Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΟΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΟΥ...ΕΔΩ!!!

Recommended Posts

Να'μαι και εγω,εδω,σε αυτη την ενοτητα,ναι ,μεν με χαρα αλλα,προβληματισμενη.

θα ειμαι συντομη,να μην σας κουρασω πολυ,απλα λογο ελειψεις εμπιστοσυνης,πλεον,στον ιατρο μου,ΠΡΕΠΕΙ,να βρω τις απαντησεις μου εδω.Και ξερω οτι ολες εσεις που γραφετε εδω,θα δειτε το θεμα μου και θα μου απαντησετε αμεσως,...ετσι για να μου φυγει το πολυ αγχως,μεχρι την δευτερα που θα παω για υπερηχο.

Ποια μερα καθυστερησης κανατε χοριακη και ποσο βγηκε?

Ξανακανατε ,μετα απο ποσες μερες,και ποσο ηταν?

Υπερηχο κανατε?πότεκαι ποσο ηταν ο σακος η το εμβρυο?

Καρδια πότε ακουσατε,γιατι εμενα στις 6 και 2 μερες δεν ειδαμε καν εμβρυο,μου ειπε οτι μαλλον εχω συλλαβει αργα.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ=μου εδωσε θεραπεια με 3 cyclacur/day.kai crinone gel/καθε βραδυ και 1 φιλισινε/μερα και επιπλεον ειπε να μεινω εντελως ακινητη στο κρεβατι.

Και αναρωτιεμαι εγω,τωρα.Ενταξει,εχω συλλαβει αργα,αλλα αφου δεν εχω καθολου αιματακι,γιατι μου συνεστησε να μεινω ξαπλα ?

Κατι δεν παει καλα,και αυτο δεν μου φευγει απο το μυαλο...

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Διαφημίσεις

και κατι αλλο.Δεν εχω κανενα συμπτωμα.Μονο τα νευρα μου εχουν σαλταρει λιγο.Κατα τα αλλα,ουτε τσιμπιματακια,ουτε τραβηγματακια κατω χαμηλα...τιποτα...τιποτα....ουτε καουρες,ουτε ζαλαδες,...αναγουλες...Μα τιποτα πια δεν εχει αυτη η εγκυμοσυνη ????

Λοιπόν, να σου πάνε όλα καλά. Όσο για μένα, στον μήνα πάνω έκανα τεστ φαρμακείου και βγήκε αρνητικό. Την 5η εβδομάδα πήγα στον γιατρό όπου και είδε μόνο σάκο. Έκανα τότε χοριακή και έδειξε πως ήμουν έγκυος. Καρδιά ακούσαμε την 8η εβδομάδα, αν και πήγαινα κάθε 4-5 μέρες για να ακούσουμε.

oIKlp2.png

ναι,ευχαριστω,αλλα ξερεις κατι? εγω,καλος η κακος το ψαχνω πολυ το θεμα και θελω να μαθω λεπτομερειες.

Στις 4 και 4 μερες η χοριακη 1170(αν θυμαμαι καλα)

στις 4 και 6 μερες η χοριακη 1481.Την ιδια μερα εκανα υπερηχο και ειδαμε σακο 4 χιλ.

αμεσως μετα μου εδωσε αγωγη με ολα αυτα τα σκευασματα που ειπα πριν και...

στις 5 και 2 μερες παλι υπερηχο με σακο 5 χιλ.

συνεχιζεις,μου ειπε,να εισαι εντελως ξαπλα,και τα φαρμακα ,φυσικα,και ετσι και εγινε.

Στις 6 και 2 μερες παλι υπερηχο με σακο 11 χιλ. και μονο.

εμβρυακα στοιχεια γιοκ,ειπε μηπως εγινε αργα η συλληψη.

Σας εχει ξανατυχει ποτέ κατι τετοιο η εχετε ακουσει για τετοια περιπτωση,κοριτσια,και μετα μαθατε αν ολα πηγαν καλα μεχρι το τελος?

