Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

6άμηνη Άδεια, Η αδικία του αιώνα !!!!!!


lfour

Recommended Posts

αλημέρα .

 

Θα ήθελα να καταγγείλω μια μεγάλη αδικία που προκύπτει απο την υπουργική

απόφαση που υπογράφηκε χθες , 07/05/2008 απο την Υπουργό απασχόλησης.

 

Με βάση λοιπόν την υπουργική απόφαση, την 6άμηνη άδεια μητρότητας

δικαιούνται και οι γυναίκες που βρίσκονταν σε άδεια λοχείας ή την

ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια κατά την έναρξη ισχύος του ν.

3655/08 (3/4/2008). Το θέμα είναι όμως ότι , η ισόχρονη ως προς το

μειωμένο ωράριο άδεια δεν δίνεται υποχρεωτικά αλλά απαιτεί συγκατάθεση

του εργοδότη. Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι για παράδειγμα, η γυναίκα μου

που γέννησε 19/01/2008 και δεν της δίνει ο εργοδότης το μειωμένο ωράριο

με την μορφή αδείας ΔΕΝ δικαιούται το επιπλέον εξάμηνο σε αντίθεση με

μία γνωστή μας που ενώ γέννησε στις 08/01/2008 ( Νωρίτερα απο εμάς ),

επειδή ο εργοδότης της παρέχει την ισόχρονη ως προς το μειωμένο ωράριο

άδεια,ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ κανονικά το επιπλέον εξάμηνο. Για άλλη μια φορά, το κράτος φροντίζει να υπάρχουν εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων όπως χρόνια τώρα κάνει.....

 

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


η αλήθεια είναι αυτή....

κι εμένα ο εργοδότης μου δεν συμφώνησε για να πάρω όλη την άδεια μαζεμένη... τώρα θα ήμουν σε άδεια και θα με έπιανε το μέτρο :(

Link to comment
Share on other sites

Kαλά μιλάμε για πολλά νεύρα.......

 

Για μία ακόμη φορά μας εμπαίζουν, μπροστά στα μούτρα μας....

 

Έρε ΜΑΥΡΟ που χρειάζονται όλοι τους ένας προς ένας.....

 

Δεν ντρέπονται λίγο τα κοράκια!!!!! :evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά, εδώ δεν ντρεπόντουσαν τόσα χρόνια που η μάνα του δημοσίου καθόταν 1 χρόνο και η μάνα του ιδιωτικού 2.5 μήνες..... αυτή είναι η αδικία της χιλιετίας και βάλε :lol:

 

κι ακόμα κι αν το γύριζαν, λέγοντας ότι όλες όσες είναι σε μειωμένο ωράριο, δικαιούνται το εξάμηνο, θα ήταν αδικία για όσες είχαν επιλέξει το 6ωρο και είχε μόλις τελιώσει το μειωμένο τους...

 

πάντα κάποιος θα αδικείται.

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Έχοντας υπόψη :

 

 

1. Τις διατάξεις του Π.Δ.63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα», (ΦΕΚ 98/Α/ 22-4-05).

 

2. Τις διατάξεις του άρθρου 142 του Ν. 3655/2008 «Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις», (ΦΕΚ 58/Α/3-4-2008).

 

3. Τις διατάξεις του Ν. 2956/2001 «Αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 258/Α/6-11-2001).

 

4. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3227/2004 «Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και άλλες διατάξεις», ( ΦΕΚ 31/Α/9-2-2004).

 

5. Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 30874/23-6-2004 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3227/2004.

 

6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης Απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού.

 

Αποφασίζουμε

 

Καθορίζουμε τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ως εξής :

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

1. Την ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας του άρθρου 142 του ν. 3655/08 δικαιούται η μητέρα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που απασχολείται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

 

2. Η άδεια αυτή χορηγείται μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή και της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, ως ισχύουν κάθε φορά καθώς επίσης και στις εργαζόμενες που αμέσως μετά τα ανωτέρω διαστήματα κάνουν χρήση ετήσιας κανονικής αδείας, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο με βάση της ετήσιες προθεσμίες για τη χορήγησή της.

