Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αναστροφή ματιών (παιδονευρολόγος)

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλα τα μέλη του forum!

Έχουμε ένα κοριτσάκι 21 μηνών και πριν από 5 μέρες μετά από το μεσημεριανό μπάνιο και ενώ ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι για να το ντύσει η μαμά του γύρισαν τα μάτια προς τα πάνω και φαινόταν σχεδόν μόνο το λευκό για ένα λεπτο περίπου. Κατά το διάστημα αυτό το παιδί δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον όσο και να του μιλούσε η μαμά του. Την επόμενη μέρα και ενώ ήταν στο τραπεζάκι με τα γόνατα πάτησε κατά λάθος κάποιο κουμπί σε ένα βιβλίο με ήχους ζώων και ακούστηκε ο ήχος ενός αλόγου έμεινε κάγκελο και κοιτούσε το κενό ενώ είχαν γυρίσει παλι τα ματάκια του για λίγα δευτερόλεπτα. Την ίδια μέρα πήγαμε κατευθείαν νοσοκομείο και κάναμε κάποιες εξετάσεις οι οποίες έχουν βγεί καλές και δεν δείχνουν τίποτα. Επισης να αναφέρω οτι δεν περπατάει μόνη της αλλά χρειάζεται να κρατάει το δάκτυλο. Αυτό με τα μάτια συνεχίζει να το κάνει 2 με 3 φορές την ημέρα (αυτές που έχουμε αντιληφθεί εμείς) και αμέσως μετά θέλει να κρατηθεί από το πόδι αυτού που την κρατάει σαν να ζαλίζεται εκεινη τη στιγμή.

Παρακαλώ πολύ αν κάποιος έχει ακούσει κάτι παρόμοιο ας δώσει μία συμβουλή. Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

Καλσπερα...Ελπιζω να μην ειναι κατι το ανησυχητικο..

Σε παιδονευρολογο πηγατε?Μηπως απλα φοβαται μην πεσει και για αυτο κρατιεται?Οσο για τα ματακια εχω ακουσει πολλες περιπτωσεις παιδιων που χανουν τις αισθησεις τους για λιγο σε τοσο μικρη ηλικια και δεν ειναι ανυσηχητικο.Αν ψαξεις στο φορουμ υπαρχει αυτο το θεμα.

Το έχει δει παιδονευρολόγος αλλά δεν μας έχει πει με σιγουριά τι μπορεί να είναι. Έχουμε πάλι ραντεβού αύριο με την παιδονευρολόγο και περιμένουμε να μάθουμε κάτι. Όσο για τις εξετάσεις έχει κάνει γενικές αίματος, εγκεφαλογράφημα, θυροειδή, καρδιογράφημα και μαγνητική εγκεφάλου και μας λένε ότι όλες είναι καλές. Μας είπανε και για πιθανή επιληψία αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Συνεχίζουμε να το ψάχνουμε πάντως και κάθε βοήθεια είναι δεκτή.

συνηθως η επιληψια δεν φιανεται στην αρχη στις εξετασεις

διαβασε τι μπορεις να κανεις αν σου παθει κριση και πως μπορεις να το αναγνωριζεις και συνεχιστε τις εξετασεις

ελπιζω να πανε ολα καλα και να ηταν κατι παροδικο

Διαφημίσεις

Πάντως εμένα για σπασμός μου φαίνεται κάτι τέτοιο και ειδικότερα από την στιγμή που το παιδί δεν δείχνει να έχει επαφή με το περιβάλλον. Επειδή έχω βιώσει κάποια επεισίδεια σπασμών και η εικόνα που περιγράφεις μου ταιριάζει με κάτι τέτοιο θα σου πρότεινα να πάρεις τις εξετάσεις σου και να πάς βούρ σε δεύτερο παιδονευρολόγο ειδικότερα την στιγμή που το παιδί το κάνει επαναλαμβανόμενα τουλάχιστον τρείς φορές την ημέα σύμφωνα με τα λεγόμενα σου. Δεν προσπαθώ να σε τρομάξω αλλά αν είναι κάποιας μορφής επιληψία πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Επίσης επειδή βλέπω οτι βρίσκεστε στο Ηράκλειο της Κρήτης, δέν ξέρω βέβαια αν υπάρχει η δυνατότητα αλλά μήπως θα ήτανε καλό να έρθετε στην Αθήνα για εξετάσεις ή για να δείτε και κάποιον άλλο παιδονευρολόγο;

