Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

στην αναμονή για χοριακή!!!!

Recommended Posts

Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα για να μοιραστώ την αγωνία μου και με όλες τις κοπέλες του forum που είναι και αυτές στην αναμονή για το πολυπόθητο αποτέλεσμα....είναι για όλες μας η δυσκολότερη φάση....Θα χαρώ πολύ να είμαι σε επικοινωνία με όποια κοπέλα περιμένει και αγωνιά....η παρέα το κάνει πιο εύκολο!!!!! Εμένα προσωπικά οι κοπέλες στο forum μου έχουν δώσει κατά καιρούς πολύ κουράγιο!!!

Έκανα ωοληψία στις 21/3 (34 αυγά) μου έβαλαν 4 στις 24/3 (έκανα και metabolomics) και μου έμειναν 18 στην κατάψυξη. Είναι να κάνω το test στις 6/4...Εχω κάνει γύρω στις 5 εξωσωματικές και είχα 2 αποβολές....έχω ιστορικό ενδομητρίωσης, σύνδρομο πολυκυστικών (όλα τα καλά μαζί) και παλεύω από το 2007....Μακάρι να είναι η τελευταια μου!!!!

Καλό κουράγιο σε όλες μας!!!!!

Διαφημίσεις

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καλησπερα,δεν ειναι σε αυτη τη φαση που εισαι τωρα,εννοειται οτι την εχω περασει κ γω αρκετες φορες,3αποβολες,1εξωμητριο.ελπιζω να σου πανε καλα κ να ειναι η τελευταια φορα που μπαινεις σε αυτη τη διαδικασια,απο οτι ειδα εχεις πολλα κατεψυγμενα,καλο ειναι αυτο για καθε ενδεχομενο,αλλα θα σου προτεινα αν χρειαστει,λεμε τωρα,να τα κανεις βλαστοκυστες,μεγαλωνουν οι ποθανοτητες.αν βοηθαει εγω μετα απο ολα αυτα που περασα αυτη τη στιγμη εχω 3δυμα αγορακια 2χρονων,οποτε αφου μπορεσα εγω γιατι οχι κ εσυ!!!!!!!!!ολα καλα θα πανε στο τελος,θα το δεις,μην απογοητευεσε,το τελος θα ειναι μονο οταν θα τα καταφερεις....φιλια

Εγώ δεν έχω βρεθεί στη θέση σου προσωπικά, μόνο μέσω μίας φίλης που της πέτυχε η ... 6η εξωσωματική (τυχαίο? δε νομίζω:lol::lol::lol:). Σου εύχομαι καλή αναμονή και δύο όχι ένα πανέμορφα μωράκια, και μάλιστα αγοράκι και κοριτσάκι, ακριβώς όπως και η φίλη μου. Και σε ένα χρόνο από σήμερα να είσαι με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ξάγρυπνη να ταϊζεις μέρα νύχτα. Το ξέρω θα μου πεις ... ας είναι και ενα, καλά να είναι κλπ κλπ. Επειδή όμως η ευχή είναι δική μου, θα πω αυτό που θέλω:wink::wink:

chrischris,

Σε ευγνωμονώ που άνοιξες το θέμα και σου εύχομαι μια τεράααααααααααααστια χοριακή!!:D:D:D:D

Το ίδιο και στις άλλες κοπέλες που είναι στην ενότητα!!!

Είμαι η Τζούκα, 37 ετών, παλεύω κι εγώ από το 2004 και με εξωσωματικές από το 2007, και τώρα είμαι στην 6η (ή 7η αν συνυπολογίσω και μια με κατεψυγμένα) προσπάθεια.

Μου είπαν να κάνω χοριακή το Σάββατο, αλλά πού να ανοίγω τώρα μικροβιολογικά, οπότε θα την κάνω Παρασκευή, την Πρωταπριλιά!!!!!!!!!!!!

Έγκυος έχω μείνει μόνο μία φορά, φυσιολογικά, αλλά παλλινδρόμησε στην 6η εβδομάδα και μετά... άρχισε ένας απίστευτος Γολγοθάς!!!!

Εύχομαι και πρσοσεύχομαι αυτή να είναι η τυχερή μου φορά...

