Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν ειμαι ετοιμη τελικα.....μελαγχολω....δεν ξερω τι να κανω...

Recommended Posts

Δεν ειμαι καλα......ξεκινησαμε εδω και 3 εβδομαδες σχεδον την εισαγωγη στερεων τροφων.Σε 2 μερες η μικρη μου γινετε 6 μηνων!

Η καθοδηγηση του παιδιατρου ηταν η εξης.....

την 1η εβδομαδα του 5ου μηνα ξεκιναμε με ρυζαλευρο-βανιλια

την 2η εβδομαδα με φρουτοκρεμα

και την 3η με κρεας και λαχανικα.

Τι εκανα τελικα;;;

1η εβδομαδα....τιποτα....συνεχισα τον θηλασμο!

2η εβδομαδα ξεκινησα ρυζαλευρο το απογευμα,αλλα πειραματικα...εξακολουθουσα τον θηλασμο

3η εβδομαδα ξεκινησα φρουτα το πρωι ,αλλα δεν τα πολυθελει η μικρη

Ουσιαστικα αυτη την τελευταια εβδομαδα ειπα να μπω κανονηκα στο προγραμμα,αφηνοντας ακομη εκτος το κρεας και τα λαχανικα.

Με ζορι ετρωγε τα φρουτα...με ζορι το ρυζαλευρο.........

Ειχα πει οτι κλεινοντας τον 6ο θα ξεκινησω και το κρεας,αλλα............

δεν ξερω τι με εχει παισει σημερα......συνειδητοποιησα,οτι μειωσα τους θηλασμους και ενιωσα οτι δεν εχω πλεον την ποσοτητα που ειχα.........

με εχει καταβαλει τελειως...........αρνουμε πλεον να της δωσω στερεα......δεν το αντεχω........

Ουτως η αλλως ειχα σκοπο και εχω (εννοειτε) να θηλασω οσο εχω γαλα....και χρονο και οσο παει,αλλα με επιασε φοβια!!!

Με τις κρεμες τωρα αφαιρουντε γευματα γαλακτος.....και μου μειωνετε το γαλα!!!Οχι δεν ειμαι ετοιμη!!!

Δεν μπορω ουτε να το σκεφτω ..........δεν το περιμενα να εξελιχθει ετσι!!!

Πρωτα με ανυπομονησια περιμενα να την ξεκινησω κρεμουλες....τωρα δεν το αντεχω......

κλαιω διαρκως............δεν ξερω τι να κανω!!!!!

νιωθω οτι χανω το μωρο μου........οτι μου κοβεις κομματι.....δεν μπορω.....

τι να κανω;;;;:cry::cry:

Διαφημίσεις

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κοριτσάρα μου καλησπέρα...

Πρώτα πρώτα δε θέλω να σκέφτομαι τα ματάκια σου δακρυσμένα...

δεύτερον κάνουμε το καλύτερο στα παιδάκια μας με το θηλασμό.

Τρίτον θα σου πω τι έκανα εγώ που ένιωθα κάπως έτσι...

Έδινα στήθος πριν από κάθε στερεά και αμέσως μετά..

Πετύχαινε από την αρχή αν και όπως σου έχω γράψει σε άλλο θέμα τον ξεκίνησα στερεές στον 7...

Για δοκίμασε το και προπαντός μην αγχώνεσαι/κλαις κτλ...Τα νιώθει η Νεράιδα σου και αντιδρά...

Με τις κρεμες τωρα αφαιρουντε γευματα γαλακτος.....και μου μειωνετε το γαλα!!!Οχι δεν ειμαι ετοιμη!!!

Μάλλον σου έδωσαν λάθος οδηγίες. Οι στερεές τροφές είναι συμπληρωματικές το θηλασμού, δεν τον αντικαθιστούν. Το μωρό θα αποφασίσει μόνο του πότε είναι έτοιμο να παραλείψει κάποιον θηλασμό.

Το ρυζάλευρο δεν έχεις καν λόγο να το δώσεις. Είναι τροφή για μητέρες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ετοιμάσουν κάποιο γεύμα.

Για τις υπόλοιπες στερεές, πηγαίνεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του μωρού. Όπως ανταποκρίθηκες μέχρι τώρα στις ανάγκες του, έτσι θα συνεχίσεις να ανταποκρίνεσαι και στη συνέχεια.

Οι ανάγκες του μωρού περιλαμβάνουν πολύ θηλασμό και στερεές τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

Το γάλα που καταναλώνουν τα μωρά σε αυτή την ηλικία είναι το ίδιο περίπου με πριν αλλά χρειάζεται να το συμπληρώσουν με επιπλέον τροφές όταν τα ίδια θα είναι έτοιμα.

