Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΕΙ; ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

bourbou

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια. Τις τελευταίες μέρες εφαρμόσαμε τη μέθοδο της υπνικής εκπαίδευσης στο 10,5 μηνών μωρό μας με αρκετά θετικά αποτελέσματα. Ως τώρα ήθελε κάποιον για να κοιμηθεί και όταν τον βάζαμε στο κρεβάτι του ξυπνούσε κάθε 2 ώρες, με αποτέλεσμα στο τέλος να κοιμάμαι μαζί του. Το πρόβλημα τώρα είναι οτι αν και κοιμάται αργεί σχετικά να κοιμηθεί (να σημειώσω οτι κλαίει ελάχιστα, 1-2 λεπτά και μετά δεν τον ακούω άλλο)και μέχρι να κοιμηθεί μένει στο κρεβατάκι του καθιστός (ίσως και για 2 ώρες αν τύχει να ξυπνήσει τη νύχτα). Μετά πρέπει να πάμε και να τον ξαπλώσουμε γιατί κοιμάται καθιστός ακουμπώντας στο πλαινό κάγκελο. Τον λυπάται η ψυχή μου τόση ώρα να είναι ακίνητος, ξεσκέπαστος, χωρίς να ξέρω τι σκέφτεται. Έχει τύχει σε καμία άλλη αυτό; Λέτε σε λίγο καιρό να καταλάβει οτι πρέπει να ξαπλώνει;

Διαφημίσεις

bourbou εμεις αν και 13 λιιιιγο μεγαλητεροι απο σας ακομη δεν κοιμωμαστε τελειως μονοι.Του δινω το γαλα και αποβλακωνεται,τον βαζω στην κουνια και κοιμαται. τη νυχτα ομως ξυπνα με ζητα και αν δεν τον παρω δεν ηρεμει. δεν ξερω πως τα καταφερες εσυ αν και θα ηθελα να μου πεις αλλα εγω το μονο που εχω καταφερει ειναι να μην μου σηκωνεται μετα το γαλα. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ :-(

διαβασα ενα βιβλιο αλλα μαλλον κατι δεν κανω καλα. δεν μπορω να τον αφησω να κλαιει.μια φορα τον αφησα και εκανε 3 φορες εμετο :-(

ναι θα ξαπλωνει,αλλα μεχρι τοτε να τον βαζεις εσυ(ειναι πραγματικα ζορικο να τον βλεπεις να κοιματε ξεσκεπαστος και ορθιος!!)το εκανε και ο δικος μου (ισως και τωρα καμια φορα που ειναι 2χρ.)αλλα γενικα το εκοψε,τωρα καμια φορα προσπαθει να σκεπαστει και μονος του(οχι οτι μπορεσε αλλα....!!!!)καλη αρχη!!!

apHGp3.png

bourbou εμεις αν και 13 λιιιιγο μεγαλητεροι απο σας ακομη δεν κοιμωμαστε τελειως μονοι.Του δινω το γαλα και αποβλακωνεται,τον βαζω στην κουνια και κοιμαται. τη νυχτα ομως ξυπνα με ζητα και αν δεν τον παρω δεν ηρεμει. δεν ξερω πως τα καταφερες εσυ αν και θα ηθελα να μου πεις αλλα εγω το μονο που εχω καταφερει ειναι να μην μου σηκωνεται μετα το γαλα. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ :-(

διαβασα ενα βιβλιο αλλα μαλλον κατι δεν κανω καλα. δεν μπορω να τον αφησω να κλαιει.μια φορα τον αφησα και εκανε 3 φορες εμετο :-(

Εφάρμοσα την τακτική από το βιβλίο "όνειρα γλυκά" και έπιασε πάρα πολύ. Έκλαψε μόνο το πρώτο βράδυ. Εγώ δεν έκανα καν τις επιθεωρήσεις γιατί όταν με έβλεπε θύμωνε περισσότερο. από τότε κλάιει πολύ λίγο (ίσως και για δευτερόλεπτα), μόνο τη στιγμή που τον αφήνω. Σε συμβουλεύω να το κάνεις αλλιώς δεν θα σταματήσει να ξυπνάει.

λοιπον κοριτσια εεμενα ειναι 3μηνων .αλλα θα σας πω τι κανει η αδερφη μου στα αγορακια της τα εμαθε απο μικρα στο δωματιο τους και αυτα κοιμουντε στο δωματιο τους 9 η ωρα πινουνε το γαλατακι τους και τσουπ στο κρεβατι τους λεει νανι και τελος .ο μικρος θα γκρινιαξει λιγο η αδερφη μ δεν μπενει στο δωματιο τους λεει νανι και κοιμουντε ,

Διαφημίσεις

και πως το καταφερε αυτο?εμενα ο μικρος ειναι 10 μηνων και δεν κοιμαται βρε κοριτσια!κανουμε την νυχτα μερα

ξυπναει συνεχεια!αυτυχως δεν κλαει,αλλα θελει παιχνιδια!δεν αντεχω αλλο.εχω κουραστει!!!!!!

