Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΣΟΥΠΑ & ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ

nala

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!

Έχω ένα αγοράκι 8 μηνών, το οποίο δεν τρώει ούτε τις σούπες ούτε τη φρουτόκρεμα. Έχω κάνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, τόσο στα υλικά όσο και στην ώρα που του δίνω αυτά τα 2 γεύματα αλλά δεν τα τρώει με τίποτα. Μπορεί να φάει μέχρι 50-60 γραμμάρια και μετά σταματάει, σφραγίζει το στόμα του και δεν το ανοιγει με τιποτα. Η παιδιατρος μου είπε να τον αφήσω νηστικό για το συγκεκριμένο γεύμα, αλλά ο μπομπιράκος μου δεν πτοήθηκε, έπεσε για ύπνο κανονικά, ξύπνησε ορεξάτος, ούτε γκρίνια ούτε τίποτα, και όταν πήγα να του ξαναδώσω τη σούπα δεν την έφαγε και πάλι. Γενικά είναι ησυχος, αρκετα καλός στον υπνο και δεν αντιμετωπιζω αλλα θέματα μαζί του εκτός από το φαγητό.

Αγχωνομαι γιατί στο βάρος είμαστε χαμηλά (7.350, 8 μηνών), ενώ πηγαινε πολύ καλά μέχρι και τον πεμπτο μηνα. Τότε έβγαλε τα πρώτα 2 δοντάκια και σταμάτησε να τρώει ακόμα και γάλα τότε. Από τον πέμπτο μήνα που ήταν 6800 κιλά έχει πάρει μόνο 500γραμμαρια μέχρι τον ογδοο! Στον έκτο μήνα που μπήκαν οι στερεες τροφές το μόνο που τρώει ορεξατα είναι την κρέμα, το γάλα και το γιαουρτακι κάποιες φορές. Λίγο πριν μπει στον ογδοο έβγαλε αλλά 2 δοντάκια και ηλπιζα οτι θα ανοιξει η ορεξη του αλλά φαίνεται οτι μάλλον απλά δεν του αρέσει η σουπα (χορτοσουπα ή κρεατοσουπα) και η φρουτοκρεμα.

Εχω απελπιστει τις τελευταιες μερες και αρχισα να του δίνω να δοκιμαζει απο τη σούπα και τη φρουτοκρεμα και αν δεν την τρωει του δίνω είτε γάλα, είτε γιαουρτι ειτε κρέμα, που τα τρώει.

Δεν ξέρω αν κάνω σωστα που του δίνω να τρωει αυτά που του αρέσουν προκειμένου να πάρει βάρος. Αλλός μου λέει αστον να πεινάσει, αλλος μου λέει δινε του να τρωει αυτά που του αρέσουν και σιγα σιγα οταν θα αρχισει μετα το χρονο να τρωει τα δικα μας φαγητα θα μαθει.

Δεν ξέρω πλεόν τι να κάνω...:-(

΄Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κοριτσάκι και εγώ μαρτύρησα με την φρουτόκρεμα.. αν διαβάσεις αλλού θα δεις ότι είχα δοκιμάσει συνδυασμούς φρούτων, την ζέσταινα, έριχνα ρυζάλευρο.. τίποτε... με το που έβαλα μπανάνα την τρώει μια χαρά.. επειδή τα φρούτα ξινίζουν και αυτό φαινόταν στα μούτρα του τι φρούτα βάζεις? εγώ μπανάνα βρίσκω γινομένες που ειναι γλυκές όχι αυτές τις κίτρινες που είναι αχυρο... έχω την αίσθηση ότι επειδή ξεκινάνε με την κρέμα που είναι γλυκιά στραβώνουν μετα με τις άλλες γεύσεις... να τον αφήνεις νηστικό δεν πρέπει... ο παιδίατρός μου είχε πει στην αρχή λίγες κουταλιές και μετά συμπλήρωμα με γάλα αλλά όχι αμέσως... αφού τα φρούτα δεν τα έτρωγε μου ειπε να τα αποσυρω καμια εβδομάδα να δίνω αντ' αυτού γάλα και μετα να ξαναδοκίμαζα βάζοντας και την μπανάνα.. αφησα να περασουν 3 ημέρες και μόλις του ξαναέδωσα έφαγε.. με την χορτόσουπα δεν ειχαμε θέμα ίσως επειδή ειναι πιο γλυκιά.. λίγες κουταλιες τις πρώτες μερες να συνηθίσει τις γεύσεις.. έχουν θέμα με τις νέες γευσεις τα μωρά.. στην χορτόσουπα (δηλ. πατατα, καροτο, κολοκυθι και κοτοπουλο) στο τέλος μου ειπε ο παιδίατρος να βαζω και ενα κουταλάκι λαδι και λίγο λεμόνι... είναι αρκετά νόστιμο! γιατι δεν το τρώει? μου κανει εντυπωση που τρωει γιαούρτι που οπως και να εχει ειναι λίγο ξινό.... μην τα παρατας προσπάθησε και ρωτα τον γιατρο σου τι μπορει να τρωει εναλλακτικά...