Michel καλησπερα.Κατ' αρχην ευχομαι να πανε ολα καλα και σου συνιστω να μην αγχωνεσαι.

Οσον αφορα τις τιμες της χοριακης,θα σου γραψω τη δικη μου εμπειρια.

Η συλληψη εγινε 18 Απριλιου 2007. Γι' αυτο ειμαι σχεδον σιγουρη,αλλα επειδη οι γιατροι μετρανε με βαση την τελευταια περιοδο,που εγω την ειχα 4 Απριλιου,θα μετρησω κι εγω ετσι.

Εκανα την πρωτη χοριακη στις 7 Μαιου 2007 (θεωρητικα 5 εβδομαδων) κι ηταν 1049. Την ξαναεκανα μετα απο 2 μερες κι ηταν 6167 και μετα ξανα στις 11 Μαιου (περιπου 5μιση εβδομαδων) και ηταν 22052.

Τωρα οσον αφορα τον υπερηχο τα πραγματα αρχικα δεν ηταν καθολου καλα,παρ' ολο που οι τιμες των χοριακων ηταν καλες.

Τον πρωτο υπερηχο τον εκανα 12 Μαιου,οπου θεωρητικα (βασει της μετρησης απο τελευταια περιοδο) ημουν 6 εβδομαδων.Στην πραγματικοτητα βεβαια δεν ημουν 6 αλλα 3μιση. Εκει μου βρηκαν ενδομητριο σακκο διαμετρου 7 χιλιοστων αλλα με εικονα αποκολλησης 22 χιλιοστων.Οπως καταλαβαινεις καθισα σχεδον ενα μηνα στο κρεβατι με Utrogestan παρ' ολο που ουτε εγω ειχα αιμα.Καθολου αιμα,ουτε μια στιγμη.

Τωρα,τις επομενες μετρησεις στα υπερηχογραφηματα δεν τις θυμαμαι γιατι αν κι εχω τα υπερηχογραφηματα εχω χασει τα χαρτια των γιατρων με τα χιλιοστα. Ευχομαι και παλι να ερθουν ολα δεξια καλη μου. :wink::wink::wink:

Διαφημίσεις

Οσον αφορα τα συμπτωματα που λες οτι δεν εχεις,αυτο δεν ειναι αρνητικο νομιζω.Ουτε εγω ειχα,ουτε την παραμικρη ναυτια ή ζαλαδα,ουτε αισθημα κοπωσης,ουτε πονο στο στηθος ουτε τιποτα.Δε νομιζω οτι σημαινει κατι αυτο.

Michel καλησπερα.Κατ' αρχην ευχομαι να πανε ολα καλα και σου συνιστω να μην αγχωνεσαι.

Οσον αφορα τις τιμες της χοριακης,θα σου γραψω τη δικη μου εμπειρια.

Η συλληψη εγινε 18 Απριλιου 2007. Γι' αυτο ειμαι σχεδον σιγουρη,αλλα επειδη οι γιατροι μετρανε με βαση την τελευταια περιοδο,που εγω την ειχα 4 Απριλιου,θα μετρησω κι εγω ετσι.

Εκανα την πρωτη χοριακη στις 7 Μαιου 2007 (θεωρητικα 5 εβδομαδων) κι ηταν 1049. Την ξαναεκανα μετα απο 2 μερες κι ηταν 6167 και μετα ξανα στις 11 Μαιου (περιπου 5μιση εβδομαδων) και ηταν 22052.

Τωρα οσον αφορα τον υπερηχο τα πραγματα αρχικα δεν ηταν καθολου καλα,παρ' ολο που οι τιμες των χοριακων ηταν καλες.

Τον πρωτο υπερηχο τον εκανα 12 Μαιου,οπου θεωρητικα (βασει της μετρησης απο τελευταια περιοδο) ημουν 6 εβδομαδων.Στην πραγματικοτητα βεβαια δεν ημουν 6 αλλα 3μιση. Εκει μου βρηκαν ενδομητριο σακκο διαμετρου 7 χιλιοστων αλλα με εικονα αποκολλησης 22 χιλιοστων.Οπως καταλαβαινεις καθισα σχεδον ενα μηνα στο κρεβατι με Utrogestan παρ' ολο που ουτε εγω ειχα αιμα.Καθολου αιμα,ουτε μια στιγμη.

