Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιδικές Κατασκηνώσεις για νήπια

Recommended Posts

Παιδικές Κατασκηνώσεις για νήπια Υπέρ ή Κατά?

Από ποιά ηλικία θεωρείτε καλύτερο να ξεκινήσουν και γιατί?

Υπάρχουν κατασκηνώσεις που τα δέχονται και από 5 χρονών...

Διαφημίσεις

Από όσο γνωρίζω οι περισσότερες κατασκηνώσεις παίρνουν παιδάκια ηλικίας από 8 ετών και πάνω. Υπάρχουν κάποιες που μπορούν να δεχθούν και από 6 ετών με την προϋπόθεση όμως πως είναι "έτοιμο" το παιδί αυτής της ηλικίας να αποχωριστεί τους γονείς για ένα άλφα χρονικό διάστημα κλπ κλπ δλδ να το διαχειριστεί (κυρίως ψυχολογικά) σωστά.

Για μικρότερης ηλικίας παιδιά, προσωπική μου γνώμη πάντοτε, δεν το βρίσκω εφικτό..

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

σε λίγο θα κάνουν κατασκηνώσεις και για βρέφη... το θέμα είναι πως αν κάποιος θέλει ή αναγκάζεται να αφήνει το παιδί του από τόσο μικρό γιατί κάνει παιδί εξαρχής;;;;

Ωπα! Ωπα! Νελλίτσα, μην μου επιτίθεσαι! Take it easy!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να στείλει κάποιος το παιδί του κατασκήνωση. Οχι απαραίτητα για να το ξεφορτωθεί!

Γιά απόκτηση αυτοπεποίθησης, για να βρεθεί ανάμεσα σε παιδάκια και να περάσει καλά, γιά να γίνει πιό ανεξάρτητο και λιγότερο εγωκεντρικό, γιά να νιώσει την αναγκη (με τον καλό τρόπο πάντα) της υπευθυνότητας και της ταξης (βλέπε: φροντίζουν μόνα τους τον εαυτό τους και τα πράγματά τους αλλιώς τα χάνουν- δεν έχουν καμία μαμά να τρέχει να τους τα μαζεύει-), κοινονικοποίηση, υπευθυνότητα, ικανοποίηση που μπορεί να στηρηχτεί στον εαυτό του, κα

Βέβαια αυτό σε συνάρτηση πάντα με τον χαρακτήρα του παιδιου. Υπάρχουν παιδιά που είναι πολύ προσκολλημένα στην μαμά οπώτε αυτο το γεγονός απο μόνο του το καθηστά αδύνατο.

Εξαρτάται από το παιδί.

Συμφωνώ ότι με τόσα που ακούγονται και γίνονται δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Άλλωστε ένα παιδάκι 5 ετών μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί? Να κάνει μπάνιο μόνο του?

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Ειμαι ΚΑΤΑ!Πολυ ομως..

Οταν μεγαλωσει το παιδι και εφ'οσον ειναι ετοιμο και θελει ναι..Για να περναει καλα..αν δεν καταφερνουμε να παμε διακοπες

συμφωνω..

'Εχοντας δουλέψει σε αρκετές κατασκηνώσεις θεωρώ ότι σε ένα παιδάκι 5 ετών κακό κάνει κι όχι καλό.

Τόσα χρόνια μόνο 2 5χρονα είχα πετύχει και τα λυπήθηκε πραγματικά η ψυχή μου...:(

Δεν έχετε άλλη επιλογή; Καμιά γιαγιά στο χωριό; Έστω κάποια γυναίκα για λίγες μέρες.

Κρίμα είναι οι ψυχούλες. Νιώθουν τόση μοναξιά, σαν εγκαταλελημένα και έξω από τα νερά τους.

Τα είχαμε "υϊοθετήσει" τα παιδάκια κυριολεκτικά. Τους έλειπε πολύ η μανούλα τους.... Κι όταν έρχονταν για επισκεπτήριο τους το έλεγε ο αρχηγός αλλά εκείνοι δεν τα έπαιρναν.