 

3. Ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας ορίζεται η επομένη της λήξης των αδειών της προηγουμένης παραγράφου.

 

4. Δικαιούχοι της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας είναι και οι εργαζόμενες που κατά τη δημοσίευση του νόμου (3-4-2008) βρίσκονταν σε άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή σε ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια.

 

5. Η διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας ορίζεται σε έξι μήνες. Η εργαζόμενη δύναται, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, η εργαζόμενη μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Στην περίπτωση αυτή, το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.

 

6. Η ανωτέρω άδεια χορηγείται στην εργαζόμενη, έπειτα από αίτησή της στον εργοδότη, τον οποίο οφείλει να προειδοποιήσει εγγράφως ένα μήνα πριν την έναρξη της εν λόγω αδείας. Η προθεσμία αυτή δεν ισχύει για τις εργαζόμενες που κατά τις 3-4-08 διένυαν την άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια και οι οποίες επέστρεψαν ή θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

 

7. Ο χρόνος απουσίας της εργαζόμενης από την εργασία της κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τον υπολογισμό της ετήσιας κανονικής άδειας, της προϋπηρεσίας για τον καθορισμό της αμοιβής και της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης αλλά και κάθε δικαιώματος που απορρέει από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄

 

ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

 

1. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας καταβάλλει ειδική παροχή στην εργαζόμενη μητέρα, εφόσον ισχύουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις :

 

α. Βρίσκεται σε ενεργή εργασιακή σχέση,

 

β. Έχει λάβει επίδομα μητρότητας από το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ.

 

2. Το καταβαλλόμενο μηνιαίο ποσό είναι ίσο με τον κατώτατο μισθό όπως καθορίζεται κάθε φορά με βάση την ΕΓΣΣΕ.

 

Σε περίπτωση απασχόλησης μέχρι και τέσσερις ώρες ημερησίως ή μέχρι 13 ημέρες το μήνα, κατά μέσο όρο στη διάρκεια του εξαμήνου που προηγείται της άδειας κυοφορίας, το καταβαλλόμενο ποσό ισούται με το μισό του ανωτέρω καθοριζόμενου.

 

Με βάση τα αναφερόμενα ποσά, καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

 

3. Για την άσκηση του δικαιώματος η δικαιούχος υποβάλλει, η ίδια ή δι’ αντιπροσώπου, στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, αίτηση, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 60 ημερών από τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας), της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας ή και της ετήσιας κανονικής άδειας του κεφ. Α της παρούσης .

 

Κατά την πρώτη εφαρμογή και για διάστημα δύο μηνών η αναφερόμενη προθεσμία των 60 ημερών αρχίζει από τη δημοσίευση της παρούσης.

 

4. Η παροχή καταβάλλεται σε έξι μηνιαίες δόσεις, όπως ορίζεται από την απόφαση αναγνώρισης της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΑΕΔ, με πίστωση λογαριασμού που τηρείται από τη δικαιούχο στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

 

5. Ο χρόνος της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ, οι δε προβλεπόμενες εισφορές υπολογίζονται επί του κατά περίπτωση αναφερόμενου παραπάνω ποσού, από το οποίο ο ΟΑΕΔ παρακρατεί την προβλεπόμενη εισφορά ασφαλισμένης και την αποδίδει στο ΙΚΑ –ΕΤΑΜ, μαζί με την προβλεπόμενη εισφορά εργοδότη που βαρύνει τον Οργανισμό.

 

Στην περίπτωση καταβολής μικρότερου ποσού επιδότησης, μειώνεται αναλογικά και ο χρόνος προς αναγνώριση στην ασφάλιση.

