Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν δεχεται το ξενο (υποαλλεργικο) γαλα.

Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα.

Θα ηθελα σας παρακαλω την βοηθεια οποιας μητερας εχει περασει κατι παρομοιο.

Εχω ενα κοριτσακι πεντε μηνων και μεχρι τωρα θηλαζει αποκλειστικα. Βασικα δεν θηλαζει γιατι δεν θελει το στηθος απο 2,5 μηνων περιπου και απο τοτε αντλω και της το δινω. Βεβαια αυτο ισχυει την ημερα γιατι τη νυχτα (2 φορες) θηλαζει κανονικοτατα και αρκετη ωρα. Την ημερα οσες φορες προσπαθησω να τη βαλω στο στηθος αλλες φορες θηλαζει 2_3 λεπτα με το ζορι κι αλλες δεν θελει με τιποτα κι αν την πιεσω λιγακι σπρωχνει το στηθος και βαζει τα κλαματα. Ετσι λοιπον κατεληξα στη λυση του θηλαστρου για να μην δωσω ξενο.

Το προβλημα μου ειναι οτι παρολο που εχω νοικιασει νοσοκομειακο θηλαστρο και κανω συχνες αντλησεις, εδω και περιπου κανα μηνα το γαλα εχει μειωθει και ταυτοχρονα η μικρη χρειαζεται μεγαλυτερες ποσοτητες και δεν μπορω να την καλυψω πια. Βεβαια ετσι κι αλλιως ειχα αποφασισει να αντλω μεχρι τους 6 μηνες γιατι δεν αντεχω αλλο αυτη την διαδικασια αλλα με προλαβε το γαλα μου που μειωνεται η που δεν μπορω να αντλησω την ποσοτητα που χρειαζεται το μωρο. Οποτε καταληξαμε στο να δωσουμε συμπληρωμα ξενο γαλα. Κι εδω αρχιζουν τα δυσκολα.

Επειδη μαλλον εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα (και γραφω μαλλον γιατι οι εξετασεις δεν εδειξαν τιποτα, απο τα συμπτωματα το συμπεραναν οι γιατροι) μας εδωσαν το frisolac ac το οποιο βρωμαει και η μικρη δεν το δεχεται με τιποτα. Ενω μεχρι τωρα πεινουσε καθε δυο ωρες και με το ζορι την κρατουσα να τρωει καθε 2,5 με 3 ωρες εδω και 2-3 μερες που προσπαθουμε να της δωσουμε το frisolac κλαιει και αρνειται να φαει. Εμεινε μεχρι και 6 ωρες νηστικη αλλα δεν δεχτηκε να το φαει. Την εβαλα και στο στηθος αλλα και παλι ουρλιαζε, ενω την νυχτα θηλαζει κανονικα.

Εχει τυχει σε καμια αυτο το πραγμα? Και πως το αντιμετωπισατε? Εννοειται οτι δεν θελω να την αφηνω νηστικη αλλα αν καθε φορα που αρνειται να φαει το ξενο εγω μετα της δινω το δικο μου με μπιμπερο πως θα το συνηθισει? Εν τω μεταξυ φοβαμαι μην αρνηθει το φαγητο γιατι οταν της δινουμε ξενο και δεν το θελει, μετα απο 6 ωρες οπως σας ειπα της εδωσε ο αντρας μου δικο μου με μπιμπερο για αρκετη ωρα δεν το πλησιαζε το μπιμπερο γιατι φοβοταν οτι της διναμε το ιδιο?

Συγγνωμη για το πολυ μεγαλο ποστ και αν μπορει καποια απο εσας τι εκανε σ αυτη την περιπτωση θα με βοηθουσε πολυ.

ευχαριστω.

Διαφημίσεις

Να σου ζησει το μωρακι σου.

Ειχαμε κι εμεις τετοιο προβλημα με την μικρη μου.Ειχαμε παρει το υποαλεργικο γιατι ειχαμε τρομερους κολικους και δεν μας εκανε τιποτα ουτε και το infacolic.Το Frisolac οντος βρομαει και εχει απαισια γευση.Ουτε κι εμας το επινε.Δοκιμασαμε το αντιστοιχο της novalac και δεν ειχαμε κανενα προβλημα.Το επινε μεχρι τον 6 μηνα που δοκιμασαμε παλι κανονικο.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Τι μου θύμισες τώρα!!!

Ναι, είχα κι εγώ τέτοιο πρόβλημα.

Όταν έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά και αποφάσισα να σταματήσω το θηλασμό, η μικρή μου δεν δεχόταν με τίποτα ξένο γάλα. Δοκίμασα 2-3 διαφορετικά γάλατα... Με τίποτα!!! Μέχρι και εμετούς μου έκανε!!!

Μέχρι που μια μαία μου σύστησε το εξής.

Δίνεις στο μωρό το ξένο γάλα αναμεμιγμένο με το δικό σου.

Στην αρχή η αναλογία είναι: πιό πολύ από το δικό σου και μόνο λίγο από το ξένο. Και σταδιακά αυξάνεις το ξένο και μειώνεις το δικό σου σε αναλογία.

Το δοκίμασα και σώθηκα!!!

Σε μια εβδομάδα το αργότερο η κόρη μου έπινε το ξένο γάλα χωρίς κανένα πρόβλημα.

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Κοριτσια καλημερα.

Βασικα δεν θηλαζει γιατι δεν θελει το στηθος απο 2,5 μηνων περιπου και απο τοτε αντλω και της το δινω. Βεβαια αυτο ισχυει την ημερα γιατι τη νυχτα (2 φορες) θηλαζει κανονικοτατα και αρκετη ωρα. Την ημερα οσες φορες προσπαθησω να τη βαλω στο στηθος αλλες φορες θηλαζει 2_3 λεπτα με το ζορι κι αλλες δεν θελει με τιποτα κι αν την πιεσω λιγακι σπρωχνει το στηθος και βαζει τα κλαματα. Ετσι λοιπον κατεληξα στη λυση του θηλαστρου για να μην δωσω ξενο.

.

εχεις σκεφτει γιατι συμβαινει αυτο?

της εδινες παραλληλα με το μπιμπερο ενω θηλαζες και ετσι συνηθισε τη ροη του?

