Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS!!Επιχειρήματα για συνέχιση του θηλασμού!

Recommended Posts

Κορίτσια βοήθεια! Ο γιος μου είναι 7 μηνών και θηλάζουμε. Τον τελευταίο μήνα μας έχει ταράξει στα βραδυνά ξυπνήματα με αποκορύφωμα τις τελευταίες δύο μέρες που ξυπνάει ανά μισή με μία ώρα! :( Βέβαια μόνο 3 φορές το πολύ θα φάει σε όλα αυτά τα ξυπνήματα και στα υπόλοιπα απλώς θέλει αγκαλιά ή να βεβαιωθεί ότι η μαμά του είναι κοντά...

Κάποιες καλοθελήτριες μαμάδες από το γραφείο του μπαμπά τού είπαν ότι δεν κοιμάται επειδή το γάλα μου έχει... αδυνατίσει (!!:confused:) και θα πρέπει το βράδυ να του δίνουμε ξένο για να κοιμάται σερί... Ο άντρας μου καλοβλέπει τέτοιες συμβουλές γιατί έχει βαρεθεί λίγο αυτή τη νυχτερινή αναστάτωση και αισθάνομαι ότι όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζεται αυτή η κατάσταση θα με πιέζει περισσότερο.. Εννοείται ότι εγώ δεν πρόκειται να του δώσω ξένο με τίποτα (σιγά μην το πιει άλλωστε, εδώ δεν παίρνει κάν το μπιμπερό!:cool:). Το θέμα είναι να βρω επιχείρηματα να πείσω τον μπαμπά ότι δεν χρειάζεται να πιει ξένο γιατί νοιώθω ότι ψυχολογικά είναι μάλλον κατά της συνέχισης του θηλασμού... γι' αυτό θέλω τα φώτα σας!!!

eMWap2.png?5pVCTyDY

Διαφημίσεις

Κανείς δεν εγγυάται ότι θα σταματήσει να ξυπνάει, αν αποθηλάσει...από τη στιγμή που θέλει κυρίως αγκαλιές το παιδί, θα συνεχίσει να ξυπνάει! Έχω ξαδερφάκι που δε θήλασε ούτε μέρα και μέχρι 5 χρόνων σηκωνόταν μία φορά μέσα στη νύχτα για γάλα!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Εγω νομιζω οτι αν αποθηλασει, εκει ειναι που θα ειναι ξυπνιος ολη τη νυχτα. Ο θηλασμος δεν ειναι μονο τροφη οπως το μπιμπερο, αλλα και αγκαλια και χαδια (και πολλα αλλα) που ηρεμουν το παιδι και ως εκ τουτου το βοηθουν να κοιμηθει.

Το παιδακι ειναι σε ηλικια δοντιων και πιθανως να ποναει, οποτε το light γαλα σου (Eλεος δλδ!!!!!!!) δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση με τη χορταση του.

Επισης, ο μπαμπας θα μπορουσε να πει στις "παντογνωστριες" συναδερφους τους το εξης: "εσεις να κοιτατε τη δουλεια σας!" :P:p:p

Το βασικό σου επιχείρημα είναι ότι τόσο καιρό που θηλάζει σηκώνεσαι μόνο εσύ, οπότε αν αποθηλάσει θα αλλάξετε βάρδια και θα σηκώνεται μόνο εκείνος. Και θα φτιάχνει γάλα ό,τι ώρα κι αν είναι. Για τις συναδέλφους επίσης το βασικό επιχείρημα είναι ότι η καθεμιά κάνει κουμάντο στο δικό της β%ζί.

Σοβαρά τώρα τα επιχειρήματα υπέρ της συνέχισης του θηλασμού είναι τα ίδια με εκείνα της εκκίνησης του θηλασμού. Είναι η πλέον κατάλληλη/ φυσιολογική τροφή για το μωρό, είναι το συναισθηματικό και ψυχολογικό κομμάτι, μην τα ξαναλέμε τα ξέρουμε νεράκι πια..... όσο για το λάιτ γάλα μακάρι να υπήρχαν και κατσίκες και αγελάδες που τελικά να έβγαζαν λάιτ γάλα να μη χρειαζόταν και επεξεργασία... ΛΑΛΑΛΑ τρέλα αυτοί τρέλα εμείς.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Το βασικό σου επιχείρημα είναι ότι τόσο καιρό που θηλάζει σηκώνεσαι μόνο εσύ, οπότε αν αποθηλάσει θα αλλάξετε βάρδια και θα σηκώνεται μόνο εκείνος. Και θα φτιάχνει γάλα ό,τι ώρα κι αν είναι. Για τις συναδέλφους επίσης το βασικό επιχείρημα είναι ότι η καθεμιά κάνει κουμάντο στο δικό της β%ζί.

