Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πώς κάνω αναφορά (παραπλανητικής?) διαφήμισης γάλακτος?

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, διάβασα σε ένα περιοδικό ποικίλης ύλης μια διαφήμιση γάλακτος "μόνο για βρέφη" όπως αναφέρει. Αφού το κείμενο εξαίρει το συγκεκριμένο γάλα, στο τέλος υπάρχει ένα πλαίσιο που γράφει:

"Προσοχή, στην ηλικία των 6 μηνών, σε συνδυασμό με τη φόρμουλα χρειάζεται να εισάγουμε στη διατροφή του βρέφους και στερεά τροφή" και από κάτω φέρει την υπογραφή μιας κλινικής διαιτολόγου.

Κατά τη γνώμη μου, η παραπάνω φράση υπονοεί ότι και τους προηγούμενους 6 μήνες η μητέρα δίνει φόρμουλα. Τι πιστεύετε εσείς, είναι στα πλαίσια του νόμου?

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eγω οπως το διαβαζω καταλαβαινω το εξης.Εφ οσον διαφημιζει φορμουλα, εξηγει οτι απο 6 μηνων μαζι με το διαφημιζομενο προιον να εισαχθει κ στερεα τροφη.Δεν καταλαβαινω αν λεει κατι για πριν...

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

αρχικα να χαιρεσαι τον Κωνσταντίνο σου!!να ειναι παντα γερος και τυχερος!

οσο για την καταγγελια ισως να μπορει να σταλει μαζι με τις υπολοιπες καταγγελιες μεχρι τελος μαρτιου εκει που λεει η υπογραφη μου..εαν δεν κανω λαθος υπαρχει μια συμβουλος θηλασμου που θα μαζεψει υλικο απο διαφορα τετοια πετυχημενα..μολις το βρω θα σου πω..προς το παρον μην χασεις το περιοδικο!

83hKp3.png

Eγω οπως το διαβαζω καταλαβαινω το εξης.Εφ οσον διαφημιζει φορμουλα, εξηγει οτι απο 6 μηνων μαζι με το διαφημιζομενο προιον να εισαχθει κ στερεα τροφη.Δεν καταλαβαινω αν λεει κατι για πριν...

Στην πρώτη ανάγνωση, αυτό κατάλαβα κι εγώ..Μετά όμως σκέφτηκα ότι είναι ένας έντεχνος τρόπος να πουν ότι η φόρμουλα δίνεται και από πριν..

αρχικα να χαιρεσαι τον Κωνσταντίνο σου!!να ειναι παντα γερος και τυχερος!

οσο για την καταγγελια ισως να μπορει να σταλει μαζι με τις υπολοιπες καταγγελιες μεχρι τελος μαρτιου εκει που λεει η υπογραφη μου..εαν δεν κανω λαθος υπαρχει μια συμβουλος θηλασμου που θα μαζεψει υλικο απο διαφορα τετοια πετυχημενα..μολις το βρω θα σου πω..προς το παρον μην χασεις το περιοδικο!

Ευχαριστώ πολύ!! Το τεύχος το κρατάω, σε ευχαριστώ για την κατεύθυνση :-)

Να προσθέσω κάτι ακόμα, ίσως σημαντικό:

Στο κείμενο της διαφήμισης λέει " Πολλές μελέτες αποδεικνύουν πως η διατροοφή των πρώτων μηνών της ζωής ενός βρέφους έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξή του. Αναμφισβήτητα το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή, εάν όμως δεν υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα, τότε η καλύτερη επιλογή είναι τα διάφορα είδη βρεφικού γάλακτος του εμπορίου."

Εδώ εγώ καταλαβαίνω πως αναφέρεται στο διάστημα 0 έως 6 μηνών..:?

Eγω δεν εχω καταλαβει κατι..

Τι ενοχλει? Καταγγελια γιατι? Επειδη ισως υπονοει οτι σε νεογεννητο μπορουμε να δωσουμε φορμουλα?

Και? Ειναι επιλογη πολλως μαμαδων....

Διαφημίσεις

Eγω δεν εχω καταλαβει κατι..

Τι ενοχλει? Καταγγελια γιατι? Επειδη ισως υπονοει οτι σε νεογεννητο μπορουμε να δωσουμε φορμουλα?

Και? Ειναι επιλογη πολλως μαμαδων....

ZWH, από όσο ξέρω είναι παράνομο να διαφημίζεται και να ποωθείται - είτε άμεσα είτε έμμεσα - η φόρμουλα για βρέφη 0 έως 6 μηνών.

ZWH, από όσο ξέρω είναι παράνομο να διαφημίζεται και να ποωθείται - είτε άμεσα είτε έμμεσα - η φόρμουλα για βρέφη 0 έως 6 μηνών.

A!!! συγνωμη. Δεν το ηξερα....

Μόλις βρήκα αυτό το θέμα, νομίζω ότι είναι παρεμφερές:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=83940

Νομίζω πως η marilou01 έχει δίκιο.

