Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εκ περιτροπής απασχόλησης ωράριο (μειωμενο) - Νομοι 3846 και 3899

Recommended Posts

Για όσους εχουν ενημερωθει περι του θεματος θα ήθελα κάνω 2 ερωτησούλες, γιατι το θέμα τσουρουφλάει, δεν καίει απλά...

Λοιπόν, από την εταιρεία που εργαζομαι μας ειπαν ότι αναγκαστικά πάμε στο εκ περιτροπής απασχόλησης ωράριο. Εμένα, από πλήρες, με βάζουν 2 φορές την εβδομάδα ενώ όλοι οι άλλοι πάνε στο 3 φορές την εβδομάδα.

Ερώτηση 1.

Από πόσες φορές την εβδομάδα έχουν δικαίωμα να σε βάλουν; (ειχα ακούσει από 3-4 φορές, ισχυει;)

Ερώτηση 2.

Αν πέσει αργία την ημέρα που εχω συμφωνησει να ερχομαι, θα μου πουν να έρθω καποια άλλη μερα ή θα πληρωθω κανονικά την αργία και ας μην δουλεψα;

Ερώτηση 3.

Πόσες ημέρες θα έχω την κανονική άδεια; Κανονικά με πλήρες ωραριο έχω 25 ημέρες, δουλεύω 13 χρόνια στον ιδιο εργοδοτη.

Ευχαριστώ

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Μήπως θα μπορούσε κάποιος/α να δώσει και σε μένα καμμιά συμβουλή;

Εδώ και έναμισυ μήνα μας έχουνε βάλει σε "εκ περιτροπής ωράριο". Βέβαια όλο αυτό είναι καθαρά στην καλή διάθεση του αφεντικού στο ποιον θέλει να φωνάζει κάθε φορά για δουλειά, και παρόλο που η αρχική ιδέα ήταν να δουλεούμε όλοι δεκαπενθήμερα τελικά σύμφωνα με το ανύπαρκτο πρόγραμμα έχει ως αποτέλεσμα να δουλεύουν κάποια άτομα περισσότερες μέρες (και εννοείται να πληρώνονται περισσότερο) ενώ κάποιοι άλλοι να είναι πιο "ριγμένοι". Μέσα στους ριγμένους, λοιπόν, νιώθω πως είμαστε κι εγώ με τον άντρα μου που δουλεύουμε στην ίδια εταιρία. Ήδη διανύω την τρίτη εβδομάδα που δεν έχω πάει για δουλειά (πήγα μόνο για κανά δυο μέρες την προηγούμενη ) ενώ άλλοι συνάδελφοι δεν έχουν σταματήσει καθόλου. Εγώ τώρα τι κάνω; Να γίνω πάλι η κακιά που θα κάνω μανούρα στο αφεντικό για ίσή μεταχείρηση; (δεν τίθεται θέμα πως δεν έχει να δώσει σε μας ειδικά δουλειά.... ) Ήδη όταν πριν λίγο καιρό πήρα την πρωτοβουλία να ρωτήσω πότε θα πληρωθούμε μιας και για δύο μήνες είμασταν με μισό μισθό (για να ξέρω να προγραμματίσω και γω τις δικές μου υποχρεώσεις ) και άρχισε να με απειλεί με απολύσεις, διαθεσιμότητα και πως "δεν τον πειράζει αν θέλουμε να βρούμε αλλού δουλειά, δεν θα παρεξηγηθεί".... Παρόλο που δεν πολυίδρωσε το αυτί μου γιατί έχω κλείσει 12 χρόνια στην εταιρεία και με συμφέρει η απόλυση (κι όχι να παραιτηθώ) μπορώ να πω πως κλονίστηκα αρκετά. Μια βδομα΄δα μετά μου ζήτησε σχεδόν συγνώμη για όσο μου ειπε και πως τα έλεγε πάνω στα νεύρα του με την όλη κατάσταση... Μάλιστα μου έλεγε πως θα κανονισει να δουλεόυμε όλοι δεκαπενθήμερα.... Αλλά να που όλα μένουν στα λόγια.... Ξέρω πως αν πάλι μιλήσω (γιατί σίγουρα θα μιλήσω... έχει και η δικιά μου οικογένεια έξοδα όλως τυχαίως :evil: ) πάλι θα ζήσω το ίδιο σκηνικό: θα σας απολύσω.... κλπ.....

Καμμιά συμβουλή για το πως να το χειριστώ χωρίς να χρειαστεί να φτάσω στα άκρα (επιθ. εργασίας δηλ. μιας και ξέρω πως έτσι όπως έχει "φτιάξει" το δικό του εκ περιτροπής ωράριο είναι παράνομο )

sL7ap2.png

Τι να πω Λία μου, μάλλον με 12 χρόνια δεν τον συμφερεις και θελει τους νεοτερους. Συμβουλέψου ενα δικηγορο καλυτερα... μπορει να μην ειναι και τοσο ασφαλης η απάντηση που θα πάρεις απο εμας.

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!