Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φοβος για ενεσεις ηπαρινης!!!!

Recommended Posts

Καλησπερα!!!Ειμαι μελλουσα μανουλα στην 4η εβδομαδα :P κ επειδη βρηκαμε οτι ειμαι θρομβοφιλικη, εξ'αιτιας 2 παλλινδρομων, απο αυριο ξεκιναω τις αντιπηκτικες ενεσεις inohepp κ εχω φρικαρει τελειως!Πρεπει να την κανω μονη μου μου ειπε η αιματολογος για να μην εξαρτωμαι απο καποιον παντα:(Νομιζω εχει δικιο γιατι αυτο θα γινεται μεχρι κ 2 μηνες αφου γεννησω:?

Αν ειναι καμια σε παρομοια φαση θα ηθελα να μου πει την εμπειρια της....για να παρω λιγο κουραγιο:?:???:

Ευχαριστω εκ των προτερων:)

naiqp2.png

Διαφημίσεις

να μην φοβασαι καθολου τις ενεσεις να σκεφτεσαι οτι τις κανεις για το καλο του παιδιου σου κ οταν θα το χεις στην αγκαλιτσα σου δεν θα θυμασαι τιποτα!δυστυχως καποιες απο εμας ( κ εγω μαζι) ειμαστε αναγκασμενες να κανουμε αυτες τις ενεσεις,κ εγω στην αρχη ζοριστηκα λιγο μεχρι να παρω τον αερα αλλα πιστεψε με δεν ειναι τιποτα δυσκολο.θα βρεις τον τροπο που σε βολευει κ θα τις κανεις μια χαρα!ενα μικρο τσιμπηματακι ειναι κ σε 2 λεπτακια το ξεχνας.ολα καλα να σου πανε κ να εχεις μια πολυ πολυ καλη εγκυμοσυνη!

να μην φοβάσαι καθόλου... κάνω 2 ενέσεις την ημέρα, κι έχω φτάσει στο σημείο να τις κάνω στα τυφλά, βάζω ξυπνητήρι, ξυπνάω, κάνω την ένεση και ξανακοιμάμαι... :wink:

αυτό που έχω ανακαλύψει, είναι ότι όσο πιο κοντά τις κάνεις στο αφαλό, δεν καταλαβαίνεις τίποτα..!! στην αρχή προσπαθούσα να μην τις κάνω στο ίδιο σημείο, για να μην μελανιάσω, αλλά τελίκά είναι πολύ καλύτερα αν τις κάνεις περιμετρικά γύρω από τον αφαλό..!!!

μια ιδέα είναι, και στο λέω εγω που αρχικά με είχε πάρει πολύ από κάτω, και μετά από κάθε ένεση ένοιωθα χάλια ψυχολογικά... τωρα όμως δεν το σκέφτομαι καθόλου :-)

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας κοριτσια!!Πριν μια ωρα εκανα την 1η μου (αντε μεγεια),μου την εκανε ο αντρουλης μου ;).Τιποτα οντως δεν ηταν μονο λιγο το φαρμακο με ενοχλησε αλλα ολα καλα.Απλα περιμενα να δω ανεπιθυμητες ενεργειες καθομουν κ αφουγκραζομουν:shock:

Αλλα τιποτα μια χαρα:)Για το καλο του μωρου μου σκεφτομαι οτι το κανω....

Ευχαριστω κ παλι κ να εχετε κ εσεις τελεια εγκυμοσυνη κ υγιεστατα μωρακια στις αγκαλιτσες σας!!:D

naiqp2.png

κοριτσια,που κανετε ιπαρινες,ειχα ακουσει οτι μια φορα το μηνα,κανουμε και μια εξεταση αιματος,για να δουμε αν μας κανουν καλο οι υπαρινες...η κατι τετοιο..τελος παντων....κατι μετραμε στο αιμα,παντος......και εγω ξεχασα να ρωτησω τον ιατρο μου......εχω ενα μηνα ακριβος που τις κανω...(εμενα μου εχει πει να τις κανω ΠΑΝΤΑ 5 ποντους μακρια απο τον οφαλο...αλλα το κακο ειναι οτι εχω πολυ σκληρο δερμα,(!)..και δυσκολευομαι να χτυπησω τη βελονα μεσα......