Βέβαια δεν έχω κανένα σύπτωμα...:D

Μόνο κοιλιά μου με πονάει κι αυτό όταν κουράζομαι. Έκανα εμβρυμεταφορά 19/3, αλλά αυτή τη φορά δεν έμεινα και τις 15 μέρες κάτω. Χθες επέστρεψα τη δουλειά μου...Εσείς πώς πάτε από... συμπτώματα;

Να μαζευόμαστε να τα λέμε,εντάξει;

Πολλά φιλιά

Τζούκα (και τζουκάκια ελπίζω!!!:D:D:D:D)

chrischris,

Σε ευγνωμονώ που άνοιξες το θέμα και σου εύχομαι μια τεράααααααααααααστια χοριακή!!:D:D:D:D

Το ίδιο και στις άλλες κοπέλες που είναι στην ενότητα!!!

Είμαι η Τζούκα, 37 ετών, παλεύω κι εγώ από το 2004 και με εξωσωματικές από το 2007, και τώρα είμαι στην 6η (ή 7η αν συνυπολογίσω και μια με κατεψυγμένα) προσπάθεια.

Μου είπαν να κάνω χοριακή το Σάββατο, αλλά πού να ανοίγω τώρα μικροβιολογικά, οπότε θα την κάνω Παρασκευή, την Πρωταπριλιά!!!!!!!!!!!!

Έγκυος έχω μείνει μόνο μία φορά, φυσιολογικά, αλλά παλλινδρόμησε στην 6η εβδομάδα και μετά... άρχισε ένας απίστευτος Γολγοθάς!!!!

Εύχομαι και πρσοσεύχομαι αυτή να είναι η τυχερή μου φορά...

Βέβαια δεν έχω κανένα σύπτωμα...:D

Μόνο κοιλιά μου με πονάει κι αυτό όταν κουράζομαι. Έκανα εμβρυμεταφορά 19/3, αλλά αυτή τη φορά δεν έμεινα και τις 15 μέρες κάτω. Χθες επέστρεψα τη δουλειά μου...Εσείς πώς πάτε από... συμπτώματα;

Να μαζευόμαστε να τα λέμε,εντάξει;

Πολλά φιλιά

Τζούκα (και τζουκάκια ελπίζω!!!:D:D:D:D)

Tζούκα σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να έχεις θετικό αποτέλεσμα στις 1/4!!! Αποφάσισα αυτή τη φορά να προσπαθήσω να μην σκέφτομαι συμπτώματα γιατί θα τρελαθώ!!!! Κάθε φορά, να κοιτάω το στήθος, να μετράω θερμοκρασίες, να ψάχνω για πονάκια....κ.τ.λ Εγώ λόγω πολλών ωαρίων έχω πάθει και υπερδιέγερση ωοθηκών και είμαι σαν 3 μηνών έγκυος...Το μόνο που θα ήθελα να δώ στη δική μου περίπτωση θα ήταν λίγο καφέ εκκρίσεις....την προηγούμενη φορά που ήμουνα έγκυος είχα, αλλά ακόμη τίποτα....Αύριο μου είπε ο γιατρός να εξετάσω οιστραδιόλη και προγεστερόνη...ίσως από εκεί να φανεί αν προχωράει το πράγμα...αν έχουν παρει την κατιούσα προφανώς κάτι δεν πάει καλα!!!

Διαφημίσεις

Καλή επιτυχία σε όλες κορίτσια!

Μακάρι αυτό το πάσχα να μας βρεί όλες έγκυες! εγω ξεκίνησα εχθές τις ενέσεις είναι η δεύτερη προσπάθεια , στην πρώτη αναγκάστηκα να σταματίσω λόγω υπερδιέγερσης ωοθηκών. Chriscris πιο προτοκολλο ακολούθησες? Είχες πόνους στη κοιλιά πριν και μετά την ωοληψία? και κατι τελευταίο πόσο εφτασε η Ε2 πριν την ωοληψία? Εύχομαι σε όλες τετραψήφιες χοριακές!!!