μηπως κατεβαινει το γαλα σου με μεγαλη ροη και το μωρο δεν μπορει να τη διαχειριστει (πνιγεται)?

Δοκιμασες διαφορες στασεις θηλασμου?

Να σου ζησει το μωρακι σου.

Ειχαμε κι εμεις τετοιο προβλημα με την μικρη μου.Ειχαμε παρει το υποαλεργικο γιατι ειχαμε τρομερους κολικους και δεν μας εκανε τιποτα ουτε και το infacolic.Το Frisolac οντος βρομαει και εχει απαισια γευση.Ουτε κι εμας το επινε.Δοκιμασαμε το αντιστοιχο της novalac και δεν ειχαμε κανενα προβλημα.Το επινε μεχρι τον 6 μηνα που δοκιμασαμε παλι κανονικο.

Σ ευχαριστω πολυ.

Σημερα πηραμε το Althera, δεν της το δωσαμε ακομη γιατι τρεχαμε να κανουμε τα rast tests κι οταν γυρισαμε ηταν πολυ νυσταγμενη και πεινασμενη και τη λυπηθηκα να την αναστατωσω. Το δοκιμασα ομως και δεν βρωμαει, μυριζει λιγο και σαν γευση δεν ειναι χαλια. Τωρα μενει να δουμε πως θα φανει της μικρης. Δεν περιμενω θαυματα με την πρωτη αλλα τουλαχιστον να δοκιμασει λιγο και σιγα σιγα βλεπουμε. Αλλωστε δεν εχω σκοπο να κοψω το θηλαστρο μαχαιρι.

Αν δεν γινει κατι θα ρωτησω τον παιδιατρο και για το Novalac.

Διαφημίσεις

Τι μου θύμισες τώρα!!!

Ναι, είχα κι εγώ τέτοιο πρόβλημα.

Όταν έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά και αποφάσισα να σταματήσω το θηλασμό, η μικρή μου δεν δεχόταν με τίποτα ξένο γάλα. Δοκίμασα 2-3 διαφορετικά γάλατα... Με τίποτα!!! Μέχρι και εμετούς μου έκανε!!!

Μέχρι που μια μαία μου σύστησε το εξής.

Δίνεις στο μωρό το ξένο γάλα αναμεμιγμένο με το δικό σου.

Στην αρχή η αναλογία είναι: πιό πολύ από το δικό σου και μόνο λίγο από το ξένο. Και σταδιακά αυξάνεις το ξένο και μειώνεις το δικό σου σε αναλογία.

Το δοκίμασα και σώθηκα!!!

Σε μια εβδομάδα το αργότερο η κόρη μου έπινε το ξένο γάλα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το δοκιμασα κι εγω αυτο που λες μονο που εκανα τη βλακεια να βαλω με την πρωτη μισο δικο μου και μισο ξενο. Απο αυριο θα αρχισω να της βαζω λιγο λιγο το Althera που δεν μυριζει πολυ και να δουμε.

Σ ευχαριστω για την συμβουλη σου.

εχεις σκεφτει γιατι συμβαινει αυτο?

της εδινες παραλληλα με το μπιμπερο ενω θηλαζες και ετσι συνηθισε τη ροη του?

μηπως κατεβαινει το γαλα σου με μεγαλη ροη και το μωρο δεν μπορει να τη διαχειριστει (πνιγεται)?

Δοκιμασες διαφορες στασεις θηλασμου?

Μονο το εχω σκεφτει? Το εχω αναλυσει οσο δεν παει αλλο. Και το προβλημα ειναι το μπιμπερο, ω ναι!

Αρχισα να της δινω οταν ηταν σχεδον 2 μηνων ενα γευμα την ημερα και οχι καθε μερα. Μετανοιωνω την ωρα και τη στιγμη αλλα και παλι καποιες φορες επρεπε να λειπω απο το σπιτι, δεν μπορουμε να ειμαστε συνεχεια σπιτι, ολο και καποια δουλεια θα εχουμε, ολο και καποια βολτα θα παμε. Παντως αυτο δεν δημιουργησε προβλημα.

Οταν ηταν 2,5 μηνων νοσηλευτηκαμε για μια βδομαδα στο Παιδων με ουρολοιμωξη και απο την ταλαιπωρια δεν ετρωγε. Δυο μερες ηταν με ορο. Μετα μιλησα με τον παιδιατρο και ειπαμε να βγαζω με θηλαστρο να της δωσω γιατι ετσι κι αλλιως στο νοσοκομειο αυτο θα μου προτειναν.

Οταν βγηκαμε η μικρη αρχισε σιγα σιγα να μου κανει νουμερα. Θηλαζε πολυ λιγο και αφηνε το στηθος χωρις να γκρινιαζει. Απλα ζητουσε να φαει στη μια ωρα περιπου. Το αποτελεσμα ηταν να κανει πρασινα κακα επειδη επινε μονο το ελαφρυ γαλα και σε συνδυασμο και με την ουρολοιμωξη δεν επαιρνε βαρος. Οποτε αρχισα το θηλαστρο, νοικιασα και νοσοκομειακο αλλα . . . οπως τα ειπα παραπανω. 1ον το γαλα δεν φτανει και 2ον τα εχω παιξει με τις αντλησεις ολη μερα με ενα μωρο που δεν κοιμαται σχεδον καθολο, 2 με 3 μισαωρα ειναι η καλυτερη μας και με προσπαθεια απο μενα.

Εχω δοκιμασει να την ακουμπαω πανω σε μαξηλαρι, να την κραταω αγκαλια, ξαπλωτη καθως και να την ξαπλωσω ανασκελα και να σκυβω απο πανω της (οπως μου ειχε προτεινει η συμβουλος θηλασμου που ειχα επισκεφθει) αλλα τιποτα. Εκεινη μου ειχε πει να μην την πιεζω να θηλασει και να την αφησω ελευθερη και παραλληλα να βγαζω με το θηλαστρο για να μην μειωθει το γαλα. Η μικρη ομως μειωνε τους χρονους στο στηθος ολο και πιο πολυ μεχρι που δεν θελει καθολου και αρχιζει και κλαει.

Την νυχτα ομως ορμαει στο στηθος. Δεν την ενοχλει η δυσκολια του θηλασμου? Κι αν ειχα μεγαλη ροη δεν θα την ενοχλουσε τη νυχτα?