Διαφημίσεις

Ωπα! Ωπα! Νελλίτσα, μην μου επιτίθεσαι! Take it easy!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να στείλει κάποιος το παιδί του κατασκήνωση. Οχι απαραίτητα για να το ξεφορτωθεί!

Γιά απόκτηση αυτοπεποίθησης, για να βρεθεί ανάμεσα σε παιδάκια και να περάσει καλά, γιά να γίνει πιό ανεξάρτητο και λιγότερο εγωκεντρικό, γιά να νιώσει την αναγκη (με τον καλό τρόπο πάντα) της υπευθυνότητας και της ταξης (βλέπε: φροντίζουν μόνα τους τον εαυτό τους και τα πράγματά τους αλλιώς τα χάνουν- δεν έχουν καμία μαμά να τρέχει να τους τα μαζεύει-), κοινονικοποίηση, υπευθυνότητα, ικανοποίηση που μπορεί να στηρηχτεί στον εαυτό του, κα

Βέβαια αυτό σε συνάρτηση πάντα με τον χαρακτήρα του παιδιου. Υπάρχουν παιδιά που είναι πολύ προσκολλημένα στην μαμά οπώτε αυτο το γεγονός απο μόνο του το καθηστά αδύνατο.

υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να πετύχεις τα παραπάνω από κατασκήνωση σε τόσο μικρή ηλικία...

rQGhp3.png

Εγω θα ηθελα πολυ καποια στιγμη οταν μεγαλωσουν τα αγορακια μου να πανε κατασκηνωση!Εννοειτε μετα απο καποια ηλικια,αν νιωθουν ετοιμα και αν θελουν!Ειχα παει 3 χρονιες...Την πρωτη ειχα παει μονο 4 μερες να δω αν μου αρεσει!Μου αρεσε ΠΑΡΑ πολυ και τις επομενες χρονιες το ζητησα μονη μου!Ημουν νομιζω 8 χρονων!Ηταν φανταστικα,εκανα καινουργιους φιλους,εμαθα πολλα πραγματα,καναμε μουσικες και θεατρικες παραστασεις,μαθαιναμε πηλο,ζωγραφικη και διαφορα αθληματα!και οποτε τελειωνε το 20ημερο ολοι κλαιγαμε που τελειωνε!

Οι γονεις μου δεν με ξεφορτωθηκανε..Δουλευανε και οι 2.Με τον μπαμπα μου μαλιστα πηγα μονο μια φορα στη ζωη μου διακοπες στα 7 αφου δεν ειχε αδεια ποτε το καλοκαιρι...ουτε ρεπο!

Και εγώ νομίζω οτι είναι μικρό το πεντάχρονο.

Κάθε φορά που πηγαίνει ο γιος μου ο 5,5 χρονών στην τουαλέτα το βρακί του είναι διπλωμένο μισό ρολό και το άλλο κάτω το δε παντελόνι επάνω οκ και το φανελάκι κρέμεται.Κάλτσες δεν μπορεί αν βάλει , είναι σκληρές λέει! :lol: Μπάνιο δνε το συζητώ κάνει ολόκληρο το μπάνιο - μπάνιο εκτός απο αυτόν!

έπαιζε περσυ με το ταεκ βο ντο να τον στείλουμε κατασκήνωση..

Που να πάει μωρέ το πιτσιρίκι..ας βάζει τα βρακάκια του σωστά και βλέπουμε!!

:-P:-P:-P:-P

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Διαφημίσεις

'Εχοντας δουλέψει σε αρκετές κατασκηνώσεις θεωρώ ότι σε ένα παιδάκι 5 ετών κακό κάνει κι όχι καλό.

Τόσα χρόνια μόνο 2 5χρονα είχα πετύχει και τα λυπήθηκε πραγματικά η ψυχή μου...:(

Δεν έχετε άλλη επιλογή; Καμιά γιαγιά στο χωριό; Έστω κάποια γυναίκα για λίγες μέρες.

Κρίμα είναι οι ψυχούλες. Νιώθουν τόση μοναξιά, σαν εγκαταλελημένα και έξω από τα νερά τους.

