Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φένια από Φωτεινή(ο κακός χαμός!).

pitsirikokonaki

Recommended Posts

Πριν ενάμιση χρόνο περίπου βάφτισα την κόρη μου Φωτεινή,πήρε το όνομα της πεθεράς μου.Θέλαμε και οι δύο να δώσουμε το όνομα αυτό γιατί πραγματικά η πεθερά μου το αξίζει και με το παραπάνω.Αποφασίσαμε να την φωνάζουμε Φένια γιατί μας αρέσει πιο πολύ και φανταστείτε ποτέ δεν μου άρεσε το αλλιώς βαφτίζομαι,αλλιώς με φωνάζουν.Το τι έχω ακούσει από τότε δεν λέγεται:"Έτσι όπως τη φωνάζετε θα μπερδευτεί το κορίτσι"."Δεν θα ξέρουμε πότε γιορτάζει"."Το Φένια είναι από το Ιφιγένεια".και άλλα πολλά...

Η μόνη που δεν διαμαρτύρεται είναι η πεθερά μου.Εγώ στενοχωριέμαι από όλο αυτό αλλά προσπαθω να κάνω πως δεν ακούω.Τον άντρα μου πάλι ούτε που τον νοιάζει τι λένε.Αυτό που με απασχολεί πιο πολύ είναι μήπως ενοχλεί την πεθερά μου και δεν μας το δείχνει.

Διαφημίσεις

Καλημερα!!!!!!Εχω μια ανηψια που την βαπτισαν Φωτεινη και την φωναζουμε Φενια!!!!Υπεροχο ονομα!!!!

Θα σου ελεγα να μιλησεις με την πεθερα σου και να την ρωτησεις ευθεως!!!!!!!!!!!!!!!!

¨μπενακης-βγαινακης¨

το ξερεις? Αν ενοχλιωταν η πεθερα σου τουλαχιστον με καποια κουβεντα-μπηχτη θα το εδειχνε. Κατα τα αλλα κλεισε τα αυτια σου και μην ακους κανεναν. Προκειται για το ΔΙΚΟ ΣΟΥ παιδι. Οι υπολοιποι στα δικα τους εκαναν αυτο που ηθελαν... ¨μπενακης-βγαινακης¨ λοιπον!!

Το Φένια δεν νομίζω ότι βγαίνει από το Ιφιγένεια και είναι πάρα πολύ ωραίο όνομα. Εμάς πάντως συνήθως αλλιώς μας βάπτιζαν κι αλλιώς μας φώναζαν τα υποκοριστικά ήταν την μόδας βλέπεις αλλά δεν νομίζω να μπερδεύτικε κανείς. Και σε τελευταία ανάλυση τι σε νοιάζει αφού η πεθερά σου δεν έχει πρόβλημα; Από την άλλη θα μπορούσες να την ρωτήσεις στα ίσια. Μια κουβέντα μαζί της, ακόμα κι αν δεν θέλει να παραδεχτεί ότι την ενοχλεί, νομίζω θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Από την αντίδρασή της και μόνο θα καταλάβεις τι θέλει.

Κι εμείς βαφτίσαμε την μικρή Ασημίνα (από την πεθερά μου) και την φωνάζουμε Σεμίνα... από την κοιλιά σχεδόν ! Δεν νομίζω πως αυτό την ενοχλεί την γυναίκα ίσα-ίσα. Όπως και τον μεγάλο τον φωνάζουμε Νικόλα (δεν μου αρέσουν τα λοιπά υποκοριστικά νικολάκης/λάκης/νίκος κλπ)...

Σημασία έχει πώς θα γραφτεί το παιδί στα επίσημα έγγραφα (το βαπτιστικό τους δλδ)... και όχι εάν αρέσει στους τρίτους το πώς θα επιλέξεις εσύ να το αποκαλείς ! Για όνομα του Θεού ! Εξάλλου, νομίζω πως αν η πεθερά σου είχε πρόβλημα θα στο εξέφραζε, αλλά το θεωρώ μάλλον παράλογο !

Εν ολίγοις, μην στεναχωριέσαι για πταίσματα... Οι υπόλοιποι να βαφτίσουν τα παιδιά τους "Φωτεινή" και να τα φωνάζουν έτσι αν τους αρέσει τόσο !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

Πριν ενάμιση χρόνο περίπου βάφτισα την κόρη μου Φωτεινή,πήρε το όνομα της πεθεράς μου.Θέλαμε και οι δύο να δώσουμε το όνομα αυτό γιατί πραγματικά η πεθερά μου το αξίζει και με το παραπάνω.Αποφασίσαμε να την φωνάζουμε Φένια γιατί μας αρέσει πιο πολύ και φανταστείτε ποτέ δεν μου άρεσε το αλλιώς βαφτίζομαι,αλλιώς με φωνάζουν.Το τι έχω ακούσει από τότε δεν λέγεται:"Έτσι όπως τη φωνάζετε θα μπερδευτεί το κορίτσι"."Δεν θα ξέρουμε πότε γιορτάζει"."Το Φένια είναι από το Ιφιγένεια".και άλλα πολλά...

