Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επίδραση εγκυμοσύνης στην καθημερινότητά μας

Recommended Posts

Κορίτσια ανοίγω καινούριο θέμα,

πώς έχει επηρεάσει η εγκυμοσύνη την καθημερινή σας ζωή; Τι αλλαγές έχουν συμβεί στη ζωή σας; Σε σχέση με γυμναστική, εξόδους, ψυχολογία, ταξίδια; Θεωρείτε ότι είναι αυτή η "ροζ" περίοδος που παρουσιάζουν οι τηλεοράσεις και τα κανάλια ή ότι είναι άλλη μια φυσιολογική κατάσταση στη ζωή μας που πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως τόσα άλλα;

Εγώ προσωπικά από τότε που έμαθα ότι έχω μείνει έγκυος με διακατέχει ένα άγχος. Για τις εξετάσεις, τον γιατρό που δεν τον ξέρω καλά, τη δουλειά και το πώς θα το ανακοινώσω στο αφεντικό, το μέλλον κλπ.

Δεν έχουν αλλάξει πολλά ως προς τις εξόδους μου, αλλά όταν βγαίνω δεν πίνω πια, ωστόσο πάω σε εστιατόρια, καφέ και μπαράκια όπως πριν, προσέχω όμως να μην είναι καπνιζόντων ( αν και δύσκολο στην Αθήνα).

Περνάω αρκετή ώρα της ημέρας διαβάζοντας αυτό το φόρουμ κι έχω δυσκολία να συγκεντρωθώ στη δουλειά γιατί σκέφτομαι τα διάφορα.

Αυτά...α και ξαφνικά κάποια πράγματα που πριν είχαν για μένα πολύ σημασία ( πχ τα σαββατοκύριακα στην Αράχωβα ή τα συνεχή ταξιδάκια στο εξωτερικό) τώρα δεν μου φαίνονται τόσο σημαντικά γιατί οι προτεραιότητες αλλάζουν.

Επίσης έχω έρθει πιο κοντά με φίλες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση ή άλλες που έχουν παιδιά, και πιο κοντά με τη μαμά μου που μου δίνει καλές συμβουλές. Και ο άνδρας μου έχει γίνει πιο τρυφερός και βοηθάει πιο πολύ στις δουλειές του σπιτιού!

εσείς?

Διαφημίσεις

Εγω περασα απο αυτη την φαση! και ομολογω την ευχαριστηθηκα!! πηγαινα 2ημερα οποτε ειχαμε κενο, πηγαμε διακοπες , αν και ειχα μια κοιλια νααααααα!!!! και στην αρχη ντρεπομουν αν βγς με μαγιο μετα.... δεν με ενοιαζε!! να ευχαριστηθεις καθε στιγμη της εγκυμοσυνης σου και να μην αγχωνεσαι οσο γινετε βεβαια!!!

ΑΑΑΑ!!! εκμεταλευσου κιολας την περιοδο αυτην!!! γιατι μολις γεννησεις δεν θα εισαι το επικεντρο :Ρ τωρα μπορεις "να τους χορεψεις" ολους οπως θες. μετα θα σε "χορευει" το μωρο !!

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

η εγκυμοσυνη ειναι μια υπεροχη ξεχωριστη στιγμη στη ζωη μας. αν ολα ειναι καλα και εχουμε μια καλη εγκυμοσυνη ΚΑΝΕ ΟΟΤΙ ΘΕΣ!!!! να περνας εντνα τελεια και να μη σκεφτεσε τιποτα

1-2-3MPOMPIRES!!!