..

Συμφωνω. Κι εγω δεν καταλαβα γιατι ενοχλειται ο συζυγος που σηκωνεσαι το βραδυ και θηλαζεις το μωρο. Να σηκωνοταν εκεινος, να καταλαβω, αλλα τωρα?

αν δεν κοιμαται βαρια και ξυπναει απο το κλαμα μπορει να δοκιμασει ωτοασπιδες ή ενα μαξιλαρι πανω απο το κεφαλι του την ωρα που κοιμαται.

εμενα κοιμαται εκ φυσεως βαρια και ουδεποτε εχει ακουσει βραδυνο κλαμα παιδιου, ουδεποτε ξυπνησε μεσα στη νυχτα.

Διαφημίσεις

να του πεις ότι κάνεις ό,τι καλύτερο για τον κανακάρη του και ότι θα πρέπει να νοιώθει τυχερός που διάλεξε εσένα για μαμά του παιδιού του και όχι κάποια από τις παντογνώστριες συναδέλφους του οι οποίες αφενός δεν ξέρουν περι θηλασμού αφετέρου δεν ξέρουν ότι τα μ,ωρά σε αυτή την ηλικία παιρνούν το άγχος του αποχωρισμού και χρειάπονται συνεχώς επιβεβαίωση ότι η μανούλα είναι εκεί. πές του αυτά και αν σε κοιτάει σαν χάνος καοι θέλει περισσότερες εξηγήσεις πες του ότι είναι σαν αυτό που περνάνε οι άντρες όταν έρχεται το μωρό: συνηδειτοποιούν ότι δεν είναι τυο κεντρο του κόσμου και παλλινδρομούν γιοα να τραβήξουν την προσοχή μας!

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Κάποιες καλοθελήτριες μαμάδες από το γραφείο του μπαμπά τού είπαν ότι δεν κοιμάται επειδή το γάλα μου έχει... αδυνατίσει (!!:confused:) και θα πρέπει το βράδυ να του δίνουμε ξένο για να κοιμάται σερί...

Kαλά ο άντρας σου κάθεται και συζητάει με τις γυναίκες συναδέρφους του τι κάνεται τα βράδυα με το παιδί σας, πότε ξυπνάει, πόσο ξυπνάει, αν θηλάζει ?:confused:

rQGhp3.png

Αν εσύ θέλεις να συνεχίσεις τον θηλασμό προφανώς και θα έχεις κάποια δικά σου επιχειρήματα.

Δεν έχω καταλάβει την ερώτηση... Μου φαίνεται σαν να μην είσαι ούτε η ίδια πεπεισμένη...

Αν θες τη γνώμη μου, το παιδί μπορεί να ξυπνάει για πολλούς και διαφόρους λόγους (πχ δόντια) και όχι απαραίτητα επειδή πεινάει. Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το διαπιστώσεις.

εχω δυο μπουμπουκακια

Το θέμα αυτό μου θυμίζει πολλά......Λοιπόν η απάντηση είναι απλή......θα συνεχίζω να θηλάζω όσο το αισθάνομαι και το χρειάζεται το μωράκι είναι ότι καλύτερο μπορώ να κάνω....να είσαι τυχερός που μέσα σε όλα δεν σε απασχολώ ........και αν σου πετάξει την ατάκα.....μα κουράζεσαι και κάνεις κακό στην σχέση μας....κτλ....θα του πεις ότι η σχέση σας θα φτιάξει αν συμμεριστεί την εμπειρία αυτή και όχι να την ζει σαν θεατής.......

