Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-να περιμενω μηπως..?

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες

Θελω να ρωτησω κατι..Εκανε καμια απο σας λαπαροσκοπηση λογω ανεξηγητης υπογονιμοτητας και μετα να καταφερατε να μεινετε εγκυος φυσικα? Εχω ακουσει οτι πολλες φορες συμβαινει αυτο (αν γινουν καποιες "διορθωσεις".

Εγω εκανα τωρα λαπαροσκοπηση και δεν ξερω αν αξιζει να περιμενω λιγους μηνες μηπως μεινω μονη μου εγκυος, ή αν ειναι χασιμο χρονου..

ΥΓ1 Ειχα κανει 2 εξωσωματικες και ειχαν πετυχει αλλα δεν πηγαν καλα λογω θρομβοφιλιας

ΥΓ2 Στην λαπαροσκοπηση εγινε καθαρισμος απο συμφυσεις στην μια σαλπιγγα και αφαιρεση κυστης στην αλλη σαλπιγγα (την ειχε βουλωσει)

Διαφημίσεις

Leni7

Αυτα που διορθωσαν με τη λαπαροσκοπηση ηταν η αιτια που δεν εμενες εγκυος και εκανες εξωσωματική?Αν δεν εχετε αλλα προβληματα αξιζει να περιμενεις 2-3 μηνες.Μπορει να σου κατσει.Αν ομως υπαρχει και τιποτα αλλο δεν βρισκω νοημα να περιμενεις.

Εμενα να σου πω την αληθεια μου εκανε εντυπωση το οτι πετυχαν και οι δυο εξωσωματικες και εχασες τα μωρα λογω θρομβοφιλιας.Ηξερες οτι υπαρχει προβλημα?Το διαπιστωσες μετα και τη δευτερη προσπαθεια?Αφου πετυχαινε η εξωσωματικη και εισαι θρομβοφιλικη γιατι εκανες λαπαροσκοπηση?Τωρα θα παρεις αντιπηκτικη αγωγη?Πολλες κοπελες παιρνουν αντιπητκτικη αγωγη μετα απο μια αποβολή ακομα και αν δεν εχουν διαπιστωμενα προβλημα(προληπτικα μπορει να χορηγηθει αγωγη σε πολυ μικρη δοση χωρις προβλημα για το μωρο).Και μενα τωρα μου δινουν παιδικη ασπιρινη και clexan για να διευκολυνθει ο σχηματισμος μικροαγγειων,αν και προβλημα δεν δειχνουν οι εξετασεις μου.

ysjfp2.png

Συμφύσεις και μικρά πολυποδάκια είχαν αφαιρέσει και από μένα με την λαπαρόσκοπηση και πέτυχαν μετά οι εξωσωματικές... επειδή είχαμε χάσει πολύ χρόνο με τις προσπάθειες πριν δεν περιμεναμε... προχωρήσαμε σε εξωσωματική άμεσα.

Clexan έπαιρνα έτσι και αλλιώς από την πρώτη μέρα της εμβρυομεταφοράς.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Η ιστορια μου ειναι λιγο πονεμενη.

Ο γιατρος που πηγα αρχικα δεν μου ανεφερε καν οτι με μια λαπαροσκοπηση μπορει να λυθει το προβλημα μου. Στην ουσια δεν ειχα τιποτα που να δειχνει γιατι δεν μπορω να μεινω εγκυος. Επειδη λοιπον προσπαθουσαμε 2,5 χρονια, το σπερμα ηταν καλο και εγω δεν ειχα κατι, εκτος απο συμφυσεις στην σαλπιγγα(φανηκαν απο την υστεροσαλπιγγογραφια), αυτος μου προτεινε εξωσωματικη ή σπερματεγχυση.

Τελικα εγω θεωρησα οτι η εξωσωματικη ειναι πιο σιγουρη και την εκανα. Εμεινα εγκυος με την πρωτη(!) αλλα στις 9 εβδομαδες παλλινδρομησε. Σε αυτο το σημειο την πατησα! Επειδη το εμβρυο ειχε χρωμοσωμιακη ανωμαλια, θεωρησε ο γιατρος οτι δεν ηταν δικο μου το προβλημα που σταματησε η κυηση αλλα του εμβρυου. Ετσι δεν εκανα καμια εξεταση (εκτος απο καρυοτυπο ζευγους)

Ετσι πηγαμε σε 2η εξωσωματικη η οποια ξαναπετυχε αλλα απεβαλα στις 6 εβδομαδες!

Τοτε αλλαξα γιατρο!

Αυτος μου ειπε οτι το ειχα παρει λιγο "αναποδα" το θεμα και οτι στην ουσια ειναι 2 τα σκελη.

1ον: γιατι δεν μενω εγκυος μονη μου? Πρωτα επρεπε να κανω λαπαροσκοπηση και διαγνωση και μετα να αρχισω τις εξωσωματικες!

2ον: γιατι ενω μενω εγκυος με εξωσωματικη, μετα δεν παει καλα?

