Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατροφή λεχώνας μετά την γέννα

Recommended Posts

Καλησπέρα,

8 ημερών η κόρη και θέλουμε με την γυναίκα μου να δούμε πως θα προχωρήσουμε με την διατροφή της από εδώ και στο εξής, και επειδή και εδώ οι γνώμες είναι πολλές, θα ήθελα τη γνώμη σας.

Μπορώ να πω σχεδόν από όλους έχω ακούσει ότι θα πρέπει να αποφεύγει τα όσπρια, χόρτα , ξηρούς καρπούς Ο λόγος για να βοηθηθεί η περίπτωση για κολυκούς.

Ποιά η εμπειρία σας / γνώμη σας;

Ηλίας

3260gr @ 20/4/2011 - female angel named...

Διαφημίσεις

καλησπερα!

καταρχην να σας ζησει το κοριτσακι!!!

οσον αφορα τη διατροφη της γυναικας σου, θα το δειτε στην πορεια τι και αν πειραζει στο μωρο... δεν ειναι απαραιτητο οτι θα εχει κολικους! (δεν σας το ευχομαι με τιποτα!)

εμενα η κορη μου ειχε απιστευτους κολικους μεχρι 2.5 μηνων..καθε βραδυ ουρλιαχτα απο τους πονους..εγω απεφευγα οσπρια και χορτα αλλα τωρα (δυστυχως πολυυυυ καθυστερημενα) απο οσα διαβασα, καταλαβα πλεον οτι μαλλον επρεπε να ειχα κοψει τα γαλακτοκομικα..ισως να ειχαμε γλιτωσει το μαρτυριο..δυστυχως δεν ειχα διαβασει τα σωστα posts...

αφου διαβαζεις κι εσυ το φορουμ θα δεις οτι η πιο συχνη αιιτια αλλεργιων και ενοχλησεων ειναι τα γαλακτοκομικα στην διατροφη της μαμας...

οποτε λοιπον, ας ξεκινησει η μαμα να τρωει κανονικα και αν βλεπει οτι το νινι εχει ενοχλησεις τοτε κοβει-ραβει διατροφη στα μετρα του..

το ιδιο ισχυει και για τον καφε ετσι? εχω διαβασει οτι πολλες μανουλες πινουν καφε χωρις προβλημα, αλλα εγω αν πιω καφε το νινι δεν θα κοιμηθει 3 μερες!!

εεεε και να μην ξεχασω το πιο βασικο απο ολα:το πιο σημαντικο για την υγεια και την ψυχολογια και της μαμας και της κορης, ειναι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ συμπαρασταση και βοηθεια;)

F2ETp3.png

Αρχίζω από το τέλος...Ενα θα σου πω . Μέχρι πριν 3 ημέρες ο εφιάλτης μου ήταν το ξεσκάτισμα. Σήμερα έτρωγα μακαρόνια με κεφτέδες :P την ώρα που την άλλαζα...

Χωρίς πλάκα μετά το μαιευτήριο βλέπω την γυναίκα μου πολύ πιο διαφορετικά, προς το καλό εννοώ. Αν ήθελα να είμαι κοντά της 100 φορές πριν , τώρα είναι 10000000....Το μόνο που με αγχώνει είναι να ξέρω τι πρέπει να κάνω για να γίνουν τα πράγματα όσο πιο σωστά γίνεται και όσο πιο ανώδυνα...

Απο εκεί και πέρα, αυτό που λες δηλαδή είναι ότι ακόμα και αν φταίει μια τροφή ας πούμε για τους κολυκούς και αρχίσουν , κόβωντάς την μπορεί να μειωθούν οι κολυκοί;

Οπως και να έχει θα προσέχουμε με αυτά που ήδη ξέρουμε και βλέπουμε από ότι κατάλαβα....

Ευχαριστώ πολύ.

Ηλίας

Διαφημίσεις

Να σας ζησει το μωρακι. εδω στο Βελγιο λενε οτι μπορει να τρωει η μαμα οτι ετρωγε στην εγκυμοσυνη / οτι τρωει συνηθως...(εχει διαφορες φυλες που τρωνε ΠΟΛΥ πικαντικα) αν δειτε οτι κατι σας πειραζει το σταματατε..

Καλησπέρα,

8 ημερών η κόρη και θέλουμε με την γυναίκα μου να δούμε πως θα προχωρήσουμε με την διατροφή της από εδώ και στο εξής, και επειδή και εδώ οι γνώμες είναι πολλές, θα ήθελα τη γνώμη σας.

Μπορώ να πω σχεδόν από όλους έχω ακούσει ότι θα πρέπει να αποφεύγει τα όσπρια, χόρτα , ξηρούς καρπούς Ο λόγος για να βοηθηθεί η περίπτωση για κολυκούς.