Που δεν ισχυει αυτο με την μεγαλη ροη γιατι την εχω βαλει πολλες φορες στο στηθος μετα απο 5-10' αντλησης με το θηλαστρο αλλα και παλι τιποτα.

Ασε, το εχω ψαξει πολυ και κατεληξα οτι η μικρη μου προτιμα την ευκολη λυση.

Μεσα στην ημερα ολο αυτο τον καιρο δεν πλησιαζει το στηθος ουτε για να παιξει/νανουριστει; Εχεις δοκιμασει να τη βαλεις μισοκοιμισμενη;

Εχεις τη διαθεση να προσπαθησεις να την ξαναφερεις στο στηθος?

Το προβλημα σου δεν ειναι η μεγαλη ροη απο το στηθος οπως αρχικα σου ειχα γραψει οταν δεν ηξερα ολα τα δεδομενα, αλλα το οτι πλεον εχετε καθιερωσει το μπιμπερο μεσα στην ημερα για τους λογους που αναφερεις. Δεν υπαρχει λογος τωρα να αναλυσουμε τους χειρισμους του παρελθοντος, αλλα να δουμε τι μπορεις να κανεις τωρα.

Μεσα στην ημερα ολο αυτο τον καιρο δεν πλησιαζει το στηθος ουτε για να παιξει/νανουριστει; Εχεις δοκιμασει να τη βαλεις μισοκοιμισμενη;

Εχεις τη διαθεση να προσπαθησεις να την ξαναφερεις στο στηθος?

Το προβλημα σου δεν ειναι η μεγαλη ροη απο το στηθος οπως αρχικα σου ειχα γραψει οταν δεν ηξερα ολα τα δεδομενα, αλλα το οτι πλεον εχετε καθιερωσει το μπιμπερο μεσα στην ημερα για τους λογους που αναφερεις. Δεν υπαρχει λογος τωρα να αναλυσουμε τους χειρισμους του παρελθοντος, αλλα να δουμε τι μπορεις να κανεις τωρα.

Προσπαθω να την βαζω στο στηθος σε διαφορες στιγμες μεσα στην ημερα, και οταν πειναει και οταν δεν πειναει, καπου στη μεση των γευματων αλλα τιποτα. Μπορει να κατσει στο στηθος 4-5 λεπτα και μετα αρχιζει χαζευει, μου "μιλαει" με το στηθος στο στομα, το αφηνει γυρναει το κεφαλι και χαζευει, το ξαναπιανει, ολο αυτο μπορει να γινει 2-3 φορες μεχρι που δεν το θελει αλλο και αν προσπαθησω να την γυρισω προς το στηθος γκρινιαζει και το σπρωχνει και μαλιστα με μαλλωνει κιολας με υφος του τυπου ασε με ησυχη τωρα, δεν θελω αλλο. Εαν πειναει βαζει τα κλαματα γιατι θελει το μπιμπερο.

Το θεμα ειναι οτι το μωρο ποτε δεν χρησιμοποιησε το στηθος για πιπιλα η νανουρισμα. Να φανταστεις οτι και πιο μικρη οταν την επιανε λοξυγγας και δεν πεινουσε δεν μπορουσα με τιποτα να την βαλω στο στηθος για να της περασει. Οταν καθοταν δεν πιπιλαγε αλλα ετρωγε κανονικα.

ΚΟιμισμενη δεν το εχω επιχειρησει γιατι οπως εχω αναφερει εχουμε με τον υπνο, κοιμαται πολυ λιγο μεσα στην ημερα με συνεπεια να νυσταζει συνεχεια και να γκρινιαζει. Αν την ωρα που παει να κοιμηθει ειτε κατι γινει και δεν τα καταφερει τελικα ειτε δεν μπορει να ηρεμησει απο την υπερενταση την πιανει ενα πολυ νευρικο κλαμα, γινεται κατακοκκινη και δεν ηρεμει με τιποτα, ουτε με αγκαλιες ουτε πιπιλα θελει. Οποτε το τελευταιο που θα πιασει ειναι το στηθος.

Οταν αρχισε να μου κανει κολπα με το στηθος, μετα απο κανα δυο βδομαδες που δεν ειχε βαλει καθολου βαρος, επισκεφθηκα μια συμβουλο θηλασμου η οποια με συμβουλεψε να μην πιεζω το μωρο με το στηθος, να το βαζω οποτε και για οσο θελει. Και μου ειπε οτι το μωρο δεν ηθελε το στηθος για ψυχολογικους λογους επειδη ειχε παλινδρομηση και μετα απο καθε θηλασμο πονουσε οποτε ειχε συνδεσει στο μυαλο του το θηλασμο με τον πονο μετα. Τωρα πως με το μπιμπερο δεν το ειχε κανει αυοτ δεν ξερω. Τελοσπαντων, το θεμα ειναι οτι φτασαμε εδω που φτασαμε.

Με ενδιαφερει να μπορεσω να ξαναβαλω το μωρο στο στηθος γιατι ετσι θα το θηλασω τουλαχιστον αλλους τρεις μηνες μεχρι να ξαναγυρισω στη δουλεια. Οποτε εαν εχεις καμια ιδεα που μπορει να βοηθησει καλοδεχουμενη. Δεν ενδιαφερομαι ομως να συνεχισω με το θηλαστρο, εχω κουραστει πολυ και δεν προλαβαινω να κανω οσες αντλησεις πρεπει και γι αυτο προφανως μειωθηκε το γαλα. Η συμβουλος μου ειπε να βαζω καθε δυο ωρες θηλαστρο και για μια βδομαδα να ξυπναω και τη νυχτα. Καθε δυο ωρες θηλαστρο με το μωρο να τρωει καθε δυο ωρες και επισης στο διωρο να προσπαθω και να την κοιμησω το καθιερωμενο μισαωρο? Και τη νυχτα να ξυπναω 1-2 φορες για θηλαστρο εκτος απο τις 2 φορες πουθηλαζει τη νυχτα? Με τιποτα!

Αργω να απαντησω γιατι τετοια ωρα προλαβαινω να μπω στο internet που κοιμαται η μικρη.

Ευχαριστω παντως που ασχολεισαι.