Καλημέρα….δεν ξέρω που την βρίσκουν αυτή την «ροζ» περίοδο όμως εγώ κάθε άλλο από έτσι την βρίσκω. Θα αφήσω έξω τις ανακατωσούρες γιατί σε σχέση με άλλες κοπέλες δεν έχω απολύτως τίποτα, όμως αυτό δεν παύει να μου δημιουργεί προβληματάκια. Εκτός όμως από αυτό, όλα μα όλα μα όλα μα όλα στην ζωή μου έχουν αλλάξει. Ήμουν ένας απίστευτα ενεργητικός άνθρωπος και τώρα έχω καταντήσει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Πραγματικά απορώ όταν ακούω ότι η καλύτερη περίοδος της γυναίκας είναι η εγκυμοσύνη. Δεν μπορώ να κάνω μια δουλειά μόνη μου, δεν μπορώ να περπατήσω πολύ γιατί κουράζομαι, έξω δεν βγαίνω εύκολα γιατί σκέφτομαι τον καπνό, γυμναστήριο δεν μπορώ να πάω και αν πάω (ίσως αργότερα) θα πάω μόνο για λίγη πιλάτες και διάδρομο (πάντα με συνοδεία με την μουρμούρα του άντρα μου), τα μισά φαγητά δεν μπορώ να τα τρώω γιατί σκέφτομαι τις θερμίδες….ενώ όλη την ώρα πεινάω, ο γιατρός με έχει σε αυστηρή δίαιτα λόγω μέσης (είπα ότι όλη την ώρα πεινάω;;;;). Το μόνο που κάνω είναι να γυρίζω από την δουλειά και να ξαπλώνω στον καναπέ χαζεύοντας ταινίες ή φρικτά ριάλιτι μέχρι να έρθει η άλλη μέρα το πρωί. Αν αυτό είναι «υπέροχο» εγώ δεν μπορώ να το δω. Δεν ξέρω αν μόνο εγώ αισθάνομαι έτσι, όμως νιώθω σαν ένα κομμάτι της ζωής μου να πέθανε. Φυσικά δεν μπορώ να το πω πουθενά αυτό, γιατί όλοι θα με κοιτάξουν με ένα περιφρονητικό βλέμμα του στυλ….δεν ήθελε παιδί κλπ. Όμως αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ήθελα πάρα πολύ να κάνω παιδί και μάλιστα περίμενα πάρα πολλά χρόνια για αυτό. Δοξάζω τον Θεό για τα διδυμάκια μου. Όμως αν με ρωτήσεις, αν άλλαξε η ζωή μου και αν μου αρέσει που είμαι έγκυος, ε…όχι θα πω….απλά περιμένω μέχρι να γεννηθούν. Μπορεί να ακούγομαι λίγο υπερβολική και ελπίζω μόλις μπω σε μεγαλύτερο μήνα (είμαι στην 12η εβδομάδα) και αρχίσω να κάνω πράγματα, που τώρα δεν κάνω τίποτα γιατί φοβάμαι να είμαι λίγο καλύτερα.

Επίσης….όλες μου οι φίλες πια, το μόνο που με ρωτάνε είναι….πως πάει η εγκυμοσύνη; Πες για την εγκυμοσύνη; Πότε πας για αυχενική; Δεν θέλω να μιλάω μόνο για αυτό….θέλω να έχω και άλλα θέματα συζήτησης εκτός αυτών. Αισθάνεται καμιά άλλη κοπέλα σαν εμένα ή εγώ είμαι το ζόμπι;;

Κι εγώ μια από τα ίδια Καλλιόπη.Δεν μπορώ καν να δουλέψω.Ανακατεύομαι όλη την ημέρα και σέρνομαι από καναπέ σε κρεβάτι ψάχνοντας να βρω βολική θέση.

Έχω μάθει απ'έξω όλα τα σκουπίδια της τηλεόρασης και κοιτάζω τον διάδρομό μου με θλίψη.Βάζω κάθε τρεις και λίγο τα κλάμματα και δεν μπορώ ούτε κατά διάννοια να δω συγκινητική ταινία.Είμαι 39 χρονών και όπως καταλαβαίνεις το να αποκτήσω παιδί ήταν απόλυτα συνειδητή επιλογή,αλλά η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς.Και ζούσα μια χαρά ζωή.Ακύρωσα τις διακοπές του Πάσχα,δεν ξέρω καν αν θα μπορέσω να πάω στο σινεμά την άλλη βδομάδα.Ψυχολογικά και σωματικά τα χω παίξει.Τρώω πολύ προσεκτικά και λόγω ανακατωσούρας αλλά και γιατί ούτε να γίνω σαν φοράδα θέλω,για κανέναν λόγο,ούτε να εμφανίσω πίεση-ζάχαρο στην ηλικία που είμαι."Ροζ"στιγμές;Δεν ξέρω τι σημαίνει.Θέλω απλά να πάνε όλα καλά,να γεννήσω καλά και να βάλω ξανά την ζωή μου σε μπούσουλα.

