Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

για μαμαδες με δυο παιδακαι

Recommended Posts

ο μικρος μου ειναι 3 μηνων τον θυλαζω . τελευταια στο δυορο ενω ξυπναει το βραδυ δεν θελει να φαει μαλλον τον ενοχλει η πανα η απλος θελει λιγο κουνημα.το θεμα ειναι οτι ολα τα κολπακια για να κοιμηθει πχ να μην τον συκωνω να του χαιδευω το κεφαλι να τον αφησω να κλαιει που δεν θα το εκανα, και αλλα τετοια εγω δεν μπορω να τα κανω εχω ενα 4 χρονο αγορακι που ξυπναει με το παραμικρο και θελει μονο εμενα μενει ξυπνιος μεχρι να παω κοντα του να τον κοιμησω. οποτε το μωρο οταν ξυπναει το βαζω στο στηθος για να μην κλαιει..χτες για παραδειγμα ηθελε να του αλλαξω πανα ομως εκλαιγε κατα την διαρκεια και τον αλλαξα ενω ψιλοθυλαζε χωρις να θελει βεβαια .μηπως ετσι ομως μαθει να ψιλοτρωει?? εσεις που εχετε και αλλο παιδακι τι κανετε ???με λιγα λογια εκεινη την ωρα προσπαθω να μην κλαψει και βεβαια δεν μπορω να εφαρμωσω καμια σημβουλη για το μικρο ενω θα μπορουσα αφου καποιες φορες δεν πειναει οταν ξυπναει??

Διαφημίσεις

Καλησπέρα ilianoula...

Ο γιος μου είναι 27 μηνών και η μικρή 5...ο σύζυγος ταξιδεύει συχνά...οπότε τις τελευταίες 3 εβδομάδες είμαι με τα μικρά στο σπίτι...και περνάμε όλα καλά και ωραία...μέχρι που θα έρθει η ώρα του ύπνου...

Η μικρή άσχετα τι ώρα έχει φάει και τι ώρα έχει ξυπνήσει....9:30 θέλει στήθος και νάνι...

Παράλληλα, ο μεγάλος από τις 9 ζητάει νάνι...και ζω αυτό που λες...σε ποιό παιδί δίνεις προτεραιότητα και ποιο αφήνεις λίγο;

Συνήθως βάζω τον μεγάλο στο κρεβάτι...του εξηγώ ότι πάω να δώσω γάλα στη μικρή και τον αφήνω να χαλαρώσει λίγο και να συνηδητοποιήσει ότι πλέον ήρθε η ώρα του ύπνου....οπότε θηλάζω τη μικρή, η οποία αποκοιμιέται....τη βάζω κρεβάτι και πάω στον μεγάλο να τον σκεπάσω, να του χαϊδέψω την πλατούλα...να πούμε τα δικά μας...και μετά φιλάκι και έξω από το δωμάτιο....

Εάν η μικρή ξυπνήσει, αυτό που βοηθάει είναι λίγο αγκαλιά...ή το mobil πάνω από το κρεβάτι της...Αν όπως λες ο δικός σου ενοχλείται από την πάνα...μήπως να αλλάξεις μάρκα;

Nα υποθέσω ότι κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο τα αγόρια ή απλά ο μεγάλος ξυπνάει εύκολα;

Με τη μικρή έδινα και εγώ στήθος όταν γκρίνιαζε...και ψιλοέτρωγε αλλά δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα μετά...από το πάρει πιπίλα ή δάχτυλο...καλύτερα το στήθος...

Για τον μικρό προτείνω να είσαι σταθερή...είναι ώρα για ύπνο...οπότε μπορείς να τον πάρεις λίγο στο δωμάτιό σου...απαλό φως...λίγο αγκαλιά...ίσως στήθος...και πάνω από όλα και εσύ ήρεμη....ίσως ακόμα προσπαθεί να φτιάξει το πρόγραμμά του...αλλά πρέπει να βοηθήσεις και εσύ σε αυτό...