καλησπερα στις μανουλες....η μικρη μου εχει ακριβως το ιδιο προβλημα.προσπαθω να της ξεκινησω ενα γευμα ξενο γαλα λογω ανεπαρκειας μητρικου με συμβουλη γιατρου.εχω παρει 5διαφορετικα γαλατα,frezylac,biolac,aptamil,almiron,κ αλλο ενα αντιαναγωγικο...με τιποτα δεν τΑ 8ελει...λιγο ηπιε κ εκανε του κοσμου τον εμετο.η παιδιατρος μου ειπε να της ξεκινησω την κρεμα βανιλια παρ΄ολο που ειναι 4μηνων.γιατι ειναι ανεπτυγμενη αλλα ουτε καν να το μυρισει δεν θελει....ΣΟΣ...ΤΙ ΚΑΝΩ?

Διαφημίσεις

καλησπερα στις μανουλες....η μικρη μου εχει ακριβως το ιδιο προβλημα.προσπαθω να της ξεκινησω ενα γευμα ξενο γαλα λογω ανεπαρκειας μητρικου με συμβουλη γιατρου.εχω παρει 5διαφορετικα γαλατα,frezylac,biolac,aptamil,almiron,κ αλλο ενα αντιαναγωγικο...με τιποτα δεν τΑ 8ελει...λιγο ηπιε κ εκανε του κοσμου τον εμετο.η παιδιατρος μου ειπε να της ξεκινησω την κρεμα βανιλια παρ΄ολο που ειναι 4μηνων.γιατι ειναι ανεπτυγμενη αλλα ουτε καν να το μυρισει δεν θελει....ΣΟΣ...ΤΙ ΚΑΝΩ?

Καλημερα. Κι εμενα μου ειπε ο παιδιατρος να της ξεκινησω ενα γευμα ρυζαλευρο εφοσον δεν της φτανει το γαλα μου αλλα δεν ειναι λυση αυτη γιατι αυτο σημαινει οτι θα συνεχισω το θηλαστρο ακομη κι οταν μπουν ολες οι στερεες τροφες πραγμα αδυνατον.

Εμενα δεν το εβαζε καν στο στομα της,με το πλησιαζα το μπιμπερο και της ερχοταν η μυρωδια μου το εσπρωχνε με τα χερια και εκλαιγε. Και δεν εχει αδικο το παιδι, εγω δεν θα μπορουσα να το πιω. Γι αυτο και σκαω απο το κακο μου που πρεπει να της το δωσω. Αναθεμα την πιθανη αλλεργια και τους γιατρους που εμπλεξα και με εχουν φοβισει.

Εγω παντως αρχισα απο χθες να της δινω δικο μου με μια μικρη δοση ξενου, συγκεκριμενα το Althera που μυριζει μεν αλλα οχι οπως το fresilac ac που βρωμαει ψαριλα. Συγκεκριμενα, χθες της εβαζα 120ml δικο μου και 40ml ξενο.Εδειχνε να μην εχει και πολυ προβλημα και το λεω αυτο γιατι ενω επινε το μισο μια χαρα μετα αρχιζε και μου αφτυνε το μπιμπερο κι επρεπε να επιμενω και κανω καραγκιοζιλικια για να συνεχισει. Πραγμα που δεν μ αρεσει και δεν το εχω κανει μεχριτωρα αλλα μεχρι να συνηθισει θα το παλεψω οπως μπορω. Σημερα της εβαλα αναλογια 110 δικο μου και 50 ξενο. Παλι εφαγε μια χαρα το μισο περιπου και μετα που εβγαλε την Παναγια να το τελειωσει. Και ο λογος που επιμενω ξερω οτι αυτη ειναι η ποσοτητα που ετρωγε σε καθε γευμα 150-180ml, δεν την ζοριζω ντε και καλα να το φαει αν δεν πειναει. Απλα πιστευω οτι τρωει λιγο μεχρι να ικανοποιησει την πεινα της και μετα επειδη κατι δεν της πολυαρεσει δεν θελει να πιει αλλο.

Μηπως να δοκιμασεις κατι αντιστοιχο?

Τωρα οσο για την κρεμα που δεν την θελει δεν το βρισκω και παραλογο, ειναι μικρη ακομη και δεν ειναι ετοιμη παρολο που ειναι ανεπτυγμενη. Και η δικια μου που ειναι ανεπτυγμενη, 5 μηνων ειναι 69 ποντους και 7400, δοκιμασα να της δωσω γαλα με το κουταλι και το εφτυνε. Και σε συνδυασμο με το του δεν στηριζει ακομη το κεφαλι της καλα ουτε καθεται με υποστηριξη μου λεει οτι δεν ειναι ετοιμη για στερεες τροφες ακομη. Θα προσπαθησω οταν θα ειναι 5,5 η και 6 μηνων.

Σου ευχομαι να τα καταφερετε.

Μπορει να κατσει στο στηθος 4-5 λεπτα και μετα αρχιζει χαζευει, μου "μιλαει" με το στηθος στο στομα, το αφηνει γυρναει το κεφαλι και χαζευει, το ξαναπιανει, ολο αυτο μπορει να γινει 2-3 φορες μεχρι που δεν το θελει αλλο και αν προσπαθησω να την γυρισω προς το στηθος γκρινιαζει και το σπρωχνει και μαλιστα με μαλλωνει κιολας με υφος του τυπου ασε με ησυχη τωρα, δεν θελω αλλο. .

ενα μωρο 5 μηνων που καθεται στο στηθος 4-5λεπτα και θηλαζει, προλαβαινει μια χαρα να φαει και να χορτασει. ακομα και αν παιζει μετα με το στηθος στο στομα, αφηνε την λιγο. εισαι σιγουρη οτι εκεινη την ωρα δεν θηλαζει? κι εμενα συχνα μου 'μιλαει' με το στηθος στο στομα, παω να τη βγάλω και βλέπω το στομα της γεματο γαλα εκεινη τη στιγμη.

κατα τα αλλα, συνισταται η δερματικη επαφη (παιχνιδια, μπανιο μαζι, αγκαλια, βολτα με μαρσιπο..) και κατ εμε βοηθαει πολυ το να την πιανεις στον υπνο, το οτι θηλαζει νυχτα κοιμισμενη ειναι πολυ θετικο.

