Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φόβος για μπαλλόνια...

Recommended Posts

καλημερα !

ο γιος μου ( τωρα 5 ετων ) , εχει απο μικρος προβλημα με τα ...μπαλλονια- τα φοβαται απιστευτα, προφανως οταν ηταν μικρουλης ( γιατι απο πολυ μικρουλης τα φοβοταν ) του εσκασε ενα και απο τοτε τα φοβαται ¨οταν βλεπει και απο μακρια ενα μπαλλονι φουσκωμενο, αρχιζει και κλαιει και βαζει τα χερακια του στα αυτια του... δεν πηγαινουμε σε παρτυ πλεον, γιατι γινομαι....καθε φορα ρεζιλι, οταν δει σε παρτυ μπαλλονια, αρχιζει και χτυπαει η καρδουλα του δυνατα και κλαει και με παρακαλαει να φυγουμε. και επειδη σε ολα τα παρτυ προφανως υπαρχουν μπαλλονια, δεν θελει πλεον να πηγαινουμε σε κανενα...

μηπως εχετε ποτε αντιμετωπισει παρομοια κατασταση?

δηλαδη θα περιμενω να γινει 10, για να ειναι αρκετα ωριμος να καταλαβει οτι δεν πρεπει να τα φοβαται ? ειναι αυτο δυνατον?

προσπαθησαμε να του δωσουμε μπαλλονια να τα φουσκωσει μονος του, να δει οτι δεν ειναι τιποτα , κατι εκανε, αλλα παλι οταν καποιο εσκασε....εγινε χαμος....

μακαρι να μπορεσει καποιος να συμβουλευσει, ευχαριστω εκ των προτερων !

Διαφημίσεις

Αμα σου πώ ότι εγώ ακόμα τα ¨φοβάμαι¨ τι θα πεις;;;;

Φέρνει ο γιος μου καμιά φορά από τον παιδικό κανένα και πρώτη μου δουλειά είναι να το εξαφανίσω...:mrgreen:

Με πιάνει απίστευτη ταχυκαρδία , πανικός!

Εννοείται ότι στα δικά μας πάρτυ δεν υφίστανται μπαλόνια , όταν βέβαια πάω σε άλλα τρέμω μην κάνει κάνα μπαμ και γίνω ρόμπα!!!

Δεν ξέρω να σου πω πως να βοηθήσεις το παιδί αφου ακόμα εγώ το παλεύω....:oops::oops::oops:

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

ο αντρας μου ολοκληρος μαντραχαλος φοβαται ακομα οταν σκανε...με τα παιδια δεν εχω προβλημα!!! τι να σου πω μαλλον θα πρεπει να περιμενεις...μηπως το ξεπερασει. εγω εχω φοβια με τα πυροτεχνηματα το πασχα κ γενικοτερα. δυστυχως νομιζω πως κποιες φοβιες δημιουργουνται υποσυνειδητα κ δε φευγΟΥΝ...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Αμα σου πώ ότι εγώ ακόμα τα ¨φοβάμαι¨ τι θα πεις;;;;

ομοιως... :(

ηταν το μονιμο αγχος μου οταν ημουν μικρη, και ακομα με ζωνουν τα φιδια οταν ειμαι κοντα σε μπαλονια...

η κορη μου, καμια σχεση.. και στα χερια της να σκασουν, δε τρεχει τιποτα..

δεν ξερω αν περναει αυτο, αν θα το ξεπερασει το παιδακι.. απλα, ισως, η επιθυμια του για το παρτυ και να παιξει με τα αλλα παιδακια, ισως νικησει τον δισταγμο του... αλλα οχι το φοβο του... απλα ισως απομακρυνεται απο τα μπαλονια, η θα κλεινει τ αυτια του, οπως εκανα εγω.. (και ακομα δηλαδη, οταν παιζει η μικρη με μπαλονια)

καλα, εγω περναω ζορι και με τα πυροτεχνηματα το πασχα................................

Η δικια μου φοβαται την ωρα που τα φουσκωνω,και γι αυτο αλλαζει δωματιο κλεινοντας τ αυτακια της.

Επειτα με ρωταει:ενταξει μαμα τα φουσκωσες?και ερχεται και παιζουμε μια χαρα.

Οταν δε σκασει καποιο στα χερια της,με κοιταει εκπληκτη,εκεινη την ωρα της λεω πως δεν πειραζει,δεν εγινε τιποτα και συνεχιζουμε το παιχνιδι.

Κατα την γνωμη μου,δεν θα πρεπει να δειχνουμε στο παιδι πως ειναι κατι το φοβερο,για να μην το παρει στραβα.

Η μαμα μου οταν ηταν στο δημοτικο την τρομαξε ο αδερφος της μ ενα μπαλονι και ειχε αρκετα χρονια φοβια.

Τωρα ειναι ολα καλα, κι εκεινη φουσκωνει για την εγγονη της πολλα μπαλονια κι οταν σκασει καποιο στα χερια της λεει:αμαν το σκασμενο παει!θα φουσκωσουμε αλλο!

Διαφημίσεις

σας ευχαριστω παρα πολυ ολες...αλλιμονο μου αν μεγαλωσει και εχει ακομα τετοια φοβια....τωρα με φοβισατε ακομα πιο πολυ χιχιχιχιχι

θα δουμε....ισως οντως δεν υπαρχει γιατρεια..... σημερα ρωτησα την παιδοψυχολογο του σχολειου, μου ειπε να ..φουσκωσω μια σακκουλα, στο ασχετο, να δει οτι απλως μπαινει αερας, να μην το συνδεσω καθολου με μπαλλονια, και να παιζω ετσι για αρκετο καιρο... θα το δοκιμασω και αυτο και θα σας πω και εσας....αν πετυχε ( αμφιβαλλω πολυυυυυυυ )

σας ευχαριστω πολυ....