Κι ετσι λοιπον μου εδωσε να κανω διαφορες εξετασεις οπου βρεθηκε οτι εχω θρομβοφιλια (θα πρεπει να κανω ενεσεις ηπαρινης σε ολη την εγκυμοσυνη:() και εκανα και την λαπαροσκοπηση που βρηκε αυτα που αναφερω πιο πανω, αποσυμφορησε δηλαδη την περιοχη. Και δεν ξερω τωρα τι θα ηταν καλυτερο...

Υπαρχει περιπτωση αραγε να μεινω μονη μου αν προσπαθησω λιγο καιρο?

Εχει συμβει σε καμια κατι τετοιο?

leni,ειναι κριμα που σε ταλαιπωρησαν τοσο.Αν δεν αντεχεις την αναμονη ξεκινα...Αν αντεχεις περιμενε(εγω παντως εχω ακουσει για εγκυμοσυνες μετα απο σαλπιγγογραφιες και λαπαροσκοπησεις).Ειναι αποκλειστικα θεμα του πόσο μεγαλο ειναι το αποθεμα κουραγιου και υπομονης που εχεις.Για τις ενεσουλες μην ανησυχεις ούτε τις καταλαβαινεις.Το πολύ πολύ να εχεις μια μελανιασμενη κοιλίτσα(σαν τη δική μου...).Όλα καλα!

ysjfp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα σε ολες

Θελω να ρωτησω κατι..Εκανε καμια απο σας λαπαροσκοπηση λογω ανεξηγητης υπογονιμοτητας και μετα να καταφερατε να μεινετε εγκυος φυσικα? Εχω ακουσει οτι πολλες φορες συμβαινει αυτο (αν γινουν καποιες "διορθωσεις".

Με εγκυμοσυνες και στις 2 εξωσωματικες,δεν νομιζω οτι κατατασεσαι στην κατηγορια "ανεξηγητη υπογονιμοτητα"...εαν δεν πιεζεσαι χρονικα (λογο ηλικιας εννοω)δοκιμασε απο μονη σου ή κανε καμια σπερματεγχυση...

Κι εγώ θα σου έλεγα το ίδιο... αν δεν πιέζεσαι χρονικά δώσε λίγο χρόνο και ευκαιρία για πολύ διασκέδαση στη σχέση σου ;)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ειμαι λιγο πριν τα 35 και στην ουσια εχει εξαντληθει η υπομονη μου...

Φανταστειτε οτι ειμαι 4 χρονια παντρεμενη και εχουμε αρχισει ελευθερα 9 μηνες μετα τον γαμο (ημουν σχεδον 30,5)..Ολες οι φιλες μου που παντρευτηκαν μετα απο μενα εχουν παιδια! ...

Ομως, καταλαβαινω οτι ισως ειναι καλο να περιμενω λιγο...Τι να πω?

Σπερματεγχυση οντως ειναι επισης μια λυση..

Ωραια! Εγω ξεκινησα απο εξωσωματικες για να καταληξω να προσπαθω να μεινω φυσικα!:roll:

Δεν πειράζει καλή μου :) Μπορεί να ξεκίνησες ανάποδα αλλά το θέμα είναι να καταλήξεις στο ζητούμενο :)

Στη θέση σου μάλλον θα απολάμβανα 3 μήνες διασκέδασης και αν δεν... μία σπερματέγχυση και αν δεν... εξωσωματική :)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ειμαι λιγο πριν τα 35 και στην ουσια εχει εξαντληθει η υπομονη μου...

Φανταστειτε οτι ειμαι 4 χρονια παντρεμενη και εχουμε αρχισει ελευθερα 9 μηνες μετα τον γαμο (ημουν σχεδον 30,5)..Ολες οι φιλες μου που παντρευτηκαν μετα απο μενα εχουν παιδια! ...

Ομως, καταλαβαινω οτι ισως ειναι καλο να περιμενω λιγο...Τι να πω?

Σπερματεγχυση οντως ειναι επισης μια λυση..

Ωραια! Εγω ξεκινησα απο εξωσωματικες για να καταληξω να προσπαθω να μεινω φυσικα!:roll:

δες την καλη πλευρα,οτι τουλαχιστον οι 2 εξωσωματικες σου εδωσαν 2 εγκυμοσυνες που σημαινει οτι "πηρε μπρος"το συστημα..

Διαφημίσεις

χαχα ευχαριστω ρε κοριτσια, μου δωσατε θετικη ενεργεια...

Τι τραβαμε κι εμεις...ενα μωρο ζητησαμε! Σκεφτομαι ποσο ευκολο αλλα και ποσο δυσκολο μπορει να ειναι αυτο..

Ξερετε αν τα τεστ ωορηξιας δουλευουν?Μηπως παρω κανενα τετοιο για να ειμαι και πιο στοχευμενη!!

πιο αγχωμένη θα είσαι! Εγω λέω... βουρ για αγορά σέξι εσωρούχων (φθηνότερα θα σου βγει :lol:) και καυτές μέρες και νύχτες ;) Στο κάτω κάτω αν είναι να περάσεις μετά μια αγωνία για σπερματέγχυση ή εξωσωματική... να το 'χεις χορτάσει και ευχαριστηθεί ;)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ρε φιλεναδα... Καταλαβαινω την αγωνια σου και τον προβληματισμο σου...