Φυσικά δεν θα καταλάβει τίποτα από όσα θα του πεις το σίγουρο είναι ότι θα καταλάβει πως δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να θίξει το θέμα "θηλασμός" προς το παρόν....Όσο για τις συναδέλφους θα του πεις ότι κάθε μαμά έχει το δικό της τρόπο να μεγαλώνει τα παιδιά της δεν υπάρχει σωστό και λάθος ότι αισθάνεται κανείς και μπορεί πρέπει να κάνει!!!!! Εγώ πάντως που είχα θέμα επειδή κοιμόμουν και μαζι με το μωρό .....τώρα πια που μεγάλωσε ο γιος μου δεν φαντάζεσαι πόσο ανεξάρτητος είναι.....αν τον έβλεπες μωρό θα έλεγες ότι θα είναι αυτοκόλλητος για πάντα.......Παρόλα αυτά και ακόμα μου λείπουν οι στιγμές του θηλασμού και της αγκαλιάς....τώρα μου λέει μεγάλωσα και δεν πλησιάζεται όμως εγω ξέρω ότι τον χόρτασα όταν έπρεπε....ξέρεις αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές ....δεν επιστρέφουν......Έυχομαι να σε βοήθησα.....

line_m121_beg_40_time_1187323200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

8dbf853a10.png

mutter κ ο δικος μου ετσι ξυπναει συνεχεια...μη μασας, κ αν συνεχισουν να σου τη λενε πες τους :

οκ θα δωσω ξενο κ θα κοψω τον θηλασμο,εαν ομως το μωρο ξυπανει το βραδυ(που 8α συνεχισει) θα ερχεστε εσεις να του ετοιμαζεται γαλα,να το ταιζετε κ να το ξανακοιμιζετε, εγω 8α ειμαι αραχτη στο κρεββατι μου κ θα αναλαβετε οοοοοοολη τη βραδυνη βαρδια για να ειμαι εγω ξεκουραστη,αφου τοσο πολυ νοιαζεστε για μενα....

εγω αυτο εκανα κ αυτο συνεχιζω να λεω

η τους λεω κουμαντο στο κρεββατι σας κ στα παιδια σας(αν τα εχω παρει:lol:)

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

mutter κ ο δικος μου ετσι ξυπναει συνεχεια...μη μασας, κ αν συνεχισουν να σου τη λενε πες τους :

οκ θα δωσω ξενο κ θα κοψω τον θηλασμο,εαν ομως το μωρο ξυπανει το βραδυ(που 8α συνεχισει) θα ερχεστε εσεις να του ετοιμαζεται γαλα,να το ταιζετε κ να το ξανακοιμιζετε, εγω 8α ειμαι αραχτη στο κρεββατι μου κ θα αναλαβετε οοοοοοολη τη βραδυνη βαρδια για να ειμαι εγω ξεκουραστη,αφου τοσο πολυ νοιαζεστε για μενα....

εγω αυτο εκανα κ αυτο συνεχιζω να λεω

η τους λεω κουμαντο στο κρεββατι σας κ στα παιδια σας(αν τα εχω παρει:lol:)

Σίγουρα αυτό το επιχείρημα είναι ακαταμάχητο!!:P Του το λέω ήδη αυτό, ότι αν του δώσουμε ξένο θα σηκώνεται εκείνος να φτιάχνει το γάλα κι η συζήτηση ως δια μαγείας τελειώνει εκεί! :lol::lol:

Εννοούσα κάποια επιχειρήματα λίγο πιο.... ιατρικά, του στυλ το μητρικό είναι καλύτερο για την ηλικία που είναι το παιδί γιατί έχει το χ συστατικό που δεν το έχει το γάλα σκόνη..., γιατί μου είπε να ρωτήσουμε και την παιδίατρο και δεν είμαι σίγουρη για το αν θα με υποστηρίξει στη συνέχιση του θηλασμού...

Active member, lucky sylvester, miriki, eve, nellitsa έχετε πάρα πολύ δίκιο σε όσα λέτε. Και το άγχος του αποχωρισμού που αναφέρατε μάλλον παίζει λίγο γιατί το βράδυ όταν ξυπνάει δεν θέλει τον μπαμπά του να τον παίρνει αγκαλιά αλλά μόνο εμένα. Και κάποιες φορές μόνο που με έβλεπε πάνω από το κρεββάτι του μου χάιδευε το πρόσωπο και μου κρατούσε τα δάχτυλα και ξανακοιμόταν. Και μόλις πήγαινα να φύγω έκλαιγε πάλι...:(

Ευτυχώς σήμερα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, ξύπνησε μόνο 3 φορές κι έφαγε τις 2!