Δεν υπάρχει πρόβλημα να το ξαναβάζεις στο στήθος και ας μην πεινάει! Αν αυτό το ηρεμεί, αυτό να κάνεις! Τι εννοείς όταν λες οτι μπορεί να μάθει να ψιλοτρώει?

Υπάρχουν κσι χειρότερα... εγώ έχω ένα αγοράκι 23 μηνών με ευαίασθητο ύπνο και ένα μωράκι 3 εβδομάδων που τη νύχτα μουγκρίζει στον ύπνο της σαν βόδι! Με κλειστές τις πόρτες και στα δυο δωμάτια -του μικρού και το δικό μας όπου είναι η μπέμπα-και πάλι ακούγεται! Τη θηλάζω αποκλειστικά και κάθε νύχτα κοιμάμαι μισάωρα, όταν σταματάει το μουγκρητό της, αφού όταν ακούγεται και εγώ το ακούω, αλλά έχω και την έγνοια να μην ξυπνήσει ο μικρός, οπότε πού ύπνος!! Κι όλο λέω υπομονή, ύπομονή, υπομονή....

ilianoyla περναω ακριβως το ιδιο... εχω την κορη μου 22 μηνων κ το γιο μου 2 μηνων! Αμα ξυπνησει ο μικρος κ δεν τον προλαβω να μην κλαψει καηκαμε με τη μεγαλη! Ξυπναει κι αυτη κ για να ξανακοιμηθει θελει αγκαλια για κανενα 10λεπτο κ μετα να της κραταω το χερι για αλλα 10 περιπου. Οποτε καταλαβαινεις οτι ισα που τον βαζω τον μικρο στο στηθος , τον βγαζω κ παω στη μεγαλη. Αυτος μουγκριζει προσπαθωντας να καταλαβει τι συμβαινει, κ ωστοσο ξαναγυρναω να τον θηλασω. Καμια φορα τον παλευει ο συζυγος με πιπιλα ή αν δε δουλευει το πρωι παει αυτος στη μεγαλη να την ξανακοιμισει. Παντως κι εμενα δε θελει καμια φορα στηθος κ θελει να ρευτει κ τοτε κανει του κοσμου τα μουγκρητα.Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορω να κανω κατι, απλα ευχομαι να μην τον ακουσει η Μαριλενα. Δε νομιζω να υπαρχει σωτηρια για μας! Απλα ταλαιπωρια μεχρι να μεγαλωσει κ το 2ο κ να μην ξυπναει τα βραδια!!! Αχ ποτε θα το ζησουμε αυτο αραγε????????????????????

RSvcp2.png wNVQp2.png

Διαφημίσεις

Γεια!

Εμάς μας έσωσε το ότι κοιμόμαστε στο ίδιο κρεββάτι με τη μικρή, κι έτσι τη θηλάζω αμέσως χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι υπόλοιποι και χωρίς να σηκωθώ κι εγώ. Μου είναι πολύ πιο βολικό να τη θηλάζω χωρίς δεύτερη σκέψη, παρά να επινοώ νυχτιάτικα άλλους τρόπους.

Στη μεγάλη είχα δοκιμάσει και πιπίλα ή τραγούδι, αλλά βαρέθηκα και τα παράτησα, και τελικά εδώ και μερικούς μήνες άρχισε να κοιμάται σερί από μόνη της και δεν ξυπνάει ούτε όταν την πηγαίνουμε στο κρεββατάκι της. Γι΄αυτό ελπίζω ότι κι ο ύπνος της μικρής κάποτε θα στρώσει από μόνος του.

Καλό κουράγιο!