Τα μωρά θηλάζουν για πάρα πολύ καιρό και το γάλα δεν τελειώνει!

Εχω ηδη αποφασισει να μην της ξαναδωσω ρυζαλευρο και γενικως κρεμες εμποριου.Αλλα ακομη και με την φρουτοκρεμα το πρωι εαν την φαει ολη χορτενει και δεν θελει γαλα μετα.....ετσι χανω ενα γευμα θηλασμου!!!

Νομιζω εχω παθει συγχηση........δεν ξερω.........

Διαφημίσεις

να χαιρεσαι που τρωει τα φρουτα της, τωρα χτιζεις κ καλες διατροφικες συνηθειες , μην το ξεχνας αυτο.

οσο για τη φρουτοκρεμα, οι οδηγιες ειναι πρωτα προσφερουμε στηθος, επειτα γευμα φρουτα κ στο τελος ξαναπροσφερουμε στηθος. αυτο ειναι :'συμπληρωματικες οι τροφες'.

το γαλα δεν θα μειωθει, θα καλυπτει τις αναγκες του παιδιου, μην ανησυχεις , δεν θα χαθει η μαγεια του θηλασμου. ειδικα με τα δοντια..εκει να δεις μαγεια:lol:

δεν γινεται να μεινει το μωρο σου βρεφακι:D, μεγαλωνει κ εχει αλλες αναγκες, αλλα ο θηλασμος δεν εχει κανεναν λογο να βγει απο τωρα απο τη ζωη σας.

χαλαρωσε κ ολα θα πανε καλα:-)

Εχω ηδη αποφασισει να μην της ξαναδωσω ρυζαλευρο και γενικως κρεμες εμποριου.Αλλα ακομη και με την φρουτοκρεμα το πρωι εαν την φαει ολη χορτενει και δεν θελει γαλα μετα.....ετσι χανω ενα γευμα θηλασμου!!!

Νομιζω εχω παθει συγχηση........δεν ξερω.........

Αφού τρώει φρούτα και της αρέσουν σημαίνει ότι τα χρειάζεται όπως χρειάζεται και το γάλα!

Το μωρό σου μεγαλώνει και οφείλεις να προσαρμόζεσαι στις ανάγκες του.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι μεγάλοι δεν προσαρμοζόμαστε εύκολα σε αλλαγές και προτιμούμε τη σταθερότητα όμως τα μωρά που μεγαλώνουν γρήγορα και κατακτούν το κόσμο, αλλάζουν συνεχώς.

Το μωρό δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σου ανάγκες και να παραμείνει για πάντα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά.

Αν σου αρέσει τόσο πολύ ο αποκλειστικός θηλασμός, το μέλλον είναι μπροστά σου για να κάνεις και άλλα παιδάκια που θα τα θηλάσεις!!!

γενικά θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες :P το ότι θα μπουν οι στερεές δεν σημαίνει ότι σταματάει αυτομάτως κι ο θηλασμός, θα προσαρμοστεί απλά στις νέες ανάγκες του μωρού. Εδώ μέσα υπάρχουν και κοπέλες που θηλάζουν νήπια πια, οπότε μην σε αγχώνει τόσο το θέμα της διακοπής.

Καλό θα είναι να ακούσεις το παιδάκι σου, κι αν είναι έτοιμο να κάνει το επόμενο βήμα, να το ακολουθήσεις κι εσύ, μην το "κρατήσεις" πίσω.

Άλλωστε, θα δεις ότι και οι στερεές έχουν τη χάρη τους και προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες για bonding με το παιδί, θα γελάς με τις φάτσες που θα κάνει :P θα είστε πρόσωπο με πρόσωπο και θα του μιλάς, θα του γελάς, θα αντιδρά κι αυτό, θα παίζει με το φαγητό του, είναι κι αυτό μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Αλίμονο αν με το που αρχίζαμε τις στερεές χανόταν και η μαγεία του παιδιού μας ;) θα δεις πολλά καινούρια πράγματα από το παιδάκι σου και θα το χαίρεσαι όλο και πιο πολύ!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

δεν γινεται να μεινει το μωρο σου βρεφακι:D,

Φαντάζεσαι σε λίγο καιρό που θα λέει "θέλω να παίξω με την ησυχία μου" ή ακόμη χειρότερα: "το ΣΚ θα μείνω στη γιαγιά"

Υποθετω καποια σιγμη θα σταματησεις να θηλαζεις.Τοτε τι θα κανεις δλδ?

Μια χαρα δεσιμο εχουν με τη μαμα τους ακομα και τα παιδακια που δε θηλαζουν.Υπερβαλλεις πολυ νομιζω.Ενταξει δε λεω κι εγω θα στεναχωρθω αν ερθει η στιγμη να αποθηλασουμε...αλλα καλη μου ο χρονος δε σταματαει.Οπως ειπαν παραπανω δε μπορει το παιδακι σου να μεινει για παντα μωρο....αλλα καθε ηλικια εχει τις δικες τις ομορφιες.

