Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατί δεν φούσκωσαν τα κουλούρια Θεσσαλονίκης ?

DALIA

Recommended Posts

Είπα χθες να ξεκινήσω διαδικασία ώστε σήμερα να φτιάξω τα γνωστά σουσαμένια στρόγγυλα κουλούρια Θεσσαλονίκης.

Έκανα ότι ακριβώς έλεγε η συνταγή, δηλ. διέλυσα τη μαγιά 7,5 gr ( νωπή ) σε χλιαρό νερό με 2-3 κουταλιές αλεύρι δυνατό έτσι ώστε να γίνει χυλός. Κάνεις λέει τα παραπάνω και αφήνεις για 24ώρες να φουσκώσει.

Το έκανε χθες το απόγευμα γύρω στις 17 το σκέπασα με κουβέρτα και το άφησα δίπλα στο καλοριφέρ.

Σήμερα το πρωί πήγα να το ρίξω μια ματιά και τίποτα κορίτσια, δεν φούσκωσε καθόλου, αφήστε που μου φαίνεται ολίγον νερουλό. Γιατί ? Μπορώ να το σώσω λέτε ?

Διαφημίσεις

Το υγρό δε φουσκώνει όπως η ζύμη. Το νερουλό είναι φυσιολογικό, αφού δεν έχεις βάλει ακόμη το αλεύρι.

Συνέχισε τη διαδικασία και μια χαρά θα σου φουσκώσει η ζύμη(θα το ξαναφήσεις αφού το ζυμώσεις να φουσκώσει)

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

• 2 months later...

DALIA καπου έχω μια συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης και απο ότι θυμάμαι δεν είναι τόσο χρονοβόρα και ήταν τέλεια!

Θα ψάξω να τη βρω και θα στη δώσω

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Εγω βρηκα την παρακατω συνταγη κ εβαλα ολα τα υλικα με τη σειρα που αναφερω στον αρτοπαρασκευαστη για μα μην περιμενω μια μερα να γινουν κ δεν μπορω να ζυμωνω στα χερια.

Λοιπον

300 μλ χλιαρο νερο

1 1/2 κτγ Αλατι

1 1/2 κτγ βουτυρο σε κομματακια η λαδι

1 1/2 κτγ ζαχαρη

1 κτγ ταχινι - το χρησιμοποιουν στην αυθεντικη συνταγη

500 γρ. αλευρι σουπερ για τσουρεκια

2κτγ μαγια ξηρη

Βαζουμε ολα τα υλικα στον καδο του αρτοπαρασκευαστη κ ρυθμιζω στο προγραμμα 10 στον kenwood 450. Αφου τελειωσει το προγραμμα μετα απο 1,5 ωρα χωριζουμε τη ζυμη σε μικρα κομματια που τα πλαθουμε σε λεπτα μπαστουνακια χοντρα οσο το δαχτυλο μας σε παχος υψους 25 περιπου εκατ. Τα βουταμε σε ενα μπωλ με νερο κ κατευθειαν σε ενα μπωλ με σουσαμι. Κολλαμε τις δυο ακρες σε σχημα Ο κ τα βαζουμε πανω σε λαδοκολλα.Αφου τα πλασουμε ολα τα αφηνουμε 20 λεπτα να φουσκωσουν.Παραλληλα εχουμε προθερμανει το φουρνο στους 235 βαθμους κ μεσα σε αυτον εχουμε τοποθετησει ενα μπωλ μεταλλικο με νερο το οποιο το αφηνουμε καθ ολη τη διαρκεια του ψησιματος μεσα. Ψηνουμε για περιπου 15 λεπτα αναλογα το φουρνο.

Τα εφτιαξα χθες βραδυ κ εφαγα τρια με τη μια. Στο ενα εβαλα κ μερεντα !!!!! Εγω ομως δεν ειχα ταχινι κ παρολα αυτα εγιναν τελεια. Για πρωινο σκ ειναι το κατι αλλο.Την επομενη φορα θα βαλω κ ταχινι γιατι στους περισσοτερους φουρνους που τα παιρνω εχουν μια ιδιαιτερη γλυκια γευση που μου αρεσει παρα πολυ.Μου ειπαν οτι το ταχινι δινει αυτη τη γευση.Οποτε την επομενη φορα θα βαλω να δω τη διαφορα.