Τις τελευταίες τρεις μέρες δεν το κάνει κάθε μέρα αυτό με τα μάτια. Την Δευτέρα που το έκανε ήταν πριν και μετά το μεσημεριανό μπάνιο και όταν ξύπνησε το απόγευμα από τον μεσημεριανό ύπνο. Πάντως έχουμε παρατηρήσει ότι έχει γίνει κανόνας μετά το μπάνιο να έχει για κάποια δευτερόλεπτα βολβοστροφή σε σημείο που να φοβόμαστε να του κάνουμε μπανάκι. Μήπως ξέρετε κάποιον καλό παιδονευρολόγο στην Αθήνα να μας συστήσετε γιατί εδώ στο Ηράκλειο οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Υπάρχουν πολλά ονόματα στον χώρο, ένας είναι ο Γιουρούκος, που απ' όσο γνωρίζω έχει ιδιωτικό ιατρείο, μετά η Σκουτέλη που και αυτή ιδιωτεύει και στην συνέχεια υπάρχει ο Ντινόπουλος που προσωπικά εκτιμώ ιδιαίτερα και πιστεύω οτι είναι από τους καλύτερους νευρολόγους που έχουμε αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Αττικόν και έχει και δικό του ιατρείο εαν θέλετε μπορώ να σας δώσω στοιχεία από την Σκουτέλη και από τον Ντινόπουλο. Πάντως έχοντας προσωπική εμπειρία και από τους δύο μπορώ να πω οτι κλείνω περισσότερο προς τον Κύριο Ντινόπουλο γιατί ο άνθρωπος δείχνει οτι έχει πάθος με αυτύ που κάνει και αντιμετωπίζει το κάθες παιδί εντελλώς ξεχωριστά. Για ότι χρειαστείτε μην διστάσετε να μου στείλετε και προσωπικό μήνυμα.

• 5 months later...

Τελικα ανεβηκαμε Αθηνα αρχες Ιουνιου και μας είδε ο Γιουρουκος. Για να πω την αληθεια μας ξεπεταξε μεσα σε μιση ωρα με ενδιαμεσα τηλεφωνηματα που διεκοπταν την συζητηση - εξεταση. Δεν πηραμε τις απαντησεις που περιμεναμε απο εναν τοσο εμπειρο γιατρο και φυγαμε με τα ιδια ερωτηματα οπως οταν πηγαμε. Τωρα αρχες του μηνα ξαναεκανε επεισοδια που κρατησαν 3-4 μερες και στις 15 του μηνα ξανα τα ιδια που συνεχιζονται μεχρι σημερα. Θα ηθελα πολυ αν ξερετε καποιον εξειδικευμενο γιατρο να μας συστησετε γιατι εχουμε τρελαθει απο το αγχος. Ευχαριστω πολυ.

Διαφημίσεις

κορίτσι μου αν θες παιδονευρολόγο κορυφή - αποδεδειγμένα -σου προτείνω ανεπιφύλακτα τον Δ. Δαμιανό. Εχω γράψει στην ενότητα Γιατροί - Παιδίατροι. Είναι στην Ν. Πεντέλη. Αν θες στε'ίλε μου πμ να σου στείλω τα στοιχεία του. Φαντάζομαι ότι όταν επικ/σεις αν το αποφασίσεις μαζί του για ραντεβού μπορείς να τον ρωτήσεις για αυτό το επεισόδιο αν είναι της ειδικότητάς του που & εγώ από τα παραπάνω φαντάζομαι ότι σε παιδονευρολόγο πρέπει να απευθυνθείς και αν όλα είναι οκ, μετά ίσως σε οφθαλμίατρο.

καλημερα απο κατερινα και θεοδοση. Συστήνω ανεπιφύλακτα τον κ. Ντινόπουλο σαν τον πιο ειδικό για την περίπτωση. Τον έχουμε επισκεπτεί και είναι μακράν ο καλύτερα καταρτισμένος ( μιλάω έχοντας προσωπική εμπειρία με πολλούς παιδινευρολόγους).

Κατερίνα