Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η δική μου ιστορία-Λαπαροσκόπηση για κύστη στο "Αλεξάνδρα"


usernamesoul1

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας. Τον Ιούνιο σε υπέρηχο που είχα κάνει βρέθηκε μία κύστη 4,4 εκ στην αριστερή ωοθήκη που ο τότε γυναικολόγος μου την χαρακτήρισε ως ωχρό σωμάτιο. Έπρεπε να το ξαναδούμε σε 2 μήνες. Βλακεία μου που το παρέλειψα λόγω ενός μεγάλου ταξιδιου όπου έλειπα εκτός Ελλάδος. Το μόνο σύμπτωμα έως τότε ήταν πόνος στη σεξουαλική επαφή κάποιες φορές σε συγκεκριμένη στάση. Όμως, πριν από ενάμιση μήνα μου έκανε καθυστέρηση 7 ημερών στην περίοδο. Αυτό ήταν η αρχή μίας διαδικασίας που ξεκίνησε έκτοτε. Ξαναπηγαίνω σε γυναικολόγο για υπέρηχο και μου βρίσκει την ίδια κύστη 4,7 εκατοστά στην αριστερή ωοθήκη, τίποτε στην δεξιά. Κάνω επιπλέον doppler υπέρηχο τρισδυάστατο σε άλλο γυναικολόγο όπου με παρέπεμψε όπου αποκλέιεται η κακοήθεια και σχεδόν επιβεβαιώνεται η εικόνα της ενδομητρίωσης. Παράλληλα με την 4,7 εκ κύστη στην αριστερή ωοθήκη,όμως, ο γυναικολόγος στον τρισδυάστατο υπέρηχο βρίσκει κύστη 1,4 εκ. και στη δεξιά ωοθήκη. Οι καρκινικοί δείκτες CA 125 φυσιολογικοί με χαμηλή τιμή. Το τεστ ΠΑΠ αρνητικό για κακοήθεια. Κλείνω λοιπόν ημερομηνία για λαπαροσκόπηση πλέον, καθώς μόνο έτσι γίνεται η διάγνωση της ενδομητρίωσης. 8 Απριλίου προγραμματίστηκε η εγχείρισή μου.

Το πρόγραμμα μίας λαπαροσκόπησης σε δημόσιο νοσοκομείο έχει ως εξής:

Μπαίνεις 2 μέρες πριν εισαγωγή. Την πρώτη μέρα σου παίρνουν ιστορικό, αιματολογικές, υπέρηχο κολπικό και καρδιολογική εξέταση, μετά μπορείς να αποχωρήσεις και να μην διανυκτερεύσεις στο νοσοκομείο. Την δεύτερη μέρα σε βλέπει αναισθησιολόγος και το βραδάκι διανυκτερεύεις απαραιτήτως, παρέα με ένα ηρεμιστικο που σου δίνουν, ωστε να έχεις καλό ύπνο.Την τρίτη ημέρα είναι η λαπαροσκόπησή σου.

Στη δική μου περίπτωση, είχα ένα πολύ καλό γυναικολόγο διευθυντή της κλινικής-κάποιες μπορεί να γνωρίζουν.Το πρωί μου έδωσαν πάλι ηρεμιστικό (ως μέρος της αναισθησίας του χειρουργείου) κι έπειτα από 3 ώρες μπήκα στην αίθουσα του χειρουργείου. Πραγματικά, με καλή διάθεση και κυρίως αισιοδοξία. Όλα πήγαν καλά.. Ευρήματα: Μία κύστη που δεν έμοιαζε σοκολατοειδής-όπως είναι στην ωοθηκική ενδομητρίωση, αλλά είχε ροδαλό υγρό στην αριστερή ωοθήκη, και καμία άλλη εστία αντίθετα με αυτό που έδειχνε ο τρισδυαστατος υπέρηχος-σημειωτέον την ημέρα που έκανα τον τρισδυάστατο μου ήρθε περίοδος αρα προφανώς η κύστη που εβρέθη ήταν απλά ένα ωχρό σωμάτιο της περιόδου μου). Η ταχεία βιοψία έδειξε πως δεν είναι κακοήθεια. Η ιστολογική εξέταση που βγαίνει σε 20 εργάσιμες ημέρες θα δείξει αν τελικά είχα ενδομητρίωμα ή μία απλή κύστη. Το θετικό είναι ότι δεν έχω ενδομητρίωση, δηλαδή κι άλλες εστίες.

Η υπόλοιπη ημέρα μετά το χειρουργείο ήταν λίγο δύσκολή. Όχι λόγω πόνων, γιατί δεν είχα (λίγο μόνο στον ώμο λόγω του αέρα με τον οποίο σε φουσκώνουν στο χειρουργείο), αλλά εξαιτία του ότι με πείραξε η νάρκωση. Ζαλιζόμουν και χρειάστηκε να κάνω εμετό, όπου μετά ένιωσα άλλος άνθρωπος. Τα ράμματα τραβούσαν αρκετά.