 

6. Αρμόδια Υπηρεσία για την καταβολή της ειδικής παροχής στην εργαζόμενη είναι η τοπική Υπηρεσία παροχών ή το ΚΠΑ 2 του τόπου κατοικίας της.

 

Αρμόδιο όργανο για την αναγνώριση του σχετικού δικαιώματος είναι ο προϊστάμενος της ανωτέρω αναφερόμενης αρμόδιας Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ.

 

7. Η αιτούσα οφείλει να προσκομίσει στον ΟΑΕΔ τα παρακάτω δικαιολογητικά :

 

α. βεβαίωση εργοδότη από την οποία θα προκύπτει η ενεργή εργασιακή σχέση κατά την έναρξη της άδειας μητρότητας, το είδος, η μορφή, η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, οι μηνιαίες αποδοχές, η ημερομηνία πρόσληψης και προκειμένου για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου η ημερομηνία λήξης τους καθώς και η λήψη της ετήσιας κανονικής άδειας, που ενδεχομένως χορηγήθηκε μετά την άδεια λοχεία ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο αδείας.

 

β. αντίγραφο απόφασης επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας – λοχείας) από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,

 

γ. υπεύθυνη δήλωση της δικαιούχου με την οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση να γνωστοποιήσει εντός 8 ημερών στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ οποιαδήποτε μεταβολή της εργασιακής της σχέσης. Στην ίδια δήλωση θα αναφέρονται ο αριθμός μητρώου της ασφαλισμένης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ο αριθμός φορολογικού μητρώου,

 

δ. αριθμός λογαριασμού (ΙΒΑΝ) Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος της δικαιούχου (φωτοτυπία της αντίστοιχης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης).

 

Για την νομιμότητα της παροχής, η αρμόδια Υπηρεσία δύναται να ζητήσει οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό.

 

8. Η παροχή διακόπτεται λόγω :

 

α. πρόσληψης και απασχόλησής της δικαιούχου σε νέο εργοδότη,

 

β. αίτησης διακοπής της δικαιούχου.

 

9. Ενστάσεις κατά των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων ασκούνται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας 30 ημερών από την κοινοποίησή τους στην ενδιαφερόμενη.

 

Οι ανωτέρω ενστάσεις εξετάζονται σε πρώτο βαθμό από την Επιτροπή Επίλυσης Ασφαλιστικών Διαφορών (ΕΕΑΔ) της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης του Οργανισμού και σε δεύτερο βαθμό από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄

 

Για τις εργαζόμενες που κατά την έναρξη ισχύος του ν. 3655/08 (3-4-2008) διένυαν την άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια και οι οποίες επέστρεψαν ή θα επιστρέψουν στην εργασία τους, ισχύουν τα ακόλουθα:

 

α. ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας του κεφαλαίου Α΄ και ειδικής παροχής προστασίας του κεφαλαίου Β΄ της παρούσης λογίζεται η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησής τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

 

β. δεν ισχύει περίοδος προειδοποίησης προς τον εργοδότη.

 

γ. μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ εντός 60 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσης.

 

Η δαπάνη της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

 

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ - ΠΕΤΡΑΛΙΑ

 

 

Βρήκα την απόφαση για να την διαβάσουμε όλοι και νομίζω ότι μπορούν και όσες εργαζόμενες επέστρεψαν στην δουλειά τους.

Για διαβάστε το καλά, ίσως τα πράγματα να μην είναι τόσο χάλια όσο νομίζουμε!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

4. Δικαιούχοι της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας είναι και οι εργαζόμενες που κατά τη δημοσίευση του νόμου (3-4-2008) βρίσκονταν σε άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή σε ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια.

 

Αυτό τα λέει όλα.. Στην δικιά μας περίπτωση η άδεια λοχείας τελείωσε 26/3/2008. Ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο, δεν μας δίνει ο εργοδότης οπότε...χάσαμε.. Και η αδικία είναι ότι ενώ γεννήσαμε στο 2008, δεν το δικαιούμαστε ενώ πχ κάποια που γέννησε 10/10/2007 και έχει πάρει 63 μέρες απο το ΙΚΑ (Λοχείας ) + 119 ημέρες ισόχρονη, δικαιούται και το 6άμηνο.. Απίστευτο ???

