Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλημα με το θεμα της βαφτισης

invoked

Recommended Posts

Το δικο μου προβλημα με το θεμα της βαφτισης ειναι οτι ο μπαμπας μας ειναι Αθεος:confused:

Μπορει να ακουγεται καπως το ξερω αλλα ο καθενας εχει τα πιστευω του.

Στις αρχες ηταν ανενδοτος στο θεμα της βαφτισης μεχρι που τον βαλαμε κατω δεν θυμαμαι και εγω ποσα ατομα και του εξηγησαμε καποια πραγματα.

Πειστηκε εν μερη ομως,δλδ μας εβαλε ορους.

Και οι οροι ειναι ο πρωτος ειναι να μην γινει σε εκκλησια αλλα σε θαλασσα:rolleyes:

Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο:!:για αυτο θελω τις γνωμες σας

αν εχετε ακουσει κατι παρομοιο.

Και ο δευτερος ειναι να μη πει ο πατερ το αποτασσομαι το σατανα.

Δεν θυμαμαι και εγω ακριβως τα λογια του πατερ στην βαφτιση γιατι παει καιρος απο την τελευταια φορα που εγινα νονα.

Εχουμε σκοπο να την κανουμε την βαφτιση στην ιο τον αυγουστο και εχω αρχισει να αγχωνομαι με το θεμα γιατι δεν ξερω αν τελικα μπορει να γινει κατι τετοιο:-(

Ελευθερια ειναι να εισαι αερας και να μην

σε αναπνεει κανεις...:rolleyes:

Διαφημίσεις

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

λίγο δυσκολο εως αδυνατο να μην πει τα λογια του ο παπας και ναι, υπαρχουν αυτα τα λογια... εξηγησε του ότι το να βαφτιση το παιδι δεν σημαινει οτι αλλάζει και τα πιστευω του, τα οποια ειναι σεβαστα από τους άλλους. ετσι θα πρεπει και εκεινος να σεβαστει τα δικα σας και όσον πιστευουν σε κατι διαφορετικο απο εκεινον... δεν παντρευτηκατε εσεις;

Για τη βαφτιση στη θαλασσα ειναι εφικτο, με ψαξιμο κ ειδικα σε νησι πιθανον κ να βρειτε παπα που να δεχτει. Υπαρχει κ αλλο topic εδω που εχει αρκετες αναφορες.

Για το θεμα να πεις στο παπα να κοψει λογια απο το μυστηριο, το βρισκω απιθανο.

Ο αντρας σου δεν βαφτιστηκε μικρος??Και μετα οταν μεγαλωσε διαλεξε τα δικα του πιστευω? Εγω αυτο θα του λεγα. Οτι ας γινει ετσι κ να βαφτιστει το παιδακι κ μετα οσο μεγαλωνει ο μικρος θα χει ολο το καιρο να του διδαξει την ανεξιθρησκια...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

λίγο δυσκολο εως αδυνατο να μην πει τα λογια του ο παπας και ναι, υπαρχουν αυτα τα λογια... εξηγησε του ότι το να βαφτιση το παιδι δεν σημαινει οτι αλλάζει και τα πιστευω του, τα οποια ειναι σεβαστα από τους άλλους. ετσι θα πρεπει και εκεινος να σεβαστει τα δικα σας και όσον πιστευουν σε κατι διαφορετικο απο εκεινον... δεν παντρευτηκατε εσεις;

Του τα εχω εξηγησει ολα και εγω και οι φιλοι μας και οι κουμπαροι μας.

Το προβλημα του ειναι οτι με το να βαφτιζουμε ενα παιδι που ακομα δεν εχει αποψη και γνωμη ειναι σαν να το προσυλητιζουμε.

Εχουμε παντρευτει με πολιτικο και οταν γραφαμε τα στοιχεια μας στο σημειο που εγραφε το θρησκευμα εγραψε αθεος.

Ειναι βαφτισμενος και ο ιδιος αλλα σκεφτεται να παει να κανει αναιρεση της βαφτισης του.

Βεβαια αυτο δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο:confused:

Οσο για το θεμα της ονοματοδοσιας το εχουμε συζητησει και αυτο αλλα εκει ειμαι ανενδοτη εγω.

Με το θεμα της θαλασσας δεν ξερω τι παιζει,δεν ξερω αν μπορουμε να βρουμε παπα να δεχτει αυτο το....πανηγυρακι ας μου επιτραπει η εκφραση:evil:

Ξερω εναν παπα να σε στειλω να του τα πεις αυτα....κυρίως τον δευτερο ορο...Πλακα μας κανεις?

Αν εκανα πλακα θα το ειχα καταλαβει και εγω η ιδια:rolleyes:

Ενταξει,ειπα οτι ειναι σοβαρο το προβλημα για αυτο και ρωταω τις γνωμες σας.

Δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να γινουν αυτα τα δυο που μου ζηταει ο αντρας μου:-(

υπαρχουν παπαδες που δεν βαφτιζουν αν δεν ειστε παντρεμενοι με θρησκευτικο γαμο, το ξέρεις αυτό; ρώτησε τον παπα που θα βαφτισει το μικρο σου...

Μωρε δεν ακουγεται καπως το οτι ειναι αθεος, ο καθενας πιστευει οπου, οτι θελει...

Εκεινο που μου κανει εντυπωση, ειναι οτι... ασκει βετο και θετει ορους προκειμενου να παρευρεθει στην βαφτιση του δικου του γιου.

Το οτι δεν ασπαζεται καποια συγκεκριμενη θρησκεια, ή μαλλον την συγκεκριμενη δεν σημαινει δεν μπορεις να τελεσεις την βαφτιση του παιδιου μετον τροπο που θελεις εσυ, αφου βεβαια δεν επηρρεαζει καθολου τα δικα του πιστευω με κανεναν τροπο. Δεν προκειται να αναμειχθει με κανεναν τροπο στο τελετουργικο μερος, πραγμα που δεν θα επηρρεασει καθολου τις δικες του προσωπικες πεποιθησεις.

υπαρχουν παπαδες που δεν βαφτιζουν αν δεν ειστε παντρεμενοι με θρησκευτικο γαμο, το ξέρεις αυτό; ρώτησε τον παπα που θα βαφτισει το μικρο σου...

Ναι το εχω ξανακουσει και αυτο!!!

Ενταξει αν βρεθει παπας που να δεχτει να κανει την βαφτιση στην θαλασσα ελπιζω να μην κολλησει στο θεμα του γαμου.

Στον πρωτο μου γιο δεν ημουν καν παντρεμενη (δεν παντρευτηκα ποτε) οταν τον βαφτισαμε.

Διαφημίσεις

δεν υπάρχει πρόβλημα αν οι γονείς δεν είναι παντρεμενοι ή ειναι παντρεμενοι με πολιτικό γάμο. οι νονοί -αν είναι παντρεμένοι- πρέπει να εχουν κανει θρησκευτικό γάμο.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Μωρε δεν ακουγεται καπως το οτι ειναι αθεος, ο καθενας πιστευει οπου, οτι θελει...

Εκεινο που μου κανει εντυπωση, ειναι οτι... ασκει βετο και θετει ορους προκειμενου να παρευρεθει στην βαφτιση του δικου του γιου.

Το οτι δεν ασπαζεται καποια συγκεκριμενη θρησκεια, ή μαλλον την συγκεκριμενη δεν σημαινει δεν μπορεις να τελεσεις την βαφτιση του παιδιου μετον τροπο που θελεις εσυ, αφου βεβαια δεν επηρρεαζει καθολου τα δικα του πιστευω με κανεναν τροπο. Δεν προκειται να αναμειχθει με κανεναν τροπο στο τελετουργικο μερος, πραγμα που δεν θα επηρρεασει καθολου τις δικες του προσωπικες πεποιθησεις.

Το προβλημα του ειναι οτι ετσι θα προσυλητισουμε τον γιο του,οπως ακριβως εκαναν και με τον ιδιο και τωρα αυτος ειναι δηλωμενος χριστιανος ορθοδοξος ενω δεν ειναι.

Για αυτο αλλωστε εθεσε και τον ορο η βαφτιση να γινει στην θαλασσα γιατι στην εκκλησια δεν μπαινει.

Ξέρω μια παρόμοια περίπτωση,μόνο που η μάνα ήταν από άλλη χώρα,αλλά βαφτισμένη ορθόδοξη.Τον απείλησε ότι αν δεν δεχτεί,θα βάφτιζε το παιδί σε καθολική εκκλησία και τελικά δέχτηκε να γίνει κανονικά η βάφτιση.Για τα λόγια του παπά δεν είχε άποψη και ο χριστιανός τα είπε κανονικά.

Αλλά μπορώ να σε ρωτήσω κάτι??Γιατί τον ενοχλούν τόσο τα συγκεκριμένα λόγια και όχι κάποια άλλα,από τα τόσα που λέγονται??Το να είναι κάποιος άθεος,δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και οπαδός του σατανά.

Γιατί το να μην θέλει να ακουστεί αυτό,μου δημιουργεί αυτή την απορία. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τί θέλω να πω.

δεν υπάρχει πρόβλημα αν οι γονείς δεν είναι παντρεμενοι ή ειναι παντρεμενοι με πολιτικό γάμο. οι νονοί -αν είναι παντρεμένοι- πρέπει να εχουν κανει θρησκευτικό γάμο.