ενα μωρο 5 μηνων που καθεται στο στηθος 4-5λεπτα και θηλαζει, προλαβαινει μια χαρα να φαει και να χορτασει. ακομα και αν παιζει μετα με το στηθος στο στομα, αφηνε την λιγο. εισαι σιγουρη οτι εκεινη την ωρα δεν θηλαζει? κι εμενα συχνα μου 'μιλαει' με το στηθος στο στομα, παω να τη βγάλω και βλέπω το στομα της γεματο γαλα εκεινη τη στιγμη.

κατα τα αλλα, συνισταται η δερματικη επαφη (παιχνιδια, μπανιο μαζι, αγκαλια, βολτα με μαρσιπο..) και κατ εμε βοηθαει πολυ το να την πιανεις στον υπνο, το οτι θηλαζει νυχτα κοιμισμενη ειναι πολυ θετικο.

Σιγουρα τρωει, βλεπω γαλα στο στομα της, της τρεχει μερικες φορες. Απλα δεν καθεται στο στηθος μεχρι να χορτασει. Αν δεις,στο προηγουμενο ποστ γραφω παρακατω οτι οταν πειναει, καποια στιγμη αφηνει το στηθος και κλαει, ζηταει το μπιμπερο για να φαει την ποσοτητα για να χορτασει.

Δεν προβαλλω δικαιολογιες ουτε μου λειπει διαθεση να την ξαναβαλω στο στηθος. Απλα εχω δοκιμασει πολλα, εχω ξεκοκκαλισει το φορουμ, εχω συμβουλευτει συμβουλο θηλασμου και δεν εχω δει αποτελεσμα. Εχω απελπιστει και δεν ξερω εαν υπαρχει κατι αλλο να κανω.

Οσο για τη δερματικη επαφη, οταν δεν αντλω και δεν κοιμαται (που σχεδον καθε φορα με χαδια την κοιμιζω γιατι εχουμε ενα θεμα με τον υπνο την ημερα,οσο και να νυσταζει δεν μπορει να ηρεμησει, ειναι συνεχεια σε υπερενταση), ειτε συνεχεια αγκαλια ειμαστε ειτε παιζουμε μαζι και τη χαϊδευω, ειτε τη βγαζω εξω βολτα. Για το μαρσιπο θα το προσπαθησω, δεν με βολευει ιδιαιτερα. Οσο για το μπανιο δυσκολο, δεν εχουμε μπανιερα αλλα ντουζιερα και δυσκολευει πιο πολυ το ζητημα καθως η κορη μου ειναι υπερκινητικη και φοβαμαι. Να φανταστεις την κανουμε μπανιο μαζι με τον αντρα μου γιατι ενας μονος του δεν μπορει, ολο κουνιεται και γλυστραει. Τι να πω δεν ξερω τι αλλο να δοκιμασω πια.

Α και οσο γι αυτο που λες να την αφηνω λιγο, μα δεν την βγαζω εγω απο το στηθος, μονη της το αφηνει. Για μενα καλυτερα να κατσει και μια να πιπιλαει κι οσο θηλασει, ακομη και να κοιμηθει στο στηθος, παρα να κατσω 20 λεπτα με το θηλαστρο. Λυση αναγκης ηταν για να μην δωσω συμπληρωμα απο τους 3 μηνες. Το ξεκινησα και ειπα οσο παει. Κι αν δεν αλλαξει η κατασταση με τη μικρη να θελησει να θηλασει, με το θηλαστρο δεν παει αλλο. Στενοχωριεμαι και σκαω αλλα δυστυχως θα σταματησω.

Και εκτος του οτι στενοχωριεμαι που θα δωσω στη μικρη ξενο γαλα, πιο πολυ σκαω που με νικησε το μπιμπερο ενω δεν το εβαλα κατω 2 μηνες, απο την αρχη μεχρι που η μικρη εγινε δυο μηνων και κατι, οπου ειχαν σκασει οι θηλες μου και σταζανε αιμα, ξεπερασα με την βοηθεια της Αγλαϊας την καντιντιαση που ειχα φοβερους πονους ενω ταυτοχρονοα ειχα παθει και τενοντιτιδα στον ωμο και ετρεχα για φυσιοθεραπειες. Με ολα αυτα και τα καταφερα να συνεχισω να θηλαζω και την πατησα απο το μπιμπερο! Και την τεμπελια της κορης μου!:cry::cry::evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

Σιγουρα τρωει, βλεπω γαλα στο στομα της, της τρεχει μερικες φορες. Απλα δεν καθεται στο στηθος μεχρι να χορτασει. Αν δεις,στο προηγουμενο ποστ γραφω παρακατω οτι οταν πειναει, καποια στιγμη αφηνει το στηθος και κλαει, ζηταει το μπιμπερο για να φαει την ποσοτητα για να χορτασει.

.

εχει συνδυασει αυτη την αλληλουχια : πρωτα στηθος και μετα μπιμπερο. Μηπως μειωνεται και η ροη απο το στηθος μετα απο καποια λεπτα και τσατιζεται. Αν τη βαλεις εκεινη την ωρα στο αλλο στηθος?

Αν της δωσεις λιγοτερο γαλα (στο μπιμπερο) για να σταματησει να κλαιει μεν, αλλα να ξαναθηλασει σε λιγη ωρα?

Ξερω, μπορει να τα εχεις δοκιμασει ολα αυτα αλλα ειναι κριμα να σταματησεις το θηλασμο μετα απο τοσο αγωνα που εχεις καταβαλει τους πρωτους μηνες και τοσο αγωνα τωρα με το θηλαστρο..Ειδικα επειδη λες οτι δεν θελεις και στενοχωριεσαι...

Οντως εχω δοκιμασει πολλα και πιστευα οτι κατι θα καταφερνα ειδικα εφοσον συνεχιζει και θηλαζει τη νυχτα. Αλλα τιποτα.

Σημερα δοκιμασα να την βαλω στο στηθος γυρω στη μιαμιση ωρα αφου την ειχα ταϊσει, ουτε χορτατη ουτε πολυ πεινασμενη μιας και δεν εδειχνε καθολου σημαδια πεινας. 2-3 λεπτο στο στηθος, το αφηνει και αρχιζει τη γκρινια και σταδιακα κλαμα. Δοκιμασα να την παιξω, να την κοιμησω αλλα δεν ηρεμουσε με τιποτα. Ηθελε να φαει και καταβροχθισε 170 ml.

Τι να πω πια.