Link to comment
Share on other sites

4. Δικαιούχοι της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας είναι και οι εργαζόμενες που κατά τη δημοσίευση του νόμου (3-4-2008) βρίσκονταν σε άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή σε ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια.

 

Αυτό τα λέει όλα.. Στην δικιά μας περίπτωση η άδεια λοχείας τελείωσε 26/3/2008. Ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο, δεν μας δίνει ο εργοδότης οπότε...χάσαμε.. Και η αδικία είναι ότι ενώ γεννήσαμε στο 2008, δεν το δικαιούμαστε ενώ πχ κάποια που γέννησε 10/10/2007 και έχει πάρει 63 μέρες απο το ΙΚΑ (Λοχείας ) + 119 ημέρες ισόχρονη, δικαιούται και το 6άμηνο.. Απίστευτο ???

 

Ισόχρονη εννοεί ως προς το μειωμένο ωράριο και δεν είναι 119 μέρες, αλλά 1,5 με 2 μήνες.

Link to comment
Share on other sites

Ας μας πει κάποιος που ασχολείται γιατί από την επιθεώρηση εργασίας αυτό μου είπαν (πριν από 4 μήνες)

Τα υπολογίζουν με τις ώρες εργασίας και όχι με τις μέρες και βγαίνουν άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Το μειωμένο όταν δίνεται ως άδεια είναι 31/2 μήνες μετά τη λοχεία μετ'αποδοχών φυσικά σαν να δούλευε. Το ερώτημά μου είναι πώς το βρίσκουν ότι έχει δωθεί το μειωμένο ως άδεια. Γιατί σκέψου αγαπητή/έ ifour ότι αν γραφτεί τουλάχιστον ότι της την έδωσαν θα πάρει τουλάχιστον τα χρήματα παρόλο που θα δουλεύει. Το θέμα είναι τί γίνεται με τα χαρτιά. Αν δηλαδή όταν δίνεται έχει άλλους κωδικούς στο ΙΚΑ (που λογικά δεν έχει γιατί πληρώνονται κανονικά οι εισφορές και ο μισθός σαν να δούλευε).

Και φυσικά αν το διασταυρώνει ο ΟΑΕΔ ή αρκεί μια βεβαίωση εργοδότη ότι έχει δώσει το μειωμένο. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν εμπιστοσύνη και θέληση για εξυπηρέτηση από τη μεριά της εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μισό λεπτό ρε παιδιά για να καταλάβω....

 

Εμείς που γεννήσαμε 27 Μαρτίου, μόλις λήξει η άδεια λοχείας, θα πάρουμε άλλους 6 μήνες ,με πληρωμή ανά μήνα από τον ΟΑΕΔ??

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2f.lilypie.com/SrFFp3.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>

Link to comment
Share on other sites

Εχω κι εγώ μια ερώτηση. Η άδεια λοχίας μου τελείωσε την τελευταία μέρα του Μαρτίου. Είχα συννενοηθεί όμως με τον εργοδότη μου να μην έχω μειωμένο ωράριο αλλά να το πάρω σε άδειες (εντος 30 μηνων όπως ορίζει ο νόμος). Είναι στο σύνολο 83 εργάσιμες. Εγώ κόλλησα μετά την άδεια λοχίας άλλες 33 ημέρες από τις 83 και επιστρεφω σε μερικές ημέρες στη δουλειά μου. Μου περισσεύουν λοιπόν άλλες 50 εργάσιμες. Αν επιλέγω να τις παίρνω κατά διαστήματα με καλύπτει ο νόμος ή όχι.

Δεν έχω καταλάβει καθόλου τι γίνεται!