Τωρα,τις επομενες μετρησεις στα υπερηχογραφηματα δεν τις θυμαμαι γιατι αν κι εχω τα υπερηχογραφηματα εχω χασει τα χαρτια των γιατρων με τα χιλιοστα. Ευχομαι και παλι να ερθουν ολα δεξια καλη μου. :wink::wink::wink:

Γιατι τα μπερδευεις??Δεν υπαρχει κανονικα και μη....συμφωνα με την Τ.Ε.Ρ σου ησουν 6 εβδ και οχι 3,5 :?

ναι,ευχαριστω,αλλα ξερεις κατι? εγω,καλος η κακος το ψαχνω πολυ το θεμα και θελω να μαθω λεπτομερειες.

Στις 4 και 4 μερες η χοριακη 1170(αν θυμαμαι καλα)

στις 4 και 6 μερες η χοριακη 1481.Την ιδια μερα εκανα υπερηχο και ειδαμε σακο 4 χιλ.

αμεσως μετα μου εδωσε αγωγη με ολα αυτα τα σκευασματα που ειπα πριν και...

στις 5 και 2 μερες παλι υπερηχο με σακο 5 χιλ.

συνεχιζεις,μου ειπε,να εισαι εντελως ξαπλα,και τα φαρμακα ,φυσικα,και ετσι και εγινε.

Στις 6 και 2 μερες παλι υπερηχο με σακο 11 χιλ. και μονο.

εμβρυακα στοιχεια γιοκ,ειπε μηπως εγινε αργα η συλληψη.

Σας εχει ξανατυχει ποτέ κατι τετοιο η εχετε ακουσει για τετοια περιπτωση,κοριτσια,και μετα μαθατε αν ολα πηγαν καλα μεχρι το τελος?

Σου ευχομαι ολα να σου πανε καλα.. :D

Χοριακες κανεις στο ιδιο μικροβιολογικο και πρωι παντα??

Κανονικα λενε οτι η χορικκη πρεπει να διπλασιαζεται καθε 2 μερες(δλδ ειναι 200 πρεπει να γινει 400 μετα 800 μετα 1600 μετα 3200 κτλ)....αλλα εχουν γινει και θαυματα...που ενω δεν ξεκινησαν καλα ..πηγαν ολα τελεια :wink:

Καταρχην να σου ευχηθω συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου κι ολα να πανε καλα για εσενα τους υπολοιπους μηνες.....

ΤΕΡ 6/12/08

Ημερομηνια σύλληψης 19/12/08 (ειναι σιγουρο γιατι την παρακολουθουσαμε και υπερηχογραφικα)

Θετικο τεστ κυησεως στο σπιτι στις 2/1/09 2 ημερες πριν την αναμενομενη περιοδο μου ή 14 μερες μετα την ωορρηξια μου (14η DPO)

Χοριακη στις 7/1/09 3 ημερες καθυστέρηση ή 19η DPO 491 με τιμες αναφορας 100-1000

Επαναληψη χοριακης 10/1/09 6 ημέρες καθυστέρηση ή 22η DPO 2448 με τιμές αναφοράς 500-6000

1ος υπέρηχος 17/1/09 ηλικία κύήσεως:6 εβδομαδων --->είδαμε ενδομήτριο σάκο με εμβρυικα στοιχεία

2ος υπερηχος 23/1/09 ηλικίας κυήσεως:6+6 εβδομαδων --->είδαμε τον ενδομήτριο σάκο με τη μαιμουδίτσα μας που ήταν 5,4 χιλιοστά και ακούσαμε και την καρδούλα της. μας ειπαν επισης πως εχω μια μικρη αποκόλληση που ουτε καν ειχαμε παρει ειδηση αφου δεν ειχα καθολου αιμα. (Σημ. επαιρνα προγεστερονη απο πριν μεινω εγκυος λογω ανεπαρκειας του ενδομητριου στη Β φαση του κυκλου μου)

Αυτο που θελω παντως να σου πω ειναι πως καταλαβαινω απολυτα το αγχος σου, ομως πρεπει να γνωριζεις πως υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις και ως προς τις τιμες των χοριακων αλλα και ως προς την απεικονιση του εμβρυου στον υπερηχο και το ακουσμα της καρδουλας του.