Λογικα αυτο τον μηνα μπαινουν κι αλλα λαχανικα και τα οσπρια!Δοκιμασε να κανεις το φαγητο μαγειρευτο μηπως και του αρεσει καλυτερα!πχ λαχανορυζο,σπανακορυζο,γιουβαρλακια με λαχανικα,κοκκινιστο μασχαρακι ή με λεμονακι και κοτοπουλο,πουρε,γιουβετσι,κιμα με μακαρονια και αλλα διαφορα!Εγω μετα τον 8ο αρχισα να χρησιμοποιω και κρεμμυδι και σκορδο (πολυ λιγο),μαιντανο-ανιθο-ριγανη θυμαρι και γενικα μαγειρευα οπως και για μας αλλα με πολυ λιγοτερο λαδι και χωρις αλατι!Δεν ετρωγε παντα αλλα δεν του εδινα κατι αλλο αν δεν ετρωγε...κατευθειαν στο επομενο γευμα ετρωγε κατι αλλο!Ακομη αυτο κανω.

Κοριτσάκι και εγώ μαρτύρησα με την φρουτόκρεμα.. αν διαβάσεις αλλού θα δεις ότι είχα δοκιμάσει συνδυασμούς φρούτων, την ζέσταινα, έριχνα ρυζάλευρο.. τίποτε... με το που έβαλα μπανάνα την τρώει μια χαρά.. επειδή τα φρούτα ξινίζουν και αυτό φαινόταν στα μούτρα του τι φρούτα βάζεις? εγώ μπανάνα βρίσκω γινομένες που ειναι γλυκές όχι αυτές τις κίτρινες που είναι αχυρο... έχω την αίσθηση ότι επειδή ξεκινάνε με την κρέμα που είναι γλυκιά στραβώνουν μετα με τις άλλες γεύσεις... να τον αφήνεις νηστικό δεν πρέπει... ο παιδίατρός μου είχε πει στην αρχή λίγες κουταλιές και μετά συμπλήρωμα με γάλα αλλά όχι αμέσως... αφού τα φρούτα δεν τα έτρωγε μου ειπε να τα αποσυρω καμια εβδομάδα να δίνω αντ' αυτού γάλα και μετα να ξαναδοκίμαζα βάζοντας και την μπανάνα.. αφησα να περασουν 3 ημέρες και μόλις του ξαναέδωσα έφαγε.. με την χορτόσουπα δεν ειχαμε θέμα ίσως επειδή ειναι πιο γλυκιά.. λίγες κουταλιες τις πρώτες μερες να συνηθίσει τις γεύσεις.. έχουν θέμα με τις νέες γευσεις τα μωρά.. στην χορτόσουπα (δηλ. πατατα, καροτο, κολοκυθι και κοτοπουλο) στο τέλος μου ειπε ο παιδίατρος να βαζω και ενα κουταλάκι λαδι και λίγο λεμόνι... είναι αρκετά νόστιμο! γιατι δεν το τρώει? μου κανει εντυπωση που τρωει γιαούρτι που οπως και να εχει ειναι λίγο ξινό.... μην τα παρατας προσπάθησε και ρωτα τον γιατρο σου τι μπορει να τρωει εναλλακτικά...