Απο την αλλη καθε παιδκι ειναι μια ξεχωριστη προσωπικοτητα...και χρεος μας σαν μητερες ειναι να τα μαθουμε να στηριζονται στον εαυτο του και να γινονται ανεξαρτητα....οχι να τα εχουμε κολλημενα πανω μας....πολυ μεγαλο λαθος αυτο.Προταιρεοτητα ειναι το καλο του παιδιου...οχι τα θελω τα δικα μας.

Διαφημίσεις

Μάλλον σου έδωσαν λάθος οδηγίες. Οι στερεές τροφές είναι συμπληρωματικές το θηλασμού, δεν τον αντικαθιστούν. Το μωρό θα αποφασίσει μόνο του πότε είναι έτοιμο να παραλείψει κάποιον θηλασμό.

Το ρυζάλευρο δεν έχεις καν λόγο να το δώσεις. Είναι τροφή για μητέρες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ετοιμάσουν κάποιο γεύμα.

Για τις υπόλοιπες στερεές, πηγαίνεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του μωρού. Όπως ανταποκρίθηκες μέχρι τώρα στις ανάγκες του, έτσι θα συνεχίσεις να ανταποκρίνεσαι και στη συνέχεια.

Οι ανάγκες του μωρού περιλαμβάνουν πολύ θηλασμό και στερεές τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

Το γάλα που καταναλώνουν τα μωρά σε αυτή την ηλικία είναι το ίδιο περίπου με πριν αλλά χρειάζεται να το συμπληρώσουν με επιπλέον τροφές όταν τα ίδια θα είναι έτοιμα.

Τα μωρά θηλάζουν για πάρα πολύ καιρό και το γάλα δεν τελειώνει!

Μια διευκρίνηση...συμπληρώνοντας τον θηλασμό με άλλες τροφές δεν διακινδυνεύουμε να κοπεί το γάλα?

Ρωτάω γιατί έχω μπερδευτεί λίγο...να γίνω πιο σαφής: όταν μια μητέρα ρωτάει αν πρεπει να δώσει συμπλήρωμα στο μωρό της η συνηθισμένη απάντηση είναι "όχι γιατί θα σου κοπεί το γάλα" (όχι από εσενα αγλαία αλλά από άλλες - δεν συζητώ πως η σωστή απάντηση είναι "όχι γιατί το μητρικό είναι καλύτερο ;)). Απο την άλλη διαβάζω πως υπάρχουν μητέρες που εξακολουθούν και θηλάζουν μωρά που ήδη τρώνε στερεές τροφές και διατηρούν την γαλουχία τους...τι ισχύει τελικα?

Μια διευκρίνηση...συμπληρώνοντας τον θηλασμό με άλλες τροφές δεν διακινδυνεύουμε να κοπεί το γάλα?

Ρωτάω γιατί έχω μπερδευτεί λίγο...να γίνω πιο σαφής: όταν μια μητέρα ρωτάει αν πρεπει να δώσει συμπλήρωμα στο μωρό της η συνηθισμένη απάντηση είναι "όχι γιατί θα σου κοπεί το γάλα" (όχι από εσενα αγλαία αλλά από άλλες - δεν συζητώ πως η σωστή απάντηση είναι "όχι γιατί το μητρικό είναι καλύτερο ;)). Απο την άλλη διαβάζω πως υπάρχουν μητέρες που εξακολουθούν και θηλάζουν μωρά που ήδη τρώνε στερεές τροφές και διατηρούν την γαλουχία τους...τι ισχύει τελικα?

Το ξένο γάλα δεν συμπληρώνει το θηλασμό, το αντικαθιστά, τον καθυστερεί. Η λέξη συμπλήρωμα είναι που σε μπερδεύει και είναι λάθος όρος.

Όταν ένα μωρό ξεκινάει τις στερεές τροφές, συνήθως δεν μειώνει την ποσότητα του γάλακτος που πίνει. Για τα περισσότερα μωρό το γάλα εξακολουθεί να είναι η κύρια τροφή τους και το δεύτερο εξάμηνο της ζωής τους. Ένα μωρό που πίνει και ξένο γάλα στο πρώτο εξάμηνο της ζωή του, μειώνει αναγκαστικά το θηλασμό.

Μεταξύ 8ου και 10ου μήνα τα περισσότερα μωρά αρχίζουν μόνα τους να αντικαθιστούν κάποιο γεύμα θηλασμού αλλά αυτά γνωρίζουν πώς να το κάνουν χωρίς να στερηθούν αυτό που χρειάζονται.