Και θα ηθελα να σε ρωτησω κατι: ο γιατρος σου πιστευεις πως εχει συγχρονο μηχανημα υπερηχων? Γιατι παιζει πολυ μεγαλο ρολο στο τι βλεπετε...... :wink:

Οπως και να εχει θετικες σκεψεις κι ολα θα πανε καλα..... :wink:

Fagm.jpg

Καταρχήν εγώ θα σου έλεγα να αλλάξεις γυναικολόγο αφού λες ότι πλέον υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης.

Και κατά δεύτερον σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά :wink: δυστυχώς δεν έχω ιδέα για χοριακή κτλ. και απλά είπα να σου γράψω τις καλύτερες ευχές μου :wink::wink::D:D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με το Sardelaki. Μάλλον να αλλάξεις γυναικολόγο και να βρεις έναν που να μπορείς να τον ρωτάς ό,τι θες και να σου δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις και να ξέρεις και τι σου γίνεται. Κρίμα να αγχώνεσαι χωρίς λόγο.

Όσο για συμπτώματα δεν είναι απαραίτητο να έχεις. Εμένα ξεκίνησαν κάτι λίγα στο τέλος του 2ου μήνα.

Και για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι το να εμπιστεύεσαι το γιατρό σου: εμένα με είχε δει στην 11η μέρα καθυστέρησης (δεν είχα κάνει τεστ ούτε χοριακή καθώς δεν ήξερα πως ήμουν έγκυος) και είδαμε ένα μικρό φασολάκι. Το πρώτο πράγμα που μου είπε, ήταν ότι όλα δείχνουν τέλεια, το φασολάκι είναι ολοστρόγγυλο καλοσχηματισμένο και τοποθετημένο σε σωστό σημείο και δεν έχω καν φόβο αποβολής. Μπορεί και να μην ίσχυαν 100% αυτά που μου είχε πει αλλά εμένα μου έκανε πολύ καλό ψυχολογικά γιατί για αρκετές μέρες μέχρι να έρθει το επόμενο ραντεβού ήμουν τριχευτυχισμένη και ήσυχη ότι όλα βαίνουν καλώς....

Δεν εννοώ βέβαια να σου λέει ψέματα για να είσαι εσύ ήσυχη αλλά τουλάχιστον να σου εξηγεί διάφορα πράγματα. Τι βλέπει, τι πιστεύει και τι, πως και γιατί θα πρέπει να κάνεις ό,τι σου λεει να κάνεις....

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..... και με το καλό. Όλα να σου έρθουν καλά και εύκολα..... :)

sL7ap2.png

κοριτσια,καλημερα σας!!!

Σημερα ειναι η μερα που θα παω παλι για υπερηχο,και εχω πολυ αγωνια,φοβαμαι παρα πολυ...

σημερα ειμαι 7 και 2 μερες και κανονικα πρεπει να ακουσουμε καρδουλα.να δουμε(λογικα) και το εμβρυο...

Να σας απαντησω σε αυτα που με ρωτησατε,ναι στο ιδιο εργαστηριο εκανα και τις δυο χοριακες,λετε να εχει γινει καποιο λαθος?

Αλλα,νομιζω οτι,ασχετα με τις χοριακες,η εξεταση στο ιατρο με τον υπερηχο ειναι πιο αξιοπιστη,τι λετε?

Οιατρος μου εχει τα καλυτερα μηχανηματα ,εχει μαστερ στην ειδικοτητα του,οσο αφορα τους υπερηχους,και πιστευω οτι δεν κανει λαθος.

