Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εδώ κ δύο εβδομάδες δεν έχει πάρει βάρος...

Recommended Posts

Κορίτσια βοήθεια... έχω ανυσηχήσει... Ο γιος μου είναι παρά 3 μέρες έξι μηνών κ θηλάζει αποκλειστικά... Έχει βγάλει δύο δοντάκια από τον 4 μήνα... σε περίπτωση που παίζει κ αυτό ρόλο... Εδώ κ δύο εβδομάδες δεν έχει πάρει γρμ. Μάλιστα την προηγουμενη εβδομάδα η ζυγαριά έδειξε -60γρμ. Και σήμερα (τον ζυγίζω κάθε Δευτέρα πρωί) έδειξε το ίδιο βάρος με την προηγουμενη βδομάδα...

Ο γιατρός είπε να περιμένω μέχρι την Πέμπτη που θα πάμε για τον καθιερωμένο μηνιαίο έλεγχο για να τον ζυγίσει εκείνος και να δουμε τη μηνιαία αύξηση βάρους.. Εύχομαι να είναι στα λογικά πλαίσια....

Πείτε μου αν έχετε καμία ανάλογη εμπειρία...

Διαφημίσεις

φυσιολογικο ειναι για ενα μωρο που θηλαζει γυρω στον 5ο η 6ο μηνα να εχει χαμηλη προσληψη βαρους τα ιδια ειχαμε και εμεις

http://www.rwf.gr/1513/featured-on-headlines/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%80%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-burger-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/

αν δεις το λινκ θα δεις και μια γιατρο να το λεει

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

..συνηθως οταν ενα μωρο δεν παιρνει καθολου βαρος οι γιατροι φοβουνται για ουρολοιμωξη

οι συνηθειες του ως προσ τον θηλασμο εχουν παραμεινει ιδιες?δηλ εννοω αν θηλαζε πχ 8 φορες συνεχιζει να 8ηλαζει 8 φορες η εγιναν λιγοτερες?ο χρονος που καθεται στο στηθος ειναι ικανοποιητικος συμφωνα με τυς δικους του ρυθμους?(εμενα πχ θηλαζει το πολυ 8 λεπτα κ ηταν ετσι απο βρεφος)

1kOup2.pngTxJmp3.png

αν σου ειναι ευκολο γραψε ποσα κιλα γεννηθηκε το μωρο και ποσα κιλα ζυγιζει τωρα. τα μωρα γυρω στον 6ο μηνα διπλασιαζουν τα κιλα που ειχαν οταν γεννηθηκαν.Επισης ΔΕΝ ζυγιζουμε ενα μωρο καθε εβδομαδα,παρα μονο ΜΙΑ φορα τον μηνα .Οι ζυγισεις καθε εβδομαδα ειναι για πιο μικρα μωρα, εκτος εαν το μωρο εχει καποιο προβλημα και χρειαζεται παρακολουθηση π.χ. ΓΟΠ.

Εχεις παρακολουθησει την καμπυλη του μωρου στο βιβλιαριο?

μην ανυσηχεις χωρις λογο..ειναι απολυτα λογικο να υπαρχει και ενα φρενο στην αναπτυξη..

83hKp3.png

Ουρολοίμωξη???? Παναγιά μου... Μη μου λέτε τέτοια...:cry:

Το μωρό γεννήθηκε 3.950 κ τώρα είναι 8.760. Αν παίζει το ενδεχόμενο ουρολοίμωξης δε θα είχε κ άλλα σημάδια?

Τρώει όπως πριν ναι... μία πιο πολύ μία πιο λίγο, έτσι έκανε κ πριν... Την Πέμπτη θα πάμε στον γιατρό κ θα μας ζυγίσει εκείνος κ θα μας πει... Τι να πω? Δεν ξέρω....

Διαφημίσεις

Το μωρό γεννήθηκε 3.950 κ τώρα είναι 8.760. Αν παίζει το ενδεχόμενο ουρολοίμωξης δε θα είχε κ άλλα σημάδια?

Τρώει όπως πριν ναι... μία πιο πολύ μία πιο λίγο, έτσι έκανε κ πριν... Την Πέμπτη θα πάμε στον γιατρό κ θα μας ζυγίσει εκείνος κ θα μας πει... Τι να πω? Δεν ξέρω....

Συγνωμη αλλα μαλλον αστειευεσε....το παιδι εχει ξεπερασει το αναμενομενο βαρος...εχει ξεφυγει κιολας κατα πολυ....!Χαλαρωσε...δεν εχει τιποτα το παιδακι...και βαλε σε κανενα υπογειο τη ζυγαρια και μη τη πλησιαζεις απο δω και περα....Θα ανησυχησεις αν δε το βλεπεις κεφατο,εχει εντονη γκρινια,κοιμαται πολλες ωρες,εχει ιοσουλα,πυρετο κ.λ.π.Αν συνεχιζε το παιδι να βαζει βαρος οπως το μεχρι τωρα καιρο τεινει να γινει τερας....Μπορει να παταει φρενο και να επανελθει σε λιγο με λιγοτερο βαρος.Εμενα πλεον που ειναι 6 μηνων περνει 650 γραμμαρια που θεωρειται και παλι πολυ....και 200 να περνουν μετα τον 6ο ολα καλα....Μην ανχωνεσε απο το τιποτα!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Ασχετο αλλα εμενα γενηθηκε 3850-μας περασατε 100 γραμμαρια-και τωρα ειναι 8.500 οποτε μια χαρα ειστε!!!Θα γινουν τερατα αν συνεχισουν ετσι...ειναι φυσιολογικο καποια στιγμη να πατανε φρενο...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Καλά ντε... μη με μαλώνετε...:( Απλά είχα συνηθίσει που έπαιρνε βάρος... Κ όχι να χάνει... Την προηγουμενη βδομάδα έδειξε μείον 60 γρμ. Για αυτό κ ανυσήχησα... Περίμενα ότι τώρα θα τα έπαιρνε κ αυτός έμεινε στα ίδια...