Μετά το 12ο μήνα τα περισσότερα μωρά έχουν αντικαταστήσει περισσότερα από ένα γεύματα θηλασμού, το γάλα μειώνεται κάπως αλλά η γαλουχία διατηρείται.

Μια παρόμοια παρέμβαση στον πχ 3ο μήνα της γαλουχίας (με αντικατάσταη πχ 2 γευμάτων από ξένο γάλα) θα είχε πολύ διαφορετική επίδραση γιατί θα μετέβαλε με πολύ διαφορετικό τρόπο την ορμονική ισορροπία. Το πρώτο εξάμηνο του θηλασμού η γαλουχία εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης και του τοκετού, μετά το εξάμηνο εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τις ορμόνες που εκκρίνονται λόγω των θηλαστικών κινήσεων του μωρού.

Το πρώτο εξάμηνο η γαλουχία είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί χωρίς αποκλειστικό θηλασμό ενώ από το δεύτερο εξάμηνο και μετά διατηρείται χωρίς αποκλειστικό θηλασμό.

Για να διατηρηθεί θα πρέπει ο θηλασμός να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος μέρα και νύχτα. Δηλαδή δεν αντικαθιστούμε εμείς με το ζόρι γεύματα θηλασμού και δεν περιορίζουμε τους θηλασμούς σε 2-3 όπως προτείνουν οι περισσότεροι παιδίατροι.

μην αγχωνεσαι κοπελα μου! Κι εγω το ιδιο θεμα ειχα πριν μια εβδομαδα....με οδηγιες παιδιατρου εδωσα δυο γευματα ρυζαλευρο στο οποιο σιγα σιγα προστεθηκε και φρουτο!!Και ξαφνικα ...το μωρο που διαθεση να θηλαζει τοσο πολυ οσο πριν! Αφου χορτατο ητανε!!

Ετσι λοιπον με συμβουλες τις Αγλαιας εδωσα ενα γευμα κι αυτο απο φρουτακια μονο......το δινω το απογευμα κατα τις 5 για να μου παει πιο χορτατο για υπνο το βραδυ κια μετα αν θελει τη θηλαζω......απο εκει που εκανα 8-10 γευματα θηλασμου τωρα κανω 7 γευματα θηλασμου και μεσα σε αυτα ειναι και η φρουτοκρεμα!

Σε ενα μηνα θα προσθεσω τη χορτοσουπα και μετα απο λιγο καιρο τη κρεατοσουπα και ας το γιατρο να λεει τα δικα του! εγω ειδα οτι με τις συμβουλες της Αγλαιας καταφερα αυτο που ηθελα.....και θελω τωρα που ακομα δεν δουλευω να δωσω οσο γινεται πιο πολυ μητρικο γαλα....γιατι μετα απο οκτωβριο δηλαδη θα ειναι πιο δυσκολα....θα δινω οσο εχω μεχρι να αποθηλασω απο μονη μου....με εντελως φυσικο τροπο και χωρις χαπια!

Όταν ένα μωρό ξεκινάει τις στερεές τροφές, συνήθως δεν μειώνει την ποσότητα του γάλακτος που πίνει. Για τα περισσότερα μωρό το γάλα εξακολουθεί να είναι η κύρια τροφή τους και το δεύτερο εξάμηνο της ζωής τους. Ένα μωρό που πίνει και ξένο γάλα στο πρώτο εξάμηνο της ζωή του, μειώνει αναγκαστικά το θηλασμό.

Ένα μωρό όντως μπαίνει σταδιακά στις στερεες τροφές...πόσο κρατάει πια αυτή η μετάβαση? σίγουρα όχι 1 εξάμηνο

Και αν όπως λες κατά το 2ο εξάμηνο δεν μειώνεται το γάλα που πίνει (άσχετα αν είναι ξένο, μητρικό ή συνδυασμός) πώς τότε μειώνεται ο θηλασμός στο 2ο εξάμηνο αν πίνει και ξένο γάλα στο πρώτο :confused:

Μεταξύ 8ου και 10ου μήνα τα περισσότερα μωρά αρχίζουν μόνα τους να αντικαθιστούν κάποιο γεύμα θηλασμού αλλά αυτά γνωρίζουν πώς να το κάνουν χωρίς να στερηθούν αυτό που χρειάζονται.

Μετά το 12ο μήνα τα περισσότερα μωρά έχουν αντικαταστήσει περισσότερα από ένα γεύματα θηλασμού, το γάλα μειώνεται κάπως αλλά η γαλουχία διατηρείται.

