Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημιουργικη απασχολιση 1,5ετων και ανω..

Recommended Posts

Ερχομαι το μεσημερι απο τη δουλεια περρνω το γιο μου απο τη γιαγια και παμε σπιτι μας. Θα φαμε αν δεν εχει φαει, θα απασχοληθει με τα παιχνιδακια του αφου εχει ωρες να τα δει και μετα οπως ειναι λογικο για καθε παιδακι της ηλικιας του θα βαρεθει και θα με αναζητησει. Εγω που δεν τον εχω δει ολο το πρωι θα τον παρω αγκαλια, θα τον κανακεψω και θα ψευτοαπαιξουμε με τα παιχνιδια του...ομως,νοιωθω οτι γι αυτον ειναι λιγο ολο αυτο. Παντα θελει να ασχολουμαι μαζι του αλλα, αν και εχει ενδιαφερον παιχνιδακια με ηχους και τετοια, τα βαριεται πολυ γρηγορα. Τι θα μπορουσα να κανω μαζι του για να νοιωθω κ εγω οτι πραγματικα συμβαλω στην ψυχαγωγια του?

Τι κανει κανεις σε ενα παιδακι αυτης της ηλικιας οταν θελει να παιξει αλλα πρεπει και να μαθαινει μεσα απο το παιχνιδι? Τι μπορει να ειναι αυτο το τοσο δημιουργικο που ταυτοχρονα να διδασκεται απ αυτο εκτος απο το να διασκεδαζει..?

Εχετε υποψιν σας καποια βιβλια που να αναφερονται σε δημιουργηκη απασχοληση αυτης τηε ηλικιας? Κανετε εσεις κατι αλλο περα απο τα συνηθισμενα αφου ουτως ή αλλως γρηγορα βαριεται με τα παιχνιδια του και φυσικα δεν μπορεις να του αγοραζεις τοσο συχνα διαφορα παιχνιδια?

Η αληθεια ειναι οτι με ακολουθει σε διαφορες δουλειες που κανω στο σπιτι (σκουπα,ρουχα κλπ) αυτος μαλλον το διασκεδαζει αλλα εγω νοιωθω οτι απλα με ακολουθει γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως. Τουλαχιστον αυτες τις ωρες που του αφιερωνω να ειναι αν μη τι αλλο δημιουργηκες. . .

Καθε προταση ,δεκτη!!:roll:

Διαφημίσεις

Ερχομαι το μεσημερι απο τη δουλεια περρνω το γιο μου απο τη γιαγια και παμε σπιτι μας. Θα φαμε αν δεν εχει φαει, θα απασχοληθει με τα παιχνιδακια του αφου εχει ωρες να τα δει και μετα οπως ειναι λογικο για καθε παιδακι της ηλικιας του θα βαρεθει και θα με αναζητησει. Εγω που δεν τον εχω δει ολο το πρωι θα τον παρω αγκαλια, θα τον κανακεψω και θα ψευτοαπαιξουμε με τα παιχνιδια του...ομως,νοιωθω οτι γι αυτον ειναι λιγο ολο αυτο. Παντα θελει να ασχολουμαι μαζι του αλλα, αν και εχει ενδιαφερον παιχνιδακια με ηχους και τετοια, τα βαριεται πολυ γρηγορα. Τι θα μπορουσα να κανω μαζι του για να νοιωθω κ εγω οτι πραγματικα συμβαλω στην ψυχαγωγια του?

Τι κανει κανεις σε ενα παιδακι αυτης της ηλικιας οταν θελει να παιξει αλλα πρεπει και να μαθαινει μεσα απο το παιχνιδι? Τι μπορει να ειναι αυτο το τοσο δημιουργικο που ταυτοχρονα να διδασκεται απ αυτο εκτος απο το να διασκεδαζει..?