Στενοχωριεμαι πολυ αλλα εχω φτασει και στα ορια μου με το θηλαστρο, δεν θελω ουτε να το βλεπω πια. Εχω διαβασει καποια κοριτσια που εγραφαν οτι το θηλαστρο τους εγινε συνηθεια και καθημερινοτητα, εγω απο την αρχη δεν το γουσταρα και τωρα το σιχαθηκα. Ασε που την τελευταια βδομαδα το βαζω πιο συχνα και περισσοτερη ωρα και εχουν ερεθιστει οι θηλες μου και πονανε. Δεν θελω ουτε να φανταστω να ξαναπερασω τα ιδια.

Εχω αρχισει ηδη να της δινω λιγο λιγο ξενο αλλα θα το προσπαθησω μεχρι τελευταια στιγμη. Δεν εχω πολλες ελπιδες πια, εδω δεν καταφερα τιποτα πιο μικρη που ηταν οχι τωρα που μου δειχνει ξεκαθαρα τι θελει και τι οχι.

Καλησπερα σου ,

Μπορω να σε καταλαβω απολυτα σε αυτο που λες.

Η κορη μου γεννηθηκε σε δημοσιο νοσοκομειο εγω απειρη μανουλα δεν ζητησα τπτ ετσι την εδωσαν κανονικο μπιμπερο αλλα την επερνα τις ωρες θηλασμου για να την ταισω πολλες φορες ηταν ηδη ταισμενη ειχε ρευτει κιολας παρ ολο αυτα επιανε το στηθος κανονικα μου εδειξε ελαχιστα η προισταμενη πως να την βαζω κ απο τοτε την εβαζα αλλα παραλληλα την ταιζαν οσο ηταν στο νοσοκομειο.

Οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο μας εδωσαν συνταγη για ξενο γαλα αδεν το πηρα κ την ειχα ολη την μερα στο στηθος οπου ετρωγε κανονικα ε το πρωτο βραδι οπως ηταν κ φυσικο αλλωστε αρχισε να κλαιει κ να τσιριζει αυτη ηταν η πρωτη κ η τελευταια φορα αγορασα ξενο γαλα αν κ που το εκανα να της δωσε περα του οτι δεν πηρε το μπιμπερο δεν ηρεμουσε οποτε δεν της το ξαναεδωσα!

Την επομενη μερα πηρα κ θηλαστρο γιατι το στηθος μου πρηζοταν κ μαλλον ειχα υπεραγωγη γαλακτος την οποια τωρα επιτελους καταφερα κ την ρυθμισα(κοντα στο χρονο).

Εχω περασει ωρες ατελειωτες αγκαλια με το θηλαστρο κ εχω παθει αρκετες φορες μαστιτιδα σχεδον μια φορα το μηνα παθαινα ευτυχως τωρα εχω στρωσει.

Παρολο που το πρωτο πραγμα που πηρε το μωρο ηταν μπιμπερο δεν το συνιθησε ποτε της κ τωρα πια δεν το παιρνει καν στο στομα της , οταν πηγα στην δουλεια η μαμα μου αναγγκαζοταν να την ταιζει με το κουταλακι για να φαει αλλιως μπορει να περνουσαν κ 8 ωρες για να φαει και αυτο οχι παντα μωρακι 4 μηνων κ να μην τρωει και 10 ωρες μεχρι να γυρισω απ την δουλεια!

Αλλα και παλι δεν μπορω να πω οτι τρελενεται κ με το θηλασμο,διοτι οσο κ να προσπαθησα να καθυστερησω την εισαγωγη των στερεων τροφων (στον 7 μηνα εδωσα) δεν ηθελε να θηλαζει κατα την διαρκεια της μερας,δεν μπορουσε να συγκεντρωθει πιπιλιζε 2-3 λεπτα κ μετα αφηνε το στηθος με αποτελεσμα εγω να κοντευω να σκασω κ να πρηζομαι κ αυτη να μην τρωει!Τωρα πια θηλαζει μονο το βραδι μετα το μπανιο κ 1-3 φορες κατα την διαρκεια της νυχτας και ειναι τωρα 14 μηνων!

Καλησπερα,

Χαρμα εχεις περασει κι εσυ 14 μηνες τωρα. Χαρα στο κουραγιο σου.

Εμενα ομως η δικια μου μια χαρα το προτιμαει το μπιμπερο ρε γμτ. Κι αν δεν την ταϊσω με μπιμπερο χαλαει τον κοσμο και λογικα γιατι πειναει. Εχω προσπαθησει να την αφησω λιγο να πεινασει μηπως και την καταφερω να καθησει στο στηθος, μην φανταστεις τιποτα φοβερο, εκει που πειναει στις 2 ωρες της προσφερω στηθος, παιζει 2-3 λεπτα, το αφηνει, γκρινιαζει. Προσπαθω να της αποσπασω την προσοχη με παιχνιδια και επιχειρω να την ξαναβαλω παλι και παλι στο στηθος μεχρι που αρχιζει και ουρλιαζει και της δινω μπιμπερο. Ε δεν θελω να την βασανιζω κιολας.

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι που την νυχτα θηλαζει κανονικοτατα και το απολαμβανει κιολας. Και δεν νομιζω οτι την πιανω στον υπνο. Και το λεω αυτο γιατι προχθες που επιχειρησαμε 1η φορα να της δωσω ξενο και αρχισε να ουρλιαζει και εμεινε 5-6 ωρες νηστικη της εδωσα τελικα δικο μου με μπιμπερο γιατι ουτε και τοτε πειστηκε να θηλασει. Ουρλιαζε το ιδιο λες και την εσφαζα. Κατα τις 12 το βραδυ την ξυπνησα οπως καθε βραδυ για να την ταϊσω κι αντι να την βαλω στο στηθος της εδωσα μπιμπερο με ξενο. Ε, χαλασε τον κοσμο. Μια χαρα ξερει τι της γινεται και μεσα στη νυστα της.

Τι να πω! Αλλες γυναικες παραπονιουνται που τα μωρα τους θελουν να θηλαζουν συνεχεια και με χιλια ζορια καταφερνουν να αποθηλασουν κι εγω ψαχνω νεα κολπα μπας και θηλασει λιγακι.