Dalia, προφανώς η συζήτηση έγινε σε στυλ: -Τι κάνει ο μικρός; -Άσε, ξυπνάει συνέχεια το βράδυ και μας ταλαιπωρεί.. -Θηλάζει ακόμα; -Ναι -Ε, τότε φταίει το γάλα της γυναίκας σου, είναι λίγο ή είναι αδυνατισμένο:confused::confused::confused:!

eMWap2.png?5pVCTyDY

Mutter πες του αντρα σου οτι ο γιος μου ειναι 22 μηνων και ακομη ξυπναει 1-2 φορες,την μια για γαλα και εχει σταματησει τον θηλασμο απο 8 μηνων!!!στους 12 μηνες ξυπναγε 4-5 φορε για αγκαλια-γαλα-πιπιλα και οτι του ερχονταν ορεξη!!!Μαλλον του δινω αδυνατισμενο αγελαδινο γαλα!!!:rolleyes:

Η βαφτηστηρα μου ξυπναγε μεχρι τα 2(ξενο γαλα),ο αδερφος της ακομη και σημερα 4 χρονων(ξενο γαλα)και η μικρη 15 μηνων βραδυ παρα βραδυ μια φορα (θηλασμο)!!!

Ειναι στο παιδι!Δεν ξερω να σε συμβουλεψω,σου ευχομαι ομως καλα κουραγια!!!

Σίγουρα αυτό το επιχείρημα είναι ακαταμάχητο!!:P Του το λέω ήδη αυτό, ότι αν του δώσουμε ξένο θα σηκώνεται εκείνος να φτιάχνει το γάλα κι η συζήτηση ως δια μαγείας τελειώνει εκεί! :lol::lol:

Εννοούσα κάποια επιχειρήματα λίγο πιο.... ιατρικά, του στυλ το μητρικό είναι καλύτερο για την ηλικία που είναι το παιδί γιατί έχει το χ συστατικό που δεν το έχει το γάλα σκόνη..., γιατί μου είπε να ρωτήσουμε και την παιδίατρο και δεν είμαι σίγουρη για το αν θα με υποστηρίξει στη συνέχιση του θηλασμού...

Active member, lucky sylvester, miriki, eve, nellitsa έχετε πάρα πολύ δίκιο σε όσα λέτε. Και το άγχος του αποχωρισμού που αναφέρατε μάλλον παίζει λίγο γιατί το βράδυ όταν ξυπνάει δεν θέλει τον μπαμπά του να τον παίρνει αγκαλιά αλλά μόνο εμένα. Και κάποιες φορές μόνο που με έβλεπε πάνω από το κρεββάτι του μου χάιδευε το πρόσωπο και μου κρατούσε τα δάχτυλα και ξανακοιμόταν. Και μόλις πήγαινα να φύγω έκλαιγε πάλι...:(

Ευτυχώς σήμερα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, ξύπνησε μόνο 3 φορές κι έφαγε τις 2!

Dalia, προφανώς η συζήτηση έγινε σε στυλ: -Τι κάνει ο μικρός; -Άσε, ξυπνάει συνέχεια το βράδυ και μας ταλαιπωρεί.. -Θηλάζει ακόμα; -Ναι -Ε, τότε φταίει το γάλα της γυναίκας σου, είναι λίγο ή είναι αδυνατισμένο:confused::confused::confused:!

Λοιπόν ας κάνω εγώ την αρχή για τα "ιατρικά" επιχειρήματα :lol::

1. Ο θηλασμός βοηθά το παιδί να αντιμετωπίσει το άγχος αποχωρισμού ή την όποια ανασφάλεια του προκαλεί κάποια αλλαγή ή δύσκολη φάση (αναπτυξιακή, ψυχολογική, κλπ.) που ενδεχομένως βιώνει, ενώ δένεται με πρόσωπα (=τη μαμά του) και όχι με πράγματα (π.χ. πιπίλα, αρκουδάκι κλπ.).

