Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βρεφικό κρεβατάκι, πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι?

Recommended Posts

Γεία σας, αναρωτιέμαι πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα κρεβατάκια που κοιμούνται τα μικρά μας.

Πριν από λίγες μέρες είχα μία συζύτηση με μια φίλη μου και με ρώτησε αν βάζω γύρω από την κούνια του μαξιλάρια, ώστεσε περίπτωση πτώσης να πέσει πάνω σ'αυτά. Η κόρη της είχε πέσει κάποια φαρά, χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι. Δυστυχώς παρόμοια περίπτωση είχε και μια άλλη γνωστή μου. Έγώ το πληροφορήθηκα μόλις χτες.

Αγχώθηκα και άρχισα να βάζω και εγώ μαξιλάρια γύρω από το κρεβατάκι του. Ο γιός μου ο μικρός είναι 16 μηνών. Πολύ σπάνια σηκώνεται όρθιος στο κρεβατάκι του. Πάντα τον βρίσκω να κάθεται.Ούτε έχει ποτέ σκαρφαλώσει.

Υπάρχει τελικά κίνδυνος?

Και από πότε πρέπει να τα βάλουμε σε παιδικό κρεβατάκι?

8x6sp2.pngy8Lfp2.png

Διαφημίσεις

οταν το μωρο μπορει να σηκωθει στα κάγκελα της κουνιας αν υπαάρχουν μεσα στην κουνια μαξιαλαρια ή παιχνιδακια ή και η πάντα μπορει το παιδι να πατησει πανω να σκιψει μπροστα και να πέσει (το έπαθε η κορη μου 1 χρ.)

αν η κουνια ειναι αδεια ειναι λιγο δυσκολο αλλά οχι απιθανο αν το παιδι ειναι ψηλο.

επισης αν δε φοραει καλτσακια για να γλιστραει το ποδι μπορει να σκαρφαλώσει στα καγκελα και να πεσει.

δεν ξερω αν τα μαξιλαρια γυρογυρο μπορουν να σωσουν την κατασταση 100%, γιατι αναλογα πως θα πεσει μπορει να σπασει λαιμο.

η κορη μου επεσε στο μαρμαρο ευτυχως δεν επαθε τιποτα.

σε κανονικο κρεβατι με καγκελο μπορει να κοιμαται απο την στιγμη που μπορει να κατεβει (με τον κώλο), να το έχει το παιδι το κατεβασμα.εμεις τη βαλαμε σε κανονικο κρεβατι μετα το περιστατικό.

Με άγχωσες ακόμη περισσότερο. Θ' αρχίσω να σκέφτομαι να αλλάξω κρεβάτι και να τον μεταφέρω.

Δεν είχα παρόμοιο περιστατικό, ούτε έτυχε να ξανακούσω κάτι τέτοιο. Έχω και έναν μεγαλύτερο γιό, αλλά και εκείνος ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο. Είχαμε κατεβάσει τα κάγκελα του κρεβατιού για να μπορεί να κατεβαίνει, κάποια στιγμή. Αλλά ποτέ δεν έπεσε.

Ευτυχώς η μικρή σου δεν έπαθε τίποτα.

8x6sp2.pngy8Lfp2.png