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Διαφημίσεις

Evi καλησπερα κάθε αρχή και δύσκολη, χάρη σε αυτές τις ενεσούλες στις 2 Μαρτίου έφερα στο κόσμο το δεύτερο αγγελούδι μου. Τις έκανα από τη πρώτη στιγμή και στις δύο εγκυμοσύνες μου μέχρι και δύο μήνες μετά.

Για το μωρούλι σου αξίζει κάθε τσίμπημα!!!!!

ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!!!!

Δεν ειναι τιποτα...Ειναι δηλαδη αν φοβασαι τις ενεσεις αλλα ειναι μεχρι να του παρεις τον αερα.Κανε τις μονη σου δεν αξιζει τον κοπο.Και γω γυρω απο τον αμφαλο της κανω... αλλοτε δεν καταλαβαινω τιποτα,αλλοτε λιγο το νιωθω..Ειναι ζητημα δευτερολεπτων.Η εξεταση που αναφερεται για την μετρηση του αντιπηκτικου λεγεται anti-Xa (ενεργοποιημενος παραγων Χα ) και δειχνει αν τα επιπεδα της αντιπηκτικης ουσιας στον οργανισμο ειναι μεσα στο επιθυμητο θεραπευτικο ευρος.Αν δεν ειναι ,σου τροποποιουν την δοσολογια μεχρι να θεωρησει ο γιατρος οτι ειναι στα επιπεδα που θελει.Συνηθως γινεται μια φορα το μηνα (με αιμοληψια).Ουτε εμενα μου ειπε ακομα να την κανω αλλα φανταζομαι γιατι παιρνω πολυ μικρη δοση(1/24ωρο των 0.4).Θα τον ρωτησω την επομενη φορα για σιγουρια.Αντε και καλα τσιμπηματακια!!!

ysjfp2.png

Η εξέταση λέγεται Αντι-Χα.

Κοριτσάκι μου δεν ειναι τίποτα οι ενεσούλες .Ειναι για το καλό του μωρού σου,αυτο να σκέφτεσε.

Τις έκανα σε όλη μου την εγκυμοσύνη και μετά τον πρώτο καιρό δεν με ένοιαζε καθόλου.

Πρεπει να γίνονται περιμετρικά του αφαλού(2-3 δακτυλα μακριά) και όταν τσιτώσει πολύ η κοιλίτσα σου θα τις κάνεις στο μπουτάκι!

Με το καλό το μωράκι σου!

QqmLp3.png

σας ευχαριστω ολες!!Σημερα εκανα τη 2η κ σαν να πονεσε λιγο...:?.Κι εγω κανω μια τη μερα των 0.45 κ μου ειπε η αιματολογος σε 2 μηνες να παω για ελεγχο της δοσης, θα κανω λεει μια εξεταση αιματος πριν μαλλον ειναι αυτη που λετε.Επισης μου ειπε να την παρω αν δω αιμορραγια:shock: κ μου'χει κολλησει λιγο...νομιζω θα συνηθισω ειναι αρχη ακομα.Παντως μου δινετε απιστευτο κουραγιο, ξεροντας οτι εχουν γεννηθει μωρακια με αυτο τον τροπο ειναι πολυ ενθαρρυντικο για μενα:) Να σας ζησουν τα μπεμπακια σας κ με το καλο οσες τα περιμενουν:P

naiqp2.png

κι εγώ έκανα inohepp από την πρώτη μέρα που βγήκε θετικό το τεστ και τώρα έχω ένα στρουμπουλό μπεμπάκι 4 μηνών.

Η αρχή σου φαίνεται δύσκολο μετά συνηθίζεις (πιο εύκολα μου ήταν να κάνω τις ενέσεις, παρά να πιω ένα χάλια χάπι σιδήρου)

Προς το τέλος που τσιτώνει η κοιλιά, εγώ τις έκανα στο πλάι της κοιλιάς ουσιαστίκα.

Επίσης από ένα σημείο και μετά επειδή εκεί που τις κάνεις συνέχεια σκληραίνει το δέρμα, προσπα΄θησε να βρίσκεις σημείο μαλακό.

Επισης προσωπικά μελάνιαζε αρκετά συχνά η κοιλια αλλά δε με πείραζε καθόλου (χαρά μου αφού ήταν για το μπεμπάκι μου).