2. Ο βραδυνός θηλασμός ενισχύει το δέσιμο μαμάς - παιδιού και βοηθά το παιδί να αναπληρώσει χρόνο με τη μαμά του, ειδικά όταν η μαμά δουλεύει.

3. Ο βραδυνός θηλασμός λόγω του ότι το μητρικό γάλα έχει ειδικά συστατικά (κάποια από τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των οπιούχων!) βοηθά το μωρό να ανακουφιστεί από τον πόνο οδοντοφυΐας, που είναι εντονότερος το βράδυ - έτσι το μωρό βρίσκει παρηγοριά από τον πόνο στην αγκαλιά της μαμάς του και γλυτώνει και το ντεπόν!

4. Το μητρικό γάλα είναι απαραίτητη και κύρια τροφή για το μωρό όλο το πρώτο έτος της ζωής του και ο θηλασμός πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος μέρα και νύχτα (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία, La Leche League).

5. Ανθρωπολογικές μελέτες δείχνουν ότι τα μωρά του ανθρώπου δεν είναι φταγμένα για να κοιμούνται συνεχόμενα το βράδυ - οι λόγοι αφορούν την επιβίωση του είδους (τα μωρά που ξυπνούσαν το βράδυ και οι μάνες που δεν κοιμόντουσαν βαθιά, αντιλαμβάνονταν έγκαιρα τυχόν κίνδυνο). Ο συνεχόμενος βραδυνός ύπνος είναι κοινωνική επιταγή και όταν επιβάλλεται στα μωρά μας, είναι μια βαρβαρότητα που σκοπό έχει τη δική μας βολή.

Τέλειωσα την άντληση και πρέπει να κλείσω - μπορεί να σκεφτώ κι άλλα :lol:

..η κορη μου ξυπνουσε τη νυχτα για γαλα δε θυμαμαι εγω μεχρι ποτε τα 2μιση νομιζω(τη θηλασα 16 μηνες-απογαλακτιστηκε μονη της και συνεχισαμε τα βραδυνα φαγοποτια με ετοιματζιδικο)

δεν αρνηθηκα ποτε μα ποτε να μην της κανω γαλα η να μην την παρω αγκαλια

να κοιμηθει μαζι μας

πιστεψε με ειναι το μοναδικο παιδι στη παρεα μου που πλεον κοιμαται τη νυχτα χωρις φοβους και ανυσηχιες σε αντιθεση με αλλα παιδακια που τα "μαθαν" να κοιμουντε μονα τους απο 40 ημερων...

" Κάθε φορά που το μικρούλι σας αποζητάει την αγκαλιά σας, την παρουσία σας, το στήθος σας κι εσείς νιώθετε να μη μπορείτε άλλο από την κούραση και την προσπάθεια, παρηγορηθείτε με την εξής σκέψη: θα ανταμειφθείτε με πολλές ήσυχες νύχτες ως αποτέλεσμα των υπερπολύτιμων προσπαθειών σας κατά τον πρώτο του χρόνο. Θα υπάρξει απτή ανταπόδοση για κάθε έξτρα προσπάθεια που καταβάλλετε τώρα για το μωρό σας."

Στέλιος Παπαβέντσης MRCPCH DCH IBCLC

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ είστε υπέροχες!!!:D EvaMD είσαι ανεκτίμητη!! Θα στείλω το κείμενό σου με μαίηλ στον άντρα μου μπας και φωτιστεί!!!:D

Αυτό με τα οπιούχα συστατικά του μητρικού δεν το είχα ξανακούσει... φοβερό!!:shock: vicky το άρθρο συγκλονιστικό... ταράχτηκα λίγο γιατί ο δικός μου ο καϋμενούλης δεν με είχε από την αρχή γιατί νοσηλεύτηκε 10 μέρες... Ευτυχώς όμως μετά είμασταν συνέχεια αγκαλιά... Ελπίζω να αναπλήρωσε τα χάδια που του έλειψαν...

Το θέμα είναι όπως λέει στο τέλος και η Εύα, ότι το γάλα σκόνη το δίνουμε τελικά για τη δική μας βολή (να κοιμόμαστε εμείς το βράδυ) και όχι για το καλό του παιδιού... Αυτό νομίζω δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ο μπαμπάς..

