Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξεχωριστή Φορολογική Δήλωση πως γινεται

Recommended Posts

Ρωταω εκ μερους μιας πολυ καλης μου φιλης, βρισκεται σε διασταση με τον συζηγο της. Εδω και ενα μηνα εχει φυγει από το σπιτι εχουν ένα παιδακι ενος χρονων και δεν δινει καθολου χρηματα για το παιδι. Η κοπελα δεν εχει κανει ακομη ασφαλιστικα μετρα ουτε αιτηση διαζυγιου. Θα ηθελε να κανει ξεχωριστη φορολογικη δηλωση (δικαιουται μεγαλη επιστροφη από την εφορια και είναι βεβαιο ο ότι ο συζηγος της θα την κρατησει επειδη ερχεται στο ονομα του) πως μπορει να γινει αυτο και τι ενεργειες πρεπει να κάνει?

Ευχαριστω πολύ για τη βοηθεια σας!

Διαφημίσεις

Καμημερα...... Μπορεις να πεις στη φιλη σου να παει στη ΔΟΥ που ανηκει να δηλωσει οτι βρησκεται σε διασταση και οταν ερθει η ωρα της δηλωσης θα παρει τα δικαιοληγητικα της και θα παει σε ενα λογιστη ή εστω και μονη της να φτιαξει τη δηλωση της πλεον μονη της!

Θα πρέπει να πάει στην ΔΟΥ που ανήκει στο τμήμα του μητρώου και να δηλώσει εκεί στο κατάλληλο έντυπο που θα της δώσουν την οικογενειακή κατάσταση της, και την νέα της διεύθυνση άν έχει αλλάξει.

Θα δηλωσει τη διασταση, αλλά δυστυχώς αν ο σύζυγος δεν τη δηλώσει εκτός μερίδας, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Επιπλέον μονο με το επίσημο διαζευκτήριο θα μπορέσει να κάνει μόνη της δήλωση. Πες της να ρωτήσει και στην εφορία της, αλλά δε νομίζω ότι για φέτος θα μπορεί να κάνει πολλά.

Ποιος γράφει τη δήλωση? Αν την κανει εκείνη, ας δηλώσει η επιστροφή να γίνει σε λογαριασμό δικό της (αν βεβαια δεν το παρει χαμπάρι ο σύζυγος)...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ΕΚΑΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 , ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΥΠΟΓΡΑΦΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009, ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010 ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009 ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΒΓΗΚΕ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011

Διαφημίσεις

Όπως τα είπαν οι κοπέλες πιο πάνω, αρκεί μια δήλωση στο τμήμα μητρώου στη ΔΟΥ.

Χωρις διαζευκτήρια, χωρίς τίποτα.

Ομιλώ ως σχετική λόγω επαγγέλματος και από προσωπική πείρα (ο σύζυγος υπήρξε παντρεμένος και όταν επήλθε η διάσταση υπέβαλε μόνος τη δήλωση και η σύζυγος μονη).

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Οδηγίες του Υπ. Οιλπνομικών. Διαθέσιμες σε όλους. Στο gsis.

http://www.gsis.gr/forologikos_odigos/xrisimes_plirofories/foros_eisodimatos/forolodigos_fp_2010.pdf

Νομίζω ότι θα ήταν πιο σωστό να μη δίνουμε παραπλανητικές οδηγίες. Και ακόμα χειρότερα, όταν κάποιος δηλώνει ότι λόγω επαγγέλματος κάτι λίγο παραπάνω γνωρίζει.

Πριν την υποβολή φορ. δήλωσης απατείται η δήλωση διάστασης στο μητρώο.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

http://www.gsis.gr/forologikos_odigos/xrisimes_plirofories/foros_eisodimatos/forolodigos_fp_2010.pdf

Σωστό το επιβεβαιώνω...

αρκεί να δηλωθεί η διάσταση(χωρίς κανένα απολύτως δικαιολογητικό) στο μητρώο και ο καθείς κάνει δήλωση μόνος του.Απλούστατη διαδικασία..

P203p2.png 

Ακόμα και να κάνει κοινή φορολογική δήλωση μπορεί να πάει να κάνει στη Δ.Ο.Υ. αίτηση για χωριστή εκκαθάριση. Στην περίπτωση αυτή, η επιστροφή θα βγει στο όνομά της και θα μπορεί να την εισπράξει μόνο αυτή. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει ανεξάρτητα από διάσταση....

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

καλημερα

μπορειτε να μου πειτε εαν ησχυει και για εμενα το ιδιο?

παντρευτηκα τον αυγουστο του 2010

τον νοεμβρη του 2010 χωρισα(σε διασταση)

λογικα η φορολογικη δηλωση θα ερθει στον καθενα χωριστα για φετος?

η θα πρεπει να παω και εγω στην εφορια που ανηκω για να δηλωσω οτι βρισκομαι σε τετοια φαση?

επισης κατι αλλο...

το διαζυγιο θα βγει τελος του 2011, για του χρονου παλι πρεπει να παω στην εφορια να το δηλωσω?

ευχαριστω!!

καλημερα

μπορειτε να μου πειτε εαν ησχυει και για εμενα το ιδιο?

