Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κουναει πανω κατω τα χερακια του

Recommended Posts

Γεια σας σε ολους :P Το μωρακι μου που ειναι τωρα17 μηνων απο πιο μικρος νομιζω απο παντα ,κουναει και τα δυο του τα χερια ταυτοχρονα πανω κατω. Αυτο το κανει οταν χαιρεται με κατι οταν βλεπει ενα ζωακι οταν προκειτε να παμε βολτα οταν βλεπει κατι αστειο κ.τ.λ.Ειναι φυσιολογικο αυτο το κουνημα των χεριων το κανει καποιο απο τα παιδακια σας?Επισεις παλι οταν θελει να δειξει χαρα ή να εκφρασει την αγαπη του σφιγγεται δεν ξερω πως να σας το εξηγησω αυτο. Ηπαιδιατρος μου λεει οτι εκφραζει την χαρα του.Νομιζω οτι το εχω δει και σε αλλα παιδακια πιο παλια αλλα δεν ειμαι σιγουρη.Περιμενω καποια απαντηση γιατι εμενα με προβληματιζει. :?::?

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

Γεια σου helen18!

Δεν νομίζω βρε ότι πρέπει να ανησυχείς.

Και μας κουνά τα χεράκια του(δεν ξέρω αν το κάνει όπως ακριβώς ο δικός σου) αλλά δεν με προβλημάτισε ποτέ. Έχω δει πολλά παιδάκια να το κάνουν αυτό σ' αυτή την ηλικία.

Πιστεύω, όπως σου είπε και η παιδίατρος ότι είναι τρόπος έκφρασης!!!!!!!

Αν έχω καταλάβει καλά, αυτό το κάνει και ο δικός μου (είναι 10 μηνών) κυρίως όταν χαίρεται και φωνάζει ααα. Εγώ νομίζω το κάνει για να παίξει και τον αποκαλώ τρελοκούταβο και τότε αυτός το κάνει περισσότερο!!!

xZBdp3.png

Λοιπον πηγαμε σημερα παιδιατρο και σχετικα με το κουνημα των χεριων μου ειπε το εξης:

το παιδι το κανει αυτο ειτε γιατι εχει αυτισμο (σε συνδυασμο παντα με αλλα στοιχεια το τονιζω αυτο)

ειτε γιατι υπαρχει καποιο αλλο προβλημα διανοητικο (παλι σε συνδυασμο με αλλα στοιχεια και αυτο το τονιζω)

ειτε γιατι με αυτον τον τροπο παιζει και εκδηλωνει τη χαρα του η καποιο αλλο συναισθημα.

Μεχρι να φτασει στην τριτη περιπτωση ιδρωσα!

Παντως μου ειπε οτι τα περισσοτερα παιδια το κανουν.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

Λοιπον πηγαμε σημερα παιδιατρο και σχετικα με το κουνημα των χεριων μου ειπε το εξης:

το παιδι το κανει αυτο ειτε γιατι εχει αυτισμο (σε συνδυασμο παντα με αλλα στοιχεια το τονιζω αυτο)

ειτε γιατι υπαρχει καποιο αλλο προβλημα διανοητικο (παλι σε συνδυασμο με αλλα στοιχεια και αυτο το τονιζω)

ειτε γιατι με αυτον τον τροπο παιζει και εκδηλωνει τη χαρα του η καποιο αλλο συναισθημα.

Τις πρώτες δύο περιπτώσεις τις αποκλείσατε? Θεωρείς ότι ο γιατρός σου είναι ειδικός σ'αυτόν τον τομέα?

Μακάρι να μην είναι τίποτα και να είναι χαρούμενο απλώς το παιδάκι και όλα τα παιδάκια του κόσμου

Εγώ να δεις πως έχω ιδρώσει τις τελευταίες μέρες με αυτό......

Μέχρι που άρχισα να παρατηρώ κάποια παιδάκια και είδα και κάποια βίντεο στο youtube και έχω χαλαρώσει λίγο....