Επίσης τα στατιστικά επιχειρήματά σας κορίτσια με τα παιδάκια που δεν κοιμούνται είναι υπέρπολύτιμα!!! Ευχαριστώ! Τρέχω να αγκαλιάσω τον μπέμπη μου που ξύπνησε!:-D

eMWap2.png?5pVCTyDY

Κορίτσια ευχαριστώ είστε υπέροχες!!!:D EvaMD είσαι ανεκτίμητη!! Θα στείλω το κείμενό σου με μαίηλ στον άντρα μου μπας και φωτιστεί!!!:D

Αυτό με τα οπιούχα συστατικά του μητρικού δεν το είχα ξανακούσει... φοβερό!!:shock: vicky το άρθρο συγκλονιστικό... ταράχτηκα λίγο γιατί ο δικός μου ο καϋμενούλης δεν με είχε από την αρχή γιατί νοσηλεύτηκε 10 μέρες... Ευτυχώς όμως μετά είμασταν συνέχεια αγκαλιά... Ελπίζω να αναπλήρωσε τα χάδια που του έλειψαν...

Το θέμα είναι όπως λέει στο τέλος και η Εύα, ότι το γάλα σκόνη το δίνουμε τελικά για τη δική μας βολή (να κοιμόμαστε εμείς το βράδυ) και όχι για το καλό του παιδιού... Αυτό νομίζω δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ο μπαμπάς..

Επίσης τα στατιστικά επιχειρήματά σας κορίτσια με τα παιδάκια που δεν κοιμούνται είναι υπέρπολύτιμα!!! Ευχαριστώ! Τρέχω να αγκαλιάσω τον μπέμπη μου που ξύπνησε!:-D

Αυτό για τα συστατικά του μητρικού γάλακτος το ανέφερε (πολύ πιο αναλυτικά και επιστημονικά απ' όσο εγώ εδώ) ο κ. Παπαβέντσης στην ομιλία του στην Ημερίδα των IBCLCs.

Να σκεφτείς ότι έχει παρατηρηθεί ότι μωρά που θήλαζαν ενώ τους έκαναν αιμοληψία δεν έδειξαν να πονάνε!

Λοιπόν ας κάνω εγώ την αρχή για τα "ιατρικά" επιχειρήματα :lol::

1. Ο θηλασμός βοηθά το παιδί να αντιμετωπίσει το άγχος αποχωρισμού ή την όποια ανασφάλεια του προκαλεί κάποια αλλαγή ή δύσκολη φάση (αναπτυξιακή, ψυχολογική, κλπ.) που ενδεχομένως βιώνει, ενώ δένεται με πρόσωπα (=τη μαμά του) και όχι με πράγματα (π.χ. πιπίλα, αρκουδάκι κλπ.).

2. Ο βραδυνός θηλασμός ενισχύει το δέσιμο μαμάς - παιδιού και βοηθά το παιδί να αναπληρώσει χρόνο με τη μαμά του, ειδικά όταν η μαμά δουλεύει.

3. Ο βραδυνός θηλασμός λόγω του ότι το μητρικό γάλα έχει ειδικά συστατικά (κάποια από τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των οπιούχων!) βοηθά το μωρό να ανακουφιστεί από τον πόνο οδοντοφυΐας, που είναι εντονότερος το βράδυ - έτσι το μωρό βρίσκει παρηγοριά από τον πόνο στην αγκαλιά της μαμάς του και γλυτώνει και το ντεπόν!

4. Το μητρικό γάλα είναι απαραίτητη και κύρια τροφή για το μωρό όλο το πρώτο έτος της ζωής του και ο θηλασμός πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος μέρα και νύχτα (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία, La Leche League).

5. Ανθρωπολογικές μελέτες δείχνουν ότι τα μωρά του ανθρώπου δεν είναι φταγμένα για να κοιμούνται συνεχόμενα το βράδυ - οι λόγοι αφορούν την επιβίωση του είδους (τα μωρά που ξυπνούσαν το βράδυ και οι μάνες που δεν κοιμόντουσαν βαθιά, αντιλαμβάνονταν έγκαιρα τυχόν κίνδυνο). Ο συνεχόμενος βραδυνός ύπνος είναι κοινωνική επιταγή και όταν επιβάλλεται στα μωρά μας, είναι μια βαρβαρότητα που σκοπό έχει τη δική μας βολή.