Έτσι όπως είναι γραμμένο, εννοεί ότι από τον 6ο μήνα και μετά δεν αρκεί αυτό που κάνατε μέχρι τώρα (σκέτη φόρμουλα), οπότε (προσέξετε) εισάγετε και τη στερεά στροφή.

Δεν ήξερα ότι τέτοιου είδους προβολή-διαφήμιση απαγορεύεται, ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Διαφημίσεις

Δεν ήξερα ότι τέτοιου είδους προβολή-διαφήμιση απαγορεύεται, ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Το λέω με επιφύλαξη, απλά ξέρω ότι απαγορεύεται η διάθεση της φόρμουλας Νο1 στα super market, όπως επίσης και η διαφήμισή της. Διάβασα και το θέμα που παρέθεσα παραπάνω για το ΝΑΝ 2 και κατέληξα στο συμπέρασμα..

Κι όσο το ξαναδιαβάζω, τόσο πείθομαι και μάλιστα αναρωτιέμαι εάν είναι σκαρίφημα ακριβώς για να περάσουν την 'διαφήμιση' τους!

Αχ χαίρομαι που το βλέπεις κι εσύ kappaduo, και πολύ ωραία το λες "σκαρίφημα", γιατί δεν ήθελα να φανώ ότι "ψιρίζω τη μαΐμού", απλά ήθελα να βοηθήσω στην έρευνα για το θηλασμό στην Ελλάδα :-)

Καλημέρα! Θα προσπαθήσω να μεταφέρω και εγώ όσα ειπώθηκαν παραπάνω και σε άλλους γονείς για να προσέχουν με τις παραπλανητικές διαφημίσεις.

Είναι κρίμα να υπάρχει τόσο μεγάλη άγνοια για το θέμα του θηλασμού.

Συνεχίστε την καλή δουλειά!

7uEBp2.png M3GSp2.png

Καλημέρα Ioanna! Έστειλα mail για το θέμα στον Μητρικό Θηλασμό, που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι..Μου είπαν ότι θα το αξιολογήσουν και θα μου απαντήσουν σύντομα, οπότε θα σας μεταφέρω την απάντησή τους :-)

Αχ χαίρομαι που το βλέπεις κι εσύ kappaduo, και πολύ ωραία το λες "σκαρίφημα", γιατί δεν ήθελα να φανώ ότι "ψιρίζω τη μαΐμού", απλά ήθελα να βοηθήσω στην έρευνα για το θηλασμό στην Ελλάδα :-)

Πρώτον, είμαι σίγουρη ότι κανείς δεν πιστεύει ότι 'ψιρίζεις τη μαϊμού'.

Δεύτερον και σημαντικότερο, νομίζω ότι μόνο με τέτοιου είδους παραδείγματα (θα το έλεγα συνειδητοποιημένη συμπεριφορά βασισμένη σε μια παρατήρηση) μπορούμε όλοι εμείς να καταφέρουμε αποτελέσματα για κάτι καλύτερο! έστω και λίγο-λίγο:-P

νομίζω ότι μόνο με τέτοιου είδους παραδείγματα (θα το έλεγα συνειδητοποιημένη συμπεριφορά βασισμένη σε μια παρατήρηση) μπορούμε όλοι εμείς να καταφέρουμε αποτελέσματα για κάτι καλύτερο! έστω και λίγο-λίγο:-P

:-D:grin:

Η αλήθεια είναι ότι το φόρουμ με βοήθησε αρκετά, στο να προσπαθώ να διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές σε ό,τι αφορά στα παιδιά μας :-)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας, διάβασα σε ένα περιοδικό ποικίλης ύλης μια διαφήμιση γάλακτος "μόνο για βρέφη" όπως αναφέρει. Αφού το κείμενο εξαίρει το συγκεκριμένο γάλα, στο τέλος υπάρχει ένα πλαίσιο που γράφει:

"Προσοχή, στην ηλικία των 6 μηνών, σε συνδυασμό με τη φόρμουλα χρειάζεται να εισάγουμε στη διατροφή του βρέφους και στερεά τροφή" και από κάτω φέρει την υπογραφή μιας κλινικής διαιτολόγου.

Κατά τη γνώμη μου, η παραπάνω φράση υπονοεί ότι και τους προηγούμενους 6 μήνες η μητέρα δίνει φόρμουλα. Τι πιστεύετε εσείς, είναι στα πλαίσια του νόμου?

Εγω δεν καταλαβαινω το αλλο. Και να λεει οτι ουσιαστικα δινεις φορμουλα και πριν που ειναι το προβλημα? Απαγορευεται απο τον νομο δλδ μια μανα να μην θηλασει και να δωσει φορμουλα απο την 1 μερα γεννησης? Τι εχετε παθει τωρα τελευταια με τον θηλασμο ρε κοριτσια. Η υπερβολη ποτε δεν κανει καλο.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εγω δεν καταλαβαινω το αλλο. Και να λεει οτι ουσιαστικα δινεις φορμουλα και πριν που ειναι το προβλημα? Απαγορευεται απο τον νομο δλδ μια μανα να μην θηλασει και να δωσει φορμουλα απο την 1 μερα γεννησης? Τι εχετε παθει τωρα τελευταια με τον θηλασμο ρε κοριτσια. Η υπερβολη ποτε δεν κανει καλο.......