Παντως δεν ξερω πως τα καταφερνεις τοσους μηνες αντλωντας. Εγω τα εχω παιξει και σταματαω εδω. Δεν μου αρεσει η εικονα μου με ενα θηλαστρο στον καναπε. Δυσανασχετω καθε φορα και επισης δεν μου αρεσει που μου εχει γινει αγχος, περιμενω ποτε να κοιμηθει κανα μισαωρο η μικρη για να αντλησω, δεν μπορω να την παω βολτα γιατι θα χασω την αντληση κλπ.

Μενι εγω εκοψα το θηλαστρο εδω κ εναμιση μηνα γιατι πλεον δεν ειχε νοημα να αντλω γαλα για την μερα αφου ετσι κ αλλιως δεν το επινε κ ετσι θηλαζει μονο το βραδι οσο θελει αυτη κ τελος ουτε θηλαστρο ουτε τπτ ,ναι η αληθεια ειναι οτι κουραστηκα παρα πολυ , επρεπε να αντλω η στην δουλεια η οπου πηγαινα(που συνηθως δε πηγαινα αφου ειχα να αντλησω) στην αρχη καθε 2-3 ωρες κ σιγα σιγα το εστρωσα !

Αλλα κ μενα καπου στους 5-6 μηνες οπως κ η δικια σου δεν ηθελε να θηλασει την ημερα το βραδι κανονικοτατα ομως , εσυ τουλαχιστον ησουν τυχερη γιατι περνει μπιμπερο!

Ποτε θα κανετε εισαγωγη στις στερεες τροφες?Ρωταω γιατι ετσι θα μειωσεις τα γευματα γαλακτος που σημαινει λιγοτερη αντληση για σενα υπομονη καλη μου.Αν δεν αντεχεις βεβαια κ καλυτερα να σταματησεις σημασια εχει να νιωθεις κ να εισαι εσυ καλα ωστε να το μεταδιδεις αυτο στο μωρακι σου!

Φιλικα παντα

Ιωαννα

Ιωαννα το εχω σκεφτει κι αυτο. Μου ειπε ο παιδιατρος οτι θα μπορουσαμε να αρχισουμε σε κανα δυο εβδομαδες (οταν θα ειναι 5,5 μηνων) με ρυζαλευρο και μολις κλεισει τους 6 και φρουτοκρεμα. Κι ετσι θα κανω.

Ομως μεχρι να φτασουμε να αντικαταστησουμε πληρως το γευμα και μετα 2 η 3 γευματα θα περασει 1,5 μηνας περιπου αν δεν κανω λαθος (γυρω στους 6,5 μηνες). Μεχρι τοτε θα αντλω οσο μπορω θα δινω και συμπληρωμα. Οταν δω οτι το γαλα που αντλω θα φτανει στο μωρο θα κοψω το συμπληρωμα. Ελπιζω να μην εχει γινει και πολυ ζημια μεχρι τοτε. Αλλα εχω ακουσει οτι πολλα παιδια πινουν γαλα κι αλλες φορες ενδιαμεσα στην ημερα. Αν χρειαστει να πινει και ξενο μεσα στην ημερα, ε δεν εχει νοημα να μπω σ αυτη την διαδικασια.

Απ την αλλη σκεφτομαι οτι οταν το μωρο θα ειναι 8 μηνων επιστρεφω στη δουλεια και ετσι κι αλλιως μεχρι τοτε σκοπευα αρχικα να θηλασω. Στη δουλεια δεν θα προλαβαινω να αντλω και να πω την αληθεια εαν δεν ειχα αρχισει το θηλαστρο απο τωρα θα μπορουσα τοτε να αντλω για 3-4 μηνες ακομη μεχρι να γινει ενος ετους. Αλλα να συνεχισω το θηλαστρο μεχρι τοτε εστω και με λιγοτερες αντλησεις την ημερα δεν το αντεχω, με κουραζει μονο η ιδεα. Ασε που οπως ειπες ειναι μεγαλη δεσμευση, δεν μπορεις να πας καπου γιατι πρεπει να αντλησεις, δεν μπορεις να πας μια μονοημερη εκδρομη γιατι που θα αντλησεις, στο αμαξι?

Εσυ που τα περασες μπορεις να μου πεις λεπτομερειες?

Εσενα που θηλαζει μονο βραδυ δεν σου εχει κοπει το γαλα? Το θεμα ειναι οτι εμενα δεν θηλαζει και το βραδυ πριν παει για υπνο, μονο 1-2 φορες τη νυχτα που ξυπναει. Και να σου πω την αληθεια δεν με χαροποιει να σκεφτομαι οτι θα ειναι 8-9 μηνων και παραπανω και θα ξυπναει τη νυχτα.

Θα μου πεις πολυ μακρια το παω. απλα σκεφτομαι οτι αν δεν βγει ετσι οπως το σκεφτομαι και αναγκαστω να αποθηλασω οταν πχ θα ειναι 7 μηνων, ενω τωρα δυσκολευομαι μια φορα να δεχτει το ξενο τοτε θα δυσκολευομαι 10.

Να σε ρωτησω και κατι αλλο μιας και χρησιμοποιησες θηλαστρο τοσο καιρο?

Μου φαινεται χαζο απλα με εχουν ζαλισει αρκετοι οτι θο θηλαστρο σε μονιμη βαση μπορει να προκαλεσει ζημια στο στηθος (εκτος του οτι πεφτει δηλαδη :cry::cry:). Εχεις ακουσει η διαπιστωσει κατι σχετικο? Εχω που εχω ολο το αγχος και την κουραση, με ζαλιζουν και με αλλου ειδος βλακειες, οτι δεν σκεφτομαι τον εαυτο μου, οτι καταστρεφω το στηθος μου κλπ.

Πολυπλευρος ο αγωνας και κουραστικος.

καλησπερα εγραψα κ το μεσημερι αλλα μαλλον κατι εγινε κ δεν δημοσιευτηκε:cry:!

Λοιπον πλεον εχω σταματησει οπως σου ειπα την αντληση, αλλα αυτο το πετυχα μετα απο πολυ κοπο κ υπομονη, αλλωστε δεν ειχε πια νοημα να αντλω κ να το πεταω το γαλα καθως δεν το επερνε κατα την διαρκεια της μερας, ακουγεται απλο αλλα πραγματικα δεν ηταν τοσο .Στην αρχη αντλουσα καθε δυομιση ωρες οχι γιατι ετρωγε τοσο πολυ αλλα γιατι μαλλον ειχα υπεραπαραγωγη κ λεω μαλλον γιατι σε αυτο μπορει να φταιω που λογω αγνοιας δεν το ρυθμισα σωστα, κ σιγα σιγα προσπαθουσα να αυξησω το διαστημα μεταξυ των αντλησεων.