Ελενακι σ'ευχαριστω για την απαντηση. Μπανανα του βάζω καθημερινα γιατι οντως του αρεσουν τα πιο γλυκα. Του βάζω καμια φορά και λιγη απο την κρέμα η΄1-2 μπισκοτακια παιδικα αλλά τιποτα. Επίσης στη σουπα έχω δοκιμάσει από πολλά λαχανικα (απο τα κλασικα μέχρι γλυκοπατα, κοκκινη κολοκύθα, αρακα, παντζαρι) αλλά ενω πριν 2 εβδομάδες ετρωγε εστω και 100 γρ τώρα δεν τρωει σχεδον καθόλου... Έχω απελπιστει...

Λογικα αυτο τον μηνα μπαινουν κι αλλα λαχανικα και τα οσπρια!Δοκιμασε να κανεις το φαγητο μαγειρευτο μηπως και του αρεσει καλυτερα!πχ λαχανορυζο,σπανακορυζο,γιουβαρλακια με λαχανικα,κοκκινιστο μασχαρακι ή με λεμονακι και κοτοπουλο,πουρε,γιουβετσι,κιμα με μακαρονια και αλλα διαφορα!Εγω μετα τον 8ο αρχισα να χρησιμοποιω και κρεμμυδι και σκορδο (πολυ λιγο),μαιντανο-ανιθο-ριγανη θυμαρι και γενικα μαγειρευα οπως και για μας αλλα με πολυ λιγοτερο λαδι και χωρις αλατι!Δεν ετρωγε παντα αλλα δεν του εδινα κατι αλλο αν δεν ετρωγε...κατευθειαν στο επομενο γευμα ετρωγε κατι αλλο!Ακομη αυτο κανω.

Αυτό με τα μαγειρευτά μου ακουγεται πιο ελπιδοφορο αλλά η παιδιατρος μου είπε οχι πριν τον χρόνο...Θα την ξαναρωτησω γιατι οντως μπορει να ειναι πιο ελκυστικα για αυτον τα μαγειρεμενα... \Σ'ευχαριστω πολύ!!

Διαφημίσεις

Κρέας βάζεις μέσα στην χορτόσουπα? δηλ. κοτόπουλο ή μοσχάρι? εμάς ο παιδιατρος μας ξεκίνησε ταυτόχρονα με τα λαχανικά και κοτόπουλο.. σε ρωτάω γιατί διαβαζα στο φόρουμ ότι πολλά μωρά δεν έτρωγαν την σκέτη χορτόσουπα και με το που μπήκε το κρέας την έτρωγαν.. και λαδάκι λεμονάκι για να νοστιμίσει στο τέλος μετά το λιώσιμο εννοείται...τα φρούτα όπως σου είπα για πολλές είναι πονεμένη ιστορία... δεν θα σε συμβούλευα με τίποτε να δώσεις σκόνη φρουτόκρεμα αλλά αν έριχνες και από αυτή κανένα κουταλάκι μέσα στα φρέσκα φρούτα μπας και τον ξεγελάσεις τον μπόμπιρα και την φάει??

Επισης, εμας μας βοηθησαν πολυ οι...μουσικοχορευτικες επιδειξεις! Τι τh σακιρα του εκανα, τι την μαντονα, τι το ρουβα, τι ζεμπεικο χορευα...ο,τι θες! Και γελαγε το σουργελο και ετσι οπως ανοιγε το στομα του να γελασει...τσουκ! Του εβαζα μεσα το κουταλι...

Τωρα τα τρωει ολα! Χωρις κανενα προβλημα...μολις ακουσει ,δε, το μπλεντερ....φωναζει...ΜΑΜ ΜΑΜ ΜΑΜ!

Θελω να πω....κανε το φαγητο...παιχνιδι! Μπορει να βοηθησει!

Αχ Ραννια μου... Τίποτα δεν πιάνει! Τι χορευουμε, τι τραγουδάμε, τι γκλινγκι γκλινγκι τα κλειδια, και φου το φως και ο gummy bear σε μονιμη βάση (σε σημειο που να ακουω gummy bear και παθαίνω αυτό που παθαίνει ο μπεμπης με τη σούπα!!)...