Ποιά η εμπειρία σας / γνώμη σας;

Γενικά δεν δίνεται καμία διατροφική οδηγία στη μητέρα αν δεν παρουσιαστεί πρόβλημα.

Αν παρουσιαστεί πρόβλημα, η πρώτη τροφή που ενοχοποιείται είναι το αγελαδινό γάλα.

Τα μισά μωρά που έχουν κάποια δυσανεξία ή αλλεργία σε κάποια τροφή, την έχουν στο αγελαδινό γάλα. Τα υπόλοιπα μισά, στις υπόλοιπες τροφές.

Τα χόρτα δεν έχουν ενοχοποιηθεί για κάτι.

Οι ξηροί καρποί ευθύνονται για αλλεργίες σε πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με το γάλα.

Αν δεν παρουσιαστεί πρόβλημα, είναι παράλογο να δίνεται τέτοια σύσταση γιατί αν η μητέρα κόψει όλες τις αλλεργιογόνες τροφές τότε δεν θα μπορεί να τρώει παρά ελάχιστα πράγματα και αυτό θα βάλει σε κίνδυνο τη δική της υγεία.

Μάλιστα, άρα τρώμε ότι θέλουμε χωρίς μπαχαρικά και όποτε φάμε κάτι καινούργιο, το βάζουμε σε λίγη ποσότητα για να τσεκάρουμε αν πειράξει σε κάτι....

Σωστά;

Ηλίας

Μάλιστα, άρα τρώμε ότι θέλουμε χωρίς μπαχαρικά και όποτε φάμε κάτι καινούργιο, το βάζουμε σε λίγη ποσότητα για να τσεκάρουμε αν πειράξει σε κάτι....

Σωστά;

Γιατί χωρίς μπαχαρικά; Αν η μαμά έτρωγε μπαχαρικά πριν και στην εγκυμοσύνη, μια χαρά μπορεί να τρώει και τώρα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Εγω απο τη μκρη μου εμπειρια θα σου πω το εξης...οτι πειραζε εμενα πειραζε και το μωρο.Τα οσπρια ανεκαθεν μου δημιουργουσαν εντερικα προβληματα...απο οταν γεννησα δεν εχω φαει ακομα οσπρια.Μια μερα εβαλα καλαμποκι στο φαγητο...με πειραξε και εμενα...και το παιδι λαλησε.

Μην αρχισετε τις περικοπες χωρις λογο...βλεποντας και κανοντας.Αποψη μου αν το παιδι εχει κολικους οτι και να κοψεις δε καταφερνεις και πολλα.

Εκτος βεβαια απο την περιπτωση αλεργιας..

Οκ, πάμε με ότι έτρωγε και βλέπουμε..Ετσι και αλλιώς πολλά μπαχαρικά δεν τρώγαμε ποτέ....

Οπως και να έχει θα αποφύγουμε για λίγο τα όσπρια για αρχή..

Ευχαριστώ.

Ηλίας

Ναι θηλάζουμε ως επι τον πλείστον ....

εμένα πάντως αυτή η απάντηση μου δίνει να καταλάβω ότι το μωρό κάνει μεικτή διατροφή, δλδ και θηλάζει και πίνει γάλα σκονη... κάνω λάθος?

αν το μωρό πίνει ξενο γάλα, δεν εχει νόημα η αποχή της μητέρας από τα γαλακτοκομικά, αφού το μωρό εκτιθεται πλεον άμεσα στην αγελαδινη πρωτείνη

μονο στον αποκλειστικό θηλασμό εχει νόημα η αποχή

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ναι έχει πιει frisolac 4-5 φορές..Σήμερα ήπιε 2 γιατί έπρεπε να πάω τη γυναίκα μου στο μαιευτήριο δε γινόταν αλλιώς..

Αρα αν είχε πρόβλημα θα το είχε δείξει ή αυτό θα φανεί στο μέλλον;

Ηλίας

Εξαρτάται... μπορεί να εμφανιστεί αμεσα η αλλεργία (πχ στην 8,5 μηνών κόρη μου πριν λίγες μερες έδωσα για πρωτη φορά αβγό και μεσα σε δυο λεπτά το προσωπάκι της γέμισε κοκκινιλες), μπορεί και όχι... Υπάρχει η πιθανότητα να ευαισθητοποιηθεί ο οργανισμός στην αγελαδινή πρωτεϊνη και να εμφανίσει τη δυσανεξία στην πορεία. Αλλά δεν είναι μόνο η αγελαδινή πρωτεϊνη το πρόβλημα. Αν εχεις χρόνο διαβασε αυτό το άρθρο, θα το βρεις ενδιαφέρον: http://drjaygordon.com/pediatricks/startingout/supplement.html

Αν αποφασίσετε να συνεχίσετε με μητρικό θηλασμό, ας προσπαθήσετε να είναι αποκλειστικός (δλδ να μη δίνετε άλλα υγρά ή ξενο γάλα). Αυτό βεβαια η γυναίκα σου θα το αποφασίσει, αναλογως τις αντοχές της, εσύ μπορείς απλά να την στηρίζεις (γιατί θελει υπομονή, επιμονή και κυρίως ψυχολογική υποστήριξη ο αποκλειστικός θηλασμός).