Απλα,εγω εχασα λιγο την εμπιστοσυνη μου ,γιατι δεν μιλαει πολυ ,δεν μου εξηγει τα παντα,και παντα φευγω απο το ιατρειο με χιλιες αποριες....

Ειναι ομως ο καλυτερος στην πολη μας και δεν εχω πολλες επιλογες....

Οχ,Θεε μου,πως θα περασει η μερα σημερα,μεχρι να παω εκει....στις 18.30.?????

Το μυαλο μου εχει ξεφυγει τελείος και βλεπω τα χειροτερα που μπορω να ακουσω σημερα....

Συμπτωματα δεν εχω.Κανονικα δεν επρεπε να εχω καποια τσιμπιματακια η τραβηγματακια κατω στην μητρα???

Απλα,εγω εχασα λιγο την εμπιστοσυνη μου ,γιατι δεν μιλαει πολυ ,δεν μου εξηγει τα παντα,και παντα φευγω απο το ιατρειο με χιλιες αποριες....

Κι επειδή είναι ο καλύτερος σημαίνει πως πρέπει να μείνεις και σ΄αυτόν;;; Για να μένεις άραγε είσαι ευχαριστημένη...

Να μην φεύγεις ποτέ από το Ιατρείο με απορείες γιατι μετά πηγαίνεις σπίτι και βασανίζεις το μυαλό σου και ίσως και χωρίς λόγο. Αυτός μπορεί να μην μιλάει πολύ, αλλά εσύ μπορείς να του θέτεις τα ερωτήματά σου στα οποία και σίγουρα θα σου απαντήσει, αν και λιγομίλητος :wink:

Το μυαλο μου εχει ξεφυγει τελείος και βλεπω τα χειροτερα που μπορω να ακουσω σημερα....

Συμπτωματα δεν εχω.Κανονικα δεν επρεπε να εχω καποια τσιμπιματακια η τραβηγματακια κατω στην μητρα???

Δεν πρέπει οπωσδήποτε να έχεις τσιμπήματα ή τραβήγματα κάτω στην μήτρα. Εγώ δεν είχα τέτοια...απλά μου είχε πρηστεί πολύ το στήθος...ξέρω κοπέλες που δεν είχαν καθόλου συμπτώματα εγκυμοσύνης γιαυτό χαλάρωσε και δες τα πράγματα μόνο θετικά. Οι αρνητικές σκέψεις δεν θα σε βοηθήσουνε καθόλου!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

κοριτσια,καλημερα σας!!!

Σημερα ειναι η μερα που θα παω παλι για υπερηχο,και εχω πολυ αγωνια,φοβαμαι παρα πολυ...

σημερα ειμαι 7 και 2 μερες και κανονικα πρεπει να ακουσουμε καρδουλα.να δουμε(λογικα) και το εμβρυο...

Να σας απαντησω σε αυτα που με ρωτησατε,ναι στο ιδιο εργαστηριο εκανα και τις δυο χοριακες,λετε να εχει γινει καποιο λαθος?

Αλλα,νομιζω οτι,ασχετα με τις χοριακες,η εξεταση στο ιατρο με τον υπερηχο ειναι πιο αξιοπιστη,τι λετε?

Οιατρος μου εχει τα καλυτερα μηχανηματα ,εχει μαστερ στην ειδικοτητα του,οσο αφορα τους υπερηχους,και πιστευω οτι δεν κανει λαθος.

Michel να σου πάνε όλα τέλεια, κορίτσι μου! Μην ψάχνεις για συμπτώματα και αγχώνεσαι. Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική! Εγώ μέχρι στιγμής, για παράδειγμα, είμαι τόσο καλά που πολλές φορές ξεχνάω ότι είμαι έγκυος. Ούτε αναγούλες, ούτε ζαλάδες, τίποτα δεν έχω! Μην ψάχνεις για τραβηγματάκια, είναι ακόμη πολύ νωρίς. Όλα θα πάνε καλά, διώξε το άγχος μόνο και απόλαυσέ το!!!

Διαφημίσεις