και εμεις κανουμε οικογενειακο υπνο...οταν τα αποκοιμιζω το κανω πολλες φορες ταυτοχρονα, στο μεγαλο κρεβατι η μικρη ξαπλωμενη-θελει τα μασαζ της εκεινη, τα χαδια της- και παραλληλα θηλαζω το μικρουλη μας.....καποιες βεβαια η κορη μας θελει τον μπαμπα της, οποτε και παιρνω μια ανασα απο τη ρουτινα του υπνου....το βραδυ στην αρχη καθε φορα που ξυπναγε το βρεφακι ξυπναγε και η κορουλα μας και μαλιστα φωναζε καπως αναστατωμενη, τι εχει ο μπεμπουλης??να ερθω και εγω??-καπως ετσι εφαρμοσαμε το οικογενειακος υπνος, διοτι η μικρη για να ξανακοιμηθει ηθελε να με αισθανεται...τωρα πια δεν ξυπναει και ας τραγουδαει φορες το μωρο στον υπνο του...εμενα με ξυπναει τη μικρη μας οχι-τουλαχιστον οχι πριν τις 6.30-...υπομονη!!!σε ολες μας!!!

Κι εγώ μια από τα ίδια. Ο μεγάλος κοιμόταν μια χαρά μόνος στο κρεβάτι του αλλά τώρα με το μωρό θέλει κι αυτός να έρθει στο κρεβάτι μαζί μου και πώς να πω όχι? Το μωρό κοιμάται δίπλα μου για να μην σηκώνομαι κι εγώ το βράδυ αλλά να τον θηλάζω ξαπλωμένη...Αλλά αυτό που με εκνευρίζει είναι αυτά που ακούω από τους άλλους όταν το λέω, του στυλ ότι την πάτησα γιατί το μωρό δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από το κρεβάτι μας. Και τους αποστομώνω λέγοντας ότι και ο μεγάλος έτσι ήταν και μια χαρά κοιμήθηκε στο κρεβάτι του μόνος του όταν μεγάλωσε

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν ψιλοτρώει, αυτό είναι το συνηθισμένο και φυσιολογικό για το θηλασμό, συχνά κι από λίγο.

Υπέρ του οικογενειακού κρεβατιού κι εγώ - κι αν σταματήσω να το υποστηρίζω, θα διώξω το σύζυγο, όχι τα παιδιά :mrgreen:

Έχω κι εγώ μια μουγκρίτσα αλλά επειδή έχουμε προϊστορία με τις αλλεργίες, έκοψα γαλακτοκομικά και τα μουγκρητά μειώθηκαν σημαντικά. Μετά είδα ότι αυξάνονταν και με τη σοκολάτα, όποτε πάει κι αυτή :rolleyes:

Παραμένει το θέμα του ρεψίματος, ευελπιστώ ότι θα στρώσει σε κανένα μήνα.

Η αιώνια απορία μου όμως παραμένει: αν την έχω ανάσκελα στην αγκαλιά μου, δεν προσπαθεί ούτε να ρευτεί, ούτε να προωθήσει αέρια ... όταν την βάζω στο κρεβάτι, στην ίδια στάση, γιατί στο δευτερόλεπτο αρχίζει τα μουγκρητά και τα νιαουρίσματα για να ρευτεί και να αεριστεί;;; :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 4 weeks later...
Η αιώνια απορία μου όμως παραμένει: αν την έχω ανάσκελα στην αγκαλιά μου, δεν προσπαθεί ούτε να ρευτεί, ούτε να προωθήσει αέρια ... όταν την βάζω στο κρεβάτι, στην ίδια στάση, γιατί στο δευτερόλεπτο αρχίζει τα μουγκρητά και τα νιαουρίσματα για να ρευτεί και να αεριστεί;;; :lol:

Ετσι ακριβως και ο μπεμπης..με το που τον ακουμπαω κατω θελει να τα κανει ολα..στην αγκαλια της μαμας περδικι!!:lol:

Αυτο το μουγκριτο βρε παιδι μου..Λετε να κοψω κι εγω γαλακτοκομικα και σοκολατες?Υποψιαζομαι κι εγω καποια αλλεργια

Στο θεμα του υπνου παντως εγω θηλαζω τον μικρο πανω στο μαξιλαρι θηλασμου απο την μια και απο την αλλη μερια χαιδευω την μικρη μεχρι να κοιμηθει...Μετα ο μικρος στο πορτ μπεμπε διπλα μου και η μικρη στο κρεβατι της...Μου χει φυγει η μεση!16 κιλα παιδι..

Διαφημίσεις