Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΝΑ...

vastrag

Recommended Posts

Κορίτσια γεια χαρά! Θέλω σας παρακαλώ τη γνώμη σας.

Το πρόβλημά μου είναι η ... νονά!

Παρόλο που είμαστε φίλες και συνάδελφοι εδώ και πολλά χρόνια και χάρηκα πολύ όταν μου πρότεινε να βαφτίσει τη μικρούλα μου γιατί βλεπόμαστε συνέχεια και έχει και ένα γιο στην ηλικία των παιδιών μου, που κάνουν παρέα και παίζουν, τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν. Δε θα σταθώ σε λεπτομέρειες (όπως αξία δώρων κλπ), αλλά σε δύο βασικά για μένα πράγματα:

1ον) όποτε μας βλέπει ποτέ δεν ασχολείται με το μωρό -σα να μην υπάρχει ένα πράγμα (για να μην ζηλέψει η μεγάλη -λέει-αλλά ούτε ένα τσα? του μωρού;;;)

2ον) ενώ με την ίδια έχω καλές σχέσεις όπως είπα, με τον άντρα της κάτι δεν πάει καλά, φαίνεται είτε σα μονόχνωτος είτε σα να μη μας πολυγουστάρει.

Τέλος πάντων τα έχω παραβλέψει όλα αυτά και συμβαίνει χτες το εξής:

Μαθαίνω ότι δυο μήνες μετά τη βάφτιση, θα βαφτίσει και άλλο μωρό, ενός άλλου φιλικού ζευγαριού. Αυτό που με στράβωσε περισσότερο είναι ότι δεν μου το είπε η ίδια, αλλά το έμαθα κατά τύχη (στην παιδική χαρά από τρίτο άτομο και μένω :shock::shock::shock:)

Σας ρωτάω τώρα: με δεδομένο ότι δεν είναι πολιτικοί για να θέλουν πολλά βαφτιστήρια, ούτε έχουν οικονομική άνεση, πώς εξηγείται αυτό;

Έχω άδικο να θέλω να ακυρώσω την κουμπαριά (γιατί μου φαίνεται ότι θα παραμελούν το παιδί μου) ή μήπως είναι γρουσουζιά;

k3NGp3.pnga>

Διαφημίσεις

Κοιτα για τα δυο πρωτα που λες οκ σε καταλαβαινω...ειδικα που δεν ασχολειται με το μωρο.

Τωρα το οτι ετοιμαζεται να βαφτισει κι αλλο παιδακι δεν καταλαβαινω γιατι σε ενοχλησε.Μπραβο της...ευχομαι να φερεται σε ολα τα βαφτιστηρια της με τον πιο υπεροχο τροπο.

Θα φέρεται όμως σε όλα με τον ίδιο τρόπο;:roll:

Δε θέλω να σου βάλω φυτιλιές αλλά αν δεν το κάνει τώρα που το παιδί είναι μωράκι,θα το κάνει αργότερα;Με τη λογική που φαίνεται να έχει,πάντα θα υπάρχει το μεγάλο παιδάκι που για πολλά ακόμα χρόνια θα ζηλεύει το μικρό.Τι,δε θα ασχοληθεί ποτέ με το βαφτιστήρι της;

Λες ότι οι ήδη υπάρχουσες σχέσεις της οικογένειας σου με την οικογένεια της μέλλουσας νονάς δεν είναι και οι καλύτερες (από την πλευρά του συζύγου της),πώς θα προχωρήσετε σε ένα τέτοιο βήμα;

Το θέμα αφορά το παιδί.Σκέψου πώς θα νιώσει η μικρή σου όταν πάει 3-4 και ενδεχομένως η νονά ξεχάσει τα γενέθλια της ή αργήσει να της φέρει τη λαμπάδα το Πάσχα ... :roll: Έχω ακούσει πολλά τέτοια γι'αυτό και επιφυλάσσομαι.

