Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η αλλη πλευρα του νομίσματος...

Recommended Posts

Θα σας πω την εμπειρια μου ως μπειμπισιτερ η οποια ειναι παρα πολύ μικρη... γενικα ποτε δεν με ενδιεφερε να ασχοληθω με το συγκεκριμενο επαγγελμα και παντα προτιμουσα να κανω μια οποιαδηποτε άλλη δουλεια εκτος από αυτη.. Παρολα αυτα ετυχε δυο φορες να κρατησω καποιο παιδακι αφου πρωτα με παρκάλεσαν παρα πολύ οι γονεις τους..

Κατα το εξαμηνο που εκανα την πρακτικη μου για το πτυχίο μαζι με μια φιλη μου καναμε επιδειξεις ταπερ και βγαζαμε το χαρτζηλίκι μας.. Η νυφη μιας εκ των κυριών που καναμε επίδειξη ειχε ενα μωρακι 40 ημερων και επρεπε να επιστρεψει στη δουλεια.. μου ζητησε λοιπον να το κρατησω, της ειπα οτι δεν μπορω γιατι το πρωι κανω την πρακτικη μου όμως δεν ειχε προβλημα με αυτο γιατι δουλευε σε φροντιστηριο και πηγαινε τα απογευματα.. Της ειπα οτι δεν πολυενδιαφερομαι αλλα αυτη επέμενε (ηταν πολύ καλη φιλη της μαμας μου η πεθερα της) γιατι το μωρο ήταν πολύ μικρο και δεν ειχε εμπιστοσυνη ουτε στην πεθερα της να το αφησει... Της ειπα λοιπον το ναι, συμφωνησαμε με παρα πολύ λίγα λεφτα (50.000 δρχ το 98) για 4 ωρες (5μμ - 9μμ) 4 φορες την εβδομαδα. Της ειπα να εχει ταυτοχρονα υποψην της να βρει άλλη κοπέλα γιατι δεν ειχα σκοπό να κατσω παραπάνω από 3-4 μηνες, της ξεκαθαρισα οτι δεν προκειτε να κανω καμια οικιακη δουλεια ακόμα κι αν το μωρο κοιμοταν από την ωρα που θα πηγαινα μεχρι που θα γυρνουσε αυτη και οτι φυσικα θα επρεπε να βρει τι θα κανει το μεγαλύτερο παιδακι που ηταν 9 χρονων γιατι δεν υπήρχε περιπτωση να το αναλάβω και αυτο... Νομιζω ημουν ολύ ξεκαθαρη. Συμφωνησε, το άλλο παιδακι θα το κρατουσε η γιαγια.. Εμεινα 2 μηνες περιπου και εφυγα αφου πρώτα τσακωθηκαμε για τους εξης λόγους... 1ον το παιδακι δεν πήγε ποτε στη γιαγια (η γιαγια εμενε από κατω) και εγω ημουν κατα τη γνωμη της υποχρεωμενη να τον βοηθαω στα μαθηματα του... Φροντιζε να με παιρνει στις 8 το βραδυ τηλέφωνο και να μου λέει φτιαξε κατι στο Δημητρακι να φαει.. Φροντιζε να μην πλένει όλη την ημερα κανενα μπιμπερο του παιδιου της οπότε ημουν εγω αναγκασμενη να τα πλυνω και να τα αποστειρωσω... φρόντιζε να γυριζει στις 10 και κατι αντι στις 9 γιατι την καθυστερησαν... φροντιζε να με περνει τηλεφωνο στις 7 καποιες μερες και να μου λεει πατησε λίγο κατι ρουχαλακια του Δημητρακη που θα ερθει ο μπαμπας του να τον παρει και δεν προλαβα (ηταν 2η φορα παντρεμενη ο Δ απο τον 1ο γαμο). Τελοσπάντων δεν της ειχα πει τιποτα γιατι κυριως για να μην παρεξηγηθει η μητερα μου με τη φιλη της αλλα της ειπα οτι με το που θα τελειωσει η σχολικη χρονια (ηθελε 2 μηνες ακόμα) να βρει άλλη κοπέλα. Το μωρακι από την άλλη να εχει τρομερους κολικους καθημερινα από τις 7 εως τις 9 και να κλαιει απαρηγορητο... Ηρεμουσε μονο με αγκαλιτσες, ζεστα μπανακια και τα σχετικα..