Και με κρέας τη δοκιμασα, και χωρίς, και λιωμενα τελείως, και μικρα κομματακια, και με λεμονι και χωρίς, τίποτα!!

Και η καρδια μου δεν μου πάει να τον αφήσω νηστικό όπως με έχουν συμβουλέψει...

Επισης, εμας μας βοηθησαν πολυ οι...μουσικοχορευτικες επιδειξεις! Τι τh σακιρα του εκανα, τι την μαντονα, τι το ρουβα, τι ζεμπεικο χορευα...ο,τι θες! Και γελαγε το σουργελο και ετσι οπως ανοιγε το στομα του να γελασει...τσουκ! Του εβαζα μεσα το κουταλι...

Τωρα τα τρωει ολα! Χωρις κανενα προβλημα...μολις ακουσει ,δε, το μπλεντερ....φωναζει...ΜΑΜ ΜΑΜ ΜΑΜ!

Θελω να πω....κανε το φαγητο...παιχνιδι! Μπορει να βοηθησει!

παρόμοιες μεθόδους έχουμε κι εμείς στη φρουτόκρεμα!μουσική , τραγούδι , καραγκιοζιλίκια τα πάντα.επίσης του δείχνω ότι υπάρχει στην κουζίνα:κουτάλες, μπρίκια, σουρωτήρια κτλ. γελάει και τσούπ η κουταλίτσα.

αυτό που με βοήθησε πολύ δε ήταν το κορνέ της ζαχαροπλαστικής!δεν το έχω χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά στη ζωή μου αλλά όταν το δειχνω στο μικρό κάνει τρελλες χαρές, ανοίγει το στόμα του και τρώει!

σύμφωνώ με τη Ράννια:κάνε το φαγητό παιχνίδι!!βοηθάει πολύ

Διαφημίσεις

nala μου, δεν ξέρω ποιος σε έχει συμβουλέψει αλλά μην κάνεις το λάθος να αφήσεις νηστικό το παιδάκι... είναι πολύ μικρός.. μίλα με τον παιδίατρο σου μήπως σου προτείνει κάτι που να επιτρέπεται να τρώει στην ηλικία του να δοκιμάσεις... καλή τύχη!!

Ναλα μου καλησπερα εχω μια ξαδερφη που το παιδακι της δεν ετρωγε ακριβως οπως το δικο σου,ενω στην αρχη ηταν πολυ καλος μολις αρχισε να βγαζει δοντακια σταματησε να τρωει ειχε παει στην παιδιατρο της και της ειπε οτι ειναι συχνο φαινομενο καποια παιδακια που βγαζουν δοντακια να σταματανε το φαι επειδη λεει παθαινουν ανορεξια οδοντοφυιας δηλ λογω δοντιων τα οποια προκαλουν πονους,νευρακια το παιδακι δεν τρωει,οταν πια εβγαλε τα περισσοτερα τοτε αρχισε παλι κανονικα το φαι,ειναι μια φαση που περνανε,Ελπιζω και ο μικρος σου να αρχισει συντομα το φαγακι του;);):D:D

Εμενα παλι μολις ακουσει το μπλεντερ στην αρχη γουρλωνει τα ματια και μετα βαζει τα κλαματα ο φοβιτσιαρης...:rolleyes:

Στην αρχη και εμενα δεν τα ετρωγε και εκλαιγε απαρηγορητος τωρα παλι κλαιει αλλα γιατι τελειωσε το φαγητο...:mrgreen:

Οποτε κανε υπομονη θα συνηθισει τις γευσεις και μετα θα ειναι ολα μια χαρα..

images?q=tbn:ANd9GcQ_n0WymGeUhAhMIoWj19UiGiiaBXqYmXn5ttA7OLbCkcBdRUDVDw

Εμενα παλι μολις ακουσει το μπλεντερ στην αρχη γουρλωνει τα ματια και μετα βαζει τα κλαματα ο φοβιτσιαρης...:rolleyes:

axaxxaxaxxa και ο δικος μου τα ιδια,μολις εβαζα στην πριζα το μπλεντερ το κοιτουσε και εκανε αααααααα απορωντας και μετα αρχιζε τα κλαματα ο φοβιτσιαρης:lol::lol::lol:

Κρεμμυδάκι βάζεις? Εγώ έβαζα απο την αρχή και έδινε γλυκιά γεύση στη σούπα. Επίσης έβαζα κανένα κλωναράκι σέλινο ή μαϊντανό ολόκληρο το οποίο το πετούσα μετά.