Εφάρμοσα την τακτική από το βιβλίο "όνειρα γλυκά" και έπιασε πάρα πολύ. Έκλαψε μόνο το πρώτο βράδυ. Εγώ δεν έκανα καν τις επιθεωρήσεις γιατί όταν με έβλεπε θύμωνε περισσότερο. από τότε κλάιει πολύ λίγο (ίσως και για δευτερόλεπτα), μόνο τη στιγμή που τον αφήνω. Σε συμβουλεύω να το κάνεις αλλιώς δεν θα σταματήσει να ξυπνάει.

¨ονειρα γλυκα¨ειναι ο τιτλος του βιβλιου? ποιος ειναι οσυγγραφεας και οι εκδοσεις να το παρω κ εγω?

¨ονειρα γλυκα¨ειναι ο τιτλος του βιβλιου? ποιος ειναι οσυγγραφεας και οι εκδοσεις να το παρω κ εγω?

ναι είναι ο τίτλος. Εκδόσεις διόπτρα, συγγραφεις: Jennifer Waldburger και Jill Spivack. Κάνει θαύματα το βιβλίο!

Αυτο το βιβλιο εχει ως τακτικη το κλαμα?Γιατι δεν αντεχω!Ειχα αγορασει το κοιμησου παιδι μου αλλα δεν ακολουθησα οσα ελεγε...Τωρα πια κοιμαται το βραδυ μονος του αλλα οταν ξυπνησει κατα τις 4 γινεται ο κακος χαμος για να τον παρουμε στο κρεβατι μας και επειδη κουταλαμε απο νυστα τον περνουμε και κοιμομαστε μεχρι το πρωι!Λεει κατι γι αυτη την περιπτωση?

Διαφημίσεις

η αλήθεια είναι οτι τον αφήνεις,πας στην αρχή μετά από 5 λεπτά, μετά από 10 και μετά κάθε τέταρτο. Εγώ όταν πήγαινα έκλαιγε χειρότερα, οπότε αυτό το κάναμε μόνο το πρώτο βράδυ. Ακόμα και το πρώτο όμως στη μια ώρα είχε κοιμηθεί. Το ίδιο κάνεις αν ξυπνήσει. Μετά από 1-2 μέρες όμως δεν ξυπνάει άλλο. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί κι εγώ δεν άντεχα καθόλου. Ευτυχώς είχα τον άντρα μου που έκανε τη δύσκολη δουλειά το 1ο βράδυ, ενώ εγώ μπήκα να κάνω μπάνιο έχοντας ταυτόχρονα τη βρύση ανοιχτή για να μην τον ακούω. έχει όμως πολύ καλά αποτελέσματα, σήμερα κοιμήθηκε αμέσως χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί. Έχει ήδη βελτιώσει και τις στάσεις που τον βρίσκω

επίσης το γεγονός οτι είσαι έγκυος (όπως κι εγώ) καθιστά αναγκαίο το να το κάνεις. Σκέψου πόσο δύσκολο θα είναι αφού γεννήσεις. Εγώ έτσι πήρα την απόφαση

εγω παλι θα πω το ακριβως αντιθετο.......

καλε γιατι τα βαζεται τα παιδακια για υπνο μοναχουλια τους...????:(

Καποτε ημουν και εγω αυτης της αποψης....σηζητησεις επι σηζητησεων για το πως θα πανε στο κρεβατακι τους αν θα κλαψουν ή οχι....αν θα ξυπνησουν ή οχι μεσα στην νυχτα....ωσπου καπιοα στιγμη καταλαβα ως τα παιδια μου μεγαλωσαν...και πως θελουν τον χωρο τους...και πως δεν θελουν να ζουζουνιαζουμε αγκαλιτσα στο κρεβατι....και πικραθηκα πολυ....:(

Οποτε τωρα με τον μικρουλη μου 18 μηνων...τον εχω στην κρεβατοκαμαρα μαζι μου και καπιοες στιγμες κοιματε στο κρεβατακι του...αλλα οποτε θελησει...ερχεται στην αγκαλιτσα μου...και με σφιγγει με τα μικρα του χερακια...και κοιματε με τοση ανακουφηση...και ηρεμια ...

Κοριτσια πιστεψτε με τα παιδια μας μεγαλωνουν τοσο γρηγορα που αυτες οι ...δυσκολες νυχτες θα ειναι απλα μια γλυκια αναμνηση ....που θα την θυμομαστε με νοσταλγια....