Μια παρόμοια παρέμβαση στον πχ 3ο μήνα της γαλουχίας (με αντικατάσταη πχ 2 γευμάτων από ξένο γάλα) θα είχε πολύ διαφορετική επίδραση γιατί θα μετέβαλε με πολύ διαφορετικό τρόπο την ορμονική ισορροπία. Το πρώτο εξάμηνο του θηλασμού η γαλουχία εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης και του τοκετού, μετά το εξάμηνο εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τις ορμόνες που εκκρίνονται λόγω των θηλαστικών κινήσεων του μωρού.

Το πρώτο εξάμηνο η γαλουχία είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί χωρίς αποκλειστικό θηλασμό ενώ από το δεύτερο εξάμηνο και μετά διατηρείται χωρίς αποκλειστικό θηλασμό.

ok κατανοητό απλά έχω βρει και ένα άρθρο που λεει ότι η χορήγηση ξένου γάλατος μπορεί μεν να μειώσει την γαλουχία αλλά όχι να την διακόψει... αν θες το βρίσκω και το συζητάμε είτε εδώ είτε σε κάποιο άλλο θέμα

Για να διατηρηθεί θα πρέπει ο θηλασμός να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος μέρα και νύχτα. Δηλαδή δεν αντικαθιστούμε εμείς με το ζόρι γεύματα θηλασμού και δεν περιορίζουμε τους θηλασμούς σε 2-3 όπως προτείνουν οι περισσότεροι παιδίατροι.

Άλλο το τι πρέπει να κάνουμε και άλλο το τι κάνουμε τελικά λόγω συνθηκών ;) (και όχι απαραίτητα λόγω παιδιάτρων)

Πόσο σε καταλαβαίνω Κάτια:|.Και εγώ όταν ήταν να αρχίσουμε τις στερεές τροφές το ίδιο χάλια ένιωθα:(.Είχα ένα μωρό που έτρωγε με τα χίλια ζόρια την φρουτόκρεμα του ,είχα τσακωμούς με την μητέρα μου για τον τρόπο ταΐσματος του γιατί εγώ δεν ήθελα να τον πιέζω και ούτε να του κάνω 1000 κόλπα για να φάει ενώ εκείνη εφάρμοζε την τακτική που είχε και σε εμένα όταν ήμουν μωρό:mad:. Και της είπα μα δεν βλέπεις τα αποτελέσματα;Με πίεζες να φάω και τώρα μου λες να κάνω δίαιτα:lol::lol::lol::lol::lol:!Σε έκανα να γελάσεις καθόλου:razz; Μην αγχώνεσαι και στενοχωριέσαι ,όλα καλά θα πάνε;)!Βάζε το μωράκι σου στο στήθος πριν το γεύμα του και βάζε το και μετά;)!Εγώ προσπαθώ να του προσφέρω το γαλατάκι μου όσο πιο συχνά μπορώ και το έχω και κοντά μου τα βράδια για να τρώει όσο συχνά θέλει:-)!Όλα καλά θα πάνε;)!

Διαφημίσεις

Ένα μωρό όντως μπαίνει σταδιακά στις στερεες τροφές...πόσο κρατάει πια αυτή η μετάβαση? σίγουρα όχι 1 εξάμηνο

μην εισαι πολυ σιγουρη γι αυτο..Εξαρταται απο το μωρο.

Πολλα μωρα δεχονται τις στερεες τροφες ευκολα, και πολλα δυσκολοτερα, άλλα σχεδον καθολου μεχρι το χρονο.

Εγω προσπαθησα απο 6 μηνων να εισαγω το φρουτο, και δεν ειχα καμια επιτυχια μεχρι που η μικρη εγινε 10-11 μηνων. Στο χρονο ετρωγε 2 γευματα στερεας τροφης (φρουτο και μεσημεριανο) και τωρα 14μ 3 γευματα στερεας (φρουτο, μεσημεριανο, απογευματινο και κανενα αβγο).

ο παιδιατρος μου ειχε πει οτι πολλα μωρα μεχρι και το χρονο δεν εχουν καμια διαθεση να φανε το οτιδηποτε, και ειναι απολυτα φυσιολογικο.

Εξαρταται λοιπον.

και ένα άρθρο που λεει ότι η χορήγηση ξένου γάλατος μπορεί μεν να μειώσει την γαλουχία αλλά όχι να την διακόψει... αν θες το βρίσκω και το συζητάμε είτε εδώ είτε σε κάποιο άλλο θέμα

Άλλο το τι πρέπει να κάνουμε και άλλο το τι κάνουμε τελικά λόγω συνθηκών ;) (και όχι απαραίτητα λόγω παιδιάτρων)

H χορηγηση ξενου γαλακτος μειωνει τη γαλουχια και σταδιακα την διακοπτει....γιατι εφοσον θα δινεις το ξενο γαλα στο παιδι δεν θα το παραγει το στηθος σου και θα φτασεις σε ενα σημειο οπου θα βγαζει ελαχιστη λη σχεδον καθολου ποσοτητα.....