Ο γιατρός σου τι λέει? Τι σε συμβουλευει?

Εγώ θα σου πω την γνώμη μου, αλλά ειναι συναισθηματική και όχι επιστημονική. Εγώ θα προσπαθούσα 2-3 μήνες... για ενα και μονο λόγο: Προτιμώ να κάνω παιδάκι στο κρεβάτι μας, με αγάπη και τρυφερότητα... και ότι αλλο... και όχι στο χειρουργίο ενός κέντρου.

Επίσης σκέψου ότι εχεις ήδη πάρει ορμόνες εξωσωματικής 2 φορές, γιατί να επιβαρύνεις κι άλλο τον οργανισμό σου? Δοκίμασε πρώτα με επαφές ή ακόμα και με σπερματεγχυση...

Αλλά επιμένω... ο γιατρός σου τι σου είπε?

c12e25debb.png

χαχα ευχαριστω ρε κοριτσια, μου δωσατε θετικη ενεργεια...

Τι τραβαμε κι εμεις...ενα μωρο ζητησαμε! Σκεφτομαι ποσο ευκολο αλλα και ποσο δυσκολο μπορει να ειναι αυτο..

Ξερετε αν τα τεστ ωορηξιας δουλευουν?Μηπως παρω κανενα τετοιο για να ειμαι και πιο στοχευμενη!!

Δεν χρειάζεσαι τεστ... Εγώ το δοκιμασα, ειναι ο χειρότερος ψυχολογικός εκβιασμός! Την ημέρα που είχα ωορρηξια με έπιανε τέτοιο αγχος που είτε αρπαζομασταν είτε πανικοβαλομουν και δεν το ευχαριστιομουν καθολου! Πολλές επαφές... κυρίως 11η με 16η μέρα και ξέχνα τα όλα!!!!

c12e25debb.png

Πιο 'ανοιχτά' περιθώρια θα έλεγα εγώ ;) 8η με 20η ;)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Διαφημίσεις

Το Σάββατο θα πάω να μου βγάλει τα ράμματα και θα τον ρωτήσω.. Παρολ'αυτα, Θέλω να το Έχω σκεφτεί κι Εγώ λίγο.. Αν μου πει ότι μετα απο αυτα που μου "διόρθωσε" πιστεύει οτ Ίσως να μείνω και Μονή μου, τότε σίγουρα θα περιμένω 2-3 μήνες. Όπως λέει και η miss piggy, άλλο πράγμα να συλλαβεις στο κρεβάτι κι άλλο στην κλινική.. Απλά Έχω απογοητευτεί τόσες φορές που ξανά και ξανά μου ερχόταν η περίοδος κάθε μήνα, που μου έχει μείνει ψυχολογικό!

Ασε που δεν Έχω ιδέα πια ποιος ειναι ο κύκλος μου και Πότε θα αδιαθετησω πάλι! Το σίγουρο Είναι ότι πρέπει να χαλάρωσω!

Το καλο Είναι ότι εμπιστεύομαι τον γιατρο που Έχω Τώρα:-)

Ρε κοριτσια μηπως ξερει καμια μετα την λαπαροσκοπηση ποτε μπορω παλι να αρχισω το ...αθλημα? Ειναι ασφαλες αν μου εχει σταματησει το αιμα?

Ρε κοριτσια μηπως ξερει καμια μετα την λαπαροσκοπηση ποτε μπορω παλι να αρχισω το ...αθλημα? Ειναι ασφαλες αν μου εχει σταματησει το αιμα?

Συνηθως λενε να αφησεις εναν κυκλο και μετα...Να επανελθεις λιγο στα φυσιολογικα σου.Συζητα το με τον γιατρο σου.Να δεις που εσυ θα μεινεις εγκυος φυσιολογικα...Αυτο το προαισθημα εχω!

ysjfp2.png

Συνηθως λενε να αφησεις εναν κυκλο και μετα...Να επανελθεις λιγο στα φυσιολογικα σου.Συζητα το με τον γιατρο σου.Να δεις που εσυ θα μεινεις εγκυος φυσιολογικα...Αυτο το προαισθημα εχω!

Λες ρε psixi μου? Μακαρι, τι να πω? Εχω ξεχασει πως ειναι να προσπαθω να μεινω μονη μου γιαυτο δεν πολυενθουσιαζομαι... Ετσι κι αλλιως, σκεφτηκα να περιμενω μονο 2-3 μηνες το πολυ για να μην χασω πολυ χρονο...και μετα να δω τι θα κανω...

Εσυ πως πας?

Ναι ψυχή γράψε μας πως πας... σε έχω στο μυαλό μου από τότε που έκλεισε το ημερολόγιό σου... λογικά πλησιάζουν οι μέρες για το τεστάκι ε;

(Λορέτα Ποντικίνα)