Διαφημίσεις

Στο θεμα των φρουτων εμενα με ''εσωσε'' το αβοκαντο !!!!

Χωρις αβοκαντο ουτε κουταλια.....με αβοκάντο μισο μηλο-μισο αχλαδι-μιση μπανανα-μισο πορτοκαλι ΚΑΙ μισο αβοκαντο !!!!!!!!!

Οταν σκανε τα δοντακια ομως σταματανε να τρωνε και μετα απο λιγο καιρο επανερχονται μην ανησυχεις.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Elenip έχω κάνει όλους τους πιθανούς συνδυασμους. Με κρέας, με κοτοπουλο χωρις με πολλα λαχανικα με λιγα, δεν την τρωει.

συμπάσχω μαζί σου. Εχω ανοίξει ένα θέμα που λέω ότι τρώει μόνο τραχανά. Τίποτα άλλο.

Στις εξετάσεις μας τελικά βγήκε ότι έχει και χαμηλό αιματοκρίτη οπότε μας έδωσε σίδηρο.

Βγάζει και τα πάνω δόντια. Ολα μαζί.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εχω κάνει τα πάντα σε συνδυασμούς και τίποτα. Του δίνω όμως γάλα για συμπλήρωμα γιατί δεν μπορώ να τον αφήσω νηστικό. Επίσης τώρα τελευταία προσπαθώ να τον ξεγελάσω με το να του βάζω μια μπουκιά πχ απο σπανάκι με το χέρι και στο καπάκι του δίνω ένα κουτάλι απο το φαγητό του. Εγώ πλέον του δίνω απο το φαγητό το δικό μας, το οποίο φροντίζω να είναι σύμφωνα με τις διατροφικές του ανάγκες. Εστω τρείς κουταλιές προσπαθώ να του τις δώσω. Μετά γάλα.

Κάνε του τραχανά με ανθότυρο μπορεί τουλάχιστον για μεσημέρι να το τρώει.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Καλημέρα! Λοιπόν, στην ηλικία του μικρού σου έφτιαχνα(μετά από συννενόηση με την παιδίατρο πάντα) το μοσχάρι με φασολάκια πράσινα, 1 ντομάτα (ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια), 1 πατατούλα και λίγο μαϊντανο. Τα έβραζα με λίγο νερό (να μην γίνουν τελείως μπλούμ) και τα άλεθα με λίγο από το νερό. Στη μερίδα έβαζα το κρέας που αντιστοιχούσε, μισή πατάτα, μισή από την ντομάτα (δεν την έτριβα για να μην χάνεται) και λίγο μαϊντανό και το λάδι. Το έτρωγε σας παλαβή!! Ακόμα δηλαδή... Γίνεται ιδιαίτερα γλυκό και τους αρέσει. Επίσης, έβραζα κολοκυθάκι, μοσχάρι, ρυζάκι και λίγο μαϊντανό, άλεθα και πρόσθετα λεμόνι και λάδι. Ντομάτα, πράσο και ρύζι (έβαζα και κανένα κολοκύθι για πρασινάδα) και καμιά φορά έβαζα και μοσχάρι ή κοτόπουλο και γινότανε χαμός. Βέβαια η δικιά μου δεν πολυτρώει το κοτόπουλο. Της αρέσει το μοσχάρι, τα φρούτα παλεύουμε για να τα φάει, το αυγό μπορεί να σκάσει αλλά θα το φάει η λιχούδα μου και τελευταία το ψωμί... Γενικά στη οδοντοφυϊα έχουμε πρόβλημα ακόμα και με τα αγαπημένα της... Μπορεί να είναι για μέρες σχεδόν μόνο με γάλα, γιαούρτι ή κρέμα και μόνο μερικές κουταλιές από φαγητό ή φρούτο ή και καθόλου. Προσπάθησε, αν έχεις το ελεύθερο από τον γιατρό, να του φτιάχνεις φαγητά, βραστά πάντα, αλλά σε συνδιασμούς που τρώμε κι εμείς και που ξέρουμε ότι είναι νόστιμα. Να ξέρεις κιόλας ότι πολλά μωρά βαριούνται την επανάληψη και θέλουν ποικιλία στο μενού. ;) Και κάτι ακόμα που μου έχει πει η παιδίατρος και νομίζω πως έχει δίκιο. Η φάση της οδοντοφυϊας είναι σύντομη σχετικά με το υπόλοιπο της ζωής μας. Είναι προτιμότερο λοιπόν να φάει λιγότερο φρούτο αλλά να το μάθει στην αυθεντική του μορφή και χωρίς πρόσθετα(μπισκοτάκια κλπ) γιατί τη συνήθεια θα την έχει για όλη την υπόλοιπη του ζωη. Καταλαβαίνω ότι σε πιάνει απελπισία αλλά συζήτα το με τον γιατρό σου, νομίζω πως θα συμφωνήσει.