Περαστε στιγμες με τα μωρακια σας...ακομα και στον υπνο τους....ειναι μια εντελως διαφορετικη αποψη για το θεμα του υπνου που την υιοθετησα στο 4ο παιδι μου...:)

Bourbou μου ειναι αδυνατο να τον αφησω να κλαιει...Το εκανα 2 φορες πριν κανα χρονο αλλα δεν μου ταιριαζει!

Οτι εχουμε πετυχει στον υπνο του το εκανα χωρις κλαματα και με πολυ υπομονη...πηρε λιγο παραπανω βεβαια!

Τωρα εχει σχεδον κοψει το νυχτερινο γαλα και ψαχνω να βρω εναν τροπο"αναιμακτο"να παραμενει στο κρεβατι του!

Κλαρα κι εμενα με τρελλαινει οταν με χαιδευει για να κοιμηθει και νιωθω απιθανα οταν κοιμαται σε κλασματα δευτερολεπτου απο ασφαλεια μολις ακουμπαει το κεφαλακι του διπλα μας...Αλλα η κλωτσια που τρωω δεν περιγραφεται!Οποτε αναγκαζομαι και κοιμαμαι στο ενα πλευρο μπας και γλιτωσω καμια!Κι οσο φουσκωνω ειναι και πιο δυσκολο!!!Αυτο που με αγχωνει περισσοτερο ειναι πως θα κοιμαμαστε 4 σε ενα κρεβατι σε λιγο καιρο!Γιατι αν το μωρακιπου ερχεται ειναι φαγανας σαν αυτον δεν γλιτωνουμετους μαραθωνιους θηλασμους την μερα και τη νυχτα!:P

στο πρώτο μου παιδί έκανα τα πάντα για να κοιμάται μόνο του... τα κλάματα δε τα αντέχω κι η ψυχή μου σπάραζε όταν προσπαθούσα να κοιμηθεί μόνος του....

τώρα το έχω πάρει απόφαση..... ούτε κλάματα ούτε δραματικές καταστάσεις....

με το που γεννήθηκε ο μικρός, ο μεγάλος ήθελε να κοιμάται μαζί μας επειδή η κούνια του μωρού ήταν στο δωμάτιο μας....

ο μικρός πάλι ήθελε να κοιμάται μαζί μας....

αποτέλεσμα;;;

κοιμόμαστε όλοι μαζί.... εγώ, ο καλός μου, το 5 μηνών μωρό κι ο μεγάλος 22 μηνών!!!!!!!!!!!!!!!

το πόσο το απολαμβάνουμε και το ευχαριστιόμαστε δε λέγεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τι υπέροχη αίσθηση να ξυπνάς με τα δυο ζουζούνια σου αγκαλια!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Eιναι πολύ όμορφο και γλυκό να κοιμάσαι αγκαλίτσα με το μωράκι σου αλλά καθόλου εύκολο για όσες από εμάς δουλεύουν και πρέπει να σηκωθούν το πρωι για το γραφείο.Τι θα μου έφταιγε ο μπάμπης μου που ξυπνούσε με το παραμικρό οταν ηνταν στο δωματιο μας να ξυπνάει στις 6.30 ενω τωρα στο δωματιο του ξυπνάει μόνος του στις 9.30?Ή να ξυπνάει μεσα στην νυχτα με το γαιδουρο-ροχαλητό του μπαμπά του.Ή να του δώσω καμια καταλάθος μεσα στον ύπνο μου(το είχα πάθει και αυτό οταν με έπαιρνε ο ύπνος την ωρα που θηλαζα).

Προσωπικα , ακολούθησα αρχικά την μ'εθοδο του "κοιμησου παιδί μου" και είχε αποτελεσμα σε εμας.Για τον μεσημεριανό ύπνο ...δεν "έπιασε" και αυτοσχεδιάζουμε!

QqmLp3.png

Eιναι πολύ όμορφο και γλυκό να κοιμάσαι αγκαλίτσα με το μωράκι σου αλλά καθόλου εύκολο για όσες από εμάς δουλεύουν και πρέπει να σηκωθούν το πρωι για το γραφείο.Τι θα μου έφταιγε ο μπάμπης μου που ξυπνούσε με το παραμικρό οταν ηνταν στο δωματιο μας να ξυπνάει στις 6.30 ενω τωρα στο δωματιο του ξυπνάει μόνος του στις 9.30?Ή να ξυπνάει μεσα στην νυχτα με το γαιδουρο-ροχαλητό του μπαμπά του.Ή να του δώσω καμια καταλάθος μεσα στον ύπνο μου(το είχα πάθει και αυτό οταν με έπαιρνε ο ύπνος την ωρα που θηλαζα).