Link to comment
Share on other sites

Επισης κι εγώ ...τέλη μαρτιου εληξε η αδεια μου...Αμέσως μετά δεν πήρα κανονική άδεια , ουτε το μειωμενο με μερες, πήρα την αλλη επιλογη που εχουν οι γονεις που δεν την αναφερει πουθενα η εγκυκλιος... Αδεια ανατροφης τεκνου (που ειναι ανευ αποδοχων) 1 μηνα και αμεσως μετα απο την κανονικη μου αδεια 8 μερες.

 

Κοινώς 3/4/2008 ημουν σε αδεια αλλα ανευ αποδοχων...

 

 

δηλαδη πηρα 1 μηνα ανευ και 8 μερες κανονικη, αν τα ειχα κανει με αναποδη σειρα θα με επιανε!!! Τι σημασια εχει η σειρα ρε γμτ???Ειναι μεγαλη αδικια παντως, εχωντας κι ενα μωρο που θηλαζει αποκλειστικα, και σπαραζει η καρδια μου που θα παω για δουλεια απο δευτερα...

eNeap2.pngNziDp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

koritsia sto bibliario tou IKA leei pote leigei i adeia loxeias. Ego pou gennisa 14/01 leei sto bibliario oti prepei na epistrepso sthn douleia 28/03...i adeia thilasmou den exei kamia sxesh...fantazomai tha koitane to bibliario gia to pote teleiose i adeia loxeias...dld gia emas pou elikse i prin 03/04 den dikaioumaste thn 6mhn :cry:

Link to comment
Share on other sites

Μισό λεπτό ρε παιδιά για να καταλάβω....

 

Εμείς που γεννήσαμε 27 Μαρτίου, μόλις λήξει η άδεια λοχείας, θα πάρουμε άλλους 6 μήνες ,με πληρωμή ανά μήνα από τον ΟΑΕΔ??

nai mallon etsi ei nai

Link to comment
Share on other sites

Jo to eida kai ego!!!!!! koritsia nomizo kai ego dikaioume an katalaba kala...den eimai se adeia loxeias alla kano xrhsh meiomeno orario...kala den katalaba bre koritsia? i apo thn xara mou diabazo oti thelo?? :))))))

 

ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Η δικαιούχος υποβάλλει, η ίδια ή δι’ αντιπροσώπου, στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ , αίτηση εντός αποκλειστικής προθεσμίας 60 ημερών από τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας), της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας ή και της ετήσιας κανονικής άδειας

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια δεν θέλω να το παίξω δικηγόρος του διαβόλου, αλλά σε κάθε νέα ρίθμυση, κάποιους "πιάνει" και κάποιους όχι!! Τουλάχιστον για όσες θα κάνουν και 2ο ή 3ο (γιατί οχι και 4ο -χαχαχα-)μωράκι, θα ξέρουν από τώρα οτί έχουν κι άλλα κίνητρα!

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια, κάνω ποστ οπου βρίσκω σχετικο θεμα γιατί όπως όλες με καιει το θεμα, αν με πιάνει κλπ!!

 

επειδή μπερδέυτηκα...

γέννησα 15/7/07, βρίσκομαι σε μειωμένο ωράριο (1 ωρα την ημέρα)

τί πρέπει να κάνω δηλαδή για να μην το χάσω;;;

να πιέσω το φεντικό να μου δώσει το μειωμένο ωράριο σε συγκεντρωτική άδεια;;; (και , ναι! σιγά να μην μου το κάνει!!!)

πως μπορώ να το διεκδηκίσω γενικά;;; και σαν χρόνο άδειας αλλά και φυσικά να μην χάσω τα χρήματα!!

 

ζητάω πολλά;;;

βοηθηστε βρε κορίτσια... όποιες ξέρετε ή έχετε καταλάβει!!!

ας βοηθήσουμε η μια την άλλη γιατί με τις δημόσιες υπηρεσίες όπου και να παίρνω τηλέφωνο ακόμη δεν έχουν βγάλει ακρη...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...