Υπομονή.....!! ;)

Παρεπιπτώντως, όπως είπαν κι άλλες κοπέλες, κι εγώ νομίζω πως η τακτική του να το αφήσεις να πεινάσει είναι για πολύ μεγαλύτερες ηλικίες. Άρα συμπλήρωμα όταν δεν τρώει...! ;)

το σελινο το λειωνετε στις σούπες ?? επισης ποιος ειναι ο λόγος να το βάζουμε αλεσμενο στο ψυγειο ?? ποιο νοστιμο και ποιο φρεσκο δεν ειναι να το αλεθουμε αφου το ξαναζεστανουμε ?

jHgFp3.png

το σελινο το λειωνετε στις σούπες ?? επισης ποιος ειναι ο λόγος να το βάζουμε αλεσμενο στο ψυγειο ?? ποιο νοστιμο και ποιο φρεσκο δεν ειναι να το αλεθουμε αφου το ξαναζεστανουμε ?

Κοιταξε αν το κοβεις σε πολυ μικρα κομματακια, π.χ με το ειδικο ψαλιδι, δεν θα χρειαζεται καθολου να το λιωνεις. Θα αφομειωνεται τελειως με τα υπολοιπα υλικα, καθως θα τα αλεθεις. Εγω δεν εβαζα, ουτε και τωρα φυσικα, τα φαγητα του αλεσμενα στο ψυγειο. Τα αλεθα ακριβως την ωρα του φαγητου, γιατι πηζει και λιγακι ο πολτος, οποτε παλι θελει λιγακι αραιωμα με τον ζωμο των υλικων, ωστε να ειναι πιο κρεμωδης.

κι η δικια μου οταν ειχε οδοντοφυια επινε μονο γαλα

εσενα απο οτι διαβασα τρωει απλα οχι μεγαλη ποσοτητα

θα του δινεις το φαγητο κι οσο φαει, το υπολοιπο θα το συμπληρωνεις με γαλα ή γιαουρτακι οπως κανεις τωρα

ποσα δοντια εχει?

η μικρη μου στην ηλικια του δικου σου επειδη ειχε αρκετα της αρεσε να μασουλαει ψωμι, την ανακουφιζε στα πρησμενα ουλα της

αν του δωσεις σκετη μπανανα την τρωει?

Το άλεσμα του φαγητού και η τοποθέτηση του στο ψυγείο και το ξαναζέσταμα του κατόπιν οδηγεί σε μεγάλη απώλεια βιταμινών, πολύ μεγαλύτερη αν απλώς τοποθετούσαμε τη μερίδα στο ψυγείο, χωρίς να την αλέσουμε και την αλέθαμε τελικά μετά το ξαναζέσταμα της. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί αλλά αυτό μου είχε πει η παιδίατρος όταν την είχα ρωτήσει αν μπορώ να αλέθω το φαγητό που φτιάχνω για 2 μέρες μια και καλή για ευκολία.