Είμαι μόλις 11 εβδομάδων.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

tot72 πόσο σε καταλαβαίνω.....και εγώ είμαι 36 χρονών. Κουράγιο κάνε μόνο λίγες εβδομάδες ακόμα, να περάσουν οι ανακατοσούρες. Εγώ είμαι λίγο καλύτερα απο ότι ήμουν πριν 1-2 εβδομάδες. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; θα κάνεις αμνιοπαρακέντηση; στο είπε φαντάζομαι ε;

Πάω για λήψη τροφοβλάστη την Δευτέρα στο Γαία.Ο γιατρός μου θεωρεί πλεονέκτημα το γεγονός πως γίνεται σε μικρότερες εβδομάδες.Δεν θα κάνω αυχενική και παπ-α.Εσύ είσαι οριακή στην ηλικία ε;Τι θα κάνεις;

Ξέρεις τι μου την σπάει σε σχέση με τους άλλους;Που νομίζουν πως η ζωή μου τώρα ξεκινά και μου μιλάνε και μου φέρονται αναλόγως.Που κάνουν το θέμα παιδί να φαίνεται το μόνο σημαντικό θέμα στην ζωή.Είναι ένας απ'τους λόγους που αποφεύγω να μιλάω για την εγκυμοσύνη μου.Ακόμα και στην κολλητή μου αν το παραχέσει στις ερωτήσεις της λέω:Άι πες τίποτ'άλλο τώρα.

Τέλος πάντων.Σου εύχομαι κάθε μέρα και καλύτερα.

NVVvp2.png

εγω στα 33 και κατι εμεινα έγκυος και ηταν η πιο ευτυχισμενη περιοδος της ζωης μου. Εκανα 2-3 φορες την εβδομαδα γιογκα, περπατουσα πολυ πηγαινα με συγκοινωνια στη δουλεια μου μεχρι τον 8ο μηνα, πηγα διακοπες εκανα μπανιο στη θαλασσα μεχρι λιγο πριν γεννησω και ολα μια χαρα.

Αμνιοπαρακεντιση εγω δεν εκανα ενω ο γιατρος μου επέμενε. Φοβομουνα να κανω γιατι εχει περιπου 1% πιθανοτητες αποβολης και εγω επελεξα να μην ρισκαρω.

Διαφημίσεις

Ναττυ είναι πολύ όμορφο να ακούς για μια τόσο εύκολη εγκυμοσύνη.Σε ζηλεύω και σου εύχομαι πάντα τέτοια.Όμως έγραψες πως δεν έκανες αμνιοπαρακέντηση παρά την αντίθετη γνώμη του γιατρού σου για να μην ρισκάρεις.Κατά την γνώμη μου ίσα-ίσα.Επέλεξες να ρισκάρεις.Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ρίσκο απ'την πιθανότητα να φέρεις ένα άρρωστο παιδί στον κόσμο.Πάντα όσο με αφορά,έτσι;

Γιατί αυτά είναι προσωπικές αποφάσεις.Ελπίζω για όσες μας έχει πάρει από κάτω,σύντομα να ακολουθούμε τα χνάρια σου στην καλή πορεία της εγκυμοσύνης.:D

NVVvp2.png

Αγαπητές, διανύω τη δεύτερη εγκυμοσύνη, είμαι 36 κλεισμένα.

Έφαγα μια ταλαιπωρία στην εγκυμοσύνη, κυρίως με τα άγχη για την εξέλιξη, τα αποτελέσματα κακών εξετάσεων, κτλ κτλ Χώρια η υπόταση, η κούραση, ανακατωσούρα, υπνηλία, κτλ κτλ Στο μεταξύ προσπαθουσα να ζω κανονικά, έβγαινα, ταξίδευα για επαγγελματικούς και προσωπικούς σκοπούς, δούλεψα μέχρι τον 8ο!

Όταν γέννησα το πρώτο έβλεπα έγκυο στο δρόμο και τη λυπόμουνα, έλεγα μέσα μου, βρεεε τι τραβάει η καημένη.... Καμία σχέση με την τρυφερότητα που ένιωθα παλιά όταν έβλεπα εγκυούλες.