Η βασική μηναία εξέταση είναι όντως η Anti-XA. Εμένα μου ζητούσε επίσης και μια γενική αίματος κάθε μήνα (κοιτούσε νομίζω τον αριθμό των αιμοπεταλίων, νμίζω δεν ήθελε να πέσουν χαμηλά)

Επιπλέον, επειδή στην αρχή είχα 2 έμβρυα αλλά την 8η εβδομάδα χάσαμε το ένα, μου ζήτουσε επιπλέον κάθε μήνα να κάνω και εξέταση D-Dimers.

Καλή συνέχεια.

Διαφημίσεις

...Μολις εκανα την αντι-χα.....3 ωρες ακριβως μετα την ενεση.Σε δυο μερες θα ειναι ετοιμη ,οπως και ολες οι αλλες εξετασεις που εκανα.(γενικη....κλπ..).

.........παει και αυτο!..................

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

απο τη μικρη μου εμπειρια σε αυτες τις ενεσεις, σας μεταφερω τι μου ειχε πει ο φαρμακοποιος: "πιανεις το δερμα με αντιχειρα και δεικτη και βαζεις τη βελονα σιγα σιγα, ετσι δεν ποναει. πατας το φαρμακο, βγαζεις αργα και βαζοντας το βαμβακι με το οινοπνευμα οπως συνηθιζεται δεν τριβεις για να μην μελανιασει, λιγο τα πατας και τερμα."

• 11 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 8ο ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ Κ ΚΑΝΩ Κ ΕΓΩ ΕΝΕΣΕΙΣ ΗΠΑΡΙΝΗΣ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΓΧΟΣ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΡΥΠΗΣΩ Κ ΤΟ ΜΩΡΟ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΝΥΣΗΧΩ.ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 8ο ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ Κ ΚΑΝΩ Κ ΕΓΩ ΕΝΕΣΕΙΣ ΗΠΑΡΙΝΗΣ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΓΧΟΣ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΡΥΠΗΣΩ Κ ΤΟ ΜΩΡΟ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΝΥΣΗΧΩ.ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!

με το καλό το μωράκι σου!!! και βέβαια δεν υπάρχει κίνδυνος για το μωρό. οι ενέσεις αυτές είναι υποδόριες, η βελόνα πολύ μικρή. δεν υπάρχει περίπτωση να διαπεράσει όλο τη στοιβάδα του δέρματος, μην αγχώνεσαι.

εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο.κανω κ εγω ενεσεις ηπαρινης μεχρι στιγμης τα καταφερνω αλλα οταν τσιτωσει η κοιλια πως γινετε???εχω φρικαρει απο τωρα....

Διαφημίσεις

εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο.κανω κ εγω ενεσεις ηπαρινης μεχρι στιγμης τα καταφερνω αλλα οταν τσιτωσει η κοιλια πως γινετε???εχω φρικαρει απο τωρα....

και πάλι είναι εύκολο να τις κάνεις στην κοιλιά. αλλιώς στο μπουτάκι..

Γεια σας κορίτσια!!!!

Σας παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό και πιστέψτε με μου έχετε δώσει αρκετό κουράγιο...

Διανύω την 4η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και είμαι και εγώ στο club των μαμάδων που πρέπει να κάνουν innohep...:(

Έχω ήδη χάσει ένα κοριτσάκι το προηγούμενο χρόνο (7 εβδομάδων ήμουν) και με την γιατρό μου αποφασίσαμε να κάνουμε ένα κύκλο εξετάσεων αν δούμε τι φταίει.τελικά βρήκαμε την θρομβοφιλία.

Κάθε πρωί πλέον μου κάνει μία ενεσούλα ο άντρας μου 0,45 (εγώ να σας πω την αλήθεια φοβάμαι ακόμα) και είμαι μια χαρά.

Πονάω λίγο αλλά δεν το σκέφτομαι καθόλου...

Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι ότι ο γιατρός μου δεν με έχει στείλει ακόμα σε αιματολόγο, μου λέει να ακούσουμε πρώτα καρδούλα (δλδ την επόμενη εβδομάδα και μετά να πάω στον αιματολόγο.)Εσείς την γνώμη έχετε?

Γεια σας κορίτσια!!!!

Σας παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό και πιστέψτε με μου έχετε δώσει αρκετό κουράγιο...