;) δεν ηθελα να σε αγχωσω ο μικρος συ εχει παρει πολυ βαροσ γιαυτο ισως σταματησε:rolleyes::lol: απλα το ανεφερα σαν ενδεχομενο κ ο δικος μου μετα τον 6 φρεναρε(αν κ τωρα εφτασε τα 10 κιλα ) τωρα πηρε αυτον τον μηνα 600 γρμ (το πρωτο διμηνο 2-2 τα βαζαμε τα κιλακια)

μην αγχωνεσαι να ακους την παιδιατρο σου, να σου ζησει ο φουσκιτσας σου και να θηλαζεις αβερτα!!!

αν συνεχιζε να παιρνει ετσι βαρος μεχρι να χρονισετε 20 κιλα 8α ειχε γινει!!μπραβο σας φτου φτου σκορδα!!!αντε μη στεναχωριεσαι ολα καλα!!! :-D )

1kOup2.pngTxJmp3.png

τσαμπα ανυσηχησες!!καλο ειναι να παραθετεις ολοκληρωμενα στοιχεια ,γιατι αν τα παραθετεις μεμονωμενα μπορουν να βγουν πολλαααααα συμπερασματα.. απο την στιγμη που το μωρο σου εχει διπλασιασει ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩΩΩΩ :shock::shock: το βαρος του, αν μη τι αλλο ειναι μια χαρα!!οπως και τογαλατακι σου το ιδιο..ΞΕΧΝΑ την πιθανοτητα ουρολοιμωξης ,απλα ειναι μια περιπτωση οταν το μωρο δεν παιρνει βαρος ,οπως αρχικα ανεφερες..αν ειχες αναφερει και το βαρος του,δεν θα το συζητουσαμε τωρα:lol::lol:

ειναι απολυτα φυσιολογικο να φρεναρει η αναπτυξη καποια στιγμη,γιατι αν συνεχιζε με τους αρχικους ρυθμους, θα γινοταν μπαλονακι..

σου παραθετω τον πινακα που δειχνει τον μεσο ορο σε γρ. που μπορει να παιρνει ενα μωρο που θηλαζει, οπως βλεπεις μετα τον 6ο υπαρχει ενα φρενο,που ειναι απολυτα λογικο(ειναι στοιχεια απο τον Διεθνη Συνδεσμο Θηλασμου)

# 1ος – 4ος μήνας: 113-227 γρ. την εβδομάδα δηλαδή 453-906 γρ. το μήνα

# 4ος – 6ος μήνας: 85-142 γρ. την εβδομάδα (περίπου 340-568 γρ. το μήνα)

# 6ος – 12ος μήνας: 42-85 γρ. την εβδομάδα (περίπου 168-340 γρ. το μήνα)

υ.γ. και μην ξεχνας οτι οι καμπυλες του βιβλιαριου εκτος του οτι ειναι για παιδια που ΔΕΝ θηλαζουν,προσφατα βγηκαν και λανθασμενες προς τα πανω ;)

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Το μωρό γεννήθηκε 3.950 κ τώρα είναι 8.760.

νικολίνα δεν το πιστεύω ότι τελικά σας περάσαμε! η δικιά μου (τη ζυγισα χθες) είναι 8.940!

μην αγχώνεσαι πάντως, είναι φυσιολογικό να μην παίρνει πια τόσο βάρος, αλλιώς... αλλοίμονό μας, σε λίγο ούτε αγκαλιά δε θα μπορούσαμε να τα πάρουμε!

και μην τον ζυγίζεις κάθε βδομάδα, μια φορά το μήνα είναι αρκετό.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Zouzounel μη μας τη βγαίνεις έτσι... Εμείς είμαστε λίγο πιο μικροί... αλλά κ ψηλοί... :P Μπράβο το κοριτσάκι σου... Φτου φτου σκόρδα... Να μου τη φιλήσεις... :lol:(ξέχασα να σας γράψω το ύψος: πριν ένα μήνα είχε φτάσει τους 70 πόντους... για να δουμε μεθαύριο- γεννήθηκε 55 εκ.)

Ευχαριστώ όλες τις κοριτσάρες για τις γρήγορες κ ανακουφιστικές απαντήσεις σας... Να σας ζήσουν τα παιδάκια σας κ να τα χαίρεστε... :P