Κορίτσια να είστε όλες καλά. Εγώ δεν είμαι ακόμη σε αναμονή γιατί λογικά θα ξεκινήσω μετά το Πάσχα την καινούρια προσπάθεια.

Tzouka μαζί με τα τζουκάκια θα ανοίξετε το κλαμπ με τις μεγάλες χοριακές του Απριλίου την Παρασκευή και δεν θα είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα:lol:

Chrischris στις 6/4 θα πάρεις τη σκυτάλη εσύ, εκτός κι αν έχουμε ενδιάμεσα άλλο κοριτσάκι. Τέλεια η αυγουλοπαραγωγή σου:shock:

Sereir καλή αρχή και σε σένα και με το νέο σου πρωτόκολλο όλα θα πάνε καλύτερα:-P

Κορίτσια κι Εγώ Είμαι σε αναμονή για 12/4..

Μετα απο 2 εξωσωματικες που πέτυχαν Αλλα δεν προχώρησαν, έκανα Λαπαροσκοπηση, και Τώρα κάνω παρακολούθηση κύκλου με προγράμματισμενη επαφή. Έχω πάρει και Λίγες ορμονες για να Έχω 2-3 Αυγά αντι 1. Τελικά Έχω 2. Έγινε η επαφή και τώρα περιμένουμε.. Ξέρω ότι δεν Είναι η ίδια αγωνία απ'οτι στην εξωσωματικη αλλα το εχω κάνει κι αυτο και ξερω... Καλή επιτυχία σε όλες, με οποίο τροπο κι αν προσπαθείτε!!!

κοριτσακια μου σας εύχομαι καλα αποτελεσματα!!!! Εγω περασα απο την θεση σας,απογοητευτηκα πηρα δυναμη και τελικα το πετυχα και τωρα έχω διδυμακια αγορακια 2 μηνων. Αναψτε ένα κερακι στην Παναγία και όλα θα σας πανε καλα!!!!

YiMXp3.png

Καινούριες φίλες,

σας ευχαριστώ για τις ευχές σας!!!

Τις έχω τόοοοοοοσηηηηη ανάγκη!!:D:D:D:D

Βασικά εμένα πλησιάζει η χοριακή και σήμερα άρχισε να χτυπάει η καρδιά μου σαν τρελή. Αλλά επειδή την τελευταία φορά είχα πάθει παράκρουση κατά την αναμονή, αυτή τη φορά παλεύω η έρμη να είμαι ψύχραιμη. Μέσα μου παλεύουν οι πιθανότητες...

Από την μια λέω "Τόσες φορές δεν έγινε, γιατί να γίνει τώρα;" και μετά λέω "γιατί όχι;;;"

Αυτά!

Μάκια

Τζούκα (και.... τζουκάκια;;;; ποιος ξέρει!!!)

Διαφημίσεις

Καλή επιτυχία σε όλες κορίτσια!

Μακάρι αυτό το πάσχα να μας βρεί όλες έγκυες! εγω ξεκίνησα εχθές τις ενέσεις είναι η δεύτερη προσπάθεια , στην πρώτη αναγκάστηκα να σταματίσω λόγω υπερδιέγερσης ωοθηκών. Chriscris πιο προτοκολλο ακολούθησες? Είχες πόνους στη κοιλιά πριν και μετά την ωοληψία? και κατι τελευταίο πόσο εφτασε η Ε2 πριν την ωοληψία? Εύχομαι σε όλες τετραψήφιες χοριακές!!!

Λόγω πολυκυστικών κάθε ωοληψία ήταν ένα μαρτύριο, ήμουνα σαν μπόμπα, πόνους, εμετούς κ.τ.λ. Στο προηγούμενο κέντρο που ήμουνα μου έκαναν το πρωτοκολλο με ανταγωνιστές. Αυτη τη φορά άλλαξα κέντρο και έκανα το μακρύ, αλλα τουλάχιστον για 1 μήνα πριν ξεκινήσω ο γιατρός με πλάκωσε στα glucophage και κατα περίεργο τρόπο ταλαιπωρήθηκα ελάχιστα παρόλο το μεγάλο ποσό ωαρίων. Προσωπικά πιστεύω πως το glucophage έπειξε πολύ μεγάλο ρόλο, γιατί η οιστραδιόλη μου μου ήταν πολύ χαμηλή για το ποσό των ωοθηλακίων, νομίζω 3000. Επίσης, τα ωάρια ήταν καλύτερα και έτσι έμεινα και με πολλα έμβρυα. Κατα τη γνώμη μου το glucophage κάνει θαύματα. Επίσης ο τωρινός γιατρός μου είπε εκτός από τις πρωτείνες και τα αυγά να πίνω και καφέδες γιατί βοηθάνε στην υπερδιέγερση. Ελπίζω να σε βοήθησα....Ότι χρειαστείς είμαι εδώ!!!