Έχεις δίκιο να στραβώνεις,όχι γιατι θα βαφτίσει κι άλλο παιδάκι,αλλά γιατι το μαθαίνεις από ξένους.Ενώ βλέπεις την ίδια τόσο συχνά :shock: Έστω πάνω στην κουβέντα θα στο έλεγε,είναι ανθρώπινο.

Δεν ξέρω αν πρέπει να ακυρώσεις την κουμπαριά ή όχι.Νομίζω πως το πρόβλημα προέρχεται από το σύζυγο της.Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να της λέει στο σπίτι και να την έχει απομακρύνει τόσο από την αρχική της συμπεριφορά.

Σκέψου όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσεις

97Cep2.png

''dum spiro spero''

Γνώμη μου είναι αν δεν νιώθεις καλά απο τώρα,μην το προχωρήσεις.Η σχέση νονάς-βαφτηστήρι είναι μια σχέση ζωής και πρέπει να είσαι 100% σίγουρη για τον άνθρωπο που θα κουμπαριάσεις.Κι αν δεν σας συμπαθεί ο άντρας της???(σημ.ο ΝΟΝΟΣ του παιδιού)Δεν ξέρω,ίσως αν προσπαθούσες να το συζητήσετε με την κοπέλα?

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Διαφημίσεις

κοιτα, ασχετα απο το αν θα βαφτισει και αλλο παιδακι, αυτο εμενα δεν μου λεει κατι , ουτε με ενοχλει, πιστευω πως σε τετοιες περιπτωσεις τα ζευγαρια θα πρεπει να εχουν καλες σχεσεις...Αν εσυ αυτο που αντιλαμβανεσαι ειναι οτι ο αντρας της δεν σε γουσταρει, θα σου ελεγα να το συζητησεις μαζι της και να την ρωτησεις ευγενικα αν συμβαινει κατι, αφόσον εχετε και καλες σχεσεις.και αναλογα την απάντηση κρινεις αν θα πρεπει να συνεχισεις την κουμπαρια η όχι...

Αυτό που με πείραξε δεν είναι ότι θα βαφτίσει και άλλο παιδάκι (προς Θεού...), αλλά ότι ενώ μιλάμε δυο και τρεις φορές την ημέρα, δεν μου το έχει πει. Το μόνο μου πρόβλημα τελικά είναι -ανεξάρτητα από τις σχέσεις τις δικές μας - ότι θέλω το παιδί μου να είναι σημαντικό για τους νονούς του όπως είναι και για μένα και όχι να το βλέπουν σαν μια ακόμη κοινωνική δικτύωση ή να μετανιώσουν που το βάφτισαν.

Σίγουρα θα της μιλήσω, αλλά επειδή είμαι πολύ φορτισμένη, ήθελα και μια δεύτερη γνώμη (ή πολλές) και σας ευχαριστώ όλες!!!

k3NGp3.pnga>

Η γνώμη μου είναι πως το πόσα παιδάκια θα βαφτίσει η κάθε νονά είναι θέμα δικό της αρκεί να είναι "ενταξει" στις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλα τα βαφτηστήρια. Το μόνο που κάπως με χάλασε στη συμπεριφορά της έιναι πως δεν ασχολείται με το μωρό. Το θεωρώ ουσιώδες να δεθεί μαζί του και να έχουν οικειότητα.

εγω λεω να το ακυρωνεις!

αν ηδη δεν αισθανεσαι καλα δε νομιζω οτι αυτο θα φτιαξει...

εμας οι νονοι ερχονται και απ το να παιζουν με το παιδι ειναι σα να μην υπαρχουμε εμεις!!!! και το ενα ζευγαρι που εχουν δικο τους πιο μικρο νινι, το παρατανε στο παρκο και παιζουν με το βαφτηστηρι τους.... ενω με τα δωρα δεν ειναι και πολυ large, εγω πιο πολλα κανω στο δικο τους παιδι, δεν εχω παραπονο γιατι το μωρο μου το λατρεουν και φαινεται!