Τώρα, στην 13 εβδομάδα μου, ανυπομονώ να περάσει ο καιρός, όχι για να γεννήσω και να μην είμαι έγγυος πια, αλλά για να αρχίσω να νιώθω το μωράκι μου! Αυτό θεωρώ ανεπανάληπτο!! Υπομονηηη λοιπόν, θα αποζημιωθείτε σύντομα!!!!!!

δε ξερω βρε κοριτσια. εγω δεν ειχα αλλαξει τιποτα. στους τελευταιους μηνες ειναι λογικο να βαρενουμε και να κουραζομαστε. αλλα ακομα και αυτο μου αρεσε γιατι ηξερα το λογο. εγω και στα 2 μου παιδια χορευα κιολας. στον μηνα μου πηγαινα στον γιατρο πανω σε μηχανη με τον αντρα μου.εκανα οτι ηθελα και οπως το ηθελα. και στο σπιτι και εξω και παντου. τωρα ειμαι 7η βδομαδα στο τριτο. πρακτικα καιναθελα ειναι δυσκολο να σταματησω να κανω καποια πραγματα. αλλα νιωθω τελεια. ισα ισα. νιωθω τυψεις αν μιλαω για εγκυμοσυνη γιανα μη γινομαι βαρετη. περιμενω πως και πως να με ρωτανε οι φιλες μου ωστε να μπορω να μιλαω μονο γιαυτο. ειναι λιγο διατημα που το ζουμε ολο αυτο οποτε γιατι να μη μιλαμε γιαυτο? γενικα ετσι.. κανω και κανα διαλειμα για αλλα θεματα..χαχαχα

1-2-3MPOMPIRES!!!

Γεια σας!

Κατά την άποψη μου η εγκυμοσύνη δε γίνεται να μην επηρεάσει την καθημερινότητα μας, τουλάχιστον για μένα έτσι είναι κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτή τη σκέψη, όλα περιστρέφονται γύρω από το ότι είμαι έγκυος, όχι απαραίτητα εγωιστικά απλά το θυμάμαι αυτό και το λαμβάνω υπόψη σε ότι κάνω.

Το πρώτο τρίμηνο ήταν πιο δύσκολο νομίζω για μένα, ένιωθα σαν άρρωστη (δεν είχα μεν εμετούς αλλά δε μπορούσα και να φάω), ήμουν απίστευτα εξαντλημένη και κοιμόμουν από τις 9! Επίσης δεν φαινόταν η εγκυμοσύνη, δεν την είχα ανακοινώσει και στη δουλειά και όλο αυτό το σχετικά 'κρυφό' της υπόθεσης με κούραζε πολύ και με άγχωνε.

Μπαράκια κλπ τότε ούτε για αστείο, απλά επειδή σερνόμουν και δεν άντεχα.

Τώρα όμως στο δεύτερο τρίμηνο είναι πολύυυυυ καλύτερα! Τρώω κανονικά, νιώθω καλά, έχω κοιλίτσα, είναι ωραία!Έχει επιστρεψει αρκετή από την ενέργεια μου και έχω πολύ όρεξη για βόλτες!Βέβαια πάντα θα προσέξω να μην πάω κάπου με κάπνα ή ορθοστασία, αλλά νομίζω ότι είναι ωραία να είσαι έγκυος και ας μη βγαίνεις ως τις 4 τα ξημερώματα!

Επίσης μου αρέσει πολύ το πόσο με προσέχουν όλοι και με περιποιούνται! Μου αρέσει που ο άντρας μου τρελλαίνεται με την κοιλίτσα!

Αφού μάλιστα από τώρα σκέφτομαι ότι μετά που σταματάς να είσαι το επίκεντρο θα είναι δύσκολο!

Περιορισμοί υπάρχουν βέβαια, και στο φαγητό (πολλοι!) και σε πολλά άλλα, αλλά νομίζω είναι μεγάλη η χαρά της εγκυμοσύνης που δεν σε νοιάζει και τόσο!