Τα είχαμε "υϊοθετήσει" τα παιδάκια κυριολεκτικά. Τους έλειπε πολύ η μανούλα τους.... Κι όταν έρχονταν για επισκεπτήριο τους το έλεγε ο αρχηγός αλλά εκείνοι δεν τα έπαιρναν.

Αυτό θεωρώ ότι είναι το πρώτο στάδιο αυτονομίας των παιδιών (προσωπική μου άποψη πάντα και για όσους έχουν την επιλογή). Ο γιος μου είναι νήπιο φέτος και δυστυχώς οι γονείς μου θα δουλεύουν το καλοκαίρι και δεν μπορώ να τον πάω! Όμως του χρόνου που θα έχει ουσιαστικά διακοπές 3 μήνες το καλοκαίρι (φέτος τα πάω στον ίδιο παιδικό που έχει και νηπιαγωγείο και λειτουργεί μέχρι τέλη Ιουλίου) και οι γονείς μου δεν θα δουλεύουν (ελπίζω..) σκοπεύω να τα πάω στο χωριό για ένα μήνα με την αδερφούλα του. Είναι και σε απόσταση λιγότερο από 2 ώρες, οπότε θα μπορώ και εγώ να ανεβαίνω Σ/Κ να τα βλέπω!

Αυτό θεωρώ ότι είναι το πρώτο στάδιο αυτονομίας των παιδιών (προσωπική μου άποψη πάντα και για όσους έχουν την επιλογή). Ο γιος μου είναι νήπιο φέτος και δυστυχώς οι γονείς μου θα δουλεύουν το καλοκαίρι και δεν μπορώ να τον πάω! Όμως του χρόνου που θα έχει ουσιαστικά διακοπές 3 μήνες το καλοκαίρι (φέτος τα πάω στον ίδιο παιδικό που έχει και νηπιαγωγείο και λειτουργεί μέχρι τέλη Ιουλίου) και οι γονείς μου δεν θα δουλεύουν (ελπίζω..) σκοπεύω να τα πάω στο χωριό για ένα μήνα με την αδερφούλα του. Είναι και σε απόσταση λιγότερο από 2 ώρες, οπότε θα μπορώ και εγώ να ανεβαίνω Σ/Κ να τα βλέπω!

EINAI H ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΑΔΙΟ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ???????:-D:grin::-D:grin:

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑΓΙΑ?????

Μόνο εγώ τα στέλνω ανθρώπους και μου γυρίζουν μικροί πασάδες???

Μόνο εμένα ξεχνάνε ακόμα και να κάθονται σαν άνθρωποι στο τραπέζι?

Αστειεύομαι. Νομίζω ότι τα 5 είναι μία μικρή ηλικία για κατασκήνωση, και μία πολύ καλή ηλικία για γιαγιά.

Τα είχαμε "υϊοθετήσει" τα παιδάκια κυριολεκτικά. Τους έλειπε πολύ η μανούλα τους.... Κι όταν έρχονταν για επισκεπτήριο τους το έλεγε ο αρχηγός αλλά εκείνοι δεν τα έπαιρναν.[/quote]

Έχω μείνει άφωνη!!!

Και όχι στην ηλικία των 5 δεν θα άφηνα ποτέ το παιδί μου σε κατασκήνωση.Αν δεν είχα κάποια επιλογή (παπούδες,θείες.κλπ) ,θα προτιμούσα να το παίρνω μαζί μου στη δουλειά.

Εγω ειμαι υπερ για παιδακια απο 5,5 ετων αλλα με τους γονεις μαζι , να κοιμοθνται μαζι με τους γονεις , να ειναι μαζι με τους γονεις αλλα να εχει και δραστηριοτητες και για παιδακια .ΜΟνα ουτε με σφαιρες , ουτε 5 ουτε 6 ουτε καν 7-8 και το εννοω με οσα γινονται στις μερες μας .

Εννοειτε ουτε καν στη γιαγια και στον παπου για ολοκληρη μερα .