παντρευτηκα τον αυγουστο του 2010

τον νοεμβρη του 2010 χωρισα(σε διασταση)

λογικα η φορολογικη δηλωση θα ερθει στον καθενα χωριστα για φετος?

η θα πρεπει να παω και εγω στην εφορια που ανηκω για να δηλωσω οτι βρισκομαι σε τετοια φαση?

Εάν είχατε δηλώσει τον γάμο στο τμήμα μητρώου της εφορίας σας θα πρέπει να δηλώσεις και τη διάσταση. ΄

Εάν δεν είχατε κάνει τίποτα (δεν είχατε πάει στην εφορία να δηλώσετε τον γάμο) δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

επισης κατι αλλο...

το διαζυγιο θα βγει τελος του 2011, για του χρονου παλι πρεπει να παω στην εφορια να το δηλωσω?

ευχαριστω!!

Άπαξ και δηλωθεί η διάσταση τα 2 ΑΦΜ παύουν να έχουν σχέση και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.

Αλλά όπως είπα και πιο πάνω, οι ενέργειές σου θα εξαρτηθούν από το εαν αρχικά είχατε σχετίσει τα δύο ΑΦΜ με τη δήλωση γάμου στο μητρώο της εφορίας.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

οχι μετα τον γαμο δεν πηγαμε για κανενα λογο στην εφορια,οποτε....κανω κανονικα μονη μαλλον

(ελεγα μηπως με την οικογενειακη μεριδα σχετιζονται ολα αυτα)

ευχαριστω για την απαντηση και τον χρονο σου

:D

οχι μετα τον γαμο δεν πηγαμε για κανενα λογο στην εφορια,οποτε....κανω κανονικα μονη μαλλον

Όχι μάλλον-σίγουρα!

(ελεγα μηπως με την οικογενειακη μεριδα σχετιζονται ολα αυτα)

Στην Ελλάδα ζεις. Εδώ πεθαίνουν παπούδες και η σύνταξη συνεχίζει να καταβάλλετα...

ευχαριστω για την απαντηση και τον χρονο σου

:D

Α, με χαρά το κάνω.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

• 1 month later...

ξερει καποια κοπελα να μ πει αν πρέπει να κανω φορολογικη δηλωση αναγκαστικά μαζι με τον σύζυγο.

γινετε να κάνουμε χώρια?

παντρευτήκαμε ιανουαριο 2010 κ ειμαστε σε διασταση.δεν θελω αλλα συνδετικά μαζι του.

θελω να κανω μονη μου δήλωση.γινετε?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Γίνεται άνετα, ρώτα τον λογιστή σου πως ακριβώς γιατί δεν θυμάμαι

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

σμερα ρωτησε ο συζηγοσ τον λογιστή του κ του ειπε δεν γινετε.

αλλα επειδή τον εχω τσεκάρει κ σε αλλα οτι ειναι λιγο άσχετος,γιαυτο σας ρωταω.

εγω δεν εχω λογιστη.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Γίνεται κορίτσι μου, το έχω κάνει προσωπικά γι΄αυτό στο λέω.

Ρώτα στην εφορία και μη σου λένε λαλακίες, γιατί ότι φανεί του λολοστεγανή του κάθε υπαλλήλου ανάλογα τα κέφια του.

Εμένα όταν έστειλα τη μάνα μου για μια διαδικασία όταν ξαναπαντρεύτηκα, την ρωτάγανε γιατί να αλλάξουνε στο μητρώο τον σύζυγο και γιατί τον χώρισα τον πρώην σύζυγο:lol::lol::lol:.

Βάλτε και τους 2 -λέει η μάνα μου- να τελειώνουμε να την πάνε μέσα για δίγαμη:lol::lol::lol: (άπαιχτοι ορισμένοι δημόσιοι μιλάμε).

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Νομίζω ότι θα ήταν πιο σωστό να μη δίνουμε παραπλανητικές οδηγίες. Και ακόμα χειρότερα, όταν κάποιος δηλώνει ότι λόγω επαγγέλματος κάτι λίγο παραπάνω γνωρίζει.

Ορίστε και πιο σαφής οδηγίες εδώ

εχετε δηλωσει στην εφορια το ΑΦΜ σας σαν ανδρογυνο?

η φορολογικη ηρθε μια η για τον καθε ενα χωρια?

εγω που χωρισα αλλα οχι με διαζυγιο θα κανω χωρια φορολογικη δηλωση γιατι δεν δηλωσαμε το ΑΦΜ μας στην εφορια

μας ηρθε χωρια στον καθε ενα

ρωτα στην ΔΟΥ που ανηκεις

oχι δεν εχουμε δηλώσει κανενα αφμ,γαμο στην εφορία.

μου εχει ερθει χώρια η δηλωση.

αν παω να την καταθέσω λετε να εχω κυρώσεις αν η εφορία δει τον γαμο?

αυτο που λεω ειναι οτι απο τη στιγμη που δεν εχουν ενωθει τα αφμ μας,πρεπει να δηλωσω διασταση?

Albert Einstein

εφοσον δεν τα εχετε δηλωσει λογικα κανεις μονη και αφου σας ηρθανε χωριστα...ρωτα και στην εφορια

εγω μονη θα κανω αν διαβασεις πιο πανω μου το ειπε και μια κοπελα που γνωριζε..αλλα στην εφορια θα σου τα πουνε καλυτερα