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Τις πρώτες δύο περιπτώσεις τις αποκλείσατε? Θεωρείς ότι ο γιατρός σου είναι ειδικός σ'αυτόν τον τομέα?

Μακάρι να μην είναι τίποτα και να είναι χαρούμενο απλώς το παιδάκι και όλα τα παιδάκια του κόσμου

Ενα παιδακι με αυτισμο δεν δειχνει με το δαχτυλο, δεν σου φερνει αυτο που του ζητας, και γενικως δεν επικοινωνει. Καμια σχεση δηλαδη με εμας!!

Εγω απλα τον ρωτησα ενημερωτικα. Ειχα δει και αλλες κοπελιες που ειχαν την ιδια απορια και ειπα να τον ρωτησω.

Ο γιατρος μας ειναι ενας απο τους πιο ¨ξακουστους¨ στον δυτικο Καναδα.

Τον εμπιστευομα, ειναι πολυ εμπειρος.

Επειδη εμενα αυτο το θεμα με απασχολει αρκετα τις τελευταιες μερες και συγκεκριμενα απο τοτε που ειδα κατι βιντεακια στο ιντερνετ οπου ειχε παιδακια που φαινονταν μια χαρα ενω δεν ηταν, θα σας πω τι κανει και τι οχι ο μικρος μου.Εκτος απο τα χερια του,δεν δειχνει, μονο κοιταζει αυτο που θα του πω.Κατα τα αλλα ειναι πολλη επικοινωνιακος με τους αλλους και χαιρεται με τα αλλαπαιδια.Ακουει αμεσως το ονομα του στελνει φιλακια αλλα δεν κανει "γεια", κανει "τοκα", "ποιος τα φταιει" δινει φιλακια σε φωτογραφιες και εικονες κανει το παπακι και το γαιδουρακι παιρνει το τηλεφωνο και κανει πως μιλαει, μερικες φορες εχει παει το παμπερς στα σκουπιδια, οταν του λεω με χαιδευει και με αγκαλιαζει, με κοιταει στα ματια ανταποκρινεται στο χαμογελο μου , μου τραβαει τα μαλλια, πεταει την μπαλα,ξεφυλλιζει βιβλια, λεει μονο 3-4 λεξουλες,φερνει τη μπαλα. Παλαμακια εκανε απο 6 μηνων αλλα τωρα τα κανει μερικες φορες, οχι οποτε του το πω.Τα χερια του τα κουναει οταν τον βγαζω βολτα οταν βλεπει σκυλακια ή αλλα ζωακια οταν θελει κατι και δεν το φτανει,το κοιταζει και κουναει τα χερια του, οταν ερθει σπιτι ο μπαμπας του, οταν βλεπει τᨨζουζουνια που τραγουδανε και γενικα οταν χαιρεται με κατι. θελω να σε ρωτησω tboys εσενα απο ποσο μηνων εδειχνε? Κανει παντα αυτο που του ζητας ή υπαρχουν φορες που κανει κατι αλλο και δεν σου δινει σημασια? Σου φαινονται ολα ενταξυ ή μερικες φορες αναρωτιεσαι αν κατι δεν παει καλα? Εγω σε γενικες γραμμες τον βλεπω ενταξυ . Φαινεται μια χαρα παιδι , ομως ολη μερα ψαχνομαι και κανω διαφορα σεναρια στο μυαλο μου. Οαντρας μου μου λεει οτι ειμαι υπερβολικη.(Οσον αφορα τα παιδια μου ειμαι και με τον μεγαλο μου το γιο ετσι ψαχνομουν για διαφορα θεματα υγειας).Εχει απελπιστει πια ο ανθρωπος. Εγω ομως πιστευω οτι ειναι λιγο πιο "βαρυς"σε σχεση με αλλα παιδια. Μηπως εχω πολλες απαιτησεις?Μηπως τον κουραζω και τον εκνευριζω ολη μερα με το κανε αυτο και κανε εκεινο. Θα ηθελα μια αποψη για ολα αυτα που σας ειπα .Συγνωμη αν σας κουρασα με τις τοσες λεπτομερειες.Περιμενω απαντηση !!!!