Bάση νόμου απαγορεύεται...

κατά τα άλλα πιασε τ'αυγό και κούρευτω...

πάντως μπράβο ρε παιδιά, πως ανακαλύπτεται όλα τα κρυμμένα υπονοούμενα. ΕΥΓΕ !!!

rQGhp3.png

πάντως μπράβο ρε παιδιά, πως ανακαλύπτεται όλα τα κρυμμένα υπονοούμενα. ΕΥΓΕ !!!

Μιλας σοβαρα βρε Νταλια? Δεν το ηξερα. Ποσο παρανοικος μπορει να γινει καποιος........αει καλα.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Τι απαγορεύεται βάσει νόμου? Να δίνεις φόρμουλα πριν τους 6 μήνες???

Ή να διαφημίζεται γάλα πρώτης βρεφικής ηλικιας????

Τι εχετε παθει τωρα τελευταια με τον θηλασμο ρε κοριτσια. Η υπερβολη ποτε δεν κανει καλο.......

Ellemphriem, για μένα το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει αποκλειστικά με την απόκρυψη στοιχείων σε όφελος των εταιρειών. Δεν κριτίκαρα τις επιλογές κανενός, και λυπάμαι αν φάνηκα υπερβολική..Και αυτό το λέω σαν μαμά που θήλασε και τώρα δίνει φόρμουλα.

malecon, από όσο ξέρω, να διαφημίζεται..Αλίμονο, δεν είπε κανείς ότι είναι παράνομο το γάλα! :-)

Εμένα πάντως δεν μου μοιάζει καθόλου για διαφήμιση.

Απλά ενημερώνει τις μαμάδες που δίνουν αυτό το γάλα ότι μετά την ηλικία των 6 μηνών θα πρέπει να κάνουν εισαωγή και στερεών τροφών...τίποτα περισσότερο από αυτό.

Να δινεις φορμουλα ρε μαλεκον , λες να απαγορευεται? :P:cool:

Να....δες τι απαγορευεται (Διεθνής Κώδικας Εμπορίας Υποκατάστατων του Μητρικού Γάλακτος)

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ KΩΔΙΚΑ

• Απαγορεύεται η διαφήμιση όλων των υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος (κάθε προϊόντος που διατίθεται στην αγορά ή αντιπροσωπεύεται σε αντικατάσταση του μητρικού γάλακτος), των μπουκαλιών θηλασμού και των θηλών.
  • Απαγορεύονται τα δωρεάν δείγματα ή η δωρεάν ή με χαμηλή τιμή τροφοδοσία.
  • Απαγορεύεται η προώθηση προϊόντων μέσα ή μέσω υγειονομικών υπηρεσιών.
  • Απαγορεύεται η επαφή του προσωπικού προώθησης των προϊόντων με τις μητέρες (συμπεριλαμβανομένου του υγειονομικού προσωπικού που πληρώνεται από την εταιρία για να συμβουλεύσει ή να διδάξει).
  • Απαγορεύονται τα δώρα ή τα προσωπικά δείγματα σε εργαζόμενους υγείας ή στις οικογένειές τους.
  • Οι ετικέτες πρέπει να είναι γραμμένες στην κατάλληλη γλώσσα και να μην έχουν λέξεις ή εικόνες που εξιδανικεύουν τον τεχνητό θηλασμό.
  • Μόνο επιστημονική και τεκμηριωμένη πληροφόρηση να δίνεται στους εργαζόμενους υγείας.
  • Οι κυβερνήσεις οφείλουν να διασφαλίσουν ότι παρέχεται αντικειμενική και συνεπής πληροφόρηση σε θέματα βρεφικής και νηπιακής διατροφής.
  • Κάθε πληροφορία σχετική με την τεχνητή βρεφική διατροφή πρέπει να εξηγεί με σαφήνεια τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού, να προειδοποιεί για τις επιβαρύνσεις και τους κινδύνους που σχετίζονται με τον τεχνητό θηλασμό.
  • Ακατάλληλα προϊόντα, όπως το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, δεν επιτρέπεται να διαφημίζονται για βρέφη.
  • Όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και να λαμβάνονται υπ' όψη οι κλιματικές και αποθηκευτικές συνθήκες στη χώρα όπου προορίζονται να χρησιμοποιηθούν.
  • Κατασκευαστές και διανεμητές οφείλουν να συμμορφώνονται με τον Κώδικα (και όλες τις μεταγενέστερες αποφάσεις της WHA), ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές ενέργειες για την εφαρμογή του.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ KΩΔΙΚΑ

• Απαγορεύεται η διαφήμιση όλων των υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος (κάθε προϊόντος που διατίθεται στην αγορά ή αντιπροσωπεύεται σε αντικατάσταση του μητρικού γάλακτος), των μπουκαλιών θηλασμού και των θηλών.
    [

γιατι απαγορευεται αυτο? για να μην υποσκαπτεται ο μητρικος θηλασμος δηθεν?