Τέλειωσα την άντληση και πρέπει να κλείσω - μπορεί να σκεφτώ κι άλλα :lol:

αχ και να μουν απο μια γωνια να εβλεπα τον αντρα της Mutter να τα λεει αυτα στις συναδελφους.....!!:lol::lol:

αχ και να μουν απο μια γωνια να εβλεπα τον αντρα της Mutter να τα λεει αυτα στις συναδελφους.....!!:lol::lol:

:lol::lol::lol:

Μάλλον θα τον κοιτάνε κάπως έτσι..shocked.gif!!!

Ευτυχώς σήμερα ο μπέμπης ξύπνησε μόνο 2 φορές και μόνο για να φάει! Επιστρέψαμε στα παλιά δηλαδή:P! Τι μπορεί να τον είχε πιάσει το ΣΚ και ξυπνούσε συνέχεια;;; (αν έβλεπε τηλεόραση θα έλεγα ότι είδε κάποιο θρίλερ και τρόμαξε!!:cool:)

Έχω αρχίσει την πλύση εγκεφάλου του συζύγου αργά και συστηματικά:rolleyes:!

Να είμαι έτοιμη για την επόμενη φάση ξυπνημάτων!

eMWap2.png?5pVCTyDY

μπορείς να του αναφέρεις και τα άλματα ανάπτυξης... πριν από κάθε καινούρια κατάκτηση (μπουσούλημα, περπάτημα, λογάκια κτλ) σας "προετοιμαζει" με τα συχνά βραδυνά του ξυπνήματα. ο δικός μου τουλάχιστον αυτό κάνει

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Ο θηλασμός «τρέφει» μεγάλο εγκέφαλο

Μητρικό γάλα για 24 μήνες συστήνουν οι επιστήμονες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2011, 16:29

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=392471

μπορεις να αγορασεις την εφημεριδα, να την βαλεις σε μια κορνιζα και να του την κανεις δωρο για να την κρεμασει στο γραφειο του!!!πως σου φαινεται η ιδεα?? (οχι τιποτα αλλο αλλα να ενημερωνονται και οι συναδελφοι...)

83hKp3.png

• 4 weeks later...

Δεν έχεις κανέναν λόγο να ανησυχείς

ούτε κ να θεωρείς «πλύση εγκεφάλου»

τις πληροφορίες που σου έδωσαν τα κορίτσια

κ θα μεταφερεις στον άντρα σου...!!!

Επρεπε να νιώθει περήφανος

κ τίποτα ...λιγότερο! Αυτό πες του!

Ο σποράκος μου εώς 8,5 μηνών

κοιμόταν 12ωρα τις νύχτες σερί -ωωω,ναι!!!-

και από τότε (μπαίνοντας σε ένα άλμα!)

δεν ξανακοιμηθηκε ποτέ ολόκληρο βράδυ...

Αποθήλασε μόνος του πριν 1 μήνα περίπου -19 μηνών-

κ ακόμη ξυπνάει για αγκαλίτσα ή νερό ή ..να παίξουμε...!

Κάθε μωρό έχει ααααπειρους λόγους να ξυπνάει

κ να ζητάει την μανούλα του...

Απολαυσε το!!!!! Είναι μαγικό, μοναδικό,

κ ο θηλασμός ανεκτίμητος!!!

Ο άντρας μου σχεδόν πάντα ξυπνάει τις νύχτες

για να μας κάνει παρέα

κ από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε ο μικρούλης μας

τον θυμάμαι να λέει περήφανα πως «Θηλάζουμε!!!»...

Μόλις ενημερωθεί κ ο αγαπημένος σου, με τα αρθρα σου,

θα δεις πως θα αλλάξουν όλα

κ ΔΕΝ θα ξανά-επιτρέψει κουβέντα σε κανέναν

για το light μεμεδογάλα σου!!!

Θα μεταμορφωθεί σε ...κρέμα γάλακτος, χαχαχα!

Μην στεναχωριέσαι...