716217ybmeeuyfgz.gif

helen 18 ποσο μηνων ειναι ο μικρος σου?

Παντως και εμενα δεν δειχνει παντα οταν τον ρωτησω που ειναι αυτο η εκεινο. Αλλα οταν θελει κατι η του κανει κατι εντυπωση θα το δειξει με το δαχτυλακι του.

Οσο για τα παλαμακια, οταν τα παιδακια μαθουν κατι καινουργιο αφηνουν για λιγο το προηγουμενο και το συνεχιζουν αργοτερα.

Φυσιολογικοτατα μου ακουγονται ολα αυτα που κανει το παιδακι σου.

Διαφημίσεις

tboys εσενα απο ποσο μηνων εδειχνε?

Δε θυμάμαι να σου πω ακριβώς πότε άρχισε να δείχνει, αλλά και εμένα πολλές φορές έδειχνε με το βλέμμα του όταν τον ρώταγα που είναι κάτι, μου φαίνεται φυσιολογικό.

Αν συνεχίσεις να τον ρωτάς «που που είναι δείξε μου» μπορεί να σου δείξει.

Πάντως μην αγχώνεσαι. Καταλαβαίνω απολύτως τι θες να πεις για τα βιντεάκια που βλέπεις από το ιντερνερ και εγώ το πέρασα. Δες το όμως από την άλλη πλευρά, δηλαδή ψάξε για βιντεάκια με παιδιά που είναι μια χαρά απλά είναι ενθουσιασμένα (excited toddlers, στο youtube). Εμένα με ηρέμησε πολύ....γιατί μου θύμισαν πολύ τον δικό μου...

Πάντως προσπάθησε να χαλαρώσεις (αυτά το λέω για να τα ακούω και εγώ...), είναι πολύ μικρός ακόμα, συζήτα και με τον παιδίατρό σου...

Ο,τι θες ρώτα, πίστεψέ με ξέρω από πρώτο χέρι ότι σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ καλύτερα όταν μοιράζεσαι τις ανησυχίες σου με άλλες μαμάδες, ειδικά εάν ο άντρας σου δεν σε ... πολυκαταλαβαίνει....

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

• 4 weeks later...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ΧΡΥΣΑ και tboys. Aργησα να σας

απαντήσω γιατί ασχολούμε με τον μεγάλο μου γιο που γράφει

εξετάσεις. Βέβαια έχω πάντα το νού μου στον μικρό και σε αυτό το

διάστημα που πέρασε μου φαίνεται οτι τα πάει καλύτερα από πριν

Κάνει περισσότερα πράγματα και έχω δει μεγαλυτερη ανταπόκριση

απο πριν σάυτά που του λέω.Γενικά είναι πολύ χαρούμενο παιδάκι

και επικοινωνεί άρκετά με όλους μας.Μόνο δεν δείχνει ακόμα.

Μόνο μια φορά μου έδειξε κάτι μες το αυτοκίνητο προχθές.

Τώρα θα δούμε στην πορεία. Πάντως της κουνιάδας μου που είναι 16

μηνών κάνει πάρα πολλά και μου φαίνεται οτι καταλαβαίνει πολλή

περισσότερο. Ισως επειδή εκείνο πάει παιδικό απο 12 μηνών, ενώ ο

δικός μου είναι συνέχεια μαζί μου και δεν έχει παιδάκια να παίξει,

αλλά ούτε και εγώ έχω χρόνο να ασχοληθώ μαζί του όσο θα έπρεπε.

Ίσως πρέπει να του αφιερώνω περισσότερο χρόνο, αλλά να δόυμε που

τον βρω....

φιλιά. :P

e723c56eac.pngb1b12d4c11.png

716217ybmeeuyfgz.gif

Ελένη μην αγχωνεσε...μια χαρα ειναι το παιδακι, απο οσα εχεις πει εμενα φυσιολογικοτατος μου φαινετε..