Προσωπικα , ακολούθησα αρχικά την μ'εθοδο του "κοιμησου παιδί μου" και είχε αποτελεσμα σε εμας.Για τον μεσημεριανό ύπνο ...δεν "έπιασε" και αυτοσχεδιάζουμε!

σίγορα καθένας μας προσαρμόζει τη ζωή του σύμφωνα με τις ανάγκες του και τη καθημερινότητα του....

το θέμα είναι τι μας βολεύει, τι μας εξυπηρετεί, τι μας κάνει τη ζωή ευκολότερη και τι μας ευχαριστεί....

κάθε οικογένεια είναι διαφορετική!!!!!

χωρίς σε καμιά περίπτωση να γινόμαστε κακοί γονείς όταν κανουμε διαφορετικά πράγματα ο ένας απ'τον άλλον στο ίδιο θέμα......

Προσωπικά - και προς το παρόν (γιατί δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα) ακολουθώ τις ανάγκες του μικρού.

Αν μπορεί να κοιμηθεί στο κρεβάτι του έχει καλώς.

Αν έχουμε "θεματάκι" (καθόλου σπάνιο:rolleyes:) ξεκινάει να κοιμάται στο κρεβάτι του αλλά αν είναι απαρηγόρητος τον παίρνω στο κρεβάτι μου.

Τα φοβερά ξενύχτια βέβαια τα περνάμε όταν βγάζουμε δοντάκι, είμαστε αρρωστούληδες ή απλά δεν ευχαριστηθήκαμε τη μαμά στη διάρκεια της ημέρας.

FGBKp3.png

λοιπον κοριτσια εεμενα ειναι 3μηνων .αλλα θα σας πω τι κανει η αδερφη μου στα αγορακια της τα εμαθε απο μικρα στο δωματιο τους και αυτα κοιμουντε στο δωματιο τους 9 η ωρα πινουνε το γαλατακι τους και τσουπ στο κρεβατι τους λεει νανι και τελος .ο μικρος θα γκρινιαξει λιγο η αδερφη μ δεν μπενει στο δωματιο τους λεει νανι και κοιμουντε ,

το ίδιο έκανε μία φίλη

μπανάκι, πυτζάμες, μπιμπερό και νάνι.

Απ'ότι ξέρω, το βράδυ τους έδινε (και) ξένο γάλα, από 6 μηνών

έκοψε τελείως το θηλασμό και ποτέ μα ποτέ δεν τα πήρε στο κρεβάτι της.

Επίσης, αγκαλιά όποτε χρειαζόταν..

FGBKp3.png

• 2 weeks later...

γεια σας μαμαδες, ειμαι καινουργια στο φορουμ σας.

εχω ενα κοριτσακι 2 χρονων, καθε βραδυ πρεπει να ξαπλωνω μαζι της για να κοιμηθει.

Θελω να σημειωσω οτι απο 3 μηνων κοιματε στο δικο της δωματιο αλλα παντα με θελει διπλα της για να κοιμηθει.

Δοκιμασα αρκετες φορες να κοιμηθει μονη της αλλα το αποτελεσμα ειναι να σηκωνετε και να παιζει. Πως μπορω να την βαζω να κοιματε μονη της?

γεια σας μαμαδες, ειμαι καινουργια στο φορουμ σας.

εχω ενα κοριτσακι 2 χρονων, καθε βραδυ πρεπει να ξαπλωνω μαζι της για να κοιμηθει.

Θελω να σημειωσω οτι απο 3 μηνων κοιματε στο δικο της δωματιο αλλα παντα με θελει διπλα της για να κοιμηθει.

Δοκιμασα αρκετες φορες να κοιμηθει μονη της αλλα το αποτελεσμα ειναι να σηκωνετε και να παιζει. Πως μπορω να την βαζω να κοιματε μονη της?

Γεια σου...!Κοιμαται σε κουνια ή κρεβατακι???Αν τη αφησεις ποση ωρα παιζει?

στην κουνια δεν κοιματε καθολου απο επτα μηνων, της εχω στρωμα στο πατωμα γιατι γυρναει και πεφτει!!! μπορει να παιζει με τις ωρες ασχετα πολλες φορες κουτουλαει απο νυστα.την βαζω περιπου στις 10-10 και μιση και παρολο που μου λεει να φυγω σηκωνετε και παιζει, ετσι αναγκαζομαι να παω διπλα της. Τις περισσοτερες φορες την περνει ο υπνος σε μιση ωριτσα αλλα υπαρχουν φορες που κοιματε μετα απο 1 ωρα.