Εχετε υποψιν σας καποια βιβλια που να αναφερονται σε δημιουργηκη απασχοληση αυτης τηε ηλικιας? Κανετε εσεις κατι αλλο περα απο τα συνηθισμενα αφου ουτως ή αλλως γρηγορα βαριεται με τα παιχνιδια του και φυσικα δεν μπορεις να του αγοραζεις τοσο συχνα διαφορα παιχνιδια?

Η αληθεια ειναι οτι με ακολουθει σε διαφορες δουλειες που κανω στο σπιτι (σκουπα,ρουχα κλπ) αυτος μαλλον το διασκεδαζει αλλα εγω νοιωθω οτι απλα με ακολουθει γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως. Τουλαχιστον αυτες τις ωρες που του αφιερωνω να ειναι αν μη τι αλλο δημιουργηκες. . .

Καθε προταση ,δεκτη!!:roll:

Ευκολες δραστηριότητες είναι ποι εξείς:

1) Του διαβάζεις κάποιο βιβλίο που ειναι συμβατό με την ηλικία του.Υπάρχουν πολύ ωραία βιβλία και με ήχους.

2) Ακούτε μαζί μουσική και τραγουδάτε χτυπώντας παλαμάκια (προφανως στην αρχή απλά θα σε κοιτάζει εξστασιασμένος, αλλά σιγά σιγά θα μπεί στο κλίμα). Διάλεξε 2-3 τραγούδια και να ακούτε- τραγουδάτε συνέχεια τα ίδια μέχρι να τον δεις να ανταποκρίνεται.

3) Αν περπατάει, μπορείτε και να χορεύετε με τη μουσική. Ορισμένα δε τραγούδια προσφέρονται για να κάνεις και μια μινι χορογραφία ώστε με τον καιρό να τη μάθει και να την κάνετε μαζί.

4) Μπορείτε να ξεκινήσετε να βάφετε με μπογιές. Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα χρώματα μη τοξικά που βγαίνουν εύκολα και με το νερό.

5) Για το μαγείρεμα πχ που είπες πως σε ακολουθεί στις δουλειές, παρ του ένα σετάκι παιδικά κατσαρολικά (έχει στο jumbo σε πολυ χαμηλή τιμή) και δως του για να "μαγειρέψει" κι αυτος (ο δικός μου το λάτρευε και τώρα με βοηθάει κανονικά!).

6) Πάρε μικρά τετράγωνα κουτάκια και στο καθένα βάλε ένα διαφορετικό μυρωδικό (πχ ρίγανη, αποξηραμένα τριαντάφυλλα, λουίζα κλπ) και καθήστε μαζί να τα ανακαλύψετε. Τι είναι αυτο που μυρίζει έτσι... το επόμενο κουτάκι μυρίζει το ίδιο ή είναι διαφορετικό κλπ

Αυτά τα έκανα με τον γιο μου και του άρεσαν όλα πολύ. Υπόψην πως δεν έκατσε ποτέ να παίξει μόνος του ούτε για μια στιγμή και ακόμα και τώρα το κάνει σπανιότατα! Αν θυμιθω και τιποτα αλλο θα επανελθω

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

εχεις δικιο βρε παιδι μου αλλα ολα αυτα μου φαινεται πως θα τα κανω μονη μου...:-)

οταν διαβαζω βιβλιο μου το πειραζει και αλλαζει σελιδες , ή οταν διαβαζω κατι το διαβαζω δυνατα και αυτος ικανοποιειται μονο που με ακουει αφου δεν κανει φασαρια αλλα συνεχιζει ακαθεκτος να παιχει με αλλα πραγματα.

μουσικη..ακουει κααι χορευει,τρεχει γυρω-γυρω αλλα και αυτο για πολυ λιγο

αυτο με τις μπογιες δεν το εχω δοκιμασει ακομη.....