Καινούριες φίλες,

σας ευχαριστώ για τις ευχές σας!!!

Τις έχω τόοοοοοοσηηηηη ανάγκη!!:D:D:D:D

Βασικά εμένα πλησιάζει η χοριακή και σήμερα άρχισε να χτυπάει η καρδιά μου σαν τρελή. Αλλά επειδή την τελευταία φορά είχα πάθει παράκρουση κατά την αναμονή, αυτή τη φορά παλεύω η έρμη να είμαι ψύχραιμη. Μέσα μου παλεύουν οι πιθανότητες...

Από την μια λέω "Τόσες φορές δεν έγινε, γιατί να γίνει τώρα;" και μετά λέω "γιατί όχι;;;"

Αυτά!

Μάκια

Τζούκα (και.... τζουκάκια;;;; ποιος ξέρει!!!)

Τζούκα μου κουράγιο, σε καταλαβαίνω απόλυτα....εδώ εγώ ήδη τρελαίνομαι!!!! Ας μην είμαστε όμως απαισιόδοξες...γιατί να μην συμβεί και σε εμάς!!!!!

chrischris μου,

έχεις δίκιο.

Τι με έπιασε σήμερα;

Αλήθεια τι ωραία θα ήταν να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να μαθαίναμε πιο νωρίς!!!

Έτσι μου έρχεται να πάω να πάρω ένα τεστ εγκυμοσύνης...

Αλλά έχω διαβάσει τόσα αρνητικά, ότι δηλ. δεν δείχνει που λέω να μην το ρισκάρω...

Αυτά...

Πολύ εκνευρισμό έχω σήμερα....

Ρίξτε κανένα μήνυμα μπας και συνέλθω...

Μάκιααααααααα:D:D:D:D

Κορίτσια καλημέρα, είμαι και εγώ στην αναμονή για χοριακή!!! Ελπίζω όλα να πάνε καλά για όλες μας και να έχουμε καλά αποτελέσματα. Εγώ είμαι στην 6η μέρα και χοριακή θα κάνω στις 7/4 είναι η 4η προσπάθειά μου και αφού έχω εισπράξει 3 αρνητικές απαντήσεις ελπίζω ότι αυτή θα είναι η 4η και τυχερή!!!!!!!!! :)

Τζούκα σου έυχομαι τα καλύτερα :) για μεθαύριο στην χοριακή σου να έχεις ένα ωραιότατο νούμερο που θα πάρει μακρια το άγχος σου :) και θα νιώσεις πιο σίγουρη για τα τζουκάκια σου.

chrischris εμείς θα πάμε μαζί !!!!!!!!!!!!!! :) με μια μέρα διαφορά και ευχομαι να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα :)

Μακάρι κορίτσια να πάνε όλα καλά για όλες μας!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

uUIep2.png

mariren

ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σου!!!

Εύχομαι με το καλό και εσύ να έχεις μια θετικότατη πολυψήφια χοριακή!!!

Πολλά πολλά φιλιά

Τζούκα (και τζουκάκια!!!:D:D:D:D γιατί όχι;;;;)

Διαφημίσεις

H Παναγιά να βάλει το χέρι της και να έχετε όλες κορίτσια τεράστιες χοριακές!!!

Σας ευχαριστώ και εγω για τις ευχές σας.