Σιγουρα οι συνθηκες παιζουν μεγαλο ρολο ...το περιβαλλον και η ενημερωση μας και τα παντα.....εμεις ομως τα καθοριζουμε σε μεγαλο βαθμο ολα και δεν αφηνουμε κανενα να μας επηρεασει....εμεις αποφασηζουμε για το παιδι μας ....ουτε η γιαγια ουτε ο παιδιατρος θα το κανει!! Προσωπικα ομολογω οτι τα καταφερα καλυτερα τη δευτερη φορα.....αφου με εβλεπαν στο μαιευτηριο οι μαιες τι ζορι ειχα για να πιασει καλα το μωρο στο στηθος ....και ελεγαν εσυ αποκλειεται να αποτυχεις στο θηλασμο ....αφου το θες τοσο πολυ θα θηλασεις!

μην εισαι πολυ σιγουρη γι αυτο..Εξαρταται απο το μωρο.

Πολλα μωρα δεχονται τις στερεες τροφες ευκολα, και πολλα δυσκολοτερα, άλλα σχεδον καθολου μεχρι το χρονο.

Εγω προσπαθησα απο 6 μηνων να εισαγω το φρουτο, και δεν ειχα καμια επιτυχια μεχρι που η μικρη εγινε 10-11 μηνων. Στο χρονο ετρωγε 2 γευματα στερεας τροφης (φρουτο και μεσημεριανο) και τωρα 14μ 3 γευματα στερεας (φρουτο, μεσημεριανο, απογευματινο και κανενα αβγο).

ο παιδιατρος μου ειχε πει οτι πολλα μωρα μεχρι και το χρονο δεν εχουν καμια διαθεση να φανε το οτιδηποτε, και ειναι απολυτα φυσιολογικο.

Εξαρταται λοιπον.

Ναι έχεις δίκιο, πάντα εξαρτάται από το παιδί. Και δεν συμφωνώ να το πιέζουμε για να φάει... Ας πούμε λοιπόν πως η ερώτηση μου αφορούσε ένα σχετικά εύκολο παιδί στο φαγητό.

Αυτό με τον χρόνο δεν μπορώ να το διανοηθώ όσο σκέφτομαι το δικό μου παιδί :D:D:D:D Μιλάμε για πολύ φαγανό πλάσμα

H χορηγηση ξενου γαλακτος μειωνει τη γαλουχια και σταδιακα την διακοπτει....γιατι εφοσον θα δινεις το ξενο γαλα στο παιδι δεν θα το παραγει το στηθος σου και θα φτασεις σε ενα σημειο οπου θα βγαζει ελαχιστη λη σχεδον καθολου ποσοτητα.....

Γιατί μόνο το ξένο γάλα μειώνει σταδιακά και τελικά διακόπτει την γαλουχία και όχι οι στερεές τροφές? Και όταν δίνεις στερεες τροφές δεν θηλάζεις οπότε το στήθος δεν παράγει. Αλλά υπάρχουν μητέρες που θηλάζουν πρωι-βράδυ για 2 χρόνια, αυτό πώς γίνεται? :confused:

Επίσης δεν μιλάω μόνο για αντικατάσταση γεύματος αλλά και για συμπλήρωση

Γιατί μόνο το ξένο γάλα μειώνει σταδιακά και τελικά διακόπτει την γαλουχία και όχι οι στερεές τροφές? Και όταν δίνεις στερεες τροφές δεν θηλάζεις οπότε το στήθος δεν παράγει. Αλλά υπάρχουν μητέρες που θηλάζουν πρωι-βράδυ για 2 χρόνια, αυτό πώς γίνεται? :confused:

Επίσης δεν μιλάω μόνο για αντικατάσταση γεύματος αλλά και για συμπλήρωση

και οι στερεες τροφες στο 2ο εξαμηνο φυσικα ...οταν θα μπουνε θα μειωθουν τα γευματα θηλασμου....αναλογα ποσα γευματα δινεις.....σε καποια φαση που θα δινεις τρια γευματα..καπου κοντα ή λιγο πριν το χρονο θα θηλαζεις οποτε θελει το μωρο μεσα στη μερα και στανταρ πρωι και βραδυ οπως ολα τα μωρα που πινουν εκεινη την ωρα το γαλα τους! Το στηθος θα εχει προσαρμοστει και θα δινεις στο παιδι δυο γευματα και οχι 8-10 περιπου οπως το πρωτο εξαμηνο!Αυτο σε ενα μωρο που εφαρμοζει προγραμμα σταθερο γιατι υπαρχουν και μωρα που μπορει να κανουν μικρα και πολυ περισσοτερα γευματα!