Παρε κατι που ξερεις οτι του κανει εντυπωση και το θελει και βαλτο καπου να μην το φτανει αλλα να το βλεπει π.χ. στο τραπεζι στην κουζινα ... κανε την αδιαφορη και δες αν θα στο δειξει με το χερακι του να του το δωσεις.

ή βαλε στο ενα χερι κατι που δεν του αρεσει να τρωει και στο αλλο κατι που του αρεσει και δες τι θα κανει :)

Απλα μαμαδιστικα τεστακια αλλα σου επαναλλαμβανω οτι εμενα μου ακουγεται μια χαρα το παιδακι :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Ρε zouzounitsa79 μια ζωή μέσα στο άγχος είμαι μια με τον έναν γιό μια με τον άλλο.Όμως τα πιο πολλά μου προκείπτουν δεν τα ψάχνω εγώ.

βαλε στο ενα χερι κατι που δεν του αρεσει να τρωει και στο αλλο κατι που του αρεσει και δες τι θα κανει

Δεν του αρέσει να τρώει τίποτα ίσως επειδή θηλάζει και είναι πάντα χορτάτος. Τρώει μόνο τα βασικά του γεύματα και τίποτα περισσότερο, ούτε μπισκότα ούτε σοκολάτες τίποτα.Ηπαιδίατρος μου είπε οτί καλά κάνει και δεν τρώει όλα αυτά τα σνακς.(άσχετο με το θέμα)

Αν θέλει κάτι κάθεται και το κοιτάζει και ψιλογκρινιάζει για να πάω να του το δώσω.Αν τον ρωτήσω που είναι διάφορα πράγματα απλά τα δείχνει με το βλέμμα του κοινώς τα κοιτάζει.

:P

716217ybmeeuyfgz.gif

πολυ καλα κανει και δεν τρωει μπιχλιμπιδια :) Αν δεν ειχαμε και εμεις του παπουδες δεν θα τρωγαμε αλλα ας οψετε :evil::evil:

Περιπου στην ιδια ηλικια με την μικρη μου δεν ειναι ο μικρος?

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Διαφημίσεις

Eνα μήνα διαφορά έχουν.

Όλα αυτά τα εξτρα δεν τα τρώει όχι από επιλογή δική μου αλλά δεν τα θέλει με τίποτα. 'Οταν του δώσω μπισκότο το πετάει ή μερικές φορές άντε να φάει μισό. Ίσως επειδή τα θέλει ακόμα όλα αλεσμένα. Μόνο πατάτες τηγανιτές τρώει και το τυρί απο το τοστ. Δεν ξέρει να μασάει καλά ακόμα.

e723c56eac.pngb1b12d4c11.png

716217ybmeeuyfgz.gif

αααα.. γιαυτο ισως.Αρχιζε να του κοβεις τα αλεσμενα σιγα σιγα θα σου κακομαθει...εμενα τρωει ακομα και αγγουρι και μη φανταστεις οτι εχουμε πολλα δοντια , παρολη την φαφουτια τσακιζει οτι βρει η μουσουδο :lol::lol: και εγω φοβομουνα να της δινω κομματακια αλλα με ξεψαρωσε μια ξαδερφη μου που δεν μασαει απο αυτα :) Και το δεχτηκε ωραιοτατα το νινι και γλιτωσα και εγω τα εξτρα φαγητα και το μπλεντερ :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Εμένα μόλις δει οτι κάτι έχω να του δώσω φεύγει τρέχοντας. Μόνο το φαγητό του κάθεται και τρώει,τίποτα άλλο.¨΄Ολα τ΄άλλα τα πετάει κάτω. Στα κιλά του είναι καλός, 12 κιλά είναι .

Στο μόνο φαγητό που πλησιάζει κοντά είναι όταν πάρει ο άλλος μου γιος πίτα με γύρο κι αυτό θέλει να του το δώσω εγώ. ΄Εχω προσπαθήσει να του δώσω και αγγούρι, ούτε να το δει δεν θέλει. Α! πίνει και χυμό πορτοκάλι.

716217ybmeeuyfgz.gif