Τελικα την παρατησα γιατιμου εβαλε χερι οτι παραμελώ τον Δημητρακι γιατι μια μερα γυρισε και της ειπε οτι δεν ηθελα να παιξω μπιριμπα μαζι του.. Τα συμπερασματα δικα σας..

Την 2η φορα που εκανα μπειμπισιτινγκ καθισα για 3 μερες... Εργοδοης μου αυτη τη φορα ενας παλιος καθηγητης μου απ΄το Λυκειο που με πηρε τηλεφωνο και με παρακαλεσε να κρατησω τον 7χρονο γιο του, ο οποιος επασχε απο αυτισμο.. Του ειπα οτι λυπαμαι αλλα δεν εχω την εξιδικευση να αναλαβω τετοια περιπτωση και μου ειπα οτι το παιδι ειναι παρα πολυ ηρεμο, και οτι θα το κρατουσα καθε απόγευμα για 3 ωρες και η μητερα του θα ηταν εντος σπιτιου καθως εκανε καποια ιδιαιτερα στο σπίτι... Τους ειπα θα δοκιμασω για μια βδομαδα και θα τους πω... Δεν ειχα ιδιαιτερο πρόβλημα με το παιδακι, παιζαμε ησυχα του πηγαινα διαφορες δραστηριοτητες από το σπιτι κλπ. Την 3η μερα μετα από καμια ωρα το παιδι αρχισε να χτυπιεται και να κλαιει.. Ηρθε η μητερα του και μου λεει μην ανησυχεις θελει λίγο να εκτωνοθει.. Θα σου δειξω τι να κανεις οταν τον πιανει..

Ανεβαινουμε στην ταρατσα του σπιτιου (παλια οικοδομη με κατι παλιοκαγκελα σαπια) και αρχιζει το παιδι να τρεχει γυρω γυρω και να κοπανιεται στα καγκελα...

Επισης τα συμπερασματα δικα σας..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Α και ενα τελευταιο που εκει πεθανα από τα γελια και δεν πηγα καθόλου....

Με παιρνει τηλέφωνο γνωστη αντιδημαρχος και ιδιοκτητρια φροντιστηριων αγγλικων της πολής μου (κατι εχω με αυτες με τα φροντιστηρια) και μου ζηταω να παω από το φροντιστηριο να μιλήσουμε , με συστησε καποιος γνωστο της κλπ.. Εκεινη την περιοδο ημουν ανεργη οπότε πηγα..

Λοιπον..3 παιδια. Ωραριο από τις 2 εως τις 10 το βραδυ.. Να φτιαχνω το φαγητο τους για το βραδυ, να πλένω - σιδερωνω τα ρουχα τους, να διαβαζω τα δυο που πανε στο σχολειο, το άλλο ηταν 2 χρονων. Να τα πηγαινω καθε απόγευμα βολτα στη γιαγια που εμενε 5 στενα πιο περα, να γυρναμε να τα κανω μπανιο και να τα βαζω για υπνο... και επισης ηθελε αν εχει κανα πιατο στο νεροχυτη να το πλύνω, να συμμαζεψω τα παιχνιδια τους οταν κοιμηθουν... αν εχει τιποτα απλωμενα να τα μαζεψω γενικα ελαφριες οικιακες δουλειες.. γενικα μονο το να κατσω στον αντρας της οταν αυτη δεν ειναι διαθεσιμη δεν μου ζητησε (συγνωμη κιολας για τη εκφραση)..