Επομένως ναι μεν δεν είναι όλα 'ροζ' αλλά πιστεύω είναι μια πολύ ξεχωριστή περίοδος της ζωής μας και πρέπει να την απολαύσουμε στο έπακρο!

Βιώνουμε ένα θαύμα!

Διαφημίσεις

η καθε μια γυναικα ζει την καθε εγκυμοσυνη της αναλογα

α) τον χαρακτηρα της

β) προηγουμενα βιωματα

δηλαδη υπαρχουν οι ανετες και χαλαρες που κανουν τα παντα δηλαδη ταξιδια, εξοδους, καταχρησεις, σεξ, δουλειες, καριερα,βολτες και ΟΤΙ ΑΛΛΟ.. (τυχερες κατ εμε εν αγνοια τους συχνα)

υπαρχουν και εκεινες που εχοντας ακουσει πολλα φοβουνται υπερβολικα χωρις να υπαρχει και λογος τελικα,

υπαρχουν και εκεινες που ειχαν (σαν εμενα) μαζεμενες αποτυχιες και προσεχουν ιδιαιτερα συνεπως καθε επισκεψη στον γιατρο αν ειναι θετικη ειναι και ενα "ουφ! παει και αυτο" και παραλληλα "βοηθα Παναγια" για την επομενη φορα, δηλαδη μια μονιμη αγωνιωδη και συγκρατημενη χαρα..

και βεβαια για ολες ενας παραγοντας ειναι καθοριστικος..τι εγκυμοσυνη περναμε.. δηλαδη με πολλες αναγουλες, ζαλαδες, αδιαθεσιες, πρηξιματα, επικειμενα προβληματα και αγχη για το εμβρυο απο καποιες σχετικες εξετασεις που στο τελος αποδεικνυεται οτι δεν ειναι τιποτε..

τελικα σημασια εχει ολα να πηγαινουν κατ ευχην, και αν δεν πανε οπως θα θελαμε να χουμε κουραγιο και υπομονη για να τα ξεπερναμε.

prosperous εγω ειμαι καπου ενδιαμεσα. καταχρησεις δε κανω. και σεξ δηλ.... αστο.. (σε ναρκη πεφτουμε..χαχα) κατα ταλλα εξοδο οταν λεω οχι μπουζουκια. κανα καφεδακι αντε ποτακι που εγω θα πιω κρασακι λιγο. αυτα.

1-2-3MPOMPIRES!!!

κοριτσια τι κανετε με το καλο ευχομαι σε οσες περιμενε μωρακι.Εγω αυτο που εχω να σας πω ειναι οτι οντως η εγκυμοσυνη ειναι απο τισ πιο ωραιες περιοδους στην ζωη μιασ γυναικας απολαυστε το τωρα που μπορειτε το θεμα ειναι πως την βλεπετε εσεις αυτην την περιοδο ναι εχει αγχος αλλα εχει και πολυ ωραια πραγματα στην πορεια που θα νιωθετε τα μωρακια σας θα αλλαξετε γνωμη και μετα που θα γεννησετε θα δειτε οτι θα σας λειψει αυτη η φαση και θα θελετε να την ξαναπερασετε αλλα καμια δεν ειναι σαν την πρωτη οποτε καντε οτι κανατε και πριν με λιγο προσοχη και χαρειτετο οσο μπορειτε

an1cF220g411210MjUwbHp8MzE3NTU2MGRhfHRvIGtvcml0c2FraSBtb3UgZWluYWk.gifan1cJNk0g410000Nzc3MTE3ZHwxNjA2NDIyZGF8dG8gYW50cmFraSBtb3UgZWluYWkg.gif