υπαρχοι προβλημα και με τους γονεις για καποιους παπαδες

Διαφημίσεις

παιδιά σκουρα.....ειδικά να μην πει ο παπάς το απεταξαμειν....?χλωμό θα σε κυνηγίσει ο παπάς....και στο κάτω κάτω καλά λενε τα κορίτσια...τι τον πειράζει....?

το απεταξάμειν ειναι και η ουσία του μυστηρίου....η βάπτιση ειναι το ΙΕΡΟΤΕΡΟ και σημαντικότερο μυστηριο της Θρησκείας μας....και δεν γίνεται για να καθιερωθεί το θρήσκευμα του παιδιου....αν θα ειναι ορθόδοξος ή μουσουλμάνος....

υπάρχει και άλλη λύση...να μην ειναι παρόν στο μυστήριο........εφόσον εκεινος έχει πρόβλημα.....κάνε και εσυ μια κλειστού τυπου βάπτιση μονο με παπουδογιαγιάδες και εδέρφια και τελειωνε ας μην έρθει....

ας κάτσει έξω απο την εκκλησία....

1129643tvsq1yiqpw.gif

υπαρχοι προβλημα και με τους γονεις για καποιους παπαδες

εμεις κάναμε την βάπτιση στα Τέμπι και ο παπας το πρωτο που με ρώτησε ειναι αν ειμαστε παντρεμένοι και αν η νονά του παιδιού ειναι παντρεμένη ή χωρισμένη....μου δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν κάνει βάπτιση εαν κάποιος απο εμάς ήταν χωρισμένος...

1129643tvsq1yiqpw.gif

υπάρχει και η λύση της ονοματοδοσίας στο ληξιαρχείο

Κι εμένα αυτό μου φαίνεται πιο εφικτό για την περίπτωσή σας...δεν τον βλεπω τον μπαμπα σας και πολυ υποχωρητικό...

αφου βαφτισατε τον πρωτο, γιατι κολλαει στο δευτερο;;:confused:

Ναι,ξεχασα να αναφερω εδω οτι ειναι ο δευτερος αντρας μου.

αν εχει τοοοοσοοοοοοο μεγαλο προβλημα να αφησει τοτε το γιο του να διαλεξει και το ονομα του, γιατι δεν νομιζω να του εχει ζητησει την αδεια του μικρου για το πως θα τον βγαλετε;;;;;;;;;;; :confused::confused::confused:

Ξέρω μια παρόμοια περίπτωση,μόνο που η μάνα ήταν από άλλη χώρα,αλλά βαφτισμένη ορθόδοξη.Τον απείλησε ότι αν δεν δεχτεί,θα βάφτιζε το παιδί σε καθολική εκκλησία και τελικά δέχτηκε να γίνει κανονικά η βάφτιση.Για τα λόγια του παπά δεν είχε άποψη και ο χριστιανός τα είπε κανονικά.

Αλλά μπορώ να σε ρωτήσω κάτι??Γιατί τον ενοχλούν τόσο τα συγκεκριμένα λόγια και όχι κάποια άλλα,από τα τόσα που λέγονται??Το να είναι κάποιος άθεος,δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και οπαδός του σατανά.

Γιατί το να μην θέλει να ακουστεί αυτό,μου δημιουργεί αυτή την απορία. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τί θέλω να πω.

Γιατι πιστευει οτι ενα πλασματακι μολις 10-15 μηνων δεν μπορει να εχει μεσα του τον σατανα:confused:

αν εχει τοοοοσοοοοοοο μεγαλο προβλημα να αφησει τοτε το γιο του να διαλεξει και το ονομα του, γιατι δεν νομιζω να του εχει ζητησει την αδεια του μικρου για το πως θα τον βγαλετε;;;;;;;;;;; :confused::confused::confused:

Σωστό κι αυτό!

QqmLp3.png

Το προβλημα του ειναι οτι ετσι θα προσυλητισουμε τον γιο του,οπως ακριβως εκαναν και με τον ιδιο και τωρα αυτος ειναι δηλωμενος χριστιανος ορθοδοξος ενω δεν ειναι.

Για αυτο αλλωστε εθεσε και τον ορο η βαφτιση να γινει στην θαλασσα γιατι στην εκκλησια δεν μπαινει.

Δεν θεωρω οτι θα προσυλητιστει με την βαφτιση και μονο. Χρειαζονται και αλλα πραγματα προκειμενου καποιος να ασπαστει ουσιαστικα μια θρησκεια.

Το παιδι μπορει να επιλεξει ελευθερα μεγαλονοντας που και σε τι θελει να πιστευει, οπως ακριβως κι οι ιδιος.

υπάρχει και η λύση της ονοματοδοσίας στο ληξιαρχείο

Νομιζω οτι τελικα αυτη θα ειναι η καλυτερη λυση για εσας, γιατι βρισκω αρκετα σκληροπυρηνικο τον μπαμπακα σας...;)