Μισθος? 80.000 χιλιαδες δρχ το 1999... μου φανηκε τοσο αστειο οταν το ακουσα που με επιασε νευρικο γελιο, την εβρισα και εφυγα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Την 2η φορα που εκανα μπειμπισιτινγκ καθισα για 3 μερες... Εργοδοης μου αυτη τη φορα ενας παλιος καθηγητης μου απ΄το Λυκειο που με πηρε τηλεφωνο και με παρακαλεσε να κρατησω τον 7χρονο γιο του, ο οποιος επασχε απο αυτισμο.. Του ειπα οτι λυπαμαι αλλα δεν εχω την εξιδικευση να αναλαβω τετοια περιπτωση και μου ειπα οτι το παιδι ειναι παρα πολυ ηρεμο, και οτι θα το κρατουσα καθε απόγευμα για 3 ωρες και η μητερα του θα ηταν εντος σπιτιου καθως εκανε καποια ιδιαιτερα στο σπίτι... Τους ειπα θα δοκιμασω για μια βδομαδα και θα τους πω... Δεν ειχα ιδιαιτερο πρόβλημα με το παιδακι, παιζαμε ησυχα του πηγαινα διαφορες δραστηριοτητες από το σπιτι κλπ. Την 3η μερα μετα από καμια ωρα το παιδι αρχισε να χτυπιεται και να κλαιει.. Ηρθε η μητερα του και μου λεει μην ανησυχεις θελει λίγο να εκτωνοθει.. Θα σου δειξω τι να κανεις οταν τον πιανει..

Ανεβαινουμε στην ταρατσα του σπιτιου (παλια οικοδομη με κατι παλιοκαγκελα σαπια) και αρχιζει το παιδι να τρεχει γυρω γυρω και να κοπανιεται στα καγκελα...

Επισης τα συμπερασματα δικα σας..

Και εμείς έχουμε παιδί με αυτισμό...αυτό δεν λέγεται φυσιολογική εκτώνοση... σχιζοφρένεια των γονέων λέγεται...μη τρελαθούμε τώρα!!! :evil:

Γι αυτο τους παρατησα κοριτσακι μου... εγω μπορει να μην ειχα τις γνωσεις ειχα ομως τηνκαλη διαθεση να ασχοληθω δημιουργηκα με το παιδι... Αφου όμως θελανε να το αφηνουν να χτυπιεται στα καγκελα ας το κανουν μονοι τους.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

νομίζω είναι πρόβλημα το ότι δεν υπάρχουν στάνταρ για αυτή την δουλειά έτσι ώστε να ξέρουν οι μέν και οι δέ τι να ζητήσουν, τι να προσφέρουν.

Παίζουν πολλά όπως εμπειρία, γνώσεις, εθνικότητα, εξωτερική εμφάνιση που μπορεί να αλλάξουν κατά πολύ την τιμή προσφοράς/ζήτησης.

Ναί όλα αυτά παίζουν ρόλο,....

επίσης υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τόσο τα χρήματα που θα κάνουν όλες αυτές τις δουλειές επειδή δέν έχουν άλλη επιλογή - ειδικά άτομα που δεν έχουν μητρική γλώσσα τα Ελληνικά....

Έτσι και οι γονείς κάπως προσπαθούν να βρούν κάποια μέση λύση...

Νομίζω το γεγονός ότι οι μπειμπισίττερ δεν το βλέπουν ώς επάγγελμα αλλά ώς λύση ανάγκης κάποιες φορές, συμβάλλει στο ότι δεν αναπτύσσεται σαν πραγματικό επάγγελμα όπως πχ στην Αγγλία που η λέξη "nanny" είναι πολύ ξεκάθαρη, και αξιοσέβαστη, ενώ εδώ μπορεί να σημαίνει και απλώς η ξαδέρφη που θα κρατήσει μια παρασκευή τα παιδιά.

Έτσι έχω την εντύπωση... Εδώ δηλαδή θα γινόταν μία εκπομπή να γίνει και να λέγεται μπειμπισίττερ και να την παίρνουν στα σοβαρά?