Εγώ βέβαια δεν έχω μπει στο δεύτερο τρίμηνο που λένε οτι όλα είναι καλύτερα, όμως πολύ αμφιβάλω οτι θα κοιτάω πίσω και θα λυσμονώ την ωραία περίοδο που ήμουν έγκυος. Πραγματικά έχει να κάνει με το, τι έχει περάσει ο καθένας μας για να κάνει παιδί και σε τι ηλικία είναι. Άλλο να είσαι 25 άλλο να είσαι 35....όχι οτι γέρασες απλά δεν έχεις πάρα πολλά περιθώρια ας μην κρυβόμαστε. Εμείς στο γραφείο μου, είμαστε δύο έγκυες με δύο εβδομάδες διαφορά. Η άλλη κοπέλα, όλα καλά να της έρθουν αλλά δεν προσέχει καθόλου (πάντα σε σχέση με τα δικά μου δεδομένα) και αυτό γιατί έμεινε έγκυος αμέσως...Εγώ μετά απο απο 4 αποτυχημένες σπερματεγχύσεις και άπειρα φάρμακα, έμεινα τελικά έγκυος με εξωσωματική και πάλι δοξάζω τον Θεό για αυτό, γιατί άλλες κοπέλες ταλαιπωρούντε πού περισσότερο απο μένα. Όμως αυτό με κάνει απίστευτα προσεκτική σε σημείο που ακόμα και κάτι που είναι να κάνω, να το σκεφτώ δύο φορές. Nat72 πραγματικά νομίζω μοιάζουμε....και εμένα όλες οι φίλες/γνωστές μου για αυτό μου μιλάνε, λες και ξαφνικά όλα τα άλλα ενδιαφέροντα μας "πέθαναν" και δεν έχουμε για τίποτα άλλο να μιλήσουμε. Εγώ μέχρι και για τον πόλεμο ανοίγω θέμα για να καταλήγω στο "τι κόσμο θα φέρεις το παιδί σου". Μόλις μιλήσω δε για μόδα ή κανένα κουτσομπολιό μπορεί να με κοιτάνε και σαν άλιεν.

(Nat72, ο γιατρός μου, μου έχει κλείσει αμνιοπαρακέντηση την Μεγάλη Τρίτη. Θα την κάνω γιατί φοβάμαι και δεν θέλω να ρισκάρω να έχω άρρωστο μωράκι και κυρίως επειδή είναι δίδυμα. papA δεν θα κάνω γιατί δεν χρειάζετε στα δύο μωρά )

Εγω περασα απο αυτη την φαση! και ομολογω την ευχαριστηθηκα!! πηγαινα 2ημερα οποτε ειχαμε κενο, πηγαμε διακοπες , αν και ειχα μια κοιλια νααααααα!!!! και στην αρχη ντρεπομουν αν βγς με μαγιο μετα.... δεν με ενοιαζε!! να ευχαριστηθεις καθε στιγμη της εγκυμοσυνης σου και να μην αγχωνεσαι οσο γινετε βεβαια!!!

ΑΑΑΑ!!! εκμεταλευσου κιολας την περιοδο αυτην!!! γιατι μολις γεννησεις δεν θα εισαι το επικεντρο :Ρ τωρα μπορεις "να τους χορεψεις" ολους οπως θες. μετα θα σε "χορευει" το μωρο !!

και για μένα ήταν όντως μία πολύ ωραία περίοδος, άλλοι αγχώνονται, εγώ που είμαι φύσει αγχώδης και μέσα στην τρέλλα, είχα πραγματικά ηρεμήσει, δεν άλλαξα τίποτα στη ζωή μου, δουλειά μέχρι τον 9ο, και όχι μόνο καθιστική, και επιβλέψεις και πολεοδομία, και ραντεβού εξωτερικά, δουλειές στο σπίτι, ξεχνιόμουνα και σήκωνα λεκάνες με ρούχα, πήγαινα σούπερ και φορτωνόμουν, γύρναγα με τα πόδια από τη δουλειά, ένα μισάωρο με τα πόδια, αλλά με πολλές στάσεις στα μαγαζιά,

και βέβαια, έξοδοι, ντύθηκα τις απόκριες και πήγα σε μπαράκι, ταξιδάκια σ/κ έως καρδαμύλη, διακοπές στον 8ο με την κοιλάρα που λέει κι η κοπέλα, την πρώτη μέρα στην παραλία, και ήταν και από τις κυριλές του νησιού, ψιλοντρεπόμουνα, μετά μου άρεσε που με κοίταγαν καλά καλά και με θυμόντουσαν κιόλας, πήγαμε λευκάδα, στο πρώτο τρίμηνο ήπια και 1-2 ποτάκια γιατί πήγαμε σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και ήταν αρχή ακόμη και δεν το είχα πολυκαταλάβει, και καφεδάκι έπινα, decaf όμως