οσο για τις μυρωδιες.... θα καθησει να μυρισει μαζι μου ή θα τα σκορπαει για να τα βαλει στο στομα ? (το φοβαμαι λιγακι)

για να δουμε με τις μπογιες τι θα γινει....

ευχαριστωωωωω :-)

Για παιδάκια πάνω από 12 μηνών έως 2 ετών…

Σε αυτή την ηλικία σπουδαίο ρόλο παίζουν τα διάφορα ζώα που μπορεί να σέρνει το παιδί μια που αρχίζει να αισθάνεται όλο και μεγαλύτερη σιγουριά στο βάδισμα.

Διάφορα βαρελάκια ή ποτηράκια ή κουτάκια που μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο, για να ασκεί την επιδεξιότητα του.

Δώστε του κέρματα και δείξτε του πώς να τα βάζει μέσα σε έναν κουμπαρά.

Μην απορείτε αν δε δίνει σημασία στα παιχνίδια του αλλά σε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που βρίσκεται στο σπίτι!

Δώστε τους να παίξουν με ακίνδυνα αντικείμενα από την κουζίνα σας, μια μικρή κατσαρόλα και ένα κουτάλι και κάντε πως μαγειρεύετε!

Διαβάστε του παραμύθια, δείξτε του το άλμπουμ με τις οικογενειακές φωτογραφίες και ρωτήστε του αν αναγνωρίζει τα πρόσωπα που βλέπει!

Kάντε σαπουνόφουσκες με νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα και πείτε του να προσπαθήσει να τις πιάσει στον αέρα!

Φουσκώστε μπαλόνια και πετάξτε τα ψηλά στον αέρα, πείτε του να το πετάει ψηλά κάθε φορά και να προσπαθήσει να μη πέσει κάτω!!

www.babypage.gr

βαρελακια, ποτηρακια, μπαλονια, εχουμε! Ενδιαφερον ειναι αυτο με τον κουμπαρα που θα το δοκιμασω συντομα. Τωρα για τα διαφορα κουζινικα , εχω αδειασει ενα ντουλαπι στην κουζινα και εχω βαλει με σα οτι πιο ακυνδινο της κουζινας υπαρχει και το ντουλαπι αυτο ειναι δικο του. Δεν ξερω γιατι αλλα μονο αυτο ανοιγει. τα σκορπαει ολα εξω και φυσικα τα μαζευω εγω .Πολλες φορες τον εχω παροτρυνει να τα μαζεψει και ευτυχως το κανει αλλα η αγαπημενη του ασχολια ειναι απλα να τα σκορπαει :-)

Διαφημίσεις

βαρελακια, ποτηρακια, μπαλονια, εχουμε! Ενδιαφερον ειναι αυτο με τον κουμπαρα που θα το δοκιμασω συντομα. Τωρα για τα διαφορα κουζινικα , εχω αδειασει ενα ντουλαπι στην κουζινα και εχω βαλει με σα οτι πιο ακυνδινο της κουζινας υπαρχει και το ντουλαπι αυτο ειναι δικο του. Δεν ξερω γιατι αλλα μονο αυτο ανοιγει. τα σκορπαει ολα εξω και φυσικα τα μαζευω εγω .Πολλες φορες τον εχω παροτρυνει να τα μαζεψει και ευτυχως το κανει αλλα η αγαπημενη του ασχολια ειναι απλα να τα σκορπαει :-)

Αφου με λίγη παρότρινση τα μαζεύει, θα έλεγα να τον ενθαρίνεις κάθε φορά και να το μετατρέψεις κι αυτο σε παιχνίδι. Εμένα ο μικρός μου τωρα πια τα μαζεύει σχεδόν πάντα μόνος του, αλλά κι όταν ψιλοβαριέται του λεω όλο ενθουσιασμό "έλα αγάπη μου να μαζέψουμε τα πράγματα" (και χαμόγελο colgate εννοείται!) και αμέσως έρχεται και το κάνουμε μες την τρελή χαρά!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!