Το σέλινο γιατί να μην το αλέσεις; Υπό την προυπόθεση ότι αρέσει στο μωρό σου και ότι η ποσότητα δεν είναι τόση που να υπερκαλύπτει τη γεύση του φαγητού αλλά απλώς να την εμπλουτίζει φυσικά. Αν δεν αρέσει στο μωρό σου μπορείς να αντικαταστήσεις το σέλινο με μαϊντανο που είναι απαλότερος στη γεύση και πλούσιος σε βιταμίνη C. ;)

εμενα ο παιδιατρος μου είπε πρωτα να τα αλέθω αλλά δεν τον άκουσα , επίσης το κάνει και μια φίλη μου που επίσης της το είπε ο γιατρός . Τωρα τελικά ποιό είναι τοπιο σωστό ? ¨οπως επίσης και με το λάδι μου ειπε να το βαζω πριν την ταισω ... και στο ψυγειο να το βαλω χωρις μια σταγόνα ?Ουτε αυτό κάνω !

jHgFp3.png

εμενα ο παιδιατρος μου είπε πρωτα να τα αλέθω αλλά δεν τον άκουσα , επίσης το κάνει και μια φίλη μου που επίσης της το είπε ο γιατρός . Τωρα τελικά ποιό είναι τοπιο σωστό ? ¨οπως επίσης και με το λάδι μου ειπε να το βαζω πριν την ταισω ... και στο ψυγειο να το βαλω χωρις μια σταγόνα ?Ουτε αυτό κάνω !

Εγώ ακόμη του μαγειρεύω κάθε μέρα γιατί δεν έχω γυρίσει ακόμη στην δουλειά αλλά σε καμία εβδομάδα που γυρίζω θα του μαγειρεύω κάθε δύο μέρες.. ο παιδίατρος μου είπε ότι μπορώ να μαγειρεύω και να το βάζω στο ψυγείο όχι αλεσμένο... το ζεσταίνω με λίγο νεράκι την άλλη μερα, άλεσμα και το λαδάκι λεμονάκι μετά... γιατί να το βάζεις με λάδι στο ψυγείο? για μία ημέρα δεν παθαίνει κατι το φαγητό... καλύτερα το λαδάκι εκείνη την ώρα πριν του το δώσεις...

Κορίτσια καλησπέρα!

Κατ' αρχήν ευχαριστώ όλες τις μανούλες που μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν.

Σήμερα, μετα από 1 εβδομάδα αποχής απο τη σούπα και τη φρουτοκρεμα κατόπιν οδηγίας της παιδιάτρου, τον ξεκινησα με τη φρουτοκρεμα, προσθέτωντας αβοκαντο. Έφαγε γύρω στα 100γρ, που ελπιζω να αυξηθουν. Λέτε να εκανε τη διαφορά το αβοκάντο; Αφαίρεσα τη μπανανα και εβαλα αχλαδι αβοκαντο λιγο πορτοκαλι και 2 κουταλιες απο την κρεμα του.

Το μεσημερι μου ειπε να του προσθεσω και 2κουταλιες τραχανα. Εβαλα μοσχαρι, καροτο, γλυκοπατατα,μπροκολο κολοκυθακι λιγη ντοματουλα και στο τελος τον τραχανα. Και ω του θαυματος, εφαγε 130γρ και το περισσοτερο με αρκετη ορεξη.

Λετε ο τραχανας που εχει το αλατακι του να το εκανε πιο νοστιμο ή ετυχε;

Ρώτησα την παιδιατρο για το αλατι στον τραχανα και μου είπε "ποσο αλατι να εχει ο τραχανας; δώσε του να δούμε μηπως φαέι".

Αυτό το θέμα με το αλατι πολυ με προβληματιζει παντως.

Εσεις τι ακολουθείτε σε παιδακι 9 μηνων σχεδον; Ελάχιστο αλάτι ή καθόλου;