Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μητρικος θηλασμος ποιό είναι σωστό μπιμπερό;;

Recommended Posts

Καλησπέρα !!!!!!!!!!!!!!

Έχω ακούσει για διάφορα μπιμπερό !!!!!!!!!!!!

Το θέμα είναι ποιό απο αυτά είναι το κατάλληλο;;;;;;;εγώ έχω πάρει της chicco,(γυάλινο μπουκάλι)

αλλά μου είπαν και για τα medela οτι η θηλή είναι το ίδιο όπως είναι το στήθος

της γυναίκας !!!!!!!!!!

μήπως ξέρει κάποιος κάτι;;;;;;;;;;;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα !!!!!!!!!!!!!!

Έχω ακούσει για διάφορα μπιμπερό !!!!!!!!!!!!

Το θέμα είναι ποιό απο αυτά είναι το κατάλληλο;;;;;;;εγώ έχω πάρει της chicco,(γυάλινο μπουκάλι)

αλλά μου είπαν και για τα medela οτι η θηλή είναι το ίδιο όπως είναι το στήθος

της γυναίκας !!!!!!!!!!

μήπως ξέρει κάποιος κάτι;;;;;;;;;;;

Διαβασε εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=74481&highlight=calma

• 3 months later...

Νομίζω ότι εξαρτάται από το μωρό. Το πιθηκάκι μου (που θηλάζει και επίσης πίνει με μπιμπερό) προτιμά τις θηλές της Avent και της NUK, αλλά τις στρογγυλές της Chicco δεν τις πιάνει με τίποτα!

και η μικρή μου και θηλάζει και πίνει με μπιμπερό, και είμαστε και οι δύο πολύ ευχαριστημένες με τα Dr. Brown, (ποιότητα υλικών, χωρίς "κόλπα" για ροή, το μωρό δεν καταπίνει αέρα κλπ). Είναι νομίζω λίγο μικρότερες οι θηλές από τις chicco (έχω και chicco μπιμπερό αλλά έκανε κολικούς και με παίδευαν πολύ με την ευθυγράμμιση/βίδωμα της θηλής, κάνανε πίδακες, βουλώνανε, θέλανε προσοχή στην κλίση να μην καταπίνει αέρα...)

7Y7np3.png

αλλά έκανε κολικούς και με παίδευαν πολύ με την ευθυγράμμιση/βίδωμα της θηλής

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο αυτό με την ευθυγράμμιση της θηλής γιατί το έχω απορία (και δεν ήξερα ποιον να ρωτήσω); :oops:

Διαφημίσεις

θα σου το πω περιληπτικά (αφορά τα chicco) γιατί δεν το θυμάμαι καλά, τα σταμάτησα πριν δύο μήνες, άσε που κι αυτό με την ευθυγράμμιση κάπου το άκουσα και δεν ξέρω αν είμαι 100% σωστή.

Εχει η θηλή ένα πλαστικό "μπαλάκι" που είναι σαν κομμένο, ανοίγει δηλαδή, κι αυτό πρέπει να το ευθυγραμμίσεις με κάποια απο τις τρείς γραμμές που έχει το πλασικό στόμιο που βιδώνει στο μπουκάλι. Ανάλογα με το πόσο θα σφίξεις το στόμιο θα είναι και η ροή. Επίσης νομίζω πως πρέπει κάπως να ευθυγραμμίζεις το στόμα του μωρού με τις γραμμες της θηλής.

Καλύτερα όμως να σε βοηθήσει και κάποια κοπέλα που χρησιμοποιεί συστηματικά μπιμπερό και ξέρει τα "κόλπα", μη σου λέω σαχλαμάρες!:oops:

7Y7np3.png

Θεωρητικά, τα μωρά που θηλάζουν έχουν συνηθίσει να βάζουν στο στόμα τους όλη τη θηλή, γι' αυτό οι θηλές τύπου Avent που είναι κάπως μακρόστενες δεν τα πολυ-βολεύουν. Πάντα εξαρτάται από το μωρό βέβαια και δυστυχώς θα πρέπει να κάνεις αρκετά πειράματα μέχρι να καταλήξεις..δεν γίνεται αλλιώς. Προσωπικά, ορκίζομαι στα Dr. Brown's πάντως :D

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο αυτό με την ευθυγράμμιση της θηλής γιατί το έχω απορία (και δεν ήξερα ποιον να ρωτήσω); :oops:

Υπάρχουν θηλές (μεχρι τώρα τις έχω δει στην Chicco και την Avent) που η ροή ρυθμίζεται με το πώς κρατάς το μπιμπερό. Ευθυγραμμίζεις αυτή την προεξοχή με την μύτη του μωρού (πρέπει να έιναι ακριβώς από κάτω) και ρέει αργά, κανονικά ή γρήγορα. Νομίζω όμως ότι είναι για πιο παχύρευστα υγρά (αντιαναγωγικά κτλ).

Dr. Brown δαγκωτό κορίτσια. Η μπεμπίτα είχε λόξυγγα μετά από κάθε γεύμα, ρευόταν σαν γέρος (το γνωστό υγρό ρέψιμο) και είχε και κρυφή παλινδρόμηση. Μας τα σύστησε παιδίατρος και σωθήκαμε. Η παλινδρόμηση παραμένει αλλά είπαμε μπιμπερό είναι δεν λύνει όλα τα προβλήματα! Μειώθηκαν πάντως οι αναγωγές.

Ο μικρος μου που θηλαζει και επινε και απο το μπιμπερο μετα συνηθισε της nuk dental (ετσι τις λενε εδω) αυτες που ειναι ελαφρως πλακουτσες. Το θεμα ειναι οτι τις συνηθισε σε τετοιο βαθμο που αρνηθηκε να δοκιμασει αλλες (εκπαιδευτικα κυπελακαι κτλ). ευτυχως απο τη ζηλια του εμαθε νωρις στο καλαμακι..

Kι εμενα που θηλαζει εποκλειστικα μεχρι τωρα το μονο μπιμπερο που δεχτηκε ηταν τα nuk οπου επινε νερο περασε πολυ γρηγρα στο εκπαιδευτικο ποτηρακι της ιδιας εταιρειας και τωρα που ειναι 16 μηνων πινει μονον απο κανονικο ποτηρι, θηλαζει ακομα,

Διαφημίσεις

Κι εμεις nuk με τις φαρδιες θηλες,πινουμε νερο πια κ χυμο-γαλα,οταν τον θηλαζα αποκλειστηκα,ηπιε λιγες φορες(δε χρειαστηκε γιατι ημουν παντακοντα του.

Γνωμη μου ειναι οτι καθε παιδι ειναι διαφορετικο,οποτε προτιμα κ αλλο ειδος....Απλα αν δεις ροβληματα,με εντονο αερα,μετα το γευμα,λοξιγκα,κολικους,κλαματα κατα τη διαρκεια(που σημαινει οτι μαλλον περνει αερα κ ποναει) τοτε μπορει να δοκιμασεις η τα μιστερ μπραουν που σου προτεινουν η ακομη και μεντελα το καλμα που ειναι σχεδιασμενο να εχει ιδια ροη με το στηθος(συνηθως τα απλα,συμβατικα μπιμπερο,εχουνε μεγαλη ροη κ το παιδι δε καταβαλει καμια προσπαθεια να τραβηξει το γαλα,το αντιθετο συμβαινει με τα δυο που αναφερω).

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα