Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανάγκη συμβουλής για ιδιαίτερη περίπτωση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες.

Η ιστορία μου έχει ως εξής: εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι σε σχέση με μια κοπέλα. Ως τώρα κάναμε σεξ μονάχα με προφυλακτικό ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε το ζήτημα της εγκυμοσύνης στο μυαλό μας. Πρόσφατα όμως η κοπέλα μου ξεκίνησε να παίρνει αντισυλληπτικά και πριν λίγες μέρες μου ζήτησε να μπω μέσα της δίχως προφυλάξεις. Η ίδια είχε λάβει επιμηκύνει την περίοδο που λάμβανε τα αντισυλληπτικά για λίγες μέρες ώστε να μην έρθει ακόμη η περίοδος της. Τελικώς δεν κρατήθηκα και έπραξα όπως μου ζήτησε, μένοντας μέσα της για λίγο δίχως να τελειώσω, άφησα λίγα υγρά μέσα της, αυτά που βγαίνουν πριν την εκσπερμάτωση.

Σταμάτησε μόνη της τα αντισυλληπτικά την επόμενη μέρα. Από τότε έχουν περάσει δύο μέρες και δεν έχει έρθει ακόμη η περίοδος της. Μου λέει πως η ίδια δεν ανησυχεί και πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει έγκυος, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν νιώθω το ίδιο σίγουρος με εκείνη. Γνωρίζω πως η κίνηση μου ήταν ανώριμη και πως ασχέτως του τι μου έλεγε η κοπέλα μου δεν έπρεπε να ανταποκριθώ δίχως να βάλω το προφυλακτικό. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1) Βάση του πως περιέγραψα την κατάσταση παραπάνω, ποιες είναι οι πιθανότητες να έχει μείνει η κοπέλα μου έγκυος; Ουσιαστικά περιμένουμε να έρθει η περίοδος της για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει;

2) Σε περίπτωση εγκυμοσύνης η ίδια μου έχει πει πως δεν θέλει να "κρατήσει" το παιδί αλλά θα προβεί σε έκτρωση. Σε μια τέτοια περίπτωση, εγώ τι μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω; Υπάρχει κάποιο κέντρο, κάποια ομάδα ανθρώπων που να μπορούν να με συμβουλεύσουν σε αυτό το ζήτημα;

3) Δυστυχώς παρόλο που είμαι 22, αυτή είναι η πρώτη μου σχέση ως τώρα και αφού μέχρι πρόσφατα η κοπέλα μου δεν λάμβανε αντισυλληπτικά δεν είχα ασχοληθεί όσο έπρεπε με το ζήτημα της περιόδου της, τις λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να ξέρω ώστε να την βοηθήσω στο ζήτημα, κτλ. Τι θα πρέπει να γνωρίζω για τον κύκλο της και για τις μεθόδους αντισύλληψης που θα βοηθήσουν και εκείνη και εμένα;

Γνωρίζω πως τα όσα έγραψα παραπάνω ότι έκανα, μπορεί να φανούν χαζά ή και ανεύθυνα από τη στιγμή που γράφονται από ενήλικα που έχει περάσει τις δύο δεκαετίες εν ζωή, όπως χαζές μπορεί να φανούν και οι απορίες μου. Δεκτό και δεν πρόκειται να φέρω αντίρρηση. Ο λόγος που σας γράφω είναι ώστε να ακούσω γνώμες για την απορία 1, που είναι το κύριο ζήτημα που με απασχολεί τώρα, και για να μάθω περισσότερα για ένα θέμα που έπρεπε να είχα δώσει πολύ περισσότερη προσοχή, ώστε να μην επαναλάβω όσες πράξεις σας περιέγραψα στις πρώτες παραγράφους.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλους και όλες.

Η ιστορία μου έχει ως εξής: εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι σε σχέση με μια κοπέλα. Ως τώρα κάναμε σεξ μονάχα με προφυλακτικό ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε το ζήτημα της εγκυμοσύνης στο μυαλό μας. Πρόσφατα όμως η κοπέλα μου ξεκίνησε να παίρνει αντισυλληπτικά και πριν λίγες μέρες μου ζήτησε να μπω μέσα της δίχως προφυλάξεις. Η ίδια είχε λάβει επιμηκύνει την περίοδο που λάμβανε τα αντισυλληπτικά για λίγες μέρες ώστε να μην έρθει ακόμη η περίοδος της. Τελικώς δεν κρατήθηκα και έπραξα όπως μου ζήτησε, μένοντας μέσα της για λίγο δίχως να τελειώσω, άφησα λίγα υγρά μέσα της, αυτά που βγαίνουν πριν την εκσπερμάτωση.

Σταμάτησε μόνη της τα αντισυλληπτικά την επόμενη μέρα. Από τότε έχουν περάσει δύο μέρες και δεν έχει έρθει ακόμη η περίοδος της. Μου λέει πως η ίδια δεν ανησυχεί και πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει έγκυος, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν νιώθω το ίδιο σίγουρος με εκείνη. Γνωρίζω πως η κίνηση μου ήταν ανώριμη και πως ασχέτως του τι μου έλεγε η κοπέλα μου δεν έπρεπε να ανταποκριθώ δίχως να βάλω το προφυλακτικό. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1) Βάση του πως περιέγραψα την κατάσταση παραπάνω, ποιες είναι οι πιθανότητες να έχει μείνει η κοπέλα μου έγκυος; Ουσιαστικά περιμένουμε να έρθει η περίοδος της για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει;

2) Σε περίπτωση εγκυμοσύνης η ίδια μου έχει πει πως δεν θέλει να "κρατήσει" το παιδί αλλά θα προβεί σε έκτρωση. Σε μια τέτοια περίπτωση, εγώ τι μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω; Υπάρχει κάποιο κέντρο, κάποια ομάδα ανθρώπων που να μπορούν να με συμβουλεύσουν σε αυτό το ζήτημα;

3) Δυστυχώς παρόλο που είμαι 22, αυτή είναι η πρώτη μου σχέση ως τώρα και αφού μέχρι πρόσφατα η κοπέλα μου δεν λάμβανε αντισυλληπτικά δεν είχα ασχοληθεί όσο έπρεπε με το ζήτημα της περιόδου της, τις λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να ξέρω ώστε να την βοηθήσω στο ζήτημα, κτλ. Τι θα πρέπει να γνωρίζω για τον κύκλο της και για τις μεθόδους αντισύλληψης που θα βοηθήσουν και εκείνη και εμένα;

Γνωρίζω πως τα όσα έγραψα παραπάνω ότι έκανα, μπορεί να φανούν χαζά ή και ανεύθυνα από τη στιγμή που γράφονται από ενήλικα που έχει περάσει τις δύο δεκαετίες εν ζωή, όπως χαζές μπορεί να φανούν και οι απορίες μου. Δεκτό και δεν πρόκειται να φέρω αντίρρηση. Ο λόγος που σας γράφω είναι ώστε να ακούσω γνώμες για την απορία 1, που είναι το κύριο ζήτημα που με απασχολεί τώρα, και για να μάθω περισσότερα για ένα θέμα που έπρεπε να είχα δώσει πολύ περισσότερη προσοχή, ώστε να μην επαναλάβω όσες πράξεις σας περιέγραψα στις πρώτες παραγράφους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΓΧΩΣΩ...ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΩΣ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ ΕΝΩ ΕΠΑΙΡΕ ΑΝΤΙΣΥΛΛΙΠΤΙΚΑ.....ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ....ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΛΕΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ...ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΚΟΨΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...ΤΑ ΧΑΠΙΑ...!!!ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ...ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΣΟ ΑΝΩΡΙΜΟ ΕΣΕΝΑ ΟΣΟ ΕΚΕΙΝΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΝΔΥΝΕΙΕΥ???ΑΝΩΡΙΜΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΝΔΥΝΕΥΕΙ??? ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ..ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΥΣΙΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ...ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΗΣ...ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΚΥΝΔΥΝΕΥΕΙΣ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΠΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ....ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΛΑΡΟΣ....ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ....ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΑΠΙΑ???

**ANGEL**:lol:MLUSp3.png

Βασούλα ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Καταρχάς η κοπέλα δεν είναι ανώριμη, αλλά δεν μπορώ -και δεν το επιθυμώ αυτή τη στιγμή- να μπώ σε προσωπικές λεπτομέριες για να εξηγήσω το γιατί μου ζήτησε να το κάνω αυτό. Είμαι 110% σίγουρος ότι έπαιρνε χάπια.

Αυτό που μου είπε έιναι πως από τη στιγμή που λάμβανε τα αντισυλληπτικά κάθε μέρα, και την ημέρα που κάναμε σεξ, δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος. σταμάτησε να τα παίρνει την επόμενη ημέρα ώστε να της έρθει η περίοδος. Ρωτήσαμε και μια φίλη της η οποία μας είπε πως δεν θα έχουμε πρόβλημα, ειδικά από τη στιγμή που δεν εκσπερμάτωσα μέσα της.

Για το ψύχραιμος -χαλαρός δεν μπορώ με τίποτα-, το παλεύω. δεν ξέρω όμως και πόσες μέρες πρέπει να κάνουμε υπομονή για να δούμε αν θα της έρθει η περίοδος της, άλλες 3, 5, μια εβδομάδα;

. Η ίδια είχε λάβει επιμηκύνει την περίοδο που λάμβανε τα αντισυλληπτικά για λίγες μέρες ώστε να μην έρθει ακόμη η περίοδος της. αυτο πως το εκανε???πηρε για πανω απο 21 μερες χαπια??? Τελικώς δεν κρατήθηκα και έπραξα όπως μου ζήτησε, μένοντας μέσα της για λίγο δίχως να τελειώσω, άφησα λίγα υγρά μέσα της, αυτά που βγαίνουν πριν την εκσπερμάτωση.χωρις προθεση να σε αγχωσω παραπανω αλλα και με αυτα μπορει να μεινει εγκυος!

Σταμάτησε μόνη της τα αντισυλληπτικά την επόμενη μέρα. Από τότε έχουν περάσει δύο μέρες και δεν έχει έρθει ακόμη η περίοδος της. Μου λέει πως η ίδια δεν ανησυχεί και πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει έγκυος, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν νιώθω το ίδιο σίγουρος με εκείνη. Γνωρίζω πως η κίνηση μου ήταν ανώριμη και πως ασχέτως του τι μου έλεγε η κοπέλα μου δεν έπρεπε να ανταποκριθώ δίχως να βάλω το προφυλακτικό.μην το ξεχασεις για την επομενη φορα:rolleyes: Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1) Βάση του πως περιέγραψα την κατάσταση παραπάνω, ποιες είναι οι πιθανότητες να έχει μείνει η κοπέλα μου έγκυος; Ουσιαστικά περιμένουμε να έρθει η περίοδος της για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει;μαλλον χωρις να ειμαι κ γυναικολογος λιγες..αν δεν εμφανιστει συντομα η περιοδος κανενα τεστακι καλο θα ηταν

2) Σε περίπτωση εγκυμοσύνης η ίδια μου έχει πει πως δεν θέλει να "κρατήσει" το παιδί αλλά θα προβεί σε έκτρωση. Σε μια τέτοια περίπτωση, εγώ τι μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω; Υπάρχει κάποιο κέντρο, κάποια ομάδα ανθρώπων που να μπορούν να με συμβουλεύσουν σε αυτό το ζήτημα;εσυ πως θα εβλεπες την προοπτικη ενος παιδιου?ανεξαρτητα απο το τι σου εχει πει η κοπελα σου..

Γνωρίζω πως τα όσα έγραψα παραπάνω ότι έκανα, μπορεί να φανούν χαζά ή και ανεύθυνα από τη στιγμή που γράφονται από ενήλικα που έχει περάσει τις δύο δεκαετίες εν ζωή, όπως χαζές μπορεί να φανούν και οι απορίες μου. μη σου πω τι αποριες ειχα εγω γιατι θα γελας μεχρι του χρονου!!!Δεκτό και δεν πρόκειται να φέρω αντίρρηση. Ο λόγος που σας γράφω είναι ώστε να ακούσω γνώμες για την απορία 1, που είναι το κύριο ζήτημα που με απασχολεί τώρα, και για να μάθω περισσότερα για ένα θέμα που έπρεπε να είχα δώσει πολύ περισσότερη προσοχή, ώστε να μην επαναλάβω όσες πράξεις σας περιέγραψα στις πρώτες παραγράφους.

μακαρι να πανε ολα οπως τα επιθυμειτε...

Δειτε και αυτο

Ερωτηση :

Θα ηθελα να μου πειτε, αν παιρνω αντισυλληπτικα, μετα απο ποσες μερες αφου τελειωσουν τα χαπια θα αδιαθετησω; Για παραδειγμα αν η πρωτη μερα περιοδου ειναι στις 27 Ιουλιου και τα χαπια τα ξεκινησω την πεμπτη μερα, δηλ την 1η Αυγουστου, ποτε θα αδιαθετησω;

Ευχαριστω και παλι.

Απαντηση expert :

Τα χάπια τα ξεκινάς την πρώτη ημέρα της περιόδου (αν πρόκειται για το πρώτο κουτί).

Παίρνεις 21 ημέρες και μετά από 3-4 ημέρες συνήθως, έρχεται περίοδος.

http://www.gyn.gr/forum/Forum.asp?forum=4&section=6&post=30321

καθως επισης και τα παρακατω

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΝΩ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ???

[/url]

Αντισυλληπτικα....

ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ

http://www.femme.gr/ocp.htm

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση

απο την ομάδα moderators

Διαφημίσεις

Αν πήρε κανονικά όλα τα χάπια του κύκλου δεν πρόκειται να μείνει έγκυος. Καλά έκανε και τα σταμάτησε, αφού ήδη είχε επιμηκύνει τον κύκλο της, για να της έρθει η περίοδος. Με το που σταματάς το χάπι δεν έρχεται αμέσως η περίοδος, αλλά μετά από 3-4 ημέρες. Νομίζω ότι δεν υπάρει λόγος να ανησυχείς.

Όσο για το θέμα της διακοπής της εγκυμοσύνης (που σας το απεύχομαι, αλλά μιας και ρώτησες, καλό είναι να γνωρίζεις) μπορείτε να αποταθείτε σε κάποιο δημόσιο μαιευτήριο (Αλεξάνδρα, Έλενα, Αττικό κλπ) και να την κάνετε εκεί. Εφόσον είναι μέχρι την 12η εβδομάδα της κύησης η διακοπή είναι νόμιμη και θα μπορέσει να την κάνει τουλάχιστον σε οργανωμένο χειρουργείο (για να αποφευχθούν δυσάρεστες επιπλοκές) και με ελάχιστο κόστος. Θα την βάλουν να υπογράψει κάποιο χαρτί και μετά θα πάρει σειρά για αποστείρωση κλπ.

Υποθέτω πως η κοπέλα σου είναι πάνω από 18 ετών, αλλιώς χρειάζεται να πάει μαζί με τον κηδεμόνα της (αν δεν απατώμαι).

καλημερα και απο μενα. δεν εχω ιδεα τι γινετε με τα χαπια μιας που δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε μου. αλλα θαθελα να πω οτι θελει προσοχη! εισαι πολυ νεος και δεν θαταν οτι καλητερο μια εγκυμοσυνη. ασχετα αν κανει εκτρωση η κοπελα. μη μπλεκσετεμε ολα αυτα απο τωρα. κριμα ειναι. εχω μια φιλη που εμεινε εγκυος ετσι νεα και τωρα τρεχει και δε φτανει (αυτη το κρατησε). χαρητε τον ερωτα και το παθος σας αλλα βρε παιδια δεν πειραζει η προφυλαξη. εδω εγω παντρεμενη και χρησιμοποιουμε προφυλακτικα!

ευχομαι ολα να πανε καλα και να μην εχετε μπελαδες.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Καταρχάς να πω ένα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Στο ενδιάμεσο τηλεφώνησα σε δύο υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας και οι δύο με διαβεβαίωσαν ότι οι πιθανότητες είναι να μην έχει συμβεί τίποτα και ότι μάλλον εγώ ανησυχώ υπερβολικά.

Για να απαντήσω σε κάποια κείμενα θα πρέπει να μπω σε περισσότερες προσωπικές λεπτομέρειες για το ζήτημα.

georkost, για το να κρατήσουμε το παιδί είμαι και εγώ αρνητικός λόγω της σχέσης που έχω με τον πατέρα της κοπέλας, ο οποίος έχει κάνει τη ζωή και των δύο μας κόλαση και με τον οποίο ελπίδα συνεννόησης δεν υπάρχει δυστυχώς. Αυτός είναι και ο λόγος που και η ίδια είναι αρνητική. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχα πρόβλημα να το κρατήσουμε εφόσον αυτό ήθελε και η ίδια.

supermama, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες και αυτό εφαρμόζουμε τα δύο χρόνια που έχουμε σχέση. Το κακό βέβαια μια φορά γίνεται... ελπίζω να μην χρειαστεί να το μάθουμε με τον σκληρό τρόπο.

maria ampelokipi, η κοπέλα είναι στην ίδια ηλικία με εμένα, δεν μένει όμως Αθήνα αλλά σε νησί. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μαζί με τον πατέρα που προανέφερα.

Ευχαριστώ σε όσους ευχήθηκαν να μην φτάσουμε στο χειρότερο ενδεχόμενο.

υ.γ. οι δύο υπηρεσίες στις οποίες τηλεφώνησα είναι οι

Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας

2107797979 από Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00 με 14.00 και 16.00 με 20.00

και

ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

2310999099

Διαφημίσεις

Αλέξανδρε πέρα απο όσα ανέφερες και ψάχνεις....υπάρχει και ο πιο ευκολος τρόπος το χάπι της επόμενης μέρας....το οποίο ελπίζω να σου ανεφεραν οι ειδικοί...σε περίπτωση συλληψης και για να μην πεθαίνεις απο το άγχος σε δύσκολες ηλικίες όπως οι δικές σας...καλό ειναι να το έχεται στο νου σας μέχρι....να ωριμάσεται ακόμη περισσότερο διότι ένα παιδί είναι μεγάλη ευθύνη........και δεν είναι θέμα αν τα βρίσκεις με τον πατέρα της κοπέλας ή όχι....όπως λέει και η λαική παροιμία....αμα θέλει η νύφη και ο γαμπρός....τύφλα να έχι ο πεθερός....;););) πολυ φιλικά στα λέω γιατι πλέον οικονομικά τα πράγματα ειναι πάρα πολυ δύσκολα και δεν είναι εποχές για πειράματα....αν πάει καλά η σχέση σας και το αποφασίσεται.....τότε θα ειναι και μεγαλύτερη η χαρά της απόκτισης ενος παιδιού....:-D:grin::-D

1129643tvsq1yiqpw.gif

με συγχωρεις βρε αλεξανδρε αλλα σαφως πιστευω οτι εισαι πολυ μικρος απο την αλλη τον μπαμπα της θα παντρευτεις?

και αν εισαι τοσο αρνητικος με το θεμα πατερα γιατι συνεχιζει η σχεση?παντα τον ιδιο πατερα θα χει δεν θα αλλαξει κατι...

σορρυ αλλα μια απλη απορια και σε συγχαιρω για την ωριμοτητα σου να ψαξεις τοσο πολυ το θεμα .

@fenaki: Αν δεν κάνω λάθος το χάπι της επόμενης μέρας είναι απαγορευτικό όσο λαμβάνει κάποια κοπέλα αντισυλληπτικά. Ισχύει αυτό ή με έχουν πληροφορήσει λάθος;

με συγχωρεις βρε αλεξανδρε αλλα σαφως πιστευω οτι εισαι πολυ μικρος απο την αλλη τον μπαμπα της θα παντρευτεις?

και αν εισαι τοσο αρνητικος με το θεμα πατερα γιατι συνεχιζει η σχεση?παντα τον ιδιο πατερα θα χει δεν θα αλλαξει κατι...

σορρυ αλλα μια απλη απορια και σε συγχαιρω για την ωριμοτητα σου να ψαξεις τοσο πολυ το θεμα .

Όχι, δεν θα παντρευτώ τον πατέρα της. Δεν είμαι όμως εγώ ο αρνητικός στο θέμα αυτό αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Το γιατί είναι περίπλοκη ιστορία. Το σχέδιο που έχουμε είναι ότι μόλις τελειώσει εκείνη τις σπουδές της θα φύγει από το σπίτι του και θα έρθει Αθήνα. Αλλά αν συμβεί κάτι στο ενδιάμεσο -εγκυμοσύνη συγκεκριμένα- αυτό θα γίνει πιο δύσκολο, ειδικά αν όπως έχει γραφτεί πιο πάνω χρειάζεται έγκριση κηδεμόνα για έκτρωση -αν και μου κάνει εντύπωση να ισχύει αυτό για ενήλικες. Και θα χρειάζεται να βρει και δουλειά, πράγμα αδύνατο αν αποκτήσουμε παιδί.

Την κοπέλα την έχω τόσο κοντά μου συναισθηματικά που δεν θέλω να την αποχωριστώ. Αλλά το να κάνουμε παιδί τώρα, με αυτά τα οικονομικά και τα όσα γίνονται γύρω μας δεν είναι καλή ιδέα, δεν φταίει και η ψυχή του παιδιού τίποτα, ούτε οι δικοί μας που θα τρέχουν να μας βοηθήσουν.

Όπως και να έχει ήδη έχω γράψει περισσότερα από αυτά τα οποία είχα σκοπό χθες, οπότε συγχωρέστε με αν δεν το συνεχίσω. Η βασική μου απορία έχει λυθεί και ευχαριστώ πολύ όσους βοήθησαν. Τώρα απλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει...

Alexandre, όσες φίλες μου έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια, κανονικά όμως χωρίς να παραλείπουν χάπι, είχαν κανονικότατα επαφές και καμία δεν έμεινε έγκυος.. όπως τα περιγράφεις και όπως σου έχουν ήδη πει και εγώ το θεωρώ απίθανο να είναι η κοπελα έγκυος... από τα γραφόμενά σου φαίνεσαι πολύ ώριμος για την ηλικία σου και μπραβο που συμβουλεύτηκες και τους ειδικούς.. επειδή είστε νέα παιδιά με όνειρα για το μέλλον (σπουδές κλπ) να παίρνετε ΠΑΝΤΑ προφυλάξεις και το μωρό να έρθει μόνο εφόσον εσείς το επιθυμήσετε ... καλή τύχη και ενημέρωσέ μας τι έγινε τελικά που είμαι σίγουρη ότι δεν θα τρέχει τίποτε...

@fenaki: Αν δεν κάνω λάθος το χάπι της επόμενης μέρας είναι απαγορευτικό όσο λαμβάνει κάποια κοπέλα αντισυλληπτικά. Ισχύει αυτό ή με έχουν πληροφορήσει λάθος;

Όχι, δεν θα παντρευτώ τον πατέρα της. Δεν είμαι όμως εγώ ο αρνητικός στο θέμα αυτό αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Το γιατί είναι περίπλοκη ιστορία. Το σχέδιο που έχουμε είναι ότι μόλις τελειώσει εκείνη τις σπουδές της θα φύγει από το σπίτι του και θα έρθει Αθήνα. Αλλά αν συμβεί κάτι στο ενδιάμεσο -εγκυμοσύνη συγκεκριμένα- αυτό θα γίνει πιο δύσκολο, ειδικά αν όπως έχει γραφτεί πιο πάνω χρειάζεται έγκριση κηδεμόνα για έκτρωση -αν και μου κάνει εντύπωση να ισχύει αυτό για ενήλικες. Και θα χρειάζεται να βρει και δουλειά, πράγμα αδύνατο αν αποκτήσουμε παιδί.

Την κοπέλα την έχω τόσο κοντά μου συναισθηματικά που δεν θέλω να την αποχωριστώ. Αλλά το να κάνουμε παιδί τώρα, με αυτά τα οικονομικά και τα όσα γίνονται γύρω μας δεν είναι καλή ιδέα, δεν φταίει και η ψυχή του παιδιού τίποτα, ούτε οι δικοί μας που θα τρέχουν να μας βοηθήσουν.

Όπως και να έχει ήδη έχω γράψει περισσότερα από αυτά τα οποία είχα σκοπό χθες, οπότε συγχωρέστε με αν δεν το συνεχίσω. Η βασική μου απορία έχει λυθεί και ευχαριστώ πολύ όσους βοήθησαν. Τώρα απλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει...

αυτό είπα ότι ισχύει μόνο αν η κοπέλα είναι ανήλικη. Εφόσον είναι 22 ετών έχει πλήρη αυτοδιάθεση του σώματός της και δεν χρειάζεται καμιά έγκριση!

Ελπίζω να σας πάνε όλα καλά, αλλά ακόμα και αν καταφύγετε σε διακοπή κύησης, σου τονίζω να πάτε σε οργανωμένο νοσοκομείο και όχι σε κανένα γυναικολόγο/χασάπη. Είναι πλήρως νόμιμη η διακοπή μέχρι 12η εβδομάδα και κανένα μαιευτήριο δεν μπορεί να σας την αρνηθεί.

Εύχομαι να μην είναι έγκυος η κοπέλα σου, να της έρθει γρήγορα η περίοδος και να είστε αγαπημένοι μαζί και να αψηφίσετε όσους αντίκεινται στην ευτυχία σας.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα ξανά σε όλους.

Τελικά της ήρθε εχθές το βράδυ η περίοδος και χαλαρώσαμε κάπως και οι δύο.

Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν γιατί πραγματικά αν δεν τα έγραφα εδώ θα είχα πάθει κρίση πανικού αυτές τις μέρες. Να είστε καλά όλοι σας :P

Καλησπέρα ξανά σε όλους.

Τελικά της ήρθε εχθές το βράδυ η περίοδος και χαλαρώσαμε κάπως και οι δύο.

Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν γιατί πραγματικά αν δεν τα έγραφα εδώ θα είχα πάθει κρίση πανικού αυτές τις μέρες. Να είστε καλά όλοι σας :P

είδες που τελικά δεν ήταν τίποτε? μπράβο και προσοχή από εδώ και πέρα!