Η μόνη που δεν διαμαρτύρεται είναι η πεθερά μου.Εγώ στενοχωριέμαι από όλο αυτό αλλά προσπαθω να κάνω πως δεν ακούω.Τον άντρα μου πάλι ούτε που τον νοιάζει τι λένε.Αυτό που με απασχολεί πιο πολύ είναι μήπως ενοχλεί την πεθερά μου και δεν μας το δείχνει.

φιλιά στη συνονοματη κορη σου και εμενα Φωτεινη με βάφτισαν....ειμαι η μεσαια διοτι εχω αλλες 2 ξαδερφες με το ιδιο όνομα και τοτε που ζουσε και η γιαγιά μου.....ειμασταν 4.....

όλοι ρωτάνε πάντα απο που βγαινει και ειδικά πριν απο 30 χρονια που ηταν και ασυνηθιστο....μην κολλάς.....και να την ενοχλεί......ας πιει ξυδι.....μαζι με τον άντρα σου δεν το επιλεξατε.......?δεν της πεφτει λογος θα το συνηθίσει.....και μετα θα της αρεσει....

εμένα πάντα με ρώταγαν τι ωραιο όνομα και απο που βγαινει και πως το σκεφτηκα.....η αληθεια ειναι οτι πάντα έτσι με φωναζαν .....και επειδη βαπτιστικα 3 μηνων μαζι με τον αδερφο μου....μου λέγανε πως το επέλεξε ο νονος μου......να με φωνάζουν έτσι....τους άρεσε και το κρατησαν.....και η γιαγιά μου ποτε δεν έκανε μανουρα....ισα ισα....

1129643tvsq1yiqpw.gif

και για να της βουλώσεις το στομα.....οι Φωτεινές γιορτάζουν 2 φορές.....ανάλογα τα ηθη και τα έθιμα....η μια ειναι 6 Γενάρη ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ.....και η κανονική μας γιορτη ειναι της Αγίας Φωτεινής.....η οποια υπάρχει τα τελαυταία χρόνια και είναι κινητή γιορτή......

1129643tvsq1yiqpw.gif

Μην ακούς κανέναν!

Το Φένια είναι υπέροχο.Ούτε που θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου ότι βγαίνει από το Ιφιγένεια.

Άλλωστε είναι προφανές.

Φωτεινή=Φένια

97Cep2.png

''dum spiro spero''

Το καλύτερο είναι να κάνεις και να φωνάζεις το κοριτσάκι σου όπως αρέσει σε σένα. Ο κόσμος πάντα έχει να πει κάτι, είτε καλό είτε κακό, απλά εσύ να μην δίνεις σημασία. Έβαλες το όνομα της πεθεράς σου, την τίμησες και τώρα φωνάζεις την μικρή σου με ένα πανέμορφο όνομα... Μην κολλάς σε λεπτομέρειες του κόσμου...

Διαφημίσεις

Δικό σου το παιδί δική σου και η επιλογή.Ο καθένας που θέλει κάτι να πει θα βρεί να πει γι'αυτο να είσαι σίγουρη.Αν τη ν φώναζες Φωτεινή θα σου έλεγαν "πολύ μεγαλστικό είναι γιατι δεν βγάζετε ένα υποκοριστικό που να ταιριάζει στο μωρό?".Οπότε άστους να λένε.

Δήμητρα

και τι θα γινει δηλαδη τωρα; αντε και αποφασιζεις να της αλλαξεις το ονομα, θα πρεπει να ξεμαθει το παιδι το "φενια" και να μαθει στο "φωτεινη"; Μονο τον εαυτο σου και το παιδι σου θα ταλαιπωρησεις, και μην περιμενεις ν'ακουσεις κανενα μπραβο.

Οπως ειπε κι αλλη κοπελα, -μπενακης-βγαινακης :P

Το Φἐνια σας αρέσει... έτσι να φωνάζετε το παιδί σας και να μην σας νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Στο κάτω κάτω τίμησες την πεθερά σου με το να δώσεις στην κόρη σου το όνομά της.

Κι εγώ έχω το όνομα της μάνας του πατέρα μου, που είναι ωραιότατο. Αλλά η μάνα μου με φώναζε από μικρή με υποκοριστικό, γιατί είχε μια συμμαθήτρια που την λέγανε έτσι και της άρεσε πολύ και είχε πει πως αν ποτέ είχε μια πεθερά που την λέγανε έτσι, κι έκανε και κόρη, θα την φώναζε με αυτό το όνομα που της άρεσε. Και της έκατσε η περίπτωση. Ποτέ μα ποτέ πάντως δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα για το πως με φωνάζανε. Κι ας μην είχε και τις καλύτερες σχέσεις με την πεθερά της τα πρώτα χρόνια.