Το πρωτο εξαμηνο που δεν υπαρχουν εκει οι στερεες τροφες αν δωσεις ξενο γαλα σταδιακα θα μειωθει το δικο σου....κι αν συμπληρωνεις με 20 ή 40 ή 60 μλ τοτε αυτα δεν θα τα παραγει το στηθος σου αλλα το μπιμπερο του μωρου...γιατι το μωρο ετσι κι αλλιως θα πιει οσο εκεινο θελει να πιει!

Έχω και εγώ απορίες, πολλές απορίες!!

Η Ελισάβετ θηλάζει αποκλειστικά από την 2η μέρα ζωής της. Αύριο ξεκινάμε αχλάδι.

1. Καταρχήν επειδή κάνουμε co-bedding, το μωρό ξυπνάει κατά τις 11 το πρωι, κοιμάται παλι κατά τις 12-1 και ζητάει βυζί στις 2 το μεσημέρι. Ο γιατρός μου είπε στις 11 να της δώσω φρούτο, δλδ να την πιέσω να φάει?
  2. Κάθε φορά που θηλάζει, στην ουσία τρώει σε 3-5'. Την αφήνω στο στήθος είτε για να παίξει, είτε για να κοιμηθεί. Αλλά και πάλι την προσέχω, δλδ αν δεν νυστάζει και την αφησω πολυ ωρα στο στηθος, μετα βγαζει πολλες γουλιες! Δεν εχει ΓΟΠ, απλα πινει τον Βοσπορο! Αν πρωτα της δώσω βυζί, που διαβάζω εδώ, και μετα θελω να της δωσω αχλαδι, πώς θα το φαει? Αφου με το γαλα και μονο σκαει!
  3. Πού μπορω να βρω στο φορουμ συνταγες να φτιαχνω εγω κρεμες στο μωρο, κατα προτιμηση με βιολογικα υλικα? Εχω τον χρονο και την διαθεση. Κατι ειχα διαβασει για βρωμη, κουακερ κλπ. Τετοια θελω να φτιαχνω, πού τα βρισκω?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις!

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

και οι στερεες τροφες στο 2ο εξαμηνο φυσικα ...οταν θα μπουνε θα μειωθουν τα γευματα θηλασμου....αναλογα ποσα γευματα δινεις.....σε καποια φαση που θα δινεις τρια γευματα..καπου κοντα ή λιγο πριν το χρονο θα θηλαζεις οποτε θελει το μωρο μεσα στη μερα και στανταρ πρωι και βραδυ οπως ολα τα μωρα που πινουν εκεινη την ωρα το γαλα τους! Το στηθος θα εχει προσαρμοστει και θα δινεις στο παιδι δυο γευματα και οχι 8-10 περιπου οπως το πρωτο εξαμηνο!Αυτο σε ενα μωρο που εφαρμοζει προγραμμα σταθερο γιατι υπαρχουν και μωρα που μπορει να κανουν μικρα και πολυ περισσοτερα γευματα!

Το πρωτο εξαμηνο που δεν υπαρχουν εκει οι στερεες τροφες αν δωσεις ξενο γαλα σταδιακα θα μειωθει το δικο σου....κι αν συμπληρωνεις με 20 ή 40 ή 60 μλ τοτε αυτα δεν θα τα παραγει το στηθος σου αλλα το μπιμπερο του μωρου...γιατι το μωρο ετσι κι αλλιως θα πιει οσο εκεινο θελει να πιει!

Συμφωνούμε λοιπόν πως αν ξεκινήσεις στερεες τροφές το στήθος προσαρμόζεται, το γάλα μειώνεται και καλύπτει τα 2-3 γευματα που θα διατηρήσει η μητέρα και μάλιστα αυτό μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό. Το γάλα μειώνεται αλλά δεν κόβεται.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνεται αυτό και στο 1ο εξάμηνο. OK, μπορεί να μειωθεί (ή να μείνει σταθερό αν δεν αντικατασταθεί κανένα γευμα, παρά μονο να συμπληρωθεί να οι ανάγκες του μωρού είναι μεγαλύτερες, αποκλείεται αυτό?) αλλά και πάλι το στήθος δεν θα προσαρμοστεί και θα παράγει όσο του ζητάνε? γιατί θα κοπεί το γάλα?

κοριτσια σας ευχαριστω ολες παρα πολυ για τις απαντησεις σας!!!

Εχθες ημουν πολυ φορτισμενη συναισθηματικα και οπως ειπαν πιο πανω καποιες κοπελες ημουν αρκετα υπερβολικη....το καταλαβαινω!!!

Ηταν η πρωτη φορα που το μωρο εκλαψε στο στηθος ......δεν κατεβαινε ποσοτητα.......εκει τρελαθηκα και φοβηθηκα οτι μου μειωνεται το γαλα!