βέβαια είχα και εύκολη εγκυμοσύνη, και παρόλο που το 3ο τρίμηνο έπεσε καλοκαίρι, και πηγαινοερχόμουνα με μμμ, τελικά άντεξα και τις ζέστες και το γραφείο, καταδρόμι με έλεγε ο άντρας μου, όλα πήγαν καλά και μπάνια έκανα μέχρι και τη μέρα που γέννησα και τελικά είχα και σχετικά εύκολο και γρήγορο τοκετό

για μένα τα ζόρια άρχισαν μετά, με το ξενύχτι και το κλείσιμο στο σπίτι, θήλαζα συνέχεια, αισθανόμουνα χοντρή, καμία σχέση με την εγκυμοσύνη, που αισθανόμουνα κούκλα με κοιλίτσα, και δεν είχα κουράγιο να βάλω μία φόρμα και να βγω

1FdQp2.png

συμπλήρωση, ούτε εγώ είμαι πολύ μικρή, έμεινα έγκυος στα 32 και γέννησα 33 κλεισμένα, βέβαια το παιδί ήρθε σχετικά εύκολα, στο τρίμηνο προσπαθειών, και χωρίς να κάνω υπερβολές, συνέχισα τη ζωή μου κανονικά και με το νόμο, αφού κι ο γιατρός αυτό με προέτρεψε, πρόσεχα να τρώω σωστά, δεν καπνίζω έτσι κι αλλιώς, χόρευα αλλά με λίγη προσοχή στην αρχή, και δεν μου άρεσε να χαιδεύομαι και να ζητάω τίποτα λόγω εγκυμοσύνης, ούτε θέση στα μμμ δεν είχα ζητήσει ή να προηγηθώ σε σειρά

1FdQp2.png

Εγώ πάλι έμεινα άμέσως έγκυος. Δεν είχα προβλήματα ιδιαίτερα εκτός απο κάτι καούρες και αναγούλες, αλλα δεν μου αρεσε καθόλου αυτή η περίοδος. Μου την έσπαγε να με ρωτάνε όλοι πως πάει και πως είμαι. Γενικά δεν μου άρεσε να είμαι το επικεντρο της προσοχης και να μου λεν πρόσεχε το ένα και το άλλο. Αλλα έγω έκανα το δικό μου. Να φανταστείτε στον 8 σχεδον, πήγα ταξίδι στις Σπέτσες όπου παντρευόταν μια φίλη και σημειώνω οτι είμαι απο Θεσ/νίκη. Το πιο σπαστικό δε ήταν να μου πιάνουν την κοιλιά. Χαρακτηριστική ατακα της κουνιάδας μου οταν αρνήθηκα να μου την πιάσει " είναι και το δικό μου ανηψι εκει μέσα" Nαι ρε..αλλα είναι δικό μου το σώμα:twisted::twisted::twisted:!! Ο μόνος τρόπος να κάνω 3 παιδιά είναι να μείνω έγκυος σε δύδιμα (κάτι που πολύ θα ήθελα) μόνο και μόνο γιατι σκέφτομαι πως θα περάσουν αυτοί οι 9 μήνες

Το πιο σπαστικό δε ήταν να μου πιάνουν την κοιλιά.

συμφωνωωωωωωωωωωωωωκαι ολοι να σε ρωτανε πως νιωθεις???πρεπει να ειναι υπεροχα..και αν τους ελεγα οτι κοιμομουν στο μαυρο ξημερωμα γιατι η μικρη εκανε ανταρσια στην κοιλια μου η οτι εχω καουρες,οτι δεν μπορουσα να κατσω καπου αλλου εκτος απο πολυθρονες και καναπεδες γιατι πιανομουν ασχημα ημουν ΚΑΙ υπερβολικη!!!!!!!!!!!

παντως αυτο που λεει μια κοπελα παραπανω,η αισθηση οτι κινειται το μωρο στην κοιλια σου ειναι μαγικη..αλλα και παλι δεν συγκρινεται με τιποτα με την γεννα..παρολο που γεννησα με καισαρικη και επισκληριδιο οταν την ειδα σταματησε ο χρονος..