και έβγαζε μαζί τους φωτογραφίες:lol: ,χόρευε και άλλα πολλά...Τότε μου είπε για μια θεία μου που θήλαζε τον γιο της μέχρι τα 5 του ,και της λέω κι εγώ "οκ και που είναι το κακό:confused:;"Μετά στην παραλία όταν είδαν τον μικρό να αρπάζει το στήθος και να τρώει (είμασταν και πιο πολλοί συγγενείς) ,άρχισαν πάλι οι ερωτήσεις "Ακόμα θηλάζεις;πότε θα σταματήσεις;Εμένα μια κοπέλα στην δουλειά μου μου είπε πως μετά τους 6 μήνες το γάλα δεν είναι το ίδιο καλό:rolleyes:"Ουυυυφ κουράστηκα:lol:...

Πάντως νομίζω πως αξίζουν "συγχαρητήρια" σε όλους αυτούς που έχουν κάνει κάτι απόλυτα φυσικό και φυσιολογικό να φαίνεται αφύσικο...Αυτές τις μέρες είχα πάει Πάτρα για τον ένα γάμο και εχθές πήγαμε για μπάνιο κάποιοι συγγενείς:D.Η συζήτηση είχε αρχίσει από το σπίτι.Ξεκίνησε από το γεγονός ότι δεν κοιμάται μόνο του το μωρό και αφού δεν κοιμάται και ξυπνάει συνέχεια και θέλει αγκαλιά και και και...καταλήξαμε και στο θέμα του θηλασμούουου...Η θεία μου μου είπε πως πρέπει να σταματήσω να θηλάζω γιατί το παιδί θα είναι μόνιμα κολλημένο πάνω μου:confused:.Της λέω κι εγώ ότι και ο γυναικολόγος μου χωρίς να επιμείνει μου είχε πει πως οι παιδοψυχολόγοι το λένε αυτό κυρίως για τα αγόρια και για μετά το χρόνο αλλά το τι θα κάνω είναι δικό μου θέμα...Την ρώτησα λοιπόν αν αυτές της μέρες είδε ένα μωρό κολλημένο στη μάνα του γιατί εγώ είδα ένα μωρό που πήγε σε όλο τον κόσμο ,και σε αγνώστους και έβγαζε μαζί τους φωτογραφίες:lol: ,χόρευε και άλλα πολλά...Τότε μου είπε για μια θεία μου που θήλαζε τον γιο της μέχρι τα 5 του ,και της λέω κι εγώ "οκ και που είναι το κακό:confused:;"Μετά στην παραλία όταν είδαν τον μικρό να αρπάζει το στήθος και να τρώει (είμασταν και πιο πολλοί συγγενείς) ,άρχισαν πάλι οι ερωτήσεις "Ακόμα θηλάζεις;πότε θα σταματήσεις;Εμένα μια κοπέλα στην δουλειά μου μου είπε πως μετά τους 6 μήνες το γάλα δεν είναι το ίδιο καλό:rolleyes:"Ουυυυφ κουράστηκα:lol:...

Μία είναι η απάντηση: "Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια..."

Μα είναι γελίο:|.Ήθελα να ήξερα θα τους φαινόταν φυσιολογικό να βλέπανε ένα προβατάκι ,ένα μοσχαράκι ,ένα γατάκι ,όποιο άλλο τέλος πάντων πλάσμα του Θεού θηλάζει να πίνει από ένα μπουκάλι γάλα;Τι να πω;Προσπαθούσα να τους εξηγήσω ότι όσο πιο πολύ καιρό θηλάζει το μωρό τόσο πιο πολλά τα οφέλη για το ίδιο καθώς και για τη μαμά του!Είπαμε οι επιστήμονες και η τηλεόραση (ας μην την ξεχνάμε και αυτή) έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά;)! Εύγε!

Μα είναι γελίο:|.Ήθελα να ήξερα θα τους φαινόταν φυσιολογικό να βλέπανε ένα προβατάκι ,ένα μοσχαράκι ,ένα γατάκι ,όποιο άλλο τέλος πάντων πλάσμα του Θεού θηλάζει να πίνει από ένα μπουκάλι γάλα;Τι να πω;Προσπαθούσα να τους εξηγήσω ότι όσο πιο πολύ καιρό θηλάζει το μωρό τόσο πιο πολλά τα οφέλη για το ίδιο καθώς και για τη μαμά του!Είπαμε οι επιστήμονες και η τηλεόραση (ας μην την ξεχνάμε και αυτή) έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά;)! Εύγε!