Διανύω την 4η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και είμαι και εγώ στο club των μαμάδων που πρέπει να κάνουν innohep...:(

Έχω ήδη χάσει ένα κοριτσάκι το προηγούμενο χρόνο (7 εβδομάδων ήμουν) και με την γιατρό μου αποφασίσαμε να κάνουμε ένα κύκλο εξετάσεων αν δούμε τι φταίει.τελικά βρήκαμε την θρομβοφιλία.

Κάθε πρωί πλέον μου κάνει μία ενεσούλα ο άντρας μου 0,45 (εγώ να σας πω την αλήθεια φοβάμαι ακόμα) και είμαι μια χαρά.

Πονάω λίγο αλλά δεν το σκέφτομαι καθόλου...

Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι ότι ο γιατρός μου δεν με έχει στείλει ακόμα σε αιματολόγο, μου λέει να ακούσουμε πρώτα καρδούλα (δλδ την επόμενη εβδομάδα και μετά να πάω στον αιματολόγο.)Εσείς την γνώμη έχετε?

επειδή την καρδιά μπορεί να την ακούσεις και στο τέλος της 7ης εβδομάδας, θα σε συμβούλευα να πας άμεσα σε αιματολόγο να πάρεις μια γνώμη. βέβαια, δε νομίζω ότι θα διαφέρει και πολύ από του γυναικολόγου σου, αφού η δόση καθορίζεται με βάση το είδος της θρομβοφιλίας και τα κιλά της γυναίκας. τη θρομβοφιλία τη βρήκε ο γυναικολόγος σου?? είναι συνήθως η εύκολη απάντηση, μαζί με το τυχαίο γεγονός, μετά από μια παλλίνδρομη/αποβολή. τί εξετάσεις έκανες? δεν πήγες σε αιματολόγο να δει τίς εξετάσεις?

επειδή την καρδιά μπορεί να την ακούσεις και στο τέλος της 7ης εβδομάδας, θα σε συμβούλευα να πας άμεσα σε αιματολόγο να πάρεις μια γνώμη. βέβαια, δε νομίζω ότι θα διαφέρει και πολύ από του γυναικολόγου σου, αφού η δόση καθορίζεται με βάση το είδος της θρομβοφιλίας και τα κιλά της γυναίκας. τη θρομβοφιλία τη βρήκε ο γυναικολόγος σου?? είναι συνήθως η εύκολη απάντηση, μαζί με το τυχαίο γεγονός, μετά από μια παλλίνδρομη/αποβολή. τί εξετάσεις έκανες? δεν πήγες σε αιματολόγο να δει τίς εξετάσεις?

Μετά απο 10 ημέρες απο την αποβολή με έβαλε η γιατρός μου και κάναμε μία σειρά εξετάσεων (αίματος - καρυότυπος κτλ) στο μητέρα.οι εξετάσεις λένε ότι έχω θρομβοφιλία.μίλησε στην συνέχεια με τον αιματολόγο και είπε ότι εαν μείνω έγκυος θα ξεκινήσουμε με 0,45.Επίσης μου ανέφερε ότι μίλησαν ξανά οι 2τους και συμφώνησαν ότι πρέπει να ακούσουν πρώτα καρδουλα.....

Μετά απο 10 ημέρες απο την αποβολή με έβαλε η γιατρός μου και κάναμε μία σειρά εξετάσεων (αίματος - καρυότυπος κτλ) στο μητέρα.οι εξετάσεις λένε ότι έχω θρομβοφιλία.μίλησε στην συνέχεια με τον αιματολόγο και είπε ότι εαν μείνω έγκυος θα ξεκινήσουμε με 0,45.Επίσης μου ανέφερε ότι μίλησαν ξανά οι 2τους και συμφώνησαν ότι πρέπει να ακούσουν πρώτα καρδουλα.....

οκ, αρκεί να τα έχει δει αιματολόγος, γιατί δυστυχώς πολλοί γυναικολόγοι δίνουν αγωγή από μόνοι τους για διάφορα θέματα (την έχω πατήσει) και μας παίρνουν στο λαιμό τους.

οκ, αρκεί να τα έχει δει αιματολόγος, γιατί δυστυχώς πολλοί γυναικολόγοι δίνουν αγωγή από μόνοι τους για διάφορα θέματα (την έχω πατήσει) και μας παίρνουν στο λαιμό τους.

Σευχαριστώ πολύ sofi μου.Θα σας ενημερώσω μόλις παώ!!