Παντως αυτο με τον υπνο ποτε δεν ξερεις διοτι στην αρχη νομιζα οτι δνε χορταινει με το θηλασμο κ προσπαθουσα να της δινω το δικο μεν γαλα αλλα στο μπιμπερο περιπου για ενα μηνα το επερνε κ ξυπνουσα εγω το βραδι για αντλησω κ αυτης της εδινα το μπιμπερο μετα ομως αρνιοταν να το παρει κ βαριομουν κιολας να ξυπναω συνεχως για να αντλω κ ετσι την εδινα στηθος κ συνηθησε αλλα οπως ξυπνουσε το βραδι 1-2,3 φορες ακομα ξυπναει.

Και μπορω να πω οτι δεν φταιει το μητρικο γαλα , διοτι κ αλλη γνωστη μου που ιεναι συνομιληκα τα παιδια μας σταματησε το θηλασμο στους 6 μηνες και εδινε κ δινει ξενο ξυπναει το ιδιο με το δικο μου 2-3 μπορει 4 φορες το βραδι κ κατεβαζει κατι 200 μλ με ξενο γαλα μπορει κ παραπανω!Νομιζω πως ειναι καθαρα στο παιδι αυτο.

Η δικη μου γενικα δεν ειναι πολυ φαγανη ακομα κ οταν ετρωγε απ το μπουκαλι πανω απο 50 μλ δεν επινε , κ ετσι σταματησα τελειως το μπουκαλι κ εδινα κ δινω μονο στηθος οσο θελει τρωει κ γω ειμαι κ πιο ησυχη .

ΜΗν νομιζεις κ μενα με φαγαν,κ που ξερεις ποσο τρωει το μωρο?και εισαι σιγουρη οτι χορταινει?και ειναι καλο το γαλα σου?κ μεχρι ποτε θα θηλαζεις? και τα γνωστα μαργαριταρια που λενε ολοι.

Μια συμβουλη θα σε δωσω , ναμην ακους κανενα , κανεις δεν ξερει καλυτερα απο σενα κ κανεις δεν εχει το δικο σου το μωρο! Ειδικα ατομα που καμια σχεση με το θηλασμο δεν εχουν η δεν ξερουν η δεν τα καταφεραν αυτες , θα κανεις αυτο που εσυ θεωρεις σωστο κ αυτο που σε κανει να νιωθεις εσενα καλα με τον εαυτο σου!

Αν νομιζεις

οσο αφορα το στηθος , δεν ξερω αν πεφτει η οχι , ραγαδες εκανα προς το τελος της εγκυμοσυνης αλλα σε αυτο φταιω κ γω που δεν χρησιμοποιουσα καμια κρεμα οσο ηταν νωρις!

Τωρα αν ειναι να πεσει το στηθος γνωμη μου ειναι οτι θα πεσει ειτε θηλαζεις 6 μηνες ειτε παραπανω , τωρα δεν ξερω ειδικος δεν ειμαι κ ειλικρινα δεν με εχει απασχολησει το θεμα ιδιαιτερα.

Βαλε ωτοασπιδες σε καθε χαζομαρα που ακους και κανε την "χαζη" ασε που ετσι θα βγαλεις κ τρελο γελιο με την καθε εξυπναδα που θα ακους!Εχει κ αναλογο τοπικ εδω για τα μαργαριταρια που ακουμε!Πολυ ευχαριστος τροπος να περασεις την ωρα σου διαβαζοντας πολλα ωραια πραγματα!!!

Επισης μην προγραμματιζεις τοσα μακρια το μελλον σας!Τα μωρακια αλλαζουν απ την μια μερα στην αλλη σε αυτη την ηλικια ειδικα!

Εγω πχ πριν παω στην δουλεια μου κ πηγα οταν το μωρο μου ηταν 3μιση μηνων ειχα πλακωθει κ αντλουσα κ αντλουσα πηρα ενα σωρο σακουλακια για φυλαξη μητρικου γαλακτος και στο τελος πετουσα γαλα πανω απο 5 λιτρα πρεπει να πεταξα καθως δεν το επινε απλως!

Για οτιδηποτε αλλο θες να ρωτησεις εχεις το ελευθερο ειδικος δεν ειμαι, σαν κ σενα νεα μανουλα ειμια κ χαρα μου να σε βοηθησω εσστω στο ελαχιστο!

Φιλικα παντα

Ιωαννα

• 1 month later...

ωρα οσο για την κρεμα που δεν την θελει δεν το βρισκω και παραλογο, ειναι μικρη ακομη και δεν ειναι ετοιμη παρολο που ειναι ανεπτυγμενη. Και η δικια μου που ειναι ανεπτυγμενη, 5 μηνων ειναι 69 ποντους και 7400, δοκιμασα να της δωσω γαλα με το κουταλι και το εφτυνε. Και σε συνδυασμο με το του δεν στηριζει ακομη το κεφαλι της καλα ουτε καθεται με υποστηριξη μου λεει οτι δεν ειναι ετοιμη για στερεες τροφες ακομη. Θα προσπαθησω οταν θα ειναι 5,5 η και 6 μηνων.

Σου ευχομαι να τα καταφερετε.

σε ευχαριστω παρα πολυ...το δοκιμασα και αυτο αλλα καμια αλλαγη...τωρα ξεκινησαμε τισ σουπεσ και τα φρουτα αλλα δεν θελει με τιποτα γαλα...κ το θεμα ειναι οτι πλεον δεν εχω καθολου μητρικο λογω του οτι η μικρη νοσηλευτικε για περιπου 2εβδομαδες και μου κοπηκε τελειωσ...γινεται ομως να μην πινει καθολου γαλα το παιδι μου?ειναι ανησυχητικο αυτο?μηπως υπαρχει αλλη μεθοδος για να το πιει?εντωμεταξυ την σουπα κ τα φρουτα τα τσακιζει...ποια η γνωμη σου?