:?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Δεν ειναι μονο αυτο Μαρια... ειναι και το γεγονος οτι οι γονεις δεν γνωριζουν τι επιλογες εχουν ουτε τι ειναι καλύτερο..... Ας πουμε για παραδειγμα με 500 ευρω μπορεις να παρεις μια αλλοδαπη μπειμπι σιτερ ή μια κυρια μιας καποιας ηλικίας, ή ενα κοριτσακι 18 χρονων που μολις τελειωσε το λυκειο.. Από την άλλη με 500 ευρω μπορεις να βρεις εναν καταπληκτικο βρεφικο σταθμο για το παιδι σου.. Εγω θα επελεγα την δευτερη περιπτωση. Γιατι θα αισθανομουν πολύ πιο σιγουρη να ειναι το παιδι μου με εξειδικευμενο προσωπικο σε εναν χωρο καταλληλα διαμορφωμενο για παιδια, που θα ασχολουνται μαζι του δημιουργηκα, παρα με μια αγνωστη γυναικα που δεν θα ξερω τι κανει τις ωρες που ειναι με το παιδι μου (στην καλύτερη περιπτωση θα βλέπουν τηλεοραση στην χειροτερη θα το κλειδωνει στην τουαλετα να μην την ενοχλει για να μην σκεφτω τιποτα αλλο...).. Οι περισσοτεροι γονεις πιστευουν οτι ειναι καλυτερα για το παιδι να μεινει στο σπίτι. Εγω δεν θελω καν να μεινει στο σπίτι με τη γιαγια του και γι αυτο ψαχνω από τωρα βρεφικο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δεν ειναι μονο αυτο Μαρια... ειναι και το γεγονος οτι οι γονεις δεν γνωριζουν τι επιλογες εχουν ουτε τι ειναι καλύτερο..... Ας πουμε για παραδειγμα με 500 ευρω μπορεις να παρεις μια αλλοδαπη μπειμπι σιτερ ή μια κυρια μιας καποιας ηλικίας, ή ενα κοριτσακι 18 χρονων που μολις τελειωσε το λυκειο.. Από την άλλη με 500 ευρω μπορεις να βρεις εναν καταπληκτικο βρεφικο σταθμο για το παιδι σου.. Εγω θα επελεγα την δευτερη περιπτωση. Γιατι θα αισθανομουν πολύ πιο σιγουρη να ειναι το παιδι μου με εξειδικευμενο προσωπικο σε εναν χωρο καταλληλα διαμορφωμενο για παιδια, που θα ασχολουνται μαζι του δημιουργηκα, παρα με μια αγνωστη γυναικα που δεν θα ξερω τι κανει τις ωρες που ειναι με το παιδι μου (στην καλύτερη περιπτωση θα βλέπουν τηλεοραση στην χειροτερη θα το κλειδωνει στην τουαλετα να μην την ενοχλει για να μην σκεφτω τιποτα αλλο...).. Οι περισσοτεροι γονεις πιστευουν οτι ειναι καλυτερα για το παιδι να μεινει στο σπίτι. Εγω δεν θελω καν να μεινει στο σπίτι με τη γιαγια του και γι αυτο ψαχνω από τωρα βρεφικο.

DORA

σε κατανοω απολυτα (οταν ημουν 18 και εψαχνα για δουλεια για να βγαλω τα λεφτα της σχολης εκανα και αυτο ,δεν αντεξα βεβαια τρεις ημερες ηταν αρκετες).Ωστοσο το προβλημα για καποιες οικογενειες ειναι η ωρα.Αν δηλαδη καποιοι χρειαζονται βοηθεια τις ωρες που ο παιδικος ειναι κλεστος τι θα κανουν θα αναγκαστουν να παρουν μια γυναικα.

Ο δικος μου προβληματισμος για παραδειγμα ειναι οταν ξεκινησουν τα σχολεια τι θα κανω.Και καλα θα τον παιρνει η μαμα μου απο το σχολειο ειτε στην καλυτερη περιπτωση να τον φερνει το σχολικο εαν εχω να πληρωσω ιδιωτικο.Μετα.Ποιος θα διαβασει το μικρο ή θα περιμενει ποτε θα γυρισω απο τη δουλεια (καλως εχοντων των πραγματων 8.00 το βραδυ) και θα κουτουλαει απο τη νιστα???/

2eaW.jpg.png