Όλα τα αντέχω κορίτσια στην εξωσωματική... τις ενέσεις, τα υπερηχογραφίματα, την ωοληψία, την εμβρυομεταφορά, ατελίωτες ώρες στην... καρέκλα του γιατρού αυτό που δεν αντέχω είναι η αναμονή για την χοριακή... τρελένεσε είμαι έγκυος? ...δεν είμαι?:confused: τι να κάνουμε όμως θα παίρνουμε δύναμη σε αυτό το forum η μια απο την αλλη. Αυτο άλλωστε απαιτεί η μητρότητα ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Κι εμένα αυτή είναι η χειρότερη στιγμή της εξωσωματικής...

Εκείνο το τηλεφώνημα... εκείνο το δευτερόλεπτο που μέχρι να αρθρώσει τη λέξη νομίζεις πως θα μείνεις άγαλμα με το ακουστικό στο χέρι...

Αλλά... ας σκεφτούμε και ανθρώπους που περιμένουν σοβαρές εξετάσεις, που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου...

Αυτό σκέφτομαι και λέω τουλάχιστον είναι για καλό!!!

Εύχομαι όλες κορίτσια να ακούσουμε τη μαγική λέξη "θετικό!!!!!":D:D:D:D

Σας φιλώ

chrischris,tzouka, mariren, leni καλή επιτυχία σε όλες! εύχομαι 4 στα 4!!!

chrischris ήθελα να σε ρωτήσω, τα glucophage τι ακριβώς κάνουν? Μου είπε και μένα να τα πάρω, θα πάω αύριο. Με τρόμαξε λίγο με κάτι διάρροιες που μου είπε.. Σε ποιες περιπτώσεις τα δίνουν? και πόσο καιρό θέλουν για να ... ελαμ ντε.. για να μείνουμε εγκυούλες μήπως???? :)

D8wXp3.png?Y1UDI8w1

Ami0p3.png?4eaPCWdo

chrischris,tzouka, mariren, leni καλή επιτυχία σε όλες! εύχομαι 4 στα 4!!!

chrischris ήθελα να σε ρωτήσω, τα glucophage τι ακριβώς κάνουν? Μου είπε και μένα να τα πάρω, θα πάω αύριο. Με τρόμαξε λίγο με κάτι διάρροιες που μου είπε.. Σε ποιες περιπτώσεις τα δίνουν? και πόσο καιρό θέλουν για να ... ελαμ ντε.. για να μείνουμε εγκυούλες μήπως???? :)

Υποτίθεται ότι σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών βοηθούν στη ποιότητα των ωαρίων και στην αποφυγή αυτόματων αποβολών...Πέρνω 1500mg ημερησίως, 1/2 το πρωί, 1/2 το μεσημέρι, 1/2 τπ βράδυ. Καλό είναι να ξεκινάς σταδιακά και να αυξάνεις τη δόση. Εγώ ξεκίνησα 1/2 για 4 ημέρες, μετά 1/2+1/2 για αλλες 4 κ.τ.λ. Ποτέ δεν το παίρνεις νηστική....πάντα με φαγητό....Να μην σε φοβίζει, υπάρχουν κοπέλες που δεν τους έκανε ουτε μια παρενέργεια....Λίγο υπομονή στην αρχή αλλά αξίζει...

Φιλενάδες πως είστε σήμερα....

tzouka μου θα έχεις τρελαθεί στην αγωνία...σε καταλαβαίνω και εγώ άρχισα να φρικάρω από χθές και ο λόγος ο εξής: 7η ημέρα μετα απο την εμβρυομεταφορά μου είπαν να κάνω οιστραδιόλη και προγεστερόνη. Βγήκαν 44 και 1.041 αντίστοιχα. Ο γιατρός μου ήταν σε χειρουργείο και μέχρι αργά το μεσημέρι δεν ήξερα αν ήταν οι τιμές καλές!!!! Να ψάχνω σε site στο internet και άλλες τρέλες!!!! Τελικά μίλησα κάποια στιγμή μου είπε καλές είναι χωρίς ιδιαίτερες εξηγήσεις.