Κ εγω την μικρή μου κορη την φωναζω Φενια απο το Φωτεινη (της μαμας μου), να πω την αληθεια το φενια δεν ξέρω καν απο πιο ονομα βγαινει κ αν βγαινει απο καποιο(απο το Ιφιγενεια δεν βγαινει σιγουρα ετσι λενε την μεγαλη μου κορη κ κανεις μεχρι τωρα δεν μου εχει πει πχ γιατι φωναζεις την μικρη Φενια κ οχι την μεγαλη) εγω απλα επειδη δεν μου αρεσει τοσο πολυ το Φωτεινη απο μονη μου το σκεφτηκα κ ειδα οτι ταιριαζει. Οταν με ρωτανε το ονομα της λεω απλα οτι την λενε Φωτεινη κ την φωναζουμε Φενια. Κ εμενα στην αρχη μου ελεγαν γιατι της το αλλαξα αλλα δεν εδωσα κ τοσο σημασια, η γιαγια μου πχ που ειναι κ μεγαλη γυναικα την φωναζει Φωτεινουλα αλλα ουτε αυτο με πειραζει, το παιδι μεγαλωνοντας θα ξερει να απανταει μονο του για το ονομα του κ απο ποιον το εχει !!

Διαφημίσεις

Κι εγώ έχω φίλη Φένια από το Φωτεινή και πιστεύω ότι είναι πολύ ωραίο όνομα. Την κόρη σας , εσείς οι γονείς αποφασίζετε πως θα τη φωνάζετε...οι υπόλοιποι...περισσεύουμε!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Σύμφωνα με το eortologio.gr το Φένια βγαίνει από το Φανή: http://www.eortologio.gr/data/eortes/eortes_Phi.php

Από το Φωτεινή είναι η Φαίη ;)

Από εκεί και πέρα... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Όπως θέτε το φωνάζετε το παιδί σας!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Εγώ επειδή είμαι καταμπερδεμένη συμβουλεύομαι πάντα το εορτολόγιο :lol: εκεί λέει ότι η Φωτεινή δίνει Φαίη... δεν φέρω ευθύνη :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

εγω παντως ειμαι της αποψης να μην αλλαζονται τα ονοματα. τον γιο μου πχ τον φωναζω ιωαννη, οπως θα βαπτιστει και οχι γιαννη! βεβαια αυτο ειναι καθαρα δικο σας θεμα και το φαιη ειναι πολυ ομορφο!!τωρα τι λενε οι αλλοι, προβλημα τους!!!εμενα στο χωριο της μανας μου μου ελεγαν μαρκελλα βρηκες να τη βγαλεις την κορη σου? ετσι λενε τα σκυλια(ετσι ελεγαν ενα σκυλι που ειχε ο θειος μου).απαντησα λοιπον πολυ κοφτα πως εσεις εδω που δεν ξερετε πως υπαρχει αγια μαρκελλα βγαζετε τα σκυλια ετσι. μαλλον το λαθος ειναι δικο σας, δεν ειναι ονομα για σκυλι, για παιδι μια χαρα ειναι. το εραψαν λοιπον και δεν ξαναειπαν τιποτα!!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

υπεροχο όνομα! κουμαντο στα παιδιά τους και σπίτι τους. όσον αφορά την πεθερά αφού το άκουσα στην εκκλησία , γράφτηκε και στα χαρτιά τί πρόβλημα να έχει? Μήπως πρέπει να ρωτάμε και το ''κοινό'' σε τί σταση να πιάνουμε τα παιδιά ?

Πραγματικά οι απαντήσεις σας είναι ευστοχότατες και είστε μέσα στο μυαλό μου!Το Φένια μου αρέσει πάρα πολύ και της ταιριάζει επίσης πολύ γιατί είναι η γλυκούλα μου!Το "μπαινάκης-βγαινάκης" πρέπει να το εφαρμόσω γενικά στη ζωή μου,δυσκολεύομαι όμως όταν τα σχόλια αυτά προέρχονται από ανθρώπους που εκτιμώ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ζουζούνι μου θα το φωνάζω Φένια και σε όποιον αρέσει!!!Ευχαριστώ κορίτσια,να χαίρεστε τα μωρά σας!!

Καλησπερα κι απο μενα ,μια ακομη Φωτεινη εδω ...χιχιχ

εμενα με φωναζαν μερικοι παντως Φαιη απο ασχετο συνδιασμο ... καποιοι με φωναζουν φωτο κι αλλοι σκοτεινη χιχιχ αυτος ειναι ο θειος μου ο τρελος....

Παντως αμα δεν ενοχλει την πεθερα σου τι το συζητας? να μην σε νοιαζει κανεις αλλος... εγω την μικρη μου θα την Βαφτισω Αγγελικη και αλλο ενα ονομα που κανεις δεν το ξερει την μικρη ομως η μητερα μου { επειδη ειναι τ ονομα της } απο μονη της την φωναζει Αγκιολινα {ετσι το λενε στην κερκυρα} και το λεει και με καμαρι κι ετσι μας εχει κολλησει κι εμας και την φωναζουμε κι εμεις ετσι να το συνηθιζει απο τωρα :D Τωρα οσο αφορα το δευτερο ονομα μ'αρεσει κι αυτο παρα πολυ αλλα δεν νομιζω πως θα την φωναζουμε κια πολυ μ εκεινο μην μπερδευτει οταν θα μεγαλωσει ας διαλεξει μονη της πιο θελει καλυτερα :D:D:D:D:D

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...