QRyOp2.png

EINAI H ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΑΔΙΟ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ???????:-D:grin::-D:grin:

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑΓΙΑ?????

Μόνο εγώ τα στέλνω ανθρώπους και μου γυρίζουν μικροί πασάδες???

Μόνο εμένα ξεχνάνε ακόμα και να κάθονται σαν άνθρωποι στο τραπέζι?

Αστειεύομαι. Νομίζω ότι τα 5 είναι μία μικρή ηλικία για κατασκήνωση, και μία πολύ καλή ηλικία για γιαγιά.

΄

Λες να την πατήσω έτσι;:-D Αν μου γυρίσουν περισσότερο πασάδες απ' ότι τα έχω αλοίμονό μου!!

Θα αυτονομηθούν όμως σε σχέση με το μπαμπά και τη μαμά και σίγουρα θα περάσουν πολύ καλύτερα απ' ότι μέσα σε ένα διαμέρισμα στην πόλη και αυτό νομίζω ότι θα είναι μεγάλο κέρδος γι' αυτά!

Εγω ειμαι υπερ για παιδακια απο 5,5 ετων αλλα με τους γονεις μαζι , να κοιμοθνται μαζι με τους γονεις , να ειναι μαζι με τους γονεις αλλα να εχει και δραστηριοτητες και για παιδακια .ΜΟνα ουτε με σφαιρες , ουτε 5 ουτε 6 ουτε καν 7-8 και το εννοω με οσα γινονται στις μερες μας .

Εννοειτε ουτε καν στη γιαγια και στον παπου για ολοκληρη μερα .

Μήπως είσαι λίγο υπερβολική Βικάκι μου; Και εγώ έχω ανασφάλειες με τα παιδιά μου και τα έχω αφήσει μόνο για μια μέρα με τους γονείς μου στο χωριό (που είναι 60-65 και οι δύο και σχετικά ακμαίοι, ώστε να μπορούν να είναι καταπάνω τους και να τα φροντίσουν), αλλά πραγματικά νομίζω ότι από τη στιγμή που μπαίνουν σε σχολική ηλικία, μπορείς να τα αφήσεις για λίγο παραπάνω!

Α, τα άφησα και 2 φορές για να πάω ένα ταξίδι στην Αθήνα με το μπαμπά τους, αλλά στο σπίτι μας και με 2 γιαγιάδες (γιατί δεν ένιωθα ήσυχη μόνο με τη μία). Και στις 3 περιπτώσεις μια χαρά τα βρήκα, ήρεμα, φροντισμένα, χορτασμένα από παιχνίδι και προσοχή!

΄

Λες να την πατήσω έτσι;:-D Αν μου γυρίσουν περισσότερο πασάδες απ' ότι τα έχω αλοίμονό μου!!

Θα αυτονομηθούν όμως σε σχέση με το μπαμπά και τη μαμά και σίγουρα θα περάσουν πολύ καλύτερα απ' ότι μέσα σε ένα διαμέρισμα στην πόλη και αυτό νομίζω ότι θα είναι μεγάλο κέρδος γι' αυτά!

Πολύ σωστά. Γι αυτό τα στέλνω κι εγώ. Άλλωστε ποιος θα τα κακομάθει πιο τρυφερά απο τον παππού και τη γιαγιά!

• 2 weeks later...

Αχ κορίτσια!!!!

Μάλλον κανονίζω χωρίς τον ξενοδόχο!!!!

Η κόρη μου ούτε που θέλει να ακουσει για κατασκήνωση! Μάλλον επιρεάστηκε από καποια συμμαθήτρια της.... Είναι που περναει καλα και στο νησι...

Οπώτε την βλεπω με τον παππου και την γιαγια στην Πάρο πάλι.

Δεν πειραζει. Καλύτερα. Πιο οικονομικα και πιο καλα.

Μιλησα και με ειδικους (παιδοψυχολογοι) και μου είπαν καλυτερα μετα τα 9-10. Οπώτε εχουμε μελλων μπροστα μας για να το ξανασκεφτουμε.

Αφου δεν ειναι και θετικη...