Πληροφοριακά οι κολικοί ξεκινάνε μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο. Εχετε κάποιο θεμα με πονάκια ή απλα προσπαθείς να ενημερωθείς?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

@zouzounel: αγχωτικό το λινκ σου..Το διαβάσαμε και όντως τα πράγματα είναι διαφορετικά από ότι μπορεί να νομίζει ο καθένας...

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι τουλάχιστον πρέπει να αποκλειστεί έστω και το ένα μπουκάλι την ημέρα, ξένου γάλακτος μέχρι τις 40 ημέρες, όπου κάτι γίνεται..

Τι είναι αυτό το κάτι δεν το έχω καταλάβει, μπορείς να μου πεις;

Οχι θέμα με πόνους δεν έχουμε ακόμα, απλά προσπαθούμε να ενημερωθούμε για το τι μπορούμε να κάνουμε και τι δεν μπορούμε....

Ευχαριστώ πολυ.

Ηλίας

τουλάχιστον πρέπει να αποκλειστεί έστω και το ένα μπουκάλι την ημέρα, ξένου γάλακτος μέχρι τις 40 ημέρες, όπου κάτι γίνεται..

Τι είναι αυτό το κάτι δεν το έχω καταλάβει, μπορείς να μου πεις;

Έχει προστατευθεί πλήρως το πεπτικό του βρέφους από το πρωτόγαλα και το γάλα αργότερα, τα οποία προσφέρουν παθητική ανοσοποίηση και προστασία από τα μικρόβια του συγκεκριμένου περιβάλλοντος που ζει το βρέφος και η μητέρα του, η οποία παράγει αντισώματα για τα μικρόβια αυτά και τα περνάει μέσω του θηλασμού στο πεπτικό του μωρού, το ph είναι ιδανικό ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα παθογόνα μικρόβια με τα οποία καθημερινά έρχεται σε επαφή, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα στο πεπτικό του μωρού (πράγμα που είναι η αιτία για πάρα πολλές νόσους αργότερα, καθώς και για αλλεργίες). Απ' ότι κατάλαβα λέει για το κλείσιμο του εντερικού σωλήνα στις 40 περίπου ημέρες, δηλαδή τότε ωριμάζει το πεπτικό και μπορεί να αντιμετωπίσει τα διάφορα παθογόνα μικρόβια από μόνο του. Μέχρι τότε το γάλα της μαμάς δρα σαν φίλτρο που "επικαλύπτει" το πεπτικό και το προστατεύει.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Έχει προστατευθεί πλήρως το πεπτικό του βρέφους από το πρωτόγαλα και το γάλα αργότερα, τα οποία προσφέρουν παθητική ανοσοποίηση και προστασία από τα μικρόβια του συγκεκριμένου περιβάλλοντος που ζει το βρέφος και η μητέρα του, η οποία παράγει αντισώματα για τα μικρόβια αυτά και τα περνάει μέσω του θηλασμού στο πεπτικό του μωρού, το ph είναι ιδανικό ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα παθογόνα μικρόβια με τα οποία καθημερινά έρχεται σε επαφή, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα στο πεπτικό του μωρού (πράγμα που είναι η αιτία για πάρα πολλές νόσους αργότερα, καθώς και για αλλεργίες). Απ' ότι κατάλαβα λέει για το κλείσιμο του εντερικού σωλήνα στις 40 περίπου ημέρες, δηλαδή τότε ωριμάζει το πεπτικό και μπορεί να αντιμετωπίσει τα διάφορα παθογόνα μικρόβια από μόνο του. Μέχρι τότε το γάλα της μαμάς δρα σαν φίλτρο που "επικαλύπτει" το πεπτικό και το προστατεύει.

ουαου!!2 παιδια θηλασα ομολογουμενος αυτο δεν το ηξερα...!!!χαχα οποτε θα εχω να λεω καινουργιο επιστημονικο σε αυτες που μου χωνονται για τον θηλασμο των τεκνων μου και 8α τις ταπωνω...:lol::lol:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...