και δεν εχω τετοια θεματα εγω οτι και καλα ο νονος ειναι για μια ζωη και δευτερος πατερας και πρεπει να ειναι απικο να ερχεται και κατι τετοια....γενιες ολοκληρες δε βλεπαν τη νονα παρα μια φορα το χρονο δεν παθαμε τιποτα.....δε μ αρεσουν οι υπερβολες του στυλ να ερχεται μια φορα τη βδομαδα (!) που διαβασα καπου....ηρεμα!!! και καμια γρουσουζια δεν ειναι, εχουν χαλασει κουμπαριες και κουμπαριες, αν σου ελεγε δηλαδη δε μπορω τι θα εκανες??? και ναι, αν υποψιαζομουν οτι η νονα μας το παιζει Μητσοτακης και βαφτιζει 5 παιδια το χρονο, και εγω θα ενιωθα οτι το παιδι μου θα χαθει στο χαος της κοινωνικης υποχρεωσης....

Εγώ χάλασα φιλία 10 χρόνων για την κουμπαριά. Ήτανα να βαφτίσει το γιο μου μια πολύ καλή μου φίλη, παράπονο δεν είχα ποτέ από αυτή, την αγαπούσα και την αγαπάω ακόμα, αλλά απ' όταν γεννήθηκε ο μικρός, σαν νεογέννητο δεν του έδινε καμία σημασία όταν ερχόταν στο σπίτι να τον δει. Είχαμε δώσει χέρια, τον είχε χρυσώσει, αλλά παρολ' αυτά της είπα ότι τελικά άλλαξα γνώμη, καθώς της είχα μιλήσει και στο παρελθόν για τη στάση της και δεν την άλλαζε. Στεναχωρέθηκε πολύ -δεν περίμενα ότι θα την πείραζε τόσο, από τη στιγμή που μου έδινε να καταλάβω ότι δεν την πολυένοιαζε-, στεναχωρέθηκα μαζί της κι εγώ πολύ και όπως είναι φυσικό η σχέση μας χάλασε. Δεν το μετάνιωσα, καθώς ήμουν της άποψης "καλύτερα πριν τη βάφτιση παρά μετά και να ψυχραθούμε τότε", όμως μου στοίχισε το ότι την έχασα. Παρόλο που όταν συναντιόμαστε τυχαία είναι εκδηλωτική και μιλάμε κανονικά, οι σχέσεις μας είναι τυπικές. Κάνε αυτό που αισθάνεσαι εσύ, να ξέρεις όμως ότι θα υπάρξουν και οι ανάλογες συνέπειες, η σχέση σας δεν θα είναι ποτέ πια όπως πριν, σημασία όμως έχει να κάνεις αυτό που θεωρείς εσύ σωστό. Σκέψου το.

Διαφημίσεις

Η άποψή μου είναι ότι εάν κάτι δεν κολλάει από την αρχή, να είσαι σίγουρη ότι δεν θα κολλήσει και στη συνέχεια. Σου το λέει παθούσα, που ένα μήνα πριν το γάμο μου αποφάσισα να πω στην wanna be κουμπαρα μου ότι καλύτερα θα είναι να το ξεχάσουμε γιατί έδειχνε παντελή αδιαφορία για τα του γάμου. Βέβαια στεναχωρήθηκε και από τότε σταμάτησαν και οι σχέσεις μας, αλλά τελικά παραδέχτηκε και η ίδια ότι δεν θα ήταν συνεπής..

Οσο για τους νονούς, στην κόρη μου νονά έγινε μια πολύ καλή φίλη μου με την οποία τα πηγαίναμε πολύ καλά, αλλά με το παιδί...δεν το'χε...Ηταν καριερίστρια, όποτε μιλάγαμε όλο πνίγομαι στη δουλειά ήταν και το παιδί το έβλεπε μόνο Χριστούγεννα - Πάσχα κι αυτό μάλλον για το τυπικό της υπόθεσης. Ενα θα πώ... Δεν θυμόταν καν, την ακριβή ημερομηνία γενεθλίων της μικρής!!! Τα πρώτα χρόνια πάντα έπερνε τηλ. 3-4 μέρες πριν, ακόμη και μια εβδομάδα πριν! Πάντα μπέρδευε την ημερομηνία! Αν είναι δυνατόν! Για όλα όσα τη ενδιέφεραν είχε reminder στο κινητό της, αλλά όχι για το παιδί! Και πάντα την δικαιολογούσα...Ε τώρα όχι πια...