Επίσης το ΣΚ που μας πέρασε είχα μια mini υπερδιέγερση αλλά από Δευτέρα έιμαι πολύ καλύτερα και μου έχει μείνει μόνο το πρήξιμο στην κοιλιά (τέρμα οι εμετοί και οι διάρροια). Χθές ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί το ΣΚ να επιδεινωθώ πάλι αν κάτι προχωράει και έτσι είμαι στην τρελή φάση όπου κάθε λίγο και λιγάκι παρατηρώ την κοιλιά μου μην μου φύγει τπ πρήξιμο και παρακαλάω το Θεό να είμα χάλια το ΣΚ. Μιλάμε η ψυχοπάθεια σε όλο της ο μεγαλείο!!!! Εκανε καμια σας εξετάσεις Οιστραδιόλης και προγεστερόνης πρίν τη χοριακή?????

chrischris,

σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ!!!

Εγώ είμαι σε μια παράξενη φάση... Ούτε αισιόδοξη, ούτε απαισιόδοξη...

Είναι στιγμές που λέω "Γιατί όχι;" και άλλες που είμαι σχεδόν σίγουρη πως Όχι...

Αχχχχχχ, θα τρελαθώ!!!!

Ευτυχώς που έχω γυρίσει στη δουλειά και ξεχνιέμαι...

Και αύριο στη δουλειά θα μάθω τα αποτελέσματα..

Μωρέ, μπορείτε σήμερα να μπαίνετε συχνά, γιατί θα χρειαστώ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!:D:D:D:D:D

Τζούκα (και τζουκάκια...;;;; για να δούμε αύριο....)

κορίτσια για να μην απαντω χωριστα στην καθεμιά σας, εύχομαι σε ολες σας καλή επιτυχία !!!!!!! σκεφτείτε ότι σε καθε γωνια αυτής της χωρας (για να μην πουμε για παραέξω) υπάρχει κάποια που βρισκεται στην ιδια φαση με εσας . υπομονή και ευχομαι να εχεις "τεράστιες" χοριακες !!!!!!!!!!!!!!

Κορίτσια καλημέρα,

Σήμερα είναι μια παράξενη μέρα και η βροχή δεν βοηθάει!!!!!! Μπήκα στην τελευταία βδομάδα και μου φαίνεται ότι απο τώρα θα ξεκινήσουν τα δύσκολα μέχρι την χοριακή!!!!!

Τζούκα μου όλα καλά θα πάνε κοπέλα μου, σκέψου ότι μια μέρα έμεινε να είσαι ξένοιαστη, απο αύριο θα αρχίσεις συννενοήσεις με τον γιατρό και το περίμενε για τον πρώτο υπέρηχο!!!! :)

chrischris το πρήξιμο σου είπανε ότι είναι σύμπτωμα; γιατί αν είναι έτσι θα αναθαρέψω!!!!! :)

uUIep2.png

Κορίτσια καλημέρα,

Σήμερα είναι μια παράξενη μέρα και η βροχή δεν βοηθάει!!!!!! Μπήκα στην τελευταία βδομάδα και μου φαίνεται ότι απο τώρα θα ξεκινήσουν τα δύσκολα μέχρι την χοριακή!!!!!

Τζούκα μου όλα καλά θα πάνε κοπέλα μου, σκέψου ότι μια μέρα έμεινε να είσαι ξένοιαστη, απο αύριο θα αρχίσεις συννενοήσεις με τον γιατρό και το περίμενε για τον πρώτο υπέρηχο!!!! :)

chrischris το πρήξιμο σου είπανε ότι είναι σύμπτωμα; γιατί αν είναι έτσι θα αναθαρέψω!!!!! :)

Κατ΄αρχήν κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά. Εσύ είχες υπερδιέγερση ωοθηκών και υποχωρεί??? Εμένα ο γιατρός μου μου είπε ότι αν μείνω τελικά έγκυος θα πρηστώ και άλλο γιατί οι ωοθήκες μου είναι τούμπανο λόγω της υπερπαραγωγής που είχα. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν αρχίσει να αναβαίνει η χοριακή ή και λίγες μέρες πριν το τεστ. Βέβαια μια γνωστή μου έπαθε υπερδιέγερση μετα την ωοληψία, μέχρι το τεστ ξεπρήστηκε και ήταν έγκυος και γέννησε κιόλας. Κανεις μας δεν ξέρει τίποτα μεχρι το τεστ!!!!