Την επομένη του χειρουργείου βγαίνω από το νοσοκομείο αφου μου ελέγχουν τον αιματοκρίτη μου τυπικά.

Σήμερα, δύο μέρες μετά το χειρουργείο αισθάνομαι πραγματικά πολύ διαφορετικά, ακόμα και τα ράμματα στην κοιλιά μου. Δε με τραβούν τόσο πολύ και η ενεργητικότητά μου έχει αυξηθεί τα μάλα!!

Ανυπομονώ να βγει η ιστολογική εξέταση για να δω τελικά τι είχα.

 

Αυτό που αποκόμισα από την όλη αυτή διαδικασία είναι η στήριξη από τον σύντροφό μου και τη μητέρα μου που ήταν συνέχεια μαζί μου πριν και μετά το χειρουργείο, αλλά και από την αδελφή μου που αν και εγκυμονούσα ήρθε δύο φορές να με δει πριν και μετά την εγχείριση.

Τελικά , οι δύσκολες στιγμές σου φωτίζουν τη σκηνή της ζωής σου και σε κάνουν να βλέπεις αν έχεις κάνει καλές επιλογές ή κακές. Το ποιος είναι δίπλα σου, όπως και ο τρόπος που αυτός επιλέγει να σε στηρίξει χρήζει υψίστης σημασίας.

Επιπλέον, καταλαβαίνεις πολλά για τον εαυτό σου, πόσο καλή διαχείριση κάνεις πάνω στην κρίση. Κάποιες φορές χάνεις τον έλεγχο, αλλά τελικά η ταχύτητα της ανάρρωσης σου δείχνει πόσο δυναμική και θετική σκέψη έχεις μέσα σου.

 

1.ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΘΕΤΙΚΑ,

2.ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ΚΑΚΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,

3.ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΤΡΟΜΕΡΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.

4. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ-ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ-ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ,

5.ΤΣΙΓΑΡΑ, ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ (ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...)

 

 

Χ+Σ=Γ.Π.Μ.Μ.Μ.Α.Π <3

 

 

Αυτή είναι η δική μου ιστορία που ήθελα να σας καταθέσω. Να είστε όλες καλά μέσα από την καρδιά μου και να έρχονται όλα στη ζωή σας κατ' ευχήν! Φιλιά πολλά!

Ο,τι δεν σε σκοτωνει, σε κανει πιο δυνατό!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Να σαι καλα κοπελα μου, περαστικα σου! Εγω εκανα λαπαροσκοπηση πριν απο πεντε μηνες για ινωμυοματα στην μητρα και ναιιιι εδω και δυο εβδομαδες μπορω και κοιμαμαι μπρουμητα χωρις να ποναω!!:):):):):):)

Link to comment
Share on other sites

Να σαι καλα κοπελα μου, περαστικα σου! Εγω εκανα λαπαροσκοπηση πριν απο πεντε μηνες για ινωμυοματα στην μητρα και ναιιιι εδω και δυο εβδομαδες μπορω και κοιμαμαι μπρουμητα χωρις να ποναω!!:):):):):):)

 

Χαίρομαι που μπορείς και απολαμβάνεις τον ύπνο πλέον!! :))) Να είσαι πάντα καλά και ποτέ ξανά τέτοιες περιπέτειες!!

Ο,τι δεν σε σκοτωνει, σε κανει πιο δυνατό!

Link to comment
Share on other sites

Να σαι καλα κοπελα μου, περαστικα σου! Εγω εκανα λαπαροσκοπηση πριν απο πεντε μηνες για ινωμυοματα στην μητρα και ναιιιι εδω και δυο εβδομαδες μπορω και κοιμαμαι μπρουμητα χωρις να ποναω!!:):):):):):)

 

Τι εννοεις veloutela, οτι πεντε μηνες ολοκληρους ποναγες? Χριστος και Παναγια! Και υποτειθεται οτι λαπαροσκοπικα ειναι πιο απλο χειρουργειο. Που και ποιος σου εκανε την επεμβαση? Στειλε μου πμ για να μην δημοσιευσεις αν θελεις! Τελοςπαντων, σιδερενια κοριτσι μου, ολα να ειναι κατ'ευχην απο δω και περα, αλλα τρομαξα λιγακι:-(!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, έχουν περάσει δώδεκα ημέρες από την λαπαροσκόπηση για την κύστη ωοθήκης που σας προανέφερα κι έχω ακόμη μία μικρή κολπική αιμορραγία, (μου μεσολάβησε βέβαια και περίοδος) κι έχω ακόμη και κάτι πονάκια περιόδου. Είχε καμμιά από εσας τόσες ημέρες μετά αιμορραγία; Ο γιατρός μου μου είπε να μην ανησυχώ κι ότι θα σταματήσει.

Ο,τι δεν σε σκοτωνει, σε κανει πιο δυνατό!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...