Τη νονά τη θέλεις για να είναι κοντά στο παιδί, όχι για τα δώρα που θα του κάνει... Απλά, δεν θέλω το παιδί να καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα και όταν με ρωτάει γιατί δεν ήρθε η δική του νονά, του λέω ότι λείπει στο εξωτερικό...Μάλιστα τα Χριστούγεννα που πέρασαν δεν πήρε καν τηλέφωνο για χρόνια πολλά... Να φανταστείτε ότι είπα ψέμματα στο παιδί ότι μπορεί να είναι μακριά αλλά έστειλε με το ταχυδρομείο χρήματα για να ψωνίσει!!! Εκεί έφτασα!

Εγώ θα σε ρωτήσω: Την αγαπάς? Τη θέλεις για δεύτερη μητέρα του παιδιού σου? Είναι κάποια που μπορεί να είναι 'πρότυπο' για το παιδί σου? Αυτά έχουν σημασία. Το αν κάνει λίγο ή πολύ γούτου γούτου στο παιδάκι σου, δεν έχει σημασία. Μπορεί να μην είναι το στιλ της. Η νονά του πρώτου μου γιου ήταν 15 ετών όταν τον βάφτισε. Ένα φανταστικό κορίτσι και αυτή και οι γονείς της. Δεν μπορώ να πω ότι ασχολιόταν με το μωρό, έκανε τα τυπικά και αυτά χμ..... Τώρα πάνε μαζί σινεμά και νομίζω ότι σε λίγα χρόνια θα είναι ... φίλοι. Αλλά την είχα από κοντά, τη δούλεψα τη σχέση τους γιατί την είχαμε επιλέξει αυτή τη νονά, θέλαμε το παιδί μας να έχει ένα σωστό πρότυπο.

κοριτσάκι, η επί 11 ετών κολλητή μου, που μας πάντρεψε κιόλας, βάφτισε τον μεγάλο μου γιο

Μέχρι μια ηλικά (του μικρού) ίσως και μέχρι χρόνο, είχε ασχοληθεί ελάχιστα μαζί του

Ενώ ερχόταν συνέχεια, δεν μπορούσε να ασχοληθεί με το μωρό

μα φοβόταν, μα δεν ήξερε τι να κάνει

για να μην πολυλογώ, έπρεπε να της πούμε μείς "πάρτο καλέ μια αγκαλίτσα το μωρό" ή θέλεις να το κατεβάσεις λίγο στον κήπο να παίξετε?" και άλλα τέτοια ωραία

τεσπα, όχι απλά το παιδί είναι απίστευτα δεμένο με τη νονά του, τη λατρεύει, την παίρνει τηλ με δική του πρωτοβουλία (δεν είναι ούτε 3 ετών)

κάθονται ατελείωτες ώρες και παίζουν μαζί (λέγοντας μου "μαμά έτσω" για να τους αφήσω μόνους)

Συζήτησε το με τη φίλη σου και προσπάθησε να διευρεύνήσεις τους λόγους για τους οποίους φέρεται έτσι

Μην το αφήσεις απλά να "χαθεί"

έχω χάσει φίλες γιατί δεν αναζήτησα λόγους και αιτίες και έχω χαλάσει κουμπαριά 7 μήνες πριν τη βάφτιση με κολλητή πολλών χρόνων,με την οποία δέ μιλάμε πλέον καθόλου

αν εχεις τον παραμικρο ενδοιασμο ακυρωσε την κουμπαρια. η σχεση νονου με βαφτιστηρι ειναι σχεση ζωης, δε μπορεις να το ρισκαρεις!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Διαφημίσεις