Τα συναισθηματα μου ειναι ακομη περιεργα.....παντως ειμαι πολυ καλυτερα διαβαζοντας και τις συμβουλες σας!!!

Πολλες φορες διαβαζα διαφορα θεματα στην ενοτητα του θηλασμου και απορουσα με την υπερβολη ορισμενων μαμαδων........και να που τελικα ειμαι κι εγω μια απο αυτες!!!!:?

Εχω αρχισει και βαζω μια σειρα.....οπως ειπατε,πρωτα θα δινω στηθος και μετα το φρουτο ή το μεσημεριανο γευμα(που λεω να δοκιμασω την Δευτερα.....εαν θελει η μικρη καλως...αλλιως απο τον 7ο).

Την απογευματινη ετοιμη κρεμα την κοβω και θα την αντικαταστησω αργοτερα ή με φρουτακια ή γιαουρτακι.....θα δουμε!!!

Σας ευχαριστω και παλι!

Συμφωνούμε λοιπόν πως αν ξεκινήσεις στερεες τροφές το στήθος προσαρμόζεται, το γάλα μειώνεται και καλύπτει τα 2-3 γευματα που θα διατηρήσει η μητέρα και μάλιστα αυτό μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό. Το γάλα μειώνεται αλλά δεν κόβεται.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνεται αυτό και στο 1ο εξάμηνο. OK, μπορεί να μειωθεί (ή να μείνει σταθερό αν δεν αντικατασταθεί κανένα γευμα, παρά μονο να συμπληρωθεί να οι ανάγκες του μωρού είναι μεγαλύτερες, αποκλείεται αυτό?) αλλά και πάλι το στήθος δεν θα προσαρμοστεί και θα παράγει όσο του ζητάνε? γιατί θα κοπεί το γάλα?

εχουμε τις ιδιες αποριες!;)

Εξαρταται λοιπον.

Θα συμφωνήσω άλλη μια φορά με την φίλη μου την Εύη...

Και εμείς ξεκινήσαμε στον 7 με φρουτάκια τα οποία τα δέχτηκε...

Μετά από 3 εβδομάδες του έδωσα και δεύτερο γεύμα φρουτάκια για απογευματινό(δεν δοκιμάσαμε καθόλου ρυζάλευρο).

Αργότερα του έδωσα μεσημεριανό αλλά κράτησα τα 2 γεύματα φρούτα για πρωινό και μεσημεριανό...

Μόνο ύστερα από τον χρόνο και συγκεκριμένα στους 13 μήνες τρώει 3 γεύματα και εδώ και λίγες μέρες αρχίσαμε κρόκο(μας είχε πειράξει και αρχίσαμε πάλι τώρα λίγο-λίγο)....

Έχω και εγώ απορίες, πολλές απορίες!!

Η Ελισάβετ θηλάζει αποκλειστικά από την 2η μέρα ζωής της. Αύριο ξεκινάμε αχλάδι.

1. Καταρχήν επειδή κάνουμε co-bedding, το μωρό ξυπνάει κατά τις 11 το πρωι, κοιμάται παλι κατά τις 12-1 και ζητάει βυζί στις 2 το μεσημέρι. Ο γιατρός μου είπε στις 11 να της δώσω φρούτο, δλδ να την πιέσω να φάει?
  2. Κάθε φορά που θηλάζει, στην ουσία τρώει σε 3-5'. Την αφήνω στο στήθος είτε για να παίξει, είτε για να κοιμηθεί. Αλλά και πάλι την προσέχω, δλδ αν δεν νυστάζει και την αφησω πολυ ωρα στο στηθος, μετα βγαζει πολλες γουλιες! Δεν εχει ΓΟΠ, απλα πινει τον Βοσπορο! Αν πρωτα της δώσω βυζί, που διαβάζω εδώ, και μετα θελω να της δωσω αχλαδι, πώς θα το φαει? Αφου με το γαλα και μονο σκαει!
  3. Πού μπορω να βρω στο φορουμ συνταγες να φτιαχνω εγω κρεμες στο μωρο, κατα προτιμηση με βιολογικα υλικα? Εχω τον χρονο και την διαθεση. Κατι ειχα διαβασει για βρωμη, κουακερ κλπ. Τετοια θελω να φτιαχνω, πού τα βρισκω?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις!

Κλέλια απάντησα από πάνω..

Συνταγές εγώ προσωπικά βρήκα σε 2 υπέροχα βιβλία...

http://www.ebooks.gr/book/164706

http://www.greekbooks.gr/books/eleftheros-hronos-/magiriki/plires-programma-gefmaton-gia-vrefi-ke-nipia.product

Ελπίζω να βοήθησα...