Ζούμε στην εποχή που φαίνεται (ευτυχώς όχι σε όλους!!) φυσιολογικό π.χ. να έχει αγκαλιά κάποιος ένα παιδί και με το άλλο χέρι να καπνίζει, αλλά αφύσικο να πίνει ένα μωρό το γάλα της ανθρώπινης φύσης. Τι να πει κανείς? Τα λυπηρά φαινόμενα του πολιτισμού και της εξέλιξης....

Ζούμε στην εποχή που φαίνεται (ευτυχώς όχι σε όλους!!) φυσιολογικό π.χ. να έχει αγκαλιά κάποιος ένα παιδί και με το άλλο χέρι να καπνίζει, αλλά αφύσικο να πίνει ένα μωρό το γάλα της ανθρώπινης φύσης. Τι να πει κανείς? Τα λυπηρά φαινόμενα του πολιτισμού και της εξέλιξης....

ποσο δικιο εχεις:-(:-(

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

την Παρασκευη που μας πέρασε πηγα στο γυναικολόγο μου...

για κάποιο θεματάκι που μου προέκυψε έπρεπε να μου γράψει κάποιες κάψουλες...του λέω:

-"είναι συμβατές με το θηλασμό???"

αφηνει το στυλο κάτω και με κοιτάει:

-"γιατί???? θηλάζεις ακόμα????????:shock:"

-"ναι"

-""ποσο καιρό θηλάζεις???"

-"21 μήνες!!!" (καμαρωνα κιόλας εγω και περίμενα το μπράβο!)

-"άντε κόφτο τωρα!!!"

-:shock::shock::shock::shock:γιατί???????????"

-"ε πολύ το κράτησες....φτάνει τόσο..."

-"γιατί???"

-"τελοσπάντων....τι να πω!!!"

αλλά την καλύτερη ατάκα ever την ακουσα πριν κανένα μηνα!

αξίζει βραβείο!

δεν είναι κατα του θηλασμού αλλά για την άγνοια της νεολαίας για το θέμα!!!

είχα μια συζητηση και παρούσα ήταν μια κοπέλα 23 χρονων της οποίας κατα τα άλλα το IQ δεν είναι αμφισβητησιμο....

και καθως έφτασε η κουβέντα στο θηλασμό,κλπ με ρωτάει η κοπέλα:

-το γάλα κατεβαίνει απο το κεφάλι????

-τι εννοείς??? ο εγκεφαλος δινει εντολή και δημιουργείται το γάλα στο στηθος...

-δηλαδή δεν κατεβαίνει απο το κεφάλι????????

-πως το φανταζεσαι δηλαδή???

-να....να είναι κατι σαν φλέβα που ενωνει το στηθος με το κεφάλι και να κατεβαίνει απο εκεί το γάλα...

και αφού με κόπο συγκρατηθηκα να μη γελάσω, τη ρωτησα:

-και για τα τσίσα κάτι τέτοιο φαντάζεσαι??????????

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Πρόσφατα είχα συνάντηση με γνωστή γιατρό της Θεσσαλονίκης άσχετης ειδικότητας και μου έδωσε τις τελευταίες οδηγίες πριν την γέννα σχετικά με το θέμα μου. Η συζήτηση τελείωσε ως εξής:

"Και δεν πιστεύω να θηλάσεις όπως αυτές (με ύφος) που φτάνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και συνεχίζουν"

"Θα θηλάσω όσο θέλει το μωρό"

"Το μωρό του αρκούν οι 4 μήνες. Μετά πρέπει να γνωρίσει και την υπόλοιπη τροφική αλυσίδα"

Ομολογώ πως δεν συνέχισα την συζήτηση. Απλώς σηκώθηκα και έφυγα. Τι να πω σε μια ανωτέρου επιπέδου μόρφωσης γυναίκα, που δεν έχει ανοίξει άλλο βιβλίο πέρα της ειδικότητας της για να ενημερωθεί λίγο για απλά πράγματα. Αλλά τελικά δεν αρκεί ένα πτυχίο για να είναι κάποιος καλλιεργημένος και μορφωμένος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...